Wil je investeren in jouw bedrijf, maar ontbreekt het je aan de financiële middelen? Zet een investering dan niet direct uit jouw hoofd. Je kunt namelijk een zakelijke financiering aanvragen. Als je dit nog nooit gedaan hebt, weet je ongetwijfeld niet hoe dit in zijn werk gaat. Daarom besluit je mogelijk toch om geen zakelijke financiering aan te vragen. Zonde, want het aanvragen is niet bepaald ingewikkeld. Om jou hier een handje bij te helpen, vertellen we je in deze tekst wat je allemaal nodig hebt voor het aanvragen van een zakelijke financiering.
Geldverstrekker vinden
Een geldverstrekker is het eerste wat je nodig hebt als je een zakelijke financiering aan wilt vragen. Er moet immers wel een partij zijn die jou de lening wil verstrekken. Gelukkig is het niet bepaald lastig om een geldverstrekker te vinden. Er zijn vandaag de dag namelijk talloze partijen waarbij je een zakelijke financiering aan kunt vragen. Als je zoekt op de term 'zakelijk geld LENEN' krijg je binnen de kortste keren een groot aantal resultaten. Sommige mensen richten zich tot de eerste de beste aanbieder, maar dit heeft niet onze voorkeur. De kans is dan immers klein dat je de beste zakelijke financiering vindt.
Om een geschikte geldverstrekker te vinden, raden wij je aan eerst een vergelijking te maken. Dit kun je op verschillende manieren doen. Je kunt de website van verschillende geldverstrekkers bezoeken. Probleem is alleen dat dit je behoorlijk wat tijd kost. Gebruik daarom liever een vergelijkingssite. Zo'n site geeft je binnen de kortste keren een overzicht van de beste zakelijke financieringen. Staar je niet blind op de prijs, maar kijk liever naar de voorwaarden. Op deze manier voorkom je dat je in een later stadium voor verrassingen komt te staan.
Gegevens van jouw bedrijfAls je eenmaal een geldverstrekker gevonden hebt, kun je een financiering voor je bedrijf aanvragen. Bij het indienen van een aanvraag word je vaak gevraagd gegevens van jouw bedrijf aan te leveren. Het gaat hierbij niet alleen om algemene informatie, maar ook om financiële gegevens. Zo dien je bijvoorbeeld jouw bij- en afschrijvingen aan te leveren. Daarnaast vragen geldverstrekkers je naar de jaarrekening van jouw bedrijf. Nadat je alles hebt aangeleverd, neemt een geldverstrekker de gegevens onder de loep. Op basis hiervan ontvang je een vrijblijvend aanbod op maat. Ga je akkoord? Dan kun je het contract voor de zakelijke financiering online ondertekenen.
Kies de beste zakelijke financiering voor jouw bedrijfWil je een zakelijke financiering aanvragen? Dan is het belangrijk dat je hierbij niet over één nacht ijs gaat. Je kunt namelijk uit meerdere financieringsvormen kiezen. Ondernemers kunnen een zakelijke lening afsluiten, maar ook zakelijk krediet aanvragen. Voordat je een aanvraag indient, is het van belang dat je weet welke financiering het beste bij jouw bedrijf past. Een zakelijke lening is vooral geschikt voor langlopende investeringen. Zakelijk krediet gebruik je juist om jouw bedrijf op de korte termijn vooruit te helpen.
Lees verder opBen je op zoek naar een zakelijke financiering voor jouw bedrijf? Dan heb je verschillende opties. Toch denken veel ondernemers al snel aan een zakelijke lening. Deze financieringsvorm is geschikt voor langlopende investeringen in jouw bedrijf. Toch is dit niet altijd de beste keuze. In sommige situaties heb je meer baat bij zakelijk krediet. Hiermee kun je een tijdelijk tekort aan liquide middelen oplossen of de dagelijkse uitgaven van jouw bedrijf betalen. Klinkt dit jou als muziek in de oren? Dan wil je zelf mogelijk wel zakelijk krediet aanvragen. In deze tekst zetten wij 3 dingen op een rijtje waar je bij zakelijk krediet op moet letten.
1. Bedrag dat je kunt LENENVoordat je zakelijk krediet aanvraagt, ben je ongetwijfeld benieuwd of dit de beste zakelijke financiering voor jouw bedrijf is. Hiervoor kijk je waarschijnlijk vooral naar het bedrag dat je kunt LENEN. Op basis hiervan kun je namelijk bepalen of deze financieringsvorm volstaat voor jouw onderneming. Als je een bedrag tussen de 5000 en 500.000 euro nodig hebt, is zakelijk krediet doorgaans een goede keuze. Verwacht alleen niet dat je het gewenste bedrag ook altijd kunt LENEN, want dat is niet het geval. Wie zakelijk krediet aanvraagt, moet namelijk aan een aantal eisen voldoen.
Wanneer je als ondernemer zakelijk krediet aan wilt vragen, heb je een minimale omzet van 50.000 euro nodig. Dit is niet de enige eis waaraan je moet voldoen, want je moet namelijk ook een positief eigen vermogen hebben. Daarnaast verlangt een geldverstrekker een positief resultaat (winst). Ook de rechtsvorm is van invloed. Is jouw bedrijf een eenmanszaak, vennootschap onder firma, maatschap of besloten vennootschap? Dan kom je in aanmerking voor zakelijk krediet. Dit is overigens alleen het geval als je minimaal vijftien maanden staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Daarnaast zijn bepaalde branches uitgesloten van zakelijk krediet.
2. Hoogte van de maandlastenWie een lening afsluit, moet deze terugbetalen. Dit doe je door maandelijks een gedeelte van het geleende bedrag af te lossen. De hoogte van het bedrag hangt af van een aantal factoren. Zo speelt de hoogte van het geleende bedrag mee. Hoe meer geld je leent, des te hoger de maandlasten uitvallen. Ook de rente speelt een rol. Je lost namelijk niet alleen af, maar je betaalt ook rente over het geleende geld. Benieuwd hoeveel je precies kwijt bent? Dan kun je een zakelijke lening berekenen. Hierdoor krijg je een goede inschatting van jouw maandlasten.
3. Hoe zit het met de looptijd?Bij een zakelijke financiering krijg je altijd te maken met een looptijd. Waar je dit bij een zakelijke lening zelf kunt bepalen, is dit bij zakelijk krediet niet het geval. Deze financieringsvorm heeft namelijk een standaard looptijd van 36 maanden. Desondanks is zakelijk doorlopend krediet wel degelijk mogelijk. Hoe dit precies zit? Een geldverstrekker kijkt vlak voor het einde van de looptijd namelijk of jouw zakelijke krediet verlengd kan worden. Als dit het geval is, kun je er opnieuw drie jaar gebruik van maken.
Lees verder opCentrale banken moeten meer staatsobligaties opkopen om te voorkomen dat de rente oploopt. Dat concluderen analisten van zowel Goldman Sachs als JP Morgan. Volgens berekeningen van laatstgenoemde bank moeten overheden dit jaar gezamenlijk $2,1 biljoen meer LENEN, terwijl de vraag naar staatsobligaties $1,9 biljoen is. Dit verschil van $200 miljard tussen vraag en aanbod kan een rentestijging op staatsobligaties tot gevolg hebben. Als centrale banken dat willen voorkomen moeten ze volgens JP Morgan nog meer schuldpapier opkopen.
Lees verder op Geotrendlines.nlAfgelopen maanden hebben we op Geotrendlines al vaak en uitvoerig geschreven over de repomarkt. Dit is de markt waar financiële instellingen geld verstrekken en LENEN op basis van onderpand. Dat gebeurt meestal met staatsobligaties, maar ook met bedrijfsleningen en hypotheekleningen. Banken gebruiken de repomarkt om hun liquiditeitspositie te beheren, terwijl hedgefondsen en institutionele beleggers dit soort obligaties via de repomarkt uitLENEN om extra rendement te behalen.
Lees verder op Geotrendlines.nlDe Amerikaanse schatkist zal in het lopende kwartaal een recordbedrag van drie biljoen dollar (2,7 biljoen euro) LENEN om de hogere uitgaven als gevolg van de coronacrisis te financieren. Dat heeft het Amerikaanse ministerie van Financiën maandag meegedeeld. Eén biljoen is maar liefst duizend miljard.
Lees verder op HLN.beBedankt voor je aanmelding.
Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.
Goudportal.nl
Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.
Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.
Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].
Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.
Goudportal.nl