EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
33
kliks
Bron: Edelmetaal-info.nl
32
kliks
16
kliks
 
Trends & Transitie
do 20 sep
310.000 Belgen zullen job zien verdwijnen door digitalisering: dit zijn de 10 meest bedreigde beroepen
 

Niet minder dan 310.000 Belgen hebben op dit moment een job of solliciteren voor een job die in 2030 niet eens meer zal bestaan. Dat is al binnen twaalf jaar. Grote schuldige is de digitalisering: computers en robots nemen steeds meer taken over.

 
ma 17 sep
'Robotisering creëert komende vijf jaar 58 miljoen nieuwe banen'
 

De komende vijf jaar worden er wereldwijd netto banen gecreëerd door robotisering, volgens het World Economic Forum (WEF). Tot en met 2022 zouden er zo'n 75 miljoen banen kunnen verdwijnen, maar ook 133 miljoen banen ontstaan door machines die werk uit handen nemen.

Het WEF benadrukt wel dat het om voorzichtige schattingen gaat. In een rapport werden werkgevers met in totaal 15 miljoen werknemers ondervraagd over hun verwachtingen.

 
do 13 sep
Europees Parlement stemt voor online censuur
 

Woensdag 12 september 2018 is in het Europees Parlement gestemd op nieuwe wetgeving rond auteursrecht. Er is gestemd voor online censuur. Platforms worden met de nieuwe wet verantwoordelijk voor wat jij online plaatst. Dat betekent dat ze je uploads zullen filteren en bij twijfel blokkeren. Een grote aanslag op jouw vrijheid van meningsuiting en een grote inperking van al het moois dat je op het internet kunt vinden.

 
za 8 sep
De nieuwe kolonisatie van Afrika?
 

China gaat nog eens 60 miljard dollar investeren in het Afrikaanse continent. Zo beloofde president Xi Jinping tijdens het ‘Forum on China-Africa Cooperation (FOCAC) in Beijing’. Deze komen bovenop eenzelfde bedrag dat in 2015 vrijgegeven werd. China breidt haar invloed op het één na grootste continent op Aarde gestadig uit. China is er vanwege de grondstoffen. China heeft ze broodnodig, en Afrika hééft ze (met ook nood aan brood, en liefst nog enig beleg). De Chinese president noemt het “cooperation” – samenwerking, en een win-win situatie. Critici benoemen de verhouding China-Afrika dan weer als een Nieuwe Kolonisatie.

 
do 6 sep
Dit is het grootste windmolenpark in zee ter wereld
 

In de Ierse Zee, tussen Ierland en het Verenigd Koninkrijk, is vandaag ’s werelds grootste windmolenpark in zee ingehuldigd.

 
ma 3 sep
Het probleem van vergrijzing wordt nog veel groter
 

Het probleem van vergrijzing is alom bekend. De meeste Westerse economieën hebben te maken met een ouder wordende bevolking en daar tegenover staan maar weinig jongeren. In de toekomst gaat dit probleem nog veel groter worden. In het bijzonder voor de Europeanen.

 
di 28 aug
In Europa rijden nu 1 miljoen elektrische wagens rond
 

In Europa rijden inmiddels meer dan één miljoen elektrische wagens, nadat de verkopen tijdens de eerste helft van dit jaar met 40 procent zijn gestegen. Dat blijkt uit cijfers van sector-analist EV-Volumes. Opgemerkt wordt dat Europa deze mijlpaal weliswaar één jaar later bereikt dan China, dat echter over een veel grotere automarkt beschikt.

 
ma 27 aug
Miljoen woningen erbij voor 2030: Gaat dat wel goed?
 

In elf jaar tijd moeten er een miljoen extra woningen komen, stelde minister van Binnenlandse Zaken Kajsa Ollongren in mei dit jaar. Of dat gaat lukken is de vraag, want de grond raakt op, de overheid laat de bouw grotendeels aan gemeenten over en onze woonbehoefte is veranderd. 

Zoveel nieuwe woningen in zo'n korte tijd, dat klinkt als een feest voor projectontwikkelaars en architecten. De woningen moeten energieneutraal zijn, inspelen op demografische veranderingen en ook nog eens passen op een beperkt bouwoppervlak.

 
vr 24 aug
Mediterraans eiland draait volledig op hernieuwbare energie
 

Het Griekse eiland Tilos, onderdeel van de Dodekanesos, wordt het eerste mediterrane eiland dat volledig door windenergie en zonnekracht van elektriciteit zal worden voorzien. Die realisatie zorgt er bovendien voor dat het eiland niet langer met bevoorradingsproblemen en zijn bijhorende lasten zal worden geconfronteerd.

 
di 21 aug
Windmolens op zee leveren al energie voor miljoen gezinnen
 

In cijfers: er staan momenteel 274 windmolens op zee te draaien. Hiermee komt de totale capaciteit aan Belgische offshore windenergie op 1.119 megawatt (MW). Dat komt overeen met een jaarlijkse elektriciteitsproductie van 4.030 gigawattuur (GWh). Tussen 2010 en 2030, want de parken moeten ook gebouwd en vooral onderhouden worden, levert dat 15.000 tot 16.000 jobs op.

 
wo 8 aug
Memo Democratische senatoren gelekt met plan om internet totaal over te nemen
 

Uit een gelekte memo die onder Democratische senatoren in Amerika rondgaat blijkt dat de partij van de Clintons en Obama’s verregaande autoritaire maatregelen wil nemen om politiek incorrecte berichten en opinies permanent van het internet te halen. Dat zal worden gedaan onder het mom van het bestrijden van ‘nepnieuws’ en ‘Russische trollen’, precies de termen die ook de reguliere nieuwsmedia in Nederland constant gebruiken in hun verwoede pogingen om hun misleidende propaganda over bijna alle belangrijke onderwerpen geloofwaardig te houden. Kortom: progressief-links staat op het punt het internet totaal over te nemen. Deze week werd daar in de VS de eerste stap toe genomen met het bannen van Infowars door grote tech giganten.

 
wo 8 aug
Westerse internet censuur wordt actief: Eerst grote onafhankelijke media in VS geblokkeerd
 

Het zat er al lang aan te komen, en nu is het zover. In de Verenigde Staten is het door progressief en links beheerste massamedia complex begonnen met het blokkeren van onafhankelijke en alternatieve nieuwsmedia. De grootste Amerikaanse site op dit gebied, Infowars, dat van meet af aan op de hand van president Trump was, wordt inmiddels compleet geblokkeerd door YouTube en Facebook, iets waar vooral CNN, de officiële nepnieuws- en propaganda zender van de Democraten en globalisten, al lang op aandrong (2). Het is wachten op het moment totdat ook in de EU wordt begonnen met het blokkeren van sites en blogs zoals deze, omdat die niet de juiste politiek correcte mening en visie verspreiden.

 
di 7 aug
Globale vastgoedgekte is voorbij
 

Nadat de vastgoedprijzen in de wereldwijde hoofdsteden jarenlang een quasi onafgebroken stijging hebben laten optekenen, is aan die trend blijkbaar een einde gekomen. Ook in de meest populaire vastgoedlocaties van de planeet - van Londen tot Sydney en van Peking tot New York - worden prijsdalingen opgetekend. Dat zegt een rapport van het Internationale Monetaire Fonds (IMF).

 
ma 30 jul
China wil duizend fabrieken sluiten om verontreiniging
 

In de Chinese hoofdstad Peking worden voor 2020 duizend fabrieken gesloten. De maatregel maakt deel uit van een programma om de luchtverontreiniging in de stad tegen te gaan.

Volgens het document wil Peking af van fabrieken en zware industrieën. In plaats van deze industrieën willen ze de ruimte bieden aan hightechbedrijven. De hoofdstad zou reeds 19.500 bedrijven hebben afgewezen die zich in Peking wilden vestigen. 2.465 fabrieken zijn gesloten of verplaatst.

 
vr 20 jul
China zet in op nieuwe transportmodus, namelijk de hyperloop
 

China gaat zijn transportsysteem upgraden door middel van een samenwerking met het Californische Hyperloop Transportation Technologies. Zoals de naam het al zegt, wilt China beginnen met de uitbreiding van het transportsysteem aan de hand van een hyperloop. De eerste ‘lijn’ komt er in de provincie Guizhou,  andere provincies zullen later aan bod komen.

 
vr 29 jun
Het einde van ’s werelds monetaire dollarsysteem
 

‘China’s State-Owned Media Proclaims Petroyuan Will “Shake People’s Confidence In The US Dollar”, kopt Zerohedge boven dit artikel. Het recente ‘Shanghai Crude Futures Contract‘ zet de werelddominantie van de Amerikaanse dollar op de helling. Waardoor die vanaf nu alleen maar bergaf kan gaan. Inderdaad, het wereld-monetaire systeem was sedert meer dan 5000 jaar gebaseerd op fysiek goud en zilver. De Amerikaanse dollar werd echter de wereldreservemunt want olie, ’s werelds meest waardevolle want onontbeerlijke grondstof, kon enkel en alleen met die dollar gekocht worden. Maar is het einde van het monetaire dollarsysteem in zicht?

 
do 28 jun
8 voorspellingen over de wereld in 2030
 

Hoe zal de wereld er in 2030 uitzien? Experts van Global Future Counsils hebben in hun glazen bol gekeken. Eten we nog vlees? Zullen de Verenigde Staten nog dominant zijn? Waar komt onze energie vandaan?

In totaal kwam Global Future Counsils met acht voorspellingen over de wereld in 2030.

 
do 28 jun
10 jobs die 10 jaar geleden niet bestonden
 

In 2008 waren we nog maar net Netlog en Myspace aan het inruilen voor Facebook. Bijna niemand had smartphones en de wereld was gewoon anders, ook op de werkvloer. Deze 10 jobs bestonden 10 jaar geleden nog niet.

Er bestaan tegenwoordig jobs waar we 10 jaar geleden nog niet van gehoord hadden. Er wordt geschat dat 65 procent van de kinderen, die nu in de lagere school zitten, later een compleet nieuwe job zullen uitoefenen die vandaag de dag nog niet bestaat.

 
ma 4 jun
9 van de 20 grootste technologiebedrijven ter wereld komen uit China
 

Wie aan technologiebedrijven denkt, denkt aan namen als Apple, Google, Amazon, Netflix, … De Verenigde Staten domineert de technologiewereld. Maar aan die dominantie komt stilaan een einde. Op basis van marktkapitalisatie zijn er nu al 9 technologiebedrijven uit China in de top-20. Grote afwezige in de lijst: Europa.

 
ma 4 jun
De toekomst van de woningmarkt: huizen printen
 

Weer een Nederlands record dit jaar en ditmaal zelfs een wereldprimeur. Het gaat om huizen printen. In Eindhoven werd de techniek ontwikkeld om een woonhuis te bouwen door middel van een 3D-printer! Project Milestone is de benaming van deze samenwerking tussen de gemeente Eindhoven, de Technische Universiteit aldaar en een vijftal bedrijven. Er zullen in totaal tegen volgend jaar 5 huizen ‘gebouwd’ worden op deze manier, uit beton nog wel. Ze zullen tegen dan effectief bewoonbaar en ter beschikking gesteld worden. Is dit precies wat de huizenmarkt nodig heeft?

 
ma 4 jun
Deloitte: “bedrijven die blockchain geen kans geven, riskeren achter te blijven”
 

Volgens een nieuw rapport van Deloitte zal blockchain-technologie een belangrijk onderdeel worden van zo goed als elke onderneming. Bedrijven die hier geen gehoor aan geven en blockchain niet integreren in hun systeem en bedrijfsprocessen, riskeren de kans om achter te blijven op de rest. Blockchain zal uiteindelijk de nieuwe standaard worden.

 
do 31 mei
Wordt Ethiopië het China van Afrika? Het is het al ...
 

Eén van de grote successen van de Afrikaanse economie wordt ongetwijfeld aangebracht door Ethiopië, dat door zijn sterke groei van de voorbije periode vaak met China wordt vergeleken. Ook Tyler Cowen, professor economie aan de George Mason University, stelt in een column voor het magazine Bloomberg dat er tussen beide landen opmerkelijke gelijkenissen kunnen worden opgetekend.

 
do 31 mei
Europese hyperloop weer stapje dichterbij: grote bedrijven stappen mee in project
 

Staalproducent Tata Steel en maritiem concern Royal IHC gaan investeren in de ontwikkeling van een Europese hyperloop. De twee bedrijven gaan ook kennis delen met de Nederlandse start-up Hardt, die de technologie voor dit razendsnelle vervoersysteem ontwikkelt.

 
ma 28 mei
Cashloze maatschappij zadelt Zweden op met heel nieuwe vorm van criminaliteit
 

Zweden is wereldwijd één van de speerpunten op weg naar de cashloze maatschappij, maar dat heeft ook een aantal opmerkelijke bijwerkingen. Dat meldt de nieuwssite The Atlantic, verwijzend naar onder meer de verschuivingen in de criminaliteitsstatistieken van het land. Aangezien op de Zweedse markt minder geld aanwezig is, heeft de criminele wereld zich dan ook op een aantal nieuwe doelwitten moeten toespitsen.

 
di 22 mei
Dit is het jaar 1984: Je mobiele telefoon als enkelmonitor
 

Dat Google, Microsoft, Facebook en Apple weinig goeds doen met de informatie die je (wellicht onbewust en ongewenst) verstrekt door je telefoon te gebruiken is zo ondertussen genoegzaam wel bekend. Maar wat wellicht niet heel bekend is, is dat elke mobiele telefoon ook nauwlettend gevolgd wordt door de telecombedrijven. En die telecombedrijven zitten natuurlijk niet passief op die verzamelde data. In het tech-nieuws is vandaag het volgende:

 
di 15 mei
Crypto exchanges rekruteren profielen uit traditionele bankwereld
 

Daisuke Murayama, een voormalig Barclays-handelaar, heeft een carrièreswitch gemaakt van het traditioneel bankieren naar ‘het bankieren van de toekomst’. Hij heeft zijn ontslag ingediend bij Barclays om te verkassen naar de Japanse crypto exchange BitFlyer omdat ‘de meeste producten en diensten van het traditionele bankensysteem verouderd zijn’, aldus Murayama.

 
ma 14 mei
China heeft 110.000 piloten nodig en die krijgen een startsalaris van 22.000 euro per maand
 

Chinese luchtvaartmaatschappijen zijn koortsachtig op zoek naar piloten om de vliegtuigen van hun snelgroeiende luchtvaartvloot te bemannen. Dat creëert echter vaak tekorten in andere landen, waar immers een groot aantal piloten door Chinese maatschappijen worden weggehaald. De dreiging gaat echter nog verder.

 
ma 14 mei
Gary Cohn speelt met het idee om een ‘gedigitaliseerde bank’ op te richten
 

Dat blockchain en cryptomunten voordelen hebben, is ondertussen algemeen geweten. Het is fraudebestendig, kostenefficiënt en vliegensvlug. Het is dus niet zo gek om te denken dat er ooit een globale digitale munt komt die wereldwijd geaccepteerd zal worden als betaalmiddel. Ex-Goldman Sachs voorzitter Gary Cohn is alvast een voorstander van een globale cryptomunt.

Gary Cohn, voormalig voorzitter van de Amerikaanse zakenbank Goldman Sachs, zei tijdens een interview met CNBC dat hij er van overtuigd is dat we in de toekomst een globale cryptomunt zullen hebben. De ex-Goldman Sachs voorzitter voegde er aan toe dat het alvast niet de bitcoin zal zijn.

 
ma 14 mei
Na 16 dagen en 11.000 kilometer: eerste Zijderoute-trein uit China aangekomen in haven Antwerpen
 

De eerste, exclusief voor Antwerpen bestemde Zijderoute-trein is  aangekomen in de Antwerpse haven. "We zijn al lang bezig met deze rechtstreekse treinverbinding en het is daarom een belangrijke mijlpaal in onze handelsrelaties met China", zegt Luc Arnouts, directeur internationale netwerken Havenbedrijf Antwerpen.

 
do 10 mei
Chinese Big Brother gaat elke burger categoriseren in goed of fout
 
In 2020 treedt in China een zogenaamd Social Credit System in werking. Het wordt een soort Big Brother systeem maar dan in het super-kwadraat. Opzet is de trustworthiness oftewel betrouwbaarheid van haar inwoners te meten - en desgevallend ook te bestraffen. Officieel is de bedoeling uiteraard alleen maar nobel. To 'enhance "trust" nationwide and to build a culture of "sincerity".' Daar moeten we natuurlijk eens hartelijk of beter: groen om lachen. Want het zal alleen maar de reeds rigoureuze controle op de 1,3 miljard burgers nog tien maal versterken! De cruciale vraag bij dit soort 'controles' en officiële 'beoordellingen' stelt zich ook zoals steeds: wie controleert de controleurs?!
 
di 8 mei
’s Werelds 5e grootste economie gaat zonnepanelen verplichten
 

Californië, als onafhankelijke staat de 5e grootste economie ter wereld, gaat mogelijk als eerste overheid ter wereld de installatie van zonnepanelen verplichten bij de bouw van een nieuw huis. Dit zou een gigantische stap voorwaarts kunnen betekenen in de transitie naar hernieuwbare energie.

 
ma 7 mei
Steeds meer eilanden worden per dag verhuurd en de ecologische impact is vernietigend
 

Bij de superrijken kan een grote interesse in vakanties op geïsoleerde eilanden - waar geen rekening met een buur moet worden gehouden en geen inmenging van vreemden moet worden gevreesd - worden opgetekend. Tegelijkertijd moet echter vastgesteld dat deze trends ervoor zorgen dat het avontuurlijke karakter van deze vakanties verloren gaat. Dat schrijven de journalisten Tom Hale en Fergus Peace in de Britse zakenkrant Financial Times.

 
zo 22 apr
Amazon Web Services lanceert ‘Blockchain Templates’
 

Amazon wil het ontwikkelaars gemakkelijker maken om projecten te creëren op basis van de blockchain-technologie zoals die van Bitcoin en andere cryptomunten. De divisie die zich bezig houdt met ‘cloud computing’, heeft onlangs een dienst gelanceerd waarmee ontwikkelaars aan de slag kunnen. ‘Blockchain Templates’ maakt het mogelijk om gemakkelijker van start te gaan.

 
za 21 apr
Hyperloop brengt de toekomst naar het Midden-Oosten sneller dan je denkt
 

Het concept van de commerciële Hyperloop is ontstaan uit het brein van Elon Musk. In pods kan je via magneten door een buis reizen aan een bijzonder hoge snelheid. Hyperloop wordt aanzien als een van de belangrijkste transportmiddelen van de toekomst. In het Midden-Oosten willen ze tegen 2020 de eerste Hyperloop in gebruik nemen.

 
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs