EUR/USD:
GOUD:
ZILVER:
BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
 
Economie Algemeen
zo 27 dec
'Handelsakkoord EU en VK gaat verder dan deal in Canadese stijl'
 

Het handelsakkoord dat het Verenigd Koninkrijk en de Europese Unie hebben bereikt, gaat verder dan de handelsovereenkomst die de EU heeft met Canada. Dat meldt de Britse omroep BBC, die zou beschikken over de volledige tekst van het akkoord, zaterdag.

 
zo 27 dec
President Trump eist nogmaals ‘stimulus checks’ van 2000 dollar
 

Gaat belooft nog spannend te worden in de Verenigde Staten van Amerika. De ‘COVID relief bill’ had normaal groen licht moeten krijgen maar president Trump weigerde deze week zijn handtekening te zetten. Hij vindt namelijk dat ‘stimulus checks’ van 600 dollar per persoon ondermaats zijn en eist minimum 2.000 dollar per persoon. Afgelopen vrijdag benadrukte hij nogmaals dat hij de ‘relief bill’ niet zal ondertekenen als er geen hogere cheques inzitten.

 
do 11 jun
Er zijn leugens, Grove Leugens…en statistieken
 

Om volledig te zijn, er was nog iemand die al eerder op Twitter opmerkte dat de recentste officiële Amerikaanse werkloosheidcijfers vals waren. ‘May sees biggest jobs increase ever of 2.5 million as economy starts to recover from coronavirus’, kopte cnbc.com op 5 juni 2020. Eenzelfde bericht werd door zowat heel de MSM overgenomen. De financiële markten riepen in koor Hosanna! Zoveel jobs erbij, de Amerikaanse economie herstelt! Niet dus. Close but no cigar.

 
do 11 jun
Brussel stevent af op recordschuld van 11,2 miljard euro in 2025, en dat ligt niet (enkel) aan corona
 

Het Brussels Gewest stevent af op een recordschuld van 11,2 miljard euro in 2025. Dat blijkt uit een studie van de universiteit van Namen waarover Bruzz bericht.

 
wo 10 jun
ECB wil “bad bank” oprichten om banken te beschermen tegen enorme verliezen op kredieten
 

De Europese Centrale Bank (ECB) overweegt een zogenaamde “bad bank” op te richten om daarin leningen onder te brengen die mogelijk niet meer afgelost worden door de coronacrisis. Het zou kunnen gaan om mogelijk honderden miljarden euro’s aan leningen. Dat meldt het persbureau Reuters op basis van twee ingewijden. De ECB weigert commentaar te geven op het bericht.

 
wo 10 jun
Stimuleringen van centrale banken : monetaire gekte of het nieuwe normaal
 

Het is een hot item geworden, de geldinjecties van de centrale banken. Het is al weer een tijdje gaande dat centrale bankiers de economie een handje moeten helpen met monetaire maatregelen. Ze hanteren het rente-instrument en kunnen de banken voorzien van liquiditeiten door middel van hun opkoopbeleid. Staatsleningen, en de laatste tijd ook bedrijfsleningen, worden opgekocht als banken en andere geldverstrekkers dreigen over te lopen met slechte leningen. Oninbare leningen dus.

 
wo 10 jun
Geschrokken van de corona-impact op uw pensioen? Dit zijn uw opties
 

De beurscrash na de uitbraak van het coronavirus had ook een grote impact op de pensioenspaarfondsen. Spaargids.be adviseert hoe u in de toekomst uw verlies kan compenseren.

 
wo 10 jun
België: Bijna tien miljard euro in totaal: het prijskaartje van elke steunmaatregel doorgelicht
 

Bijna 10 miljard euro: dat is het kostenplaatje van de maatregelen die de federale regering genomen heeft sinds het begin van de coronacrisis. Om erger te voorkomen, klinkt het in koor. Maar hoe is dat bedrag verdeeld? En welke maatregel is de grootste slokop? We lijsten het gros van de facturen voor u op.

 
di 9 jun
Doet de ECB er nog eens 500 miljard euro bovenop?
 

Men verwacht dat de Europese Centrale Bank zijn opkoopprogramma zal gaan uitbreiden met nog eens 500 miljard euro. Er wordt gevreesd dat de economische krimp en de dalende inflatie erger zijn dan eerst werd voorspeld. In maart kondigde de ECB aan om voor 750 miljard euro aan obligaties op te kopen. Dat bedrag zou nu dus kunnen oplopen naar 1.500 miljard euro.

 
di 9 jun
Duitse export in april met meer dan 30 procent afgenomen
 

De waarde van de uitvoer van goederen daalde ten opzichte van dezelfde maand een jaar eerder met 31,1 procent, tot 75,7 miljard euro. Dat meldt het Duitse bureau voor de statistiek.

 
di 9 jun
De exponentiële stijging van de Fed-balans in beeld gebracht
 

Het zal geen belegger zijn ontgaan dat de Amerikaanse centrale bank op dit moment de geldkraan volledig open heeft staan. Door middel van haar opkoopprogramma probeert de Fed de rust op de financiële markten te bewaren. En vooralsnog weet ze daar goed in te slagen. Toch moeten de gevolgen van dit beleid niet onderschat worden.

 
di 9 jun
België: “Begotingstekort loopt mogelijk op tot 50 miljard euro”
 

Geld Door de coronacrisis zal het begrotingstekort voor ons land dit jaar mogelijk oplopen tot 50 miljard euro. Dat heeft minister van Begroting David Clarinval (MR) gezegd in de Kamercommissie Financiën en Begroting. Het monitoringcomité, de groep topambtenaren die de inkomsten en uitgaven van de staat opvolgt, komt tegen midden juli met een nieuw rapport.

 
di 9 jun
Centrale banken schakelen de markt uit met bail-outs
 

Ben Bernanke, voormalig centraal bankier van de Federal Reserve, gaf in 2009 een interessante speech. Hij stelde dat de economie pas kon groeien als de financiële sector weer goed functioneerde. De klap die de sector destijds moest verwerken was natuurlijk erg groot. Dus heel vreemd klonken deze woorden niet. We beleven nu als gevolg van de coronacrisis de tweede diepe financiële en economische crisis in tien jaar.

 
di 9 jun
Opinie | Andersom dansen we de polonaise
 

De wereldhandel is meer dan alleen containertransport. Maar de verwachte krimp van 20 procent voor het containertransport is een teken aan de wand, zegt macro-econoom Kees de Kort. 'Het herstelverhaal in China is heel moeizaam en in Europa en in de VS staan er hele dikke minnen. Een dikke min voor datgene wat er vervoerd moet worden is een indicatie voor de problemen waar we in zitten.

 
di 9 jun
QE: reeds één vierde van het wereld BNP!
 

We halen het nogmaals aan. Omdat er zo weinig reactie op kwam. Omdat misschien niet iedereen beseft wat dit betekent. De volle omvang ervan en de consequenties laat doordringen. Of denken sommigen dat Biflatie zomaar wat uit de nek kletst. In ieder geval zijn we ermee terug om dit op uw bord te leggen. Om duidelijk te maken hoeveel aan funny money er reeds is bij gecreëerd. Héél visueel zodat er geen twijfel over kan bestaan, met dank aan auteur Wim Grommen. Dat er anno juni 2020 reeds voor een tegenwaarde van $20 biljoen aan fiatgeld is bij verzonnen. Aan dollars, euro’s, yen, yuan, ponden et al. Terwijl de wereldeconomie ‘slechts’ $80 biljoen groot is.

 
di 9 jun
ECB voegt €600 miljard toe aan opkoopprogramma
 

De ECB breidt haar nieuwe opkoopprogramma voor staatsobligaties uit met nog eens €600 miljard. Dat maakte de centrale bank vandaag bekend. De totale omvang van het pandemic emergency purchase programme (PEPP) stijgt daarmee naar €1,35 biljoen. Het steunprogramma blijft tenminste tot eind juni volgend jaar actief.

 
di 9 jun
ECB verwacht krimp van 8,7 procent en pompt 600 miljard euro extra in economie
 

De Europese Centrale Bank (ECB) verwacht dat de economie in de eurozone dit jaar zal krimpen met 8,7 procent als gevolg van de coronapandemie. Dat blijkt uit de jongste vooruitzichten die voorzitter Christine Lagarde bekendmaakte. De ECB gaat haar programma voor de opkoop van schuldpapier uitbreiden. Het bedrag wordt uitgebreid met 600 miljard euro tot 1,35 biljoen, en de duur wordt verlengd tot eind juni 2021.

 
di 9 jun
Luxemerk Bentley schrapt duizend banen
 

Bentley, de Britse fabrikant van luxeauto's, gaat mogelijk duizend banen schrappen als gevolg van de coronacrisis. Dat bevestigd het merk vrijdag na eerdere berichtgeving van de BBC.

 
ma 8 jun
Trump dreigt weer met hogere invoertarieven voor Europese auto's
 

De Amerikaanse president Donald Trump heeft vrijdag opnieuw gedreigd om hogere invoertarieven voor Europese auto’s in te voeren. Ditmaal zijn de Europese taksen op Amerikaanse kreeft de bron van zijn ergernis. Om die reden zou hij ook de Chinese import willen treffen.

 
ma 8 jun
2.5 miljoen Amerikanen terug aan de slag!
 

De maand mei was een bijzonder goede maand voor de Amerikaanse arbeidsmarkt. Zo een 2.5 miljoen Amerikanen gingen opnieuw aan de slag, het beste herstel ooit gezien op de arbeidsmarkt in de Verenigde Staten. Economen hadden het dus mis want zij dachten dat het banenverlies zou oplopen tot 8,33 miljoen en dat de werkloosheid zou stijgen naar 19,5 procent.

 
ma 8 jun
Olieconcern BP gaat 10.000 banen schrappen
 

Het Britse olie- en gasconcern BP is van plan 15 procent van het personeelsbestand te schrappen ofwel 10.000 banen. Bronnen bij het bedrijf meldden aan persbureau Reuters dat de ingreep onder meer het gevolg is van de coronacrisis.

 
ma 8 jun
DNB voorziet diepe economische crisis als gevolg van coronapandemie
 

De Nederlandsche Bank (DNB) voorziet een diepe economische crisis als gevolg van de coronapandemie. De centrale bank gaat voor 2020 uit van een krimp van de Nederlandse economie met 6,4 procent. DNB spreekt van een historisch dieptepunt.

 
ma 8 jun
Chinese import maakt scherpste daling in ruim vier jaar
 

De Chinese export is in mei blijven krimpen als gevolg van de coronacrisis. Ook de import staat er minder goed voor dan verwacht.

Verschepingen naar het buitenland namen in april nog verrassend toe ten opzichte van een jaar eerder. Toen werd een groei van 3,5 procent gerealiseerd.

 
ma 8 jun
De Grote Reset: er staat wat te gebeuren, ook en zeker monetair!
 

Eerst las en hoorde je er maar mondjesmaat over. Links en rechts gefluister nog, opgepikt door wakkere geesten. Die losse eindjes in de meest verscheiden media gingen verbinden. Die alras beseften dat, heel soms, 1 + 1 ook 3 kan worden. Het verschijnsel, aanvankelijk nog vaag, als achter melkglas, efemeer, kreeg alras een naam. Sommigen benoemden het als the New World Order. De Nieuwe Wereldorde. Een begrip dat als een te grote broek zit. Waarbij ook tevéél onder die noemer kan vallen. Te vaak ook ingevuld naar persoonlijke willekeur. Maar het murmelende rumoer werd luider en allengs duidelijker. Tot het ook door grotere media werd herkend. En een andere naam kreeg. Die naam is dan geworden: ‘The Great Reset’.

 
ma 8 jun
‘Quantitative easing’ van ECB kent geen einde?
 

De Europese Centrale Bank gaat naar verwachting obligaties blijven opkopen tot 2022 gezien de inflatiedoelstelling niet meer haalbaar lijkt door de economische moeilijkheden. De afgelopen 5 jaar heeft de centrale bank eigenlijk niets anders gedaan dan de Europese economie ondersteunen. Hoe lang kan de ECB dit nog blijven doen? Analisten vermoeden dat er nog voldoende munitie is om dit jarenlang vol te houden.

 
ma 8 jun
Duitse industrie hard geraakt door crisis
 

De productie van de Duitse industrie is in april met 17,9 procent gedaald in vergelijking met een maand eerder. Toen was met een min van 8,9 procent al sprake van de sterkste daling sinds het begin van de metingen in 1991.

 
ma 8 jun
Japan afwachtend met stimuleren economie om nieuwe uitbraak te voorkomen
 

Japan is afwachtend met het nemen van maatregelen om de consumptie aan te zwengelen, omdat het land bang is daarmee een tweede uitbraak van COVID-19 te veroorzaken, zegt de Japanse minister van Economische Zaken Yasutoshi Nishimura maandag.

 
vr 5 jun
Bombardier Aviation schrapt 2.500 banen
 

Bombardier Aviation grijpt vanwege de coronacrisis flink in omdat de opdrachten sterk zijn afgenomen. Bij de Canadese producent van zakenvliegtuigen verdwijnen circa 2.500 banen.

 
vr 5 jun
Amerikaanse aanvragen voor werkloosheidsuitkering richting 43 miljoen
 

Vorige week hebben 1,87 miljoen Amerikanen een aanvraag voor een werkloosheidsuitkering gedaan, waarmee het totaal aantal aanvragen van de afgelopen elf weken uitkomt op 42,6 miljoen. Dat heeft het Amerikaanse ministerie van Arbeid donderdag bekendgemaakt.

 
vr 5 jun
Onderzoek: Door coronacrisis 40.000 banen op de tocht in bouwsector
 

Als de overheid niet ingrijpt, daalt de werkgelegenheid in de bouwsector volgend jaar met mogelijk 40.000 voltijdbanen, meldt het Economisch Instituut voor de Bouw (EIB) in een op vrijdag verschenen rapport.

 
vr 5 jun
ECB-opkoopprogramma uitgebreid: “Leve de ECB, daar komen we verder mee”
 

Op donderdag 4 juni kwam de ECB in vergadering bijeen om een beslissing te nemen over een eventuele uitbreiding van hun opkoop-programma. In het huidige programma, dat dateert uit maart 2020, wordt voor 750 miljard(!) euro aan staatsleningen opgekocht van de diverse EU-lidstaten. Het opkoop-program zou lopen tot eind december 2020, echter is de limiet al in september 2020 bereikt als de ECB opkoopt in het huidige tempo. Dat zegt wat over de ernst van de economische situatie in Europa.

 
vr 5 jun
Grootste terugval in aantal gewerkte uren in 24 jaar gemeten
 

De Nederlandse beroepsbevolking heeft in het eerste kwartaal van dit jaar 3,4 miljard uur gewerkt. Dat is een daling van 2,1 procent ten opzichte van het vierde kwartaal van 2019. Een daling van deze omvang is sinds 1996 niet voorgekomen, zo meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vrijdag.

 
vr 5 jun
Grafiek: De bedrijfswinsten zitten in een vrije val
 

Langzaam maar zeker lijken steeds meer overheden het coronavirus in bedwang te kunnen houden. Met name in Europa ziet de situatie er uitstekend uit. Eerder dan verwacht werden daar het aantal coronadoden en -besmettingen teruggedrongen. Toch lijkt de coronacrisis nog maar net te zijn begonnen.

 
di 2 jun
De Fed zal de komende maanden een stapje terug moeten zetten
 

Tijdens de afgelopen weken heeft de Fed de financiële markten gestimuleerd met biljoenen dollars. Het ruimhartige stimuleringsbeleid moest er voor zorgen dat de rust op de financiële markten zou terugkeren. En dat is zeker gelukt. De vraag is alleen hoelang de rust zal standhouden.

 
" ... Everything is in a bubble ..." — Peter Schiff

Warning: mysql_fetch_array() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/usergp/domains/goudportal.nl/public_html/gp3_def/includes/c_allesover.php on line 34
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Personal Finance
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs