EUR/USD:
GOUD:
ZILVER:
BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
43
kliks
Bron: businessinsider.com
30
kliks
Bron: Geotrendlines.nl
27
kliks
Bron: Geotrendlines.nl
24
kliks
20
kliks
 
Trends & Transitie
vr 17 mei
Wereldwijde mobiele internet-of-things telt één miljard aansluitingen
 

Het mobiele internet-of-things telde eind vorig jaar 1,2 miljard aansluitingen. Dat betekende een stijging met 70 procent tegenover het jaar voordien. Dat blijkt uit een rapport van consulent Berg Insight. De onderzoekers merken op dat de groei vooral is gestuwd door een uitzonderlijke adoptie van de technologie in China, dat 63 procent van alle installaties voor zijn rekening nam.

 
di 14 mei
Industrie 4.0: robots nemen 'mensonvriendelijke' jobs over
 

Industry 4.0 moet onze fabrieken efficiënter, schoner en zuiniger maken met slimme machines, data-analyse, artificiële intelligentie (AI) en virtual reality. Maar wat doet de vierde industriële revolutie met onze productiejobs?

 
di 14 mei
“100 jaar worden straks het nieuwe normaal”
 

Technologische ontwikkelingen zullen ook in de gezondheidssector de volgende jaren voor belangrijke progressie zorgen. Daardoor zal de levensverwachting van de mens snel de grens van de honderd jaar bereiken. Dat is de boodschap van een rapport van Felix Tran en Haim Israel, analisten bij Bank of America Merrill Lynch. Deze activiteiten zullen volgens hen ook aan investeerders interessante kansen bieden.

 
ma 13 mei
Geen mensen meer nodig: Amazon begint met inpakrobots
 

Binnenkort zijn er bij online warenhuis Amazon geen handen meer nodig om bestelde producten in te pakken. In de Verenigde Staten is Amazon begonnen met het in gebruik nemen van de eerste inpakrobots, schrijft persbureau Reuters.

 
vr 10 mei
Drukke Duitse snelweg heeft bovenleiding voor hybride vrachtwagens
 

In Duitsland is de eerste openbare eHighway voor vrachtverkeer geopend. Op een druk gedeelte van de A5 tussen Frankfurt en Darmstadt bevindt zich een testtraject met een bovenleiding voor hybride vrachtwagens.

 
ma 6 mei
Het einde van 007: hebben spionnen in deze tijden van zero privacy nog een rol te spelen?
 

In een wereld waarin honderden miljoenen camera’s actief zijn en smartphones en sociale media elke minuut van ons leven registreren lijkt de rol van spion zo goed als uitgespeeld. Mensen die gewend waren hun zaakjes in het duister te regelen -denk James Bond en co – worden vandaag onmiddellijk door camera’s verraden. Het beroep van geheim agent is daardoor aanzienlijk bemoeilijkt.

 
ma 6 mei
Sarkozy: “Het Westen verdwijnt voor onze ogen”
 

“Ik kan mijn ongerustheid niet verbergen over een vorm van verdwijning in de wereld vandaag van het Westen. Eeuwenlang lag het middelpunt van de wereld in het Westen, stellen dat dit vandaag naar het Oosten is verschoven, maakt me nog geen declinist. (Declinisme: de idee dat de samenleving in een neerwaartse spiraal zit). Wie dat niet ziet, wil niets zien.”

 
ma 6 mei
“Een toekomst waarin contant geld niet meer algemeen geaccepteerd is, kan niet worden uitgesloten”
 

De Zweedse centrale bank heeft het parlement verzocht om uit te zoeken wat wettig betaalmiddel is, zo meldt Bloomberg. Ook wil ze weten welke rol geld van de centrale bank heeft in een gedigitaliseerde economie. Een opmerkelijk verzoek, waar we verschillende conclusies uit kunnen trekken. Dit is wat de centrale bank er zelf over zegt:

 
ma 6 mei
De 50 trillion industrie die voorspeld wordt door een visionair
 

De Canadese Don Tapscott is een van de grootste denkers ter wereld. Tot onze eigen schande moeten we toegeven zelf nooit eerder van de man gehoord te hebben. Wat ook wil zeggen: wij leren, wij leren ook maar, zij het wel constant. Raakt een mens ooit ‘uitgeleerd?’ Het zal wel niet. In ieder geval grijpen we de kans aan om meer over Tapscott te weten te komen. En dit ook aan u, beste lezer, door te geven. Blijkt dat de man een echte visionair is. In 1994, stel u voor, voorspelde hij reeds de Digitale Economie die eraan zou komen. Het boek wordt nog steeds herdrukt, check it out. Bekijkt u ook zo u wilt zijn website.

 
vr 3 mei
China’s blauwdruk voor een New World Order
 

In het verlengde weekend van 26 tot 28 april 2019 vond in China The Second Belt and Road Forum For International Cooperation plaats. 5000 Afgevaardigden van alvast 37 landen maakten er hun opwachting, in de Great Hall of the People in Beijing. Er verscheen nochtans weinig over in de westerse pers, maar het is wel degelijk van enorm belang. Zerohedge noemt het zonder overdrijving: China’s Belt and Road Initiative: A Tectonic Shift in the Geopolitical Balance of Power. Een tectonische verschuiving in de geopolitieke machtsverhoudingen. Hier gaat niets minder dan geschiedenis geschreven worden! Waar gaat het precies over…

 
vr 3 mei
Het eindspel van het globalisme
 

Er zijn onnoemelijk veel factoren die van invloed zijn op het welzijn van de mens. Datzelfde geldt voor onze gehele samenleving. Hoe gaan mensen met elkaar om en in hoeverre wordt de samenleving beïnvloed door factoren van buitenaf. In principe worden we geleefd door de beslissingen van politiek, overheden, centrale banken en andere beleidsmakers.

 
di 30 apr
70% van Saudische elektriciteit wordt verbruikt door airconditioning
 

Saudi-Arabië heeft recent een investering van 109 miljard dollar in zonnekracht aangekondigd. Daarbij zijn de bouw van installaties met een totale capaciteit van 41 gigawatt voorzien. Die investeringen zijn volgens waarnemers noodzakelijk om het land te helpen zijn toenemende vraag naar elektriciteit te kunnen dekken. Een groot deel van die energie zal naar airconditioning en koeling gaan. Over de volgende vijftien jaar wil Saudi-Arabië een totale capaciteit van 54 gigawatt aan hernieuwbare energie uitbouwen.

 
di 30 apr
Karoshi: drones moeten laatwerkers in Japan uit hun kantoor jagen
 

Japan zet drones in om het probleem van overdreven overwerk aan te pakken. Het land heeft al jaren te kampen met wat in het Japans ‘karoshi’ wordt genoemd: mensen die zichzelf letterlijk dood werken. De meeste slachtoffers sterven aan de gevolgen van een hartaanval of beroerte, een arbeidsongeval of zelfmoord.

 
di 30 apr
Nieuwe trend: U wordt betaald (in cryptomunten) in plaats van te moeten betalen…
 

Jaguar Land Rover gaat eigenaars/kopers op termijn in cryptomunten vergoeden voor hun data. Voor het mededelen van persoonlijke gegevens vergoed worden, betaald, het is weer eens wat anders! Dan deze gratis ‘weggeven’ en bijvoorbeeld Facebook et al. er rijk mee maken. JLR is de grootste automaker van het VK. Het bedrijf onderzoekt hoe het op termijn zijn klanten kan vergoeden. In cryptomunten dus en in ruil voor het meedelen van bepaalde gegevens. Die cryptomunten waarvan sprake, is eigenlijk één bepaalde munt, namelijk IOTA. Die kunnen klanten, kopers dan spenderen aan bijvoorbeeld parkingkosten. Op het nieuws stijgt IOTA met wel 20 procent op 29 april 2019.

 
ma 29 apr
‘Fake news’ wordt nu ook een probleem voor beursgenoteerde bedrijven
 

Nepnieuws dat krantenkoppen genereert, kan de bedrijfsresultaten aantasten en de aandelenkoersen doen instorten. Het probleem kan op het gebied van public relations een echte nachtmerrie blijken. Niet zelden is de schade onomkeerbaar. Dat zegt Claire Atkinson, media-specialiste bij NBC News. Atkinson merkt echter op dat veel ondernemingen beseffen dat een ingrijpen noodzakelijk is. Vele bedrijven hebben daarvoor externe specialisten ingehuurd.

 
do 25 apr
Een op de zeven banen in gevaar door automatisering
 

Tot 14 procent van de banen in de 36 lidstaten van de OESO (Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling) kan in de komende vijftien tot twintig jaar verloren gaan door automatisering. Dat heeft de OESO vandaag bekendgemaakt.

 
do 25 apr
Binnen 5 jaar betalen we onze lunch met cryptomunten
 

Dat is toch wat 56 procent van de respondenten op een Twitter poll verwacht. Dit online marktonderzoek werd niet door de eerste de beste gehouden. Het is het Internationaal Monetair Fonds dat wil weten hoe we allemaal onze lunch denken te betalen binnen 5 jaar. Hoewel polls via Twitter nu niet bepaald wetenschappelijk bewijs zijn, toont het toch twee zaken aan. (Buiten de gegeven antwoorden natuurlijk.) Het IMF is behoorlijk ‘moderner’ dan we haar gaven. Plus: wat een ‘eer’ eigenlijk voor Twitter dat het medium door zo’n hoge instantie gebruikt wordt. Tja, wanneer zelfs de president van de VS een verwoed twitteraar blijkt… We zien ons allemaal vroeg of laat nog gaan stemmen voor verkiezingen online, en waarom niet?

 
wo 24 apr
ING: Wereldwijd 13 biljoen dollar nodig voor merendeel wind- en zonne-energie
 

Tot 2050 is er zo'n 13 biljoen dollar (11,6 biljoen euro) aan investeringen nodig om het aandeel wind- en zonne-energie in het wereldwijde stroomverbruik te doen stijgen van 8 procent naar 64 procent. Dit hebben economen van het ING Economisch Bureau berekend in een woensdag gepubliceerde analyse.

 
wo 24 apr
Warren Buffett: “Kranten kunnen niet overleven”
 

De krantenindustrie zal het bijzonder moeilijk krijgen om te overleven. Dat heeft miljardair Warren Buffett, chief executive van investeerder Berkshire Hathaway, in een gesprek met Yahoo Finance gezegd. Volgens Buffett zullen de meeste gedrukte titels verdwijnen. Hij denkt dat uiteindelijk alleen enkele grote en succesvolle kranten zullen blijven bestaan. De sector moet immers afrekenen met een zware concurrentie van online partijen, die het grootste deel van de inkomsten uit reclame inpikken.

 
di 23 apr
Musk: “Machine die menselijk brein koppelt aan computer komt snel”
 

Het technologiebedrijf Neuralink zal binnenkort een interface op de markt brengen die het menselijke brein aan computers kan koppelen. Dat heeft Elon Musk, oprichter van Neuralink, gezegd. Concrete details over de plannen van de startup kon Musk echter nog niet mededelen. Op de website van het bedrijf staan inmiddels vacatures voor elf verschillende functies.

 
di 23 apr
Steeds meer winkelketens failliet en groeiend aantal leegstaande winkelpanden
 

Het gaat maar door. Onze binnensteden worden steeds saaier door een groeiend aantal leegstaande winkelpanden. De ene na de andere winkelketen gaat op de fles. Is dit een voorbode van een nieuwe recessie of gewoon de trend in de laatste 2 decennia waarin de internetverkopen trendmatig toenemen en de winkelverkopen dienovereenkomstig afnemen. Het zijn ontwikkelingen waarbij we eerst de kat een aantal jaren uit de boom kijken. Maar eens zien hoe dit zich verder ontwikkelt. Nu zijn we een flink aantal jaren verder en het gaat maar door. Het kost teveel ruimte om al die winkels op te sommen die de laatste jaren zijn gesloten. Misschien wordt het eens tijd dat onze beleidsmakers een beleid gaan ontwikkelen om deze trend te stoppen. Hoe saai worden onze binnensteden wel niet met al die leegstand.

 
do 18 apr
Censuur: Ieder land zijn eigen internet?
 

Rusland gaat het internet controleren, beheersen, censureren. Toch alles wat haar burgers ervan kunnen zien, lezen, horen en gebruiken. De wet hieromtrent is reeds gestemd en goedgekeurd op dinsdag 16 april 2019. Separatisme, nationalisme, populisme…de meeste termen die op ‘isme’ eindigen beloven niet veel goeds. Systemen, dogma’s, strenge leer… En systemen, beste lezers, verondersteld gekend, zijn meest ontworpen of ontstaan om mensen te beheersen. Waarom hebben bepaalde staten zoveel schrik van hun burgers?

 
ma 15 apr
De opkomst van de ‘superjobs’: automatisering brengt enkel meer werk
 

De arbeidsmarkt van de toekomst zal onder meer de opkomst van superjobs als kenmerk hebben. Deze nieuwe functies zullen een aantal taken samenbrengen die vroeger door verschillende werknemers werden uitgevoerd. Dat zal aanleiding geven tot de creatie van een nieuw type werknemer, dat verschillende opdrachten moet combineren. Dat is de boodschap van een rapport van consulent Deloitte.

 
vr 12 apr
Druk op middenklasse zal vooral op millennials wegen
 

De wereldwijde middenklasse klasse staat onder een toenemende druk. Daarvan lijken bovendien vooral de millennials het slachtoffer te zullen worden. Die waarschuwing staat in een rapport van de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (Oeso).

 
do 11 apr
Versnelde urbanisatie: wat betekent dit voor de wereldeconomie?
 

Tegen 2050 zullen er weer 2,5 miljard mensen méér op onze aardbol leven. Hoé precies leven, dat is nog een groot vraagteken. In ieder geval lijkt versnelde urbanisatie, de trek naar de steden, wel een vaststaand feit. Op onderstaande grafiek zien we dat die verstedelijking trouwens al heel lang bezig is.

 
do 11 apr
Saudi-Arabië wil regionaal zwaargewicht in windenergie worden
 

Saudi-Arabië op het gebied van windenergie snel tot een regionaal zwaargewicht uitgroeien. Het land koestert daarbij de intentie om de volgende tien jaar 6,2 gigawatt (GW) aan nieuwe windcapaciteit te installeren. Daarmee zou het land 46 procent van alle bouwprojecten voor windkracht het volgende decennium in het Midden-Oosten vertegenwoordigen. Dat blijkt uit een rapport van consulent Wood Mackenzie Power & Renewables over de vooruitzichten van windenergie op dertien markten in het Midden-Oosten.

 
di 9 apr
Amerikaanse vermogens verschuiven naar jongere generaties
 

In de Verenigde Staten controleren babyboomers het grootste deel van de welvaart van de natie. Ze zijn ook in de meerderheid bij de vermogende en superrijke huishoudens. Tegelijkertijd is er echter een duidelijke verschuiving van die rijkdom aan de gang. Dat is de conclusie van een rapport van het bureau Packaged Facts.

 
di 9 apr
Chinese innovatie presenteert snelle inhaalbeweging
 

China groeit in innovatie veel sneller dan de Verenigde Staten. Dat is de boodschap van een rapport van de Information Technology and Innovation Foundation (Itif). De onderzoekers merken op dat China op het gebied van innovatie ten opzichte van de Verenigde Staten het voorbije decennium een enorme vooruitgang heeft geboekt. Volgens hen is China geëvolueerd van een innovatie-kopieermachine naar een voorloper in industriële vernieuwing.

 
di 9 apr
Valt er nu al geld te verdienen met artificiële intelligentie? Deze aandelen zetten in op ‘vierde industriële revolutie’
 

Of u dat nu wilt of niet: ons dagelijks leven zal de komende jaren grondig veranderen. Want na het internet in de jaren 90 en de smartphone het voorbije decennium staat artificiële intelligentie klaar om een nooit geziene revolutie te ontketenen. Vraag is of het nu al loont om te investeren in bedrijven die daarin de koploper willen zijn.

 
ma 8 apr
Vanaf zomer altijd binnen vijf seconden geld overmaken tussen zeven banken
 

Na een succesvolle testperiode voeren zeven Nederlandse banken tussen nu en het begin van de zomer geleidelijk zogenoemde Instant Payments in. Klanten van ABN AMRO, ING, Rabobank, SNS, ASN Bank, RegioBank en Knab kunnen dan onderling elektronisch geld overmaken. Het bedrag staat dan binnen vijf seconden op de rekening van de ontvanger.

Instant Payments zijn ook 's nachts, in het weekend en op feestdagen beschikbaar. Klanten hoeven niets extra's te doen om een betaling zo snel te laten verlopen, meldt Betaalvereniging Nederland maandag. De vereniging waarschuwt voor phishingberichten die iets anders beweren.

 
ma 8 apr
Chinese bouwwoede in Latijns-Amerika maakt VS nerveus
 

De Chinese expansiedrang in Latijns-Amerika begint in de Verenigde Staten grote zenuwachtigheid te creëren. Dat betoogt het persbureau Associated Press naar aanleiding van de investeringen die China onder meer in het Centraal-Amerikaanse land Panama wil doen. De Verenigde Staten tonen historisch al weinig tolerantie voor bemoeiingen van andere grootmachten in Latijns-Amerika. Panama is bovendien echter ook strategisch van groot belang. Het Panamakanaal maakt voor de scheepvaart immers een doorgang tussen de Atlantische Oceaan en de Stille Oceaan mogelijk. De Verenigde Staten hebben dan ook liever niet dat China in die regio een grotere invloed zou kunnen opbouwen.

 
zo 7 apr
‘Deze nieuwe soort munten kan wel eens ons zicht op geld veranderen’
 

Dit is de vertaalde titel van een stuk dat op de site van het World Economic Forum (WEF) verschijnt. ‘This new form of currency could transform the way we see money.’ Het is opvallend (en ook vleiend) dat dit internationaal economisch forum zelfs meermaals aandacht besteedt aan digitale munten. Specifiek handelt het stuk, onder de hoofding Financial and Monetary Systems, over de zoektocht van tientallen centrale banken in de wereld. Die zijn namelijk in diverse stadia van een eigen digitale munt te creëren. Groot nieuws toch, dunkt ons. Het geeft een ijk, een stempel, erkenning ook van rechtsgeldig en valabel zijn. Opnieuw een bewijs dat de digitale wereld van cryptomunten en blockchain, hier is om te blijven…

 
vr 5 apr
De toekomst van het internet zijn oude mensen. Zijn we daar op voorbereid?
 

In de Verenigde Staten wonen binnenkort meer 65-plussers dan mensen in eender welke andere leeftijdscategorie. In verschillende Europese en Aziatische landen zal zich een gelijkaardige demografische situatie voordoen. Die zal ook nog tientallen jaren zo blijven. Is het internet daar op voorbereid?

 
di 2 apr
Duitse veiligheidsagentschappen willen toegang tot elke computer
 

In Duitsland moet het Bundesamt für Verfassungsschutz (BfV) – de binnenlandse veiligheidsdienst – grotere mogelijkheden krijgen om het internet te doorzoeken. Daarvoor moet de dienst onder meer trojaanse paarden kunnen inzetten. Dat staat volgens André Meister en Anna Biselli, redacteuren bij de nieuwssite Netzpolitik.org, in een plan dat door Horst Seehofer, Duits minister van binnenlandse zaken, is uitgewerkt.

 
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Personal Finance
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs