EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
 
Miljonairs & Miljardairs
ma 16 jul
Zo werd deze 20-jarige in minder dan 3 jaar (bijna) miljardair
 

Mark Zuckerberg is tot op heden de jongste persoon ooit die miljardair werd. De CEO van Facebook kwam op zijn 23e in de club. Maar die titel zal hij waarschijnlijk binnenkort mogen afstaan aan Kylie Jenner. Deze 20-jarige sociale media ster heeft momenteel naar schatting een vermogen van $900 miljoen volgens Forbes.

 
ma 16 jul
Er zijn al twee crypto miljardairs op de wereld
 

De Bloomberg Billionaires Index, een lijstje van de rijkste mensen ter wereld, is afgelopen week weer gepubliceerd. Ondanks dat ‘zijn’ Facebook dit jaar al door zeer woelige wateren is gegaan, is het persoonlijke vermogen van Mark Zuckerberg toegenomen met 1,88 miljard euro. In de top 500 van de rijkste mensen ter wereld stijgt hij daarmee van plaats vier naar drie. Wie dacht dat alle negatieve media de beurskoers van Facebook zouden doen kelderen en daarmee de 34-jarige ondernemer aan de bedelstaf brengen, zal niet weinig verrast zijn. De baas van sociale-mediagigant Facebook heeft met 81,6 miljard dollar nog slechts twee mede-Amerikanen in te halen om de àllerrijkste mens op aarde te worden. Al zal dat niet voor direct zijn want voor hem staan Bill ‘recessie in aantocht‘ Gates van Microsoft met 94,2 miljard en Jeff Bezos van Amazon met maar liefst 142 miljard dollar. De volledige lijst van miljardairs kunt u hier bekijken.

 
zo 15 jul
Jeff Bezos is $50 miljard rijker dan eender wie (+7 andere gekke weetjes)
 

Volgens de Bloomberg Billionaire List is Amazon CEO Jeff Bezos maar liefst $50 miljard rijker dan 2e rijkste persoon ter wereld Bill Gates. Hij is ook de enige die een fortuin heeft van meer dan $100 miljard. Dit jaar alleen al werd hij meer dan $46 miljard rijker. Het leven van Jeff Bezos is een zeer bijzondere tocht.

Dat blijkt onder andere uit onderstaande gekke weetjes over Jeff Bezos die jij waarschijnlijk nog niet wist. Je steekt er misschien nog iets van op ook.

 
ma 9 jul
Mark Zuckerberg steekt Buffett voorbij als 3e rijkste ter wereld
 

Na het datalek in februari kreeg Facebook oprichter en CEO Mark Zuckerberg nog alle zonden van Israël over zich heen. Een paar maanden later is hier niets meer van te merken en noteert het aandeel Facebook op een nieuwe all-time high. Als grootste aandeelhouder stijgt het vermogen van Zuckerberg nu naar $81,6 miljard waardoor hij de 3e rijkste ter wereld is.

 
ma 9 jul
5 bijzondere eigenschappen van zeer succesvolle beleggers
 

Als voetballer droom je ervan om de nieuwe Cristiano Ronaldo of Lionel Messi te worden. Een zanger(es) droomt ervan om de nieuwe Ed Sheeran of Taylor Swift te worden. Als belegger droom je ervan om de nieuwe Warren Buffett of Ray Dalio te worden. En dat kan, deze zeer succesvolle mensen zijn ook klein en simpel begonnen. Maar ze hadden wel enkele karaktereigenschappen die hen succes brachten.

Heb jij deze karaktereigenschappen ook?

“The philosophy of the rich and the poor is this: the rich invest their money and spend what is left. The poor spend their money and invest what is left.” — Rich Dad

 
ma 9 jul
De 10 rijkste Belgen
 

België is dan wel een klein land, toch zijn we rijk aan ondernemers. En dat mag je gerust letterlijk nemen, want ons land kent tientallen miljardairs. De allerrijkste 10 stellen we daarom graag aan je voor.

Als je denkt aan miljardairs dan denk je waarschijnlijk aan Amerikaanse namen als Bill Gates, Jeff Bezos en Mark Zuckerberg, maar ook in ons land zijn er heel wat miljardairs te vinden. (De top 10 rijkste Amerikanen, vind je hier.) Verschillende Belgische investeerders konden een klein, maar zeg gerust groot, fortuin bij elkaar verzamelen in uiteenlopende sectoren. Wij lijsten de 10 allerrijkste Belgen op in deze lijst. 

 
ma 9 jul
Slechts 1 man slaagde er in om in 1 jaar van miljonair naar miljardair te gaan
 

Warren Buffett deed er maar liefst 26 jaar over, Bill Gates 5 jaar. Zelfs rijkste man ter wereld Jeff Bezos van Amazon had 2 jaar nodig om van miljonair naar miljardair te gaan. Hij is daarmee de 2e snelste persoon die daar in slaagde. Slechts 1 man deed het sneller, én hij is ook nog eens de jongste: Mark Zuckerberg van Facebook.

 
zo 8 jul
De 10 rijkste Aziaten
 

De wereld telt honderden miljardairs. Hoewel het vooral de Amerikanen zijn die de ranking van de rijkste mensen ter wereld aanvoeren, moeten de Aziaten niet onder doen. Azië telt zo ook een heel aantal miljardairs, waarvan we er hier de 10 rijksten opsommen. Wie zijn de 10 rijkste Aziaten? Hoe groot is hun vermogen? En hoe verdienden ze hun miljarden?

 
vr 29 jun
Self-made miljonairs hebben deze 7 obsessies
 

Voor velen een droom, voor weinigen een realiteit: miljonair worden (en dan liefst op eigen kracht). Het probleem is niet dat miljonair worden onmogelijk is. Het probleem is dat de meeste mensen het onderweg opgeven omdat ze het gevoel hebben dat ze falen. Diegene die doorzetten en slagen, winnen echter het gouden ticket. Die mensen hebben vaak dezelfde obsessies in hun leven.

Om een self-made miljonair te worden, moet je jouw dromen najagen. Je moet geobsedeerd zijn in succesvol worden.

Heb jij deze 7 obsessies?

 
do 28 jun
Mark Cuban: ‘Iedereen kan miljonair worden met deze mind-set’
 

Mark Cuban sliep ooit op een kamer met 5 kameraden, reed rond in een oude rammelkar en leefde op macaroni met kaas. Nu is hij miljardair en eigenaar van de Dallas Mavericks, de rijkste sportclub ter wereld. Volgen Cuban is het eenvoudig om miljonair te worden, met je de juiste mind-set. Iedereen kan er in slagen.

Cuban is naast de eigenaar van de rijkste sportclub ter wereld ook een bekend gezicht in het populaire Amerikaanse Shark Tank, waar hij jonge ondernemers advies geeft en helpt met investeringen.

 
do 28 jun
De 10 rijkste Amerikanen
 

Het grootste deel van de miljardairs ter wereld is afkomstig van de Verenigde Staten. Veel belangrijke investeerders, alsook invloedrijke bedrijven zijn afkomstig uit dit land. Dit zijn de 10 rijkste Amerikanen op dit moment. 

De rijkste man ter wereld is op dit moment een Amerikaan, maar er zijn in de Verenigde Staten heel wat miljardairs. Maar wie zijn de rijkste Amerikanen? Hoe rijk zijn ze en hoe vergaarden ze hun miljarden? In dit artikel lijsten we de rijkste Amerikanen op en geven we een woordje uitleg over hoe ze aan hun miljarden kwamen. 

 
wo 27 jun
De 10 rijkste mensen aller tijden
 

Er zijn tegenwoordig heel wat mensen die miljoenen of zelfs miljarden achter hun naam hebben staan. Maar wie zijn er nu eigenlijk de rijkste mensen aller tijden? En wat was hun vermogen? Dit zijn de 10 rijkste mensen ter wereld doorheen de volledige geschiedenis.

Weinig dingen spreken zo tot de verbeelding als de allerrijksten, de miljonairs of zelfs de biljonairs der aarde. Over dat laatste moeten we je wel al teleurstellen: er is tot op heden geen persoon geweest op de wereld die daadwerkelijk een biljoen in zijn of haar bezit had. Maar er zijn wel mensen, of moeten we zeggen mannen, die op basis van grondbezit wel dicht in de buurt kwamen. 

 
ma 25 jun
Dit zijn de 8 best betaalde voetballers ter wereld
 

Kevin De Bruyne verdient zo’n 300.000 euro … per week. De best betaalde Nederlander is niet Arjen Robben maar Virgil van Dijk met zo’n 190.000 euro per week. Toch behoren deze toppers niet tot de best betaalde voetballers ter wereld. Er zijn er die nog (veel) meer verdienen.

Het strafste is eigenlijk dat we voor de salarissen van voetballers tegenwoordig al in termen van weeksalaris moet praten om het toch nog enigszins over degelijke cijfers te hebben. Het is dan ook niet verwonderlijk dat 3 van de 5 best betaalde atleten ter wereld uit de voetbalwereld komen. In de top-100 staan 8 voetballers, wat er op wijst dat de toppers in het voetbal wel bijzonder veel verdienen.

 
vr 22 jun
Hoeveel van deze 14 eigenschappen van een miljonair heb jij?
 

Volgens onderzoek zorgt rijkdom ervoor dat je 67% minder problemen hebt. Dat is al eens de moeite om een inspanning voor te doen. Wie rijk is kan wél dat droomhuis kopen, kan wél die Rolex dragen of kan wél ieder jaar een droomvakantie boeken. Miljonairs zijn net zoals jij en ik, alleen doen ze bepaalde dingen net een tikkeltje anders. Succesvolle, rijke mensen zijn niet zover gekomen door met de kudde mee te lopen. Ze accepteren emotionele en financiële ups en downs, ze dragen het risico van falen maar ze willen vooral slagen op hun eigen manier. Wil en kan jij rijk worden?

Geld maakt niet gelukkig, maar het helpt wel. Een veel gehoord gezegde dat ergens wel de nodige waarheid bevat. Meer geld is minder stress, minder stress is een gezonder en gelukkiger leven. Er zijn 14 eigenschappen die kunnen zorgen voor meer succes en meer geld. Heb je ze alle 14 dan zou jouw levenspad bezaaid moeten liggen met voldoende geld om op te rapen.

 
do 21 jun
Je gelooft nooit waarmee sommige mensen miljonair zijn geworden
 

Sommige ondernemers verdienen hun geld met het verkopen van hamburgers, ze zetten een heel nieuwe industrie op de kaart of steken een oude sector helemaal in het nieuw. Anderen werden miljonair  met de meest absurde ideeën. Je kan het misschien moeilijk geloven, maar de meest absurde ideeën kunnen jou rijk maken. 

 
do 21 jun
Rijke Aziaten worden sneller rijker dan eender wie
 

Het vermogen van de rijke bevolkingsgroep in de regio Asia-Pacific is het voorbije jaar met bijna 15 procent toegenomen tot 21,6 biljoen dollar. Dat blijkt uit een rapport van consulent Capgemini. Daarbij wordt opgemerkt dat nergens ter wereld de rijkdom een snellere groei kent dan in Asia-Pacific.

De versnelling van de economische groei en de uitstekende prestaties van de aandelenmarkten deden de wereldwijde rijkdom het voorbije jaar tot een nieuwe recordhoogte van 70,2 biljoen dollar optekenen. Japan en China hebben vorig jaar de grootste bijdrage geleverd aan de groei van de Aziatische rijkdom. De snelste toename kon echter worden opgetekend in India.

 
wo 20 jun
In 30 jaar van $2.000 naar $20 miljard
 

Niets gaat vanzelf in het leven, ook niet voor de rijkste mensen ter wereld. Wanneer we miljardairs als Elon Musk, Mark Zuckerberg of Jeff Bezos zien, denken we al snel dat deze mensen altijd zo rijk zijn geweest. Maar niets is minder waar. Ook zij hebben daar hard en lang voor moeten werken. Neem nu Elon Musk, die op zijn 19e naar de VS trok met slechts $2.000 en die 30 jaar later $20 miljard waard is.

Afgelopen weekend tweette Musk uitzonderlijk eens over zijn eigen leven. Zo liet hij weten dat hij als 17-jarige in Noord-Amerika terecht kwam (Canada) met slechts $2.000, een rugzak en een koffer vol met boeken. Musk betaalde daarna zijn eigen studies en had $110.000 schulden op het moment dat hij stopte met studeren. Zo leefde hij zelfs een periode van slechts $1 per dag als budget.

 
ma 18 jun
Ronaldo: Zo verdient en spendeert deze superster zijn geld
 

 Cristiano Ronaldo is niet alleen een superster op het veld, maar ook naast het veld. Hij is een doelpuntenmachine op de grasmat en een cashmachine ernaast. Cristiano Ronaldo is een fenomeen, een van de rijkste atleten ooit, en ondanks zijn leeftijd zal daar niet snel een einde aan komen. Dit is hoe hij zijn geld verdient, investeert en spendeert.

De 33-jarige Portugese superster is een van de best betaalde atleten ter wereld. Dit jaar moet hij wel Lionel Messi voor de eerste keer voor zich dulden als best betaalde voetballer. Maar Ronaldo verdiende volgens Forbes nog altijd $108 miljoen het afgelopen sportjaar en is goed op weg om in zijn carrière de grens van $1 miljard aan salarissen, bonussen en sponsoring te overschrijden.

Naar schatting is Ronaldo vandaag zo’n $450 miljoen waard.

 
do 14 jun
Superrijken zullen de planeet verlaten
 

Het Amerikaanse bedrijf Axiom Space, dat zichzelf promoot als het eerste commerciële ruimtestation in de geschiedenis, wil al tegen einde van dit decennium toeristische uitstappen in de kosmos aanbieden. Het bedrijf wil reizen van zeven tot tien dagen naar het International Space Station (ISS) aanbieden. Geraamd wordt dat de ruimtetoeristen daarvoor een bedrag van ongeveer 55 miljoen dollar zullen moeten betalen.

 
do 14 jun
Deze 25-jarige miljonair start elke dag met kaviaar
 

25 jaar oud is Emir Bahadir en hij zwemt nu al in het geld. Als erfgenaam van een rijke Turkse familie heeft hij zich intussen op de vastgoedmarkt in de Verenigde Staten gegooid. En de zaken gaan goed. Bahadir woont meestal in New York en behoort er intussen tot de jetset.

 
di 12 jun
Rijkste man ter wereld – Jeff Bezos – was nooit zo rijk als vandaag
 

Er lijkt maar geen einde te komen aan de immense rijkdom die Amazon CEO Jeff Bezos vergaart. Nadat hij eerder Bill Gates onttroonde als rijkste man ter wereld, blijft Bezos zijn fortuin groeien en de ‘concurrentie’ op een verre afstand houden. Vorige week werd Bezos opnieuw $3,3 miljard rijker. Hij nadert nu de grens van $150 miljard aan rijkdom.

Het aandeel Amazon steeg vorige week opnieuw naar een nieuw record na enkele positieve berichten. Ook gisteren – maandag – kon Amazon nog stijgen. De nieuwe koerssprong maakte Jeff Bezos $3,3 miljard rijker waardoor zijn fortuin nu rijkt tot $139 miljard. De CEO van Amazon was nooit rijker als vandaag volgens de Forbes Real-Time Billionaire List.

 
wo 6 jun
VIDEO: Kijk binnen in het duurste huis dat je kan kopen in Silicon Valley
 

45 miljoen euro, dat vraagt een durfkapitalist voor zijn landhuis in een van de rijkste wijken van Silicon Valley. Het duurste huis op de markt daar heeft 5 slaapkamers, 12 badkamers, een bioscoop voor 15 man en een wijnkelder. Het gemiddeld inkomen van inwoners in de heuvels van Los Altos van Silicon Valley is 215.000 euro per jaar, en Silicon Valley kent de hoogste huizenprijzen in de VS. Een doorsnee huis gaat er van de hand voor 1,7 miljoen euro.

 
di 5 jun
Niet Buffett maar deze hedgefundmanagers verdienen miljarden
 

Warren Buffett is een van de rijkste mensen ter wereld dankzij zijn aandelen in Berkshire Hathaway. Maar als salaris verdient hij ‘slechts’ $100.000 per jaar. Andere hedgefundmanagers verdienen veel meer. Diegene die in 2017 het meest verdiende, rekent zelfs een performance fee aan van 44% die zijn klanten maar wat graag betalen. Hierdoor kwam zijn salaris voor 2017 op $1,7 miljard.

James Simons is een minder bekende naam onder de beleggers, maar de man van Renaissance Technologies is een legende. Hij wordt ook wel de man genoemd die de code van Wall Street kraakte.

 
ma 4 jun
Miljoenen geboden voor lunch met Warren Buffett
 

Een niet nader genoemd persoon of bedrijf heeft op veilingsite eBay 3,3 miljoen dollar (2,83 miljoen euro) neergeteld om met acht personen te mogen lunchen met Warren Buffett, de Amerikaanse miljardair en topbelegger.

 
ma 4 jun
Wereld telt nieuw recordaantal miljardairs
 

De wereld telde vorig jaar 2.754 miljardairs. Dat betekende een toename met 15 procent tegenover het jaar voordien. Dat blijkt uit een rapport van consulent Wealth-X. Opgemerkt wordt dat het aantal miljardairs op de planeet tot een nieuw recordniveau is gestegen. De vorige piek werd drie jaar geleden opgetekend. Toen konden 2.473 miljardairs worden geteld.

 
ma 4 jun
Een absoluut record: Amerikaanse zakenman betaalt 60 miljoen euro voor een Ferrari 250 GTO
 

De Amerikaanse zakenman David MacNeil heeft 60 miljoen euro neergeteld voor een Ferrari 250 GTO. Dat is een bedrag dat miljardairs normaal betalen voor een privé-jet en een absoluut record voor een oldtimer. De wagen wordt dan ook vaak omschreven als de 'Heilige Graal' van sportwagens. Er werden er tussen 1962 en 1964 amper 36 van geproduceerd.

 
do 31 mei
Zo word je vastgoedmiljonair met een salaris van €40.000/jaar
 

Volgens vastgoedmiljonair Sidney Torres heb je niet veel geld nodig om rijk te worden. En hij kan het vertellen uit eigen ervaring. Hij begon zijn carrière in vastgoed in 1997. Op dat moment verdiende hij als arbeider slechts $25.000 per jaar, inclusief overuren zo’n $30.000 à $ 40.000. En toch slaagde hij er met dit beperkt budget in om een vastgoedimperium uit te bouwen.

 
ma 28 mei
6 Tips om even rijk te worden als Warren Buffett
 

Warren Buffett gooit nog steeds hoge ogen. Dat blijkt ook uit het feit dat in ieder Jimmy John restaurant in de Verenigde Staten een plakkaat aan de muur hangt met tips om even rijk te worden als Warren Buffett. Aangezien de strategie van Buffett al bijna 70 jaar werkt, loont het de moeite om te luisteren naar wat een van de grootste beleggers ooit te zeggen heeft.

 
ma 28 mei
Miljardairs bouwen aan hun dromen (en onze toekomst)
 

Elon Musk, de multimiljardair en ondernemer, vooral bekend van de elektrische auto Tesla, wil de transportproblemen van Los Angeles aanpakken door honderden tunnels onder de stad te bouwen. Het plaatselijke verkeer zal voor het pilotproject aan Sepulveda Boulevard langdurig moeten stilgelegd worden. Wat geweldige storingen en nog meer files teweeg zal brengen op deze belangrijke hoofdweg. Een miljardair die e.e.a. bedisselt met de plaatselijke politici voor zijn eigen utopia? Of hebben dergelijke super-ondernemers alleen maar het goede voor met ons, de mensheid? In ieder geval werd aan de inwoners van L.A. niets gevraagd.

 
ma 28 mei
Volgens Bill Gates moet je deze zomer deze 5 boeken lezen
 

Wat hebben enkele van ’s werelds rijkste mensen met elkaar gemeen, Bill Gates – Warren Buffett – Elon Musk – … ? Ze houden van lezen. Lezen verrijkt het menselijk denken waardoor je steeds slimmer wordt en steeds betere beslissingen kan nemen in het leven. Bill Gates publiceert ieder jaar zijn favoriete boeken voor de zomer.

Dit zijn de 5 boeken die je volgens Bill Gates deze zomer moet lezen.

 
do 24 mei
Betaal 's een miljoen dollar voor een fles whisky
 

Op een verkoop bij het veilinghuis Bonhams in Hongkong is voor een zeldzame fles Macallan-whisky van zestig jaar oud een bedrag van 7,96 miljoen Hongkong dollar (1,01 miljoen Amerikaanse dollar) geboden. Daarmee bevestigde Macallan zijn faam als duurste whisky uit de geschiedenis. Het record zou echter niet lang stand houden.

 
wo 23 mei
“De rijken worden rijker en rijker”
 

Dat de rijken steeds rijker en rijker worden zal niemand verrassen. Toch is deze trend sinds de uitbraak van de financiële crisis in een hogere versnelling terecht gekomen. Zo maakte Oxfam onlangs bekend dat de rijkste 1% vorig jaar 82% van de rijkdom van de wereld verkreeg. En dat is toch wel zorgwekkend te noemen.

 
ma 21 mei
Deze grafiek laat zien wanneer jij miljonair zal worden
 

Wie €500 per maand kan sparen, is in 33 jaar tijd miljonair. Dat lijkt een waanzinnig groot bedrag en een veel te lange periode, en dat is het ook. Wie naast ‘wil leven’ ook ‘wil rijk worden’, zal een manier moeten vinden om beter te doen. Onderstaande tabel laat zien wanneer jij miljonair kan worden.

 
ma 21 mei
21 geld tips van de rijkste mensen ter wereld
 

Je moet het wiel niet opnieuw uitvinden om veel geld te verdienen. Soms is het gewoon veel efficiënter om te kijken wat bij anderen werkt en dat zelf ook toe te passen. Zo hebben de rijkste mensen ter wereld genoeg geld tips waar iedereen iets aan heeft. Heb jij ook de ambitie om veel geld te hebben, om rijk te worden, dan kan je best enkele van onderstaande 21 geld tips toepassen.

 
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs