Bijbehorende Video's
Lees ook:
donderdag 25 september 2014
vrijdag 19 september 2014
dinsdag 8 juli 2014
vrijdag 20 juni 2014
woensdag 14 mei 2014
donderdag 1 mei 2014
zondag 27 april 2014
donderdag 10 april 2014
dinsdag 1 april 2014
vrijdag 14 maart 2014
zaterdag 22 februari 2014
woensdag 22 januari 2014
donderdag 16 januari 2014
dinsdag 14 januari 2014
zondag 12 januari 2014
zaterdag 23 november 2013
donderdag 21 november 2013
donderdag 14 november 2013
woensdag 23 oktober 2013
vrijdag 21 september 2012

Herverkiezingen in Afghanistan

In Afghanistan worden herverkiezingen gehouden. Dit omdat er te weinig verschil is tussen het aantal stemmen bij twee kandidaten.

Als u de media volgt krijgt u het beeld geschetst alsof na onze militaire interventie er enig succes geboekt is in Afghanistan.

Oorlog mochten we het  niet noemen, het was een opbouwmissie en deze is voor een deel geslaagt. Dit is tenminste wat ze ons proberen wijs te maken.

In werkelijkheid is het een enorme puinhoop!

De marionetten die we er aan de macht hebben geholpen zijn tot in het uiterste corrupt. De verkiezingen zijn een farce.

Opbouwen? Waar? Wat precies?

De oorlog in Afghanistan is mislukt, de Nato heeft verloren. Nu is het een kwestie van gecontroleerd vluchten met zo weinig als mogelijk gezichtsverlies.

Het idee is nu dat het afghaanse leger en de politie het overnemen van de Nato troepen. We hebben veel geld en moeite geinvesteerd om ze tot een bepaald niveau op te leiden, om ze op "onze manier" te laten denken.

Bij het leger daar (en politie) is het een puinhoop. De dagen worden stoned doorgebracht, in het beste geval van marihuana maar meestal opium. Sinds de westerse marionetten er aan de macht zijn geholpen is de opium productie tot op het hoogste niveau ooit gebracht.

Mensenrechten en democratie? Die boodschap is bij onze krijgsheren ter plaatse nog niet echt duidelijk overgekomen, zacht uitgedrukt.

Als voorbeeld houden de commedanten daar theejongens / schandknapen onvrijwillig in hun bezit en zien daar geen kwaad in. Traditie.

In onze media werd er vermeld dat de Taliban de opium produceerde, echter zijn het vooral juist onze "democratische vrienden" die hieraan verdienen.

Overigens waren de Taliban onze bondgenoten in de jaren tachtig in de strijd tegen de russen. Toen werden het echter "vrijheidsstrijders" (mujahedeen) genoemd en door het westen via Saoedi-Arabie en Pakistan bewapend en getraind. (Zoals later in Libie en nu in Syrie)

Als de Nato troepen terugtrekken zal het de corrupte heersers niet lang lukken om de macht in het gehele land te behouden voor zover ze dat uberhaupt al hebben.

Overigens is het terugtrekken nog minder eenvoudig als dat het klinkt.

De dichstbijzijnste haven is Karachi in Pakistan. De betrekkingen tussen de USA en Pakistan zijn de laatste jaren verslechterd na de talloze drones aanvallen daar. Het hele verhaal van het huisvesten en door special forces vermoorden van Osama Bin Laden in Pakistan is ook nogal dubieus.....

Een andere route is door Rusland, gebruikmakend van de spoorwegen daar. Echter zijn de betrekkingen met Rusland ook verslechterd na de door de USA gefinancieerde staatsgreep in de Oekraine.

Toegevoegd een documentaire over de machtsoverdracht in Afghanistan. Oordeelt u zelf over dit democratische succes na onze dure opbouwmissie.

 

Hans Peter, Goudportal.

comments powered by Disqus