EUR/USD:
GOUD:
ZILVER:
BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
 
Economie Algemeen
do 9 apr
Italiaanse regering loodst miljarden kostende steunmaatregelen door senaat
 

De Italiaanse senaat heeft donderdag groen licht gegeven voor een pakket met financiële steunmaatregelen van de Italiaanse regering ter waarde van 25 miljard euro.

Het pakket kon in de senaat, die samen met de Kamer van Afgevaardigden het parlement van Italië vormt, rekenen op 142 stemmen voor en 99 stemmen tegen.

 
do 9 apr
WTO rekent op forse daling wereldhandel in 2020
 

De Wereldhandelsorganisatie (WTO) verwacht dat de wereldhandel in 2020 tussen de 13 en 32 procent lager zal uitvallen. Dat zegt de intergouvernementele organisatie woensdag.

 
do 9 apr
Anthony Scaramucci: ‘USA heeft meer helikoptergeld nodig’
 

De Verenigde Staten zijn momenteel het nieuwe epicentrum van het coronavirus. Het aantal besmettingen loopt er fors, om de 45 seconden sterft er wel iemand ten gevolge van COVID-19. De Federal Reserve heeft al laten weten extra inspanningen te zullen doen om de economische impact te minimaliseren maar volgens de heer Scaramucci is er meer helikoptergeld nodig.

 
do 9 apr
ECB wil er alles aan doen om banen te behouden
 

De Europese Centrale Bank (ECB) zal er alles aan doen om de werkgelegenheid en productiviteit in Europa te behouden. Dit schrijft centralebankpresident Christine Lagarde in een donderdag gepubliceerd opiniestuk in de Volkskrant.

 
do 9 apr
Grafiek: Het stimuleringspakket van de Fed is ongekend groot
 

De Fed kondigde nog niet zo lang geleden aan dat het weer voor het eerst in jaren staatsobligaties gaat opkopen. Vanaf dat moment ging officieel het nieuwe stimuleringspakket (QE4) van start. Tijdens de afgelopen weken is duidelijk geworden dat dit stimuleringspakket ongekend groot is en totaal niet te vergelijken is met de eerdere steunpakketten.

 
do 9 apr
Bank of England gaat overheidstekorten financieren
 

De Bank of England gaat tijdelijk de tekorten van de Britse regering financieren. Daarmee kan de overheid snel over extra geld beschikken, zonder het te lenen op de kapitaalmarkt. In feite stelt de centrale bank de regering hiermee in staat om enige tijd rood te staan. De regering kan dan op een later moment geld lenen om het tekort bij de centrale bank weer aan te vullen. Deze maatregel werd ook al toegepast tijdens de financiële crisis van 2008...

 
do 9 apr
Opnieuw ruim 6 miljoen uitkeringsaanvragen in VS binnen een week
 

Zo'n 6,6 miljoen Amerikanen hebben de afgelopen week een werkloosheidsuitkering aangevraagd, meldt het Amerikaanse ministerie van Arbeid donderdag.

Een week daarvoor hadden 6,9 miljoen inwoners van de Verenigde Staten een werkloosheidsuitkering aangevraagd.

 
do 9 apr
Amerikaanse bankenkoepel pompt liefst 2,3 biljoen dollar extra in economie
 

De Federal Reserve heeft weer een reeks maatregelen aangekondigd om de Amerikaanse economie door de coronacrisis te loodsen. Het gaat alles bij elkaar om zo’n 2,3 biljoen dollar extra hulp. Dat is liefst 2.300 miljard dollar of 2.104 miljard euro. De miljardensteun dient om onder meer kleine en middelgrote bedrijven en lokale overheden aan leningen te helpen.

 
do 9 apr
Fed gaat voor $2,3 biljoen bedrijfsleningen kopen
 

De Federal Reserve gaat voor $2,3 biljoen aan bedrijfsleningen opkopen. De centrale bank neemt deze leningen – en daarmee ook het risico – over van banken. Op deze manier probeert de Fed het vertrouwen in het banksysteem te herstellen. Ook moet het de banken vertrouwen geven om krediet te blijven verstrekken aan bedrijven. Naast bedrijfsleningen gaat de centrale bank ook ...

 
do 9 apr
Natuurlijk moet je keuzes maken, maar niet deze!
 

Iedereen snapt dat je in beleidsland keuzes moet maken, maar waarom blijven we onze economie torpederen met desastreus slechte maatregelen? Minister Wouter Koolmees zegt het zelf: de economie is tot stilstand aan het komen.

 
wo 8 apr
Dit is het Europese antwoord op de economische impact van het coronavirus
 

Noodfondsen, garantiestellingen en opkoopprogramma's: dit economisch jargon komt bij iedere economische crisis in de Europese Unie weer naar boven. Ook nu weer, nu de Europese economie op haar gat ligt. Om de schade te verzachten, wordt in Europees verband onderhandeld over steunmaatregelen en zijn er al maatregelen aangekondigd. NU.nl zet ze voor je op een rij.

 
wo 8 apr
Deflatie en de komende hyperinflatie van de dollar
 

Deze Head Fake nu is de komende deflatie, voorafgaand aan de eerder beschreven hyperinflatie van de US Dollar. Grote paradigma verschuivingen worden voorafgegaan door een Head Fake. Door deze deflatie en de vermeende, kunstmatige, stabiliteit worden we op het verkeerde been gezet. Neem als voorbeeld de hyperinflatie in Argentinië. Gedurende het jaar 2001 viel de prijsinflatie onder de nul procent (deflatie) en gelijktijdig daalde de geldhoeveelheid in omloop. Goed te zien is dat begin 2002 de geldhoeveelheid in omloop niet meer daalde, maar als een raket door het dak schoot, zo ook de prijsinflatie.

 
wo 8 apr
Herstel? Not gonna happen
 

De economische problemen blijven zich verdiepen. De VS gaan langer op slot, de wereldeconomie vertraagt daardoor verder. Die problemen zijn op zich al heel erg, maar er komt een kolossale schuldenlast bij door het jarenlange krankzinnige wanbeleid van de centrale banken. Gratis geld heeft geleid tot een explosieve stijging van de schulden. En nu valt overal de omzet weg.

 
wo 8 apr
Geen Europees akkoord over steunpakket van 540 miljard euro: ministers uit elkaar na hele nacht onderhandelen
 

De ministers van Financiën van de eurolanden (Eurogroep) hebben hun onderhandelingen over een injectie van 540 miljard euro in de Europese economie vanwege de coronacrisis opgeschort. Morgen is er een nieuwe vergadering van de eurogroep.

 
wo 8 apr
Kan Bitcoin net als goud fungeren als een ‘veilige haven’?
 

De koers van de Bitcoin zit al ruim drie weken stevig in de lift. De digitale munt wist begin maart tijdelijk door de grens van 4.000 dollar te zakken, maar sinds dat moment is de Bitcoin met meer dan 80% in waarde gestegen. De digitale munt lijkt zich steeds meer te ontpoppen als ‘veilige haven’.

 
wo 8 apr
ING: Een vijfde van economie ligt stil in april en mei
 

Een vijfde van de Nederlandse economie zal deze en komende maand stil komen te liggen door het coronavirus, denken economen van ING in een dinsdag gepubliceerde raming. Zij verwachten dat de economie dit jaar met 6 tot 8 procent kan krimpen ten opzichte van vorig jaar.

 
di 7 apr
Banken sluiten achthonderd afstortautomaten na plofkraken
 

Banken sluiten achthonderd van de twaalfhonderd zogeheten sealbagautomaten vanwege plofkraken. Deze automaten worden normaliter gebruikt door ondernemers om geld af te storten, maar door de coronacrisis worden de automaten toch al minder gebruikt.

 
di 7 apr
“Dit wordt een zeer, zeer ernstige berenmarkt” Jim Rogers over fiatmunten, de beurs en de wereldeconomie
 

Wat zegt Jim Rogers vandaag? De economie van China zal de Amerikaanse economie onttronen van de eerste plaats in de wereld. Nu komt dàt ons niet als een verrassing voor. Een hardwerkende bevolking die veel spaart, strak centraal geleid door een verlicht dictatorschap. Met vijfjarenplannen die strikt opgevolgd en ook gehaald worden.

 
di 7 apr
Amerikanen maken zich onsterfelijk belachelijk
 

Als je een enquête onder ondernemers houdt nog vóórdat de maatregelen in verband met het coronavirus worden aangescherpt, is het logisch dat de uitkomst relatief optimistisch is. Het geeft vooral aan hoe ontzettend snel de economische misère zich over het land heeft verspreid, zegt Kees de Kort.

 
di 7 apr
Coronavirus bedreigt 20 miljoen jobs in Afrika
 

In Afrika worden mogelijk 20 miljoen jobs bedreigd door de coronapandemie. Dat blijkt uit een studie van de Afrikaanse Unie.

 
di 7 apr
Kwart minder pinbetalingen en halvering geldopnames door coronacrisis
 

We geven als gevolg van de coronacrisis flink minder geld uit. Het aantal pinbetalingen daalde in de laatste week van maart met een kwart vergeleken met de laatste week van februari. "En de hoeveelheid contant geld die we hebben opgenomen is ruwweg gehalveerd", zegt een woordvoerder van Betaalvereniging Nederland tegen NU.nl.

 
ma 6 apr
België: Staatsschuld in maart met 10,189 miljard euro toegenomen tot 414,657 miljard euro
 

De schuld van de federale staat is in maart met 10,189 miljard euro toegenomen, tot 414,657 miljard euro. Dat meldt de FOD Financiën, Algemene Administratie van de Thesaurie. Het netto te financieren saldo van maart bedroeg 8,206 miljard euro. De thesaurie wijst erop dat de schuld belangrijke seizoenseffecten ondergaat.

 
ma 6 apr
Mexicaanse of Spaanse griepvirus: welk scenario volgt het Coronavirus? (Deel 6)
 

Bij Geotrendlines hebben we al diverse keren gewezen op de grote economische effecten van het Coronavirus (Covid-19). In de eerste drie artikelen hebben we de Mexicaanse griep gevolgd. Dat was tot voor kort de laatste grote virusepidemie, die precies elf jaar geleden op het dieptepunt van de aandelenbeurzen uitbrak. In de volgende reeks artikelen uit de serie gaan we uitgebreid in op de allergrootste en meest verschrikkelijke viruspandemie, de Spaanse griep. Deze brak ruim een eeuw geleden uit en eiste wereldwijd circa 50 miljoen slachtoffers.

 
ma 6 apr
CPB moet zich schamen, herstel is not gonna happen
 

De problemen zijn nu groter en het herstel in de toekomst gaat langzamer. Dus het meest sombere scenario van het CPB - dat vandaag doorberekeningen van de coronacrisis presenteerde - gaat echt niet gebeuren, zegt Kees de Kort. 'De effecten van nu gaan grote consequenties hebben op het gedrag van straks en daarmee dus ook op het herstelverhaal van straks.'

 
vr 3 apr
Amerikaanse werkloosheid stijgt voor het eerst sinds 2010
 

De werkloosheid in de Verenigde Staten steeg van 3,5 procent in februari naar 4,4 procent in maart, meldt het Amerikaanse ministerie van Arbeid vrijdag. Het is voor het eerst sinds 2010 dat de Amerikaanse werkloosheid stijgt.

 
vr 3 apr
Deze grafiek laat zien dat de Bull Market definitief voorbij is…
 

Tijdens de afgelopen maand kwam er officieel een einde aan de Bull Market. De stierenmarkt was bijna 11 jaar van kracht. Volgens de markttermen mogen we dus nu zeggen dat er sprake is van een ‘Bear Market’. En een belangrijke grafiek laat zien dat de echte Bear Market mogelijk nog moet aanbreken.

 
vr 3 apr
Fed zet balans open voor andere centrale banken
 

De Federal Reserve heeft dinsdag een nieuwe repo faciliteit voor buitenlandse en internationale monetaire autoriteiten geopend. Via dit nieuwe loket kunnen centrale banken wereldwijd hun Amerikaanse staatsleningen tijdelijk omwisselen voor dollars. Die centrale banken kunnen de dollars vervolgens beschikbaar stellen aan financiële instellingen in eigen land.

 
vr 3 apr
Economie eurozone hard onderuit in maart
 

De economie van de eurozone is flink gekrompen in maart. In Italië ligt de dienstensector bijna stil en ook in andere landen zijn de effecten van het coronavirus goed zichtbaar.

Volgens Chris Williamson, hoofdeconoom bij IHS Markit, wijzen de cijfers op een krimp van 10 procent op jaarbasis. Hij verwacht dat de vooruitzichten nog zullen verslechteren.

 
vr 3 apr
Is COVID-19 het begin van de weg richting Hyperinflatie?
 

Er is een groot verschil tussen voorspellen en verwachten. Voorspellen kan en zal het niveau van waarzeggerij op de kermis nooit ontstijgen. Al dat amechtig gehijg over sterk stijgende prijzen wordt elke keer weer ontkracht door de lopende ontwikkelingen. Een oude wijsheid op de beurs zegt dat een systeem zich langer irrationeel kan gedragen dat de belegger solvabel kan blijven. En zo is het. Toen na de crash van 2008 de centrale banken begonnen met ‘kwantitatieve verruiming’ verwachtten velen, ikzelf niet uitgezonderd, dat de inflatie snel zou toenemen. Immers algemeen wordt aangenomen dat wanneer de maatschappelijke geldhoeveelheid toeneemt en er geen hogere productie van het land tegenover staat, het gemiddeld prijspeil door de toegenomen vraag naar goederen, zal stijgen.

 
vr 3 apr
Als alles blijft zoals het nu is, kan je meer kopen voor hetzelfde geld
 

De financiële consequenties van de coronaviruspandemie zijn een bron van kopzorgen. Kijkers van VTM Nieuws stuurden massaal hun geldvragen in voor financieel expert Paul D’Hoore. Die boog zich vanavond in de uitzending over de meest prangende kwesties.

 
do 2 apr
Rijkste Duitsers moeten van regeringspartij eenmalig deel van vermogen afstaan in strijd tegen coronacrisis
 

De leider van de Duitse sociaaldemocraten (SPD), Saskia Esken, zegt dat in deze coronacrisis heel rijke mensen eenmalig afstand zouden moeten doen van een deel van hun vermogen. Dat zou helpen de economische schade door het coronavirus te beperken. De SPD regeert samen met de christendemocraten van bondskanselier Angela Merkel.

 
do 2 apr
Hebt u zelf vragen over corona en uw geld? Stel ze hier
 

Bijna 1 op 10 Belgen zit al noodgedwongen aan zijn spaargeld om rond te komen in deze corona tijden. Dat blijkt uit een enquête van KBC, HLN en VTM Nieuws. Heeft u zelf vragen over corona en uw geld? Van sparen, over beleggen tot tegemoetkomingen? Stel ze hier. Samen met de specialisten van KBC beantwoorden we vanaf morgen de meest gestelde vragen.

 
do 2 apr
Eerste miljarden aan steun verdeeld in Duitsland
 

Duitsland heeft inmiddels aanvragen voor in totaal 9 miljard euro aan steun goedgekeurd, zo maakt minister van Financiën Olaf Scholz donderdag bekend. Het geld wordt gebruikt om de economische gevolgen van de uitbraak van het coronavirus te beperken.

 
do 2 apr
De Corona Crash: de parallelle wereld versus de ‘echte’ wereld
 

Een heel bijzondere video. Ongelofelijk interessante en intelligente zaken worden hier besproken en uitgesproken! Niet te missen dus! VPRO Tegenlicht: ‘Het coronavirus raast door de financiële markt.

 
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Personal Finance
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs