EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
13
kliks
Bron: Edelmetaal-info.nl
10
kliks
 
Crisis & Recessie
vr 25 mei
Pas op! De Amerikaanse bedrijfsschulden blijven toenemen
 

Al maandenlang worden we getrakteerd op opbeurende nieuwsberichten. De wereldeconomie draait op volle toeren en de toekomst lijkt er uiterst zonnig uit te zien. In het bijzonder lijkt dat in de Verenigde Staten het geval te zijn. Is dat echt zo?

Het cijferseizoen ligt weer achter onze rug. Het algemene wereldplaatje ziet er redelijk goed uit. De Amerikanen spannen daarbij toch wel de kroon. Als gevolg van de belastinghervorming van president Trump, nam de gemiddelde winst per aandeel van een Amerikaans bedrijf binnen de S&P 500 index met meer dan 20% toe.

 
vr 25 mei
Bankregels ter voorkoming van financiële crisis opnieuw versoepeld
 

De strengere regels voor Amerikaanse banken ingevoerd onder Obama in 2010 werden onlangs opnieuw versoepeld. Weer weet de machtige bankenlobby haar doel te bereiken. Het Amerikaanse Congres stemde met een twee-derde meerderheid minder regulering en toezicht op financiële instellingen met activa beneden de 250 miljard dollar. Concreet betekent dit ‘de gedeeltelijke ontmanteling van de Dodd-Frank Act’.

 
do 24 mei
Hyperinflatie in Venezuela: 1 miljoen Bolivar voor 1 euro
 

De hyperinflatie in Venezuela loopt steeds verder uit de hand. Uit recente cijfers blijkt dat het inflatiepercentage inmiddels ruim boven de 20.000% uitkomt. Onderstaande grafiek via ZeroHedge. In 2017 lag het hyperinflatiepercentage nog op 1600%. Een onomkeerbare trend is ingezet. Volgens de VN zijn tussen 2015 en 2017 al ruim 1 miljoen Venezolanen het land ontvlucht. Niet zo gek als de waarde van je geld elke dag, of zelfs elk uur in waarde blijft afnemen.

 
wo 23 mei
Weten wanneer er een nieuwe recessie komt? Kijk naar deze grafiek…
 

De wereldeconomie loopt op rolletjes, dat is wat de meeste mensen wel weten. Toch is tijdens de afgelopen maanden de twijfels over de toekomst van de wereldeconomie toegenomen. Dit heeft te maken met de prominente plek die Trump probeert in te nemen op het wereldtoneel. Moeten we vrezen voor een nieuwe recessie?

 
wo 23 mei
Verborgen economische crash: 43% Amerikanen kan voedsel en huur niet meer betalen
 

Ook almaar groter wordend deel van Nederlandse bevolking wordt door regeringsbeleid richting armoede geduwd...

Onlangs kwam in de VS in het nieuws dat de meeste Amerikanen geen financiële buffer meer hebben, en tegenvallers van ‘slechts’ $ 1000,- niet meer kunnen betalen. Uit een nieuw onderzoek blijkt dat het nog veel erger gesteld is met de Amerikaanse bevolking: maar liefst 43% heeft niet voldoende inkomsten om basiszaken zoals huur (/hypotheek) en zelfs voedsel te bekostigen. Dat betekent feitelijk dat het land as we speak economisch aan het instorten is. We vragen ons serieus af in hoeverre ook ons eigen land -achter de kunstmatige optimistische propaganda berichten van de overheid- op eenzelfde verborgen instorting en massale armoede afstevent.

 
di 22 mei
Paus: ‘De wereld heeft niets geleerd op economisch gebied’
 

Paus Franciscus veroordeelt in strenge bewoordingen – en niet voor de eerste keer – de huidige economische constellatie in de wereld. Die wereld heeft géén lessen getrokken uit de financiële crisis die 10 jaar geleden begon. Er bestond nochtans de mogelijkheid om een meer rechtvaardige economie op te bouwen, maar “we” lieten die kans aan ons voorbij gaan. In plaats daarvan zijn egoïsme, roofzucht, speculatie, kortzichtigheid en oppervlakkigheid weer helemaal terug, aldus het hoofd van het Vaticaan. Eerder dit jaar waarschuwde de Paus nog voor een Derde Wereldoorlog door de nucleaire dreiging. Niet geheel onterecht overigens als we naar Israel en Iran kijken.

 
di 15 mei
René Tissen: Donkere wolken pakken zich samen boven de Eurozone
 

Tegen alle verwachting in heeft Italië toch nog redelijk snel een nieuwe coalitieregering kunnen vormen. Beppe Grillo, de oprichter van de ooit zo eurovijandige Vijf Sterrenbeweging is inmiddels opgevolgd door de euro-elastische Luigi Di Maio. Hij gaat samen met de eurosceptische Lega van Matteo Salvini een poging doen om het sterk verarmde Italië uit het slop te halen, wetende dat het land in werkelijkheid verstikkend diep is wegzakt in de modder van achterklap, armoede en corruptie.

 
ma 14 mei
De meest angstaanjagende grafiek die u ooit zag
 

[...]

Dit is waarschijnlijk de meest angstaanjagende grafiek die u ooit onder ogen kreeg en waarin is te zien dat de kredietverlening in alle grote economieën de voorbije jaren is gestegen, terwijl ze in China 'apocalyptische vormen' is beginnen aannemen.

 
wo 9 mei
Wat gebeurt er wanneer een miljoenenstad zonder water valt?
 

Het Zuid-Afrikaanse Kaapstad was de voorbije maanden amper uit het nieuws en dat vanwege het dreigende watertekort. Kaapstad is geen unicum, want ook andere grote metropolen zijn de voorbije jaren met ernstige watercrises geconfronteerd. Barcelona, Los Angeles, Mexico City en ook Sao Paulo (20 miljoen inwoners), ten tijde van de Wereldbeker Voetbal in 2014. Ook in de toekomst zullen steden steeds vaker met watercrises worden geconfronteerd.

 
wo 9 mei
Geen deal, geen overgangsperiode
 

Nog een maandje of zes à zeven te gaan, dan moet de toekomstige relatie tussen het VK en de EU toch wel enige vorm krijgen. Het probleem is: de tijd begint te dringen en ze hebben nog geen clue wat ze nou precies willen, zegt BNR-macro-econoom Kees de Kort. 'De kans dat er géén deal komt en dat de Britten uit de EU crashen, begint behoorlijk toe te nemen.'

 
di 8 mei
Argentinië vraagt financiële steun bij IMF
 

Argentinië heeft naar verluidt om miljarden dollars financiering gevraagd bij het Internationaal Monetaire Fonds (IMF). Het geld is nodig om de Argentijnse peso te stutten. De munt is in vijf maanden tijd fors in waarde gedaald, wat heeft geleid tot een stijging van de rentetarieven. De devaluatie dreigt ook het economisch herstel te laten ontsporen.

 
ma 7 mei
Wie in Argentinië nu geld leent moet daar jaarlijks 40% rente op betalen. Wat is er aan de hand?
 

In Argentinië heeft de centrale bank de belangrijkste rentevoet vorige week met 12% opgetrokken tot 40%. Op die manier wil het land de galopperende inflatie (25% op jaarbasis) stutten en de val van de Argentijnse peso afremmen. Donderdag moest die peso 8% inboeten tegenover de Amerikaanse dollar, waarmee de peso de slechtst presterende munt van alle opkomende economieën is geworden. 

 
vr 4 mei
Ron Paul: “Aandelencrash van 50% is goed mogelijk”
 

Ron Paul, voormalig lid van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden voor de Republikeinen, heeft een opvallende uitspraak gedaan over Wall Street. Paul liet tegenover CNBC weten dat de kans op een aandelencrash van 50% goed mogelijk is.

 
do 26 apr
Staat de Amerikaanse aandelenmarkt een gigantische crash te wachten?
 

De wereldwijde aandelenindexen hebben uitstekende jaren achter de rug. Maar de eerste vermoeidheidstekens duiken op. Beleggers kunnen maar beter opletten.

 
di 24 apr
De Chinese methode: verdrink een land in de schulden en neem het dan over
 

De Sri Lankaanse roepie noteert dinsdag op zijn laagste niveau ooit als gevolg van de berg schulden die het land de voorbije jaren heeft opgestapeld. Het overgrote deel van dat geld kwam uit China en moet nu worden terugbetaald. Maar Sri Lanka heeft geen geld.

Dat is niet China’s schuld, maar vooral het gevolg van een zorgwekkend economisch klimaat.

 
za 21 apr
'Financiële systeem is nu kwetsbaarder dan in 2008'
 

Het financiële systeem is nu kwetsbaarder dan voorafgaanda aan de crisis van 2008. Dat zegt Jean-Claude Trichet, die destijds topman was bij de Europese Centrale Bank.

Trichet uit in een interview met de Volkskrant zijn zorgen over de wereldwijde schuldenlast. ''Die toont hoe fragiel het systeem nog altijd is. En ik vind dat de internationale gemeenschap zich daar onvoldoende bewust van is.''

 
za 21 apr
Superrijken voorspellen nieuwe recessie binnen de 2 jaar
 

Onder meer miljardair-filantroop Bill Gates heeft recent al voor een waarschijnlijke recessie gewaarschuwd en zijn vrees wordt door een meerderheid van de superrijke bevolkingsgroep van de wereld gedeeld. Dat is de conclusie van een enquête van JP Morgan bij meer dan zevenhonderd superrijke klanten uit de Verenigde Staten, Europa en het Midden-Oosten.

 
wo 18 apr
'Importtarieven werpen donkere schaduw over groei Amerikaanse economie'
 

Zorgen over importtarieven en de gevolgen voor de wereldhandel werpen een donkere schaduw over de anderszins positieve verwachtingen voor de Amerikaanse economie. Dat concludeert de Federal Reserve in zijn zogeheten Beige Book, een document dat inzicht geeft in de staat van de Amerikaanse economie.

 
di 17 apr
Jim Rogers: ‘Dit is de laatste opstoot voor de grootste correctie in 100 jaar’
 

Legendarische beursgoeroe Jim Rogers voorspelt al enige tijd een van de zwaarste beurscrashes uit zijn leven. Hij is iemand die kijkt op lange termijn en ziet dat de huidige situatie niet houdbaar is op de beurzen. Wanneer alles in elkaar zakt, zal goud omhoog schieten als een raket. Maar in tussentijd verwacht Rogers dat goud nog lager kan en dat aandeel nog een laatste adem uitblazen.

 
di 17 apr
3 grafieken die aantonen dat het hoogtepunt van de economische groeicyclus achter ons ligt: vanaf nu gaat het weer bergaf
 

Zowel de Wereldbank als het Internationaal Monetair Fonds (FMI) houden deze week in Washington hun Spring Meetings. Op die samenkomsten wordt traditiegetrouw de staat van de wereldeconomie besproken. Die bevindt zich in topvorm, of althans bevond zich in topvorm. Want het hoogtepunt van de voorbije economische cyclus ligt nu achter ons.

 
ma 16 apr
Economie 2018: Nieuwe recessie in aantocht
 

Volgens Microsoft-oprichter Bill Gates staat het vast: een nieuwe grote recessie komt er aan. Het is alleen maar een kwestie van tijd. Het gaat met de economie in 2018 goed, maar het hoogtepunt zou zomaar al geweest kunnen zijn. De omvang van de nieuwe recessie zal volgens de multimiljardair vergelijkbaar zijn met de crisis van 2008. De gevolgen van die Grote Recessie zijn nu nog overal ter wereld voelbaar …

 
do 12 apr
Bijna 9.000 procent inflatie in jaar: geld verliest waarde in sneltempo in Venezuela
 

In het Zuid-Amerikaanse Venezuela is het inflatiepercentage tussen april 2017 en maart 2018 gestegen tot 8.878 procent. Dat blijkt uit cijfers van de commissie Financiën van het door de oppositie gecontroleerde Venezolaanse parlement.

 
do 12 apr
Amerikaanse schulden groeien 36 maal sneller dan de economie
 

In 2028 zal de Amerikaanse schuldgraad 29.000 miljard dollar bedragen, het equivalent van 96% van het bruto binnenlands product (bbp) van het land. Nooit eerder sinds het einde van de Tweede Wereldoorlog zal Amerika meer schulden hebben, aldus berekeningen van het Congressional Budget Office (CBO), een onafhankelijk federaal orgaan bestaande uit zowel Republikeinen als Democraten.

 
wo 11 apr
"Systeem wereldhandel dreigt uit elkaar gescheurd te worden"
 

De wereldeconomie mag niet in een protectionistische spiraal verzeild raken. Dat zou de economische groei schaden, zo heeft IMF-topvrouw Christine Lagarde gezegd. Het systeem van de wereldhandel dreigt uit elkaar gescheurd te worden, zei Lagarde nu de VS en China zich in een handelsconflict bevinden.

 
wo 11 apr
Gaat het jaar 1987 zich herhalen?
 

Op dit moment is er sprake van grote onrust op de beursvloer. Steeds meer beleggers nemen een zijlijnpositie in om te bekijken hoe de handelsoorlog tussen Amerika en China gaat aflopen. Deze perikelen zorgen er voor dat de angst op een scenario als ‘Black Monday’ toeneemt. Gaat het echt zover komen?

 
di 10 apr
Begrotingstekort VS stijgt razendsnel
 

Het begrotingstekort van de Verenigde Staten stijgt nog veel sneller dan gedacht. Dat is vooral te wijten aan de belastingverlagingen van president Donald Trump die de Republikeinse parlementariërs in december goedkeurden. Dat heeft het niet partijgebonden Congressional Budget Office (CBO) vandaag bekendgemaakt.

 
ma 9 apr
Russische beurs daalt tien procent als gevolg van Amerikaanse sancties
 

Economische crisis De Russische beurzen zijn ongeveer 10 procent lager gekoerst na de aankondiging van nieuwe Amerikaanse sancties tegen Russische zakenlui en hun bedrijven. Op de beurs van Moskou ging de RTS-index met 11,5 procent omlaag, terwijl de Micex 9,2 procent de dieperik in ging.

 
ma 9 apr
Paul Tudor Jones: ‘We zitten met een groot probleem’
 

[...] Vooraan Custer ligt een leger van bedrijfsobligaties die enorme groot zijn geworden door de ultralage rentevoeten. Dit leger ligt nu nog wat te slapen, maar de geschiedenis leert dat ze meedogenloos dodelijk kunnen zijn wanneer ze wakker schieten.

Wanneer Powel ook nog achter zich durft kijken om zich eventueel terug te trekken uit een oorlog die hij niet kan winnen, ziet hij inflatieland onder leiding van grondstoffen.

 
wo 4 apr
Amerikaanse economie wordt (opnieuw) geteisterd door gigantische schuldenbalans
 

Als we de macrocijfers mogen geloven, dan ziet het economische plaatje er nog steeds geweldig uit. De groei van de wereldeconomie kwam in het eerste kwartaal wel wat lager uit dan verwacht, maar volgens de kenners weinig reden om ons zorgen over te maken. Als we echter wat dieper graven, dan ziet het plaatje er een stuk beroerder uit. We mogen zelfs spreken van een alarmerende situatie.

 
wo 4 apr
Nieuwe zeepbellen (en crisis) in de maak
 

De stijgende rente maakt in de VS alvast de eerste slachtoffers en wel in de automarkt aldaar: “Buyers are suddenly missing from showrooms”, bloklettert Zerohedge.com, de uiterst kritische sociaal-economische website die wel steeds bovenop het allerlaatste nieuws zit, en meestal nog juist zit ook met haar voorspellingen en extrapolaties.

 
za 31 mrt
De kans op een nieuwe crisis in Europa is bijzonder groot
 

De Europese economie heeft de wind weer in de zeilen. De stimuleringsmaatregelen van de Europese centrale bank lijken haar vruchten af te werpen op de economische groei. Mede door deze mooie economische groei, ziet de ECB zich genoodzaakt om het monetaire beleid af te bouwen. Toch kan dit afbouwmoment op een zeer onhandig tijdstip plaatsvinden.

 
wo 28 mrt
Bank of America: “Dit is slechts het topje van de ijsberg”
 

Tijdens de afgelopen dagen zijn de spanningen in alle uithoeken van de wereld flink toegenomen. De aanhoudende zorgen over een mogelijke mondiale handelsoorlog hebben ook invloed gehad op de financiële markten. Al dagenlang staan de aandelenmarkten onder druk en als het aan de analisten van Bank of America ligt, dan is dit slechts het topje van de ijsberg.

 
wo 28 mrt
De aandelenmarkt staat aan de vooravond van een epische crash
 

De financiële markten in de Verenigde Staten liggen in de lappenmand. De belangrijkste indexen bevinden zich momenteel op cruciale niveaus. Wanneer deze steunniveaus doorbroken worden, kan dit een kettingreactie in gang zetten die een epische crash kan veroorzaken.

Mark Newton, technisch analist bij Newton Advisors trekt aan de alarmbel.

 
zo 25 mrt
Stijgende rente en handelsoorlog funest voor wereldeconomie
 

Dat de grenzen van de Amerikaanse schuldgroei in zicht komen, daarover bestaat weinig verschil van mening maar wel over de vraag hoeveel rek er nog in zit. Immers, nu China de kwaliteitsrating van deze schuld neerwaarts heeft bijgesteld, zal de animo bepaald niet toenemen. Daar komt bij dat de door Trump geInitieerde "handelsoorlog" met speerpunt gericht op China als "complicerend" mag worden beschouwd. Tevens krijgen we te maken met stijgende rente.

 
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs