EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
13
kliks
Bron: Edelmetaal-info.nl
10
kliks
 
Economie Algemeen
vr 25 mei
Onderzoekers kraken de geheime code van Warren Buffett
 

Met een gemiddeld jaarlijks rendement van boven 20% genereert Warren Buffett met Berkshire Hathaway al decennia een fenomenale rijkdom voor de aandeelhouders. Er zijn maar weinig beleggers die hier in slagen. Hoe Buffett hier in slaagt, werd uitgebreid onderzocht en de onderzoekers geloven dat ze de geheime code gekraakt hebben.

 
vr 25 mei
'De cijfers van 2017 gaan we niet halen'
 

De Europese economische groei is aan het afzwakken. De cijfers van 2017 gaan we niet halen, denkt macro-econoom Kees de Kort. De groei van de Japanse economie krijgt ook maar een krappe voldoende. Een heel klein plusje maar vooral aan de maak-kant van de economie. Hetzelfde is het geval in de Verenigde Staten. De Kort vraagt zich af of de makers daar niet veel te positief zijn.

 
vr 25 mei
Twee landen geschrapt van zwarte belastinglijst EU
 

De Bahama’s en de staat Saint Kitts en Nevis zijn van de zwarte EU-lijst voor belastingparadijzen geschrapt. Er staan nu nog zeven landen of regio's op waar de autoriteiten niet meewerken aan de bestrijding van belastingontduiking of -ontwijking.

 
vr 25 mei
Britse economie laat traagste groei in vijf jaar tijd zien
 

De Britse economie is in het eerste kwartaal gegroeid met 0,1 procent. Dat is het traagste groeitempo in de laatste vijf jaar.

Uit cijfers van het Britse statistiekbureau blijkt dat het bruto binnenlands product vooral gedrukt wordt door lage consumentenuitgaven. De bouwsector is zelfs met 0,3 procent gekrompen, waar er voor de dienstensector nog een groei van 0,3 procent in zat.

 
vr 25 mei
De toekomst van geld
 

Het is geen verrassing dat geld zich blijft evolueren. Vanuit het onhandige ruilhandel werden het schelpen, zout, zilver en goud en vervolgens werden het goedkopere metalen en papier.

Met de komst van de computer werd elektronisch betalen mogelijk. Wist u dat het geld op uw bankrekening nog altijd officieel geen wettelijk betaalmiddel oftewel geld is?

 
do 24 mei
Gaat het begrotingstekort in de VS zorgen voor extra druk op de dollar?
 

Dat Amerika al jarenlang te maken heeft met een begrotingstekort, zal hoogstwaarschijnlijk niemand versteld doen staan. Toch zorgen de plannen van Donald Trump er voor dat dit begrotingstekort de komende jaren verder zal gaan oplopen. En dit kan zorgen voor extra druk op de dollar.

 
wo 23 mei
Succesvol beleggen is deze onzin vergeten
 

In tegenstelling tot hetgeen je zou denken, heeft succesvol beleggen niets te maken met intelligentie of inzicht. Zelfs een van ’s werelds beste beleggers – Warren Buffett – beweert dat je geen hoog IQ moet hebben, enkel gezond verstand. Veel beleggers trappen dan ook steeds in de val door tal van onzin te geloven. We hebben de meest onzinnige ideeën over de aandelenmarkt op een rijtje gezet.

Uit onderzoek blijkt zelfs dat 1 op 5 beleggers onderstaande onzin vandaag nog steeds gelooft. Trap jij ook in een van deze financiële vallen?

 
wo 23 mei
ECB: Eurokandidaten voldoen niet aan eisen
 

Er lijkt op korte termijn geen uitbreiding te komen van de eurozone. Geen enkel kandidaatland voor de eurozone voldoet aan alle eisen om de euro in te voeren zoals die zijn vastgelegd in het Verdrag van Maastricht.

Dit meldt de Europese Centrale Bank (ECB) woensdag. De centrale bank onderzocht Bulgarije, Tsjechië, Kroatië, Hongarije, Polen, Roemenië en Zweden.

 
wo 23 mei
Frankrijk na negen jaar van Europese strafbank af
 

Na negen jaar haalt de Europese Commissie Frankrijk van het begrotingsstrafbankje van de EU af. Het land voldoet met een begrotingstekort van 2,6 procent in 2017 aan de EU-regels. 

 
wo 23 mei
Het is gedaan met de rust
 

Macro-econoom Kees de Kort ziet de economische plannen van de mogelijke Italiaanse coalitie met lede ogen aan. De financiële markten doen net alsof de er niets aan de hand is maar volgens De Kort zal het snel gedaan zijn met de rust wanneer de Italianen met hun plannen aanvangen. Daarnaast blijft er ook twijfel boven het Verenigd Koninkrijk en de financiële markten hangen omdat Britse politici geen knopen doorhakken wat betreft de Brexit. 'Degene die Britse politici nog vertrouwen hebben echt in een grot geleefd.'

 
ma 21 mei
EU overweegt rechtstreekse betalingen met centrale bank Iran
 

"De Europese Commissie onderzoekt de mogelijkheid voor Europese landen om rechtstreeks betalingen te verrichten aan de centrale bank van Iran, zo meldt de Iraanse nieuwssite Radio Farda. Op die manier zou het Amerikaanse financiële systeem omzeild worden en kunnen er transacties worden gedaan die de sancties juist proberen tegen te houden."

 
ma 21 mei
Het land dat zijn banken liet omvallen ziet een nieuwe bubbel ontstaan
 

Tien jaar na de financiële crisis beleeft IJsland een economische 'boom', die wordt gevoed door het toerisme. Maar die toeristen hebben de prijzen van de woningen de hoogte ingejaagd. Nergens ter wereld steeg de prijs van vastgoed de voorbije 4 jaar meer dan op dit eiland.

 
za 19 mei
Maersk: "Sancties maken handel Iran onmogelijk"
 

De grootste containervervoerder ter wereld, A.P. Moller-Maersk, heeft donderdag bekendgemaakt dat ze haar activiteiten in Iran vanwege de nieuwe Amerikaanse sancties zal stopzetten. De nieuwe sancties maken het vrijwel onmogelijk om tegelijkertijd zaken te doen met zowel Iran als met de Verenigde Staten, zo verklaarde bestuursvoorzitter Soren Skou in een interview met Reuters.

 
vr 18 mei
Monaco doet een Dubai
 

In Monaco nadert de realisatie van het landwinningsproject Portier Cove een belangrijke mijlpaal. Tegen het midden van het volgend decennium moet dat project de mediterrane stadstaat met ongeveer zes vierkante kilometer uitbreiden. De werken aan het complex, dat een investering vergt van ongeveer 2,4 miljard dollar, gingen twee jaar geleden van start, maar voorlopig kon daarvan nog niet veel worden gemerkt.

 
vr 18 mei
Huizenmarkt VS gaat rentestijging merken
 

De Amerikaanse detailhandelsverkopen sukkelden in april een beetje door, na de topmaand maart. Het zijn vooral de online verkopen die nog voor wat positieve signalen zorgden, zegt macro-econoom Kees de Kort. En dan is er nog de hypotheekrente, die langzaam maar zeker oploopt - in navolging van de obligatierente. 'Je zou zeggen dat dat consequenties moet krijgen.'

 
vr 18 mei
Pas op! Nog meer Amerikaanse renteverhogingen op komst
 

De Amerikaanse centrale bank besloot in maart om de rentestand opnieuw op te trekken. De beleggers zijn nu al een tijdje gewend geraakt aan het idee dat de Fed steeds meer op de rem begint te gaan staan. Toch kan de Fed in de toekomst nog strenger gaan optreden dan waar op dit moment het grotendeel van de beleggers rekening mee houdt.

 
vr 18 mei
'China stelt voor handelsoverschot met VS met 200 miljard dollar te verkleinen'
 

China heeft een geste gedaan aan de Verenigde Staten in de handelskwestie tussen de landen. Volgens een regeringsfunctionaris van Trump heeft het Aziatische land voorgesteld zijn handelsoverschot met de Verenigde Staten met 200 miljard dollar te verkleinen. Peking ontkent dit.

 
do 17 mei
We sparen niet meer en dat is een groot probleem!
 

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van FRED, is echter te zien dat de huidige situatie behoorlijk zorgwekkend is. In Amerika is de spaarquote gedaald naar een niveau die we voor het laatst hebben gezien in het jaar 2008. Eenzelfde trend is ook waarneembaar rond het jaar 2000. Opvallend genoeg werden we in beide gevallen kort daarna geconfronteerd met een economische crisis.

 
do 17 mei
Gooit deze stokoude stier de handdoek in de ring?
 

De Amerikaanse obligaties bevinden zich sinds 1982 in één van de langstlopende stierenmarkten allertijden.

BiancoResearch signaleert voor het eerst problemen aan de horizon.

 
do 17 mei
Jacke Dorsey hoopt dat Bitcoin ooit ‘dé munt van het internet’ wordt
 

Jack Dorsey, CEO van Twitter en betaaldienst Square, was een van de hooggeplaatste gasten op de Bitcoin Consensus conference van CoinDesk. Volgens Dorsey zal het internet ooit zijn eigen munt hebben, en hij hoopt dat die munt Bitcoin zal zijn. Dorsey is grote fan van Bitcoin.

 
do 17 mei
SEC helpt investeerders om frauduleuze ICOs te herkennen.
 

Wie had dat gedacht, een Amerikaans overheidsorgaan dat een initiatief start om investeerders te helpen in de strijd tegen frauduleuze ICOs. De Securities and Exchange Commission (SEC) heeft een website gemaakt waarop ze een waanzinnig goede ICO voorstellen. Aan de hand van dit voorbeeld proberen ze investeerders aan te tonen hoe ze ‘scams’ kunnen herkennen .

 
do 17 mei
Draghi zit met de handen in het haar
 

De inflatie in de eurozone is in april uitgekomen op 1,2 procent. BNR-macro-econoom Kees de Kort moet er een beetje om lachen: 'Wat moet ik nog zeggen?' De Kort ziet ECB-baas Mario Draghi nerveus worden want die heeft zich gecommitteerd aan 2 procent inflatie. 'Intussen worden de consequenties daarvan steeds duidelijker terwijl hij met z'n handen in het haar zit.'

 
do 17 mei
Grafiek: “De Dollar lijkt het gevecht met de Euro te winnen”
 

De dollar wist tijdens de voorbijgaande weken terrein terug te winnen. Dit was overigens ook wel hard nodig, want de grootste munt ter wereld heeft een rampzalig jaar achter de rug liggen. De dollar lijkt echter nu goed op weg te zijn om er niet opnieuw een rampzalig jaar van te maken.

 
do 17 mei
Ontmoeting Trump en Kim Jong-un vindt plaats in Singapore
 

 De Amerikaanse president Donald Trump ontmoet de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un op 12 juni. De historische top zal plaatsvinden in Singapore, schreef Trump op Twitter. ,,We zullen allebei proberen er een erg speciaal moment van te maken voor wereldvrede'', aldus de president.

[...]

 
do 17 mei
Pensioenexpert: “Tegen je 35ste moet je al twee jaarlonen bij elkaar gespaard hebben”. De reacties op social media zijn niet mals
 

Economie Tegen je 30ste verjaardag moet je al een volledig jaarloon bij elkaar gespaard hebben, dat zeggen pensioenexperts van het Amerikaanse investeringsbedrijf Fidelity Investments. En tegen je 35ste zou dat bedrag zelfs verdubbeld moeten zijn. Maar als we op de reacties op social media afgaan, blijkt dat advies vrij onrealistisch voor velen.

 
do 17 mei
Japans groeiverhaal loopt deuk op
 

Het is al een paar jaar niet voorgekomen maar de Japanse economie is in plaats van gegroeid toch gekrompen. En laten de Japanse centrale, fiscale en monetaire autoriteiten er nou alles aan doen om wél uit die situatie te komen. 'Het past in het patroon: alles doen, geld is gratis en er gewoon niet uitkomen', zegt BNR-macro-econoom Kees de Kort.

 
do 17 mei
“We leven in de beste tijd ooit” – maar de wereld staat wel in brand
 

Cook gaf een bijzonder inspirerende speech enkele dagen geleden voor Duke University in de VS. Waar hij zelf in 1988 afstudeerde. Technologie kan en zal de wereld veranderen, verbeteren. Nooit is er een meer geschikte tijd geweest daarvoor dan vandaag, aldus deze big boss. Hieronder ziet en hoort u hem zelf aan het woord. “We leven in de beste tijd ooit”, missschien wel ja, maar het is machtig moeilijk vandaag om zijn optimisme en geloof in de mensheid te delen.

 
do 17 mei
Michael Bloomberg lanceert Chinese variant van 'Davos'
 

Michael Bloomberg organiseert dit najaar een nieuwe topbijeenkomst tussen kopstukken uit de wereldpolitiek en het zakenleven. 

Het New Economy Forum, zoals het evenement gaat heten, staat in het teken van de opkomst van China als economische wereldmacht en de gevolgen daarvan. Dat laat de Amerikaanse zakenman en miljardair weten aan zakenkrant Financial Times.

 
wo 16 mei
België ontvangt eerste goederentrein uit China
 

Afgelopen weekend reed de eerste rechtstreekse goederentrein vanuit China de haven van Antwerpen binnen, zo meldt het Chinese persbureau Xinhua. De trein met 41 containers legde de afstand van ongeveer 11.000 kilometer in zestien dagen af en was daarmee twee keer zo snel als een containerschip.

 
wo 16 mei
EU overweegt olie uit Iran in euro af te rekenen
 

De Europese Unie zou overwegen een overstap te maken van de dollar naar de euro voor import van olie uit Iran. Dat gerucht is afkomstig van een diplomatieke bron die een anonieme verklaring deed tegenover de Russische nieuwssite Sputnik. We hebben het gerucht nog niet kunnen bevestigen, maar het zou wel mogelijk zijn in het kader van de nieuwe Amerikaanse sancties. Daarmee wordt Iran namelijk afgesloten van het internationale betalingsverkeer in dollars.

 
wo 16 mei
Rusland opent brug naar de Krim
 

Deze week werd de nieuwe brug van het Russische vasteland naar de Krim geopend. Er is in totaal 2,5 jaar aan de brug gewerkt, die met een lengte van 19 kilometer niet alleen de langste van Rusland is, maar ook van heel Europa. Naast een vierbaans autoweg wordt er ook gewerkt aan een spoorverbinding, die naar verwachting volgend jaar in gebruik zal worden genomen.

 
wo 16 mei
Japanse economie krimpt voor het eerst sinds 2015
 

De Japanse economie heeft in het eerste kwartaal van dit jaar voor het eerst sinds 2015 een krimp laten zien. 

De derde economie van de wereld ging in de eerste drie maanden van 2018 met 0,6 procent achteruit op jaarbasis, aldus ramingen van de Japanse overheid.

 
wo 16 mei
Euforie is er wel vanaf
 

Eind vorig jaar ging het echt helemaal fantastisch in de eurozone en vanaf dat moment zit niet de klad erin, maar is het grote beeld dat alles aan het afzwakken is. Dat bevestigen ook de Nederlandse groeicijfers van vandaag, ziet BNR-macro-econoom Kees de Kort. 'Het gaat nog steeds best aardig, maar die euforie van eind vorig jaar is voorbij. Dat geldt ook voor andere landen, zoals Duitsland en Frankrijk.'

 
di 15 mei
Drie armste EU-landen willen in de eurozone
 

Bulgarije, Roemenië en Kroatië willen zo snel mogelijk de euro introduceren. Roemenië zal nog voor het einde van dit jaar een strategisch plan indienen, nadat een eerste poging in 2015 mis liep. 

Wie de euro introduceert mag aanspraak maken op financiële hulp. Dat valt in een aantal Oost-Europese hoofdsteden niet in dovemansoren, nu het EU-budget voor de komende jaren flink in de ontwikkelingsfondsen wil knippen, om zo voor de wegvallende Britse bijdrage te compenseren na de Brexit.

 
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs