EUR/USD:
GOUD:
ZILVER:
BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
 
(Geo-) politiek
do 21 mrt
Max Blumenthal geeft toelichting over Venezuela bij de Verenigde Naties
 

Max Blumenthal van The Grayzone Project werd onlangs uitgenodigd bij de Mensenrechtenraad van de Verenigde Naties om een toelichting te geven op de situatie in Venezuela. Tijdens deze sessie deelde hij zijn eigen ervaringen over de crisis in het land. Ook noemde hij een aantal voorbeelden van van desinformatie over de crisis in Venezuela die de laatste tijd door de Westerse media zijn verspreid.

 
do 21 mrt
De geopolitieke dimensies van Nord Stream 2
 

Nord Stream 2, het $11 miljard kostende pijpleidingproject door de Baltische Zee van Rusland naar Duitsland, is onderwerp geworden van een steeds meer gespannen politiek debat. De vrees voor toenemende Europese afhankelijkheid van Russisch aardgas te midden van een onstabiel geopolitiek klimaat heeft geleid tot discussies in zowel de Europese Unie (EU) als in de trans-Atlantische alliantie. Het vooruitzicht van Amerikaanse sancties tegen bedrijven die betrokken zijn bij het project kan niet worden uitgesloten.

 
do 21 mrt
Plant de Chinese president Xi Jinping deze week in Rome zijn ​​vlag in het hart van Europa?
 

De Chinese leider Xi Jinping kwam gister in Rome aan voor een tweedaags bezoek. Verwacht wordt dat Italië als eerste lid van de G7 een officiële verklaring zal ondertekenen om het Chinese Belt-and-Road (B&R) initiatief te ondersteunen.

 
di 19 mrt
Rusland viert vijfde verjaardag van hereniging met de Krim
 

Het is vandaag vijf jaar geleden dat de Krim zich via een referendum aansloot bij Rusland. Het land vierde deze dag met een concert op het schiereiland, dat voorheen tot Oekraïne behoorde. Tijdens het concert feliciteerde president Poetin de bevolking met het feit dat ze zich vijf jaar geleden uitspraken voor aansluiting bij Rusland.

 
za 16 mrt
Saoedi’s mikken op Scala van Milaan
 

Saoedi-Arabië mikt op een zitje in de raad van bestuur van de Italiaanse Scala van Milaan. In ruil voor een subsidie van 15 miljoen euro zou het prestigieuze Italiaanse operahuis dan een Saoedi in zijn raad van bestuur moeten opnemen. Dat zou dan waarschijnlijk prins Farhan Al Saud worden, de Saoedische minister van cultuur.

 
vr 15 mrt
VS verzoekt India om geen olie uit Venezuela te kopen
 

De Amerikaanse regering heeft India verzocht om niet langer olie van Venezuela te kopen. Daarmee zou het land de regering van Maduro namelijk financieel ondersteunen, terwijl de VS juist met sancties de druk wil opvoeren. Elliott Abrams, de Amerikaanse ambassadeur in Venezuela, zei tegen Reuters dat India ‘het regime niet moet helpen’.

 
vr 15 mrt
Donald Trump dreigt met 'ernstige' economische schade voor Europese Unie
 

De Amerikaanse president Donald Trump dreigt met "ernstige" economische pijn wanneer de EU niet onderhandelt met de Verenigde Staten over de handelsrelatie tussen de twee landen.

Trump deed de uitspraak donderdag toen hij de Ierse premier Leo Varadkar ontving in het Witte Huis. Volgens de Amerikaanse president is het in de afgelopen jaren "heel heel moeilijk" geweest om met de EU te onderhandelen over handel in de afgelopen jaren.

 
vr 15 mrt
Trump dreigt met nieuwe douanetarieven op tal van Europese producten
 

De Amerikaanse president Donald Trump dreigt vandaag met nieuwe douanetarieven op tal van Europese producten, indien de Europeanen geen onderhandelingen zouden opstarten over een nieuw handelsakkoord.

 
do 14 mrt
'Ontmoeting tussen Trump en Xi Jinping ten minste uitgesteld tot april'
 

De ontmoeting tussen de Amerikaanse president Donald Trump en de Chinese president Xi Jinping wordt ten minste uitgesteld tot april. Dat schrijft het Amerikaanse persbureau Bloomberg op basis van bronnen rond de onderhandelingen tussen de twee landen.

 
do 14 mrt
Trump moet het belang van de wereldhandel niet onderschatten
 

Donald Trump is volgens sommige economen een van de veroorzakers van de huidige achteruitgang van de wereldeconomie. Zijn fel bekritiseerde handelsbeleid werd uiteindelijk een grote bedreiging voor de wereldhandel. En Trump onderschat het belang van de wereldhandel.

Donald Trump heeft zijn lot als president min of meer aan Wall Street verbonden. Zo liet Trump in het verleden meermaals weten dat de stijgende beurskoersen te danken waren aan zijn beleid. Bij haast elke nieuwe recordkoers stuurde Trump een Tweet de wereld in. Tijdens de afgelopen maanden is het echter stil geworden, nu Wall Street niet meer wist te stijgen naar nieuwe records.

 
wo 13 mrt
Italië probeert sancties tegen Rusland te beëindigen
 

Italië probeert de Europese Unie ervan te overtuigen de sancties tegen Rusland op te heffen. Dat zei de Italiaanse premier Giuseppe Conti afgelopen vrijdag tijdens een conferentie over buitenlands beleid in Genua. Volgens de premier zijn de sancties niet alleen ineffectief, maar brengen ze ook schade toe aan de economie van Italië.

 
wo 13 mrt
Wie stak vrachtwagens met hulpgoederen voor Venezuela in brand?
 

Op 23 februari werden vrachtwagens met hulpgoederen voor Venezuela in brand gestoken. Volgens de Amerikaanse regering gebeurde dat in opdracht van president Maduro, maar nieuwe beelden laten een ander verhaal zien. Die beelden suggereren dat de vrachtwagens in brand zijn gevlogen door een molotovcocktail, die werd gegooid vanuit een menigte van Maduro-tegenstanders.

 
wo 13 mrt
Britse kranten na Brexit-nederlaag: 'Tot wanhoop gedreven'
 

De Britse kranten reageren woensdagochtend op de nederlaag die premier Theresa May dinsdagavond leed. Haar plan kreeg 242 stemmen voor en maar liefst 391 stemmen tegen. "May verliest de controle over de Brexit", kopt Financial Times.

Mays autoriteit zou hiermee bovendien "aan flarden" zijn, aldus de zakenkrant.

 
di 12 mrt
5G-Huawei: VS wil Duitse toegang tot vertrouwelijke informatie beperken
 

De Verenigde Staten dreigen ermee de Duitse toegang tot vertrouwelijke informatie te beperken indien het land zijn 5G-netwerk laat uitrusten door de Chinese telecomspecialist Huawei. Dat schrijft de Wall Street Journal. Richard Grenell, de Amerikaanse ambassadeur in Berlijn, heeft Duitsland daar schriftelijk van op de hoogte gebracht.

 
ma 11 mrt
Trump: 'VS redt zich ook prima zonder handelsdeal met China'
 

De Amerikaanse president Donald Trump heeft er nog altijd vertrouwen in dat er een handelsovereenkomst wordt gesloten met China. Maar zowel met als zonder deal redden de Verenigde Staten zich prima, zo zei hij vrijdag.

"Ik heb er alle vertrouwen in, maar als we geen goede deal kunnen maken voor de VS, sluiten we geen overeenkomst", aldus Trump.

 
ma 11 mrt
Waarom regeert de koningin van Engeland nog steeds over Canada?
 

Het staatshoofd van Canada is nog altijd de koningin van Groot-Brittannië, Queen Elizabeth II. Nochtans is de Britse monarchie zeker niet populair bij de Canadese bevolking. Maar volgens het magazine The Economist moet toch niet worden verwacht dat het land snel pogingen zal doen om een ander staatshoofd aan te stellen.

 
ma 11 mrt
Trump tegen bondgenoten: “Betaal voor de Amerikaanse soldaten die bij jullie gestationeerd zijn”
 

Landen die Amerikaanse soldaten op hun grondgebied hebben gelegerd, zullen die militaire aanwezigheid in de toekomst mogelijk moeten vergoeden. Dat zeggen Nick Wadhams en Jennifer Jacobs, correspondenten van persbureau Bloomberg, op basis van een aantal bronnen bij de Amerikaanse National Security Council. Er werden geen namen bekendgemaakt van landen waarop de regeling zou kunnen slaan.

 
ma 11 mrt
Europees zorgenkind Italië wordt eerste hoofdprijs voor China
 

Italië is het eerste lid van de G7 dat een officiële verklaring zal ondertekenen om het Chinese Belt-and-Road (B&R) initiatief te gaan steunen. Indien mogelijk gebeurt dat nog tijdens het bezoek van de Chinese leider Xi Jinping. Die arriveert op 22 maart in Rome.

 
ma 11 mrt
Amerikaanse miljardairs zijn de discrete financiers van Europese desinformatiecampagnes
 

Al verscheidene jaren financiert een kleine groep Amerikaanse miljardairs een brede desinformatie-campagne door rechtse bewegingen in de Europese Unie. Dat zegt Damien Leloup, columnist van de Franse krant Le Monde. Dezelfde figuren zijn volgens Leloup ook in de Verenigde Staten gelinkt aan de rechtse vleugel van de republikeinse partij. De betrokkenen zouden onder meer proberen het populisme en het nationalisme in de lidstaten van de Europese Unie aan te wakkeren. Ook de brexit zou voor deze rechtse figuren een geliefkoosd werkterrein vormen.

 
ma 11 mrt
Italië steunt Chinese Belt and Road initiatief
 

Italië zal als eerste land van de G7 het Chinese Belt and Road investeringsprogramma omarmen, zo meldt de Financial Times. De verwachting is dat de Italiaanse regering later deze maand een intentieverklaring zal ondertekenen, als de Chinese president Xi Jinping een bezoek brengt aan het land.

 
vr 8 mrt
'China verwacht niet snel een handelsakkoord te tekenen met VS'
 

China denkt niet dat er snel een akkoord getekend wordt met de Verenigde Staten om een eind te maken aan de handelsoorlog tussen de twee landen. Dat schrijft The New York Times (NYT) donderdag op basis van bronnen betrokken bij de onderhandelingen.

Ondanks de vooruitgang die beide partijen geboekt hebben in de afgelopen weken twijfelen de Chinezen dat de deal snel beklonken wordt.

 
do 7 mrt
Zal Donald Trump zijn eerste ambtstermijn uitdoen?
 

Zal Donald Trump zijn eerste ambtstermijn volledig uitdoen? De vraag is relevant nu duidelijk wordt dat de president de centrale figuur blijkt te zijn in een reeks schandalen.

 
wo 6 mrt
Venezuela: “Niet Maduro of Guaidó, maar de maffia zal het lot van het land bezegelen”
 

“Niet de tot 2 maanden geleden in Venezuela zelf totaal onbekende en zelfverklaarde president Juan Guaidó, noch de tragi-komische figuur van Nicolas Maduro, hebben de sleutel tot de oplossing van het Venezolaanse vraagstuk in handen. Het is ‘s lands professionele maffia van militairen die over de toekomst van de door hen geruïneerde staat zal beslissen.”

 
ma 4 mrt
“Noord-Korea bouwde ook tijdens de onderhandelingen zijn kernarsenaal verder uit”
 

Noord-Korea blijft zijn kernarsenaal onverminderd uitbreiden. Dat blijkt uit nieuw onderzoek van de universiteit van Stanford in de Verenigde Staten. Volgens de onderzoekers beschikte Noord-Korea bij de start van de onderhandelingen over 20 tot 60 kernwapens. Vermoed wordt dat het land sinds dan voldoende uranium en plutonium heeft aangemaakt om daar nog eens 5 tot 7 extra kernwapens aan toe te voegen.

 
ma 4 mrt
"VS en China dicht bij handelsovereenkomst"
 

De Verenigde Staten en China zijn dicht bij een overeenkomst die de meeste Amerikaanse handelsbeperkingen op producten uit China kunnen opheffen. Peking moet zich dan beter houden aan bescherming van intellectuele eigendomsrechten en bereid zijn een aanzienlijk aantal Amerikaanse producten toe te laten, zeggen twee bronnen dicht bij de onderhandelingen.

 
do 28 feb
Immigratie: EU kan rekenen op een club Arabische dictators om de grenzen gesloten te houden
 

De Egyptische leider Abdal Fattah el-Sisi kon afgelopen weekeinde op een onverwacht rondje applaus rekenen vanwege Arabische journalisten. Dat gebeurde ter gelegenheid van de persbabbel die een einde maakte aan de allereerste top van de EU en de Arabische Liga. Daar stonden uiteraard immigratie en de IS-problematiek op de agenda.

 
wo 27 feb
Het economische gevolg van de handelsoorlog in beeld gebracht…
 

Donald Trump begint langzaam maar zeker door te krijgen dat zijn handelsbeleid alleen maar verliezers oplevert. Lang leek het er op dat de Amerikaanse economie overeind wist te blijven, maar daar is gezien de laatste macrocijfers geen sprake meer van. Zo heeft onder andere het consumentenvertrouwen een duikvlucht genomen. En ook de productieactiviteiten beginnen af te nemen.

Tijdens de afgelopen weken liet Trump meermaals weten dat de kans groot is dat de VS binnenkort een handelsakkoord zal gaan sluiten met China. Mede daardoor heeft er een imposante herstelbeweging plaatsgevonden op de aandelenmarkten. Voor de groei van de wereldeconomie is  het te hopen dat de handelsoorlog tussen de VS en China binnen afzienbare tijd weet te de-escaleren.

 
di 26 feb
In Venezuela dreigt een scenario à la Syrië
 

Meer dan 30 dagen nadat Juan Guaidó zich met de steun van o.a. de VS, Canada, de belangrijkste landen van de EU en Japan tot interim-president van Venezuela uitriep, blijft Nicolas Maduro nog altijd aan de macht.

Maduro verloor een paar honderd soldaten, hij heeft er nog 350.000…

 
di 26 feb
Mossad: 7 zaken die u moet weten over de Israëlische geheime dienst
 

‘Mossad’ is de verkorte naam van een bekende afdeling van de geheime dienst van Israël. De organisatie wordt wel eens als de tegenhanger van de Amerikaanse CIA of de Britse MI6 beschouwd. Het publiek kent de Mossad vooral uit boeken en films, maar hier zijn zeven antwoorden op vragen die uw kennis over de Israëlische geheime dienst zullen uitbreiden.

 
ma 25 feb
Poetin: “Russische kernraket heeft 6 minuten nodig om de VS te bereiken”
 

De Russische president Poetin sprak vorige week en naar jaarlijkse gewoonte het parlement toe. Het equivalent van de Amerikaanse ‘State of the Union’, zeg maar. De Russische leider herhaalde zijn bedreigingen aan het adres van het Westen in verband met kernwapens.

 
ma 25 feb
'Verenigde Staten en China breiden handelsbesprekingen uit'
 

Amerikaanse en Chinese onderhandelaars hebben vrijdag besloten dat zij hun handelsbesprekingen verder gaan uitbreiden. President Donald Trump zei dat hij hoopt om met de Chinese president Xi Jinping volgende maand een overeenkomst te bereiken.

 
ma 25 feb
Tientallen landen spreken steun uit voor Maduro
 

Tientallen landen hebben in de Verenigde Naties hun steun uitgesproken voor de regering van Maduro in Venezuela. De Venezolaanse minister van Buitenlandse Zaken Jorge Arreaza zei dat deze nieuwe groep van ongeveer vijftig landen zal proberen de wereld bewust te maken van de gevaren waar de Venezolaanse bevolking mee te maken kan krijgen.

 
ma 25 feb
Turkije verwacht eerste S-400 raketsysteem in juli
 

Turkije zal naar verwachting deze zomer de eerste S-400 luchtafweersystemen van Rusland ontvangen. Dat maakte de regering eerder deze week bekend. Het Amerikaanse voorstel voor de levering van hun Patriot luchtafweersysteem werd daarentegen afgewezen, zo meldt Bloomberg.

 
ma 25 feb
33 dagen tot Brexit: Juncker Brexit-moe en Labour-leden weg
 

Het Verenigd Koninkrijk trekt binnenkort de deur naar de Europese Unie achter zich dicht. Of toch niet? Er staan nog 33 dagen op de teller en we weten nog steeds niet hoe Brexit eruit gaat zien. In deze rubriek proberen we één simpele vraag te beantwoorden: wat gebeurde er deze week in Brexit-land?

Oh, hadden ze iets te vieren? Nee, niet echt. De Labourpartij zag negen parlementariërs afscheid nemen. Acht daarvan sloten zich aan bij een nieuwe groep in het Britse Lagerhuis die zichzelf The Independent Group (TIG) noemt.

 
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Personal Finance
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs