EUR/USD:
GOUD:
ZILVER:
BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
 
Oorlog & Conflicten
ma 18 mrt
VS: naar een oorlog met Venezuela?
 

Oorlog is, hoe vreselijk het ook is om vast te stellen, populair. In het bijzonder in de Verenigde Staten. Het leidt de burgers af van hun dagelijkse besognes en problemen. Het verenigt ze in een misplaatst soort nationalisme, en dat komt politiek Amerika prima uit. Het laat het militaire apparaat ook toe haar nieuwste dodelijke speeltjes uit te testen in het veld. TechCashHouse is er in ieder geval rotsvast van overtuigd dat zo’n oorlog er zit aan te komen. Dit zal, volgens zijn zeggen, uiterst positief uitwerken op de koersen van goud en cryptomunten. In het bijzonder bitcoin zal hiervan profiteren. De een zijn dood…u kent het spreekwoord.

 
ma 18 mrt
Gele Hesjes protesteren voor 18e week op rij in Frankrijk (en weer waren er massale rellen)
 

Gillete jaunes, acte 18, ofwel de 18e week van Franse protesten. 18 weken aaneengesloten massademonstratie van de Gele Hesje beweging. Ondanks dat je inmiddels weinig meer in de MSM hoort over de rellen, ging het er dit weekend, vooral zaterdag 16 maart, weer heftig aan toe. Naast dat er stevig met de ME werd gevocht, werden er verschillende zaken in de fik gestoken en ook werden winkels geplunderd. Zie hieronder een aantal video’s.

 
ma 18 mrt
Opnieuw grootschalige demonstraties gele hesjes in Parijs
 

Afgelopen weekend waren er in Frankrijk opnieuw grootschalige demonstraties van de gele hesjes. In Parijs leidde dat ook tot vernielingen en harde confrontaties met de politie. Winkels werden vernield en ook werd er opnieuw met stenen naar de politie gegooid. Ook werden restaurants en bankgebouwen vernield.

 
do 7 mrt
China probeerde maritieme technologie te stelen bij 27 Amerikaanse universiteiten
 

Chinese hackers hebben meer dan twee dozijn universiteiten in de Verenigde Staten en over de hele wereld aangevallen. Hun acties waren onderdeel van een uitgebreid plan voor de diefstal van onderzoek rond maritieme technologie voor militair gebruik. Dat zegt een rapport van het bureau iDefense, gespecialiseerd in cyberbeveiliging en onderdeel van het concern Accenture.

 
za 2 mrt
India en Pakistan op rand van oorlog
 

De spanning tussen India en Pakistan heeft onlangs het kookpunt bereikt. Pakistan heeft luchtaanvallen uitgevoerd op doelen in Kasjmir, waarbij twee vliegtuigen van India zijn neergehaald. Een woordvoerder van het Pakistaanse leger claimt dat 2 piloten uit India zijn gevangengenomen. Tegelijkertijd claimt India dat het een vliegtuig van Pakistan uit de lucht heeft geschoten.

[...]

 
di 26 feb
Twee kernmachten voeren oorlog
 

India heeft dinsdag luchtaanvallen uitgevoerd op het grondgebied van aartsvijand Pakistan. Het heeft daarbij meer dan 300 mensen omgebracht in een kamp dat jihadisten herbergt. Het gaat om een belangrijke escalatie in een conflict dat beide landen nu al decennialang verdeelt.

 
vr 22 feb
Zaterdag is D-Day voor Venezuela
 

[...]

Er staat veel op het spel. Ofwel zal het Venezolaanse leger de doorgang van het konvooi verhinderen en zullen er doden vallen, ofwel doet het leger dat niet, waarop een domino-effect dreigt. De val van het regime Maduro lijkt dan een feit. [De eerste dode is ondertussen al een feit.]

 
di 12 feb
"De regering kapot staken?": een staking tegen lopende zaken
 

De drie grote vakbonden kiezen voor hard tegen hard, en willen woensdag heel het land plat krijgen. Een nationale staking om meer loon, maar eigenlijk zit de frustratie dieper: nooit kregen de vakbonden greep op de centrumrechtse regering. Zelfs nu de N-VA die ploeg heeft verlaten, blijft de woede. Maar vraag is of het allemaal veel uithaalt: men staakt tegen lopende zaken.

 
za 9 feb
Dertiende ronde van demonstraties gele hesjes in Frankrijk
 

In Frankrijk blijven de demonstraties tegen de regering doorgaan. Het is al de dertiende zaterdag op rij dat boze burgers de straat op gaan om hun onvrede over het beleid van president Macron te uiten. De opkomst bij de demonstraties is nog altijd zeer groot. Ook elders in Frankrijk worden opnieuw demonstraties georganiseerd. De bevolking protesteert al sinds november tegen geplande belastingverhogingen. Volgens de regering zijn deze nodig om de klimaatdoelstelling te halen.

 
wo 6 feb
Maduro: “Wat is de casus belli voor een oorlog tegen Venezuela?”
 

De roep om het aftreden van de Venezolaanse president Maduro wordt steeds groter. De Verenigde Staten en verschillende bondgenoten hebben hun vertrouwen in de regering van Maduro opgezegd en hebben Juan Guaido erkend als interim-president van Venezuela. De regering in Washington heeft al verschillende sancties opgelegd, maar zou ook een militaire interventie niet uitsluiten.

 
wo 6 feb
Pentagon: Islamitische Staat hergroepeert in Irak
 

Indien Daesh geen blijvend druk ervaart, dreigt de terroristische beweging zich op korte tijd in Irak en Syrië opnieuw snel te zullen uitbreiden. Dat staat in een rapport van het ministerie van landsverdediging van de Verenigde Staten. De vrees bestaat volgens het verslag dan ook dat de geplande terugtrekking van de Amerikaanse troepen uit de regio aan Daesh de kans zal bieden om snel opnieuw terrein te winnen.

 
do 31 jan
Gele hesjes in Frankrijk woest over politiegeweld
 

Sinds het begin van de demonstraties van de gele hesjes zijn er in Frankrijk al elf personen overleden en 1.900 demonstranten en 1.200 politieagenten gewond geraakt. Door rubberkogels zijn achttien demonstranten aan één oog blind geworden, terwijl vier slachtoffers een hand moeten missen.

De gele hesjes wijten het enorme aantal gewonden aan het harde optreden van de politie, dat onder meer traangas, rubberen kogels en granaten met rubberdeeltjes gebruikt om demonstranten uit elkaar te drijven. Deze zware wapens zijn niet dodelijk, maar kunnen wel ernstige verwondingen veroorzaken.

 
ma 28 jan
Eerste treinen met Amerikaanse tanks richting Oost-Europa
 

Deze week zijn de eerste treinen met tanks vanuit de haven van Antwerpen vertrokken richting Oost-Europa. Op vrijdagmiddag vertrok er vanuit de ICO-terminal bij Kallo een 300 meter lange trein met daarop 38 zware Bradley tanks. De komende twee weken zullen er bijna dagelijks treinen met militair materieel naar Oost-Europa vertrekken. Daarnaast zullen er de komende dagen ook konvooien over de weg naar het oosten gaan, zo meldt nieuwssite HLN.

 
vr 25 jan
George Soros: V.S. en China zitten in een koudeoorlog die spoedig in een echte kan veranderen
 

De Verenigde Staten en China zijn op het moment verwikkeld in een koudeoorlog en die kan snel veranderen in een echte oorlog. Tenminste dat denkt miljardair George Soros.

Op het moment verwachten globale instituties, zoals het IMF dat de wereldwijde economische groei zal afnemen in 2019 en dat komt onder andere door de handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China.

 
zo 9 dec
Bewogen en gewelddadige dag van burgerprotest
 

55 Gewonden In Parijs. 31.000 Betogers meest met gele hesjes hebben over gans Frankrijk verspreid hun ongenoegen, woede, protest laten horen en zien. Voertuigen gesneuveld en vele ruiten op de weg die ze aflegden. 8000 Agenten probeerden de massa in te tomen. 700 Betogers werden aangehouden. Het is de vierde zaterdag van gelehesjes protest, les gilets jaunes. De ‘toegeving’ van president Macron om de geplande brandstofverhoging uit te stellen tot 2020, is een kluif om de gemoederen te bedaren. Het werkte niet en zal ook niet werken.

 
za 8 dec
Na de Arabische Lente nu de Europese Winter?
 

Is na de Arabische Lente nu de Europese Winter aangevat? Ja, daar lijkt het wel op. We brengen even in herinnering wat in 2010 in Tunesië startte, om dan uit te breiden. Vliegensvlug of moeten we zeggen Socialemediavlug? Want zo hielden toen en nu ook de meeste demonstranten live contact met mekaar. Waar dit toe gaat leiden? Check onze updates, de Live Stream en inhoudelijke artikelen de hele dag alvast, 8 december 2018. En wie weet wat morgen zal brengen?

 
za 8 dec
Traangas en waterkanonnen in Brussel om betogers bijeen te drijven
 

Ook in Brussel woedt het protest van gele hesjes. Momenteel op drie plaatsen. De politie heeft al meer dan 100 mensen opgepakt. “De sfeer in Brussel is aan het escaleren”, zegt reporter Stef Meerbergen van VRT, de Vlaamse nationale televisiezender. Op het kruispunt van de Regentlaan en de Lambermontstraat, dat is midden centrum en in de buurt van de meeste ministeries, wordt het grootste deel van de gelehesjes bijeen gedreven.

 
ma 3 dec
Gele hesjes, code oranje
 

Als Emmanuel Macron hardhandig gaat optreden tegen de gele hesjes, worden de problemen in Frankrijk alleen maar groter, waarschuwt Kees de Kort. En dat is slecht nieuws voor de eurozone, zeker nu de economische groei er toch al onder druk staat. Alleen de afzwakkende inflatie lijkt goed nieuws voor Draghi en de zijnen. 'Het idee was om de rente toch weer te verhogen en dan is een dreigende oplopende inflatie iets waar je wakker van ligt. Gelukkig voor Draghi blijft de inflatie nu even onder controle.'

 
ma 3 dec
Parijs: Grootste rellen in 50 jaar tijd (dit is wat u niet zag in de MSM)
 

Ruim 130 gewonden in Parijs dit weekend na de hevigste rellen sinds 50 jaar. Sluipschutters op daken. Mogelijk noodtoestand. Er gingen naar schatting een kleine 100.000 gele hesjes de straat op. Parijs ligt in puin. Bekijk hier de beelden die u niet voorbij zag komen in de MSM.

 
ma 26 nov
Internationale spanningen: grenzen worden oorlogsgebied
 

Russische schepen hebben zondagavond 25 november 2018 Oekraïense schepen beschoten en in beslag genomen. Zowel de NAVO als de EU hebben beide landen opgeroepen tot kalmte. Ook de VS doen hetzelfde. Maar Noord-Amerika heeft zelf grote problemen aan haar grenzen. Duizenden Mexicanen, Hondurezen en andere Latijnsamerikanen proberen van over de grens het land illegaal binnen te raken. Verbale conflicten worden fysiek handgemeen. Slachtoffers zijn reeds gevallen. Elk land ‘beschermt’ vandaag zelfs en zeker met geweld zijn grenzen. Zovele naties die zich op zichzelf terugplooien. Rusland en Groot-Brittannië beschuldigden mekaar eerder al van spionage. Ook met de Verenigde Arabische Emiraten heeft dit laatste land een serieus conflict. Internationaal en nationaal stijgen overal de spanningen. Hoeveel erger gaat dit nog worden?

 
za 17 nov
VS zouden oorlog tegen Rusland of China verliezen
 

De Verenigde Staten zouden het mogelijk moeilijk kunnen krijgen om een oorlog tegen China of Rusland te winnen. Dat staat in een rapport van een aantal experts van de National Defense Strategy Commission van het Amerikaanse Congres. Vooral wanneer het Amerikaanse leger met meerdere fronten tegelijkertijd zou worden geconfronteerd, dreigen volgens de experts grote problemen. In het rapport worden een aantal aanbevelingen gedaan om de slagkracht van het Amerikaanse leger te versterken.

[...]

 
vr 2 nov
‘Waarom het oorlog gaat worden’
 

‘Worden ook wij op een dag wakker in een oorlog? Koert Debeuf vreest van wel.’ Debeuf is Europa- en Midden Oosten-kenner en schreef er een nieuw, opzienbarend boek over. ‘Tribalization. Why War is Coming.’ Tribalisering is stamdenken en de auteur ziet het overal in de wereld terugkeren. “Zonder tegenstrategie gaat het uit de hand lopen, sowieso, daar twijfel ik niet aan”, waarschuwt hij. Hier wordt het mooi, wrang, zelfs literair uitgedrukt: ‘(…) in het Brusselse hart van de EU ziet hij geesten scheiden terwijl men aan nieuwe grenzen timmert.’ De motor van de globalisering sputtert, aldus Debeuf. “Als goederen de grens niet overschrijden, dan zullen legers dat doen.”

 
wo 31 okt
Aanslag op hoofdkantoor Russische geheime dienst FSB, meerdere gewonden
 

 Zeker drie medewerkers van de Russische inlichtingendienst FSB zijn gewond geraakt door een bomexplosie in de Noord-Russische havenstad Archangelsk.

 
wo 24 okt
Op naar een nieuwe kernwapenwedloop?
 

President Trump dreigt ermee uit het Intermediate Nuclear Forces Treaty (INF) te stappen. Het is het verdrag ter beperking van de ontwikkeling van kernwapens uit 1987. Het INF was indertijd onderhandeld tussen zijn voorganger Ronald Reagan en de Russische toenmalige president Michail Gorbatsjov. Deze laatste, nu 87 jaar oud, waarschuwt de Amerikaanse president voor ‘onbedoelde gevolgen.’ “Begrijpt men in Washington echt niet waartoe dit kan leiden?” De Volkskrant bloklettert ‘Opzeggen kernwapenverdrag is voorproefje van nieuwe nucleaire tijd.‘ Het begin van een nieuwe kernwapenwedloop?

 
zo 7 okt
Amerika bedreigt Rusland openlijk met oorlog
 

Wie een vijand zoekt, vindt hem altijd. Of zoals het spreekwoord luidt: wie slechts een hamer heeft, ziet overal spijkers. Amerika bedreigt Rusland nu openlijk met oorlog. Goodbye diplomacy, hello Stone Age, staat te lezen op de website van de Strategic Culture Foundation. De dreigende taal vanwege de Amerikaanse ambassadeur bij de NAVO draait om een Russisch raketsysteem dat in ontwikkeling zou zijn. Het zou Westerse landen kunnen bereiken.

Tevens is zo’n systeem in strijd met specifieke (in 1987) internationale afspraken gemaakt na de Koude Oorlog-periode. Maar die Koude Oorlog is ondertussen terug van weggeweest.

 
di 2 okt
NAVO bedreigt Rusland met preventieve aanval
 

Rusland moet stoppen met de ontwikkeling van verboden raketsystemen om een preventieve aanval door de Verenigde Staten te voorkomen. Dat zei de Amerikaanse ambassadeur van de NAVO dinsdag in een persverklaring vanuit het hoofdkwartier van de NAVO in Brussel. Volgens de Amerikaanse overheid ontwikkelt Rusland een raketsysteem dat in strijd is met een verdrag dat tijdens de Koude Oorlog werd ondertekend, maar die beschuldiging wordt door de regering in Moskou steeds ontkend.

 
do 27 sep
Staan we op de vooravond van een economische koude oorlog?
 

De zakenbank JP Morgan vreest dat de handelsoorlog gaat uitdraaien in een economische koude oorlog tussen de Verenigde Staten en China. Hoewel het er niet op lijkt momenteel, denken zij dat China hun beleid heus niet zal aanpassen omwille van de externe druk die hun wordt opgelegd vanuit Amerika. In dat geval, is het handelsconflict nog lang niet van de baan.

 
di 18 sep
Situatie tussen USA en China escaleert
 

De handelsoorlog tussen de Verenigde Staten van Amerika en China is aan het escaleren. Begin deze week kondigde president Donald Trump aan extra heffingen door te voeren op 200 miljard dollar aan Chinese producten, bovenop de eerste heffingen van 50 miljard dollar. Daarmee wordt nu meer dan de helft van de import van Chinese goederen belast.

’s Werelds twee grootste economieën zijn verwikkeld in een echte handelsoorlog, zeker nu Trump heeft beslist om de invoerheffingen fors uit te breiden. Voorheen was dat bedrag ‘slechts’ 50 miljard dollar, nu komen daar extra heffingen bij op Chinese goederen ter waarde van 200 miljard dollar.

 
wo 29 aug
Rusland kondigt grootschalige militaire oefening met China aan
 

Chinese troepen doen mee aan de grootste militaire oefening van Rusland sinds de Koude Oorlog, zo melden diverse media. Aan deze nieuwe oefening genaamd ‘Vostok 2018’ zullen bijna 300.000 militairen en 1.000 vliegtuigen deelnemen. De training wordt tussen 11 en 15 september uitgevoerd in het verre oosten van Rusland.

 
di 21 aug
Rusland begint levering S-400 raketsystemen aan Turkije in 2019
 

Rusland zal volgend jaar beginnen met de levering van S-400 luchtafweersystemen naar Turkije, zo maakte de Russische wapenexporteur Rosoboronexport deze week bekend. Dit mobiele luchtafweersysteem kan op grote afstand gevechtsvliegtuigen en langeafstandsraketten onderscheppen en zal daarmee een belangrijke bijdrage leveren aan de beveiliging van het Turkse luchtruim.

 
do 7 jun
Uitbreiding militaire operaties in Oost-Europa
 

In de afgelopen weken is in hoog tempo militair materieel door de VS naar Duitsland vervoerd en hebben er grote troepenverplaatsingen door Duitsland naar Polen plaatsgevonden. Deze verplaatsingen vonden plaats over de weg en per spoor en waren in Duitsland goed te zien. De eerste tankbrigade van de 1e Cavalry Division uit Fort Hood in Texas is naar Europa verplaatst. Deze brigade moet de tweede tankbrigade van de eerste Infantry Division uit Fort Riley in Kansas vervangen.

 
wo 6 jun
Poetin: "Rusland kreeg geen toegang tot onderzoek MH17"
 

Rusland kreeg op geen enkele manier toegang tot het onderzoek naar de vliegramp met de MH17 en er werd ook niet geluisterd naar de inbreng van Russische experts op dit onderwerp. Dat zei de Russische president Poetin in een interview met de Oostenrijkse zender ORF. Hij beklaagde zich erover dat er wel werd geluisterd naar de inbrengt van Oekraïne, terwijl dat land een zeker belang had bij de uitkomst van het onderzoek.

 
di 5 jun
Rusland wil S-400 raketsysteem leveren aan Qatar
 

Rusland zou van plan zijn een aantal S-400 raketsystemen te leveren aan Qatar, tot ongenoegen van buurland Saoedi-Arabië. Aleksei Kondratyev, plaatsvervangend directeur van het Russische Comité van Defensie en Veiligheid, zegt in een verklaring tegenover Sputnik dat de oliestaat zelf mag beslissen om dit luchtafweersysteem te kopen en dat Saoedi-Arabië daar niets over te zeggen heeft.

 
do 24 mei
Zweedse overheid waarschuwt in pamflet alle burgers voor oorlog
 

[...]

Overheid en burgers moeten klaar zijn voor 3 maanden lange crisis

Zweden heeft al 200 jaar geen oorlog meer gehad, maar desondanks vindt de overheid het nodig om de burgers juist nu aan te sporen er zich zo snel mogelijk op voor te bereiden. Dat geldt ook voor de overheid zelf, die klaar wil zijn voor een crisis die 3 maanden duurt.

In het pamflet wordt gewaarschuwd dat burgers rekening moeten houden met de verstoring van computers en het internet, met ‘incidenten’ die over de hele wereld plaatsvinden, klimaatverandering, en toenemende spanning (met Rusland) in het Baltische gebied. ‘In het geval van maatschappelijke noodtoestand zullen degenen die het meeste hulp nodig hebben deze het eerste krijgen. De meerderheid moet voorbereid zijn om zich enige tijd zelf te redden.’

 
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Personal Finance
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs