EUR/USD:
GOUD:
ZILVER:
BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
51
kliks
Bron: Edelmetaal-info.nl
41
kliks
35
kliks
Bron: Edelmetaal-info.nl
21
kliks
20
kliks
 
Economie Algemeen
vr 16 nov
Nederlanders nemen minder contant geld op
 

Nederlanders nemen steeds minder contant geld op. Haalden we in 2015 nog gemiddeld € 273 per maand uit de muur, in 2018 is dat bedrag met 28% gedaald naar € 197. Dat blijkt uit onderzoek van de bank Knab op basis van ruim 780.000 klanten waarvan de geanonimiseerde transacties zijn bijgehouden.

 
vr 16 nov
Europa stelt teleur
 

De groeicijfers in Europa stellen teleur, ziet BNR-macro-econoom Kees de Kort. Tegenvallende cijfers in Duitsland, Nederland, Italië. 'Opgeteld is de groei in de eurozone 0,2 procent op kwartaalbasis. Dat viel me behoorlijk tegen. De richting van de beweging is omlaag en heel wat lager dan vorig jaar rond deze tijd.'

 
do 15 nov
Geeft de Fed het startsein voor een Bear Market?
 

Een grote groep beleggers maakt zich zorgen om het huidige monetaire beleid van de Amerikaanse centrale bank. De verwachting is dat de Fed tijdens de volgende maand opnieuw de rentestand zal gaan optrekken. En niet alleen Trump is daar ontevreden over, ook steeds meer beleggers zien er de gevaren van in.

 
do 15 nov
Opstappen brexit-minister Raab totale bullshit
 

Het opstappen van Brexit-minister Dominic Raab omdat hij niks zou weten van het akkoord vindt Kees de Kort totale bullshit. 'Raab is een lul-de-behanger. Hij wist allang wat er in het akkoord staat.' Hij verwacht dat PM Teresa May terug naar Brussel wordt gestuurd. 'Maar wat dan?'

 
do 15 nov
Economie: Hoogconjunctuur is over de top
 

In de media verschijnen steeds meer berichten waaruit valt op te maken dat er moeilijke tijden aanbreken. De afgelopen zomer was fantastisch qua weer maar ook wat betreft onze conjunctuur. We zitten middenin een hoogconjunctuur. Opgeteld gaf dat een geweldige boost op onze economie. Althans voor zover we de media konden geloven met hun positieve berichtgeving. Het kon niet op. Het was hosanna op de financiële markten, de terrassen, de stranden, ontelbare evenementen en iedereen was vrolijk.

 
do 15 nov
Britse pond maakt duikvlucht na aftreden Brexit-minister
 

Het Britse pond daalt flink in waarde na het vertrekken van de Britse Brexit-minister Dominic Raab. Ten opzichte van de euro verloor het pond donderdagochtend 1,4 procent.

Het Britse pond is om 10.40 uur 1,132 euro waard, om 8.00 uur was dit nog 1,149 euro. Met het aftreden van Raab wordt de onzekerheid over Brexit op de financiële markten alleen maar groter.

 
do 15 nov
Hoe moet het nu verder met de brexit? Dit zijn de 5 mogelijke scenario’s
 

Eindelijk ligt er een ontwerpakkoord voor de brexit op tafel. Het Britse kabinet omarmde de deal gisteren, na lang beraad. Maar de tijd dringt: nog maar vier maanden tot ‘B-day’. Welke scenario’s zijn er mogelijk?

 
do 15 nov
Waarom banken in deze tijd van het jaar soepeler zijn met leningen
 

Wil je binnenkort een huis kopen of bouwen? Interessant om te weten is dat deze periode van het jaar gunstig is als je een lening wil aanvragen bij de bank.

 
wo 14 nov
Een optelsom van kleine minnetjes
 

Dat de groei van de Nederlandse economie zou afzwakken, is wel duidelijk. Dat de groei slechts 0,2 procent blijkt te zijn, is volgens Kees de Kort erg tegenvallend. 'Je ziet niet iets wat er echt uit springt. Er is niet echt iets heel erg mis, het is een optelsom van kleine minnetjes.' De Kort verwacht dat de groei nog wel naar boven bijgesteld gaat worden en dat het vierde kwartaal beter gaat worden. 'De cijfers zijn niet geweldig meer, maar niet zo somber als past bij dit soort groeicijfers.'

 
wo 14 nov
Hongkong heeft nu de duurste winkelstraat ter wereld
 

Causeway Bay in Hongkong is de duurste winkelstraat ter wereld. Wat betreft huur heeft de Chinese straat Upper 5th Avenue in New York ingehaald. De Amsterdamse Kalverstraat staat op de zestiende plek van de jaarlijkse ranglijst van ​vastgoedspecialist Cushman & Wakefield.

Er zijn in totaal 446 winkelplekken en -straten meegenomen in de lijst.

 
wo 14 nov
Principeakkoord Brexit is rond maar…
 

De onderhandelaars van de EU en premier May hebben een voorlopig akkoord gesloten. Het leek of lijkt wel een never ending story. Want rond is de scheiding technisch nog zeker niet.De grootste hordes volgen misschien zelfs nog. Om 15:00 op woensdag 14 november moet zij het plan voorleggen aan haar ministers. Wat nog geen makkie zal zijn. En dan volgt ‘in principe’ het slot van deze hele saga. Of een soort van slot, hmm. Namelijk de stemming erover in het Britse Lagerhuis. In Groot-Brittannië zal waarschijnlijk voortaan tien keer nagedacht worden, vooraleer nog eens een volksraadpleging te houden?

 
wo 14 nov
Groei Nederlandse economie vlakt flink af naar laagste niveau in twee jaar
 

De economische groei in het derde kwartaal is in Nederland flink gedaald. Vergeleken met een kwartaal eerder groeide de economie met 0,2 procent van begin juli tot eind september. Dit is de laagste kwartaalgroei in de afgelopen twee jaar.

 
wo 14 nov
Rabobank: Huizenprijzen stijgen minder hard in 2019
 

De huizenprijzen in Nederland zullen volgend jaar gemiddeld minder hard stijgen. Dat denken economen van de Rabobank. Ze voorspellen in een woensdag verschenen nieuw rapport over de woningmarkt een prijsstijging van circa 6 procent.

 
wo 14 nov
Duitse economie krimpt voor het eerst in drieënhalf jaar
 

De economie van Duitsland is in het derde kwartaal met 0,2 procent gekrompen ten opzichte van een kwartaal eerder. Dat blijkt uit voorlopige cijfers van het Duitse statistiekbureau. 

Het is de eerste krimp van de Duitse economie sinds het eerste kwartaal van 2015.

 
wo 14 nov
Dit weten we wel/niet over het Brexit-akkoord dat op tafel ligt
 

Woensdag is een spannende dag in de Brexitonderhandelingen. Theresa May roept vandaag haar kabinetsleden bij haar om hen bij te praten over de concept-overeenkomst voor de Brexit. Wat weten we tot nu toe? En wat gaat vandaag precies gebeuren?

Het eindresultaat van ruim twee jaar onderhandelen tussen vertegenwoordigers van de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk (VK).

 
di 13 nov
Spanningen op Nederlandse huizenmarkt nemen toe
 

Het Financieel Stabiliteitscomité (FSC) heeft in zijn meest recente vergadering geconstateerd dat de spanningen op de Nederlandse huizenmarkt toenemen. Het FSC heeft beleidsopties verkend om tot een evenwichtige ontwikkeling op de Nederlandse huizenmarkt te komen, waarbij procyclische effecten worden voorkomen en oververhitting wordt tegengaan. Verder heeft het comité gesproken over actuele risico’s op financiële markten, Brexit en de leverage bij vermogensbeheerders. In het Financieel Stabiliteitscomité (FSC) spreken vertegenwoordigers van de Autoriteit Financiële Markten, De Nederlandsche Bank (DNB) en het ministerie van Financiën over ontwikkelingen op het gebied van de stabiliteit van het Nederlandse financiële stelsel. Het Centraal Planbureau neemt als externe deskundige deel aan de vergaderingen.

 
di 13 nov
FSC verkent beleidsopties om oververhitting op huizenmarkt tegen te gaan
 

Het Financieel Stabiliteitscomité (FSC) heeft in zijn vergadering van 1 november geconstateerd dat de spanningen op de Nederlandse huizenmarkt toenemen. Het FSC heeft beleidsopties verkend om tot een evenwichtige ontwikkeling op de huizenmarkt te komen, waarbij procyclische effecten worden voorkomen en oververhitting wordt tegengaan. Verder heeft het comité gesproken over actuele risico’s op financiële markten, Brexit en de leverage bij vermogensbeheerders.

 
di 13 nov
Japan: Abe gaat weer stimuleren
 

'Het gaat wat beter, het gaat wat slechter, maar er komt geen richting in', dat is volgens Kees de Kort de strekking van de Japanse economie in een notendop. Uit cijfers van de Japanse Centrale Bank die gisteren werden vrijgegeven blijkt dat het land van de rijzende zon er op economisch vlak niet zo best voor staat. Geheel in lijn met zijn Abenomics gaat de Japanse premier Abe Shinzo dus weer stimuleren. De Kort verwacht dat de groei van de Japanse economie in het derde kwartaal mager of negatief zal zijn.

 
di 13 nov
Ron Baron: Dow Jones gaat naar 500.000
 

Beleggers als Ron Baron hebben de unieke gave om als belegger te kijken op lange termijn. Met lange termijn bedoelt hij dan niet 3 tot 5 jaar maar minstens 10 jaar. Op lange termijn volgt de aandelenmarkt namelijk de groei van de economie. Dat zal ervoor zorgen dat over 50 jaar de Dow Jones aan 500.000 punten noteert.

 
di 13 nov
IMF: “Groei wereldeconomie vertraagt”
 

Het Internationale Monetaire Fonds heeft een ‘waarschuwing’ de wereld ingestuurd omtrent de globale groei. Verschillende grote economieën vertonen een vertraging die veroorzaakt wordt door verschillende factoren. Het IMF waarschuwt voor een plotse ommekeer op de beurzen.

 
di 13 nov
Grafiek: Hoogste winstgroei in 8 jaar tijd
 

Het merendeel van de beursgenoteerde bedrijven heeft inmiddels haar kwartaalcijfers gepubliceerd. En in Amerika ziet het plaatje er behoorlijk indrukwekkend uit. De gemiddelde winstgroei komt immers uit op een verbazingwekkend cijfer van 29% (jaarbasis). Dit is de hoogste stand sinds het jaar 2010.

 
di 13 nov
Complottheorieen worden vaak complotpraktijken - Willem Middelkoop
 

Een nieuwe aflevering van Cafe Weltschmerz. Naar aanleiding van het boek van Willem Middelkoop ‘Patronen van bedrog’ praat Van Houts met Middelkoop over internationaal politiek- en economisch bedrog. Theatermaker George van Houts maakte het theaterstuk Kom Plot waarin hij vragen plaatst over 9/11. Over complottheorieën die complotpraktijken zijn geworden.

 
ma 12 nov
Party time all the time
 

Steeds meer mensen in Nederland moeten, ondanks de economische groei, rondkomen van een laag inkomen. Volgens Kees de Kort is er een verschil tussen het macro-economische beeld en het beeld onder de bevolking. 'Macro-economisch ziet het beeld er goed uit, maar als je dat hebt verdeeld over de bevolkingsgroepen is dat heel erg uiteenlopend. Aan de bovenkant van de samenleving is het party time all the time, daar gaat het vele malen beter, maar ik denk dat hele grote groepen mensen daar heel weinig van merken.'

 
ma 12 nov
Beweeglijkheid rondom Wall Street is groter dan rondom de Bitcoin
 

De rust op de financiële markten is weer redelijk teruggekeerd. Na een wilde rit in oktober lijken steeds meer beleggers weer vertrouwen te hebben in de beurstoekomst. Toch was er een week geleden wel sprake van een bijzondere situatie. Voor het eerst sinds lange tijd was de beweeglijkheid rondom Wall Street namelijk groter dan rondom de Bitcoin het geval was.

De meeste traders zijn gebaat bij grote beweeglijkheid. Deze beweeglijkheid zorgt er namelijk voor dat de beleggingskansen ook toenemen. Vanuit dat perspectief gezien is het niet vreemd dat veel traders zich hebben gestort op de cryptomarkt. Daar is namelijk altijd wel grote beweeglijkheid te vinden.

 
ma 12 nov
Europese deadline voor Italië: Sancties dreigen voor Italiaanse regering
 

Een ruzie tussen de Europese Commissie en de Italiaanse regering gaat waarschijnlijk een nieuw hoofdstuk in. Een deadline voor dinsdagmiddag om een nieuwe begroting in te dienen lijkt de Italiaanse regering aan zich voorbij te laten gaan. Voor Italië dreigen straks sancties. 

De Europese Commissie gaf de Italiaanse regering tot 13 november om met nieuwe plannen te komen, nadat Italië zich niks aantrok van eerder commentaar. 

 
ma 12 nov
Arbeiders [...] krijgen 30.000 euro te veel gestort. [...], sommigen hebben het al uitgegeven
 

Afgelopen vrijdag, 9 november, ontvingen de werknemers van staalbedrijf ‘Thy Marcinelle’ in Charleroi hun salaris. Grote verrassing bij 230 arbeiders: het bedrag bedroeg meer dan 30.000 euro. Ze dachten aan een vervroegd kerstcadeau, zo meldt La Nouvelle Gazette.

 
zo 11 nov
Chinezen geven in luttele minuten miljarden uit op Singles Day
 

In de eerste twee minuten van Singles Day - het grootste shopping event van het jaar in China - heeft internetreus Alibaba 1,44 miljard dollar (1,27 miljard euro) omgezet. Daarmee is het bedrijf op weg om het record van vorig jaar te breken.

 
za 10 nov
De ‘tech big five’ verloor vrijdag 75 miljard dollar van zijn waarde
 

Afgelopen vrijdag was niet bepaald een hoogdag voor Amerikaanse technologieaandelen. De ‘big five’ verloren gezamenlijk maar liefst 75 miljard dollar van hun beurswaarde. Samen waren ze verantwoordelijk voor een daling van 1,7 procent van de S&P 500 index alsook een soortgelijke daling van de Nasdaq. De ‘worst performer’ was Amazon met een verlies van 2,4%.

 
vr 9 nov
Italië wil niet tornen aan basisinkomen en lagere pensioenleeftijd
 

Italië gaat zijn standpunt over de belangrijkste punten van de begroting niet wijzigen. Dat heeft vicepremier Luigi di Maio vrijdag duidelijk gemaakt op een persconferentie.

"We hebben beloftes gedaan en we gaan deze beloftes nakomen om zo een geloofwaardig land te blijven", zei Di Maio. De leider van de Vijfsterrenbeweging (M5S) voegde daaraan toe dat de invoering van het voorgestelde basisinkomen en de lagere pensioenleeftijd niet uitgesteld worden.

 
vr 9 nov
Koelt de Amerikaanse economie binnenkort af?
 

De groei van de Amerikaanse economie is nog steeds indrukwekkend te noemen. De groei van het bruto binnenlands product mag weliswaar teruggelopen zijn, maar dat is niet vreemd gezien de fase van de economische cyclus. Tevens zien de belangrijkste macrocijfers er nog steeds uitstekend uit. Geen wolkje aan de lucht dus, of toch wel?

 
vr 9 nov
15 aandelen die miljardairs vandaag kopen
 

De Amerikaanse hedgefund-industrie is groot … heel groot. Volgens Hedge Fund Research Inc. had de Amerikaanse hedgefund-industrie eind 2017 iets meer dan 3.000 miljard dollar onder beheer. 80% van de hedgefunds in de Verenigde Staten is echter het sop van de kool niet waard zijn, ze presteren slechter dan de index. Maar de goede hedgefunds verdienen veel geld. Voor hun klanten én voor zichzelf.

20% van de Amerikaanse hedgefunds presteert dus béter dan de index. Daarbij moet je dan denken aan namen als Warren Buffett, Carl Icahn, David Tepper, Ray Dalio, David Einhorn, Bill Ackman, Larry Robbins of Dan Loeb.

Vaak hebben deze miljardairs een gezamenlijke voorkeur voor aandelen. Dit zijn de 15 aandelen die miljardairs graag kopen op dit moment.

 
vr 9 nov
Doug Casey: ‘Waar je in 2019 vooral NIET in moet beleggen’
 

Doug Casey is een legendarische belegger, en dan vooral een contraire belegger. Hij is zo’n belegger die weg blijft van bubbels wanneer ze op springen staan. En een belegger die beleggingen vindt vóór ze een bubbel vormen. In onderstaand interview legt hij uit waar hij kansen ziet voor 2019 en waar je vooral NIET moet beleggen.

 
vr 9 nov
Contant geld wordt inmiddels gezien als alternatief spaarmiddel
 

De aanhoudend lage rente en voortdurende inflatie doen spaarders omzien naar alternatieven. Van de bank naar de oude sok? Sinds het uitbreken van de financiële crisis in 2008 hebben centrale banken de rente drastisch verlaagd om de economie weer op gang te krijgen. Bijna tien jaar later staat de rente nog steeds op een dieptepunt, wat betekent dat er in een nieuwe crisis weinig speelruimte is om de rente verder te verlagen. Zou er op korte termijn een nieuwe crisis uitbreken, dan zullen we waarschijnlijk geconfronteerd worden met een negatieve rente.

 
vr 9 nov
Federal Reserve trekt zich niets aan van Trumps kritiek en handhaaft rente
 

De Federal Reserve houdt de rente in de Verenigde Staten nog even gelijk. Dat blijkt uit een nieuw rentebesluit van de Amerikaanse koepel van centrale banken.

 
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Personal Finance
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs