EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
13
kliks
Bron: Edelmetaal-info.nl
 
Miljonairs & Miljardairs
do 24 mei
Betaal 's een miljoen dollar voor een fles whisky
 

Op een verkoop bij het veilinghuis Bonhams in Hongkong is voor een zeldzame fles Macallan-whisky van zestig jaar oud een bedrag van 7,96 miljoen Hongkong dollar (1,01 miljoen Amerikaanse dollar) geboden. Daarmee bevestigde Macallan zijn faam als duurste whisky uit de geschiedenis. Het record zou echter niet lang stand houden.

 
wo 23 mei
“De rijken worden rijker en rijker”
 

Dat de rijken steeds rijker en rijker worden zal niemand verrassen. Toch is deze trend sinds de uitbraak van de financiële crisis in een hogere versnelling terecht gekomen. Zo maakte Oxfam onlangs bekend dat de rijkste 1% vorig jaar 82% van de rijkdom van de wereld verkreeg. En dat is toch wel zorgwekkend te noemen.

 
ma 21 mei
Deze grafiek laat zien wanneer jij miljonair zal worden
 

Wie €500 per maand kan sparen, is in 33 jaar tijd miljonair. Dat lijkt een waanzinnig groot bedrag en een veel te lange periode, en dat is het ook. Wie naast ‘wil leven’ ook ‘wil rijk worden’, zal een manier moeten vinden om beter te doen. Onderstaande tabel laat zien wanneer jij miljonair kan worden.

 
ma 21 mei
21 geld tips van de rijkste mensen ter wereld
 

Je moet het wiel niet opnieuw uitvinden om veel geld te verdienen. Soms is het gewoon veel efficiënter om te kijken wat bij anderen werkt en dat zelf ook toe te passen. Zo hebben de rijkste mensen ter wereld genoeg geld tips waar iedereen iets aan heeft. Heb jij ook de ambitie om veel geld te hebben, om rijk te worden, dan kan je best enkele van onderstaande 21 geld tips toepassen.

 
do 17 mei
Ruim 2.500 mensen ter wereld zijn miljardair: meer dan ooit tevoren
 

Het aantal miljardairs ter wereld is flink gestegen, volgens onderzoeksbureau Wealth-X. Er kwamen vorig jaar zo'n 375 miljardairs bij, wat het totaal brengt op 2.754 wereldwijd. De meesten onder hen hebben hun rijkdom aan zichzelf te danken.

 
ma 14 mei
Rich List 2018: 94% van de Britse superrijken maakte zelf zijn fortuin
 

In het Verenigd Koninkrijk is naar jaarlijkse gewoonte de Rich List gepubliceerd. Het is een initiatief van de krant The Times of London, die de 1.000 rijkste mensen in Groot-Brittannië rangschikt. Dit jaar is het exact dertig jaar geleden dat de fameuze Rich List voor het eerst werd gepubliceerd.

 
vr 11 mei
De rijken hamsteren $10 miljard aan Bitcoins in beveiligde bunkers
 

Wie dacht dat de rijke elite niets moet weten van Bitcoin, heeft het verkeerd. Een startup genaamd Xapo heeft namelijk een netwerk van beveiligde bunkers waar volgens Bloomberg de rijken der aarde momenteel al zo’n $10 miljard aan Bitcoin bewaren.

 
do 10 mei
Winklevoss richt zich tot Gates: “Put your money where your mouth is!”
 

Bill Gates mag beschouwd worden als één van de belangrijkste personen op technologisch vlak. Maar de meest recente technologisch ontwikkeling vind hij maar niks. Enkele dagen geleden lazen we dat Bill Gates absoluut geen voorstander is van bitcoin en dat hij short zou gaan als het gemakkelijk kon. Tyler Winklevoss repliceert: “Put your money where your mouth is”.

In dit artikel lazen we dat Bill Gates, boegbeeld en medeoprichter van de firma Microsoft, niet bepaald fan is van bitcoin. Hij gelooft er niet in en zou short gaan mocht er een gemakkelijke manier zijn, aldus Gates. Zijn commentaar wordt natuurlijk niet door iedereen gesmaakt en weekte reacties los.

 
wo 9 mei
Dit zijn de machtigste mannen en vrouwen ter wereld in 2018
 

Zakenblad Forbes publiceert ieder jaar een lijst met 75 van de machtigste personen ter wereld, dat is 1 persoon voor iedere 100 miljoen anderen die op deze wereld leven. Dit is dus het neusje van de zalm, de crème de la crème, de globale elite. En voor het eerst in 5 jaar hebben we een nieuwe (wereld)leider.

 
ma 7 mei
Een blik in de meest geheime Traders Club ter wereld
 

Het heeft geen naam, geen bestuurders en geen publieke gegevens, maar wel een toegangskaartje van minstens $25 miljoen. In een wereld waar alles draait om macht, geld en nog veel meer geld, is er een geheime Traders Club, enkel toegankelijk voor de elite.

 
za 5 mei
Beurswaarde Apple stijgt naar recordhoogte dankzij Warren Buffet
 

De beurswaarde van technologiegigant Apple is vrijdag naar recordhoogte gestegen. Beleggers reageerden op het nieuws dat de miljardair en bekende belegger Warren Buffett in het eerste kwartaal 75 miljoen aandelen Apple heeft bijgekocht.

 
wo 2 mei
Legendarische belegger onthult zijn 23 regels voor succes
 

Richard Jenrette is geen bekende naam. Maar de investeringsbankier was meer dan 40 jaar succesvol actief op Wall Street. Recent overleed Jenrette op 89-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker. Op zijn bureau vond men een brief met daarop zijn 23 regels voor succes.

Dit is ‘What I Learned (How to Succeed)(and have a Long and Happy Life)’ van Richard Jenrette.

 
ma 30 apr
Dit is wat 5 miljonairs en miljardairs zouden doen als ze al hun geld kwijt raken
 

Het is niet eenvoudig om miljonair te worden, laat staan miljardair. Het is nog minder eenvoudig om opnieuw rijk te worden wanneer je al je geld verloren hebt. Het gebeurt dat rijke mensen alles kwijt spelen. Zolang je er de nodige lessen uit trekt, is dat niet het einde van de wereld – aldus enkele miljonairs en miljardairs.

Dit is wat enkele zeer succesvolle ondernemers zouden doen.

 
vr 27 apr
Amazon-baas Jeff Bezos op één dag 12 miljard dollar rijker
 

Economie Hij was al rijk, maar is op een dag tijd nog wat rijker geworden. Jeff Bezos, oprichter en CEO van webwinkelbedrijf Amazon, zag donderdag zijn fortuin aandikken met 12 miljard dollar. Dat heeft de rijkste mens ter wereld te danken aan de koersopstoot van het aandeel Amazon, nadat de onlinereus kwartaalresultaten naar buiten bracht die beter waren dan analisten hadden gehoopt.

 
vr 27 apr
31-jarige self-made miljonair: dit is het grootste nadeel aan rijk zijn
 

Timothy Kim kwam in zijn tienerjaren naar de Verenigde Staten met $500. Door enkele goede beleggingen op de aandelenmarkt toen hij 19 was, werd hij een miljonair. Maar daar het voor velen een droom is om miljonair te worden, ziet Kim ook een groot nadeel: verveling.

 
di 24 apr
Welkom in Macau, het grootste gokparadijs ter wereld waar drie keer meer geld circuleert dan in Las Vegas
 

Las Vegas is niet de gokhoofdstad van de wereld. Die eer is weggelegd voor Macau, een autonome regio in China waar drie keer meer geld circuleert dan in Las Vegas. Macau werd groot door ultrarijken links te laten liggen voor de middenklasse.

 
ma 23 apr
2 mannen betaalden meer dan $650.000 voor een lunch met Warren Buffett. Dit is wat ze geleerd hebben
 

Al sinds 2000 kan je bieden op een lunch met een van de grootste beleggers allertijden, Warren Buffett. De opbrengst daarvan gaat naar een goed doel. In 2007 betaalden Guy Spier en Mohnish Pabrai $650.100 voor deze lunch, maar het was een van de belangrijkste uit hun leven. Dit is wat ze geleerd hebben.

 
wo 11 apr
De rijksten worden nóg rijker en dat is een economische ramp
 

Tot die conclusie komt een Britse parlementaire commissie, waarin zowel Labour als de Conservatieven oproepen tot wereldwijde actie om de groeiende ongelijkheid tegen te gaan.

 
zo 8 apr
Miljardair maakt van privéjet een high tech trading desk
 

Een miljardair/belegger gaf zijn privéjet een volledige make over zodat hij/zij – de naam werd niet bekend gemaakt – in de lucht in real time kan beleggen op de aandelenmarkt. Kostprijs werd ook niet bekend gemaakt, maar de miljardair had er ook zo’n 14.000 aandelen Apple mee kunnen kopen.

 
za 31 mrt
Elon Musk – de opkomst (en ondergang?) van een visionair
 

Een ongeluk (of twee of drie!) komt nooit alleen, zegt het spreekwoord: na Amerikaanse beurstijd donderdag 29 maart brengt nog een onheilsbericht Musks imperium verder in gevaar: maar liefst 123.000 auto’s van het Model S Sedan worden teruggeroepen! Alle wagens van dit type gebouwd voor april 2016 kunnen namelijk problemen krijgen met de stuurbekrachtiging… De Vlamingen en wel in het bijzonder de Antwerpenaren in België zouden nu zeggen: “jawadde…” terwijl wij Nederlanders het houden op “nou breekt mijn klomp”, niet…?

 
di 27 mrt
De honderd rijkste families van ons land hebben samen 48 miljard euro in Luxemburg staan
 

Economie De honderd rijkste families van ons land hebben samen ruim 48 miljard euro geparkeerd bij meer dan 160 postbusvennootschappen in het Groothertogdom Luxemburg. Dat blijkt uit een onderzoek van De Tijd en Le Soir, die bijna 1,5 miljoen documenten uit het Luxemburgse bedrijvenregister onderzochten.

 
za 24 mrt
BOOM! Verenigde Staten hebben er op een jaar 700.000 miljonairs bij
 

De ‘boom’ in de Amerikaanse economie heeft vorig jaar 700.000 nieuwe dollarmiljonairs gemaakt. Dat blijkt uit gegevens van de Spectrem Group. De Verenigde Staten tellen nu 11 miljoen miljonairsgezinnen, dat zijn er 6% meer dan in 2016. 

 
za 24 mrt
Jeff Bezos is nu $40 miljard rijker dan eender wie op deze planeet
 

Het gaat bijzonder hard met de rijkdom van Jeff Bezos (Amazon). Sinds hij Bill Gates voorbij gestoken heeft als rijkste man ter wereld, speelt hij in zijn eigen competitie. Niemand kan nog tippen aan Bezos die ondertussen meer dan $40 miljard rijker is dan nummer 2 in de wereld, ex-Microsoft topman Bill Gates.

 
wo 21 mrt
Dit is hoeveel Warren Buffett per jaar verdient (en het is bijzonder weinig)
 

De reden waarom iemand als Warren Buffett zo’n goede belegger is, valt direct af te leiden uit zijn levensstijl en zijn salaris. Buffett is een van de rijkste mensen ter wereld, maar verdient bijzonder weinig. Hoewel veel mensen blij zouden zijn met zijn salaris, is een jaarsalaris van $100.000 bijzonder weinig voor iemand in zijn positie.

 
di 20 mrt
Luxemburgers kopen Spaans eiland voor 18 miljoen euro
 

Een klein Spaans eiland, Espalmador, is voor 18 miljoen euro verkocht aan een Luxemburgse familie. Groot is het eiland niet, maar het is erg populair bij toeristen door z'n romantische karakter. Het lokte ook al het Britse kroonpaar prins Williams en Kate Middleton.

 
ma 19 mrt
4 zaken die we kunnen leren van miljonairs
 

'Van alle sociale klassen praat men het liefst over de rijken, terwijl men er het minst van afweet'. Het is een uitspraak van de econoom John Kenneth Galbraith, die tot op vandaag geldig blijft. 

 
ma 12 mrt
Jeff Bezos (Amazon) verdiende dit jaar al €250.000 ... per minuut
 

Oprichter en CEO van Amazon, Jeff Bezos, is niet alleen de rijkste man ter wereld, hij is in 2018 ook opnieuw de grootste grootverdiener van allemaal. 2018 is nog net geen 3 maanden onderweg en Bezos kon al zo’n 30 miljard dollar bijschrijven aan zijn fortuin, goed voor een verdienste van zo’n 250.000 euro … per minuut.

 
vr 9 mrt
Miljonairs hebben waanzinnig bedrag nodig om gelukkig te zijn
 

Het ultieme geluk blijft onbetaalbaar. Dat moeten ook de allerrijkste bevolkingscategorieën toegeven. Dat blijkt uit een studie van wetenschappers aan de Harvard Business School, die naar de levenstevredenheid van meer dan vierduizend miljonairs peilden. Best is wel om zelf voor de accumulatie van het persoonlijke fortuin te werken.

 
do 8 mrt
Hoe 'nerd' Jeff Bezos het voor elkaar kreeg de rijkste mens op aarde te worden
 

Economie Jeff Bezos is Bill Gates en Warren Buffett voorbij-gestreefd als rijkste mens ter wereld. Hoe heeft de 54-jarige Amazonbaas dat klaargespeeld?

 
wo 7 mrt
Deze vijf mannen zijn samen goed voor 429 miljard dollar
 

Forbes Magazine heeft weer op een rij gezet wie de rijkste mensen ter wereld zijn, deze vijf mensen hebben samen 430 miljard dollar vergaard. Eén man heeft zelfs meer dan 100 miljard op zijn naam staan.

 
di 6 mrt
Nieuwe nummer één op miljardairslijst van Forbes, Trump zakt verder weg en Belg komt top-300 binnen
 

Geld Jeff Bezos, stichter van Amazon, is voor het eerst de rijkste man ter wereld. Dat blijkt uit de jaarlijkste ranking van miljardairs die door zakenblad Forbes wordt gemaakt. Het vermogen van Bezos wordt op 112 miljard dollar (90 miljard euro) geschat, daarmee bezit nummer één op de lijst voor het eerst meer dan 100 miljard dollar.

 
vr 2 mrt
Waarom maakt meer geld ons niet meer gelukkig?
 

“Ik wens dat iedereen rijk en beroemd mag worden, en dat ze alles krijgen waar ze ooit van hebben gedroomd. Zo zal men zien dat geld niet het antwoord is.” – Het is een beroemde uitspraak van acteur Jim Carey. En er zit veel waarheid in. Meer geld maakt ons meestal niet meer gelukkig.

Warren Buffett, veelvoudig multimiljardair, zei recent ook al dat hij even gelukkig is als een van de rijkste mensen ter wereld als toen hij begon met $10.000. Angus Deaton – econoom aan de Universiteit van Princeton – en Nobelprijs voor zijn onderzoek naar armoede en ontwikkeling, berekende dat je dagelijkse geluk stagneert wanneer je meer dan €70.000 per jaar verdient.

 
wo 28 feb
De geheime boodschap van Warren Buffett die bijna niemand heeft begrepen
 

Het orakel van Omaha doet het opnieuw, alleen lijkt weeral niemand het te begrijpen. De man die sinds 1964 een rendement boekt van meer dan 2.000.000%, een van de beste beleggers ooit mag genoemd worden én zijn wijsheid deelt met de wereld, heeft een duidelijke boodschap die niemand lijkt te begrijpen.

Het belangrijkste nieuws dat Buffett te melden had in zijn jaarlijkse brief aan de aandeelhouders van Berkshire Hathaway staat al op de eerste bladzijde. Maar bijna niemand heeft het gelezen. Er staat namelijk dat Berkshire Hathaway sinds 1965 de boekwaarde van het bedrijf met 19,1% per jaar heeft laten groeien, de aandelenkoers steeg gemiddeld 20,90% per jaar.

 
di 27 feb
Warren Buffett: ‘Er zijn 3 manieren om failliet te gaan: Vrouwen, Drank en … Beleggen met geleend geld’
 

Beursgoeroe Warren Buffett is fel tegen beleggen met geleend geld. Beleggen met geleend geld is alleen een manier om sneller rijk te willen worden. Maar het werkt niet op die manier. Je neemt alleen maar meer risico om iets te hebben wat je eigenlijk niet direct nodig hebt.

Buffett zelf begon met $10.000 en is nu een van de rijkste personen ter wereld. Maar hij is nog steeds even gelukkig met $80 miljard als toen met $10.000. En rijk worden gaat ook terwijl je plezier maakt in het leven.

 
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs