EUR/USD:
GOUD:
ZILVER:
BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
51
kliks
Bron: Edelmetaal-info.nl
41
kliks
35
kliks
Bron: Edelmetaal-info.nl
21
kliks
20
kliks
 
(Geo-) politiek
vr 16 nov
Trump zet olieprijs schaakmat, maar deze insiders kopen massaal
 

Een sterk staaltje, zo mag je het beleid van Donald Trump noemen om de olieprijs naar beneden te krijgen. De crash van het zwarte goud kan je dan ook historisch noemen, van het hoogste niveau in 4 jaar naar meer dan 20% lager in enkele weken. De oliecrash zette enkele insiders van olieaandelen alvast aan om fors eigen aandelen in te kopen.

 
di 13 nov
Er is nood aan 'een Europees rijk' dat kan concurreren met de VS en China
 

De Franse minister van Financiën Bruno Le Maire denkt dat het hoog tijd wordt dat de EU haar macht inzet om een tegengewicht te vormen voor de VS en China.

“Europa moet niet bang zijn om haar macht te gebruiken om een ‘vreedzaam rijk’ te worden dat een tegengewicht kan vormen voor de VS en China.” Dat heeft Bruno Le Maire, de Franse minister van Financiën, gezegd in een gesprek met het Duitse Handelsblatt. De krant merkt op dat Duitsland gekant blijft tegen een militaire alliantie die het ganse continent bestrijkt.

[...]

 
ma 12 nov
Iraanse olieverkopen kelderen en de sancties moeten nog ingaan...
 

De Iraanse olieproducenten voelen veel sneller de Amerikaanse economische sancties dan zou kunnen worden verwacht. De petroleumexport van Iran heeft al een gevoelige terugval gekend, terwijl de deadline voor de sancties van de Verenigde Staten tegen het land pas begin november ligt. Dat zegt Benoit Faucon, oliespecialist bij de Amerikaanse zakenkrant The Wall Street Journal.

[...]

 
ma 12 nov
Saudi's denken na over wereld zonder Opec
 

Er moet worden nagedacht over een wereld zonder Organization of Petroleum Exporting Countries (Opec). Dat staat in een rapport van het King Abdullah Petroleum Studies and Research Center (Kapsarc), gevestigd in Riyad, de hoofdstad van Saudi-Arabië. Men moet volgens het rapport van Kapsarc beseffen dat olie geen oneindige grondstof is en dus ooit zal opdrogen. Kapsarc zegt dat er tijd moet bekeken worden met welke mogelijkheden en uitdagingen rekening moet worden gehouden wanneer de productie van petroleum stopt.

[...]

 
ma 12 nov
Nieuwe olie-oorlog op komst
 

De OPEC en Rusland beramen zich over de volgende zet in het schaakspel tussen de olieproducerende landen en de VS.

Amerikaanse inspanningen om een stijging van de olieprijzen te vermijden door druk uit te oefenen op de Golfstaten om hun productie op te voeren leveren resultaat op. Een vat ruwe olie kostte vrijdag 20% minder dan een maand geleden, toen de hoogste prijs in 4 jaar werd bereikt.

[...]

 
za 10 nov
President Iran: Sancties VS hebben geen invloed op Iraanse economie
 

De Iraanse president Hassan Rouhani heeft zaterdag gezegd dat de recent ingestelde Amerikaanse sancties Iran nauwelijks raken. Volgens Rouhani heeft de VS eerder namelijk al alle mogelijkheden benut om Iran te blokkeren. 

"Er was niks nieuws om tegen ons te gebruiken", zei Rouhani zaterdag op de Iraanse televisie.

 
vr 9 nov
Edward Snowden: "Israëlisch bedrijf hielp Saoedi's Khashoggi vinden"
 

Een Israëlisch bedrijf heeft de Saoedische machtshebbers vorige maand geholpen om journalist Jamal Khashoggi te traceren en hem om te brengen. Dat heeft klokkenluider Edward Snowden gezegd in een videoconferentie voor een Israëlisch publiek.

Israël is op het gebied van hightech één van de absolute wereldleiders. De Mossad, de geheime dienst van Israël, heeft in 2015 het technologiefonds Libertad gelanceerd. Het initiatief moet voor de geheime dienst innoverende spionage-technologieën helpen ontwikkelen.

[...]

 
vr 9 nov
Lagarde (IMF): "Trump heeft op vele vlakken gelijk"
 

Christine Lagarde, de voorzitter van het Internationaal Muntfonds (IMF), zegt in een interview met de Franse zakenkrant Les Echos zich zorgen te maken over de politieke evolutie in de wereld.

[...]

 
do 8 nov
Iran waarschuwt voor stijgende olieprijzen wereldwijd door Amerikaanse sancties: “Pijnlijke maanden voor consumenten”
 

De Iraanse regering heeft vandaag gewaarschuwd voor de gevolgen van de sancties die de Amerikaanse president Donald Trump ingevoerd heeft voor de olie-export van het land. De sancties tegen Iran zullen wereldwijd tot “pijnlijke maanden” voor consumenten leiden, zo meldt de Iraanse minister van Olie Bidschan Namdar Sanganeh via nieuwsportaal IRIB-News.

 
do 8 nov
'Nieuwe Zijderoute vormt bedreiging voor positie van Schiphol'
 

De Nieuwe Zijderoute, een reeks treinverbindingen van China naar Europa, vormt een bedreiging voor de positie van Schiphol, denkt het Economisch Bureau van ING. De haven van Rotterdam krijgt minder last van de nieuwe treinverbindingen. 

 
wo 7 nov
"Helft van de Russen in het VK zijn spionnen"
 

Er leven in Groot-Brittannië tienduizenden Russische spionnen. Dat is de boodschap van een rapport van de Henry Jackson Society, een denktank rond de Britse buitenlandse politiek. Volgens het rapport leven er in Londen liefst 75.000 Russische informanten die de geheime dienst van hun vaderland actief helpen. Dat is de helft van de totale populatie Russische expats in de Britse hoofdstad.

[...]

 
wo 7 nov
Waarom mogen 8 landen Iraanse olie blijven importeren?
 

Ondanks de hernieuwde sancties van de Verenigde Staten tegen Iran, hebben toch acht landen van de Amerikaans overheid een toestemming gekregen om verder petroleum uit het Aziatische land te blijven importeren. Dat heeft Mike Pompeo, Amerikaans minister van buitenlandse zaken, gemeld. De Amerikaanse president Donald Trump heeft de economische sancties tegen Iran - die eerder door zijn voorganger Barack Obama waren opgeheven - weer ingevoerd.

Iran blijft volgens Trump immers, ondanks de gemaakte afspraken met de internationale gemeenschap, verder werken aan de ontwikkeling van kernwapens.

[...]

 
wo 7 nov
Trump kan tevreden zijn
 

De midtermverkiezingen zijn een succes voor Trump, denkt macro-econoom Kees de Kort. Want wat je niet krijgt zijn grote economische besluiten. En waar Trump van profiteert: als er iets niet gebeurt, dan kan hij de Democraten daar de schuld van geven. Hamvraag is wat de Democraten gaan doen. Blijven ze anti-Trump retoriek spuien, dan kan zich dat tegen hen keren.

 
wo 7 nov
Democraten winnen meerderheid Huis van Afgevaardigden
 

Deze tussentijdse verkiezingen die elke twee jaar na de start van een presidentiële ambtstermijn gehouden worden zijn erg belangrijk. Het zijn de Democraten die vandaag gewonnen hebben. Zeker voor de machtverhoudingen in het bestuur van groot belang. Gezien de Republikeinen van Trump, die wel hun meerderheid konden uitbouwen in de Senaat, het nu veel moeilijker gaan hebben om hun plannen door te zetten. Deze moeten immers beide bestuursorganen passeren vooraleer wet te kunnen worden. Reken maar dat de Democraten, na de nederlaag van Hillary Clinton, de tegenpartij het vuur aan de schenen zal leggen. En er is meer…

 
di 6 nov
China houdt nog een troefkaart achter de hand in de handelsoorlog: toeristen
 

De Verenigde Staten ontvangen minder zakenlui, toeristen en studenten uit China. Dat is een signaal dat de handelsoorlog tussen beide landen zich op onvoorspelbare en bijzonder kostbare manier zou kunnen verspreiden. Dat zegt David J. Lynch, redacteur economie bij de Amerikaanse krant The Washington Post. De terugval is geen gevolg van een officiële maatregel van de Chinese overheid, maar toont volgens Lynch duidelijk aan dat het toerisme in een aanhoudende handelsoorlog voor China een belangrijk wapen zou kunnen worden.

Hij wijst er daarbij op dat Chinese consumenten elk jaar in de Verenigde Staten 60 miljard dollar uitgeven aan diensten zoals reizen en toerisme.

[...]

 
di 6 nov
Europese topambtenaar deelt zijn visie over handelsoorlog
 

De Verenigde Staten van Amerika en China blijven verwikkeld in een handelsoorlog en het ziet er niet meteen naar uit dat er een einde aan zal komen ondanks ‘hoopgevende’ tweets van Amerikaanse president Donald Trump. Een Europese topambtenaar heeft zijn visie gedeeld tijdens een interview met CNBC en de boodschap is vrij simpel: ‘This has to stop’.

Europees commissaris voor Gezondheid en Voedselveiligheid Vytenis Andriukaitis klaagde vorige week het Amerikaanse protectionisme aan tijdens een interview met CNBC. Hij vindt de huidige situatie afschuwelijk omdat het andere landen en mensen weerhoudt van voorspoed en succes.

 
ma 5 nov
Wat staat er in de verklaring van Marrakesh?
 

Op 10 en 11 december komen regeringsleiders uit de hele wereld in Marrakesh bijeen om een verklaring te ondertekenen die de wereldwijde stroom van migranten moet reguleren. De Nederlandse regering zal deze verklaring naar alle waarschijnlijkheid ondertekenen, zonder dat daar een uitvoerig debat over gevoerd zal worden in de Tweede Kamer.

 
ma 5 nov
Rusland stookt vuur met Oekraïne weer op
 

Rusland voert harde economische sancties in tegen buurland Oekraïne. De Russische premier Dmitri Medvedev heeft vorige week een decreet ondertekend met speciale maatregelen tegen 322 Oekraïense burgers en 68 bedrijven.

 
ma 5 nov
“Patstelling tussen USA en China van lange duur”
 

Een hoopgevende tweet van Amerikaanse president Donald Trump doet vermoeden dat er verbetering op komst is in de handelsoorlog met China. Maar de situatie tussen de Verenigde Staten van Amerika en China zal nog een tijdje blijven aanslepen, dat beweert althans econoom en Nobelprijswinnaar Michael Spence.

 
ma 5 nov
Betalingssysteem SWIFT sluit Iraanse banken af van netwerk
 

Betalingssysteem SWIFT gaat zich houden aan Amerikaanse sancties voor Iran en banken uit dat land afsluiten van het netwerk van SWIFT. De beslissing van het concern, gevestigd in Brussel, is een klap voor de Europese pogingen om de handel met Iran op peil te houden.

 
ma 5 nov
Handelsoorlog tussen China en VS bevoordeelt... Iran
 

De handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China heeft zware consequenties gehad voor de export van de Amerikaanse sojaboeren, maar de slachtoffers hebben in Iran een onverwachte bondgenoot gevonden. Dat zegt Gregory Meyer, landbouwspecialist van de Britse zakenkrant Financial Times. Opmerkelijk genoeg liggen ook hier Amerikaanse sancties aan de basis van het fenomeen.

“Sinds begin dit jaar hebben Amerikaanse sojaboeren al bijna 335.000 ton voorraden naar Iran verscheept,” aldus de Financial Times. “Dat is een opmerkelijke toename tegenover dezelfde periode vorig jaar, toen er van een uitvoer zelfs geen sprake was."

[...]

 
ma 5 nov
Iran zegt Amerikaanse sancties te zullen breken
 

Iran blijft olie verkopen en zal de sancties breken die de Verenigde Staten het land hebben opgelegd. Dat zei de Iraanse president Hassan Rohani live op televisie.

"Amerika wil de olieverkoop van Iran tot nul terugbrengen maar wij zullen onze olie blijven verkopen." Volgens Rohani zijn de sancties een handelsoorlog van de Verenigde Staten.

 
ma 5 nov
Chinese president zegt tarieven te verlagen voor buitenlandse bedrijven
 

De Chinese president Xi Jinping wil importtarieven verlagen en de Chinese markt verder openstellen voor buitenlandse bedrijven. 

 
ma 5 nov
China wil deur openen voor buitenlandse bedrijven, belooft president
 

China wil zijn markt meer openstellen voor buitenlandse bedrijven. Het land hoopt ook meer import aan te trekken. Dat verklaarde de Chinese president Xi Jinping maandag op een prestigieus “importcongres” in Shanghai. Zijn verklaringen komen er op een moment dat China in een handelsoorlog is verwikkeld met de Verenigde Staten.

 
zo 4 nov
Verenigde Staten geeft acht landen vrijstelling voor olie uit Iran
 

De Amerikaanse regering heeft acht landen een voorlopige vrijstelling gegeven om olie uit Iran te importeren. Dat maakte de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo vrijdag bekend. Welke landen dat precies zijn werd niet duidelijk gemaakt, maar verschillende media berichten dat naast India ook Irak, Turkije, Zuid-Korea, Japan en mogelijk ook China op het lijstje zouden staan.

 
vr 2 nov
Totale volkomen duizend procent onzin
 

De Verenigde Staten en China lijken aan een handelsdeal te werken. Dit gebeurt na een gesprek tussen Donald Trump en Xi Jinping. Kees de Kort gelooft daar echter niks van. 'Totale volkomen duizend procent onzin. Hebben wij iets gelezen van grote concessies van China op het gebied van handel? Nee. Hebben we iets gelezen van grote concessies op het gebied van intellectueel eigendom? Nee. Hebben we iets gelezen van grote concessies op het gebied van toetreding tot de Chinezen markt? Nee. Geen concessies, geen deal. Zo simpel is het.'

 
vr 2 nov
'Trump doet onderzoek naar handelsakkoord met China'
 

Trump wil bij een internationale top in Argentinië later deze maand de Chinese president Xi Jinping een voorstel kunnen doen om de handelsoorlog te beëindigen. Zijn staf onderzoekt nu welke voorwaarden in het mogelijke akkoord zullen worden opgenomen.

 
do 1 nov
Chinese president roept leger op zich voor te bereiden op oorlog
 

De Chinese president Xi Jinping heeft zijn legermacht in de Zuid-Chinese Zee opgeroepen om voorbereidingen te treffen voor een mogelijke oorlog. Hij deed deze oproep tijdens een bezoek aan de Southern Theatre Command, een militaire post die verantwoordelijk is voor deze regio ten zuiden van China.

 
do 1 nov
India krijgt ontheffing voor sancties tegen Iran
 

De Verenigde Staten heeft India een ontheffing verleend voor nieuwe sancties tegen Iran, waarmee India toestemming krijgt om olie uit Iran te blijven importeren. Voorwaarde voor deze vrijstelling is dat het land veel minder olie mag afnemen. Haalde India er in het afgelopen jaar nog 22 miljoen ton ruwe olie uit Iran, vanaf nu moet dat worden teruggebracht tot een quotum van 1,25 miljoen ton per maand.

 
di 30 okt
Trump dreigt met extra tarieven op 225 miljard euro aan Chinese producten
 

De Amerikaanse president Donald Trump heeft goede hoop op een "geweldige deal" met China. Als dat niet lukt, dan worden nieuwe handelstarieven van 225 miljard euro ingevoerd, zei de president maandagavond tegen nieuwszender Fox News.

"De deal moet goed zijn, want zij hebben ons land leeggezogen", voegde hij eraan toe. Trump en Chinese president Xi Jinping gaan in december het gesprek aan om een eind te maken aan de handelsoorlog die tussen hun landen woedt.

 
di 30 okt
Trump voert druk op China verder op
 

De Amerikaanse president wil op nog veel meer goederen tariefheffingen leggen, als de VS er niet uitkomt met de Chinezen op het gebied van handelszaken als toegang tot de Chinese markt en eigendomsrechten. Vraag is volgens macro-econoom en BNR-beurscommentator Kees de Kort hoe Trump en zijn collega Xi allebei als winnaar, of in ieder geval zonder gezichtsverlies, uit de strijd kunnen komen.

 
di 30 okt
'Wapendeal Trump met Saoedi-Arabië levert lang geen 500.000 banen op'
 

De wapendeal ter waarde van 110 miljard dollar (96 miljard euro) die de Amerikaanse president Donald Trump heeft gesloten met Saoedi-Arabië levert niet zoals hij beweert 500.000 Amerikaanse banen op.

Het aantal banen dat Trump herhaaldelijk heeft aangehaald als er over de deal gesproken wordt, ligt waarschijnlijk drie tot vijf keer hoger dan het aantal dat daadwerkelijk gerealiseerd zal worden, zo blijkt dinsdag uit documenten van defensiebedrijven die persbureau Reuters heeft ingezien.

 
di 30 okt
Trump dreigt China met handelstarieven van 225 miljard euro
 

Amerikaanse president Donald Trump heeft goede hoop op een "geweldige deal" met China. Als dat niet lukt, staan echter nieuwe handelstarieven gepland van 225 miljard euro.

Dat zei de president maandagavond tegen nieuwszender Fox. "De deal moet goed zijn, want zij hebben ons land leeggezogen", voegde hij toe.

 
di 30 okt
VS kondigen embargo af tegen Chinese chipfabrikant
 

De Verenigde Staten voeren sancties in tegen de door de Chinese overheid gecontroleerde chipfabrikant Fujian Jinhua Integrated Circuit Company. De VS zetten zo een nieuwe stap in de handelsoorlog met China.

 
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Personal Finance
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs