EUR/USD:
GOUD:
ZILVER:
BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
 
Oorlog & Conflicten
zo 9 dec
Bewogen en gewelddadige dag van burgerprotest
 

55 Gewonden In Parijs. 31.000 Betogers meest met gele hesjes hebben over gans Frankrijk verspreid hun ongenoegen, woede, protest laten horen en zien. Voertuigen gesneuveld en vele ruiten op de weg die ze aflegden. 8000 Agenten probeerden de massa in te tomen. 700 Betogers werden aangehouden. Het is de vierde zaterdag van gelehesjes protest, les gilets jaunes. De ‘toegeving’ van president Macron om de geplande brandstofverhoging uit te stellen tot 2020, is een kluif om de gemoederen te bedaren. Het werkte niet en zal ook niet werken.

 
za 8 dec
Na de Arabische Lente nu de Europese Winter?
 

Is na de Arabische Lente nu de Europese Winter aangevat? Ja, daar lijkt het wel op. We brengen even in herinnering wat in 2010 in Tunesië startte, om dan uit te breiden. Vliegensvlug of moeten we zeggen Socialemediavlug? Want zo hielden toen en nu ook de meeste demonstranten live contact met mekaar. Waar dit toe gaat leiden? Check onze updates, de Live Stream en inhoudelijke artikelen de hele dag alvast, 8 december 2018. En wie weet wat morgen zal brengen?

 
za 8 dec
Traangas en waterkanonnen in Brussel om betogers bijeen te drijven
 

Ook in Brussel woedt het protest van gele hesjes. Momenteel op drie plaatsen. De politie heeft al meer dan 100 mensen opgepakt. “De sfeer in Brussel is aan het escaleren”, zegt reporter Stef Meerbergen van VRT, de Vlaamse nationale televisiezender. Op het kruispunt van de Regentlaan en de Lambermontstraat, dat is midden centrum en in de buurt van de meeste ministeries, wordt het grootste deel van de gelehesjes bijeen gedreven.

 
ma 3 dec
Gele hesjes, code oranje
 

Als Emmanuel Macron hardhandig gaat optreden tegen de gele hesjes, worden de problemen in Frankrijk alleen maar groter, waarschuwt Kees de Kort. En dat is slecht nieuws voor de eurozone, zeker nu de economische groei er toch al onder druk staat. Alleen de afzwakkende inflatie lijkt goed nieuws voor Draghi en de zijnen. 'Het idee was om de rente toch weer te verhogen en dan is een dreigende oplopende inflatie iets waar je wakker van ligt. Gelukkig voor Draghi blijft de inflatie nu even onder controle.'

 
ma 3 dec
Parijs: Grootste rellen in 50 jaar tijd (dit is wat u niet zag in de MSM)
 

Ruim 130 gewonden in Parijs dit weekend na de hevigste rellen sinds 50 jaar. Sluipschutters op daken. Mogelijk noodtoestand. Er gingen naar schatting een kleine 100.000 gele hesjes de straat op. Parijs ligt in puin. Bekijk hier de beelden die u niet voorbij zag komen in de MSM.

 
ma 26 nov
Internationale spanningen: grenzen worden oorlogsgebied
 

Russische schepen hebben zondagavond 25 november 2018 Oekraïense schepen beschoten en in beslag genomen. Zowel de NAVO als de EU hebben beide landen opgeroepen tot kalmte. Ook de VS doen hetzelfde. Maar Noord-Amerika heeft zelf grote problemen aan haar grenzen. Duizenden Mexicanen, Hondurezen en andere Latijnsamerikanen proberen van over de grens het land illegaal binnen te raken. Verbale conflicten worden fysiek handgemeen. Slachtoffers zijn reeds gevallen. Elk land ‘beschermt’ vandaag zelfs en zeker met geweld zijn grenzen. Zovele naties die zich op zichzelf terugplooien. Rusland en Groot-Brittannië beschuldigden mekaar eerder al van spionage. Ook met de Verenigde Arabische Emiraten heeft dit laatste land een serieus conflict. Internationaal en nationaal stijgen overal de spanningen. Hoeveel erger gaat dit nog worden?

 
za 17 nov
VS zouden oorlog tegen Rusland of China verliezen
 

De Verenigde Staten zouden het mogelijk moeilijk kunnen krijgen om een oorlog tegen China of Rusland te winnen. Dat staat in een rapport van een aantal experts van de National Defense Strategy Commission van het Amerikaanse Congres. Vooral wanneer het Amerikaanse leger met meerdere fronten tegelijkertijd zou worden geconfronteerd, dreigen volgens de experts grote problemen. In het rapport worden een aantal aanbevelingen gedaan om de slagkracht van het Amerikaanse leger te versterken.

[...]

 
vr 2 nov
‘Waarom het oorlog gaat worden’
 

‘Worden ook wij op een dag wakker in een oorlog? Koert Debeuf vreest van wel.’ Debeuf is Europa- en Midden Oosten-kenner en schreef er een nieuw, opzienbarend boek over. ‘Tribalization. Why War is Coming.’ Tribalisering is stamdenken en de auteur ziet het overal in de wereld terugkeren. “Zonder tegenstrategie gaat het uit de hand lopen, sowieso, daar twijfel ik niet aan”, waarschuwt hij. Hier wordt het mooi, wrang, zelfs literair uitgedrukt: ‘(…) in het Brusselse hart van de EU ziet hij geesten scheiden terwijl men aan nieuwe grenzen timmert.’ De motor van de globalisering sputtert, aldus Debeuf. “Als goederen de grens niet overschrijden, dan zullen legers dat doen.”

 
wo 31 okt
Aanslag op hoofdkantoor Russische geheime dienst FSB, meerdere gewonden
 

 Zeker drie medewerkers van de Russische inlichtingendienst FSB zijn gewond geraakt door een bomexplosie in de Noord-Russische havenstad Archangelsk.

 
wo 24 okt
Op naar een nieuwe kernwapenwedloop?
 

President Trump dreigt ermee uit het Intermediate Nuclear Forces Treaty (INF) te stappen. Het is het verdrag ter beperking van de ontwikkeling van kernwapens uit 1987. Het INF was indertijd onderhandeld tussen zijn voorganger Ronald Reagan en de Russische toenmalige president Michail Gorbatsjov. Deze laatste, nu 87 jaar oud, waarschuwt de Amerikaanse president voor ‘onbedoelde gevolgen.’ “Begrijpt men in Washington echt niet waartoe dit kan leiden?” De Volkskrant bloklettert ‘Opzeggen kernwapenverdrag is voorproefje van nieuwe nucleaire tijd.‘ Het begin van een nieuwe kernwapenwedloop?

 
zo 7 okt
Amerika bedreigt Rusland openlijk met oorlog
 

Wie een vijand zoekt, vindt hem altijd. Of zoals het spreekwoord luidt: wie slechts een hamer heeft, ziet overal spijkers. Amerika bedreigt Rusland nu openlijk met oorlog. Goodbye diplomacy, hello Stone Age, staat te lezen op de website van de Strategic Culture Foundation. De dreigende taal vanwege de Amerikaanse ambassadeur bij de NAVO draait om een Russisch raketsysteem dat in ontwikkeling zou zijn. Het zou Westerse landen kunnen bereiken.

Tevens is zo’n systeem in strijd met specifieke (in 1987) internationale afspraken gemaakt na de Koude Oorlog-periode. Maar die Koude Oorlog is ondertussen terug van weggeweest.

 
di 2 okt
NAVO bedreigt Rusland met preventieve aanval
 

Rusland moet stoppen met de ontwikkeling van verboden raketsystemen om een preventieve aanval door de Verenigde Staten te voorkomen. Dat zei de Amerikaanse ambassadeur van de NAVO dinsdag in een persverklaring vanuit het hoofdkwartier van de NAVO in Brussel. Volgens de Amerikaanse overheid ontwikkelt Rusland een raketsysteem dat in strijd is met een verdrag dat tijdens de Koude Oorlog werd ondertekend, maar die beschuldiging wordt door de regering in Moskou steeds ontkend.

 
do 27 sep
Staan we op de vooravond van een economische koude oorlog?
 

De zakenbank JP Morgan vreest dat de handelsoorlog gaat uitdraaien in een economische koude oorlog tussen de Verenigde Staten en China. Hoewel het er niet op lijkt momenteel, denken zij dat China hun beleid heus niet zal aanpassen omwille van de externe druk die hun wordt opgelegd vanuit Amerika. In dat geval, is het handelsconflict nog lang niet van de baan.

 
di 18 sep
Situatie tussen USA en China escaleert
 

De handelsoorlog tussen de Verenigde Staten van Amerika en China is aan het escaleren. Begin deze week kondigde president Donald Trump aan extra heffingen door te voeren op 200 miljard dollar aan Chinese producten, bovenop de eerste heffingen van 50 miljard dollar. Daarmee wordt nu meer dan de helft van de import van Chinese goederen belast.

’s Werelds twee grootste economieën zijn verwikkeld in een echte handelsoorlog, zeker nu Trump heeft beslist om de invoerheffingen fors uit te breiden. Voorheen was dat bedrag ‘slechts’ 50 miljard dollar, nu komen daar extra heffingen bij op Chinese goederen ter waarde van 200 miljard dollar.

 
wo 29 aug
Rusland kondigt grootschalige militaire oefening met China aan
 

Chinese troepen doen mee aan de grootste militaire oefening van Rusland sinds de Koude Oorlog, zo melden diverse media. Aan deze nieuwe oefening genaamd ‘Vostok 2018’ zullen bijna 300.000 militairen en 1.000 vliegtuigen deelnemen. De training wordt tussen 11 en 15 september uitgevoerd in het verre oosten van Rusland.

 
di 21 aug
Rusland begint levering S-400 raketsystemen aan Turkije in 2019
 

Rusland zal volgend jaar beginnen met de levering van S-400 luchtafweersystemen naar Turkije, zo maakte de Russische wapenexporteur Rosoboronexport deze week bekend. Dit mobiele luchtafweersysteem kan op grote afstand gevechtsvliegtuigen en langeafstandsraketten onderscheppen en zal daarmee een belangrijke bijdrage leveren aan de beveiliging van het Turkse luchtruim.

 
do 7 jun
Uitbreiding militaire operaties in Oost-Europa
 

In de afgelopen weken is in hoog tempo militair materieel door de VS naar Duitsland vervoerd en hebben er grote troepenverplaatsingen door Duitsland naar Polen plaatsgevonden. Deze verplaatsingen vonden plaats over de weg en per spoor en waren in Duitsland goed te zien. De eerste tankbrigade van de 1e Cavalry Division uit Fort Hood in Texas is naar Europa verplaatst. Deze brigade moet de tweede tankbrigade van de eerste Infantry Division uit Fort Riley in Kansas vervangen.

 
wo 6 jun
Poetin: "Rusland kreeg geen toegang tot onderzoek MH17"
 

Rusland kreeg op geen enkele manier toegang tot het onderzoek naar de vliegramp met de MH17 en er werd ook niet geluisterd naar de inbreng van Russische experts op dit onderwerp. Dat zei de Russische president Poetin in een interview met de Oostenrijkse zender ORF. Hij beklaagde zich erover dat er wel werd geluisterd naar de inbrengt van Oekraïne, terwijl dat land een zeker belang had bij de uitkomst van het onderzoek.

 
di 5 jun
Rusland wil S-400 raketsysteem leveren aan Qatar
 

Rusland zou van plan zijn een aantal S-400 raketsystemen te leveren aan Qatar, tot ongenoegen van buurland Saoedi-Arabië. Aleksei Kondratyev, plaatsvervangend directeur van het Russische Comité van Defensie en Veiligheid, zegt in een verklaring tegenover Sputnik dat de oliestaat zelf mag beslissen om dit luchtafweersysteem te kopen en dat Saoedi-Arabië daar niets over te zeggen heeft.

 
do 24 mei
Zweedse overheid waarschuwt in pamflet alle burgers voor oorlog
 

[...]

Overheid en burgers moeten klaar zijn voor 3 maanden lange crisis

Zweden heeft al 200 jaar geen oorlog meer gehad, maar desondanks vindt de overheid het nodig om de burgers juist nu aan te sporen er zich zo snel mogelijk op voor te bereiden. Dat geldt ook voor de overheid zelf, die klaar wil zijn voor een crisis die 3 maanden duurt.

In het pamflet wordt gewaarschuwd dat burgers rekening moeten houden met de verstoring van computers en het internet, met ‘incidenten’ die over de hele wereld plaatsvinden, klimaatverandering, en toenemende spanning (met Rusland) in het Baltische gebied. ‘In het geval van maatschappelijke noodtoestand zullen degenen die het meeste hulp nodig hebben deze het eerste krijgen. De meerderheid moet voorbereid zijn om zich enige tijd zelf te redden.’

 
wo 23 mei
Zweden bereiden zich voor op crisis en oorlog
 

Alle Zweedse huishoudens – zo’n 4,8 miljoen – krijgen de komende dagen een instructieboekje in de bus voor als of wanneer er crisis en oorlog uitbreekt. Want, zo luidt het officieel: “We hebben iedereen nodig voor de totale verdediging van ons land.” In het boekje van twintig pagina’s – genaamd ‘Om krisen eller kriget kommer‘ wordt haarfijn uitgelegd hoe de burgers moeten reageren in geval van oorlog of andere op het eerste gezicht onwaarschijnlijke gebeurtenissen. Wilt u de Engelse versie van de brochure inzien? Bekijk hier (PDF alert) de digitale ‘If Crisis or War Comes’.

 
di 22 mei
Neen aan de oorlog met Iran
 

In 1935 gaf Generaal-Majoor Smedley Butler een speech met als titel “War is a Racket”. Hij maakte er een klein boekje van met slechts vijf hoofdstukken: 1) Oorlog is oplichterij 2) Wie verdient eraan? 3) Wie betaalt voor oorlog? 4) Hoe deze oplichterij te stoppen en 5) Weg met oorlog! Mocht ik meer tijd hebben, dan zou ik het vertalen, maar in de tussentijd kan ik u wel de belangrijkste antwoorden op die vragen meegeven.

 
do 10 mei
Trump versus Iran doet sterk denken aan het debacle dat Irak heet
 

President Trump heeft dan toch de overeenkomst over kernwapenbeheersing met Iran van 2015 eenzijdig opgezegd. En dit tegen alle redelijkheid en gezond verstand in van zowat alle andere betrokken wereldleiders. Het roept opvallend reminiscenties op aan wat in 2003 plaatsvond in de aanloop van de oorlog met Irak.

 
do 10 mei
Israël voert grootschalige raketaanval uit op Syrië
 

Israël heeft in de nacht van woensdag op donderdag een grootschalige raketaanval op verschillende doelen in Syrië uitgevoerd. In totaal deden 28 Israëlische gevechtsvliegtuigen mee aan de aanval, waarbij in totaal ongeveer zestig raketten werden afgevuurd. Ook werden er vanaf de grond meer dan tien raketten vanuit Israël afgeschoten op doelwitten in buurland Syrië.

 
ma 30 apr
Nieuwe raketaanval op Syrië treft Aleppo en Hama
 

Afgelopen nacht hebben er op verschillende plekken in Syrië nieuwe luchtaanvallen plaatsgevonden, zo meldt het Syrische persbureau SANA. Verschillende ooggetuigen melden dat er militaire bases in Hama en Aleppo zijn aangevallen, waarbij volgens de laatste berichten meer dan veertig doden en zestig gewonden zijn gevallen. Ook wordt er melding gemaakt van een grote explosie bij een wapendepot, die een aardbeving met een kracht van 2,6 op de schaal van Richter veroorzaakte.

 
ma 30 apr
Het leger: de bewakers van de vrijheid of juist een bedreiging voor de vrijheid
 

In veel landen is het leger een bedreiging voor de vrijheid. De machthebbers gebruiken het leger om wetten te handhaven en de burgers in het gareel te houden. Opstanden worden neergeslagen en stakingen worden gebroken door inzet van het leger. Het bloedbad van het Tiananmen-plein in Beijing (1989) ligt nog vers in het geheugen.

[...]

 
zo 29 apr
'Duitsland moet geen wapens verkopen aan Saoedi-Arabië en Turkije'
 

In Duitsland is een wetsvoorstel ingediend om de verkoop van wapens aan Saoedi-Arabië, de Verenigde Arabische Emiraten en Turkije te verbieden. Volgens de Duitse oppositiepartij Die Linke zijn deze landen verwikkeld in militaire conflicten en schendingen van de mensenrechten en zou het Duitsland passen om deze landen niet langer van wapens en gerelateerde goederen te voorzien.

 
di 17 apr
Amerikaanse journalist: "Geen spoor van chemische aanval Douma"
 

Een Amerikaanse journalist die naar de Syrië was afgereisd om informatie te verzamelen over de chemische aanval in Douma heeft daar niets kunnen vinden. Hij sprak met dertig tot veertig verschillende mensen die in het gebied wonen, maar geen enkele daarvan had op de betreffende dag iets gemerkt van een chemische aanval of van een ander opvallend verschijnsel in de buurt.

 
ma 16 apr
Pentagon heeft 5.500 huurlingen in Irak en Syrië
 

Het Amerikaanse leger heeft meer dan 5.500 huurlingen in Irak en Syrië gestationeerd, zo blijkt uit het nieuwste kwartaalrapport dat onlangs door het Pentagon naar buiten werd gebracht. Het is voor het eerst dat de aanwezigheid van huurlingen in Syrië expliciet in de kwartaalrapportages van het Amerikaanse leger wordt genoemd.

 
ma 16 apr
Washington overweegt nieuwe sancties tegen Rusland
 

De regering in Washington overweegt nieuwe sancties tegen Rusland, zo verklaarde de Amerikaanse ambassadeur van de Verenigde Naties Nikki Haley in een interview met de Amerikaanse zender Fox News. Ze spreekt van een opeenstapeling van acties die de relatie tussen Rusland en de Verenigde Staten verslechterd hebben. Daarom wil de regering in Washington nieuwe maatregelen nemen om Rusland en de regering van Assad onder druk te zetten en beide landen te isoleren.

 
zo 15 apr
Testaanval op Syrië
 

De aanval die op 14 april werd uitgevoerd op Syrië wordt volgens de meeste berichten als gelimiteerd aangegeven. Dit klopt als men deze vergelijkt met een grootscheepse aanval waarbij alle beschikbare middelen worden gebruikt, zoals vliegtuigen, schepen en grondtroepen. Bekijkt men de raketlancering van dit weekend vanuit het perspectief van een testaanval om de verdediging in kaart te brengen en te testen, dan ziet het plaatje er anders uit.

 
za 14 apr
Raketaanval op Syrië grotendeels afgeslagen
 

De meeste raketten die in de nacht van vrijdag op zaterdag door de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk op Syrië zijn afgevuurd hebben hun doel niet bereikt. Het Russische Ministerie van Defensie meldt dat de Syrische luchtafweersystemen een groot deel van de meer dan honderd afgevuurde raketten wisten te onderscheppen en dat op vier verschillende doelen zelfs alle raketten uit de lucht geschoten konden worden.

 
do 12 apr
Duitsland doet niet mee aan eventuele aanval Syrië
 

Duitsland zal niet meedoen aan een mogelijke militaire ingreep in Syrië, zo maakte bondskanselier Merkel vandaag na afloop van een ontmoeting met de premier van Denemarken bekend. Ze benadrukte dat het belangrijk is om een signaal af te geven dat het gebruik van chemische wapens niet acceptabel is en dat het Westen daar een eenduidig standpunt over inneemt.

 
wo 11 apr
Confrontatie NAVO en Rusland dreigt in Syrië
 

De bijeenkomst van de VN Veiligheidsraad van 9 april heeft niet tot een diplomatieke doorbraak of zelfs maar tot een compromis geleid. De vergadering heeft in feite tot een nog scherpere escalatie tot gevolg gehad. Rusland en de Verenigde Staten hebben elkaar over en weer beschuldigd.

 
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Personal Finance
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs