EUR/USD:
GOUD:
ZILVER:
BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
51
kliks
Bron: Edelmetaal-info.nl
41
kliks
35
kliks
Bron: Edelmetaal-info.nl
22
kliks
20
kliks
 
Crisis & Recessie
vr 16 nov
Larry Summers: “50 procent kans op recessie in 2020”
 

Met alles wat er zich nu afspeelt, is de kans behoorlijk groot dat we in een minder goede economische situatie verzeild geraken. Econoom Larry Summers heeft er zelfs een getal op geplakt. Hij schat dat er 50 procent kans is dat de Amerikaanse economie tegen 2020 in een recessie zal belanden.

 
di 13 nov
Moeten we vrezen voor eenzelfde scenario als in 2000?
 

De rust op de financiële markten is enigszins teruggekeerd. De stieren zijn deze maand goed uit de startblokken gekomen en sommige analisten durven zelfs al te spreken over een aankomende ‘eindejaarsrally’. Was de daling van afgelopen maand slechts een correctie, of bevinden we ons in een topvormingsproces?

De financiële markten werden afgelopen week opnieuw geconfronteerd met de nodige beweeglijkheid. Met name de laatste handelsdag van de week verliep uiterst volatiel. Inmiddels hebben de meeste beursgenoteerde bedrijven hun kwartaalcijfers gepubliceerd en wat betreft mogen beleggers uitzien naar het laatste deel van het jaar. En historisch gezien verloopt dat deel behoorlijk winstgevend.

 
ma 12 nov
Moeten we vrezen voor een recessie?
 

De groei van de wereldeconomie lijkt wat te temperen. Dat is hoofdzakelijk te danken aan de handelsoorlog. Het handelsbeleid van Trump heeft onder andere grote gevolgen voor de groei van de groeilanden. Binnen de Amerikaanse landsgrenzen ziet alles er nog rooskleurig uit. Maar, voor hoelang nog?

De Amerikaanse economie draait nog steeds op volle toeren. De groei van het bruto binnenlands product mag dan wel iets zijn teruggevallen, maar het groeicijfer is nog steeds indrukwekkend te noemen. Tevens ziet de Amerikaanse arbeidssector er bijzonder gezond uit met een historisch laag werkloosheidspercentage van 3,7%.

 
ma 12 nov
IMF: 'Economische recessie in Argentinië houdt aan'
 

De economische recessie in Argentinië houdt waarschijnlijk nog even aan. Volgens het Internationaal Monetair Fonds (IMF) is er pas in het tweede kwartaal volgend jaar herstel te verwachten. Het dieptepunt moet nog komen voor de Argentijnen, is de prognose van het kredietfonds.

 
do 8 nov
Inflatie in Venezuela stevent af op de 1.000.000 procent
 

De inflatie in Venezuela is in oktober uitgekomen op 833.997 procent op jaarbasis. Dat betekent dat de Venezolaanse bolivar in de afgelopen twaalf maanden elk uur bijna de helft minder waard werd.

Het cijfer staat in een rapport dat door het parlement van het Zuid-Amerikaanse land is gepubliceerd. De centrale bank van Venezuela maakt al drie jaar geen inflatiecijfers meer bekend.

 
do 8 nov
Inflatie Venezuela stevent af op de miljoen procent
 

De inflatie in Venezuela is in oktober uitgekomen op 833.997 procent op jaarbasis. Dat betekent dat de Venezolaanse bolivar in de afgelopen twaalf maanden elk uur bijna de helft minder waard werd.

Het cijfer staat in een rapport dat door het parlement van het Zuid-Amerikaanse land is gepubliceerd. De centrale bank van Venezuela maakt al drie jaar geen inflatiecijfers meer bekend.

 
wo 7 nov
Steeds minder huiseigenaren met een hypotheekachterstand
 

Het aantal Nederlandse huiseigenaren met een betalingsachterstand op hun hypotheek neemt af, meldt Bureau Krediet Registratie (BKR) woensdag in zijn hypotheekbarometer. Op 1 oktober hadden bijna 80.000 kredietnemers een betalingsachterstand van minimaal drie maanden op hun hypotheek.

Het gaat om een afname van ruim 12 procent ten opzichte van vorig jaar. In oktober 2017 waren er nog bijna 91.000 mensen met een hypotheekachterstand.

 
di 6 nov
500.000 jonge Amerikaanse mannen zijn niet aan het werk en men weet niet echt waarom
 

In de Verenigde Staten is de werkloosheid tot een historisch dieptepunt teruggevallen. Daarbij moet echter wel een uitzondering gemaakt worden voor mannen tussen vijfentwintig en vierendertig jaar. Dat zegt Jeanna Smialek, redacteur economie bij het persbureau Bloomberg. Niemand blijkt echter goed te weten waarom de mannelijke millennials op de arbeidsmarkt zoveel problemen ervaren.

[...]

 
ma 5 nov
Italiaanse horrorshow gaat van start
 

Terwijl in Brussel wordt gedebatteerd over het Italiaanse budget, zet de Vijfsterrenbeweging 'fake news' in om de zaak verder op de spits te drijven.

De Italiaanse economie is in het derde kwartaal tot stilstand gekomen. Dat was sinds 2015 niet meer gebeurd. Zowel de binnenlandse vraag als de export lijken verlamd. De timing kon dus niet slechter voor de anti-establishmentregering Conte, die in een budgetgevecht is gewikkeld met de Europese Commissie.

[...]

 
ma 5 nov
Inflatie in Turkije gestegen naar 25 procent
 

De inflatie in Turkije is in oktober gestegen naar 25,24 procent op jaarbasis, blijkt uit cijfers van statistiekbureau TurkStat. 

De stijging is te wijten aan de sterk in waarde gedaalde Turkse lira. Door de goedkopere lira wordt het veel duurder om bijvoorbeeld energie en levensmiddelen te importeren.

 
ma 5 nov
David Stockman: “Zet je schrap voor een daling van 40 procent”
 

Volgens David Stockman, die onder president Reagan werkte als management en budget directeur, staan we op de vooravond van een flinke marktdaling. Een gebeurtenis waar hij beleggers nu al enige tijd voor aan het waarschuwen is, hij vermoedt namelijk dat er ons een daling van 40 procent te wachten staat als gevolg van verschillende negatieve gebeurtenissen.

Gaat het uiteindelijk dan toch gebeuren? David Stockman is er niet bepaald gerust in en voorspelt dat we de komende maanden te maken zullen krijgen met een marktdaling van maar liefst 40 procent, een flinke beurscrash met andere woorden. De volatiliteit en ‘kleine’ daling van de afgelopen weken zijn een voorbode voor wat komen gaat en zijn volgens Stockman het begin van een groter ‘event’.

 
zo 4 nov
‘Point of no Return’ is reeds lang gepasseerd
 

Onzekerheid en waarschuwingen omtrent de huidige ontwikkelingen blijven aan de orde van de dag maar dat impliceert niet dat nu al voor de uitgang gekozen wordt. Een uiting als ‘irrational exuberance’ (uitspraak van ‘good old’ Fed president Alan Greenspan in 1997) leidde evenmin direct tot een vertwijfeling. Sterker, de dotcom implosie volgde pas drie jaar nadien. Intussen verkeren we in een tijdsbestek van ongeëvenaard hoge schulden en diverse (geopolitieke) spanningen – verzwakte positie van Mrs. Europa, Angela Merkel, internationale handel, emerging markets, Brexit, Italië en niet te vergeten Trump.

 
za 3 nov
Italië too big to fail: Gaan we Italië steunen?
 

Weer het bekende politieke gedraai van een minister. Altijd om de hete brij heen en voorzichtig verklaren dat er beslist geen sprake is van een crisis. Italië is too big to fail. In de onderstaande alinea uit het interview in de Telegraaf valt op te maken dat ie zeer bezorgd is over de situatie in Italië maar dat deze niet te vergelijken is met die van Griekenland eerder.

 
vr 2 nov
Griekenland, het risico dat niemand wil zien
 

De focus van de financiële markten lag de voorbije dagen grotendeels op Italië. Een risico dat volledig verwaarloosd wordt is de situatie van de Griekse banken.

De Griekse banken kennen een belangrijke inzinking en dat binnen de uiterst negatieve context van de beurs van Athene. Die noteert op haar laagste niveau in 31 maanden. Sinds begin oktober hebben de vier belangrijkste banken Piraeus Bank, Eurobank, Alpha Bank en National Bank belangrijke verliezen laten optekenen. De aandelen Piraeus Bank gingen de voorbije 2 weken ruim 30% lager. De MSCI Greek bank index moest in dezelfde tijdsspanne een verlies van 16% incasseren.

 
vr 2 nov
Nederland wil grotere rol voor Europees noodfonds ESM
 

"Landen hebben de verantwoordelijkheid om zich te houden aan de Europese afspraken over begrotingstekorten en staatsschulden. Maar als het toch fout gaat, is het belangrijk om de crisis zo goed mogelijk op te vangen. Snel en adequaat handelen zal de impact beperken", zegt minister Wopke Hoekstra van Financiën.

 
do 1 nov
Shocktober voorbij: slechtste maand voor beurzen sinds val Lehman
 

Op de laatste handelsdag van oktober sloten Amerikaanse beurzen hoger. Desondanks maakt het de maand er niet minder dramatisch op. In de afgelopen maand verloor de Dow Jones 4 procent, de S&P 500 7 procent en de Nasdaq ging met ruim 9,2 procent omlaag. In een maand tijd die nu wordt aangeduid als ‘Shocktober’ verdampte in de Verenigde Staten 2000 miljard dollar aan beurswaarde.

 
do 1 nov
Eurozone zit in het oog van de economische storm
 

De door analisten aangekondigde 'gouden periode' voor de Europese economie zal exact zes maanden hebben geduurd.

De eurozone zit in het oog van een economische storm. Amper een jaar geleden spraken financiële analisten nog over een aankomende ‘gouden periode’. Die zal exact zes maanden hebben geduurd. Werden in de eerste twee kwartalen van het jaar nog goede resultaten geboekt, die de hoop op zo’n periode rechtvaardigden, dan werd de voorbije maanden die hoop vervangen door ongerustheid, veroorzaakt door teleurstellende cijfers. In het derde kwartaal vertraagt de economische groei, terwijl de politieke spanningen tussen de verschillende lidstaten toenemen.

 
wo 31 okt
Kans op een recessie is ruim 92%
 

De instabiliteit in de wereld lijkt met de dag groter te worden. De geopolitieke spanningen laaien op. Zeker nu Trump van plan is om het INF-verdrag op te zeggen. Dit verdrag bestaat sinds 1987 en verbiedt de ontwikkeling en stationering van middellangeafstandsraketten. Met andere woorden dreigt er een nieuwe wapenwedloop. Dat is overigens niet het enige probleem dat er op dit moment heerst.

 
di 30 okt
Italiaanse economie ondervindt nu al problemen van de nieuwe regering
 

De Italiaanse bevolking is in een onzekere tijd beland. Uiteraard zijn de Italianen wel wat gewend, want de afgelopen maanden leefden zij sowieso al in spanning wat betreft de nieuwe regering. Maar, nu die nieuwe regering is gevormd lijken de problemen alleen maar verder op te lopen. Italië is een van de slechtste Europese jongetjes van de klas en Brussel pikt niet langer het gedrag van de Italianen.

 
di 30 okt
Tegenvaller voor Italië, economische groei komt onverwacht tot stilstand
 

De Italianen liggen de laatste tijd op ramkoers met Brussel over de manier waarop ze omgaan met hun economie. De Europese Commissie heeft het Zuid-Europese land opgedragen om de begrotingsplannen te herzien, omdat de Italiaanse regering meer geld wil uitgeven dan mag volgens Europese afspraken. Maar Italië lijkt geenszins van plan hieraan gehoor te geven. Het land wil onder meer de pensioenleeftijd verlagen.

 
ma 29 okt
Aandelen kreunen onder geopolitieke spanningen
 

De aandelenmarkten hebben het moeilijk de afgelopen maanden en daar gaat precies niet snel verandering in komen gezien de geopolitieke spanningen. Los van de handelsoorlog, zorgen verkiezingen en peilingen in Brazilië, Sri Lanka en Duitsland voor heel wat oproer en dat lijken beleggers en investeerders niet te smaken.

 
ma 29 okt
Moeten we vrezen voor een snelle recessie?
 

Tijdens de afgelopen weken zijn er diverse tegenvallende macrocijfers gepubliceerd. Deze cijfers maakten pijnlijk duidelijk dat de groei van de wereldeconomie waarschijnlijk dit jaar lager zal uitkomen dan dat vooraf verwacht werd. Tevens ziet de toekomst, als gevolg van de handelsoorlog, er onzeker uit. Moeten we vrezen voor een nieuwe recessie?

De economische wereldmotor draait op dit moment aan een lager tempo. Er wordt zelfs gevreesd voor een tekort aan brandstof en dat zou leiden tot een groeivertraging. In het bijzonder lopen de groeilanden en de Aziatische landen een verhoogd risico om getroffen te worden door een groeivertraging. Het handelsbeleid van Trump heeft immers grote invloed op deze landen.

 
ma 29 okt
Crisis huizenmarkt is gevolg van politieke keuzes
 

In een aflevering van Cafe Weltschmerz praten David Hollander en Cody Hostenbach over de Nederlandse huizenmarkt. Steden overal ter wereld hebben te maken met groeiende woonproblematiek. Betaalbaarheid en toegankelijkheid van wonen staan onder druk. In Nederland raakt vooral Amsterdam losgezongen van de rest van het land. De Amsterdamse wooncrisis is niet alleen het gevolg van de populariteit van de stad, maar ook van politieke keuzes, betoogt stadsgeograaf Cody Hochstenbach.

 
zo 28 okt
Steeds meer indices worden geconfronteerd met een Death Cross
 

Op weekbasis gemeten noteren de meeste indices nog steeds diep in het rood. Het koersherstel van gisteren heeft de schade wel iets weten te beperken, maar voor de meeste beurzen nog lang niet voldoende. Intussen begint het onderliggende plaatje er steeds beroerder uit te zien. En beleggers zullen dat onder ogen moeten zien.

De huidige beursdaling kwam voor de meeste beleggers als een complete verrassing. Aan het begin van deze maand wist Wall Street immers nog nieuwe recordkoersen op de borden te toveren. Dit ‘recordfeestje’ was helaas van korte duur want al snel moest het optimisme plaatsmaken voor pessimisme.

 
zo 28 okt
Ook ratingbureau Standard & Poor's verlaagt kredietwaardigheid Italië
 

Kredietbeoordelaar S&P (Standard & Poor’s) heeft zijn vooruitzichten voor de kredietwaardigheid van Italië naar beneden bijgesteld. Volgens S&P zijn de economische en fiscale plannen van de nieuwe Italiaanse regering slecht voor de economische groei van het land.

 
zo 28 okt
De zichzelf vervullende profetie (Selffulfilling prophecy)
 

De mainstream media (MSM) wordt ook wakker. Zelfs Peppie en Kokkie. En dan moet je het maar weten. Op de achtergrond via internetmedia gonst het al langer van de geruchten dat er een flinke neergang is te verwachten. Diverse doemscenario’s komen voorbij. Het is goed dat zulke berichten niet direct worden opgepakt door de grote mediagiganten en in alle kranten voorpaginanieuws wordt.

 
zo 28 okt
'Italië gaat eigen banken helpen bij nieuwe crisis'
 

De Italiaanse regering zal banken in het land helpen, mocht zich een nieuwe bankencrisis voordoen. Dat heeft de Italiaanse minister van Financiën dit weekend gezegd.

De uitspraak is opmerkelijk omdat Europese lidstaten door allerlei regels tegenwoordig niet zomaar meer een bank mogen redden. Maar minister Giovanni Tria stelde dat hij hiermee niets vreemds zei. "Elke regering zou het moeten doen."

 
zo 28 okt
Ene aandeel na het andere duikt dieperik in, “maar dit is nog niet de big bang”
 

Een zware herfststorm trekt over de beurzen. Alleen al in oktober is de Brusselse beurs bijna 10% teruggevallen - en de maand is nog niet voorbij. Ook elders in Europa en op Wall Street duikelen de aandelen de dieperik in. Is dit het begin van de gevreesde ‘big bang’, waarvoor doemdenkers al maanden waarschuwen, of een tijdelijke dip? Voorlopig geloven de meeste experts in dat laatste. “De bange schapen lopen altijd eerst naar de uitgang.”

 
zo 28 okt
Spanningen tussen Indiase centrale bank en overheid lopen verder op
 

De spanningen tussen de Indiase centrale en de overheid van premier Narendra Modi lopen steeds verder op. Een topbestuurder van de bank zei vrijdag dat het tegenwerken van de centrale bank mogelijk "catastrofale gevolgen" zou kunnen hebben voor India.

De Indiase overheid voert al tijden druk uit op de centrale bank, om ervoor te zorgen dat er wat meer ontspannen beleid te voeren en haar invloed te verkleinen.

 
vr 26 okt
Bewandelt Wall Street hetzelfde pad als in het jaar 2000?
 

De aandelenmarkten zijn opnieuw bezig aan een dramatische handelsweek. Vandaag is de laatste handelsdag van de week en de kans is bijzonder klein dat het weekverlies weggepoetst kan worden. Tijdens de afgelopen handelsdagen zijn belangrijke steunzones neerwaarts doorbroken. En dat voorspelt weinig goeds.

 
vr 26 okt
Amerikaanse beurzen beleven zwartste dag in ruim zeven jaar
 

De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag fors lager gesloten. Daarbij speelden de Dow-Jonesindex en de S&P 500-index hun jaarwinst kwijt en de Nasdaq beleefde zijn zwartste dag in iets meer dan zeven jaar. 

 
do 25 okt
De rampzalige prestatie van Europese bankaandelen in beeld gebracht
 

De meeste Europese bankaandelen kennen een dramatisch beursjaar. Al sinds het begin van dit jaar staan de Europese bankaandelen onder druk en tijdens de afgelopen weken is die druk alleen maar verder toegenomen. Dat heeft deels te maken met het slechte beursklimaat en deels met de Italiaanse begrotingsproblematiek.

Afgelopen maandag werd duidelijk dat de Italiaanse regering geen water bij de wijn zal doen. De Italiaanse begroting blijft ongewijzigd en daar moet Brussel maar mee leren ‘dealen’. Uiteraard zorgt dit voor onzekerheid bij beleggers aangezien de mogelijkheid bestaat dat in de toekomst meer eurozonelanden de regels van Brussel aan hun laars zullen lappen. Met andere woorden staat de stabiliteit van de eurozone op het spel.

 
do 25 okt
Ook Aziatische beurzen flink in de min door zorgen bij beleggers
 

De beurzen in Azië stonden donderdag diep in het rood. Toenemende beleggerszorgen, zoals over handelsspanningen die wereldwijde economische groei afremmen en angst dat de winsten van bedrijven aan hun piek zitten, zette het beurssentiment zwaar onder druk.

 
wo 24 okt
Aandeel Deutsche Bank daalt naar nieuw dieptepunt
 

Het aandeel Deutsche Bank is woensdag 24 oktober gedaald tot het laagste punt ooit. De daling van het aandeel naar het nieuwe dieptepunt ontstond na de publicatie van nieuwe cijfers. Er werd ten opzichte van een jaar eerder €600 miljoen minder omzet gedraaid en ruim €400 miljoen minder winst gemaakt.

 
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Personal Finance
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs