EUR/USD:
GOUD:
ZILVER:
BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
45
kliks
42
kliks
41
kliks
Bron: Edelmetaal-info.nl
32
kliks
Bron: Edelmetaal-info.nl
24
kliks
 
Miljonairs & Miljardairs
wo 14 nov
Dankzij deze miljardair is Trump niet langer rijkste politicus van Amerika
 

President Donald Trump is niet langer de rijkste politicus van Amerika. Als Jay Robert ‘J.B.’ Pritzker binnenkort aantreedt als gouverneur van de staat Illinois, komt hem die eer te beurt. De miljardair behoort tot de familie die eigenaar is van de Hyatt-hotelketen, en kreeg tijdens zijn campagne steun van ex-president Obama.

 
wo 14 nov
Zeldzame roze diamant voor 44 miljoen euro verkocht op veiling in Zwitserland
 

De Pink Legacy, een roze diamant van iets minder dan negentien karaat, heeft op een veiling bij Christie’s in de Zwitserse stad Genève een bedrag van ruim 50 miljoen Zwitserse frank (ruim 44 miljoen euro) opgebracht.

 
di 6 nov
Hoeveel geld moet u hebben om tot de 1% te behoren?
 

Om op het gebied van financiële slagkracht tot het hoogste percentiel van de wereldbevolking te kunnen worden gerekend, moet een individu over een kapitaal van minstens 871.320 dollar beschikken. Dat blijkt uit een rapport van het Crédit Suisse Research Institute. In dit hoogste percentiel van de wereldbevolking hebben de Verenigde Staten met meer dan 19 miljoen inwoners de sterkste vertegenwoordiging.

Met 4,2 miljoen burgers staat China echter op een duidelijke tweede plaats. Bij de inschatting van de rijkdom ging Crédit Suisse uit van de berekening van de nettowaarde van de financiële en andere activa - waarvan de schulden werden afgetrokken - van de gezinnen.

[...]

 
di 6 nov
Dit zijn de 20 steden waar je de meeste 'supercars' kan zien
 

De Britse hoofdstad Londen is de globale hoofdstad voor ‘supercars’. Dat blijkt uit een rangschikking die werd opgemaakt aan de hand van vermeldingen van zulke wagens op het sociale medium Instagram.

Londen doet net iets beter dan de Russische hoofdstad Moskou. Los Angeles,  New York en Dubai volgen op ruimere afstand.

 
za 3 nov
De 13-jarige Jipke verdient zo'n 300 euro per uur met eigen onderneming
 

Steeds meer jongeren starten een eigen bedrijf, dat blijkt uit actuele cijfers van de Kamer van Koophandel. Bij de KvK Startersdag4kids leren jongeren om nog beter te ondernemen en om met geld om te gaan. Bij DJ Z-Bass en Jip’s ijs lopen de zaken al heel goed.

 
zo 28 okt
"Een horloge van 100.000 euro? Iedere cent waard. Dat is liefde"
 

Een linkse politica in Duitsland krijgt bakken kritiek omdat ze een Rolex van 7.300 euro draagt, Ronaldo doet monden openvallen met een horloge van 1,3 miljoen euro, makelaar Mogi Bayat uit zich als - euh - verzamelaar van luxehorlogeverpakkingen. “Uurwerken worden steeds belangrijker, zeker als statussymbool. Maar de kritiek op de hoge prijzen is onterecht.”

 
vr 26 okt
Vermogen dollarmiljardairs steeg nooit zo fors tot recordbedrag
 

De dollarmiljardairs over de hele wereld worden steeds rijker. Dankzij onder meer goede beursprestaties, stijgende vastgoedprijzen en de economische groei steeg het vermogen van ’s werelds rijksten in 2017 met 19 procent tot het recordbedrag van 8.900 miljard dollar (7.829 miljard euro), zo blijkt uit een studie van de Zwitserse bank UBS en het consultancykantoor PwC.

 
vr 26 okt
'Vermogen miljardairs stijgt met bijna 20 procent, vooral door China'
 

Het gezamenlijke vermogen van alle miljardairs op de wereld is vorig jaar met 19 procent toegenomen. Er kwamen bijna 200 nieuwe miljardairs bij, hoofdzakelijk in China.

Uit het jaarlijkse Billionaires Insights Report van UBS en PwC blijkt dat de allerrijksten op aarde nu samen 8,9 biljoen dollar (7,8 biljoen euro) bezitten. In China kwamen er per week twee nieuwe miljardairs bij.

 
wo 24 okt
Amerikaan wint recordjackpot van 1,6 miljard dollar
 

Bij de Mega Millions Loterij in Amerika viel vannacht een recordbedrag van 1,6 miljard dollar (ruim 1,4 miljard euro) te winnen. En jawel, er één gelukkige: een inwoner van de deelstaat South Carolina. De winnende nummers van de Mega Millions Loterij zijn 5, 28, 62, 65, 70 en Mega Ball 5. De 1,6 miljard dollar in de pot, is nooit gezien. De pot is al sinds juli aan het groeien.

 
di 16 okt
Multimiljonair leeft van 100 dollar per maand en wil zijn fortuin aan goed doel schenken
 

De Chinese multimiljonair Chow Yun-fat (63), een acteur die rijk werd dankzij succesfilms als ‘Pirates of the Carribean’, zegt dat hij rondkomt met amper 100 dollar per maand. Hij wil zijn hele fortuin, ongeveer 714 miljoen dollar, aan het goede doel schenken.

 
vr 12 okt
Amazon-baas Jeff Bezos speelt op één dag meer dan 9 miljard dollar kwijt
 

Jeff Bezos, oprichter van Amazon, heeft een paar mindere dagen achter de rug. De Amerikaanse aandelenbeurzen gingen diep in het rood. In die mate dat de rijkste man ter wereld woensdag op amper één dag meer dan 9 miljard dollar zag verdampen. Vandaag lijken de grote techbedrijven het wel weer beter te doen, waardoor een deel van het verlies mogelijk wordt goedgemaakt.

 
do 11 okt
Afrika's jongste miljardair gekidnapt
 

De jongste miljardair van Afrika is vanochtend ontvoerd. Mohammed Dewji (43) werd meegenomen door gemaskerde mannen in Dar es Salaam, de hoofdstad van Tanzania. De lokale politiechef heeft het nieuws bevestigd.

 
wo 10 okt
Britten willen weten hoe iemand 18 miljoen kon uitgeven bij Harrods
 

Voor het eerst moet iemand aan de Britse rechtbank uitleg geven over de herkomst van een vermogen. Zamira Hajiyeva is het mikpunt geworden van een anti-corruptieonderzoek nadat ze in tien jaar tijd 16 miljoen Britse pond (18,3 miljoen euro) uitgaf bij warenhuisketen Harrods.

Omgerekend gaf ze 4.000 pond per dag uit bij de winkelketen. Ook willen de Britse autoriteiten weten hoe ze een huis van 11,5 miljoen pond, op steenworp afstand van Harrods, kon betalen en de aankoop van een golfbaan van 10,5 miljoen pond kon financieren.

 
di 9 okt
"Heilige graal": fles whisky verkocht voor zo maar even 955.000 euro
 

Een fles whisky heeft bijna een miljoen euro opgeleverd op een veiling in Edinburgh. De extreem zeldzame Macallan Valerio Adami 1926 heeft zestig jaar in een vat gezeten, bericht de BBC.

 
di 9 okt
Doortocht Russische miljardair in Nice gaat niet onopgemerkt voorbij
 

Aan de côte d’Azur zijn ze een en ander gewoon, maar de passage van de Russische miljardair Andrei Melnichenko is de voorbije week toch niet onopgemerkt gebleven. Zijn gigantische driemaster doet andere jachten in het niets verzinken. Aan

 
do 27 sep
's Werelds rijksten hebben een probleem: ze kunnen hun geld niet snel genoeg weggeven
 

De rijksten ter wereld beloofden in 2010 de helft tot 99% van hun fortuin weg te schenken aan goede doelen. Ondanks dat worden ze enkel rijker.

 
di 11 sep
YouTuber Enzo Knol dumpt zijn Porsche Panamera voor nieuwe bolide van 240.000 euro
 

YouTuber Enzo Knol (25) heeft zijn Porsche Panamera gedumpt wegens “niet genoeg ruimte voor spulletjes”. Maar niet getreurd: de vlogger heeft al een nieuwe bolide. Een Jeep Trackhawk van 240.000 euro, waarvan er in heel Nederland slechts zes rondrijden.

 
di 11 sep
Aantal miljonairs in Nederland blijft stijgen
 

Het aantal miljonairs in Nederland is weer verder toegenomen. Uit de laatste cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) blijkt dat Nederland begin 2016 112.000 miljonairshuishoudens telde, het grootste aantal sinds 2006, 

Het CBS telde de huishoudens met een vermogen van 1 miljoen euro of meer, maar rekende de waarde van het eigen huis en de eventuele hypotheekschuld niet mee.

 
ma 10 sep
Miljardair koopt wereldberoemd Frans wijndomein Petrus… voor 87 miljoen euro per hectare
 

Alejandro Santo Domingo, een Amerikaans-Colombiaanse miljardair, heeft 20 procent van het kapitaal van de bekende wijnmaker Petrus in Pomerol, in het zuidwesten van Frankrijk, gekocht. Domingo, die ook al aandelen in AB InBev bezit, telde liefst 87 miljoen euro per hectare neer.

 
ma 10 sep
Alex werd op zijn 21e miljonair met één webpagina, nu herhaalt hij zijn stunt met app van 250 miljoen
 

Bij het grote publiek is Alex Tew misschien niet zo bekend, maar in de techwereld spreekt hij tot de verbeelding. In 2006 werd hij met zijn ‘Million Dollar Homepage’ in amper vier maanden tijd miljonair. En het bleek geen gelukstreffer, want zijn nieuwe app is vandaag een fortuin waard.

 
vr 31 aug
Hoe deze zakenman op één rampzalige avond 1 miljard dollar verloor
 

Vandaag kan je jezelf met één tweet in de nesten werken, vraag dat maar aan Elon Musk. Maar ook voor de komst van het internet kon een slechte grap het einde van een zakenimperium betekenen, daar is Gerald Ratner het levende bewijs van. Eén vreselijk ongelukkige speech kostte hem een miljard dollar. Het ‘Ratner-effect’ was geboren.

 
do 30 aug
Zoveel verdienen de rijkste mensen ter wereld per uur
 

Het gemiddelde brutomaandloon van een voltijds werkende bediende bedraagt 3.510 euro, een gehuwde werknemer met twee kinderen ten laste houdt daar netto 2.237 euro aan over. Die cijfers verbleken tegenover wat de allerrijksten ter wereld verdienen. Zo verdient Amazon-baas Jeff Bezos meer in één minuut dan de meeste mensen in een heel jaar verdienen. Een overzicht.

 
di 21 aug
Man die 5 jaar miljonairs bestudeerde, zegt dat er 3 type mensen rijk worden
 

Thomas Corley bestudeerde bijna 4 jaar lang meer dan 200 miljonairs. Tijdens de interviews stelde hij bijna 150 verschillende vragen om de miljonairs beter te begrijpen. Daarna nam Corley 1,5 jaar de tijd om alles te verwerken en analyseren. Als er iemand weet hoe je miljonair moet worden, is het Thomas Corley wel. En het viel hem op dat er 3 types van mensen zijn die rijk worden.

Een van de belangrijkste dingen die Thomas Corley leerde, was hoe je rijk moet worden. 3 types van mensen sprongen er bovenuit. Wanneer jij een van onderstaande 3 types bent, kan ook jij rijk worden.

 
di 21 aug
Britse student in één klap 695 miljoen euro rijker
 

De 31-jarige doctoraatsstudent Harry Destecroix is plots een van de rijkste Britten. Hij verkocht zijn chemiebedrijfje voor ongeveer 800 miljoen dollar (695 miljoen euro) aan het Deense farmabedrijf Novo Nordisk.

 
vr 17 aug
"De 5 noodzakelijke stappen die ik volgde om al op mijn 34ste met pensioen te kunnen gaan"
 

Met pensioen gaan op je 34ste? Het kan, bewees Sam Dogen. Hij werkte 13 jaar op Wall Street, tot hij in 2012 op 34-jarige leeftijd bij zijn werkgever over zijn afscheidspremie ging onderhandelen. Samen met zijn vrouw bouwde hij een passief jaarinkomen van 200.000 dollar (175.000 euro) op, geld waar het koppel dus niet meer zelf voor moet werken. Op zijn blog Financial Samurai geeft Sam Dogen vijf essentiële tips om dat te bereiken.

 
do 16 aug
Zo kan je met 5 euro per dag miljonair worden
 

Iedereen kent Albert Einstein, het wiskundige genie. Velen kennen ook Yoda, de Jedi Master uit Star Wars. Velen weten niet dat Yoda gebaseerd is op Einstein. Beide legendes kennen alles over ‘The Force’. De ene voor bovennatuurlijke superkrachten, de andere om van weinig geld veel geld te maken.

 
wo 8 aug
De 10 rijkste Latijns-Amerikanen
 

Latijns-Amerika staat erom bekend redelijk arm te zijn, maar er wonen ook sommigen van de rijkste mensen ter wereld. Dat blijkt ook uit de lijst van rijkste mensen van het Amerikaanse zakentijdschrift Forbes. Dit zijn de 10 rijkste Latijns-Amerikanen volgens hen.

 
di 7 aug
Amerikaan wil voetbalclub Arsenal volledig in handen krijgen
 

Stan Kroenke, een Amerikaanse miljardair en sportfanaat, heeft een bod gedaan op de laatste stukjes aandelen van de Engelse voetbalclub Arsenal. Hij hoopt hiermee om de club volledig in eigen handen te krijgen. Daarvoor moet hij de aandelen van de Rus Usmanov opkopen.

Miljardair Stan Kroenke, die momenteel de meeste aandelen van Arsenal in bezit heeft, wil de club voor 100 procent in bezit hebben. De voetbalclub wordt geschat op een waarde van 2,3 miljard dollar. De tweede grootste aandeelhouder is een Rus genaamd Alisher Usmanov. Die liet deze week weten dat hij bereid is om alle aandelen die in zijn bezit zijn, van de hand te doen tegen een eerlijke prijs.

 
di 7 aug
Ook de ouders van Jeff Bezos (Amazon) zijn miljardairs
 

In het midden van de jaren negentig beslisten Mike Bezos en zijn echtgenote Jackie om 245.573 dollar te investeren in Amazon, het bedrijf van hun zoon Jeff. Die stap zou het echtpaar op dit ogenblik een kapitaal van bijna 30 miljard dollar kunnen opleveren. Daarmee zouden de ouders van Jeff Bezos rijker zijn dan Paul Allen, mede-oprichter van Microsoft en door Bloomberg op de dertigste plaats in de rangschikking met rijkste individuen van de wereld geplaatst.

 
di 7 aug
Dit zijn de 10 rijkste Afrikanen
 

Volgens het Amerikaanse zakentijdschrift Forbes gaan steeds meer Afrikanen behoren tot de allerrijksten ter wereld. Dit zijn de 10 rijkste, levende Afrikanen op de planeet.

 
di 7 aug
Nieuwe generatie 'superjachten' verlegt alle grenzen
 

De moderne superjachten zijn onvergelijkbaar met wat pakweg 15 jaar geleden beschikbaar was. Onder impuls van een nieuwe generatie superrijken zijn de grenzen van wat deze vaartuigen kunnen daarbij steeds verder verlegd. 

 
wo 1 aug
De 10 rijkste Europeanen
 

Het Amerikaanse zakentijdschrift Forbes publiceert elk jaar een lijst met de rijkste mensen ter wereld. Daarvoor worden ook de rijkste mensen binnen een bepaald continent in rekenschap gebracht. Dit zijn de tien rijkste Europeanen die we in de top 50 van Forbes aangetroffen hebben.

 
ma 23 jul
Zo worden jongeren ‘eenvoudig’ miljonair
 

De meeste jongeren willen rijk worden. Miljonair zijn, het is een doel dat op vele ToDo-lijstjes staat. Toch slaagt slechts een minderheid erin. Grant Sabatier slaagde daar wel in en hij legt uit wat hij gedaan heeft om ‘eenvoudig’ miljonair te worden.

Miljonair word je niet van de ene op de andere dag. Daar moet je iets voor doen. Dit zijn de tips van Grant Sabatier, oprichter van Millennial Money, die het heeft voorgedaan.

 
vr 20 jul
Jeff Bezos is de rijkste man ooit, maar waar gaat hij zijn miljarden aan uitgeven?
 

Met een vermogen van 152 miljard dollar (130 miljard euro) is Amazon-baas Jeff Bezos sinds deze week de grootste rijkaard in de moderne geschiedenis. Nu wacht de volgende uitdaging: hoe al dat geld uit te geven?

 
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Personal Finance
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs