EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
45
kliks
Bron: Edelmetaal-info.nl
33
kliks
21
kliks
Bron: Edelmetaal-info.nl
20
kliks
Bron: BNR.nl
 
Trends & Transitie
vr 20 jul
China zet in op nieuwe transportmodus, namelijk de hyperloop
 

China gaat zijn transportsysteem upgraden door middel van een samenwerking met het Californische Hyperloop Transportation Technologies. Zoals de naam het al zegt, wilt China beginnen met de uitbreiding van het transportsysteem aan de hand van een hyperloop. De eerste ‘lijn’ komt er in de provincie Guizhou,  andere provincies zullen later aan bod komen.

 
vr 29 jun
Het einde van ’s werelds monetaire dollarsysteem
 

‘China’s State-Owned Media Proclaims Petroyuan Will “Shake People’s Confidence In The US Dollar”, kopt Zerohedge boven dit artikel. Het recente ‘Shanghai Crude Futures Contract‘ zet de werelddominantie van de Amerikaanse dollar op de helling. Waardoor die vanaf nu alleen maar bergaf kan gaan. Inderdaad, het wereld-monetaire systeem was sedert meer dan 5000 jaar gebaseerd op fysiek goud en zilver. De Amerikaanse dollar werd echter de wereldreservemunt want olie, ’s werelds meest waardevolle want onontbeerlijke grondstof, kon enkel en alleen met die dollar gekocht worden. Maar is het einde van het monetaire dollarsysteem in zicht?

 
do 28 jun
8 voorspellingen over de wereld in 2030
 

Hoe zal de wereld er in 2030 uitzien? Experts van Global Future Counsils hebben in hun glazen bol gekeken. Eten we nog vlees? Zullen de Verenigde Staten nog dominant zijn? Waar komt onze energie vandaan?

In totaal kwam Global Future Counsils met acht voorspellingen over de wereld in 2030.

 
do 28 jun
10 jobs die 10 jaar geleden niet bestonden
 

In 2008 waren we nog maar net Netlog en Myspace aan het inruilen voor Facebook. Bijna niemand had smartphones en de wereld was gewoon anders, ook op de werkvloer. Deze 10 jobs bestonden 10 jaar geleden nog niet.

Er bestaan tegenwoordig jobs waar we 10 jaar geleden nog niet van gehoord hadden. Er wordt geschat dat 65 procent van de kinderen, die nu in de lagere school zitten, later een compleet nieuwe job zullen uitoefenen die vandaag de dag nog niet bestaat.

 
ma 4 jun
9 van de 20 grootste technologiebedrijven ter wereld komen uit China
 

Wie aan technologiebedrijven denkt, denkt aan namen als Apple, Google, Amazon, Netflix, … De Verenigde Staten domineert de technologiewereld. Maar aan die dominantie komt stilaan een einde. Op basis van marktkapitalisatie zijn er nu al 9 technologiebedrijven uit China in de top-20. Grote afwezige in de lijst: Europa.

 
ma 4 jun
De toekomst van de woningmarkt: huizen printen
 

Weer een Nederlands record dit jaar en ditmaal zelfs een wereldprimeur. Het gaat om huizen printen. In Eindhoven werd de techniek ontwikkeld om een woonhuis te bouwen door middel van een 3D-printer! Project Milestone is de benaming van deze samenwerking tussen de gemeente Eindhoven, de Technische Universiteit aldaar en een vijftal bedrijven. Er zullen in totaal tegen volgend jaar 5 huizen ‘gebouwd’ worden op deze manier, uit beton nog wel. Ze zullen tegen dan effectief bewoonbaar en ter beschikking gesteld worden. Is dit precies wat de huizenmarkt nodig heeft?

 
ma 4 jun
Deloitte: “bedrijven die blockchain geen kans geven, riskeren achter te blijven”
 

Volgens een nieuw rapport van Deloitte zal blockchain-technologie een belangrijk onderdeel worden van zo goed als elke onderneming. Bedrijven die hier geen gehoor aan geven en blockchain niet integreren in hun systeem en bedrijfsprocessen, riskeren de kans om achter te blijven op de rest. Blockchain zal uiteindelijk de nieuwe standaard worden.

 
do 31 mei
Wordt Ethiopië het China van Afrika? Het is het al ...
 

Eén van de grote successen van de Afrikaanse economie wordt ongetwijfeld aangebracht door Ethiopië, dat door zijn sterke groei van de voorbije periode vaak met China wordt vergeleken. Ook Tyler Cowen, professor economie aan de George Mason University, stelt in een column voor het magazine Bloomberg dat er tussen beide landen opmerkelijke gelijkenissen kunnen worden opgetekend.

 
do 31 mei
Europese hyperloop weer stapje dichterbij: grote bedrijven stappen mee in project
 

Staalproducent Tata Steel en maritiem concern Royal IHC gaan investeren in de ontwikkeling van een Europese hyperloop. De twee bedrijven gaan ook kennis delen met de Nederlandse start-up Hardt, die de technologie voor dit razendsnelle vervoersysteem ontwikkelt.

 
ma 28 mei
Cashloze maatschappij zadelt Zweden op met heel nieuwe vorm van criminaliteit
 

Zweden is wereldwijd één van de speerpunten op weg naar de cashloze maatschappij, maar dat heeft ook een aantal opmerkelijke bijwerkingen. Dat meldt de nieuwssite The Atlantic, verwijzend naar onder meer de verschuivingen in de criminaliteitsstatistieken van het land. Aangezien op de Zweedse markt minder geld aanwezig is, heeft de criminele wereld zich dan ook op een aantal nieuwe doelwitten moeten toespitsen.

 
di 22 mei
Dit is het jaar 1984: Je mobiele telefoon als enkelmonitor
 

Dat Google, Microsoft, Facebook en Apple weinig goeds doen met de informatie die je (wellicht onbewust en ongewenst) verstrekt door je telefoon te gebruiken is zo ondertussen genoegzaam wel bekend. Maar wat wellicht niet heel bekend is, is dat elke mobiele telefoon ook nauwlettend gevolgd wordt door de telecombedrijven. En die telecombedrijven zitten natuurlijk niet passief op die verzamelde data. In het tech-nieuws is vandaag het volgende:

 
di 15 mei
Crypto exchanges rekruteren profielen uit traditionele bankwereld
 

Daisuke Murayama, een voormalig Barclays-handelaar, heeft een carrièreswitch gemaakt van het traditioneel bankieren naar ‘het bankieren van de toekomst’. Hij heeft zijn ontslag ingediend bij Barclays om te verkassen naar de Japanse crypto exchange BitFlyer omdat ‘de meeste producten en diensten van het traditionele bankensysteem verouderd zijn’, aldus Murayama.

 
ma 14 mei
China heeft 110.000 piloten nodig en die krijgen een startsalaris van 22.000 euro per maand
 

Chinese luchtvaartmaatschappijen zijn koortsachtig op zoek naar piloten om de vliegtuigen van hun snelgroeiende luchtvaartvloot te bemannen. Dat creëert echter vaak tekorten in andere landen, waar immers een groot aantal piloten door Chinese maatschappijen worden weggehaald. De dreiging gaat echter nog verder.

 
ma 14 mei
Gary Cohn speelt met het idee om een ‘gedigitaliseerde bank’ op te richten
 

Dat blockchain en cryptomunten voordelen hebben, is ondertussen algemeen geweten. Het is fraudebestendig, kostenefficiënt en vliegensvlug. Het is dus niet zo gek om te denken dat er ooit een globale digitale munt komt die wereldwijd geaccepteerd zal worden als betaalmiddel. Ex-Goldman Sachs voorzitter Gary Cohn is alvast een voorstander van een globale cryptomunt.

Gary Cohn, voormalig voorzitter van de Amerikaanse zakenbank Goldman Sachs, zei tijdens een interview met CNBC dat hij er van overtuigd is dat we in de toekomst een globale cryptomunt zullen hebben. De ex-Goldman Sachs voorzitter voegde er aan toe dat het alvast niet de bitcoin zal zijn.

 
ma 14 mei
Na 16 dagen en 11.000 kilometer: eerste Zijderoute-trein uit China aangekomen in haven Antwerpen
 

De eerste, exclusief voor Antwerpen bestemde Zijderoute-trein is  aangekomen in de Antwerpse haven. "We zijn al lang bezig met deze rechtstreekse treinverbinding en het is daarom een belangrijke mijlpaal in onze handelsrelaties met China", zegt Luc Arnouts, directeur internationale netwerken Havenbedrijf Antwerpen.

 
do 10 mei
Chinese Big Brother gaat elke burger categoriseren in goed of fout
 
In 2020 treedt in China een zogenaamd Social Credit System in werking. Het wordt een soort Big Brother systeem maar dan in het super-kwadraat. Opzet is de trustworthiness oftewel betrouwbaarheid van haar inwoners te meten - en desgevallend ook te bestraffen. Officieel is de bedoeling uiteraard alleen maar nobel. To 'enhance "trust" nationwide and to build a culture of "sincerity".' Daar moeten we natuurlijk eens hartelijk of beter: groen om lachen. Want het zal alleen maar de reeds rigoureuze controle op de 1,3 miljard burgers nog tien maal versterken! De cruciale vraag bij dit soort 'controles' en officiële 'beoordellingen' stelt zich ook zoals steeds: wie controleert de controleurs?!
 
di 8 mei
’s Werelds 5e grootste economie gaat zonnepanelen verplichten
 

Californië, als onafhankelijke staat de 5e grootste economie ter wereld, gaat mogelijk als eerste overheid ter wereld de installatie van zonnepanelen verplichten bij de bouw van een nieuw huis. Dit zou een gigantische stap voorwaarts kunnen betekenen in de transitie naar hernieuwbare energie.

 
ma 7 mei
Steeds meer eilanden worden per dag verhuurd en de ecologische impact is vernietigend
 

Bij de superrijken kan een grote interesse in vakanties op geïsoleerde eilanden - waar geen rekening met een buur moet worden gehouden en geen inmenging van vreemden moet worden gevreesd - worden opgetekend. Tegelijkertijd moet echter vastgesteld dat deze trends ervoor zorgen dat het avontuurlijke karakter van deze vakanties verloren gaat. Dat schrijven de journalisten Tom Hale en Fergus Peace in de Britse zakenkrant Financial Times.

 
zo 22 apr
Amazon Web Services lanceert ‘Blockchain Templates’
 

Amazon wil het ontwikkelaars gemakkelijker maken om projecten te creëren op basis van de blockchain-technologie zoals die van Bitcoin en andere cryptomunten. De divisie die zich bezig houdt met ‘cloud computing’, heeft onlangs een dienst gelanceerd waarmee ontwikkelaars aan de slag kunnen. ‘Blockchain Templates’ maakt het mogelijk om gemakkelijker van start te gaan.

 
za 21 apr
Hyperloop brengt de toekomst naar het Midden-Oosten sneller dan je denkt
 

Het concept van de commerciële Hyperloop is ontstaan uit het brein van Elon Musk. In pods kan je via magneten door een buis reizen aan een bijzonder hoge snelheid. Hyperloop wordt aanzien als een van de belangrijkste transportmiddelen van de toekomst. In het Midden-Oosten willen ze tegen 2020 de eerste Hyperloop in gebruik nemen.

 
di 17 apr
'Bijna elke oorlog begint met nepnieuws'
 

Sinds de Amerikaanse presidentsverkiezingen wordt er veel gesproken over ‘nepnieuws’, een verzamelnaam voor allerlei uitingen in de media die de publieke opinie kunnen beïnvloeden. Zo zou president Trump zijn overwinning op Clinton mede te danken hebben gehad aan negatieve publiciteit over zijn politieke tegenstander, publiciteit die in opdracht van het Kremlin naar buiten zou zijn gebracht.

 
di 10 apr
Economie China zal toegankelijker worden voor buitenlandse investeerders
 

De Chinese economie zal meer open worden voor buitenlandse investeerders en China zal de importheffingen op onder meer auto's gaan verlagen. Dat heeft president Xi Jinping gezegd op een economisch forum op het eiland Hainan.

 
ma 9 apr
Amerikaanse overheid wil database van journalisten en media maken
 

Het Amerikaanse Ministerie van Binnenlandse Veiligheid wil een database aanleggen om media, journalisten en bloggers wereldwijd te kunnen monitoren. In het officiële beleidsdocument lezen we dat de regering in totaal meer dan 290.000 nieuwssites in meer dan honderd verschillende talen in kaart wil brengen. Daarbij worden specifiek Arabische, Chinese en Russische media genoemd.

 
do 5 apr
Zijn we de democratie al voorbij?
 

Westerse democratieën worden van twee kanten bedreigd. Van binnenuit door de decimering van het politiek maatschappelijke middenveld en van buitenaf door de negatieve effecten van ongelimiteerde kapitaalstromen. Het is een existentiële crisis die helaas een parallel kent in de recente geschiedenis.

 
wo 4 apr
Blockchain zal de wereld veranderen voor deze 7 sectoren
 

Blockchain is uniek. Het brengt het internet in de volgende fase van zijn bestaan. Het verificatieproces van blockchain maakt dat bepaalde industrietakken definitief en veilig de overstap kunnen maken naar een digitale wereld. Deze xx zullen het meest veranderen door de opmars van blockchain.

 
di 3 apr
Niet de robotisering maar de verdere polarisering van de arbeidsmarkt bedreigt de globale economie
 

Ruim 4 jaar geleden berekenden twee economen van de universiteit van Oxford in een geruchtmakende studie dat ruim 47% van alle jobs door automatisering bedreigd werden. In een nieuw rapport van de OESO, een samenwerkingsverband van 35 rijke landen,  wordt dat cijfer nu drastisch bijgesteld. De grootste bekommernis van de economen blijft de verdere polarisering van de arbeidsmarkt of de kloof tussen interessante, goedbetaalde jobs en relatief weinig interessante en slecht betaalde banen.

 
za 31 mrt
Fossiele brandstoffen of: de klok der vooruitgang gewoon terugdraaien
 

Sinds “The Donald” president van de VS werd, een goed (of eerder annus horribiles) jaar geleden, zijn de investeringen in fossiele brandstoffen zoals steenkool en teerzanden meer dan verdubbeld. En dit met de hulp van tal van internationale banken, altijd kien om op korte termijn te verdienen aan eender-wat… Alsof er nooit een Klimaatakkoord van Parijs (2015) heeft plaatsgevonden, waarbij zulks sterk werd afgeraden vanwege de ongekende schade aan het milieu.

 
do 29 mrt
China gaat de strijd op de oliemarkt aan!
 

Het heeft een kwart eeuw geduurd, maar China heeft eindelijk haar eigen olietoekomst. Afgelopen maandag, om negen uur lokale tijd, werden de eerste oliecontracten verhandeld op de Shanghai International Energy Exchange. De grootste olie-inkoper ter wereld biedt futures in Yuan aan die buitenlanders kunnen kopen en verkopen.

 
do 29 mrt
De eerste Chinese auto “made in Europe”!
 

Volvo Gent, België, eigendom van de Chinese Geely Holding, krijgt de “eer” om de eerste Chinese auto in West-Europa te bouwen: 150.000 Lynk & C°’s zullen er eind 2019 onder meer in deze Vlaamse stad van de band rollen. Of: hoe China verder de wereld verovert, economisch dan wel, wat veel lucratiever is dan met soldaten en wapengekletter.

 
wo 28 mrt
Schrik, want dit is wat Google en Facebook allemaal over u weten en verzamelen
 

Alles word bewaard en opgeslagen, ook de bestanden en zelfs de beveiligingscodes die u heeft gewist – Zuckerberg in 2010: Mensen die Facebook vertrouwen zijn ‘domme kl**tzakken’ - Volgende stap: Totale controle over uw gedrag via o.a. slimme energiemeters en zelfrijdende auto’s...

 
do 22 mrt
China biedt alternatief voor Westers model?
 

De Centrale Comité van de Communistische Partij in China maakte onlangs haar plannen bekend om de limiet van twee termijnen voor de president te schrappen, wat zou betekenen dat de huidige president Xi Jinping ook na het aflopen van zijn tweede termijn in 2022 nog aan de macht kan blijven. Dit nieuws werd in de Westerse wereld met enige argwaan bekeken en vaak uitgelegd als een stap richting meer dictatuur. Maar is dat ook een slechte ontwikkeling? Of zijn deze plannen vanuit het perspectief van China goed te begrijpen?

 
wo 21 mrt
Telegram moet encryptiesleutels afstaan aan Russische overheid
 

Het bedrijf achter het chatprogramma Telegram moet de encryptiesleutels van gebruikers toch afstaan aan de Russische regering. Daarmee krijgt de Russische inlichtingendienst de mogelijkheid om ook alle privégesprekken op Telegram op te vragen. Telegram kreeg vorig jaar al het verzoek om encryptiesleutels te overhandigen, maar daar stemde het bedrijf toen niet mee in. Daarop volgde een boete van $14.000 en een rechtszaak, waarin de Russische overheid alsnog toegang probeerde te krijgen tot de gegevens.

 
di 20 mrt
Cambridge Analytica: Hoe social media publieke opinie kan manipuleren
 

Het aandeel Facebook ging deze week hard onderuit op de beurs, nadat bekend werd dat de gegevens van 50 miljoen Amerikaanse gebruikers naar andere bedrijven waren doorgespeeld. Deze gegevens werden verstrekt aan het bedrijf Cambridge Analytica, dat wereldwijd verschillende opdrachtgevers helpt om hun doelgroep te bereiken. En dat zijn niet altijd bedrijven die een product in de markt willen zetten, maar ook politieke bewegingen die hun opponenten zwart willen maken.

 
di 20 mrt
Facebook aandeel crasht na misbruik data van gebruikers
 

Het grootste Social Media bedrijf ter wereld ligt zwaar onder vuur en het aandeel Facebook crasht.

Stiekem zijn de persoonlijke gegevens van meer dan 50 miljoen Facebook-gebruikers doorgespeeld aan Cambridge Analytica.

 
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs