EUR/USD:
GOUD:
ZILVER:
BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
 
Trends & Transitie
ma 30 mrt
Crisis 2.0 in 2020 : hoe lang nog?
 

Sinds de intrede van Corona in januari 2020 wordt duidelijk dat we in andere tijden verkeren. Moeilijk om te beschrijven. Zitten we in een overgangsfase naar een andere tijd van een nieuwe wereldorde of is het een tijdelijke mondiale quarantaine en leven we over een half jaar weer in het nieuwe normaal. Iedereen gokt op het laatste. Tegelijk waarschuwen anderen dat het tijdvak nadert van een nieuwe wereldorde waarbij de macht volledig wordt overgenomen door de elite.

 
wo 5 feb
Wereld Energie Outlook
 

Elk jaar sinds 1977 stelt het International Energy Agency (IEA) een rapport op over de toekomst van energie. De World Energy Outlook. Welke soort energie, van kolen tot olie en van aardgas tot hernieuwbare energie, zal meer of net minder gebruikt worden. Twee scenario’s zijn mogelijk. De wereld doet verder zoals hij anno 2020 bezig is. Met veel goede intenties maar vaak blijft het bij retoriek. Met hier en daar toch vooruitgang richting hernieuwbare energie.

 
di 4 feb
De robots van de toekomst zijn hier/Wie is Dr. Trader?
 

Hier komen de robots, daar gaat uw baan? AI, kunstmatige intelligentie, robotica en andere technologie, zoals hun ontwikkeling niet stilstaat, gaan opnieuw een aantal jobs in gevaar brengen. Transformeren en zelfs elemineren. Het stadium van robots die een auto in mekaar steken is reeds lang gepasseerd. Het zijn ook niet van de minste banen. Van dokters en advokaten tot life coaches. Maar ook chauffeurs en persoonlijke assistenten kunnen niet meer zeker zijn van hun werk in de toekomst.

 
di 4 feb
VK doet auto's op fossiele brandstof vijf jaar eerder dan gepland in ban
 

De verkoop van nieuwe auto's die rijden op benzine, diesel of de hybride varianten mogen vanaf 2035 niet meer worden verkocht in het Verenigd Koninkrijk. Dat is vijf jaar eerder dan gepland. De ban is naar voren gehaald in de strijd tegen luchtvervuiling en werd dinsdag bekendgemaakt in aanloop naar de COP26-conferentie, een klimaatoverleg dat in het VK wordt gehouden.

 
ma 27 jan
Is de top van globalisering bereikt?/Wereldwijd burgerprotest verklaard
 

Bloomberg stelde de vraag aan een aantal top zakenlui, experten en economen. Blijkbaar is de burgerrevolte in meer dan een dozijn landen toch doorgedrongen tot de MSM. Die burgers zien duidelijk meer negatieve effecten van mondialisering dan positieve. Hoewel ze protesteren in zovele landen om vaak uiteenlopende redenen, is dit misschien wel de rode draad. Fulmineren deze miljoenen malcontenten misschien (zeer gedetermineerd) tegen de symptomen van globalisering? Willen zij inderdaad géén schaalvergroting, géén wereldwijd kapitalisme, géén anoniem opgaan in een groter of het grootste geheel?

 
do 16 jan
Duitse maakkant maakt het niet zo best
 

Problemen in de Duitse maakindustrie hebben een grote uitstraling op andere Europese landen waar de maakkant nog een behoorlijke vinger in de pap heeft. En dat geldt nog eens extra voor de Duitse automarkt, zegt Kees de Kort. 'Wat heel belangrijk is, is dat het om productie- en distributieketens gaat: problemen in de Duitse auto-industrie gaan een uitstraling krijgen naar Oost-Europa, waar heel veel productievestigingen zijn.'

 
ma 13 jan
Chinese investeringen in Europa en VS op laagste niveau sinds 2013
 

Chinese bedrijven hebben het afgelopen jaar flink minder geïnvesteerd in de Europese en de Amerikaanse economie. De investeringen zijn op het laagste punt sinds 2013, zo stellen advocatenkantoor Baker McKenzie en onderzoeksinstituut Rhodium Group.

 
ma 13 jan
Hoe technologie en economie nog sterker met elkaar verbonden raakten in 2019
 

We zijn begonnen aan een nieuw jaar en een nieuw decennium die ons ongetwijfeld weer heel veel nieuwe innovaties gaan brengen. Op economisch vlak gaan we spannende tijden tegemoet. Maar als we iets van 2019 hebben kunnen leren, dan is het wel dat we op technologie kunnen terugvallen.

 
za 11 jan
Het probleem van vergrijzing wordt nog veel groter
 

Het probleem van vergrijzing is alom bekend. De meeste Westerse economieën hebben te maken met een ouder wordende bevolking en daar tegenover staan maar weinig jongeren. In de toekomst gaat dit probleem nog veel groter worden. In het bijzonder voor de Europeanen.

 
ma 6 jan
Denemarken haalt al helft van elektriciteit uit hernieuwbare bronnen
 

Denemarken heeft vorig jaar een historische grens overschreden. Voor het eerst haalde het de helft van zijn elektriciteit uit hernieuwbare bronnen. Daar is vooral windenergie verantwoordelijk voor.

 
do 2 jan
Opnieuw hogere banktarieven in 2020
 

Het is stilaan een traditie, maar geen vrolijke: de banken kondigen voor 2020 hogere tarieven aan. Hoe voeren banken die prijswijzigingen door? Hoe herkent u ze? Wat kunt u zelf ondernemen?

 
ma 30 dec
Japan, land van de Grijzende Zon
 

De Japanse economie doet het niet goed, de demografische ontwikkelingen voorspellen helemaal niets goeds. Demografie is de economische toekomst op de lange termijn. Het punt is niet dat de economie minder hard groeit, het gaat erom dat de kosten van de vergrijzing zo hard toenemen.

 
do 26 dec
Klimaatbeleid via de geldpers
 

Werkelijk niets wordt nagelaten om de samenleving onder het mom van ‘klimaat’ dan wel ‘vergroening’ verregaand te sturen. In Frankfurt wordt de geldpers aangezet en in Brussel wordt bedrijven voorgeschreven welke investeringen wel en welke niet oké zijn. Soms lijkt de Sovjet-Unie wel heel dicht bij.

 
vr 20 dec
China’s Social Credit Systeem: kleuterschool of gevangenis?
 

In China krijgt elke burger weldra 1000 punten. Waarvan er afgetrokken worden bij ‘slecht gedrag’. Dit is geen credit check meer zoals in de VS, waarbij nagegaan wordt of je kredietwaardig bent. Dit is een check van heel je persoonlijkheid, handel en wandel. Van je privéleven van opstaan tot slapengaan. Visualcapitalist noemt het The Game Of Life. Is het een ‘spel’ of een wurggreep? Lachwekkend of intriest? Big Brother in het kwadraat?

 
do 19 dec
Wie regeert Nederland? Kabinet Rutte of de maffia
 

Langzaam maar zeker zijn we getuige van een omschakeling van een democratie naar een politiestaat. De vrijheden in onze democratie worden 75 jaar na de Bevrijding van de 2e WO ongemerkt ingeperkt. Het lijkt er op dat we de boel niet meer in de hand hebben. Zowel politiek Den Haag alsmede Justitie en de rechtspraak verliezen hun invloed op de criminaliteit in ons kleine polderlandje.

 
di 17 dec
CPB: Vergrijzing maakt overheidsfinanciën op lange termijn onhoudbaar
 

De vergrijzing van de Nederlandse bevolking zorgt ervoor dat de overheidsfinanciën op lange termijn onhoudbaar zijn, meldt het Centraal Planbureau (CPB) dinsdag. Zonder aanvullend beleid kunnen Nederlanders in de toekomst niet profiteren van dezelfde voorzieningen als nu.

 
ma 9 dec
Plofkraken als excuus voor cashloze samenleving?
 

Begin deze week besloot ABN Amro meer dan de helft van haar geldautomaten te sluiten. Een tijdelijke maatregel die naar naar verwachting enkele weken tot maanden zal duren. Volgens de bank is dit nodig om veiligheid van omwonenden te waarborgen, omdat er de laatste tijd steeds meer plofkraken zijn. Vooral automaten van ABN Amro vallen ten prooi aan criminelen, omdat deze automaten makkelijker te kraken zijn dan die van andere banken.

 
di 3 dec
China wil kwart van nieuwe wagens elektrisch tegen 2025
 

Tegen 2025 moet een kwart van de wagens die in China worden verkocht, elektrisch zijn aangedreven. Dat blijkt uit een nota van het Chinese ministerie van Industrie.

 
do 28 nov
Over Surveillance Capitalism, Big Brother bij u thuis, en de verkoop van de Amerikaanse verkiezingen
 

De Grote Dataroof is een VPRO documentaire in de reeks ‘Tegenlicht’. In het tegenlicht ziet alles er heel anders uit. Net zoals je op Hollywood, Nollywood en Bollywood scènes wel de voorgevels van gebouwen zien. Maar de verrassing zit ‘m in wie de andere zijde te zien krijgt. Die achterzijde, dat tegenlicht toont deze schitterende, maar ontluisterende docu. Wie kijkt verliest zijn laatste illusies, dus u bent gewaarschuwd! Mark Zuckerberg die on stage een immens publiek vertelt: ‘The future is privacy“. Terwijl zijn advocaten in Californië voor een rechter declameren: ‘Wie zijn gegevens vrijwillig op Facebook plaatst om ze te delen, kan geen recht op privacy meer eisen. Hier niet, en nergens in de wereld’. Die zit! Het is waar ook. De data die Facebook, Google et al. over ons verzamelen is big business.

 
di 26 nov
Uitvinder van het www: 9 principes om het internet te redden
 

Sir Timothy Berners-Lee, mede-uitvinder van het world wide web, heeft een actieplan klaar om het internet zoals wij het kennen te verbeteren. Het Contract for the Web moet bescherming bieden tegen politieke inmenging, fake news en privacy inbreuken. De Brit, geboren in 1955, had de rijkste man op aarde kunnen zijn. Maar verkoos zijn kennis, verworven met de Belg Robert Cailliau, met iedereen te delen. Wanneer zo iemand ziet dat zijn oogappel bedreigd wordt, kunnen we daar maar beter heel ernstig naar luisteren.

 
ma 25 nov
Transitie in detailhandel: signalen van krimp
 

Ik let de laatste tijd vaker op de winkelstand in de verschillende steden die ik bezoek. In sommige winkelstraten zie je lege winkelpandjes en iets buiten het centrum zie je er meer. Een half jaartje later is er weinig veranderd, of het moet al zijn dat er een leeg pandje is bij gekomen. In veel steden weet men er geen raad mee. In een enkele stad zie je dat de Gemeente er naar toe werkt om bijvoorbeeld een klein winkelcentrum helemaal leeg te krijgen om daar vervolgens woningbouw te realiseren.

 
vr 22 nov
Alle (super)machten hebben hun eigen agenda (deel 1)
 

Het immer kritische Zerohedge ziet maar liefst ‘six major world powers’ die alle slechts hun eigen voordeel op het oog hebben. De eigen belangen laten prevaleren op die van wat goed is voor de wereld(vrede). We bevinden ons in een transitieperiode, waarvan de uitkomst nog onbekend is. In ieder geval staat vast dat ’t er hard(er) aan toe zal gaan. Zullen we in deze toestand 2020 inzetten? Met nog meer spanningen en verdeeldheid in de wereld? Met alvast 17 grote en kleine landen in meer of mindere mate intern brandend, sociaal-maatschappelijk? Of zal het al peis en vree worden volgend jaar? Benieuwd hoe U hier over denkt…!

 
wo 13 nov
Dataverkeer kan over 10 jaar één derde van alle energie ter wereld opslorpen
 

Als datacenters, communicatienetwerken en apparaten niet efficiënter worden

De wereldwijde groei van het dataverkeer zal het stroomverbruik ervan de komende jaren stevig doen toenemen. Als er geen actie wordt ondernomen, dan kan in 2030 liefst 31 procent van het totale stroomverbruik ter wereld opgaan aan dataverkeer. Dat stelt het Economisch Bureau van bank ING vandaag.

 
wo 13 nov
Economische experten voorspellen 10 trends voor het nieuwe decennium vanaf 2020
 

Op 1 januari 2020 gaat een nieuw decennium van start. Tijd om eens vooruit te kijken, vonden analisten van de Bank of America. Ze stelden een lijst op met tien belangrijke trends waar hun klanten en de rest van de wereld de komende tien jaar rekening mee moeten houden.

 
di 12 nov
Race om uw smartphone te vervangen door een slimme bril is aan de gang
 

Verschillende techbedrijven werken aan de ontwikkeling van een slimme bril die uiteindelijk onze smartphone moet vervangen. De huidige modellen zijn nog groot en duur, maar het is slechts een kwestie van tijd vooraleer de prijzen dalen en de modellen kleiner worden.

 
vr 8 nov
India wordt voor vliegtuigbouwers een gigantische markt
 

Indiase luchtvaartmaatschappijen zullen de volgende twintig jaar 2.380 nieuwe vliegtuigen moeten kopen. Dat heeft Darren Hulst, een marketing-verantwoordelijke van de Amerikaanse vliegtuigbouwer Boeing gezegd. India is in de luchtvaart voor het passagiersvervoer momenteel de derde grootste markt van de wereld. Experts verwachten echter dat het land over drie jaar groter zal zijn geworden dan de Verenigde Staten.

 
di 5 nov
Millennials worden rijkste generatie uit Amerikaanse geschiedenis
 

In de Verenigde Staten staan de millennials op het punt om een gigantische rijkdom te verzamelen. Tegen het einde van volgend decennium zal deze generatie van zijn babyboomer-ouders meer dan 68.000 miljard dollar erven. Dat blijkt uit een rapport van de vastgoedgroep Coldwell Banker. Volgens de studie zullen de Amerikaanse millennials op die manier hun vermogen kunnen vervijfvoudigen.

 
di 5 nov
China vervangt VS als motor van de wereldeconomie
 

China heeft de Verenigde Staten vervangen als motor van de wereldeconomie. Dat blijkt uit cijfers die het Internationaal Monetair Fonds (IMF) verzamelde in zijn World Economic Outlook.

 
di 29 okt
Einde globalisering, wat zijn de gevolgen
 

Het is opvallend hoeveel analisten met hun doemscenario’s voorbij komen de laatste maanden. Vooral op de alternatieve discussieplatforms op het internet. Via de mainstream media (MSM) zien we alleen de bekende economen van banken en beleidsbepalende instellingen hun verhaal doen. Deze zijn gemengd voorzichtig, geen doemscenario’s dus. Geen paniek zaaien, want daar kopen we niks voor is hun mening.

 
ma 28 okt
Edward Snowden over spionage via de smartphone
 

De afgelopen jaren is de smartphone steeds dominanter geworden in ons leven. Bijna iedereen gebruikt deze apparaten, die continu verbonden zijn met het internet, dagelijks. Maar hoe weet je als gebruiker welke gegevens de smartphone allemaal verzamelt? En hoe weet je met welke bedrijven je telefoon die data vervolgens deelt?

 
ma 28 okt
Wordt dit de doodsteek voor de dollar?
 

De titel alleen al moet doen daveren. In de VS in regeringsvertrekken al zeker. Rt.com: ‘Russia, China & India to set up alternative to SWIFT payment system to connect 3 billion people’. Iran zal zich ook aansluiten en we weten wel zeker dat er nog tal van kandidaten klaar staan. Of zich zullen opgeven als kandidaat. Hé, zijn genoemde landen niet net diegene die door de Trump administratie als ‘vijanden’ benoemd zijn? Of minstens grof beledigd werden, India dan?

 
wo 23 okt
China blijft zwaar inzetten op elektriciteit uit zonnekracht
 

Tegen eind volgend decennium zal zonnekracht wereldwijd een capaciteit van meer dan 1.500 gigawatt hebben uitgebouwd. Dat betekent bijna een verdrievoudiging tegenover het huidige niveau. Dat blijkt uit een rapport van marktonderzoeker GlobalData. Volgens de onderzoekers zullen vooral China, India, Duitsland, de Verenigde Staten en Japan het volgende decennium bijkomende capaciteit installeren.

 
wo 23 okt
IEA: Wereldwijd aanbod hernieuwbare energie groeit komende vijf jaar flink
 

Wereldwijd zal het aanbod van hernieuwbare energie de komende vijf jaar met de helft toenemen. Zonnepanelen zijn de drijvende kracht achter deze groei, voorspelt een maandag gepubliceerd rapport van het Internationale Energie Agentschap (IEA).

De groei zal niet groot genoeg zijn om de klimaatdoelen van Parijs te halen, waarschuwt het agentschap.

 
wo 16 okt
Zuid-Korea gaat all in met blockchain tegen 2021
 

Zuid-Korea gaat de complete handelsfinanciering van het land in de blockchain plaatsen. In 2021 moet het zo ver zijn. Van een statement en engagement gesproken! Het plan heet ‘the country’s Development Plan for Digital Trade, which was introduced by Finance Minister Hong Nam-ki on Oct. 14. Under the plan, blockchain, along with 5G and AI, will be utilized to transform the trade environment and strengthen exports.’ En opnieuw heeft het Westen, met Europa en de VS, het nakijken…

 
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Personal Finance
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs