EUR/USD:
GOUD:
ZILVER:
BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
 
Miljonairs & Miljardairs
zo 10 nov
Miljardairs voor het eerst sinds jaren wat minder rijk
 

De miljardairs zijn vorig jaar allemaal samen voor het eerst in jaren wat minder rijk geworden, na vijf jaar van sterke toename van hun vermogen. Dat blijkt uit een studie van de Zwitserse bank UBS en consultant PwC. Toch zijn ze in vergelijking met 2013 nog steeds 34,5 procent rijker.

 
zo 10 nov
“Miljardairs zijn geen helden, maar ze verdienen op zijn minst erkenning”
 

“Ik zeg niet dat miljardairs als helden moeten worden beschouwd. Maar ze verdienen op zijn minst erkenning.” Dat zegt Josef Stadler, die bij de Zwitserse bank UBS de UHNW-afdeling leidt. Dat is de afkorting voor Ultra High Net Worth, de divisie die zich richt op de superrijken. Volgens Stadler zijn miljardairs vaak opmerkelijke ondernemers, maar zijn ze te vaak het slachtoffer van kritiek in de pers.

 
vr 8 nov
Miljardairs waren in 2018 een klein beetje minder rijk
 

De rijkdom van miljardairs nam in 2018 met 4,3 procent (388 miljard dollar) af. Tussen 2013 en 2018 was de geldberg van de allerrijksten juist nog met 34,5 procent gegroeid tot 8,5 biljoen dollar. Dat blijkt uit het Billionaires Insights report van bank UBS en accountantskantoor PWC.

Vooral in de Verenigde Staten kwamen er meer miljardairs bij die het dankzij de florerende techsector goed deden. Het land telt 607 miljardairs.

 
do 7 nov
Griekenland wil rijke buitenlanders trekken met belastingvoordeel
 

Griekenland wil met belastingprikkels rijke mensen uit het buitenland stimuleren om hun fiscale woonplaats naar het Zuid-Europese land te verplaatsen. Dit is een van de plannen uit een wetsontwerp waarin maatregelen voor belastingverlichting worden beschreven.

 
wo 6 nov
Quote 500: Niet eerder telde Nederland zoveel miljardairs als in 2019
 

Het aantal Nederlanders in de zogenoemde 'negennullenclub' is in 2019 naar een recordhoogte van 37 gestegen, blijkt maandag uit de Quote 500. Dit is de jaarlijkse lijst van de rijkste Nederlanders die door tijdschrift Quote op basis van eigen journalistiek onderzoek wordt opgesteld.

 
di 5 nov
Nederlandse "negennullenclub" telt dit jaar 37 miljardairs
 

Nederland telt een recordaantal van 37 miljardairs. Volgens zakenblad Quote is de "negennullenclub" in een jaar met zes leden toegenomen. Veel superrijken hebben hun vermogen flink zien oplopen.

 
zo 3 nov
Superbelegger Warren Buffett zit op record van meer dan 114 miljard euro cash
 

De Amerikaanse sterinvesteerder Warren Buffett heeft met zijn investeringsmaatschappij Berkshire Hathaway in het derde kwartaal opnieuw meer verdiend. Hierdoor zit hij nu op een recordberg van 128 miljard dollar cash (114,6 miljard euro). Dat geld kan de 89-jarige beursgoeroe aanwenden voor nieuwe investeringen.

 
ma 28 okt
Waarom stoppen al die superrijken niet gewoon met werken?
 

“Miljardairs zouden niet mogen bestaan.” De zin komt niet verwonderlijk uit de mond van Bernie Sanders, een van de kandidaten voor de presidentsnominatie van de Democratische Partij (DNC). Maar hij is niet de enige. Ook andere kandidaten zeggen zaken in die richting. Wel verrassend was wat Facebookstichter Mark Zuckerberg zei toen hem werd gevraagd of miljardairs reden van bestaan hebben. Zijn fortuin op 70 miljard dollar wordt geschat. “Ik bepaal niet welke grens er op iemands fortuin zou moeten staan, maar ja, op een bepaald niveau verdient niemand het om zoveel geld te hebben.”

 
wo 23 okt
China haalt VS voor het eerst in met 100 miljoen allerrijksten
 

China heeft voor het eerst meer inwoners die tot de rijkste 10 procent van de wereld behoren dan de Verenigde Staten. Het gaat respectievelijk om 100 miljoen tegenover 99 miljoen mensen in de rijkste categorie. Dat meldt Credit Suisse in het jaarlijkse Global Wealth Report.

In het Verenigd Koninkrijk is het aantal miljonairs in de afgelopen twaalf maanden afgenomen met 27.000, wat vooral aan de Brexit te wijten zou zijn. In Australië is de grootste krimp te zien met 124.000 minder miljonairs, veroorzaakt door wisselkoerseffecten.

 
wo 23 okt
Zijn miljardairs nuttig voor de economie?
 

In zowel de Verenigde Staten als Europa wordt volop gedebatteerd over de toenemende, ongelijke verdeling van de rijkdom. Volgens het meest recente World Wealth Report van de Zwitserse bank Credit Suisse telt de wereld nu al 47 miljoen dollarmiljonairs, waaronder ook 279.000 Belgen. Deze 47 miljoen mensen hebben bijna de helft van alle rijkdom in de wereld in handen.

 
ma 21 okt
‘Rijkdomindex’ geeft iedereen op aarde een ‘rijkdomnummer’, van -2 tot 11: check hier jouw score
 

De rijkdom op aarde is extreem ongelijk verdeeld. Dat blijkt uit een index van het zakenweekblad Bloomberg Businessweek. Het blad geeft met de ‘global wealth ranking’ iedereen een ‘rijkdomnummer’ en rangschikt zo het vermogen van iedereen op aarde. De allerarmsten krijgen een score van -2, de allerrijksten 11, maar die eer is voor amper twee personen weggelegd.

 
ma 21 okt
VS tellen 618.000 millennialmiljonairs
 

In de Verenigde Staten leven 618.000 millennialmiljonairs. Dat zijn mensen die geboren zijn tussen 1982 en 1996 en meer dan 1 miljoen dollar netto bezitten. Het cijfer komt uit de meest recente Coldwell Banker Global Luxury and WealthEngine.

 
vr 18 okt
Steenrijk maar toch geldproblemen: Elon Musk zegt nog amper cash te hebben
 

Ondanks een geschat vermogen van 21,3 miljard euro, zou Teslabaas Elon Musk amper nog over cash beschikken. Dat heeft hij zelf getuigd in een rechtszaak die een Britse duiker tegen hem aanspande voor laster en eerroof. De man hielp vorig jaar mee aan een reddingsactie van een ploeg jonge voetballertjes uit een grot in Thailand en werd door Musk “een pedofiel” genoemd.

 
ma 14 okt
12 Cryptomiljonairs en miljardairs in Chinese lijst van ’s werelds rijksten
 

The Hurun Institute is een media, research en investeringsfirma. Sinds 1999 stelt het de ‘world’s largest wealth list’ op. Alleen wie minstens 2 miljard yuan ($282 miljoen) bezit, wordt meegeteld. In de editie van 2019 vinden we daar twaalf dollarmiljonairs en miljardairs in terug die hun rijkdom in de crypto en blockchainwereld verdiend hebben. Gewezen op de diversiteit van de samenstelling van de lijst, reageerde voorzitter en hoofdresearcher Hu Run van het Hurun Report:

 
vr 11 okt
Wat doet een 12 jarige met $1000: hij koopt er…bitcoin mee?
 

Dat is inderdaad wat Erik Finman deed in 2011. Dus niet de allernieuwste iPhone of andere smartphone kopen, bijvoorbeeld. De jonge Finman investéérde. Hij liet zijn oorspronkelijke bezit van 100 BTC, à tien tot twaalf dollar aangeschaft, aangroeien tot 446 BTC. Die zijn er anno 2019 zo’n $4,5 miljoen waard. Het maakt hem naar verluid tot de jongste cryptomiljonair. Een en ander doet denken aan Warren Buffett, die ook op heel jonge leeftijd belegde. Zij het in aandelen, om al decennialang de rijkste belegger ter wereld te worden.

 
do 10 okt
Jack Ma blijft rijkste man van China met vermogen van 35 miljard euro
 

Jack Ma, oprichter van het Chinese internetconcern Alibaba, blijft ook in 2019 met een geschat vermogen van 275 miljard yuan (zowat 35 miljard euro) de rijkste man van China. Dat blijkt uit de rijkenlijst opgesteld door het magazine Hurun.

 
wo 9 okt
Brit wint grote pot van Euromillions: 190 miljoen euro
 

Een Brit heeft vanavond de grote pot van Euromillions gewonnen. Hij of zij is maar liefst 190 miljoen euro rijker, dankzij de winnende combinatie 7-10-15-44-49 en de sterren 3-12. Het waanzinnige bedrag van 190 miljoen euro zou vanavond sowieso uitgedeeld worden, ook al was er niemand die de 5 juiste cijfers en 2 sterren had ingevuld. Vrijdag vindt de volgende Euromillions-trekking plaats, met een pot van 17 miljoen euro.

 
di 8 okt
Tekort aan piloten bedreigt lifestyle van de superrijken
 

De rijksten op aarde dreigen straks opnieuw op lijnvluchten plaats te moeten nemen nu een globaal tekort aan piloten dreigt. Steeds minder professionele piloten voelen zich geroepen om privé-vliegtuigen te gaan besturen.

 
ma 7 okt
Mark Zuckerberg: “Niemand verdient het om miljardair te zijn”
 

“Niemand verdient het om miljardair te zijn.” Dat heeft Facebook-topman Mark Zuckerberg - de op vier na rijkste persoon ter wereld - vandaag gezegd. ‘Zuck’ was door een medewerker gevraagd om te reageren op een bewering van de Amerikaanse presidentskandidaat Bernie Sanders ‘dat miljardairs niet zouden moeten bestaan’.

 
vr 27 sep
Vermogende particulieren vluchten in cash
 

Vermogende particulieren verwachten volgend jaar een recessie en houden daarom meer geld achter de hand. Dat schrijft de Zwitserse bank UBS in haar jaarlijkse rapport over het vermogen van de superrijken. De bank interviewde 360 family offices, vermogensbeheerders die het kapitaal van één of een klein aantal rijke families beheren.

 
wo 4 sep
Rijken geven geen geld meer uit. Start ook de recessie vanaf de top?
 

Tijdens de eerste helft van dit jaar schroefde de Amerikaanse rijke klasse zijn bestedingen plots gevoelig terug. Dat fenomeen zou mogelijk kunnen bijdragen tot een dreigende economische terugval. Dat zegt Robert Frank, vermogensspecialist bij de Amerikaanse commerciële omroep Consumer News and Business Channel (CNBC). Frank merkt daarbij op dat het bestedingspatroon van de welvarende klasse mogelijk zou kunnen overspringen op de rest van de consumenten.

 
do 29 aug
Rijken spenderen minder, voorteken van recessie?
 

De wereldeconomie heeft moeite om te groeien en bedrijfsresultaten zijn minder goed dan voorheen, men vreest voor een nakende recessie. Het is economen ook opgevallen dat de rijken minder geld uitgeven dan vorig jaar, ze kopen minder huizen, auto’s, juwelen en noem maar op. Dit fenomeen doet evenzeer vrezen dat een recessie zich aan het opdringen is.

Van vastgoed en winkels tot oldtimers en kunst, dit segment van de Amerikaanse economie is vaak enkel weggelegd voor de rijke Amerikanen die graag geld spenderen. Terwijl de middenklasse wel nog altijd geld uitgeeft, lijken de rijke Amerikanen wat geminderd te zijn in hun uitgaven. Economen denken dat dit gedrag de middenklasse zal beïnvloeden en vrezen voor een nieuw struikelblok.

 
ma 19 aug
Waar wonen de rijkste mensen?
 

Rijkdom kun je meten aan een land in zijn geheel. Maar dat kan met ‘gemiddelden’ nog al eens een vertekend beeld geven. Vaak zoek je die ‘gemiddelde’ inwoner tevergeefs. Interessanter is misschien ook de welvaart per inwoner te berekenen. Of nog: wie beneden gemiddelde zit en wie daar boven. En je merkt al snel voor de top tien rijkste landen: dat geeft inderdaad een verschil. Onderstaande animatie toont bovendien een aantal weinig bekende feiten. Watch and learn!

 
di 13 aug
India’s rijkste man: “Data is rijkdom”
 

Mukesh Ambani, Voorzitter van Reliance Industries (RIL) en de rijkste inwoner van India, vertelt de aandeelhouders dat het bedrijf in de blockchain technologie stapt. En de man ziet het ineens ook groot. Tijdens de 42ste Algemene Vergadering in augustus 2019: “Over the next 12 months, Jio [Reliance Jio Infocomm] will install across India one of the largest blockchain networks in the world with tens of thousands of nodes operational on day one.”

 
vr 2 aug
Rijke mensen delen één cruciaal kenmerk
 

Het vermogen om onmiddellijke beloningen uit te stellen behoort tot de belangrijkste eigenschappen voor de opbouw van rijkdom. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Temple University in Philadelphia, die bij de analyse van de verschillende factoren die welvaart zouden kunnen bepalen als eerste van artificiële intelligentie gebruik hebben gemaakt.

 
do 18 jul
Brazilaanse en Spaanse fiscus leggen beslag op geld en eigendommen Neymar
 

De Braziliaanse voetbalvedette Neymar Jr. heeft een schuld van 35 miljoen euro uitstaan bij de Spaanse belastingdienst. Dat meldt de Spaanse krant El Mundo. Hacienda, zoals de belastingdienst in Spanje heet, legt daarom bewarend beslag op een som van 26 miljoen euro, die deel uitmaakt van een premie van 40 miljoen euro, die FC Barcelona Neymar in 2017 beloofde. De speler kreeg die premie omdat hij dat jaar zijn contract bij de Catalaanse club verlengde tot 2021. Om dan enkele maanden later bij het Franse PSG te tekenen. 26 miljoen euro van die premie zijn aan Neymar nog niet betaald.

 
wo 17 jul
Bill Gates niet langer tweede rijkste man ter wereld, ingehaald door Fransman Bernard Arnault
 

De Amerikaan miljardair Bill Gates is niet langer de tweede rijkste man ter wereld. Op de miljardairsindex van het financiële persbureau Bloomberg werd Gates gisteren voor het eerst sinds de index zeven jaar geleden werd opgericht, ingehaald door de Fransman Bernard Arnault. Jeff Bezos van Amazon blijft met zijn nettowaarde van 125 miljard dollar (111,5 miljard euro) onverslagen bovenaan de lijst staan.

 
wo 10 jul
Joe Biden verdiende 15 miljoen dollar sinds hij het Witte Huis verliet
 

[...]

Die rijkdom zou volgens de journalisten mogelijk in het nadeel van Biden kunnen uitdraaien. De gewezen vicepresident heeft immers geregeld de gewoonte om naar zijn bescheiden achtergrond te verwijzen.

Eder en Glueck wijzen erop dat er in rijkdom een groot verschil is tussen Biden en de andere democratische kandidaten. Kamala Harris staat op een tweede plaats met 3,4 miljoen dollar.

 
di 9 jul
Nieuw rapport: aantal superrijken daalt voor het eerst in zeven jaar
 

Voor het eerst in zeven jaar is het aantal superrijken afgenomen. Dat blijkt uit een onderzoek van Capgemini, dat zijn jaarlijkse ‘World Wealth Report’ publiceerde.

 
di 2 jul
Rijken worden nergens sneller rijker dan in Frankrijk
 

Nergens in de wereld bouwt de rijke bevolkingsgroep zijn vermogen sneller verder uit dan in Frankrijk. Dat blijkt uit een analyse van het persbureau Bloomberg. De Franse miljardairs bouwen hun rijkdom meer dan twee keer sneller uit dan hun collega’s uit China en Frankrijk. Zij worden nog het meest benaderd door superrijken uit Aziatische landen zoals Thailand, Singapore en Japan.

 
di 25 jun
Vermogen miljonairs is 55 keer zo hoog als dat van niet-miljonairs
 

Het vermogen van de ruim 115.000 miljonairshuishoudens die Nederland op 1 januari 2017 rijk was, bedroeg gemiddeld ruim 3 miljoen euro. Daarmee is hun vermogen 55 keer zo hoog als dat van niet-miljonairs, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) dinsdag. Het besteedbaar jaarinkomen van miljonairs is drie keer zo hoog.

 
do 20 jun
Drie mensen op aarde bezitten elk meer dan 100 miljard dollar
 

Er zijn in de wereld momenteel drie personen die erin geslaagd zijn een persoonlijk vermogen van meer dan 100 miljard dollar op te bouwen. De Amerikaanse ondernemers Jeff Bezos en Bill Gates hadden die grens al langer overschreden, maar zij krijgen nu het gezelschap van de Franse industrieel Bernard Arnault. Dat blijkt uit cijfers van de Bloomberg Billionaires Index. Arnault, topman van de Franse luxegroep Louis Vuitton Moët Hennessy (LVMH), kon immers profiteren van stijgende beurskoersen van zijn onderneming.

 
do 20 jun
Dit zijn de 20 populairste hobby’s van de rijkste mensen op aarde
 

Wat zou jij in je vrije tijd doen als je tientallen miljoenen op je bankrekening had staan? De rijkste mensen ter wereld kunnen de meest extravagante hobby’s en interesses kiezen. Maar toch houden ze zich voornamelijk bezig met erg herkenbare dingen die misschien ook tot jouw hobby’s horen. Hun belangrijkste bezigheid is mogelijk de grootste verrassing.

 
do 20 jun
Louis Vuitton-baas is derde hectomiljardair
 

Het vermogen van de Franse zakenman Bernard Arnault is gestegen naar meer dan 100 miljard dollar. Daarmee treedt de rijkste man van Europa toe tot het zeer exclusieve clubje van mensen met een vermogen van minstens 100 miljard dollar, samen met Amazon-topman Jeff Bezos en Microsoft-oprichter Bill Gates. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van zijn Billionaires Index.

 
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Personal Finance
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs