EUR/USD:
GOUD:
ZILVER:
BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
 
(Geo-) politiek
do 9 apr
Olieprijs daalt weer na geruchten over beperkte productiedaling
 

De olieprijs is donderdag aan het eind van de dag weer gedaald, na de hele dag ruim hoger te hebben gestaan. Reden voor de plotselinge daling zijn geruchten over een deal, de inhoud daarvan zou tegenvallen volgens investeerders. De beperking van de olieproductie zou niet omvangrijk genoeg zijn.

 
wo 8 apr
Is de lage olieprijs slecht voor het klimaat en de energietransitie?
 

Door de coronacrisis is de vraag naar olie sterk teruggelopen. Daar komt een steekspel tussen Rusland en Saoedi-Arabië, die de productie juist hebben opgevoerd, bovenop. Het gevolg daarvan is dat de olieprijs is gekelderd. Is die lage olieprijs schadelijk voor duurzame energie?

 
ma 6 apr
OPEC-vergadering uitgesteld om onenigheid Saoedi-Arabië en Rusland
 

De digitale bijeenkomst tussen Rusland en OPEC, het samenwerkingsverband tussen veertien olie-exporterende landen, is uitgesteld vanwege een oplopende ruzie tussen Saoedi-Arabië en Rusland, meldt Reuters zaterdagmiddag.

De topbijeenkomst tussen OPEC en Rusland zou op maandag 6 april plaatsvinden, maar wordt nu mogelijk naar woensdag 8 of donderdag 9 april verplaatst.

 
ma 6 apr
Trump: “VS bereid heffingen op olie-import in te voeren”
 

De Amerikaanse president Donald Trump is bereid importheffingen op ruwe olie of andere maatregelen in te voeren indien dat nodig is om de energiesector in zijn land te beschermen. Dat zei hij zaterdag op een persconferentie.

 
ma 6 apr
Vergadering OPEC kan olieprijs onder $10 laten zakken
 

Het huidige optimisme van analisten en de media dat een einde komt aan het aanhoudende geruzie binnen de OPEC+ ruzie over de olieprijs is volkomen ongerechtvaardigd. De voortdurende volatiliteit van de oliemarkt, de strijd tussen toonaangevende producenten om marktaandeel, de logistieke onmogelijkheid om Amerikaanse productieverlagingen af te dwingen en de voortdurende vraaguitval als gevolg van COVID-19 zijn geen problemen die door een OPEC-bijeenkomst kunnen worden opgelost.

 
ma 6 apr
Trump dreigt importheffingen olie in te voeren als de prijs zo laag blijft
 

De Amerikaanse president Donald Trump heeft zondag gezegd dat hij overweegt "substantiële heffingen" op geïmporteerde olie in te voeren als de prijs van olie zo laag blijft.

 
vr 3 apr
Olieprijs weer flink omhoog na aankondiging OPEC-vergadering
 

De olieprijs stijgt wederom flink als reactie op de aankondiging van een videovergadering van OPEC, de organisatie van olie-exporterende landen. Maandag overleggen de landen over het beperken van de eigen olieproductie.

 
do 2 apr
Trump verwacht alsnog akkoord om olieproductie te beperken
 

De Amerikaanse president Donald Trump verwacht dat er alsnog een akkoord komt tussen Rusland en Saoedi-Arabië om de olieproductie te beperken. Dit moet ook de olieprijs flink stutten.

 
do 2 apr
Rusland stuurt humanitaire hulp naar New York
 

Rusland heeft een vliegtuig vol met hulpgoederen naar New York gestuurd. Het Antonov An-124 toestel met aan boord mondkapjes en medische apparatuur arriveerde woensdag op het John F. Kennedy vliegveld. Het vliegtuig vertrok dinsdag vanuit Moskou maakte tussenstops in Ierland en Canada om bij te tanken

 
wo 1 apr
OPEC-leden zijn het niet eens: prijzenoorlog op oliemarkt duurt voort
 

Oliekartel OPEC is er dinsdag niet in geslaagd om een datum vast te stellen voor noodonderhandelingen, die een einde kunnen maken aan de prijzenoorlog op de oliemarkt. Persbureau Reuters meldt op basis van ingewijden dat onder meer Saudi-Arabië, de Verenigde Arabische Emiraten, Koeweit en Nigeria hebben gezegd dat ze geen behoefte hebben aan extra overleg.

 
di 31 mrt
Waarom de olieprijs zo laag is
 

De olieprijs is gekelderd en sommige soorten zijn in jaren niet zo goedkoop geweest. Zo dook de prijs van de oliesoort West Texas Intermediate voor het eerst sinds jaren onder de 20 dollar (ongeveer 18,28 euro) per vat. Brent, de andere belangrijke maatstaf, deed het niet veel beter.

 
di 31 mrt
Poetin en Trump bellen elkaar over gekelderde olieprijs door conflict met Saudi-Arabië
 

Geld De Amerikaanse president Donald Trump en zijn Russische collega Vladimir Poetin hebben maandag telefonisch contact gehad. Ze bespraken onder meer de olieprijs. Die is maandag opnieuw fors gedaald, tot het laagste niveau sinds 2002. De coronacrisis zorgt voor een veel lagere vraag naar het zwarte goud.

 
di 31 mrt
Trump en Poetin willen vrije val olieprijs stuiten
 

De Amerikaanse president Donald Trump en zijn Russische ambtsgenoot Vladimir Poetin zetten hun hoogste energieambtenaren aan het werk om iets te doen aan de vrije val waarin de olieprijs is beland. Die vrije val wordt veroorzaakt door de sterk afgenomen vraag én ruzie tussen Rusland en Saoedi-Arabië over productiebeperkingen.

 
ma 30 mrt
Olieprijs op laagste niveau in ruim 17 jaar, Trump plant telefoongesprek met Poetin
 

Geld De olieprijzen zijn maandag opnieuw fors gedaald. De prijs voor een vat van de Europese soort Brent kwam uit op het laagste niveau sinds 2002. De coronacrisis zorgt voor een veel lagere vraag naar het zwarte goud. De Amerikaanse president Donald Trump is van plan om maandag met zijn Russische collega Vladimir Poetin te bellen.

 
zo 29 mrt
Olieprijs keldert verder en zakt naar laagste prijs sinds Irakoorlog
 

De olieprijs is afgelopen week voor de vijfde week op rij gedaald. Hiermee zakte de prijs van een vat olie naar het laagste punt sinds 2003. De grondstofprijs daalt, door een combinatie van terugvallende vraag door de uitbraak van het coronavirus en een stijging van de productie.

 
ma 9 mrt
Krach op oliemarkt volgt op Saoedische wraak op Rusland
 

In bijna dertig jaar tijd is de olieprijs niet zo hard gedaald als maandagochtend. Werd er vrijdag nog bijna 45 dollar (bijna 40 euro) betaald voor een vat Brentolie, maandagochtend ging het om 31 dollar. Een daling van ruim 30 procent.

 
ma 9 mrt
Rusland start prijzenoorlog: olieprijs keldert
 

De olieprijs ging vrijdag hard onderuit, nadat Rusland de geplande productieverlaging van de OPEC afwees. Op donderdag kwamen olieproducerende landen bijeen om de aanhoudende daling van de olieprijs te stoppen. Het voorstel was een gecoördineerde productieverlaging van 1,5 miljoen vaten per dag, op voorwaarde dat Rusland dat zou steunen. Maar dat gebeurde niet, waardoor de olieprijs met 9% onderuit ging.

 
ma 9 mrt
Saudi-Arabië dropt oliebom bovenop viruspaniek: Europese beurzen kleuren dieprood
 

De Bel20 kelderde bij opening maandagochtend bijna 7 procent. Elders in Europa startten de beurzen de week ook met verlies. Oorzaken zijn de vrees voor een economische recessie door de negatieve impact van het coronavirus en een prijzenoorlog in de oliesector.

 
ma 9 mrt
Grootste prijsdaling olie sinds 1991 door conflict Saoedi-Arabië en Rusland
 

De prijs van olie is maandag met 30 procent gedaald, nadat Saoedi-Arabië de olieproductie flink omhoog heeft gedreven na een conflict met Rusland.

Een vat olie kost nu iets meer dan 31 dollar (27 euro). Dit is de grootste prijsdaling van olie sinds het begin van de Eerste Golfoorlog in 1991.

 
ma 9 mrt
Olieprijs zakt met 25% richting $30 per vat
 

De olieprijs is vandaag met 25% gedaald door een nieuwe prijzenoorlog tussen Rusland en de OPEC. Afgelopen vrijdag stemde Rusland niet in met een voorgestelde productieverlaging van 1,5 miljoen vaten per dag, waardoor de olieprijs al met 9% daalde. Saoedi-Arabië heeft haar olieprijs verlaagd en is van plan haar productie op te schroeven.

 
za 7 mrt
Olieprijs zakt tot laagste peil sinds juli 2017
 

De prijs van Brent-olie, een soort aardolie afkomstig uit de Noordzee, is vrijdag fors gedaald tot het laagste peil sinds de zomer van 2017. Aanleiding is onenigheid over een interne beslissing bij de Organisatie van olie-exporterende landen (Opec).

 
za 7 mrt
Rusland weigert productiestop, olie duikt naar laagste prijs sinds 2017
 

De olieprijzen zakten met zo'n 8 procent vrijdag, de laagste stand sinds halverwege 2017. Dat gebeurde nadat Rusland weigerde op verzoek van oliekartel OPEC de olieproductie te beperken.

De olieprijs was al gekelderd door de verspreiding van het coronavirus, waardoor de wereldeconomie op een lager pitje is komen te staan.

 
wo 19 feb
NAVO bereidt grootste militaire oefening in 25 jaar voor
 

De Verenigde Staten en haar bondgenoten in de NAVO bereiden zich voor op een grote militaire oefening in Europa. Ongeveer 37.000 militairen uit verschillende NAVO-landen trekken naar het oosten van Europa voor ‘Defender 2020‘, een oefening waarin de alliantie een Russische invasie simuleert. Het is de grootste militaire oefening op Europees grondgebied in de afgelopen 25 jaar.

 
ma 17 feb
‘VS overweegt meer handelsbeperkingen tegen China in te voeren’
 

De Amerikaanse autoriteiten overwegen nieuwe handelsbeperkingen in te voeren zodat China minder toegang krijgt tot Amerikaanse technologie voor chipfabricage, meldt The Wall Street Journal maandag op basis van anonieme bronnen.

 
di 11 feb
Merkel heeft te veel ass-kissers om zich heen
 

Dat Kramp-Karrenbauer aftreedt als partijvoorzitter van het CDU is een rechtstreeks gevolg van het feit dat Merkel er te lang zit. Chaos in de Duitse politiek, en dat betekent chaos in Europa's grootste economie. Angela Merkel zat te lang in het zadel, ze heeft te veel vrienden, te veel ass-kissers om zich heen. Dan ga je fouten maken, dan krijg je dit soort situaties.

 
za 8 feb
Amerikaans economisch vertrouwen stijgt naar het hoogste niveau sinds 2000
 

In de VS begint langzaam maar zeker de verkiezingsstrijd tussen de Democraten en Republikeinen los te barsten. De Democraten moeten eerst nog besluiten wie ze naar voren schuiven als tegenstander van Trump, maar in de tussentijd probeert Trump steeds meer mensen voor zich te winnen. De kans is groot dat de verkiezingstermijn van Trump met vier jaar verlengd gaat worden.

 
do 6 feb
India kiest voor Russisch S-400 luchtafweersysteem
 

Rusland levert eind volgend jaar de eerste S-400 luchtafweersystemen aan India. Dat meldt het Russische persbureau RIA Novosti. In 2018 sloot India al een deal van $5 miljard voor het Russische luchtafweersysteem, dat tot de meest geavanceerde ter wereld behoort. Het is in staat op grote afstand raketten en gevechtsvliegtuigen te onderscheppen.

 
do 30 jan
Handelsoorlog EU-VS op komst: CO2-heffingen op “vuile” producten
 

We konden er op wachten natuurlijk. Nu de stoelendans onder de EU-commissarissen al een tijdje is afgerond zijn er nieuwe plannen uitgebroed. De meest opvallende is wel het plan van onze eigen EU-commissaris Frans Timmermans met zijn EU-Greendeal. De verwachtingen bij de klimaatalarmisten waren hoopvol toen men het Greendeal-plan bestudeerde.

 
ma 27 jan
Iran: intelligenter verweer tegen VS met crypto in plaats van wapens
 

De Iraanse overheid heeft meer dan 1000 licencies uitgegeven om cryptomunten te mijnen in het land. Stond de regering eerst nog wantrouwend tegenover de digitale wereld, is ze nu helemaal pro geworden. Er waren strubbelingen omdat de industrie teveel stroom verbruikte tegen een te lage prijs. Kunnen we ons voorstellen wanneer je sinds jaren als land onder Amerikaanse restricties en sancties zit. Maar dat lijkt nu opgelost want het groene sein (groen, de kleur van de Islam, btw) is gegeven. Het moet plots doorgedrongen zijn dat je de VS niet kan counteren met wapens (het machtigste leger ter wereld, zij het dan op de pof aangeschaft). Maar misschien wel door hun munt te ondergraven, de dollar.

 
ma 27 jan
Poetin: ‘Het is tijd voor vredesoverleg tussen wereldmachten”
 

Het is tijd voor een vredesoverleg tussen de vijf grote wereldmachten die 75 jaar geleden de Verenigde Naties hebben opgericht. Dat zei de Russische president Poetin vorige week tijdens een bijeenkomst in Israël ter herdenking van de Tweede Wereldoorlog. In zijn toespraak riep hij de regeringsleiders van deze vijf landen op zich te verenigen en de wereldvrede te verdedigen. Deze landen dragen volgens hem een grote verantwoordelijkheid voor het behoud van de wereldwijde beschaving.

 
vr 24 jan
EU en China zetten VS buitenspel bij handelsconflicten
 

De EU-lidstaten, China en nog vijftien landen hebben de Verenigde Staten buitenspel gezet bij de vorming van een ad-hocgeschillencommissie. Dat schrijven de ministers in een gezamenlijk statement in Davos.

 
wo 22 jan
Merkel: “We moeten ons niet afsluiten voor China”
 

Westerse machten moeten China insluiten in een multilaterale wereldorde en Beijing als gelijke behandelen. Dat zei de Duitse bondskanselier Merkel deze week tijdens de ceremonie voor de Henry A. Kissingerprijs. De Westerse wereld moet volgens haar voorkomen dat China geïsoleerd raakt en er een bipolaire wereldorde ontstaat zoals tijdens de Koude Oorlog.

 
wo 15 jan
VS en China tekenen deelakkoord om kou voorlopig uit de lucht te halen
 

De Amerikaanse president Donald Trump en de Chinese vicepremier Liu He hebben woensdag in het Witte Huis een gedeeltelijk handelsakkoord ondertekend. Met het deelakkoord komt er voorlopig een eind aan maanden van handelsspanningen waarbij de partijen elkaar beurtelings met importtarieven om de oren sloegen.

 
wo 15 jan
Waarom toch die steeds legere beloften van onze politici?
 

We slaapwandelen met zijn allen in de richting van het staatskapitalisme à la China. We zien al steeds inniger banden tussen bureaucratie, de financiële sector en het (grote) bedrijfsleven. En kiezers? Die mogen wel stemmen, maar veel te kiezen valt er niet.

 
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Personal Finance
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs