EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
 
Economie Algemeen
ma 16 jul
China is ook in artificiële intelligentie een sterke groeimarkt
 

In de wereldwijde sector van de artificiële intelligentie staat China op dit ogenblik op een zevende plaats, maar het land zal tijdens het volgende decennium nog sterk in de hiërarchie stijgen. Dat zegt Wang Di, vice-president van het sociale mediabedrijf Linkedin China naar aanleiding van een rapport die het bedrijf heeft gepubliceerd over de tewerkstelling in de sector.

 
ma 16 jul
Woning afbetaald, kinderen het huis uit? Dit kan je nu doen met je geld
 

Eindelijk is het zover: uw woonlening is afbetaald. Vaak vliegen de kinderen dan ook net het nest uit. Als gevolg daarvan ziet u uw maandbudget gemakkelijk met 1.000 euro of meer stijgen. Wilt u dat extra geld zo goed mogelijk besteden, dan vindt u hier enkele tips.

 
ma 16 jul
Wanneer gaat de ECB nu echt de rentestand optrekken?
 

Mario Draghi liet tijdens zijn laatste persconferentie weten dat de ECB de rentestand in ieder geval niet zal optrekken tot en met de zomer van 2019. Ondanks het feit dat beleggers nu alsnog niet weten waar ze aan toe zijn, wisten deze woorden aanvankelijk te leiden tot een beursstijging. Inmiddels vragen steeds meer beleggers zich af wanneer de Europese centrale bank nu echt de rentestand gaat optrekken.

Carsten Brzeski, econoom bij ING, is van mening dat Draghi in ieder geval één keer de rente zal gaan optrekken voordat zijn presidentstermijn afloopt. Deze termijn loopt af op 31 oktober 2019. Ook steeds meer beleggers beginnen rekening te houden met een eerste renteverhoging net na de zomer van 2019. Zo is in een maand tijd de kans op een renteverhoging in september 2019 gestegen van onder de 70 naar boven de 80 procent.

 
ma 16 jul
Huizenprijzen stijgen met 10,4 procent, opnieuw minder woningen verkocht
 

Woningen zijn in het tweede kwartaal van dit jaar gemiddeld 10,4 procent duurder geworden ten opzichte van een jaar eerder. Ook werden er voor het vierde kwartaal op rij minder huizen verkocht. 

 
ma 16 jul
Nederlandse vastgoedmarkt oververhit: een derde woningen nu al boven vraagprijs verkocht
 

De woningmarkt in Nederland raakt verder oververhit: de gemiddelde prijs van een woning ligt opnieuw tien procent hoger dan vorig jaar, op 288.000 euro. De prijzen blijven stijgen omdat er in grote delen van het land sprake is van een tekort aan te koop staande huizen, zegt de makelaarsunie NVM. Een derde van de Nederlandse woningen wordt intussen al boven de vraagprijs verkocht, een nieuw record.

 
ma 16 jul
De koopkracht is nul
 

Als in Amerika de inflatie stijgt en je weet dat de bovenkant van de samenleving echt niet opeens elke dollar twee keer hoeft om te draaien, kán het niet anders dan dat de stagnerende koopkracht grotendeels op het bordje van de minder welgestelden komt, zegt macro-econoom Kees de Kort. 'Het stort niet in, het daalt en dat is niet de voorbode voor economisch herstel of verdergaande economische groei. Dus: een opvallend cijfer.'

 
ma 16 jul
Een machteloze EU met moedeloze compromissen
 

Terug van weg geweest: Mijn Kijk over de Dijk! Bijna 2 jaar geleden ben ik gestopt met schrijven voor Biflatie.nl i.v.m. drukke (neven)werkzaamheden. Nu geniet ik van mijn pensioen en kan ik wat meer tijd besteden aan het schrijven over de maatschappelijke ontwikkelingen in ons kleine polderlandje in samenhang met de geopolitieke gebeurtenissen om ons heen. Een klein landje is sterk afhankelijk van buitenlandse ontwikkelingen zoals olieprijzen, importheffingen, immigrantenstromen en noem maar op. Het is de kunst om op basis van een juiste analyse een blik vooruit te werpen op de onzekere toekomst van ons kikkerlandje. Met een realistische en objectieve beoordeling is het interessant om de gevolgen in te schatten voor het welzijn van ons burgers in een democratische rechtsstaat. Met deze “wetenschap” leg ik de basis voor mijn columns waarin ik probeer de actuele situatie te schetsen van de wereld om ons heen die ons welzijn beïnvloedt.

 
ma 16 jul
China groeit (nog wel)
 

Het handelsconflict met de Verenigde Staten werpt zijn schaduw over de groeicijfers van China, verwacht Kees de Kort. 'In de groeicijfers van het tweede kwartaal was dat nog niet echt aan de orde, maar desondanks zwakt de groei van China langzaam maar zeker af.'

 
ma 16 jul
Rat eet bijna €15.000 op … en sterft in geldautomaat
 

Een rat heeft in een bankfiliaal in het Indiase Tinsukia een behoorlijk dure laatste maaltijd verorbert. In totaal at en verscheurde de rat zo’n €15.000 aan bankbiljetten in de geldautomaat. Het geld lag duidelijk te zwaar op de maag, want de rat overleefde de maaltijd niet.

 
zo 15 jul
Zilveren Krugerrand, Blockchain Smartphone & Mike Maloney
 

Een Zilveren Krugerrand munt, een smartphone met blockchain technologie en een primeur van een presentatie over investeren in edelmetalen en crypto’s van niemand minder dan Mike Maloney.

Tot nu en sinds 1967 werd de Zuid-Afrikaanse Krugerrand uitsluitend in goud geslagen. Het was en is nog steeds een heel populaire gouden munt. Maar nu is beleggen in zilver weer met een prominente munt uitgebreid. Een zilveren kruggerrand. De munt weegt 1 troy ounce (31,1 gram) en is verkrijgbaar vanaf een dollartje of 17 á 18 (huidige koers). De voorzijde draagt het portret van Paul Kruger, één van de vroegere presidenten van Zuid-Afrika. De keerzijde toont het nationale symbool van het land: de springbok. Hieronder een afbeelding:

 
zo 15 jul
Bulgarije mag zich voor de euro aanmelden na unaniem besluit Eurogroep
 

Bulgarije mag zich gaan voorbereiden op de invoering van de euro als nationale munt. Dat heeft de Eurogroep in Brussel unaniem besloten. Het voormalige Oostblokland zal niet alleen tot de eurozone toetreden maar wordt ook lid van de Bankenunie. 

Vóór het zover is moet Bulgarije echter aan een groot aantal economische voorwaarden voldoen, de bankensector versterken en corruptie en de organiseerde misdaad aanpakken.

 
zo 15 jul
7 dingen waar jongeren graag meer geld aan uitgeven
 

Het uitgavenpatroon verandert van generatie naar generatie. Zo kijken jongeren zo goed als geen tv meer, maar kijken ze liever naar series op Netflix. Ze gaan liever winkelen in de Zara dan de P&C. Kortom, het uitgavenpatroon van de millennialgeneratie is heel anders dan de Baby Boom Generatie. Het is belangrijk om als belegger te weten waar jongeren hun geld aan uitgeven.

Dit zijn 7 dingen waar jongeren veel liever geld aan uitgeven ten opzichte van andere generaties.

 
zo 15 jul
Britse premier May onthult plannen voor 'zachte' Brexit
 

De Britse premier Theresa May lijkt vooral in te willen zetten op een zogeheten zachte Brexit wanneer het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie stapt. 

Zo moet vrij verkeer van personen gedeeltelijk mogelijk blijven, blijkt uit een document dat de Britse premier Theresa May donderdag heeft gepubliceerd. 

 
zo 15 jul
Dit zijn de 10 veiligste banken ter wereld
 

Het is belangrijk dat je je geld in een goede bank plaatst die zekerheid geeft. Vooral na de vele schandalen van de voorbije jaren. Dit zijn de 10 veiligste banken ter wereld.

 
do 12 jul
Is een hoge staatsschuld een probleem?
 

Een groot aantal landen van de wereld torst een bijzonder hoge staatsschuld. Die financiële last weegt op de economie en de bewegingsruimte van de overheden, die door de problemen vaak in hun mogelijkheden worden beperkt. Toch is een belangrijk aantal economen, zoals Stephanie Keaton in de Verenigde Staten of Thomas Porcher in Frankrijk - van mening dat hoge staatsschulden in wezen geen fundamenteel probleem vormen.

 
do 12 jul
India heeft nu een grotere economie dan Frankrijk
 

India heeft zich het voorbije jaar tot de zesde grootste economie van de wereld opgewerkt. Dat blijkt uit een rapport van de World Bank, waarin de landen volgens de omvang van hun bruto binnenlands product zijn gerangschikt. Daarbij kon worden vastgesteld dat de economie in India het voorbije jaar een grotere omvang heeft gekregen dan in Frankrijk, dat hierdoor naar de zevende plaats is teruggezakt.

 
do 12 jul
Belegging van $1.000 wordt bijna $2 miljoen door de strategie van Warren Buffett toe te passen
 

Warren Buffett is een legende in de beleggerswereld door zijn buy-and-hold strategie. En dat heeft niet alleen hemzelf en de aandeelhouders van Berkshire Hathaway rijk gemaakt. Er zijn ook gewone mensen die de strategie van Buffett toepassen en daardoor bijzonder veel geld verdienen. Een daarvan is de nobele onbekende Russ Gremel. Zijn belegging van $1.000 is nu bijna $2 miljoen waard.

 
do 12 jul
Duitsland en China versterken handelsrelatie in een deal tegen Amerikaanse handelstarieven
 

De Duitse bondskanselier Angela Merkel en de Chinese eerste minister Li Keqiang hebben maandag benadrukt dat ze toegewijd blijven aan een multilateraal handelssysteem. Hun bericht kwam er maandag nadat Washington besliste om nieuwe importtarieven in te voeren.

 
di 10 jul
Heb je een iPhone of iPad? Dan ben je waarschijnlijk rijk
 

Het bezit van een iPhone of iPad is een belangrijke indicator dat de eigenaar een goed inkomen geniet. Dat blijkt uit een nieuwe Amerikaans studie.

Het eigendom van een iPhone garandeert in zeven van de tien gevallen dat de bezitter een hoog inkomen en goede opleiding geniet, het bezit van een iPad doet dat in ruim twee derde (67 procent) van de gevallen.

 
di 10 jul
Chinezen gaan grote batterijfabriek voor elektrische wagens bouwen in Duitsland
 

Het Chinese CATL (Contemporary Amperex Technology) gaat in Erfurt, in de Duitse deelstaat Thüringen, een grote fabriek bouwen voor de productie van batterijcellen voor elektrische wagens. BMW wordt de eerste klant en gaat de batterijen kopen voor zijn elektrische BMW i-next. Vanaf 2021 gaat het om zo’n 1,5 miljard euro orders per jaar, maakt de Duitse autobouwer bekend.

 
di 10 jul
Is Deutsche Bank de volgende die ten onder zal gaan?
 

Het aandeel Deutsche Bank noteert rond het laagste punt ooit. Inmiddels staat de derde topman in zes jaar tijd aan het roer bij de grootste bank van Duitsland. Hier is duidelijk wat aan de hand. Dat is overigens zeker niet voor de eerste keer. Tijd om één en ander te onderzoeken. Afgelopen juni heeft het Amerikaanse Standard & Poor’s (S&P) de kredietwaardigheid van Deutsche Bank (DB) naar beneden bijgesteld van A naar BBB+. De problemen bij DB blijken al een tijdje gaande te zijn, vandaar ook dat het aandeel in vrije val is geraakt afgelopen jaren, zoals hieronder goed is te zien. De koers van Deutsche Bank staat inmiddels onder het niveau van tijdens de kredietcrisis.

 
ma 9 jul
Monetaire magie
 

In een vrije samenleving zijn banken afhankelijk van hun klanten. In deze samenleving is het omgekeerd. De reden is zeer eenvoudig: de grondstof die banken nodig hebben om geld te kunnen produceren moet niet meer worden opgehaald in de vrije markt, maar wordt via de centrale bank aangeleverd door de staat. Die grondstof, namelijk, zijn terugbetalings-beloften, groot en klein.

 
ma 9 jul
12 quotes over geld om je minder financiële zorgen te maken
 

Geld, geld, geld, geld, … we maken ons constant zorgen om geld. Het lijkt wel alsof we nooit genoeg hebben en te veel ervan moeten uitgeven. We zijn met geld bezig tijdens onze job en we zijn met geld bezig wanneer we thuis komen en de rekeningen zien. Toch zou geld geen kopzorgen moeten brengen.

Deze 12 quotes kunnen jou helpen minder financiële zorgen te maken.

 
ma 9 jul
Het inflatiedoel van 2% is bereikt! En nu?
 

Mario Draghi hamert al jaren op een inflatiestand van 2%. Daardoor stelden economen geruime tijd dat dit zogenoemde ‘inflatiedoel’ eerst bereikt zou moeten worden alvorens de ECB de rentestand zou optrekken. Dat doel is inmiddels bereikt; komt er een renteverhoging aan?

Mario Draghi, president van de Europese centrale bank, liet al eerder weten dat het inflatiedoel van 2% geen harde voorwaarde is voor het wel of niet optrekken van de rentestand. Het is maar goed dat Draghi dat op tijd heeft gezegd, want anders hadden beleggers nu moeten vrezen voor een renteverhoging.

 
ma 9 jul
Het Amerikaanse spaargedrag moet ons zorgen baren
 

De Amerikanen hebben weer het volste vertrouwen in de toekomst. Het lage werkloosheidspercentage, en daarmee de grote vraag naar arbeiders, heeft weten te leiden tot een stroom aan optimisme. Door dit optimisme is de behoefte tot sparen gedaald tot recorddieptepunten. En juist dat is een extreem groot gevaar.

 
ma 9 jul
Exodus: meer dan 336.000 mensen verlieten Londen in 2017
 

Het voorbije jaar beslisten 336.000 inwoners van Londen om de stad te verlaten. Dat betekende een stijging met 15 procent tegenover het jaar voordien. Dat blijkt uit een rapport van vastgoedmakelaar Knight Frank. De exodus uit Londen heeft daarmee volgens de onderzoekers het hoogste niveau uit de geschiedenis bereikt.

 
ma 9 jul
Versnelt de groei van het Amerikaanse BBP richting de 4%?
 

De Amerikaanse economie weet nog steeds aan een verbazingwekkend tempo te groeien. Terwijl de meeste andere Westerse landen recent uitpakten met tegenvallende macrocijfers, weet Amerika zich goed staande te houden. Voorlopig lijkt de Amerikaanse economie dus weinig hinder te ondervinden van de mogelijk aanstaande handelsoorlog.

 
zo 8 jul
Jaguar dreigt 80 miljard aan investeringen te schrappen door Brexit
 

Automaker Jaguar dreigt 80 miljard pond (90 miljard euro) aan investeringen in het Verenigd Koninkrijk (VK) te schrappen als er geen afspraken worden gemaakt over toegang tot de Europese markt bij een Brits vertrek uit de Europese Unie.

 
zo 8 jul
Bill Gates: "Wereld is er beter aan toe dan ooit tevoren"
 

De wereld is er beter aan toe dan ooit voordien. Dat heeft miljardair Bill Gates, mede-oprichter van het technologiebedrijf Microsoft, gezegd tijdens een toespraak voor de Johns Hopkins University School of Advanced International Studies. Hij betoogde dat de voorbije periode op alle vlakken een gigantische vooruitgang is gemaakt, al gaf hij toe dat men niet naast de aanhoudende problemen mag kijken.

 
zo 8 jul
Juichverhalen
 

Het beeld is dat het goed gaat met de Europese economie, maar Kees de Kort ziet wat anders. Zo vallen de detailhandelsverkopen tegen. 'Gegeven de juichverhalen, dat hoort niet bij elkaar. Wij zijn Nederlanders en we kijken naar Nederland. Daar gaat het beter dan in de rest van de eurozone. We moeten in de gaten houden dat ons kleine stukje eurozone iets anders is dan de eurozone in z'n totaliteit.'

 
zo 8 jul
Deze vrouw krijgt $10.000 per maand om rond de wereld te reizen en in luxehotels te verblijven
 

Stel je eens voor dat je rond de wereld mag reizen, dat je mag verblijven in de mooiste en duurste hotels, dat je cocktails mag drinken aan het zwembad en dat je daar ook nog eens voor betaald wordt. Het is de realiteit voor Sorelle Amore die een wedstrijd won om van deze droom te genieten.

Videograaf Sorelle Amore won de ThirdHome ‘Best Job on the planet’ wedstrijd. En die wedstrijd heeft haar titel niet gestolen. Ze krijgt nu $10.000 per maand om op 12 plaatsen in de wereld foto’s en video’s te nemen in de meest luxueuze hotels en deze te delen op sociale media.

 
zo 8 jul
Bijna alles wat je eet en drinkt wordt door 10 bedrijven gemaakt
 

Amper tien bedrijven domineren de markt van voedsel en drank. Nestlé, PepsiCo, Coca-Cola, Unilever, Danone, General Mills, Kellogg's, Mars, Associated British Foods en Mondelez zijn de grootste producenten ter wereld.

 
zo 8 jul
Grootste beurs van Europa opent EU-hoofdkantoor in Amsterdam
 

Het Amerikaanse beursbedrijf Cboe Global Markets is van plan een vestiging in Amsterdam te openen.

Door het geplande vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie moest de beursuitbater op zoek naar een nieuw hoofdkantoor om de Europese markt te bedienen. Het kantoor in Londen zal wel blijven bestaan, om de diensten op de Britse markt te blijven leveren.

 
wo 4 jul
Wat mogen we de komende tijd van de dollar verwachten?
 

De dollar kende een beroerd 2017. Sinds de inauguratie van Donald Trump raakte de dollar in een zogenoemde ‘downtrend’ terecht en dat wist te zorgen voor de nodige schade. Sinds het begin van dit jaar is de dollar goed op weg om een groot deel van de schade van 2017 goed te maken. Houdt deze herstelbeweging ook de komende tijd stand?

 
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs