EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
45
kliks
Bron: Edelmetaal-info.nl
33
kliks
21
kliks
Bron: Edelmetaal-info.nl
20
kliks
Bron: BNR.nl
 
(Geo-) politiek
vr 20 jul
De monsterboete voor Google, een eerste veldslag in de handelsoorlog tussen de EU en de VS?
 

De Europese Commissie zet zijn kruistocht tegen Google onverminderd verder en heeft de Amerikaanse zoekmachine een tweede monsterboete opgelegd op 13 maanden tijd. De EC verwijt Google zijn machtspositie te misbruiken met het besturingssysteem Android.

 
vr 20 jul
Europese Unie bereidt vergeldingsmaatregelen voor als reactie op dreigement Trump
 

De Europese Unie werkt aan een lijst van Amerikaanse producten die ze zou kunnen belasten indien de Verenigde Staten hogere invoerrechten op Europese auto’s zouden invoeren. Dat heeft eurocommissaris voor Handel Cecilia Malmström vandaag aangegeven.

 
vr 20 jul
Trump dreigt na miljardenboete tegen Google: "Ze profiteren van de VS, maar niet voor lang meer"
 

De Amerikaanse president Donald Trump heeft op Twitter zwaar uitgehaald naar de Europese Unie vanwege de boete tegen de Amerikaanse technologiegigant Google. “Ik had het nog gezegd. De Europese Unie heeft net een boete van 5 miljard dollar opgelegd aan een van onze geweldige bedrijven. Ze profiteren echt van de VS, maar niet voor lang meer!”, twitterde de president.

 
vr 20 jul
Zuid-Korea: 'Grootste krimp Noord-Koreaanse economie in twintig jaar'
 

Noord-Korea heeft vorig jaar flink geleden onder de sancties die de internationale gemeenschap het land heeft opgelegd. 

De Noord-Koreaanse economie zou in 2017 de grootste krimp in twintig jaar tijd hebben vertoond, blijkt vrijdag uit gegevens van de centrale bank van Zuid-Korea.

 
vr 20 jul
Trump: 'Klaar' om 505 miljard dollar aan Chinese goederen extra te belasten
 

De Amerikaanse president Donald Trump zegt "klaar" te zijn om extra heffingen in te stellen op 505,5 miljard dollar aan Chinese goederen die de VS importeert.

“Ik doe dit niet om de politiek. Ik doe dit om het juist is voor ons land”, aldus de zakenman. “Wij worden al langere tijd opgelicht door China.”

 
wo 18 jul
China: 'Handelsoorlog schaadt vertrouwen in wereldeconomie'
 

Het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken (BuZa) heeft stevige kritiek op de Verenigde Staten. De wereldwijde handelsoorlog die de VS heeft ingezet is 'de grootste vertrouwensmoordenaar' voor de wereldeconomie.

 
di 17 jul
David Lynch: ‘Trump kan een van de grootste presidenten uit de geschiedenis worden’
 

David Lynch ken je vermoedelijk van films en series als Mulholland Drive, Blue Velvet en Twin Peaks. De man heeft een uitgesproken mening. In een interview met The Guardian zei Lynch dat Donald Trump wel eens een van de grootste presidenten uit de geschiedenis van de Verenigde Staten kan worden.

Hoewel Lynch erbij zegt dat Donald Trump niet altijd even goed bezig is, effent hij wel het pad voor toekomstige politieke ‘outsiders’ die mogelijk wel iets kunnen betekenen. Trump is officieel een Republikein maar vertegenwoordigt eigenlijk meer alles wat een traditionele politicus niet is.

 
ma 16 jul
Westerse elite doodsbang dat Trump en Putin pad naar vrede en samenwerking inslaan
 

Stel je voor, vrede en samenwerking met Rusland – dat moeten we niet hebben. Dat is ongeveer de strekking van de houding van verreweg de meeste politici en media in Europa en Amerika. Omdat het overgrote deel van de burgers argeloos in de flagrante media leugens over het ‘bewezen’ neerhalen van MH17 en de ‘annexatie’ van de Krim door Rusland is getrapt, staan ook zij heel sceptisch tegenover de topontmoeting tussen beide wereldleiders in Helsinki. Ook tijdens de recente NAVO top bleek wederom dat de gevestigde orde Trump en zijn onorthodoxe aanpak haat.

 
ma 16 jul
Internationaal Monetair Fonds waarschuwt voor escalatie handelsoorlog
 

Een verdere escalatie van de handelsspanningen in de wereld heeft mogelijk verstrekkende economische gevolgen. Daarvoor waarschuwt het Internationaal Monetair Fonds (IMF) in een update van zijn groeiramingen.

De denktank wijst erop dat de Verenigde Staten met hun importheffingen een grote groep landen in het harnas hebben gejaagd.

 
ma 16 jul
“Het ziet er naar uit dat de USA de handelsoorlog gaat verliezen”
 

De Verenigde Staten van Amerika en China zitten diep verwikkeld in een handelsoorlog en voor één van beide partijen ziet het er niet bepaald goed uit. Dit zijn niet gewoon twee blaffende honden die elkaar proberen af te dreigen, er wordt geschoten met ‘echte munitie’. Volgens prominent econoom Stephen Roach is de USA op weg om de ‘oorlog’ te verliezen.

 
zo 15 jul
China benadrukt zichzelf te zullen verdedigen in handelsoorlog
 

De Verenigde Staten zijn deze handelsoorlog begonnen, en China is niet bang zichzelf te verdedigen. Dat zegt de Chinese onderminister van Handel, Wang Shouwen, donderdag.

Voordat er gesprekken kunnen plaastvinden zal "pestkop VS" eerst moeten ophouden met de intimidatie, zegt de Chinese onderminister donderdag.

 
vr 13 jul
John McCain: Poetin is onze vijand
 

President Poetin is geen bondgenoot en zelfs geen concurrent van de Verenigde Staten, maar een vijand. Dat schrijft de Amerikaanse senator en oud-presidentskandidaat John McCain op zijn twitter account. Volgens McCain heeft Poetin zichzelf in deze positie gebracht, mede door ‘de invasie van Oekraine en de annexatie van de Krim’ en door zijn besluit om de Syrische president Assad met militaire middelen te ondersteunen. Daarmee zou de Russische president mede verantwoordelijk zijn voor talloze slachtoffers in Syrië.

 
vr 13 jul
VS dreigt met sancties als Rusland en China olie uit Iran blijven importeren
 

De Amerikaanse minister van Financiën Steven Mnuchin overweegt sancties op te leggen aan China, Rusland en Europa, wanneer zij olie blijven importeren uit Iran. Dat zei de minister tijdens een hoorzitting voor de House Financial Services Committee, het comité van het Huis van Afgevaardigden dat toezicht houdt op de financiële sector van de Verenigde Staten.

 
do 12 jul
De Chinezen moeten toegeven
 

Zolang de Chinezen niet toegeven, gaat de handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China gewoon door. 'De Chinezen moeten toegeven, linksom of rechtsom. Zolang ze dat niet doen, wordt de druk opgevoerd. Het idee is dan dat op enig moment de druk zo hoog is, dat ze het ook gaan doen. Dat is de fase die bereikt moet worden. De discussie is wie als de eerste zijn pijngrens bereikt. De partij die als eerste de pijngrens nadert, gaat concessies doen. De pijngrens is de variabele waar het hier om gaat.'

 
do 12 jul
VS voert mogelijk heffingen ter waarde van 170 miljard euro in op Chinese goederen
 

De Verenigde Staten willen voor200 miljard dollar (170 miljard euro) aan extra heffingen op Chinese goederen invoeren nadat een overleg om de handelsoorlog te beëindigen op niets uitliep.

 
wo 11 jul
Trump: Duitsland wordt gegijzeld door Rusland
 

Duitsland wordt gegijzeld door Rusland omdat ze op grote schaal aardgas uit dat land importeert. Daardoor krijgt Rusland niet alleen meer macht, maar ook de financiële middelen om haar economie en leger te versterken. Dat zei de Amerikaanse president Trump in een gesprek met Jens Stoltenberg van de NAVO.

 
ma 9 jul
China helpt door handelsoorlog getroffen bedrijven met eigen heffing
 

China gebruikt de importtarieven die de regering heeft ingesteld op Amerikaanse goederen om ondernemingen die getroffen worden door Amerikaanse belastingen te compenseren.

Als vergelding voor de Amerikaanse importtarieven op een reeks Chinese goederen, heeft Peking extra belastingen ingesteld op vooral agrarische goederen zoals sojabonen.

 
ma 9 jul
Rusland mengt zich ook in handelsoorlog, stelt heffingen in tegen VS
 

Ook de Russen mengen zich in de handelsoorlog. Rusland heeft een reeks importheffingen op Amerikaanse producten afgekondigd. 

 
ma 9 jul
Chinezen kopen minder auto's door handelsoorlog
 

Chinezen zijn door de aanhoudende handelsspanningen met de Verenigde Staten minder te porren voor de aanschaf van nieuwe auto's. 

Vooral de onzekerheid over prijsontwikkelingen zorgde afgelopen maand voor mindere verkopen. In de eerste jaarhelft was nog wel sprake van groei. Volgens de Chinese brancheorganisatie werden in juni 1,7 miljoen nieuwe auto's verkocht. 

 
ma 9 jul
EU gaat import staalproducten beperken wegens heffingen VS
 

De invoer van bepaalde staalproducten in de EU wordt halverwege juli aan banden gelegd. Staalproducenten zoeken naar andere afzetmarkten, vooral in de EU, nu zij 25 procent invoerheffingen moeten betalen op hun staalproducten naar de Verenigde Staten.

Volgens een woordvoerder van de Europese Commissie blijkt uit onderzoek dat tijdelijke maatregelen gerechtvaardigd zijn. De meest recente importstatistieken tonen een veranderde handelsstroom als gevolg van de Amerikaanse heffingen.

 
ma 9 jul
Productie en export Iraanse olie 'ondanks druk VS' volgens Iran niet veranderd
 

De Iraanse minister van Olie zegt dat de omvang van de Iraanse olieproductie en olie-export ondanks "de druk vanuit de VS" niet is veranderd. De acties van de Amerikaanse president Donald Trump zijn "beledigend", zegt de bewindsman zaterdag op de staatstelevisie.  

 
ma 9 jul
Handelsoorlog met China? Prima plan
 

De Amerikaanse president Donald Trump heeft een handelsoorlog ontketend met China. En dat is goed, denkt econoom Kees de Kort.

 
ma 9 jul
Iran dreigt belangrijke scheepsroute voor olie te blokkeren
 

Een oud doemscenario is opnieuw tot leven gewekt door Iraanse functionarissen. De Iraanse president Rouhani verklaarde dinsdag in Bern, Zwitserland, dat zijn land de Straat van Hormuz zou kunnen blokkeren voor al het Arabische scheepvaartverkeer, indien Washington de nul-exportdoelstellingen voor Iran in de komende maanden volledig implementeert.

 
zo 8 jul
Spanningen alom in aanloop van NAVO-top
 

Veel spanningen en bedreigingen in aanloop van de NAVO-top komende week. Ernstige dreigementen, serieuze waarschuwingen en strenge vermaningen over en weer; is het bluf of zijn de gevaren maar al te reëel? In ieder geval is het politieke en economische landschap zelden zo onrustig geweest als dezer dagen. Europa waarschuwt Trump. Op zijn beurt zet hij de NAVO onder druk.

Ook General Motors waarschuwt Trump. Donald uit bedreiging aan OPEC. Iran dreigt de Straat van Hormuz te blokkeren – terwijl de VS zweren die open te zullen houden. Spanningen alom. Zou het iets te maken met de komende NAVO-top in Brussel op 11 en 12 juli?

 
zo 8 jul
Angela Merkel waarschuwt voor uitbraak 'echte handelsoorlog'
 

De Duitse bondskanselier Angela Merkel waarschuwt dat er een 'echte handelsoorlog' ontstaat als de VS extra invoertarieven instelt op Europese auto's.

De Duitse bondskanselier wil nu nog niet spreken van een "handelsoorlog", maar noemt het een "handelsconflict". "Het is alle moeite waard om te zorgen dat dit conflict niet in een echte oorlog uitmondt", aldus Merkel voor de Duitse Bondsdag.

 
zo 8 jul
De handelsoorlog: Trump mag dan al gevaarlijk zijn; hij is niet dom
 

“Uiteindelijk zullen de Verenigde Staten winnen, want ze zijn de grootste importeur in de wereld. China heeft de VS nodig.” Dat heeft de bekende investeerder Mark Mobius gezegd in een interview met de Amerikaanse zakenzender CNBC, over de plannen van president Trump om invoerbelasting te gaan heffen op tal van Chinese producten.

"Winnen betekent hier een reeks toegevingen uit de wacht slepen en een vermindering van het handelsdeficit," zei Mobius. die het op dit punt volledig eens is met de Amerikaanse president Trump.

 
zo 8 jul
Chinese centrale bank zegt valuta niet te gebruiken in handelsconflict
 

De Chinese centrale bank zal de renminbi niet gebruiken als middel in het handelsconflict met de Verenigde Staten.

Eerder verklaarde bankgouverneur Yi Gang al dat China de wisselkoers van de renminbi stabiel zal houden op een “redelijk en gebalanceerd” niveau.  

 
ma 2 jul
EU: Autoheffing VS zal 294 miljard dollar aan Amerikaanse import raken
 

De Europese Unie (EU) waarschuwt dat de extra Amerikaanse importheffingen op buitenlandse auto’s waar president Donald Trump mee dreigt voor miljarden dollars aan schade oplevert.

Zo beschadigt Trump met eventuele extra belastingen de eigen economie met 13 tot 14 miljard dollar, berekende de Europese Commissie. 

 
zo 1 jul
Trump wil wereld afsluiten voor Iraanse olie; hoe groot is de kans dat hij slaagt?
 

De regering Trump kondigde deze week aan dat al wie na 4 november 2018 nog Iraanse olie aankoopt, aan economische sancties zal worden onderworpen. Er zou voor geen enkel land een uitzondering worden gemaakt.

Op die datum zal het dag op dag 39 jaar geleden zijn dat boze Iraniërs de Amerikaanse ambassade in Teheran bestormden en er 60 mensen gijzelden. Die gijzeling zou 444 dagen duren. Of het om toeval gaat is niet duidelijk, maar zelfs dan is het detail te mooi om het te laten liggen.

 
wo 27 jun
Juncker en Trump praten over verstoorde handelsrelatie
 

Europees Commissievoorzitter Jean-Claude Juncker gaat naar het Witte Huis om met president Donald Trump te praten over de verstoorde handelsrelatie tussen de EU en de VS.

Gesprekken om een geschikte datum te vinden zijn gaande, zei Junckers woordvoerder woensdag. Juncker had Trump vorige maand op de G7-top in Canada aangeboden snel langs te komen, om de communicatiekanalen open te houden en handelsproblemen op te lossen.

 
wo 27 jun
VS willen dat bondgenoten geen Iraanse olie meer kopen
 

De Verenigde Staten zet zijn bondgenoten onder druk om vanaf 4 november geen olie meer te importeren uit Iran. De beslissing volgt op het besluit van president Donald Trump om het nucleaire verdrag met Iran op te zeggen.

Uitstel of vrijstellingen zijn niet wenselijk, stelt het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken. Onder meer Turkije, India en China importeren olie uit Iran.

 
di 26 jun
Handelsoorlog zal eerst een pak erger worden alvorens er verbetering komt
 

De wereldeconomie bevindt zich in een relatief goede toestand en zal dit jaar met ongeveer 4 procent groeien, een niveau dat sinds de financiële crisis van 2008 nog niet was bereikt. Maar zoals beleidsmakers reeds hebben gewaarschuwd, kan het binnenkort beginnen stormen.

Een groei van 4 procent, je zou dus denken dat er geen vuiltje aan de lucht is. Maar helaas beginnen er zich donkere wolken boven onze hoofden te vormen. Het momentum van de wereldeconomie kan verstoord gaan worden door een handelsoorlog onder leiding van president Donald Trump.

 
ma 25 jun
Auto-industrie bevindt zich in het hart van de handelsoorlog
 

[...]

“Donald Trump wil echter vooral Duitsland treffen,” zegt Dembik nog. “De import van Europese wagens in de Verenigde Staten wordt vooral door Duitse merken gedomineerd. Wanneer invoerheffingen op de sector worden geïntroduceerd, zullen dan ook de Duitse constructeurs de eerste slachtoffers zijn.”

 
ma 25 jun
'Trump wil handelsoorlog met China verder laten escaleren'
 

De Amerikaanse president Donald Trump is van plan zijn handelsoorlog met China nog verder te laten escaleren door beperkingen in te voeren op Chinese investeringen in Amerikaanse technologiebedrijven.

Het gaat om investeringen in bijvoorbeeld ICT, luchtvaart, elektrische auto's, robots, farmacie en biotechnologie, aldus de bronnen. Het Amerikaanse ministerie van Financiën zou eind deze week met de plannen naar buiten komen.

 
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs