EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
33
kliks
Bron: Edelmetaal-info.nl
32
kliks
16
kliks
 
(Geo-) politiek
do 20 sep
EU haalt helft van sojabonen uit VS na deal met Trump
 

De invoer in de EU van sojabonen uit de Verenigde Staten is dit jaar drastisch toegenomen. Momenteel komt 52 procent van alle geïmporteerde soja uit de VS, tegen 25 procent in dezelfde periode van vorig jaar. 

Volgens de Europese Commissie bewijst dit dat de EU werk maakt van de toezegging aan president Donald Trump om de onbalans in de handelsstromen tussen de VS en de EU aan te pakken.

 
do 20 sep
Alibaba-topman trekt belofte van miljoen Amerikaanse banen in door handelsoorlog
 

De belofte van Jack Ma - oprichter van de Chinese webwinkelgigant Alibaba - om een miljoen banen in de VS te creëren, is onmogelijk geworden door de handelsoorlog tussen beide supermachten. Dat heeft Ma gezegd in een interview met persagentschap Xinhua.

 
do 20 sep
CEO Alibaba: ‘Handelsoorlog tussen VS en China kan nog 20 jaar duren’
 

Chinese aandelen kreunen onder het gewicht van de handelsoorlog die Donald Trump voert met Xi Jinping. Trump wil de scheef gegroeide handelsrelaties recht trekken met allerhande importheffingen waarop China weer Amerikaanse producten gaat belasten. Een langdurig conflict kan nefast zijn voor de wereldeconomie. CEO van China’s grootste bedrijf Alibaba, ziet nog niet direct een einde aan de handelsoorlog.

 
di 18 sep
China slaat terug met eigen heffingen na importmaatregelen Trump
 

China stelt importheffingen in op Amerikaanse goederen ter waarde van 60 miljard dollar. Het land beantwoordt daarmee de heffingen die de Verenigde Staten eerder dinsdag afkondigden.

Nu de Chinezen terugslaan, dreigen beide landen af te glijden richting een volledige handelsoorlog. Al voor de Chinese aankondiging had de Amerikaanse president Trump gezegd dat hij een tegenstap zou beantwoorden met uitgebreidere sancties.

 
di 18 sep
VS voert importheffingen in op 200 miljard dollar aan Chinese goederen
 

De Verenigde Staten voeren nieuwe importtarieven in op 200 miljard dollar aan Chinese goederen. De importheffingen worden volgende week maandag van kracht. President Donald Trump maakte de maatregel in het kader van de handelsoorlog met China maandag officieel bekend.

 
ma 17 sep
China legt gesprekken stil als VS nieuwe heffingen oplegt
 

China zegt alle gesprekken met de Verenigde Staten (VS) af als nieuwe importheffingen van 10 procent worden ingevoerd, meldt persbureau Bloomberg maandag. Het percentage zou volgens geruchten gaan gelden voor 200 miljard dollar (ruim 127 miljard euro) aan producten.

Een diplomatieke doorbraak tussen de landen lijkt daarmee verder weg dan eerder gedacht, stellen twee ingewijden aan het persbureau. Begin september werd nog gespeculeerd over overleg tussen Amerikaanse minister van financiën Steven Mnuchin en Chinese vicepremier Liu He.

 
ma 17 sep
'Heffingen VS op Chinese importgoederen maandag al van kracht'
 

De Amerikaanse president Donald Trump zal mogelijk maandag al voor 200 miljard dollar aan nieuwe importheffingen op Chinese producten aankondigen. Dat schrijft de Amerikaanse zakenkrant Wall Street Journal op basis van ingewijden.

 
ma 17 sep
Dit Chinees technologiebedrijf moeit zich met handelsoorlog
 

De handelsoorlog tussen de Verenigde Staten van Amerika en China is nu al enkele maanden bezig. Beide landen zijn ondertussen wel aan het overwegen wat ze kunnen doen om de situatie te ‘ontmijnen’ en stilaan tot een akkoord te komen. De CEO van het Chinese computerbedrijf Lenovo roept Trump en Xi Jinping op om zo snel mogelijk tot een akkoord te komen.

Yuanqing Yang, de CEO van de Chinese maker van computerhardware en consumentenelektronica Lenovo, was afgelopen zaterdag aanwezig in New York City en riep president Trump en Xi Jinping op om zo snel mogelijk een einde te maken aan de handelsoorlog die momenteel woedt.

 
ma 17 sep
'Trump verdubbelt waarde van importheffingen China'
 

De Amerikaanse president Trump zet zijn plan door om nog eens voor 200 miljard dollar aan heffingen in te voeren op Chinese producten. Dat meldt persbureau Bloomberg.

Trump heeft tegen Bloomberg gezegd dat zijn staf heeft opgedragen de heffingen door te voeren. Het komt neer op een verdubbeling van de eerder afgekondigde heffingen.

 
zo 16 sep
EU werkt aan betaalsysteem voor handel met Iran
 

Frankrijk, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk hebben plannen om een nieuw betaalsysteem te lanceren, zodat Europese bedrijven financiële transacties kunnen verrichten met bedrijven in Iran. Volgens de Financial Times zijn de drie landen bezig een alternatief financieringsmechanisme te bouwen dat niet gehinderd wordt door Amerikaanse sancties.

 
vr 14 sep
VS dreigt met sancties tegen Nord Stream 2
 

De Amerikaanse minister van energie Rick Perry heeft gezegd dat er mogelijk sancties opgelegd kunnen worden tegen de Nord Stream 2, een nieuwe pijpleiding waarmee Rusland meer aardgas naar Duitsland kan exporteren. Perry deed deze uitspraak donderdag tijdens een gezamenlijke persconferentie met zijn Russische collega Alexander Novak.

 
ma 10 sep
YouTube blokkeert kanalen van Syrische overheidsinstanties
 

YouTube heeft afgelopen weekend de officiële kanalen van de Syrische president en het persbureau SANA op zwart gezet. Wie de eerstgenoemde pagina probeert te bezoeken krijgt de melding dat de pagina offline is gehaald vanwege een ‘juridische aanklacht’, terwijl de tweede pagina vanwege een ‘schending van de servicevoorwaarden van YouTube’ geblokkeerd wordt.

 
vr 7 sep
Trump dreigt met nog meer importheffingen voor China.
 

De Amerikaanse president Donald Trump dreigt met meer heffingen op producten uit China.

Vrijdag verstrijkt de deadline voor de invoering van nieuwe Amerikaanse importtarieven op 200 miljard dollar aan Chinese goederen. Als het aan Trump ligt, dan komt daar op korte termijn nog voor 267 miljard dollar bij, zo zei hij vrijdag.

 
vr 7 sep
Is Japan Trump’s volgende doelwit voor een handelsoorlog?
 

Amerikaans president Trump is verzot op handelsconflicten, dat is ondertussen meermaals gebleken door zijn importheffingen op producten uit verschillende delen van de wereld. Als je denkt dat het ergste achter de rug is, heb je het waarschijnlijk bij het verkeerde eind. Japan zou de volgende op het lijstje zijn, aldus Trump in een gesprek met de Wall Street Journal.

 
ma 3 sep
Welk land is het sterkst afhankelijk van de export?
 

Door het gevoerde handelsbeleid van Donald Trump neemt de kans op een mondiale handelsoorlog toe. De president van de VS heeft tijdens de voorbijgaande maanden diverse importtarieven opgelegd die gevolgen hadden voor meerdere landen. Op dit moment wordt met name China hard geraakt, maar ook Europa kan in de toekomst last krijgen van het handelsconflict.

Trump is van mening dat Amerika jarenlang geconfronteerd is met ‘oneerlijke handel’. Met een beschuldigende vinger werd onder andere gewezen naar China die volgens de president van de VS zich schuldig maakt aan het stelen van intellectuele eigendommen. Daarnaast beschuldigde hij de Chinezen ook van ‘dumping’. Hier is sprake van wanneer goederen verkocht worden beneden de kostprijs om op die manier min of meer de concurrentie kapot te maken.

 
ma 3 sep
Turkse strijd tegen VS gaat verder: Erdogan weigert dollar te gebruiken in handel met Rusland
 

De Turkse president Recep Tayyip Erdogan wil de dollar niet gebruiken in de commerciële transacties met Rusland. Erdogan beschuldigde de Verenigde Staten ervan zich als een “wilde wolf” te gedragen. Moskou en Ankara hebben onderhandelingen gevoerd om de dollar in hun onderlinge handel te laten vallen, als reactie op economische sancties die Washington heeft opgelegd.

 
ma 3 sep
Gesprekken over handelsakkoord VS-Canada voorlopig mislukt, volgende week nieuwe poging
 

De gesprekken tussen de Verenigde Staten en Canada over een nieuwe versie van een Noord-Amerikaans handelsakkoord zijn voorlopig mislukt. Volgende week woensdag wordt opnieuw een poging gewaagd, zo liet Robert Lighthizer, de Amerikaanse verantwoordelijke voor handel, vrijdag in een verklaring weten.

 
vr 31 aug
“Handelsoorlog tussen USA en China begint voelbaar te worden“
 

De CEO van één van Europa’s grootste banken beweert dat de handelsoorlog tussen China en de Verenigde Staten voelbaar begint te worden bij hun cliënteel. Hij krijgt steeds vaker meldingen van klanten dat de winstcijfers lager zullen uitvallen dan enkele maanden geleden.

 
vr 31 aug
Trump lijkt toon niet te matigen in handelsconflict met China
 

De Amerikaanse president Donald Trump lijkt niet van plan om zijn toon te matigen in de handelsstrijd met China. Hij dreigde eerder al voor nog eens 200 miljard dollar aan heffingen op Chinese producten op te leggen.

Volgens ingewijden zou die maatregel al volgende week in werking kunnen treden als de deadline verloopt van een inspraaktermijn.

 
vr 31 aug
Trump dreigt uit WTO te stappen als die 'VS blijft benadelen'
 

De Amerikaanse president Donald Trump dreigt uit de Wereldhandelsorganisatie (WTO) te stappen als die de Verenigde Staten blijft benadelen en niet optreedt tegen China.

Dat zei Trump in een interview met persbureau Bloomberg. 

 
wo 29 aug
Iran wil meer garanties van de EU over afname olie
 

De Iraanse minister van Buitenlandse Zaken zegt nog steeds te wachten op meer toezeggingen vanuit de EU voor wat betreft de afname van ruwe olie. Met ingang van 4 november treden nieuwe Amerikaanse sancties in werking, die andere landen verbieden om olie uit Iran te kopen. China en de landen van de Europese Unie hebben aangegeven dat ze deze sancties niet willen opvolgen en dat ze olie uit het land zullen blijven importeren.

 
wo 29 aug
Rusland stuurt meer schepen naar Middellandse Zee
 

Rusland heeft meer schepen naar de Middellandse Zee gestuurd, zo blijkt uit een analyse van het scheepvaartverkeer door de Bosporus. Volgens de Russische zakenkracht Izvestia bouwt het Russische leger daarmee de grootste zeemacht op in de Middellandse Zee sinds haar militaire interventie in Syrië in 2015.

 
wo 29 aug
Russische aardgasproducent Gazprom profiteert van Amerikaanse sancties
 

Gazprom vaart wel bij de hogere olie- en gasprijs en de zwakke roebel, die het gevolg is van Amerikaanse sancties tegen Rusland. Het Russische concern kende mede daardoor zijn beste tweede kwartaal sinds 2015.

De nettowinst van 's werelds grootste gasproducent vervijfvoudigde ruimschoots tot dik 259 miljard roebel (3,2 miljard euro), van een kleine 48 miljard roebel een jaar eerder.

 
di 28 aug
China klaagt bij Wereldhandelsorganisatie over heffingen VS
 

China heeft een klacht ingediend bij de Wereldhandelsorganisatie (WTO) tegen de Verenigde Staten. 

Volgens de Chinezen zijn de door de Amerikanen ingestelde importheffingen tegen de regels van internationale handelsakkoorden. Zo hadden de VS bijvoorbeeld eerst met China in gesprek moeten gaan om de geschillen bij te leggen.

 
ma 27 aug
Onderhandelingen VS en China over handelsoorlog leveren geen doorbraak op
 

De onderhandelingen tussen vertegenwoordigers van de Verenigde Staten en China over de handelsoorlog hebben na twee dagen niet geleid tot een doorbraak. 

Het Witte Huis meldde donderdag dat de gesprekken in Washington zijn afgerond.

 
za 25 aug
Amerika heeft China in de houdgreep
 

De Verenigde Staten hebben China volgens Kees de Kort in een houdgreep in het handelsconflict. 'Ze gaan geen enkele concessie doen en rustig wachten tot de Chinezen heel veel concessies gaan doen. Dat gaan ze ook doen. Als je de berichtenstroom uit China volgt, begin je wel de indruk te krijgen dat de Chinezen zich zorgen beginnen te maken.'

 
vr 24 aug
Infographic status Kaspische Zee
 

Eerder deze maand werd er overeenstemming bereikt over de wettelijke status van de Kaspische Zee. De vijf landen die aan deze zee grenzen – Rusland, Kazachstan, Turkmenistan, Iran en Azerbeidzjan – maakten afspraken over de verdeling van de territoriale wateren en de zeebodem. Zo werd vastgelegd dat alle vijf landen aan de Kaspische Zee pijpleidingen over de zeebodem mogen leggen en dat geen ander land dan deze vijf met militaire schepen in de zee mag varen.

 
vr 24 aug
VS stellen nieuwe tarieven in tegen China en vice versa
 

In Amerika gelden vanaf donderdag nieuwe importheffingen op Chinese goederen ter waarde van 16 miljard dollar (13 miljard euro). Als reactie heeft China heffingen ingevoerd voor Amerikaanse producten met dezelfde totale waarde. China dient ook een klacht in bij wereldhandelsorganisatie WTO tegen de Verenigde Staten (VS).

 
do 23 aug
Ook Europese voertuigen moeten er aan geloven
 

Na staal en aluminium zullen ook Europese voertuigen zwaarder belast worden door de Verenigde Staten van Amerika. Dat kondigde Amerikaanse president Donald Trump aan tijdens een toespraak begin deze week. De invoertaks op Europese voertuigen zal opgetrokken worden naar 25 procent en zouden van kracht tegen eind dit jaar.

 
do 23 aug
China: "Amerikaanse invoerheffingen schenden duidelijk WTO-regels"
 

Op hetzelfde moment dat de Amerikaanse invoerheffingen van kracht zijn geworden, zijn ook Chinese tegenmaatregelen voor Amerikaanse producten ingegaan. China zei “gedwongen te zijn” om “de nodige represailles” te treffen. Peking trekt ook naar de wereldhandelsorganisatie WTO. Het Chinese ministerie van Handel zei dat de Amerikaanse heffingen “duidelijk” de WTO-regels schenden.

 
wo 22 aug
Trump: Liever nepnieuws dan censuur
 

De Amerikaanse president Trump leeft liever in een wereld met nepnieuws dan met censuur, omdat dat volgens hem met afstand het beste alternatief is. In een toespraak in Charleston in West Virginia waarschuwde de president tegen het omarmen van censuur als instrument om ‘ongewenste’ meningen weg te filteren.

 
di 21 aug
Meerderheid Amerikanen wil betere relatie met Rusland
 

De meerderheid van de Amerikaanse bevolking is van mening dat het beter is om de relaties met Rusland te verbeteren dan om harde sancties op te leggen. Dat blijkt uit een nieuwe peiling van onderzoeksbureau Gallup onder iets meer dan duizend respondenten. De enquête werd uitgevoerd tussen 1 en 12 augustus.

 
di 21 aug
Turkije klaagt Amerikaanse heffingen aan bij Wereldhandelsorganisatie
 

Turkije heeft bij de Wereldhandelsorganisatie (WTO) een klacht ingediend tegen de hoge Amerikaanse importheffingen op staal. Donald Trump kondigde eerder deze maand een verdubbeling aan van de importtarieven op Turks staal en aluminium. De tarieven komen op respectievelijk 50 en 20 procent te liggen.

 
ma 20 aug
Maersk: Handelstarieven zullen VS meer raken dan rest van de wereld
 

De economie van de Verenigde Staten zal veel harder geraakt worden door escalatie van de handelsoorlog dan de rest van de wereld. Dat stelt Søren Skou, de algemeen directeur van transportmultinational Maersk.

 
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs