EUR/USD:
GOUD:
ZILVER:
BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
 
Edelmetalen
do 23 jan
Palladium is meer waard dan goud, met dank aan de hybride auto
 

De prijs van palladium, een edelmetaal dat onder meer wordt gebruikt in katalysatoren, schiet als een raket omhoog en het goedje is nu duurder dan goud. De vraag wordt vooral opgedreven door de toename van hybride auto's, strengere milieueisen en China. Maar het kan in één keer gedaan zijn met de opmars, als de elektrische auto de hybride voorbij gaat.

 
ma 20 jan
Is platina weer interessant voor een belegging?
 

Als we het over edelmetalen hebben dan wordt er vaak gedacht aan goud en zilver. Het is correct dat goud en zilver beide edelmetalen zijn, maar platina hoort ook in dit rijtje thuis. En voor beleggers kan een belegging in platina juist nu heel interessant zijn.

 
ma 20 jan
Turkije breidt goudvoorraad in hoog tempo uit
 

Turkije heeft de laatste jaren in hoog tempo goud aan haar reserves toegevoegd. Sinds 2016 kocht de centrale bank bijna 300 ton goud, want de voorraad steeg in deze periode van 116 ton naar 415 ton. Vooral de laatste maanden kocht Turkije veel edelmetaal, met een recordaankoop van 41,8 ton in de maand augustus. In het derde kwartaal van 2019 was Turkije zelfs de grootste koper met 71,4 ton, meer dan Rusland en China in dezelfde periode.

 
wo 15 jan
Breekt er een nieuwe prijsrally aan binnen de goudmarkt?
 

Tijdens de afgelopen maanden is het onderhuidse plaatje binnen de goudsector aanzienlijk verbeterd. Toch staan de goud- en zilversector op dit moment nog niet echt in de schijnwerpers. En dat komt met name door de goede prestatie bij de andere aandelen. Toch moeten beleggers deze kansrijke sectoren niet uit het oog verliezen.

 
ma 13 jan
Is dit het begin of is de storm pas net begonnen?
 

De investeerder in edelmetaal heeft een aantal zeer volatiele weken achter de rug waarbij er niet direct zicht op rustiger vaarwater is. Wat is de oorzaak van de onrust en is dit het begin of is de storm net begonnen?

 
zo 12 jan
Podcast: Sander Boon over de waarde van geld
 

We vinden het tegenwoordig vanzelfsprekend om te betalen met een bankpas of via internetbankieren. Het geldsysteem is gebaseerd op vertrouwen en is door digitalisering van het betalingsverkeer steeds afhankelijker geworden van banken. Dit niet altijd zo geweest, want vroeger was geld nog een marktfenomeen. Munten ontleenden hun waarde aan het gewicht in goud en zilver. Bankbiljetten aan het feit dat ze ingewisseld konden worden voor edelmetaal.

 
zo 12 jan
2019 was het beste jaar voor goud: is investeren nog altijd verstandig en wat zijn je andere opties?
 

De goudprijs steeg vorig jaar met maar liefst 18 procent. Dat maakte van 2019 het beste goudjaar sinds 2010. Voor dit jaar worden eerder magere resultaten verwacht. Is het edelmetaal nog altijd een ‘veilige haven’ voor beleggers? En wat zijn andere opties voor je geld, buiten het spaarboekje? We vroegen het aan onze experts.

 
za 11 jan
Een onstabiele periode doet goud glanzen
 

De investeerder in edelmetaal heeft een aantal zeer volatiele weken achter de rug waarbij er niet direct zicht op rustiger vaarwater is. Wat is de oorzaak van de onrust en is dit het begin of is de storm net begonnen?

[...]

 
vr 10 jan
Goldman Sachs en ABN AMRO over de goudprijs in 2020
 

Zowel Goldman Sachs als ABN AMRO verwachten dat de goudprijs in 2020 naar de....

 
do 9 jan
Goud in trek: Tot welk niveau gaat de goudprijs stijgen?
 

Een nieuw decennium, een nieuw geluid? Aan de hand van de vele voortekenen is dit decennium al ruimschoots ingeluid! Nooit eerder vertoonde schuldgroei, ‘uitzinnige’ uitholling van onze koopkracht via een ongebreidelde verruiming van de geldmarkt, manipulaties en machinaties op de edelmetaalmarkt alsmede het stimuleren van een ‘feel good feeling’ op de beurs en de vastgoedmarkt bepalen vooralsnog in hoge mate het huidige marktbeeld.

 
wo 8 jan
2020: Goud en Crypto of toch liever aandelen? (deel 3 van 3)
 

Na aandelen besproken te hebben (deel 1) en crypto (deel 2) sluiten we af met een ‘schitterend’ einde. Schitterend omdat dit één van de talrijke eigenschappen is van goud. In de vorm van juwelen dan. Er bestaat een oud adagium omtrent het gele edelmetaal dat stelt: zo de dollar gaat, zo gaat goud. In de tegengestelde richting dan wel. De reden is eenvoudig. Een lagere dollarkoers en dus een lagere goudprijs maakt het edelmetaal goedkoper in andere munten. Sinds midden 2018 is er echter iets ongewoons aan de hand. De goudprijs stijgt, terwijl ook de dollar in waarde toeneemt. Dat kunt u op deze grafiek zien.

 
wo 8 jan
2020: Goud en Crypto of toch liever aandelen? (deel 2 van 3)
 

In deel 1 maakten we het bilan op voor aandelen, met voor en tegenargumenten. In dit tweede deel en in het derde en laatste belichten we de kansen voor goud en cryptomuten, het jaar 2020 inluidend. Nog op de valreep van het oude jaar, 31 december 2019, bijzonder nieuws over goud. En wel uit Turkije, een land dat van oudsher een hechte relatie heeft met het gele edelmetaal. ”Takasbank, the central clearing house responsible for the fulfilment of orders transacted through the Borsa Instanbul (BIST) Exchange in Turkey, have announced their physically-backed blockchain platform for gold is now live. Known as the BiGA-Digital Gold Transfer Platform, it will allow for the transfer of ownership of gold‘…between participating banks 7/24‘

 
wo 8 jan
2020: Goud en Crypto of toch liever aandelen? (deel 1 van 3)
 

Kiezen we voor 2020 best voor een safe haven, veilige haven als goud? Tenslotte beleven we anno 2019 de langste stierenmarkt voor aandelen in de geschiedenis. Of rekenen we nog maar eens een jaartje op de drukpersen en hun oneindige stroom van vers geld? Er is een oud beursgezegde dat stelt: ‘don’t fight the Fed’. En de ECB dan en de Bank of Japan en… Want het zijn niet alleen dollars die de markten overspoelen. Wie dit de afgelopen tien jaar navolgde zal zijn portefeuille flink hebben zien aandikken. Kan het beursfeest dan blijven duren tot in het oneindige?

 
di 7 jan
Goudprijs naar hoogste niveau in zes jaar
 

De goudprijs bereikte deze week het hoogste niveau in zes jaar. De prijs steeg maandag bij opening van de handel met 2,2% naar $1.587 per troy ounce. In euro’s bereikte goud zelfs een nieuwe all-time high van meer dan €45.600 per kilogram. Oplopende geopolitieke spanningen in het Midden-Oosten zorgen voor een vlucht naar veilige havens, waaronder edelmetalen.

 
ma 6 jan
Goudprijs piekt door spanning Midden-Oosten: mogen alle beursvoorspellingen voor 2020 de vuilbak in?
 

Spanning in het Midden-Oosten doet de sfeer op de financiële markten verzuren. Goud schittert meer dan ooit: de prijs in euro was nog nooit zo hoog.

 
ma 6 jan
Opluchting… maar aan de goudprijs zie je het niet!
 

Opluchting! Als ik het einde van 2019 in financieel-economisch opzicht zou moeten omschrijven met één woord, dan zou opluchting dat woord zijn.

 
ma 6 jan
Beleggers vluchten naar goud door spanningen in Midden-Oosten
 

De goudprijs is naar het hoogste niveau in zes jaar tijd gestegen door de geopolitieke spanningen in het Midden-Oosten. Beleggers zouden het edelmetaal beschouwen als 'veilige haven' om naar te vluchten in roerige tijden.

 
do 2 jan
Een goed begin: goud als Trend Tracker voorbeeld
 

De goudprijs wist in december haar neerwaartse trend te doorbreken en maakte vervolgens een indrukwekkende eindejaarsrally. Deze beweging kwam niet geheel onverwacht, want een maand geleden schreef ik in dit artikel voor Insiders al over een aanstaande trendverandering in de goudmarkt. Dit werd ingegeven door de Trend Tracker, een zelf ontwikkeld beleggingsmodel op basis van technisch analyse.

 
za 28 dec
Russisch staatsfonds overweegt te investeren in goud
 

Het Russische staatsfonds moet overwegen een deel van haar vermogen in goud te beleggen. Dat liet de Russische minister van Financiën, Anton Siluanov, eerder deze week weten. Hij verklaarde dat beleggen in edelmetaal op lange termijn stabieler is dan beleggen in financiële activa.

 
di 24 dec
Run op goud in Duitsland
 

In Duitsland is de laatste weken een run op goud door nieuwe wetgeving omtrent anonieme aankopen. Vanaf volgend jaar mogen Duitsers nog maar voor €2.000 contant aan goud kopen zonder zich te hoeven legitimeren, terwijl die grens nu nog op €10.000 ligt.

 
ma 23 dec
Breekt er een nieuwe prijsrally aan bij de zilverprijs?
 

De zilverprijs weet nu al enkele weken in positieve zin te verrassen. Dat was overigens ook wel hard nodig, want tijdens de afgelopen maanden heeft de zilverprijs behoorlijk wat terrein moeten inleveren. In september werd nog bijna de grens van $ 20 bereikt, maar onlangs kwam de zilverprijs weer onder de grens van $ 17 terecht. De komende maanden kan de zilverprijs weer in positieve zin gaan verrassen.

 
zo 22 dec
Willem Middelkoop over beleggen in grondstoffen
 

En: Wat gaat er gebeuren met de dollar?

Willem Middelkoop was onlangs te gast bij RTL-Z om te praten over beleggen in grondstoffen. Ondanks de neergaande trend in grondstofprijzen blijft Middelkoop positief. Hij voorziet schaarste in verschillende grondstoffen, waardoor de prijzen uiteindelijk zullen stijgen. Zo kijkt hij met veel interesse naar palladium, een grondstof waarvan de vraag al jaren groter is dan het aanbod. Met een groeiende wereldeconomie zal de vraag naar dit edelmetaal verder toenemen, terwijl de productiecapaciteit beperkt is.

[...]

 
zo 22 dec
Jaaroverzicht edelmetalen 2019
 

Het jaar loopt bijna ten einde en dat betekent dat het tijd is om terug te blikken op 2019. Het was een goed jaar voor de edelmetalen, want de prijzen van goud, zilver, platina en palladium staan allemaal flink hoger dan begin dit jaar. Centrale banken verlaagden de rente opnieuw, waardoor spaargeld tegenwoordig vrijwel niets meer oplevert. Steeds meer spaarders en beleggers zoeken door negatieve rente hun toevlucht in edelmetalen...

 
zo 22 dec
GoldRepublic op de Masters of LXRY
 

De Masters of Luxury wordt jaarlijks georganiseerd in de RAI in Amsterdam en is de plek waar producenten van luxegoederen, kunst en financiële producten en diensten zich kunnen onderscheiden van de concurrentie en waar bezoekers zich kunnen vergapen aan de meest exclusieve sieraden, horloges, boten, auto’s en natuurlijk konden kijken naar het edelmetaal van GoldRepublic.

[...]

 
za 21 dec
Islamitische landen overwegen goud tegen sancties
 

Iran, Maleisië, Turkije en Qatar overwegen onderling handel in goud af te rekenen tegen mogelijke economische sancties. Dat zei de Maleisische premier Mahathir Mohamad vandaag tijdens een bijeenkomst van verschillende islamitische landen in Maleisië. Hij wil een door goud gedekte munt als alternatief voor de Amerikaanse dollar in het internationale betalingsverkeer.

 
vr 20 dec
Wat kunnen zonnepanelen betekenen voor de zilvermarkt?
 

Sinds het begin van de 21e eeuw heeft het gebruik van zilver voor zonnepanelen een grote vlucht genomen. Werd er in 2000 nog voor minder dan 1 miljoen troy ounce aan zilver gebruikt voor zonnepanelen, in 2011 was dat al toegenomen tot ...

 
vr 20 dec
Jeffrey Christian: "Zilverprijs kan snel gaan stijgen"
 

Goud heeft het afgelopen jaar meer aandacht gekregen dan zilver, maar volgens analist Jeffrey Christian van de CPM Group is zilver momenteel nog interessanter. Hij verwacht dat de zilverprijs sterk kan stijgen door ...

 
wo 18 dec
Palladium nadert record van $2.000 per troy ounce
 

De prijs van palladium naderde begin deze week de $2.000 per troy ounce, het hoogste niveau ooit voor dit edelmetaal. Gedreven door een structureel tekort duiken steeds meer speculanten op deze markt, waardoor de palladiumprijs verder stijgt. Met een prijsstijging van meer dan 60% sinds het begin van dit jaar is palladium ...

 
di 17 dec
Wat is meer waard: garanties van de staat of goud?
 

Staatsobligaties worden tegenwoordig als risicovrije investeringen beschouwd. Ruim honderd jaar geleden gold dat ook voor Russische staatsobligaties en alle door de staat gegarandeerde investeringen in het land. Maar dat pakte anders uit. Het is een waarschuwing die we ons ter harte moeten nemen. En een les, namelijk dat goud zijn reputatie als rotsvaste belegging bevestigt.

 
di 17 dec
Politie-inval in HBU-gebouw in centrum Rotterdam om goudroof
 

Een politieteam is dinsdagochtend het Erasmushuis in Rotterdam-Centrum binnengevallen. De politie laat weten dat er in het Erasmushuis goud verhandeld wordt. Het gebouw wordt onderzocht wegens grootschalige gouddiefstal.

[...]

 
di 17 dec
Overzicht: Eurazië gaat voor goud
 

Vrijwel alle landen op het Euraziatische continent hebben de afgelopen jaren goud aan hun reserves toegevoegd. We hebben al veel geschreven over de goudaankopen van Rusland en China, maar dat zijn zeker niet de enige landen. Cijfers van de World Gold Council laten zien dat er veel meer landen hun voorraden aanvullen. India is de laatste twee jaar ook weer actief op de goudmarkt, nadat ze in 2009 een pluk van 200 ton overnamen van het IMF.

[...]

 
ma 16 dec
Huizenprijzen in goud sinds 1969
 

De huizenprijzen in Nederland stijgen de laatste jaren weer, maar hoeveel kilo goud kost een gemiddeld huis eigenlijk? We verzamelden de cijfers en maakten daar de volgende grafiek van, die in één oogopslag laat zien hoeveel goud je vanaf 1969 tot en met nu moet neerleggen om een huis te kopen.

[...]

 
ma 16 dec
Palladium blijft records breken
 

De prijs van palladium blijft records breken en staat op het moment van schrijven op $1.975 per troy ounce. Daarmee is het edelmetaal momenteel duurder dan wat goud ooit geweest is. Een structureel tekort drijft de prijs op, terwijl de productie in Zuid-Afrika door stroomstoringen gedeeltelijk stil ligt.

[...]

 
ma 16 dec
Grafiek: Zilvermijnaandelen weten uit te breken
 

Tijdens de afgelopen handelsweken wisten de meeste goud- en zilvermijnaandelen goede zaken te doen. En dat terwijl de goud- en zilverprijs weinig van hun plek afkwamen. Toch werd er in de media weinig gesproken over de goede prestatie bij de goud- en zilvermijnaandelen. Dat zou in de nabije toekomst kunnen gaan veranderen.

 
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Personal Finance
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs