EUR/USD:
GOUD:
ZILVER:
BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
44
kliks
Bron: businessinsider.com
30
kliks
Bron: Geotrendlines.nl
27
kliks
Bron: Geotrendlines.nl
24
kliks
20
kliks
 
Oorlog & Conflicten
di 21 mei
Iran verviervoudigt zijn productie van verrijkt uranium
 

Iran heeft zijn productiecapaciteit voor de verrijking van uranium verviervoudigd. Dat heeft Behrouz Kamalvandi, woordvoerder van de Atomic Energy Organization of Iran, bevestigd. Hij verwees daarbij naar de oplopende spanningen tussen zijn land en de Verenigde Staten. Die wrijvingen zijn ook duidelijk op Twitter, waar de Amerikaanse president Donald Trump en Javad Zarif, Iraans minister van buitenlandse zaken, elkaar met bedreigingen en verwensingen te lijf gaan.

 
di 21 mei
China dumpt in één maand $ 20,5 miljard aan Amerikaanse obligaties
 

Uit de meest recente data blijkt dat China in maart voor $ 20,5 miljard aan Amerikaanse obligaties heeft verkocht. Door deze verkoopactie is het totale eigendom aan Amerikaanse obligaties teruggebracht tot $ 1,12 biljoen. En dat is het laagste niveau in meer dan twee jaar tijd.

Tijdens de afgelopen dagen zijn de handelsspanningen tussen China en de VS verder geëscaleerd. Over en weer zijn er nieuwe importtarieven opgelegd. Daarnaast onderzoekt China op dit moment de mogelijkheid voor het grootschalig dumpen van Amerikaanse staatsobligaties, die de Chinezen in bezit hebben.

 
ma 20 mei
Demonstraties gele hesjes al zes maanden bezig
 

Afgelopen zaterdag waren er in Frankrijk opnieuw demonstraties van de gele hesjes. De protesten verliepen over het algemeen rustig, maar er waren ook plekken waar het opnieuw tot harde confrontaties kwam. De volgende beelden geven een impressie van de demonstraties van gele hesjes in verschillende steden in Frankrijk.

 
vr 17 mei
Britten minimaliseren Amerikaanse berichten over Iraanse dreiging
 

Er zijn geen aanwijzingen dat Iraanse groeperingen in het Midden-Oosten aanvallen tegen westerse doelwitten zouden overwegen. Dat heeft generaal-majoor Chris Ghika, de Britse commandant van de missie tegen terreurgroep Daesh, gezegd. Ghika reageerde daarmee op een oproep van het Amerikaanse ministerie van buitenlandse zaken, dat het Amerikaans overheidspersoneel in Irak heeft gevraagd het land te verlaten. De Amerikaanse overheid had immers benadrukt mogelijke Iraanse acties tegen westerse doelwitten niet uit te sluiten.

 
vr 17 mei
Chinezen willen ‘volksoorlog’ tegen de VS
 

De handelsoorlog tussen China en de Verenigde Staten heeft de voorbije dagen een drastische escalatie gekend. China lijkt inmiddels echter zozeer geïrriteerd dat de staatsmedia van het land de Verenigde Staten van hebzucht en arrogantie beticht hebben. In een aantal editorialen is er zelfs sprake van een volksoorlog tegen de Verenigde Staten.

 
do 16 mei
Heiko Maas waarschuwt Verenigde Staten voor conflict met Iran
 

De Verenigde Staten riskeren een militair conflict met Iran, zo waarschuwt de Duitse minister van Buitenlandse Zaken Heiko Maas. In een parlementair debat over deze kwestie zei hij dat het risico op een escalatie als gevolg van een ongelijk kan toenemen.

 
do 16 mei
Verenigde Staten sturen troepen naar Midden-Oosten?
 

De Amerikaanse regering zou van plan zijn 120.000 troepen naar het Midden-Oosten te sturen. Dat schrijft de New York Times op basis van anonieme bronnen binnen de regering. De zending van nog meer militairen naar deze regio past binnen de strategie van John Bolton, de veiligheidsadviseur van president Trump. Hij ziet Iran als een bedreiging voor de stabiliteit in de regio.

 
di 14 mei
Handelsconflict China – VS: Onderhandelingen worden een oorlog
 

Het handelsconflict tussen de VS en China escaleert. Een snelle verzoening lijkt steeds verder af, nu beide partijen het conflict via de media uitspelen.

 
di 14 mei
Golfregio: VS houden 120.000 troepen klaar voor als situatie escaleert
 

Het Pentagon heeft aan de regering Trump plannen voorgesteld om 120.000 troepen naar de Golfregio in het Midden-Oosten te zenden in het geval Iran Amerikaanse troepen zou aanvallen of zijn werk zou versnellen om een kernbom te maken. Dat meldt de New York Times. Het initiatief komt van nationaal veiligheidsadviseur John Bolton.

 
ma 13 mei
China slaat waarschuwing Trump in de wind: invoerheffingen stijgen tot 25 procent
 

China slaat terug in de handelsoorlog met de VS. Vanaf 1 juni worden de importheffingen op 60 miljard dollar aan Amerikaanse goederen opgetrokken tot 25 procent. De aandelenbeurzen gaan verder omlaag na de bekendmaking.

 
ma 13 mei
China slaat terug en verhoogt invoertarieven op Amerikaanse producten
 

China is van plan om vanaf 1 juni invoertarieven te heffen op 60 miljard aan Amerikaanse producten. De maatregel is een vergeldingsactie voor invoertarieven die de Amerikanen vorige week op Chinese producten invoerden.

In totaal zullen de tarieven worden verhoogd op 5.140 Amerikaanse producten.

 
ma 13 mei
China slaat terug: gaat ook hogere invoerrechten heffen
 

China versus VS: de stand was 0-1. Die wordt op 1 juni 2019 1-1. Vanaf dat tijdstip gaat China invoertaxen op haar beurt verhogen. Van 5 naar 25 procent op voor 60 miljard dollar waarde aan Amerikaanse goederen. Of wat had Donald Trump gedacht. Dat dit reusachtige, economisch zeer machtige land zich ging laten chanteren? Daar komt bij dat het land zich deze tegenzet kan permitteren. China heeft héél diepe zakken. De Verenigde Staten daarentegen zijn eeuwig platzak.

 
ma 13 mei
VS en China op ramkoers in handelsoorlog?
 

Op vrijdag 10 mei 2019 voerde president Trump de handelsoorlog tussen de VS en China nog op. Dit met extra invoerrechten te heffen op nog eens voor 325 miljard dollar Chinese goederen. Her en der in diverse media wordt er gewezen op de grote financiële schade die Trump hiermee indirect bij zijn kiezerspubliek aanricht. Want die gaan eerder vroeg dan laat méér moeten betalen in de winkel. Of dit verstandig is met nog een jaar te gaan voor de herverkiezing waarvan hij zo zeker lijkt? Dat laten we in het midden. In ieder geval speelt hij hoog spel. Daarbij moeten we niet vergeten dat de man àltijd nogal hoog spel heeft gespeeld in zijn lange, zeer succesvolle carrière als zakenman. De Epic Economist vreest in ieder geval voor dramatische ontwikkelingen, met bijzonder nare gevolgen voor alvast de Amerikaanse economie en de beurzen van de VS...

 
za 11 mei
BREAKING! Trump geeft opdracht tot verhoging tarieven op "alle" Chinese goederen
 

De Amerikaanse president Donald Trump heeft handelsgezant Robert Lighthizer opdracht gegeven om handelstarieven in te stellen op alle resterende goederen die uit China worden geïmporteerd.

Het kantoor van Lighthizer heeft dat bevestigd. Volgens de handelsgezant is de waarde van de goederen waarvoor de handelstarieven gaan gelden ongeveer 300 miljard dollar (zo'n 267 miljard euro). Meer details worden later naar buiten gebracht.

 
vr 10 mei
Peking zal 'hard terugslaan' na verhoging van importtarieven VS
 

De Chinese autoriteiten in Peking hebben aangekondigd hard te zullen terugslaan, nadat de Amerikaanse president Donald Trump de importtarieven op sommige Chinese goederen vrijdag heeft verhoogd van 10 naar 25 procent.

De Chinese handelsminister zegt de maatregel van Trump "zeer te betreuren", maar gaat niet in op hoe het land hierop zal reageren.

 
do 9 mei
Iran of de fabricage van een vijand: stevenen we af op een nieuwe oorlog in de Golf?
 

Iran trok zich dinsdag terug uit delen van het nucleaire akkoord dat het in 2015 sloot met de internationale gemeenschap. Dat meldt het Iraanse persagentschap IRNA en is ondertussen door president Rohani bevestigd. Het land wil opnieuw uranium gaan verrijken. Verwacht wordt dat dit zal leiden tot een breuk met de Europese landen en nieuwe economische sancties van de EU tegenover Iran. Ook dreigt het conflict met de VS nu nog verder op de spits te worden gedreven.

 
ma 6 mei
De Eurovisieoorlog
 

In de Gazastrook is deze ochtend vroeg een staakt-het-vuren ingegaan nadat dit weekeinde zeker 27 Palestijnen en 4 Israëliërs om het leven kwamen bij de meest gewelddadige confrontaties sinds 2014. De terreurorganisaties Hamas en Islamic Jihad vuurden zaterdag ruim zeshonderd raketten op Israël af vanuit Gaza. Het rakettenschild Iron Dome onderschepte er daarvan een tweehonderdtal. Israël beantwoordde dat geweld en raakte daarbij volgens de Israëlische premier Benjamin Netanyahu zeker 260 militaire doelen.

 
di 26 mrt
Frankrijk gaat legermacht inzetten tegen relschoppers
 

De Franse regering zet komend weekend militaire anti-terreureenheden in om openbare gebouwen te beschermen tegen demonstraties van de gele hesjes, zo meldt Bloomberg. De speciale eenheden, die worden ingezet bij anti-terreuroperaties, zullen in Parijs worden opgesteld om de orde te bewaken.

 
di 26 mrt
‘Anti-terreureenheden in Parijs mogen vuur openen’
 

De militaire gouverneur van Parijs, Bruno Leray, heeft gezegd dat de speciale anti-terreur eenheden onder bepaalde omstandigheden het vuur mogen openen. Dat meldt de Franse nieuwssite L’Express. Eerder deze week werd bekend dat Parijs dit weekend anti-terreureenheden zal inzetten om de orde in de hoofdstad te kunnen handhaven.

 
ma 18 mrt
VS: naar een oorlog met Venezuela?
 

Oorlog is, hoe vreselijk het ook is om vast te stellen, populair. In het bijzonder in de Verenigde Staten. Het leidt de burgers af van hun dagelijkse besognes en problemen. Het verenigt ze in een misplaatst soort nationalisme, en dat komt politiek Amerika prima uit. Het laat het militaire apparaat ook toe haar nieuwste dodelijke speeltjes uit te testen in het veld. TechCashHouse is er in ieder geval rotsvast van overtuigd dat zo’n oorlog er zit aan te komen. Dit zal, volgens zijn zeggen, uiterst positief uitwerken op de koersen van goud en cryptomunten. In het bijzonder bitcoin zal hiervan profiteren. De een zijn dood…u kent het spreekwoord.

 
ma 18 mrt
Gele Hesjes protesteren voor 18e week op rij in Frankrijk (en weer waren er massale rellen)
 

Gillete jaunes, acte 18, ofwel de 18e week van Franse protesten. 18 weken aaneengesloten massademonstratie van de Gele Hesje beweging. Ondanks dat je inmiddels weinig meer in de MSM hoort over de rellen, ging het er dit weekend, vooral zaterdag 16 maart, weer heftig aan toe. Naast dat er stevig met de ME werd gevocht, werden er verschillende zaken in de fik gestoken en ook werden winkels geplunderd. Zie hieronder een aantal video’s.

 
ma 18 mrt
Opnieuw grootschalige demonstraties gele hesjes in Parijs
 

Afgelopen weekend waren er in Frankrijk opnieuw grootschalige demonstraties van de gele hesjes. In Parijs leidde dat ook tot vernielingen en harde confrontaties met de politie. Winkels werden vernield en ook werd er opnieuw met stenen naar de politie gegooid. Ook werden restaurants en bankgebouwen vernield.

 
do 7 mrt
China probeerde maritieme technologie te stelen bij 27 Amerikaanse universiteiten
 

Chinese hackers hebben meer dan twee dozijn universiteiten in de Verenigde Staten en over de hele wereld aangevallen. Hun acties waren onderdeel van een uitgebreid plan voor de diefstal van onderzoek rond maritieme technologie voor militair gebruik. Dat zegt een rapport van het bureau iDefense, gespecialiseerd in cyberbeveiliging en onderdeel van het concern Accenture.

 
za 2 mrt
India en Pakistan op rand van oorlog
 

De spanning tussen India en Pakistan heeft onlangs het kookpunt bereikt. Pakistan heeft luchtaanvallen uitgevoerd op doelen in Kasjmir, waarbij twee vliegtuigen van India zijn neergehaald. Een woordvoerder van het Pakistaanse leger claimt dat 2 piloten uit India zijn gevangengenomen. Tegelijkertijd claimt India dat het een vliegtuig van Pakistan uit de lucht heeft geschoten.

[...]

 
di 26 feb
Twee kernmachten voeren oorlog
 

India heeft dinsdag luchtaanvallen uitgevoerd op het grondgebied van aartsvijand Pakistan. Het heeft daarbij meer dan 300 mensen omgebracht in een kamp dat jihadisten herbergt. Het gaat om een belangrijke escalatie in een conflict dat beide landen nu al decennialang verdeelt.

 
vr 22 feb
Zaterdag is D-Day voor Venezuela
 

[...]

Er staat veel op het spel. Ofwel zal het Venezolaanse leger de doorgang van het konvooi verhinderen en zullen er doden vallen, ofwel doet het leger dat niet, waarop een domino-effect dreigt. De val van het regime Maduro lijkt dan een feit. [De eerste dode is ondertussen al een feit.]

 
di 12 feb
"De regering kapot staken?": een staking tegen lopende zaken
 

De drie grote vakbonden kiezen voor hard tegen hard, en willen woensdag heel het land plat krijgen. Een nationale staking om meer loon, maar eigenlijk zit de frustratie dieper: nooit kregen de vakbonden greep op de centrumrechtse regering. Zelfs nu de N-VA die ploeg heeft verlaten, blijft de woede. Maar vraag is of het allemaal veel uithaalt: men staakt tegen lopende zaken.

 
za 9 feb
Dertiende ronde van demonstraties gele hesjes in Frankrijk
 

In Frankrijk blijven de demonstraties tegen de regering doorgaan. Het is al de dertiende zaterdag op rij dat boze burgers de straat op gaan om hun onvrede over het beleid van president Macron te uiten. De opkomst bij de demonstraties is nog altijd zeer groot. Ook elders in Frankrijk worden opnieuw demonstraties georganiseerd. De bevolking protesteert al sinds november tegen geplande belastingverhogingen. Volgens de regering zijn deze nodig om de klimaatdoelstelling te halen.

 
wo 6 feb
Maduro: “Wat is de casus belli voor een oorlog tegen Venezuela?”
 

De roep om het aftreden van de Venezolaanse president Maduro wordt steeds groter. De Verenigde Staten en verschillende bondgenoten hebben hun vertrouwen in de regering van Maduro opgezegd en hebben Juan Guaido erkend als interim-president van Venezuela. De regering in Washington heeft al verschillende sancties opgelegd, maar zou ook een militaire interventie niet uitsluiten.

 
wo 6 feb
Pentagon: Islamitische Staat hergroepeert in Irak
 

Indien Daesh geen blijvend druk ervaart, dreigt de terroristische beweging zich op korte tijd in Irak en Syrië opnieuw snel te zullen uitbreiden. Dat staat in een rapport van het ministerie van landsverdediging van de Verenigde Staten. De vrees bestaat volgens het verslag dan ook dat de geplande terugtrekking van de Amerikaanse troepen uit de regio aan Daesh de kans zal bieden om snel opnieuw terrein te winnen.

 
do 31 jan
Gele hesjes in Frankrijk woest over politiegeweld
 

Sinds het begin van de demonstraties van de gele hesjes zijn er in Frankrijk al elf personen overleden en 1.900 demonstranten en 1.200 politieagenten gewond geraakt. Door rubberkogels zijn achttien demonstranten aan één oog blind geworden, terwijl vier slachtoffers een hand moeten missen.

De gele hesjes wijten het enorme aantal gewonden aan het harde optreden van de politie, dat onder meer traangas, rubberen kogels en granaten met rubberdeeltjes gebruikt om demonstranten uit elkaar te drijven. Deze zware wapens zijn niet dodelijk, maar kunnen wel ernstige verwondingen veroorzaken.

 
ma 28 jan
Eerste treinen met Amerikaanse tanks richting Oost-Europa
 

Deze week zijn de eerste treinen met tanks vanuit de haven van Antwerpen vertrokken richting Oost-Europa. Op vrijdagmiddag vertrok er vanuit de ICO-terminal bij Kallo een 300 meter lange trein met daarop 38 zware Bradley tanks. De komende twee weken zullen er bijna dagelijks treinen met militair materieel naar Oost-Europa vertrekken. Daarnaast zullen er de komende dagen ook konvooien over de weg naar het oosten gaan, zo meldt nieuwssite HLN.

 
vr 25 jan
George Soros: V.S. en China zitten in een koudeoorlog die spoedig in een echte kan veranderen
 

De Verenigde Staten en China zijn op het moment verwikkeld in een koudeoorlog en die kan snel veranderen in een echte oorlog. Tenminste dat denkt miljardair George Soros.

Op het moment verwachten globale instituties, zoals het IMF dat de wereldwijde economische groei zal afnemen in 2019 en dat komt onder andere door de handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China.

 
zo 9 dec
Bewogen en gewelddadige dag van burgerprotest
 

55 Gewonden In Parijs. 31.000 Betogers meest met gele hesjes hebben over gans Frankrijk verspreid hun ongenoegen, woede, protest laten horen en zien. Voertuigen gesneuveld en vele ruiten op de weg die ze aflegden. 8000 Agenten probeerden de massa in te tomen. 700 Betogers werden aangehouden. Het is de vierde zaterdag van gelehesjes protest, les gilets jaunes. De ‘toegeving’ van president Macron om de geplande brandstofverhoging uit te stellen tot 2020, is een kluif om de gemoederen te bedaren. Het werkte niet en zal ook niet werken.

 
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Personal Finance
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs