EUR/USD:
GOUD:
ZILVER:
BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
 
Miljonairs & Miljardairs
ma 14 jan
Wordt zij snel de rijkste vrouw ter wereld?
 

De echtscheiding van Jeff Bezos en MacKenzie Bezos (née Tuttle) kan de zaakvoering bij Amazon drastisch veranderen en haar invloed over ‘s werelds grootste bedrijf sterk uitbreiden, nu het koppel bekijkt hoe een fortuin  van 137 miljard dollar (118 miljard euro) best wordt verdeeld.

[...]

 
do 10 jan
Jeff Bezos, de rijkste man ter wereld, gaat scheiden. Wat krijgt zijn echtgenote?
 

[...]

Bezos is de rijkste man ter wereld met een fortuin dat volgens de Forbes Rich List rond de 137 miljard dollar bedraagt. Naast zijn aandelen Amazon bezit hij nog een ganse reeks andere investeringen en huizen in Seattle, Washington DC, Beverly Hills, New York en een Gulfstream jet.

[...]

 
do 3 jan
Rijkste mensen op aarde werden minder rijk in 2018: totaal verlies van 451 miljard
 

De vijfhonderd rijkste mensen op aarde verloren dit jaar gezamenlijk 451 miljard dollar (omgerekend zo’n 394 miljard euro). Dat komt voornamelijk door de dalende beurzen, want bedrijven deden het nog uitstekend, becijferde persbureau Bloomberg. Vorig jaar kregen de vijfhonderd rijksten er nog meer dan een biljoen dollar bij.

 
di 1 jan
Rijksten ter wereld verliezen 451 miljard dollar door dalende beurskoersen
 

De vijfhonderd rijkste mensen op aarde verloren dit jaar gezamenlijk 451 miljard dollar. Dat komt voornamelijk door de dalende beurskoersen, want bedrijven deden het nog uitstekend, becijfert persbureau Bloomberg.

Vorig jaar kregen de vijfhonderd rijksten er nog meer dan 1 biljoen dollar bij.

 
do 27 dec
Dit is hoe Charlie Munger $400 miljoen verdiende zonder veel risico te nemen
 

Charlie Munger is al decennia de rechterhand van Warren Buffett. Munger zelf werd door het succes van Berkshire Hathaway ook miljardair. Een belangrijke factor om te slagen op de aandelenmarkt, is geduld – aldus Munger. Dat bewijst hij op onderstaande video.

 
do 27 dec
Dit zijn de 10 rijkste mensen ter wereld
 

De rijkste mensen ter wereld zijn niet gewoon rijk, ze zijn ontzettend rijk. Ze hadden een idee, creëerden er een bedrijf van. En die bedrijven groeiden uit tot de meest belangrijke van de  wereld. Het zijn bijna allemaal self-made miljardairs. En hun welvaart neemt jaar na jaar toe.

Er zijn volgens Forbes 2.200 miljardairs in de wereld. En dat aantal neemt toe. In China wordt er gemiddeld iemand om de 5 dagen miljardair.

 
wo 19 dec
Brexit: Credit Suisse raadt rijke klanten aan geld uit VK weg te halen
 

Vermogensbeheerders bij Credit Suisse raden hun rijkste klanten in Groot-Brittannië aan hun fortuin tegen januari weg te halen. Dat meldt de Financial Times.

Een gebrek aan duidelijkheid met betrekking tot de Brexit kan volgens de bankiers tot sociale onrust leiden nog voor op 14 januari over de Brexit-overeenkomst wordt gestemd. Groot-Brittannië zag de voorbije maanden al duizenden miljonairs het land verlaten.

[...]

 
vr 14 dec
Miljarden wegschenken is niet eenvoudig
 

Een aantal miljardairs besteden een groot deel van hun fortuin aan filantropie. Ondanks die caritatieve inspanningen zijn de meesten ondertussen echter nog rijker geworden. Dat zegt David Callahan, hoofdredacteur van de gespecialiseerde nieuwssite Inside Philanthropy. Het blijkt volgens Callahan dan ook vaak bijzonder moeilijk - om verschillende redenen om grote kapitalen weg te geven.

[...]

 
do 13 dec
Dit zijn de 9 beste betaalde CEOs van Wall Street in 2018
 

De CEOs van Wall Streets 350 grootste bedrijven verdienen gemiddeld $18,9 miljoen volgens een studie van het Economic Policy Institure. Dat was een stijging van 17,6% ten opzichte van het jaar daarvoor. De 9 best betaalde CEOs hebben zelfs samen een gemiddelde van $72,3 miljoen.

Met een gemiddelde van $18,9 miljoen verdienen de best betaalde CEOs van Wall Street 312 keer meer dan de gemiddelde werknemer. Deze ratio lag in het verleden nog hoger, maar is historisch gezien toch veel. Het bewijst dat het debat over de inkomensongelijkheid niet ongegrond is.

Maar wie zijn deze grote slokoppen? Het zijn alvast niet de namen die je zou verwachten.

 
vr 7 dec
Dit is hoe een 7-jarige YouTube ster dit jaar $22 miljoen verdiende
 

De best verdienende YouTuber van 2018 is niet een of andere celebrity of populaire gamer. Het is de 7-jarige Ryan van Ryan Toysreview. Wat doet Ryan? Speelgoed uitpakken en er mee spelen. Het leverde hem en zijn familie dit jaar een slordige $22 miljoen op.

 
di 4 dec
Dit zijn de best betaalde sterren onder 30 jaar in 2018
 

Jong, beroemd, succesvol … en rijk. Forbes zet de rijkste jongeren onder 30 jaar op een rijtje. Het Amerikaanse zakenblad bekeek de inkomsten tussen 1 juni 2017 en 1 juni 2018 en kwam tot de conclusie dat je best sporter of artiest kan worden. Al doet de rijkste ster totaal iets anders.

 
ma 26 nov
Warren Buffett wedt voor $85 miljard op deze sector
 

Beursgoeroe Warren Buffett en zijn luitenants, Todd Combs en Ted Weschler, geloven sterk in een sector waar andere beleggers hun neus voor ophalen. Ze investeren maar liefst $85 miljard of zo’n 40% van alle aandelen in de portefeuille van Berkshire Hathaway: Amerikaanse banken.

Afgelopen kwartaal kocht Berkshire Hathaway voor $13 miljard aandelen. Opvallend was dat een groot deel daarvan gespendeerd werd aan de Amerikaanse financiële sector. Buffett en Co kochten voor $4 miljard aandelen JP Morgan en $6 miljard Bank of America. De eerste was een eerste aankoop, de tweede een eerste aankoop op via de markt.

 
wo 14 nov
Dankzij deze miljardair is Trump niet langer rijkste politicus van Amerika
 

President Donald Trump is niet langer de rijkste politicus van Amerika. Als Jay Robert ‘J.B.’ Pritzker binnenkort aantreedt als gouverneur van de staat Illinois, komt hem die eer te beurt. De miljardair behoort tot de familie die eigenaar is van de Hyatt-hotelketen, en kreeg tijdens zijn campagne steun van ex-president Obama.

 
wo 14 nov
Zeldzame roze diamant voor 44 miljoen euro verkocht op veiling in Zwitserland
 

De Pink Legacy, een roze diamant van iets minder dan negentien karaat, heeft op een veiling bij Christie’s in de Zwitserse stad Genève een bedrag van ruim 50 miljoen Zwitserse frank (ruim 44 miljoen euro) opgebracht.

 
di 6 nov
Hoeveel geld moet u hebben om tot de 1% te behoren?
 

Om op het gebied van financiële slagkracht tot het hoogste percentiel van de wereldbevolking te kunnen worden gerekend, moet een individu over een kapitaal van minstens 871.320 dollar beschikken. Dat blijkt uit een rapport van het Crédit Suisse Research Institute. In dit hoogste percentiel van de wereldbevolking hebben de Verenigde Staten met meer dan 19 miljoen inwoners de sterkste vertegenwoordiging.

Met 4,2 miljoen burgers staat China echter op een duidelijke tweede plaats. Bij de inschatting van de rijkdom ging Crédit Suisse uit van de berekening van de nettowaarde van de financiële en andere activa - waarvan de schulden werden afgetrokken - van de gezinnen.

[...]

 
di 6 nov
Dit zijn de 20 steden waar je de meeste 'supercars' kan zien
 

De Britse hoofdstad Londen is de globale hoofdstad voor ‘supercars’. Dat blijkt uit een rangschikking die werd opgemaakt aan de hand van vermeldingen van zulke wagens op het sociale medium Instagram.

Londen doet net iets beter dan de Russische hoofdstad Moskou. Los Angeles,  New York en Dubai volgen op ruimere afstand.

 
za 3 nov
De 13-jarige Jipke verdient zo'n 300 euro per uur met eigen onderneming
 

Steeds meer jongeren starten een eigen bedrijf, dat blijkt uit actuele cijfers van de Kamer van Koophandel. Bij de KvK Startersdag4kids leren jongeren om nog beter te ondernemen en om met geld om te gaan. Bij DJ Z-Bass en Jip’s ijs lopen de zaken al heel goed.

 
zo 28 okt
"Een horloge van 100.000 euro? Iedere cent waard. Dat is liefde"
 

Een linkse politica in Duitsland krijgt bakken kritiek omdat ze een Rolex van 7.300 euro draagt, Ronaldo doet monden openvallen met een horloge van 1,3 miljoen euro, makelaar Mogi Bayat uit zich als - euh - verzamelaar van luxehorlogeverpakkingen. “Uurwerken worden steeds belangrijker, zeker als statussymbool. Maar de kritiek op de hoge prijzen is onterecht.”

 
vr 26 okt
Vermogen dollarmiljardairs steeg nooit zo fors tot recordbedrag
 

De dollarmiljardairs over de hele wereld worden steeds rijker. Dankzij onder meer goede beursprestaties, stijgende vastgoedprijzen en de economische groei steeg het vermogen van ’s werelds rijksten in 2017 met 19 procent tot het recordbedrag van 8.900 miljard dollar (7.829 miljard euro), zo blijkt uit een studie van de Zwitserse bank UBS en het consultancykantoor PwC.

 
vr 26 okt
'Vermogen miljardairs stijgt met bijna 20 procent, vooral door China'
 

Het gezamenlijke vermogen van alle miljardairs op de wereld is vorig jaar met 19 procent toegenomen. Er kwamen bijna 200 nieuwe miljardairs bij, hoofdzakelijk in China.

Uit het jaarlijkse Billionaires Insights Report van UBS en PwC blijkt dat de allerrijksten op aarde nu samen 8,9 biljoen dollar (7,8 biljoen euro) bezitten. In China kwamen er per week twee nieuwe miljardairs bij.

 
wo 24 okt
Amerikaan wint recordjackpot van 1,6 miljard dollar
 

Bij de Mega Millions Loterij in Amerika viel vannacht een recordbedrag van 1,6 miljard dollar (ruim 1,4 miljard euro) te winnen. En jawel, er één gelukkige: een inwoner van de deelstaat South Carolina. De winnende nummers van de Mega Millions Loterij zijn 5, 28, 62, 65, 70 en Mega Ball 5. De 1,6 miljard dollar in de pot, is nooit gezien. De pot is al sinds juli aan het groeien.

 
di 16 okt
Multimiljonair leeft van 100 dollar per maand en wil zijn fortuin aan goed doel schenken
 

De Chinese multimiljonair Chow Yun-fat (63), een acteur die rijk werd dankzij succesfilms als ‘Pirates of the Carribean’, zegt dat hij rondkomt met amper 100 dollar per maand. Hij wil zijn hele fortuin, ongeveer 714 miljoen dollar, aan het goede doel schenken.

 
vr 12 okt
Amazon-baas Jeff Bezos speelt op één dag meer dan 9 miljard dollar kwijt
 

Jeff Bezos, oprichter van Amazon, heeft een paar mindere dagen achter de rug. De Amerikaanse aandelenbeurzen gingen diep in het rood. In die mate dat de rijkste man ter wereld woensdag op amper één dag meer dan 9 miljard dollar zag verdampen. Vandaag lijken de grote techbedrijven het wel weer beter te doen, waardoor een deel van het verlies mogelijk wordt goedgemaakt.

 
do 11 okt
Afrika's jongste miljardair gekidnapt
 

De jongste miljardair van Afrika is vanochtend ontvoerd. Mohammed Dewji (43) werd meegenomen door gemaskerde mannen in Dar es Salaam, de hoofdstad van Tanzania. De lokale politiechef heeft het nieuws bevestigd.

 
wo 10 okt
Britten willen weten hoe iemand 18 miljoen kon uitgeven bij Harrods
 

Voor het eerst moet iemand aan de Britse rechtbank uitleg geven over de herkomst van een vermogen. Zamira Hajiyeva is het mikpunt geworden van een anti-corruptieonderzoek nadat ze in tien jaar tijd 16 miljoen Britse pond (18,3 miljoen euro) uitgaf bij warenhuisketen Harrods.

Omgerekend gaf ze 4.000 pond per dag uit bij de winkelketen. Ook willen de Britse autoriteiten weten hoe ze een huis van 11,5 miljoen pond, op steenworp afstand van Harrods, kon betalen en de aankoop van een golfbaan van 10,5 miljoen pond kon financieren.

 
di 9 okt
"Heilige graal": fles whisky verkocht voor zo maar even 955.000 euro
 

Een fles whisky heeft bijna een miljoen euro opgeleverd op een veiling in Edinburgh. De extreem zeldzame Macallan Valerio Adami 1926 heeft zestig jaar in een vat gezeten, bericht de BBC.

 
di 9 okt
Doortocht Russische miljardair in Nice gaat niet onopgemerkt voorbij
 

Aan de côte d’Azur zijn ze een en ander gewoon, maar de passage van de Russische miljardair Andrei Melnichenko is de voorbije week toch niet onopgemerkt gebleven. Zijn gigantische driemaster doet andere jachten in het niets verzinken. Aan

 
do 27 sep
's Werelds rijksten hebben een probleem: ze kunnen hun geld niet snel genoeg weggeven
 

De rijksten ter wereld beloofden in 2010 de helft tot 99% van hun fortuin weg te schenken aan goede doelen. Ondanks dat worden ze enkel rijker.

 
di 11 sep
YouTuber Enzo Knol dumpt zijn Porsche Panamera voor nieuwe bolide van 240.000 euro
 

YouTuber Enzo Knol (25) heeft zijn Porsche Panamera gedumpt wegens “niet genoeg ruimte voor spulletjes”. Maar niet getreurd: de vlogger heeft al een nieuwe bolide. Een Jeep Trackhawk van 240.000 euro, waarvan er in heel Nederland slechts zes rondrijden.

 
di 11 sep
Aantal miljonairs in Nederland blijft stijgen
 

Het aantal miljonairs in Nederland is weer verder toegenomen. Uit de laatste cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) blijkt dat Nederland begin 2016 112.000 miljonairshuishoudens telde, het grootste aantal sinds 2006, 

Het CBS telde de huishoudens met een vermogen van 1 miljoen euro of meer, maar rekende de waarde van het eigen huis en de eventuele hypotheekschuld niet mee.

 
ma 10 sep
Miljardair koopt wereldberoemd Frans wijndomein Petrus… voor 87 miljoen euro per hectare
 

Alejandro Santo Domingo, een Amerikaans-Colombiaanse miljardair, heeft 20 procent van het kapitaal van de bekende wijnmaker Petrus in Pomerol, in het zuidwesten van Frankrijk, gekocht. Domingo, die ook al aandelen in AB InBev bezit, telde liefst 87 miljoen euro per hectare neer.

 
ma 10 sep
Alex werd op zijn 21e miljonair met één webpagina, nu herhaalt hij zijn stunt met app van 250 miljoen
 

Bij het grote publiek is Alex Tew misschien niet zo bekend, maar in de techwereld spreekt hij tot de verbeelding. In 2006 werd hij met zijn ‘Million Dollar Homepage’ in amper vier maanden tijd miljonair. En het bleek geen gelukstreffer, want zijn nieuwe app is vandaag een fortuin waard.

 
vr 31 aug
Hoe deze zakenman op één rampzalige avond 1 miljard dollar verloor
 

Vandaag kan je jezelf met één tweet in de nesten werken, vraag dat maar aan Elon Musk. Maar ook voor de komst van het internet kon een slechte grap het einde van een zakenimperium betekenen, daar is Gerald Ratner het levende bewijs van. Eén vreselijk ongelukkige speech kostte hem een miljard dollar. Het ‘Ratner-effect’ was geboren.

 
do 30 aug
Zoveel verdienen de rijkste mensen ter wereld per uur
 

Het gemiddelde brutomaandloon van een voltijds werkende bediende bedraagt 3.510 euro, een gehuwde werknemer met twee kinderen ten laste houdt daar netto 2.237 euro aan over. Die cijfers verbleken tegenover wat de allerrijksten ter wereld verdienen. Zo verdient Amazon-baas Jeff Bezos meer in één minuut dan de meeste mensen in een heel jaar verdienen. Een overzicht.

 
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Personal Finance
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs