EUR/USD:
GOUD:
ZILVER:
BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
51
kliks
Bron: Edelmetaal-info.nl
41
kliks
35
kliks
Bron: Edelmetaal-info.nl
21
kliks
20
kliks
 
Trends & Transitie
di 13 nov
Dit wordt de olie van de volgende 100 jaar
 

Olie domineert al decennia onze energie-infrastructuur. Een wereld zonder olie is op dit moment ondenkbaar. Maar de dominantie van olie daalt. Er komen steeds meer (groene) alternatieven. Maar de nieuwe olie voor de komende 100 jaar is geen grondstof, maar zijn batterijen.

 
di 13 nov
IoT: In 2020 zo’n 40 zettabytes aan opgeslagen data
 

In 2020 kunnen we beschikken over 40 zettabytes aan opgeslagen data. De voorspelling is dat met de introductie van ‘internet of things’ in 2020 meer dan 30 miljard apparaten draadloos met elkaar in verbinding staan en continue data met elkaar uitwisselen. Daarnaast zijn met de komst van de quantum computer, en de laatste ontwikkelingen op het gebied van kunstmatige intelligentie, grote stappen in dataverwerking te verwachten.

 
ma 12 nov
Chinese digitale autoritaire staat vindt steeds meer navolging
 

Wereldwijd moet worden vastgesteld worden dat regeringen steeds vaker investeren in online instrumenten, vaak naar Chinees model, om tegenstanders te onderdrukken en hun grip op de macht te versterken. Dat zegt een rapport van de denktank Freedom House, gebaseerd op een analyse van vijfenzestig landen. Opgemerkt wordt dat de internet-vrijheid vorig jaar in zesentwintig landen verder is achteruitgegaan. In negentien naties werden vorderingen opgetekend, maar vaak bleek die vooruitgang miniem.

[...]

 
zo 11 nov
Waar laten we straks onze zonnestroom? In grote batterijen op zolder
 

Uiteindelijk moeten veel huishoudens eraan: een accu die de zelf opgewekte stroom van bijvoorbeeld een zonnepaneel opslaat. Hoewel zonnepanelen enorm populair zijn, valt dat met thuisaccu's nog erg tegen. Maar het ligt voor de hand dat daar de komende jaren verandering in komt. 

Nu hebben nog maar enkele duizenden Nederlandse huishoudens een thuisaccu. Nu kunnen veel huishoudens met zonnepanelen simpelweg hun stroom terugleveren aan het energienet tegen dezelfde prijs als waarvoor ze stroom verbruiken.

 
do 8 nov
Wen er maar aan: 'fake news' wordt de norm
 

Het sociale medium Facebook maakte eerder deze week bekend 115 accounts te hebben verwijderd omdat die aan ‘buitenlandse mogendheden’ gelinkt zouden zijn. Twitter maakte van zijn kant bekend vorige week meer dan 10.000 bots te hebben verwijderd die berichten hadden gepost, die ogenschijnlijk door Democraten waren gemaakt, maar mensen ontraadden om bij de tussentijdse verkiezingen in de VS te gaan stemmen.

 
zo 28 okt
Nieuwe fabriek zet robots in … om robots te bouwen
 

Het is zover. Robots kunnen zich vanaf nu eigenhandig voortplanten. Niet in de natuurlijke, plezierige manier waarop wij het doen, maar wel aan een lopende band. De Zwitserse robotgigant ABB Robotics heeft besloten een nieuwe fabriek te bouwen waar robots zullen worden ingezet om hun soortgenoten in elkaar te vijzen. Die zal in China komen te staan en zal de productie voor Azië grotendeels op zich nemen. Tegen 2020 zouden de eerste robots er van de band moeten rollen.

 
zo 28 okt
Geheimzinnige onderhandelingen over het Europese auteursrecht
 

Begin oktober 2018 is de eerste “trialoog” vergadering gehouden over de EU copyright wetsherziening, berucht vanwege haar linkbelasting en uploadfilters. In deze reeks besloten vergaderingen moet de Europese Commissie met het Europees Parlement en de Raad (die de regeringen van de lidstaten vertegenwoordigen) de definitieve tekst opstellen die voor elk van de instellingen aanvaardbaar is. Het is de laatste kans om wijzigingen aan te brengen voordat de richtlijn wordt aangenomen. Vergaderingen zijn momenteel gepland tot aan de Kerst, hoewel het nog steeds onduidelijk is of het proces tegen die tijd kan worden afgerond.

 
vr 26 okt
(A)sociale Media
 

‘Kinderen besteden meer tijd aan smartphone dan aan vriendjes’ , is een van de conclusies van een internationaal onderzoek onder 7000 mensen in tien landen, waaronder Nederland. De helft van de vijf- tot tienjarigen heeft al een smartphone. Bij volwassenen is het al niet anders. Bijna 40 procent besteedt een tot drie uur per dag aan sociale media, aldus een ander onderzoek. Wij vinden het triest en een reuzegroot bewijs van hoe eenzaam we allemaal zijn. Hoezeer we aandacht missen. We zijn druk-druk en oh zo nieuwgierig naar wat onze ‘vrienden’ aan de andere kant van de wereld te vertellen hebben. Maar we kijken niet of nauwelijks om naar wie er vlak naast ons zit. Sociale media? Zeg maar liever asociale…

 
ma 22 okt
Invasie goedkope Chinese auto's in Europa komt op gang, en dat vanuit België
 

Na Lynk & Co dient zich een tweede Chinees automerk aan dat in Europa auto’s gaat produceren en verkopen. De Chinese autofabrikant Thunder Power wil vanaf eind 2020 elektrische auto’s produceren in Gosselies nabij Charleroi. Lynk & Co zal zijn auto’s produceren bij Volvo Cars in Gent. Mogen we binnenkort een invasie van goedkopere Chinese auto’s verwachten?

 
wo 10 okt
VK verwacht dat vijfduizend banen naar Europa verhuizen vóór Brexit
 

De Britse minister John Glen verwacht dat het Verenigd Koninkrijk vijfduizend banen in de financiële dienstverlening verliest in aanloop naar Brexit. Die banen verhuizen naar continentaal Europa.

Als minister op het gebied van financiële dienstverlening zal hij "alles doen" om te zorgen dat Londen een belangrijk financieel centrum blijft, ook na het vertrek van Groot-Brittannië uit de Europese Unie.

 
di 9 okt
Professionele gamers kunnen voor hun 30e miljonair worden
 

Miljonair worden door spelletjes te spelen. Het is de realiteit voor steeds meer jongeren. De gaming industrie groeit snel, net als het prijzengeld dat je ermee kan verdienen. Net als professionele sporters miljonair kunnen worden voor hun 30e kunnen professionele e-sporters dat tegenwoordig ook.

 
di 9 okt
Is de grens van thuiswerken inmiddels bereikt?
 

Meer thuiswerken kan wel eens de oplossing betekenen voor twee urgente problemen in onze moderne maatschappij. Of daar tenminste flink toe bijdragen. Het zijn de klimaatverandering en het mobiliteitsprobleem.

 
di 2 okt
"Diesel en benzine zijn in Denemarken verleden tijd": verkoop auto's met verbrandingsmotoren vanaf 2030 niet meer toegelaten
 

Denemarken wil auto’s met verbrandingsmotoren van de straten weren. Daarom zullen vanaf 2030 geen nieuwe wagens meer verkocht mogen worden die louter op diesel of benzine rijden. Dat heeft premier Lars Løkke Rasmussen vandaag in het Deense parlement bekendgemaakt. “Diesel en benzine zijn in Denemarken verleden tijd”, aldus de Deense eerste minister.

 
di 2 okt
Uitvinder van het internet komt met nieuwe technologie
 

De uitvinder van het internet (Sir Tim Berners-Lee), heeft een nieuwe technologie ontwikkeld om gebruikers hun privacy terug te geven. Zijn nieuwe bedrijf heet Inrupt en de technologie heeft de naam Solid gekregen. De slogan: ‘The future is still so much bigger than the past‘. Wanneer het nieuwe project voldoende funding bij elkaar kan sprokkelen kan het vlug gaan. Zelfs met terugwerkende kracht. Gebruikers zullen opnieuw baas zijn over al hun persoonlijke gegevens. De mening, deelname of toestemming van giganten zoals Google en Facebook werd in deze bewust niét gevraagd. De nieuwe technologie zal internet ‘op zijn kop zetten’, aldus Berners-Lee zelf.

 
di 2 okt
Topman EU-steunfonds: 'Internationale belangstelling voor euro groeit'
 

Volgens Klaus Regling, topman van het Europese steunfonds ESM, neemt de internationale belangstelling voor de euro toe. Vooral in Azië wordt de Europese eenheidsmunt door de handelsspanningen tussen China en de Verenigde Staten steeds vaker gebruikt.

 
za 29 sep
Artificiële intelligentie: Zijn robots verantwoordelijk voor hun daden?
 

De jongste weken en dagen staat de problematiek van de killer robots - autonome machines die zelf kunnen beslissen om tot dodelijk geweld over te gaan - opnieuw in het centrum van de belangstelling. Onder meer de organisatie Campaign to Stop Killer Robots heeft zware kritiek geuit op de Verenigde Staten en Rusland, die beperkende afspraken over de inzet van de killer robots bij de Verenigde Naties hebben geblokkeerd.

 
do 20 sep
310.000 Belgen zullen job zien verdwijnen door digitalisering: dit zijn de 10 meest bedreigde beroepen
 

Niet minder dan 310.000 Belgen hebben op dit moment een job of solliciteren voor een job die in 2030 niet eens meer zal bestaan. Dat is al binnen twaalf jaar. Grote schuldige is de digitalisering: computers en robots nemen steeds meer taken over.

 
ma 17 sep
'Robotisering creëert komende vijf jaar 58 miljoen nieuwe banen'
 

De komende vijf jaar worden er wereldwijd netto banen gecreëerd door robotisering, volgens het World Economic Forum (WEF). Tot en met 2022 zouden er zo'n 75 miljoen banen kunnen verdwijnen, maar ook 133 miljoen banen ontstaan door machines die werk uit handen nemen.

Het WEF benadrukt wel dat het om voorzichtige schattingen gaat. In een rapport werden werkgevers met in totaal 15 miljoen werknemers ondervraagd over hun verwachtingen.

 
do 13 sep
Europees Parlement stemt voor online censuur
 

Woensdag 12 september 2018 is in het Europees Parlement gestemd op nieuwe wetgeving rond auteursrecht. Er is gestemd voor online censuur. Platforms worden met de nieuwe wet verantwoordelijk voor wat jij online plaatst. Dat betekent dat ze je uploads zullen filteren en bij twijfel blokkeren. Een grote aanslag op jouw vrijheid van meningsuiting en een grote inperking van al het moois dat je op het internet kunt vinden.

 
za 8 sep
De nieuwe kolonisatie van Afrika?
 

China gaat nog eens 60 miljard dollar investeren in het Afrikaanse continent. Zo beloofde president Xi Jinping tijdens het ‘Forum on China-Africa Cooperation (FOCAC) in Beijing’. Deze komen bovenop eenzelfde bedrag dat in 2015 vrijgegeven werd. China breidt haar invloed op het één na grootste continent op Aarde gestadig uit. China is er vanwege de grondstoffen. China heeft ze broodnodig, en Afrika hééft ze (met ook nood aan brood, en liefst nog enig beleg). De Chinese president noemt het “cooperation” – samenwerking, en een win-win situatie. Critici benoemen de verhouding China-Afrika dan weer als een Nieuwe Kolonisatie.

 
do 6 sep
Dit is het grootste windmolenpark in zee ter wereld
 

In de Ierse Zee, tussen Ierland en het Verenigd Koninkrijk, is vandaag ’s werelds grootste windmolenpark in zee ingehuldigd.

 
ma 3 sep
Het probleem van vergrijzing wordt nog veel groter
 

Het probleem van vergrijzing is alom bekend. De meeste Westerse economieën hebben te maken met een ouder wordende bevolking en daar tegenover staan maar weinig jongeren. In de toekomst gaat dit probleem nog veel groter worden. In het bijzonder voor de Europeanen.

 
di 28 aug
In Europa rijden nu 1 miljoen elektrische wagens rond
 

In Europa rijden inmiddels meer dan één miljoen elektrische wagens, nadat de verkopen tijdens de eerste helft van dit jaar met 40 procent zijn gestegen. Dat blijkt uit cijfers van sector-analist EV-Volumes. Opgemerkt wordt dat Europa deze mijlpaal weliswaar één jaar later bereikt dan China, dat echter over een veel grotere automarkt beschikt.

 
ma 27 aug
Miljoen woningen erbij voor 2030: Gaat dat wel goed?
 

In elf jaar tijd moeten er een miljoen extra woningen komen, stelde minister van Binnenlandse Zaken Kajsa Ollongren in mei dit jaar. Of dat gaat lukken is de vraag, want de grond raakt op, de overheid laat de bouw grotendeels aan gemeenten over en onze woonbehoefte is veranderd. 

Zoveel nieuwe woningen in zo'n korte tijd, dat klinkt als een feest voor projectontwikkelaars en architecten. De woningen moeten energieneutraal zijn, inspelen op demografische veranderingen en ook nog eens passen op een beperkt bouwoppervlak.

 
vr 24 aug
Mediterraans eiland draait volledig op hernieuwbare energie
 

Het Griekse eiland Tilos, onderdeel van de Dodekanesos, wordt het eerste mediterrane eiland dat volledig door windenergie en zonnekracht van elektriciteit zal worden voorzien. Die realisatie zorgt er bovendien voor dat het eiland niet langer met bevoorradingsproblemen en zijn bijhorende lasten zal worden geconfronteerd.

 
di 21 aug
Windmolens op zee leveren al energie voor miljoen gezinnen
 

In cijfers: er staan momenteel 274 windmolens op zee te draaien. Hiermee komt de totale capaciteit aan Belgische offshore windenergie op 1.119 megawatt (MW). Dat komt overeen met een jaarlijkse elektriciteitsproductie van 4.030 gigawattuur (GWh). Tussen 2010 en 2030, want de parken moeten ook gebouwd en vooral onderhouden worden, levert dat 15.000 tot 16.000 jobs op.

 
wo 8 aug
Memo Democratische senatoren gelekt met plan om internet totaal over te nemen
 

Uit een gelekte memo die onder Democratische senatoren in Amerika rondgaat blijkt dat de partij van de Clintons en Obama’s verregaande autoritaire maatregelen wil nemen om politiek incorrecte berichten en opinies permanent van het internet te halen. Dat zal worden gedaan onder het mom van het bestrijden van ‘nepnieuws’ en ‘Russische trollen’, precies de termen die ook de reguliere nieuwsmedia in Nederland constant gebruiken in hun verwoede pogingen om hun misleidende propaganda over bijna alle belangrijke onderwerpen geloofwaardig te houden. Kortom: progressief-links staat op het punt het internet totaal over te nemen. Deze week werd daar in de VS de eerste stap toe genomen met het bannen van Infowars door grote tech giganten.

 
wo 8 aug
Westerse internet censuur wordt actief: Eerst grote onafhankelijke media in VS geblokkeerd
 

Het zat er al lang aan te komen, en nu is het zover. In de Verenigde Staten is het door progressief en links beheerste massamedia complex begonnen met het blokkeren van onafhankelijke en alternatieve nieuwsmedia. De grootste Amerikaanse site op dit gebied, Infowars, dat van meet af aan op de hand van president Trump was, wordt inmiddels compleet geblokkeerd door YouTube en Facebook, iets waar vooral CNN, de officiële nepnieuws- en propaganda zender van de Democraten en globalisten, al lang op aandrong (2). Het is wachten op het moment totdat ook in de EU wordt begonnen met het blokkeren van sites en blogs zoals deze, omdat die niet de juiste politiek correcte mening en visie verspreiden.

 
di 7 aug
Globale vastgoedgekte is voorbij
 

Nadat de vastgoedprijzen in de wereldwijde hoofdsteden jarenlang een quasi onafgebroken stijging hebben laten optekenen, is aan die trend blijkbaar een einde gekomen. Ook in de meest populaire vastgoedlocaties van de planeet - van Londen tot Sydney en van Peking tot New York - worden prijsdalingen opgetekend. Dat zegt een rapport van het Internationale Monetaire Fonds (IMF).

 
ma 30 jul
China wil duizend fabrieken sluiten om verontreiniging
 

In de Chinese hoofdstad Peking worden voor 2020 duizend fabrieken gesloten. De maatregel maakt deel uit van een programma om de luchtverontreiniging in de stad tegen te gaan.

Volgens het document wil Peking af van fabrieken en zware industrieën. In plaats van deze industrieën willen ze de ruimte bieden aan hightechbedrijven. De hoofdstad zou reeds 19.500 bedrijven hebben afgewezen die zich in Peking wilden vestigen. 2.465 fabrieken zijn gesloten of verplaatst.

 
vr 20 jul
China zet in op nieuwe transportmodus, namelijk de hyperloop
 

China gaat zijn transportsysteem upgraden door middel van een samenwerking met het Californische Hyperloop Transportation Technologies. Zoals de naam het al zegt, wilt China beginnen met de uitbreiding van het transportsysteem aan de hand van een hyperloop. De eerste ‘lijn’ komt er in de provincie Guizhou,  andere provincies zullen later aan bod komen.

 
vr 29 jun
Het einde van ’s werelds monetaire dollarsysteem
 

‘China’s State-Owned Media Proclaims Petroyuan Will “Shake People’s Confidence In The US Dollar”, kopt Zerohedge boven dit artikel. Het recente ‘Shanghai Crude Futures Contract‘ zet de werelddominantie van de Amerikaanse dollar op de helling. Waardoor die vanaf nu alleen maar bergaf kan gaan. Inderdaad, het wereld-monetaire systeem was sedert meer dan 5000 jaar gebaseerd op fysiek goud en zilver. De Amerikaanse dollar werd echter de wereldreservemunt want olie, ’s werelds meest waardevolle want onontbeerlijke grondstof, kon enkel en alleen met die dollar gekocht worden. Maar is het einde van het monetaire dollarsysteem in zicht?

 
do 28 jun
8 voorspellingen over de wereld in 2030
 

Hoe zal de wereld er in 2030 uitzien? Experts van Global Future Counsils hebben in hun glazen bol gekeken. Eten we nog vlees? Zullen de Verenigde Staten nog dominant zijn? Waar komt onze energie vandaan?

In totaal kwam Global Future Counsils met acht voorspellingen over de wereld in 2030.

 
do 28 jun
10 jobs die 10 jaar geleden niet bestonden
 

In 2008 waren we nog maar net Netlog en Myspace aan het inruilen voor Facebook. Bijna niemand had smartphones en de wereld was gewoon anders, ook op de werkvloer. Deze 10 jobs bestonden 10 jaar geleden nog niet.

Er bestaan tegenwoordig jobs waar we 10 jaar geleden nog niet van gehoord hadden. Er wordt geschat dat 65 procent van de kinderen, die nu in de lagere school zitten, later een compleet nieuwe job zullen uitoefenen die vandaag de dag nog niet bestaat.

 
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Personal Finance
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs