EUR/USD:
GOUD:
ZILVER:
BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
42
kliks
40
kliks
24
kliks
 
Trends & Transitie
vr 19 jul
Dit zijn de 10 meest innovatieve steden ter wereld
 

In 2050 zullen twee op drie mensen in een stad wonen. Overal ter wereld verbeteren de verbindingen in en naar steden, en toeristen komen ze massaal verkennen. Grote steden moeten dan ook creatief zijn om met allerlei uitdagingen om te gaan: betere wegen, meer toegang tot technologie, het ondersteunen van erfgoed en lokale gemeenschappen, en natuurlijk duurzaamheid nastreven. De volgende tien innovatieve steden bouwen verstandig aan een duurzame toekomst waar het voor de bewoners goed leven is.

 
di 16 jul
Boodschap van IMF aan banken: ‘Evolve or be left behind’
 

Het Internationale Monetaire Fonds heeft een serieuze boodschap voor banken en het bankensysteem wereldwijd. Het wordt tijd dat financiële instellingen evolueren en mee gaan met hun tijd of ze riskeren om achterop te hinken, vooral omdat technologiebedrijven het financiële systeem door elkaar aan het schudden zijn door de opkomst van digitaal geld.

 
di 16 jul
Huawei investeert 3,1 miljard in Italië
 

Het Chinese telecomconcern Huawei Technologies heeft plannen om de volgende drie jaar 3,1 miljard dollar te investeren in Italië. De Italiaanse regering moet zijn macht over de nationale telecomsector echter op een transparante, efficiënte en eerlijke manier gebruiken. Dat heeft Thomas Miao, directeur van Huawei Italia, gezegd. De woorden van Miao hebben betrekking op de Italiaanse plannen voor de aanleg van een netwerk voor mobiele technologie van de vijfde generatie (5G).

 
ma 15 jul
Bedrijven verlaten China ‘en masse’, maar keren niet terug naar de VS
 

Verschillende Amerikaanse fabrikanten verplaatsen hun productie naar landen buiten China, nu de handelsoorlog tussen ‘s werelds twee grootste economieën zijn tweede jaar ingaat. De Amerikaanse bedrijven werken aan een volledige transformatie van hun globale toeleveringsketens. Tientallen bedrijven waaronder kledingproducenten als Crocs, Hanes, Levi’s en Nike, maar ook producenten van computers (Dell en HP) en andere elektronica (GoPro) houden wel degelijk rekening met een langere periode van moeilijke handelsbetrekkingen. Volgens de Asian Nikkei Review plannen ook Amazon, Microsoft, Sony en Nintendo een vertrek.

 
ma 15 jul
Duitse zonne- en windenergie halen kolen in Duitsland voor het eerst in
 

De opbrengst van zonne-, water- en windenergie heeft in Duitsland het aandeel van kolen- en kerncentrales voor het eerst ingehaald. Dat schrijft het Duitse Handelsblatt op basis van een analyse van de energiedenktank Agora Energiewende.

 
ma 15 jul
India haalt elke dag 74.000 mensen uit de armoede
 

China was lange tijd de wereldkampioen van de armoedebestrijding. Het land haalde de voorbije jaren dagelijks 35.000 mensen uit de armoede. Uit nieuwe cijfers van de Verenigde Naties blijkt nu dat India nog beter doet. Tussen 2006 en 2016 zijn daar ruim 271 miljoen mensen uit de armoede gehaald. Omgerekend gaat het over 74.250 per dag.

 
ma 8 jul
Internet is lang niet overal vrij
 

Wel integendeel: in heel wat landen wordt het medium ‘internet’ door de Staat zelfs als een bedreiging gezien. Bedreigingen dienen afgewend en dus moet het internet gecontroleerd worden. Beheerd en beheerst. Gecensureerd in heel lichte of zeer extreme mate. Van Italië en Duitsland tot Venezuela en China. Het woord en het beeld hebben hun kracht dus nog niet verloren en gelukkig maar. Of de ‘pen’ nog altijd machtiger is dan het zwaard, laten we aan uw oordeel over.

 
do 4 jul
Gaan we nu àlle vrijheden opofferen in naam van anti-witwassen?
 

Geen cashbetalingen meer boven 3000€ toegestaan en afschaffing van het 500€ biljet. Banken moeten ‘ongebruikelijke klanten’ weren en een Europese toezichthouder moet alles controleren. Dat behelst o.m. het gezamenlijke plan ‘aanpak witwassen’ van minister Hoekstra van Financiën en minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid. Hun voorstellen liggen begin juli 2019 bij de Tweede Kamer.

 
do 4 jul
“Omslag naar klimaatneutralere economie levert 1,2 miljoen jobs op tegen 2030”
 

De omslag naar een klimaatneutralere economie levert de Europese Unie naar schatting meer dan een miljoen jobs op tegen 2030. Dat staat in een nieuw rapport van de Europese Commissie. Tegen 2050 zouden dat er twee miljoen moeten zijn. De jobcreatie kan het jobverlies in sectoren die met fossiele brandstoffen werken meer dan compenseren, voorspelt de Commissie. Maar dan moeten de lidstaten wel nu al inspanningen leveren om ervoor te zorgen dat werknemers volop worden bijgeschoold.

 
wo 3 jul
“Amerikaanse technologiebedrijven HP, Dell en Microsoft trekken productie weg uit China"
 

De Amerikaanse computer- en technologiebedrijven HP, Dell en Microsoft overwegen een flink deel van hun productiecapaciteit uit China weg te halen. Dat meldt de Japanse zakenkrant Nikkei. Zo zouden ze de impact van de Amerikaanse importheffingen tegen China willen verzachten.

 
di 2 jul
Chinees sociaal kredietsysteem komt naar de VS
 

China wil tegen 2020 volledig klaar zijn met de implementatie van zijn sociaal kredietsysteem. Dat systeem krijgt onder meer in het westen veel kritiek. Toch lijken ook andere landen steeds meer stappen in die richting te zetten. De Verenigde Staten bijvoorbeeld.

 
ma 17 jun
ECB wil prominentere rol voor de euro
 

De Europese Centrale Bank steunt de Europese Commissie in het promoten van de euro als alternatief voor de dollar. De dollar geldt nog steeds als de belangrijkste internationale valuta, maar de Amerikaanse regering gebruikt deze machtspositie steeds vaker om andere landen onder druk te zetten. Daarom zoeken steeds meer landen een alternatief voor de dollar in het internationale betalingsverkeer.

 
do 13 jun
IMF-topvrouw waarschuwt voor mogelijk verstorende invloed van fintech
 

Christine Lagarde, de topvrouw van het internationaal monetair fonds (IMF), waarschuwt zaterdag voor de mogelijk verstorende invloed die technologiegiganten kunnen hebben op het wereldwijde financiële systeem.

Financiële technologie, afgekort tot fintech, maakt een snelle ontwikkeling door. Fintech heeft de toegang tot goedkope betalingssystemen vergroot, maar leidt ook tot zorgen over de toenemende dominantie van "een handvol" grote techbedrijven.

 
do 13 jun
Ook in het Westen staat persvrijheid onder druk
 

De persvrijheid komt in steeds meer landen onder druk te staan. Ook in Westerse landen lopen journalisten steeds meer risico wanneer zij onthullingen doen op basis van vertrouwelijke documenten. Een zorgwekkende ontwikkeling, zo schrijft Camille Fassett van de Freedom of Press Foundation. Niet alleen komen vertrouwelijke bronnen op deze manier in gevaar, ook wordt het werk van journalisten steeds lastiger gemaakt.

 
do 13 jun
In China kan je nu betalen met je gezicht
 

In China maakt gezichtsherkenning ook als betaalmiddel steeds meer opgang. De technologie is voor platformen zoals Alipay en WeChat Pay – respectievelijk in handen van de holdings Ant Financial en Tencent – een instrument om hun aandeel op de mobiele betaalmarkt te versterken. Dat zegt Stella Yifan Xie, correspondent van de Amerikaanse zakenkrant Wall Street Journal in Hongkong.

 
do 13 jun
Eerste Belgische geothermiebedrijf wil met tien centrales 400.000 huizen verwarmen
 

Soudal-oprichter Vic Swerts investeert samen met twee andere Kempense ondernemers 3,8 miljoen euro in Hita, een spin-off van de onderzoeksinstelling VITO. Volgens De Tijd wil Hita de komende tien jaar tien geothermiecentrales ontwikkelen, voor een totaal bedrag van 230 miljoen euro en de verwarming van 400.000 woningen.

 
do 13 jun
'Oost-Europese arbeiders trekken weg om economische groei in thuisland'
 

Doordat de economieën in Oost-Europa het goed doen, zullen veel arbeiders die daar vandaan komen Nederland verlaten. Dat voorspelt het economisch bureau van ABN AMRO. Het vertrek van deze krachten zal het Nederlandse bedrijfsleven raken door krapte op de arbeidsmarkt.

"Vooral de agrarische sector, bouw, industrie en de transportsector worden hierdoor getroffen, omdat bedrijven hier nu al worstelen met een groot personeelstekort", zegt econoom Nora Neuteboom.

 
do 6 jun
2025 komt dichterbij: luchtvaartautoriteiten vaardigen regels uit voor vliegende taxi’s
 

Wereldwijd maken autoriteiten zich op voor een wetgeving rond vliegende taxi’s. Dat lijkt ook niet nutteloze inspanning, want volgens ramingen zouden tegen eind volgend decennium al meer dan een miljard vluchten met elektrisch aangedreven vliegende taxi’s zijn uitgevoerd. Dat blijkt uit een rapport van Boston Consulting Group. De wereldwijde sector van de vliegende taxi’s zou volgens de consulent een industrie met een waarde van meer dan 2 biljoen dollar uitbouwen.

 
di 4 jun
Een webrevolutie: oprichters berichtendienst Telegram werken aan super geheim internet
 

Nikolai en Pavel Durov, de Russische broers die de berichtendienst Telegram hebben ontwikkeld, werken aan een alternatief internet. Het draagt de naam TON en wordt vóór 31 oktober van dit jaar gelanceerd. De Durovs zullen daarbij gebruik maken van blockchaintechnologie. De lanceringsdatum is geen toeval. De Russische overheid krijgt vanaf 1 november van dit jaar het recht om het internet af te sluiten van de rest van de wereld.

 
vr 17 mei
Wereldwijde mobiele internet-of-things telt één miljard aansluitingen
 

Het mobiele internet-of-things telde eind vorig jaar 1,2 miljard aansluitingen. Dat betekende een stijging met 70 procent tegenover het jaar voordien. Dat blijkt uit een rapport van consulent Berg Insight. De onderzoekers merken op dat de groei vooral is gestuwd door een uitzonderlijke adoptie van de technologie in China, dat 63 procent van alle installaties voor zijn rekening nam.

 
di 14 mei
Industrie 4.0: robots nemen 'mensonvriendelijke' jobs over
 

Industry 4.0 moet onze fabrieken efficiënter, schoner en zuiniger maken met slimme machines, data-analyse, artificiële intelligentie (AI) en virtual reality. Maar wat doet de vierde industriële revolutie met onze productiejobs?

 
di 14 mei
“100 jaar worden straks het nieuwe normaal”
 

Technologische ontwikkelingen zullen ook in de gezondheidssector de volgende jaren voor belangrijke progressie zorgen. Daardoor zal de levensverwachting van de mens snel de grens van de honderd jaar bereiken. Dat is de boodschap van een rapport van Felix Tran en Haim Israel, analisten bij Bank of America Merrill Lynch. Deze activiteiten zullen volgens hen ook aan investeerders interessante kansen bieden.

 
ma 13 mei
Geen mensen meer nodig: Amazon begint met inpakrobots
 

Binnenkort zijn er bij online warenhuis Amazon geen handen meer nodig om bestelde producten in te pakken. In de Verenigde Staten is Amazon begonnen met het in gebruik nemen van de eerste inpakrobots, schrijft persbureau Reuters.

 
vr 10 mei
Drukke Duitse snelweg heeft bovenleiding voor hybride vrachtwagens
 

In Duitsland is de eerste openbare eHighway voor vrachtverkeer geopend. Op een druk gedeelte van de A5 tussen Frankfurt en Darmstadt bevindt zich een testtraject met een bovenleiding voor hybride vrachtwagens.

 
ma 6 mei
Het einde van 007: hebben spionnen in deze tijden van zero privacy nog een rol te spelen?
 

In een wereld waarin honderden miljoenen camera’s actief zijn en smartphones en sociale media elke minuut van ons leven registreren lijkt de rol van spion zo goed als uitgespeeld. Mensen die gewend waren hun zaakjes in het duister te regelen -denk James Bond en co – worden vandaag onmiddellijk door camera’s verraden. Het beroep van geheim agent is daardoor aanzienlijk bemoeilijkt.

 
ma 6 mei
Sarkozy: “Het Westen verdwijnt voor onze ogen”
 

“Ik kan mijn ongerustheid niet verbergen over een vorm van verdwijning in de wereld vandaag van het Westen. Eeuwenlang lag het middelpunt van de wereld in het Westen, stellen dat dit vandaag naar het Oosten is verschoven, maakt me nog geen declinist. (Declinisme: de idee dat de samenleving in een neerwaartse spiraal zit). Wie dat niet ziet, wil niets zien.”

 
ma 6 mei
“Een toekomst waarin contant geld niet meer algemeen geaccepteerd is, kan niet worden uitgesloten”
 

De Zweedse centrale bank heeft het parlement verzocht om uit te zoeken wat wettig betaalmiddel is, zo meldt Bloomberg. Ook wil ze weten welke rol geld van de centrale bank heeft in een gedigitaliseerde economie. Een opmerkelijk verzoek, waar we verschillende conclusies uit kunnen trekken. Dit is wat de centrale bank er zelf over zegt:

 
ma 6 mei
De 50 trillion industrie die voorspeld wordt door een visionair
 

De Canadese Don Tapscott is een van de grootste denkers ter wereld. Tot onze eigen schande moeten we toegeven zelf nooit eerder van de man gehoord te hebben. Wat ook wil zeggen: wij leren, wij leren ook maar, zij het wel constant. Raakt een mens ooit ‘uitgeleerd?’ Het zal wel niet. In ieder geval grijpen we de kans aan om meer over Tapscott te weten te komen. En dit ook aan u, beste lezer, door te geven. Blijkt dat de man een echte visionair is. In 1994, stel u voor, voorspelde hij reeds de Digitale Economie die eraan zou komen. Het boek wordt nog steeds herdrukt, check it out. Bekijkt u ook zo u wilt zijn website.

 
vr 3 mei
China’s blauwdruk voor een New World Order
 

In het verlengde weekend van 26 tot 28 april 2019 vond in China The Second Belt and Road Forum For International Cooperation plaats. 5000 Afgevaardigden van alvast 37 landen maakten er hun opwachting, in de Great Hall of the People in Beijing. Er verscheen nochtans weinig over in de westerse pers, maar het is wel degelijk van enorm belang. Zerohedge noemt het zonder overdrijving: China’s Belt and Road Initiative: A Tectonic Shift in the Geopolitical Balance of Power. Een tectonische verschuiving in de geopolitieke machtsverhoudingen. Hier gaat niets minder dan geschiedenis geschreven worden! Waar gaat het precies over…

 
vr 3 mei
Het eindspel van het globalisme
 

Er zijn onnoemelijk veel factoren die van invloed zijn op het welzijn van de mens. Datzelfde geldt voor onze gehele samenleving. Hoe gaan mensen met elkaar om en in hoeverre wordt de samenleving beïnvloed door factoren van buitenaf. In principe worden we geleefd door de beslissingen van politiek, overheden, centrale banken en andere beleidsmakers.

 
di 30 apr
70% van Saudische elektriciteit wordt verbruikt door airconditioning
 

Saudi-Arabië heeft recent een investering van 109 miljard dollar in zonnekracht aangekondigd. Daarbij zijn de bouw van installaties met een totale capaciteit van 41 gigawatt voorzien. Die investeringen zijn volgens waarnemers noodzakelijk om het land te helpen zijn toenemende vraag naar elektriciteit te kunnen dekken. Een groot deel van die energie zal naar airconditioning en koeling gaan. Over de volgende vijftien jaar wil Saudi-Arabië een totale capaciteit van 54 gigawatt aan hernieuwbare energie uitbouwen.

 
di 30 apr
Karoshi: drones moeten laatwerkers in Japan uit hun kantoor jagen
 

Japan zet drones in om het probleem van overdreven overwerk aan te pakken. Het land heeft al jaren te kampen met wat in het Japans ‘karoshi’ wordt genoemd: mensen die zichzelf letterlijk dood werken. De meeste slachtoffers sterven aan de gevolgen van een hartaanval of beroerte, een arbeidsongeval of zelfmoord.

 
di 30 apr
Nieuwe trend: U wordt betaald (in cryptomunten) in plaats van te moeten betalen…
 

Jaguar Land Rover gaat eigenaars/kopers op termijn in cryptomunten vergoeden voor hun data. Voor het mededelen van persoonlijke gegevens vergoed worden, betaald, het is weer eens wat anders! Dan deze gratis ‘weggeven’ en bijvoorbeeld Facebook et al. er rijk mee maken. JLR is de grootste automaker van het VK. Het bedrijf onderzoekt hoe het op termijn zijn klanten kan vergoeden. In cryptomunten dus en in ruil voor het meedelen van bepaalde gegevens. Die cryptomunten waarvan sprake, is eigenlijk één bepaalde munt, namelijk IOTA. Die kunnen klanten, kopers dan spenderen aan bijvoorbeeld parkingkosten. Op het nieuws stijgt IOTA met wel 20 procent op 29 april 2019.

 
ma 29 apr
‘Fake news’ wordt nu ook een probleem voor beursgenoteerde bedrijven
 

Nepnieuws dat krantenkoppen genereert, kan de bedrijfsresultaten aantasten en de aandelenkoersen doen instorten. Het probleem kan op het gebied van public relations een echte nachtmerrie blijken. Niet zelden is de schade onomkeerbaar. Dat zegt Claire Atkinson, media-specialiste bij NBC News. Atkinson merkt echter op dat veel ondernemingen beseffen dat een ingrijpen noodzakelijk is. Vele bedrijven hebben daarvoor externe specialisten ingehuurd.

 
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Personal Finance
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs