EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
 
Miljonairs & Miljardairs
di 11 sep
YouTuber Enzo Knol dumpt zijn Porsche Panamera voor nieuwe bolide van 240.000 euro
 

YouTuber Enzo Knol (25) heeft zijn Porsche Panamera gedumpt wegens “niet genoeg ruimte voor spulletjes”. Maar niet getreurd: de vlogger heeft al een nieuwe bolide. Een Jeep Trackhawk van 240.000 euro, waarvan er in heel Nederland slechts zes rondrijden.

 
di 11 sep
Aantal miljonairs in Nederland blijft stijgen
 

Het aantal miljonairs in Nederland is weer verder toegenomen. Uit de laatste cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) blijkt dat Nederland begin 2016 112.000 miljonairshuishoudens telde, het grootste aantal sinds 2006, 

Het CBS telde de huishoudens met een vermogen van 1 miljoen euro of meer, maar rekende de waarde van het eigen huis en de eventuele hypotheekschuld niet mee.

 
ma 10 sep
Miljardair koopt wereldberoemd Frans wijndomein Petrus… voor 87 miljoen euro per hectare
 

Alejandro Santo Domingo, een Amerikaans-Colombiaanse miljardair, heeft 20 procent van het kapitaal van de bekende wijnmaker Petrus in Pomerol, in het zuidwesten van Frankrijk, gekocht. Domingo, die ook al aandelen in AB InBev bezit, telde liefst 87 miljoen euro per hectare neer.

 
ma 10 sep
Alex werd op zijn 21e miljonair met één webpagina, nu herhaalt hij zijn stunt met app van 250 miljoen
 

Bij het grote publiek is Alex Tew misschien niet zo bekend, maar in de techwereld spreekt hij tot de verbeelding. In 2006 werd hij met zijn ‘Million Dollar Homepage’ in amper vier maanden tijd miljonair. En het bleek geen gelukstreffer, want zijn nieuwe app is vandaag een fortuin waard.

 
ma 3 sep
Buffett wordt 88: Dit is zijn belangrijkste les om miljardair te worden
 

Op zijn 88e verjaardag is Warren Buffett zo’n 88 miljard dollar waard. Daarmee is hij een van de rijkste mensen ter wereld. Net als vele andere miljardairs, is Buffett ook klein begonnen. In 1985 verklapte Buffett zijn geheim al aan George Goodman, de presentator van “Adam Smith’s Money World” op PBS.

 
vr 31 aug
Hoe deze zakenman op één rampzalige avond 1 miljard dollar verloor
 

Vandaag kan je jezelf met één tweet in de nesten werken, vraag dat maar aan Elon Musk. Maar ook voor de komst van het internet kon een slechte grap het einde van een zakenimperium betekenen, daar is Gerald Ratner het levende bewijs van. Eén vreselijk ongelukkige speech kostte hem een miljard dollar. Het ‘Ratner-effect’ was geboren.

 
do 30 aug
Zoveel verdienen de rijkste mensen ter wereld per uur
 

Het gemiddelde brutomaandloon van een voltijds werkende bediende bedraagt 3.510 euro, een gehuwde werknemer met twee kinderen ten laste houdt daar netto 2.237 euro aan over. Die cijfers verbleken tegenover wat de allerrijksten ter wereld verdienen. Zo verdient Amazon-baas Jeff Bezos meer in één minuut dan de meeste mensen in een heel jaar verdienen. Een overzicht.

 
di 21 aug
Man die 5 jaar miljonairs bestudeerde, zegt dat er 3 type mensen rijk worden
 

Thomas Corley bestudeerde bijna 4 jaar lang meer dan 200 miljonairs. Tijdens de interviews stelde hij bijna 150 verschillende vragen om de miljonairs beter te begrijpen. Daarna nam Corley 1,5 jaar de tijd om alles te verwerken en analyseren. Als er iemand weet hoe je miljonair moet worden, is het Thomas Corley wel. En het viel hem op dat er 3 types van mensen zijn die rijk worden.

Een van de belangrijkste dingen die Thomas Corley leerde, was hoe je rijk moet worden. 3 types van mensen sprongen er bovenuit. Wanneer jij een van onderstaande 3 types bent, kan ook jij rijk worden.

 
di 21 aug
Britse student in één klap 695 miljoen euro rijker
 

De 31-jarige doctoraatsstudent Harry Destecroix is plots een van de rijkste Britten. Hij verkocht zijn chemiebedrijfje voor ongeveer 800 miljoen dollar (695 miljoen euro) aan het Deense farmabedrijf Novo Nordisk.

 
vr 17 aug
"De 5 noodzakelijke stappen die ik volgde om al op mijn 34ste met pensioen te kunnen gaan"
 

Met pensioen gaan op je 34ste? Het kan, bewees Sam Dogen. Hij werkte 13 jaar op Wall Street, tot hij in 2012 op 34-jarige leeftijd bij zijn werkgever over zijn afscheidspremie ging onderhandelen. Samen met zijn vrouw bouwde hij een passief jaarinkomen van 200.000 dollar (175.000 euro) op, geld waar het koppel dus niet meer zelf voor moet werken. Op zijn blog Financial Samurai geeft Sam Dogen vijf essentiële tips om dat te bereiken.

 
do 16 aug
Zo kan je met 5 euro per dag miljonair worden
 

Iedereen kent Albert Einstein, het wiskundige genie. Velen kennen ook Yoda, de Jedi Master uit Star Wars. Velen weten niet dat Yoda gebaseerd is op Einstein. Beide legendes kennen alles over ‘The Force’. De ene voor bovennatuurlijke superkrachten, de andere om van weinig geld veel geld te maken.

 
wo 8 aug
De 10 rijkste Latijns-Amerikanen
 

Latijns-Amerika staat erom bekend redelijk arm te zijn, maar er wonen ook sommigen van de rijkste mensen ter wereld. Dat blijkt ook uit de lijst van rijkste mensen van het Amerikaanse zakentijdschrift Forbes. Dit zijn de 10 rijkste Latijns-Amerikanen volgens hen.

 
di 7 aug
Amerikaan wil voetbalclub Arsenal volledig in handen krijgen
 

Stan Kroenke, een Amerikaanse miljardair en sportfanaat, heeft een bod gedaan op de laatste stukjes aandelen van de Engelse voetbalclub Arsenal. Hij hoopt hiermee om de club volledig in eigen handen te krijgen. Daarvoor moet hij de aandelen van de Rus Usmanov opkopen.

Miljardair Stan Kroenke, die momenteel de meeste aandelen van Arsenal in bezit heeft, wil de club voor 100 procent in bezit hebben. De voetbalclub wordt geschat op een waarde van 2,3 miljard dollar. De tweede grootste aandeelhouder is een Rus genaamd Alisher Usmanov. Die liet deze week weten dat hij bereid is om alle aandelen die in zijn bezit zijn, van de hand te doen tegen een eerlijke prijs.

 
di 7 aug
Ook de ouders van Jeff Bezos (Amazon) zijn miljardairs
 

In het midden van de jaren negentig beslisten Mike Bezos en zijn echtgenote Jackie om 245.573 dollar te investeren in Amazon, het bedrijf van hun zoon Jeff. Die stap zou het echtpaar op dit ogenblik een kapitaal van bijna 30 miljard dollar kunnen opleveren. Daarmee zouden de ouders van Jeff Bezos rijker zijn dan Paul Allen, mede-oprichter van Microsoft en door Bloomberg op de dertigste plaats in de rangschikking met rijkste individuen van de wereld geplaatst.

 
di 7 aug
Dit zijn de 10 rijkste Afrikanen
 

Volgens het Amerikaanse zakentijdschrift Forbes gaan steeds meer Afrikanen behoren tot de allerrijksten ter wereld. Dit zijn de 10 rijkste, levende Afrikanen op de planeet.

 
di 7 aug
Nieuwe generatie 'superjachten' verlegt alle grenzen
 

De moderne superjachten zijn onvergelijkbaar met wat pakweg 15 jaar geleden beschikbaar was. Onder impuls van een nieuwe generatie superrijken zijn de grenzen van wat deze vaartuigen kunnen daarbij steeds verder verlegd. 

 
wo 1 aug
De 10 rijkste Europeanen
 

Het Amerikaanse zakentijdschrift Forbes publiceert elk jaar een lijst met de rijkste mensen ter wereld. Daarvoor worden ook de rijkste mensen binnen een bepaald continent in rekenschap gebracht. Dit zijn de tien rijkste Europeanen die we in de top 50 van Forbes aangetroffen hebben.

 
ma 23 jul
Zo worden jongeren ‘eenvoudig’ miljonair
 

De meeste jongeren willen rijk worden. Miljonair zijn, het is een doel dat op vele ToDo-lijstjes staat. Toch slaagt slechts een minderheid erin. Grant Sabatier slaagde daar wel in en hij legt uit wat hij gedaan heeft om ‘eenvoudig’ miljonair te worden.

Miljonair word je niet van de ene op de andere dag. Daar moet je iets voor doen. Dit zijn de tips van Grant Sabatier, oprichter van Millennial Money, die het heeft voorgedaan.

 
vr 20 jul
Jeff Bezos is de rijkste man ooit, maar waar gaat hij zijn miljarden aan uitgeven?
 

Met een vermogen van 152 miljard dollar (130 miljard euro) is Amazon-baas Jeff Bezos sinds deze week de grootste rijkaard in de moderne geschiedenis. Nu wacht de volgende uitdaging: hoe al dat geld uit te geven?

 
vr 20 jul
Auteur die 100-en miljonairs bestudeerde zegt dat 4 uur per dag het verschil maakt
 

Er zijn 1.440 minuten in een dag. Dat is voor iedereen hetzelfde. Of je nu rijk of arm bent, jong of oud, iedereen moet het doen met 1.440 minuten in een dag. Gedurende 1.200 minuten per dag doet iedereen ook hooguit hetzelfde. Het zijn die 240 overige minuten die het verschil maken.

Werken, verplaatsen, slapen, eten, wassen, aankleden, … gedurende 1.200 minuten per dag is iedereen, rijk of arm, met veelal dezelfde activiteiten bezig, zegt Tom Corley die 3 jaar lang 233 rijke mensen en 128 arme mensen interviewde. Hij kwam er achter die andere 240 minuten het grootste verschil maken.

 
ma 16 jul
Zo werd deze 20-jarige in minder dan 3 jaar (bijna) miljardair
 

Mark Zuckerberg is tot op heden de jongste persoon ooit die miljardair werd. De CEO van Facebook kwam op zijn 23e in de club. Maar die titel zal hij waarschijnlijk binnenkort mogen afstaan aan Kylie Jenner. Deze 20-jarige sociale media ster heeft momenteel naar schatting een vermogen van $900 miljoen volgens Forbes.

 
ma 16 jul
Er zijn al twee crypto miljardairs op de wereld
 

De Bloomberg Billionaires Index, een lijstje van de rijkste mensen ter wereld, is afgelopen week weer gepubliceerd. Ondanks dat ‘zijn’ Facebook dit jaar al door zeer woelige wateren is gegaan, is het persoonlijke vermogen van Mark Zuckerberg toegenomen met 1,88 miljard euro. In de top 500 van de rijkste mensen ter wereld stijgt hij daarmee van plaats vier naar drie. Wie dacht dat alle negatieve media de beurskoers van Facebook zouden doen kelderen en daarmee de 34-jarige ondernemer aan de bedelstaf brengen, zal niet weinig verrast zijn. De baas van sociale-mediagigant Facebook heeft met 81,6 miljard dollar nog slechts twee mede-Amerikanen in te halen om de àllerrijkste mens op aarde te worden. Al zal dat niet voor direct zijn want voor hem staan Bill ‘recessie in aantocht‘ Gates van Microsoft met 94,2 miljard en Jeff Bezos van Amazon met maar liefst 142 miljard dollar. De volledige lijst van miljardairs kunt u hier bekijken.

 
zo 15 jul
Jeff Bezos is $50 miljard rijker dan eender wie (+7 andere gekke weetjes)
 

Volgens de Bloomberg Billionaire List is Amazon CEO Jeff Bezos maar liefst $50 miljard rijker dan 2e rijkste persoon ter wereld Bill Gates. Hij is ook de enige die een fortuin heeft van meer dan $100 miljard. Dit jaar alleen al werd hij meer dan $46 miljard rijker. Het leven van Jeff Bezos is een zeer bijzondere tocht.

Dat blijkt onder andere uit onderstaande gekke weetjes over Jeff Bezos die jij waarschijnlijk nog niet wist. Je steekt er misschien nog iets van op ook.

 
ma 9 jul
Mark Zuckerberg steekt Buffett voorbij als 3e rijkste ter wereld
 

Na het datalek in februari kreeg Facebook oprichter en CEO Mark Zuckerberg nog alle zonden van Israël over zich heen. Een paar maanden later is hier niets meer van te merken en noteert het aandeel Facebook op een nieuwe all-time high. Als grootste aandeelhouder stijgt het vermogen van Zuckerberg nu naar $81,6 miljard waardoor hij de 3e rijkste ter wereld is.

 
ma 9 jul
5 bijzondere eigenschappen van zeer succesvolle beleggers
 

Als voetballer droom je ervan om de nieuwe Cristiano Ronaldo of Lionel Messi te worden. Een zanger(es) droomt ervan om de nieuwe Ed Sheeran of Taylor Swift te worden. Als belegger droom je ervan om de nieuwe Warren Buffett of Ray Dalio te worden. En dat kan, deze zeer succesvolle mensen zijn ook klein en simpel begonnen. Maar ze hadden wel enkele karaktereigenschappen die hen succes brachten.

Heb jij deze karaktereigenschappen ook?

“The philosophy of the rich and the poor is this: the rich invest their money and spend what is left. The poor spend their money and invest what is left.” — Rich Dad

 
ma 9 jul
De 10 rijkste Belgen
 

België is dan wel een klein land, toch zijn we rijk aan ondernemers. En dat mag je gerust letterlijk nemen, want ons land kent tientallen miljardairs. De allerrijkste 10 stellen we daarom graag aan je voor.

Als je denkt aan miljardairs dan denk je waarschijnlijk aan Amerikaanse namen als Bill Gates, Jeff Bezos en Mark Zuckerberg, maar ook in ons land zijn er heel wat miljardairs te vinden. (De top 10 rijkste Amerikanen, vind je hier.) Verschillende Belgische investeerders konden een klein, maar zeg gerust groot, fortuin bij elkaar verzamelen in uiteenlopende sectoren. Wij lijsten de 10 allerrijkste Belgen op in deze lijst. 

 
ma 9 jul
Slechts 1 man slaagde er in om in 1 jaar van miljonair naar miljardair te gaan
 

Warren Buffett deed er maar liefst 26 jaar over, Bill Gates 5 jaar. Zelfs rijkste man ter wereld Jeff Bezos van Amazon had 2 jaar nodig om van miljonair naar miljardair te gaan. Hij is daarmee de 2e snelste persoon die daar in slaagde. Slechts 1 man deed het sneller, én hij is ook nog eens de jongste: Mark Zuckerberg van Facebook.

 
zo 8 jul
De 10 rijkste Aziaten
 

De wereld telt honderden miljardairs. Hoewel het vooral de Amerikanen zijn die de ranking van de rijkste mensen ter wereld aanvoeren, moeten de Aziaten niet onder doen. Azië telt zo ook een heel aantal miljardairs, waarvan we er hier de 10 rijksten opsommen. Wie zijn de 10 rijkste Aziaten? Hoe groot is hun vermogen? En hoe verdienden ze hun miljarden?

 
vr 29 jun
Self-made miljonairs hebben deze 7 obsessies
 

Voor velen een droom, voor weinigen een realiteit: miljonair worden (en dan liefst op eigen kracht). Het probleem is niet dat miljonair worden onmogelijk is. Het probleem is dat de meeste mensen het onderweg opgeven omdat ze het gevoel hebben dat ze falen. Diegene die doorzetten en slagen, winnen echter het gouden ticket. Die mensen hebben vaak dezelfde obsessies in hun leven.

Om een self-made miljonair te worden, moet je jouw dromen najagen. Je moet geobsedeerd zijn in succesvol worden.

Heb jij deze 7 obsessies?

 
do 28 jun
Mark Cuban: ‘Iedereen kan miljonair worden met deze mind-set’
 

Mark Cuban sliep ooit op een kamer met 5 kameraden, reed rond in een oude rammelkar en leefde op macaroni met kaas. Nu is hij miljardair en eigenaar van de Dallas Mavericks, de rijkste sportclub ter wereld. Volgen Cuban is het eenvoudig om miljonair te worden, met je de juiste mind-set. Iedereen kan er in slagen.

Cuban is naast de eigenaar van de rijkste sportclub ter wereld ook een bekend gezicht in het populaire Amerikaanse Shark Tank, waar hij jonge ondernemers advies geeft en helpt met investeringen.

 
do 28 jun
De 10 rijkste Amerikanen
 

Het grootste deel van de miljardairs ter wereld is afkomstig van de Verenigde Staten. Veel belangrijke investeerders, alsook invloedrijke bedrijven zijn afkomstig uit dit land. Dit zijn de 10 rijkste Amerikanen op dit moment. 

De rijkste man ter wereld is op dit moment een Amerikaan, maar er zijn in de Verenigde Staten heel wat miljardairs. Maar wie zijn de rijkste Amerikanen? Hoe rijk zijn ze en hoe vergaarden ze hun miljarden? In dit artikel lijsten we de rijkste Amerikanen op en geven we een woordje uitleg over hoe ze aan hun miljarden kwamen. 

 
wo 27 jun
De 10 rijkste mensen aller tijden
 

Er zijn tegenwoordig heel wat mensen die miljoenen of zelfs miljarden achter hun naam hebben staan. Maar wie zijn er nu eigenlijk de rijkste mensen aller tijden? En wat was hun vermogen? Dit zijn de 10 rijkste mensen ter wereld doorheen de volledige geschiedenis.

Weinig dingen spreken zo tot de verbeelding als de allerrijksten, de miljonairs of zelfs de biljonairs der aarde. Over dat laatste moeten we je wel al teleurstellen: er is tot op heden geen persoon geweest op de wereld die daadwerkelijk een biljoen in zijn of haar bezit had. Maar er zijn wel mensen, of moeten we zeggen mannen, die op basis van grondbezit wel dicht in de buurt kwamen. 

 
ma 25 jun
Dit zijn de 8 best betaalde voetballers ter wereld
 

Kevin De Bruyne verdient zo’n 300.000 euro … per week. De best betaalde Nederlander is niet Arjen Robben maar Virgil van Dijk met zo’n 190.000 euro per week. Toch behoren deze toppers niet tot de best betaalde voetballers ter wereld. Er zijn er die nog (veel) meer verdienen.

Het strafste is eigenlijk dat we voor de salarissen van voetballers tegenwoordig al in termen van weeksalaris moet praten om het toch nog enigszins over degelijke cijfers te hebben. Het is dan ook niet verwonderlijk dat 3 van de 5 best betaalde atleten ter wereld uit de voetbalwereld komen. In de top-100 staan 8 voetballers, wat er op wijst dat de toppers in het voetbal wel bijzonder veel verdienen.

 
vr 22 jun
Hoeveel van deze 14 eigenschappen van een miljonair heb jij?
 

Volgens onderzoek zorgt rijkdom ervoor dat je 67% minder problemen hebt. Dat is al eens de moeite om een inspanning voor te doen. Wie rijk is kan wél dat droomhuis kopen, kan wél die Rolex dragen of kan wél ieder jaar een droomvakantie boeken. Miljonairs zijn net zoals jij en ik, alleen doen ze bepaalde dingen net een tikkeltje anders. Succesvolle, rijke mensen zijn niet zover gekomen door met de kudde mee te lopen. Ze accepteren emotionele en financiële ups en downs, ze dragen het risico van falen maar ze willen vooral slagen op hun eigen manier. Wil en kan jij rijk worden?

Geld maakt niet gelukkig, maar het helpt wel. Een veel gehoord gezegde dat ergens wel de nodige waarheid bevat. Meer geld is minder stress, minder stress is een gezonder en gelukkiger leven. Er zijn 14 eigenschappen die kunnen zorgen voor meer succes en meer geld. Heb je ze alle 14 dan zou jouw levenspad bezaaid moeten liggen met voldoende geld om op te rapen.

 
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs