EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
13
kliks
Bron: Edelmetaal-info.nl
10
kliks
 
Edelmetalen
do 24 mei
Is zilver interessanter dan goud?
 

De edelmetalen hebben het niet bepaald gemakkelijk gehad tijdens de afgelopen handelsweken. Als gevolg van de sterkere dollar en de afgenomen beweeglijkheid, werden de edelmetalen weer bij het ‘grofvuil’ gezet. Toch wist de zilverprijs zich tijdens de afgelopen week verrassend goed staande te houden.

De goudprijs sloot vrijdag de handelsweek af met een stevig verlies. In tegenstelling tot de goudprijs, moest de zilverprijs een kleine pas op de plaats maken. En dat is toch wel verrassend te noemen aangezien het feit dat de zilverprijs tijdens de afgelopen maanden beduidend minder goed wist te presteren dan de goudprijs.

 
do 24 mei
Goud: de meest lucratieve, contraire belegging van dit moment
 

De goudprijs wordt vaak beïnvloed door bepaalde parameters. Hoewel het vertrouwen in het gele edelmetaal weer helemaal zoek is, duiden deze parameters op een nieuwe rally. Deze rally kan de goudprijs zelfs boven $1.400 brengen. Daar houdt bijna niemand rekening mee. Goud kan dan ook een lucratieve, contraire belegging worden de komende weken en maanden.

 
di 22 mei
“Het goudseizoen breekt binnenkort aan”
 

De goudbeleggers onder ons hebben er een zware week opzitten. Als gevolg van de duurder wordende dollar moest de goudprijs immers de afgelopen dagen flink terrein inleveren. Ondanks deze correctieve beweging lijken er betere tijden op komst te zijn.

De analisten van Seasonax hebben de seizoensbewegingen bij de goudprijs onderzocht. Los van het normale seizoenspatroon hebben ze ook onderzocht hoe de goudprijs gemiddeld presteert tijdens het tweede presidentsjaar (VS). En de resultaten van dit onderzoek maken duidelijk dat de beste tijd voor goud nog moet aanbreken.

 
di 22 mei
TA Zilver Analyse Roy | Week 21 - 2018
 

Afgelopen week verliep, uit het zicht van de stieren, zeer teleurstellend. Na de test van het 200 d. MA op vorige week vrijdag werd stilletjes gehoopt dat de stieren afgelopen maandag uit de startblokken zouden schieten. Dit bleek uiteindelijk ijdele hoop te zijn.

De beren wisten op maandag een nieuwe aanval op het 200 d. MA te voorkomen door direct voor een lagere opening te zorgen en een kleine opleving in de kiem te smoren. De beren trapten het gaspedaal zelfs wat dieper in wat resulteerde in een koers beneden het 50 d. MA. Dit MA konden de stieren weer wel verdedigen zodat de candle relatief ruim boven het MA afsloot.

 
ma 21 mei
Is dit het moment om in goud te stappen?
 

De goudprijs heeft er een zware week opzitten. Het gele edelmetaal moest op weekbasis gemeten enkele procenten aan waarde inleveren. Deze daling was voor een groot deel te wijten aan de sterkere dollar. Toch hoeft deze correctie niet het begin te zijn van een nieuwe dalende beweging.

Door de daling van afgelopen week is de goudprijs op jaarbasis in het rood gedoken. Uiteraard heeft de beweging van de afgelopen week er voor gezorgd dat het pessimisme rondom de goudmarkt weer is opgelaaid. Toch lijkt dit niet het juiste moment te zijn om pessimistisch gestemd te zijn over goud.

 
do 17 mei
Achter de schermen in de goudmarkt
 

[...]

Dus als je wat ‘dieper’ naar goud kijkt, dan staat het er helemaal niet zo slecht voor met goud. In yen ziet de grafiek er meer dan goed uit, en zelfs in de sterke euro lijken we ons aan de vooravond van een uitbraak te begeven.

Als goud echt zo zwak erbij zou liggen, kreeg je zowel voor goud in dollar, euro als yen een twijfelachtige opzet in de grafiek te zien. Dat is vandaag het tegenovergestelde: zowel in dollar, euro als yen ligt goud er erg goed bij.

 
do 17 mei
Alex Mooney: Dollar dient opnieuw aan het goud gekoppeld te worden
 

[...]

In april j.l. liet Republikeins congreslid Alex Mooney al weten dat de dollar opnieuw aan het goud gekoppeld dient te worden nu de koopkracht ervan zo zwaar is uitgehold en door inflatie nog verder dreigt te worden uitgewoond. Hij herinnerde er fijntjes aan dat de dollar sinds de oprichting van de Fed in 1913 met ca. 96% in koopkracht is gedaald. Vóór die tijd was er sprake van een betrouwbare munt en een groeicijfer van gemiddeld 4% ’s jaars. Probleem is echter hoeveel goud de V.S. thans nog ter beschikking heeft om tot een adequate dekking van zeg 35% à 40% van de totaal uitstaande overheidsschuld over te kunnen gaan. Verder zijn er vraagtekens betreffende de zuiverheid van het goudgehalte bij de omsmelting na confiscatie in 1933.

 
do 17 mei
Binnen enkele weken gaat zilver uitbreken!
 

De laatste tijd is er weinig aandacht besteed aan de zilverprijs. Als de edelmetalen in het nieuws zijn gaat het in negen van de tien keer over de goudprijs. Overigens is dat niet verwonderlijk, want los van het feit dat goud veel populairder is dan zilver, weet de goudprijs ook al maandenlang beter te presteren. Toch verdient de zilverprijs op dit moment meer aandacht. De zilverprijs gaat namelijk binnen enkele weken uitbreken.

Het momentum rondom zilver is op dit moment niet veel anders dan begin 2016, toen de zilverprijs een bodem wist te bereiken, het geval was. Op dit moment is er sprake van extreem pessimisme rondom alles wat met zilver te maken heeft. En juist deze pessimistische sfeer biedt enorme kansen.

 
di 15 mei
TA Zilver Analyse Roy | Week 20 - 2018
 

Na een moeilijk begin van de week konden de zilverstieren alsnog een volgende stap in de goede richting zetten. Het eind van vorige week was twijfelachtig omdat de omzet zeer laag was waardoor de geproduceerde candle met de nodigde dosis scepsis bekeken moest worden. Op maandag bleek dat het wantrouwen niet geheel onterecht was, de stieren probeerden het 50 d. MA te doorbreken maar de beren wisten het niveau makkelijk te verdedigen. De omzet was nog lager dan op de vrijdag waaruit afgeleid kon worden dat het de stieren aan echte overtuiging ontbrak.

 
ma 14 mei
Over investeren in goud: Het hoe, waarom en wanneer
 

Is de tijd aangebroken om te investeren in goud? Hoe u het best uw portfolio beschermt en laat groeien door middel van beleggen in het gele edelmetaal. USAGOLD – 45 jaar ervaring in de business – biedt een gratis cursus ‘Gold 101’ aan waarop u zich hier vrijblijvend kunt inschrijven. U leert er alles over wie er in goud investeert, wat de rol van goud is in een beleggingsportefeuille, maar ook waar en waarom je het beste in goud kunt investeren. De almaar rijzende spanningen in de wereld zijn wellicht historisch een uitgelezen moment om de stap te zetten naar bescherming en spreiding van uw vermogen, door te investeren in goud.

Voor zij die het Engels minder machtig zijn is de volgende site interessant. De die-hard fans van goud vinden dan weer hun gading op Goudvergelijken.nl en Kitco. Ook bij KWN is vaak interessante materie over goud en de goudprijs te lezen. Ook onderstaande video is wel interessant; ga long goud en je short direct eigenlijk ‘the whole fucking thing’.

 
vr 11 mei
Deze waakvlam gaat nu snel een steekvlam worden
 

De goudprijs, maar vooral de koersen van goudaandelen presteren zeer goed als je beseft dat de dollar de afgelopen weken fors is gestegen.

Voor een deel kan dat te maken hebben met wat ik u vorige week al vertelde over het meest indrukwekkende, veelbelovende goudaandeel dat ooit op mijn pad is gekomen.

 
vr 11 mei
Goud speelt jaarwinst kwijt
 

Goud speelde de voorbije weken alle jaarwinsten terug kwijt en dit was vooral te wijten aan de klim van de Amerikaanse dollar.

De prijs van een troy ounce goud flirt opnieuw met de grens van 1300 dollar. Dit psychologisch belangrijke niveau werd voor het laatst eind december aangetikt, wat meteen ook betekent dat het gele metaal alle opgebouwde winsten sinds de start van 2018 is kwijtgespeeld.

 
wo 9 mei
Deze grafiek voorspelt een stijgende goudprijs…
 

De goudprijs heeft het al ruim drie weken lang moeilijk. De goudprijs verneemt op dit moment de nare gevolgen van de sterkere dollar. Daarnaast lukte het de stieren onlangs opnieuw niet om de weerstandszone rond de $ 1.370 uit de lucht te nemen. Toch kan het slechts een kwestie van tijd zijn alvorens deze weerstandszone wordt doorbroken.

Ondanks de imposante herstelbeweging van de afgelopen twee jaar, keren de meeste beleggers de goudmarkt nog steeds de rug toe. Dit zijn hoofdzakelijk de beleggers die sinds het jaar 2011 geconfronteerd zijn met flinke verliezen binnen de goud- en zilvermarkt. Het lijkt echter niet verstandig te zijn om vandaag de dag pessimistisch gestemd te zijn over de edelmetalen. Een betrouwbare ratio voorspelt immers een stijgende goud- en zilverprijs.

 
di 8 mei
Steeds minder mensen beleggen in goud…
 

De goudprijs wist tijdens de afgelopen week te dalen richting de grens van $ 1.300. Als gevolg van de sterkere dollar staat de goudprijs al ruim drie weken lang onder druk. En de terugval bij de goudprijs heeft behoorlijke invloed gehad op het sentiment rondom de goudmarkt. Steeds minder mensen beleggen namelijk in goud.

Al twee jaar wordt er bij de goudprijs flink gevochten rondom de grens van 1.370 dollar. Dit niveau is tijdens de afgelopen twee jaar al drie keer benaderd, maar telkens wist de stier niet door te zetten. Als gevolg daarvan wordt deze grens door de technische analisten gezien als een belangrijke weerstandszone.

 
ma 7 mei
Grafiek: De goudprijs moet binnenkort een richting gaan kiezen
 

Het overgrote deel van de beleggers is nog steeds niet gecharmeerd van een positie binnen de goudmarkt. De goudmarkt heeft door de gigantische daling van de afgelopen jaren (sinds 2011) niet bepaald een goede reputatie opgebouwd. Toch was deze daling op de langere termijn gemeten slechts een correctie.

Volgens Chris Kimble, ervaren technisch analist, is de goudprijs op een cruciaal moment aanbeland. Volgens Kimble moet de goudprijs immers binnenkort een richting gaan kiezen. Overigens kan de goudprijs zowel naar beneden als naar boven gaan uitbreken.

 
ma 7 mei
4 redenen waarom goud nu interessant is
 

Goud blinkt al lang niet meer. De aantrekkingskracht van grote beleggers op het gele edelmetaal is zo goed als nihil. Hoewel de goudprijs al meer dan 25% boven zijn bodem noteert, zijn er maar weinig beleggers die het geduld kunnen uitoefenen om goud of goudmijnaandelen te kopen en bij te houden. Toch zijn er 4 goede redenen om vandaag goud én goudmijnaandelen te kopen.

De 3 laatste redenen zijn een indicatie dat de goudprijs verder kan stijgen, de eerste reden is de voornaamste reden waarom je vandaag best een pakket goudmijnaandelen in je portefeuille hebt.

 
ma 7 mei
Staat dit aandeel klaar voor een rally van monsterlijke proporties?
 

Nog geen maand geleden zagen speculanten de zilvermarkt somber in, gezien het groot aantal shortposities.

Heel wat speculanten met een shortpositie zijn intussen gevlucht naar de uitgang.

Volgens Ian McMillen van TheChartLife is het momenteel een goed plan om te kijken naar de zilvermijnen. Deze zouden een hefboom moeten leveren op een stijgende zilverprijs.

 
ma 7 mei
TA Zilver Analyse Roy | Week 19 - 2018
 

Het was weer een enerverend weekje voor de zilver beleggers. In de vorige update werd al aangegeven dat waakzaamheid geboden was bij de zwarte candle van afgelopen vrijdag. Door de zeer lage omzet diende deze opleving met het nodig wantrouwen te worden bekeken. De nieuwe aanval van de beren op maandag mocht daarom geen verrassing zijn.

 
vr 4 mei
De Federal Reserve maakt goud handelen gemakkelijk
 

Staat de goudprijs klaar voor een uitbraak boven $1380?

Op dit niveau zijn al veel opwaartse bewegingen stuk gelopen.

De eerstvolgende meeting van de Federal Reserve is een cruciaal moment. Volgens Viking Analytics kunnen we ons in het weekend van 12 en 13 juni aan een renteverhoging verwachten.

 
vr 4 mei
Trauma in wording
 

Zouden de risico’s in de markt worden geherwaardeerd naar aanleiding van een strakker monetair beleid? Zouden kasgeld, soliede, korte termijn staatsobligaties en wat Fysiek Goud dan, voorlopig, de enige veilige havens worden?

 
do 3 mei
Goud in afslag. Dit is het ideale moment om te kopen
 

De goudprijs heeft een inverse correlatie met de Amerikaanse dollar. Wanneer de dollar sterker wordt, daalt de goudprijs vaak … en omgekeerd. Maar niet alleen de Amerikaanse dollar heeft invloed op de goudprijs, ook de posities die beleggers innemen op de COMEX. En daar zien we nu iets interessant gebeuren.

 
ma 30 apr
TA Zilver Analyse Roy | Week 18 - 2018
 

Het is Jantje lacht, Jantje huilt in de zilvergrafiek.

Vorige week leek het erop dat de beren zich gewonnen hadden gegeven maar uiteindelijk bleek niets minder waar te zijn. Maandag hadden de stieren meteen door moeten pushen om de beren alle wind uit de zeilen te nemen maar het werd het tegengestelde!

 
zo 29 apr
Turkije haalde in 2016 al haar goud weg uit VS
 

De centrale bank van Turkije zou in 2016 al haar goud bij de Amerikaanse centrale bank hebben opgehaald en overgebracht naar de goudkluizen van de Bank of England en de Bank for International Settlements (BIS). Dat schrijft columnist Uğur Gurses in de Turkse krant Hurriyet. Hij baseert zich op een rapport van de Turkse centrale bank.

 
za 28 apr
Gehoord in de wandelgangen
 

Quinton Hennigh van Novo Resources was vorige week één van de sprekers op de Commodity Discovery Day. Ik wilde eigenlijk één ding heel graag van hem horen en gelukkig stelde Willem Middelkoop de vraag die ook op mijn lippen lag. De vraag draait namelijk rond een uitspraak die Keith Barron eind vorig jaar deed op zijn blog. Keith Barron is een veteraan uit de mijnsector en hij verdiende een fortuin met de Fruta del Norte ontdekking in Ecuador.

 
vr 27 apr
Grafiek: De zilverprijs kiest binnen enkele weken een richting
 

De zilverprijs wist vorige week goede zaken te doen. Toch is van die kracht op dit moment nog maar weinig terug te zien. Tijdens de afgelopen handelsdagen verloor de zilverprijs terrein en met name de daling op maandag liet zien dat de beren nog niet verslagen zijn. Wel is het zeker dat de zilverprijs binnen enkele weken een richting zal gaan kiezen.

 
ma 23 apr
Goudprijs gaat mogelijk hard op de rem
 

Een interessante cocktail van indicatoren wijst er mogelijk op dat het krachtige koersverloop van goud slechts een schijnbeweging geweest is. Hoewel de geopolitieke spanningen hoog oplopen, laten de sterke wereldwijde economische cijfers zich voorlopig niet intimideren. Toch zijn er redenen om goud aan te houden.

 
ma 23 apr
TA Zilver Analyse Roy | Week 17 - 2018
 

Afgelopen week lieten de stieren zich eindelijk van hun beste kant zien en gebeurde waar al zeer lang naar toe werd gewerkt.

Na de mooie beweging van vorige week vrijdag werd een beetje gevreesd voor een tegenreactie van de beren op maandag omdat de omzet op die vrijdag niet echt overtuigend was. De candle van afgelopen maandag laat zien dat de beren inderdaad probeerden om de winst van vrijdag terug te draaien maar die beweging werd door de stieren mooi opgevangen. De stieren zochten zelfs opnieuw de aanval met een poging om door het 200 d. MA te breken. Dit resulteerde uiteindelijk in een candle met een lange lower en upper shadow en een klein lichaam ertussenin. De slotkoers viel daarbij iets hoger uit dan die van de vrijdag ervoor.

 
zo 22 apr
Wordt fysiek goud weer gekoppeld aan de Amerikaanse Dollar?
 

Republikeins Volksvertegenwoordiger Alex Mooney heeft onlangs het opmerkelijke wetsvoorstel ingediend om de Amerikaanse dollar opnieuw te laten dekken door fysiek goud. Nogal wat landen vulden de laatste jaren effectief hun voorraad geel edelmetaal aan, niet in het minst Rusland en China. Of eisten het terug naar eigen land vanuit Noord-Amerika, zoals Duitsland en Hongarije. Voeg hierbij het feit dat de Petro-Yuan vorige maand gelanceerd werd: olie-futures verhandeld in Chinese Yuan in plaats van Amerikaanse dollar. De hegemonie van deze laatste raakt meer en meer ondermijnd. Ook al omdat de munt door de Federal Reserve – centrale bank – bijgedrukt wordt als met een kopieermachine.

 
vr 20 apr
“Ze weten dat er iets gaat gebeuren” – waarom overheden en banken goud kopen
 

Het staat in de sterren geschreven, er staats iets te gebeuren en het zal er niet goed uitzien. Overheden, centrale banken en grote commerciële banken over heel de wereld bereiden zich voor. Ze kopen massaal goud en zilver om zich te beschermen. En jij?

 
vr 20 apr
Turkije wil internationale leningen op basis van goud
 

Volgens de Turkse president Erdogan zouden internationale leningen niet op Amerikaanse dollars, maar op goud gebaseerd moeten worden. Zo kunnen landen volgens hem voorkomen dat ze door het wisselkoersrisico hun schulden niet kunnen aflossen en daardoor in de problemen raken.

 
wo 18 apr
Binnenkort een nieuwe zilverrally?
 

De zilverprijs noteert op dit moment haast onveranderd ten opzichte van de slotstand van 2017. In tegenstelling tot goud wist zilver de afgelopen weken niet te profiteren van de spanningen in de wereld. Toch is dat geen gegronde reden om zilver af te schrijven.

 
wo 18 apr
Goudmijnaandelen zijn gillende koopjes!
 

Zo zwak als aandelen er de laatste tijd bijliggen, zo sterk presteren de grondstoffen tegenwoordig. En niet toevallig steken de edelmetalen er met kop en schouders bovenuit. Goud (en zilver) komen uit een meerjarige consolidatie. We zitten momenteel op het einde van deze overgangsperiode, en de berenmarkt staat nu op het punt om te veranderen in een uitgesproken stierenmarkt.

 
di 17 apr
Gundlach: ‘Goud staat voor een $1.000-uitbraak’
 

Jeffrey Gundlach, die bij DoubleLine Capital meer dan $100 miljard onder beheer heeft, is al langere tijd positief over goud. In een recente presentatie legt hij 2 bewijsstukken op tafel die aantonen dat de goudprijs aan de vooravond staat van een uitbraak die het gele edelmetaal $1.000 hoger kan katapulteren.

 
di 17 apr
Erdogan wil internationale leningen op basis van goud
 

Volgens de Turkse president Erdogan zouden internationale leningen niet op Amerikaanse dollars, maar op goud gebaseerd moeten worden. Zo kunnen landen volgens hem voorkomen dat ze door het wisselkoersrisico hun schulden niet kunnen aflossen en daardoor in de problemen raken.

 
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs