EUR/USD:
GOUD:
ZILVER:
BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
 
Edelmetalen
ma 16 sep
De echte zilverrally moet nog beginnen…
 

Afgelopen mei werd de zilverrally ontketend. De grote broer van zilver, goud, liet al enkele maanden een stijgende trend zien en daar heeft zilver zich nu bij aangesloten. Tijdens de afgelopen twee weken moesten de edelmetalen echter een pas op de plaats maken. De ademspauze bij de goud- en zilverstieren kunnen beleggers gebruiken om alsnog terug te keren naar deze zwaar ondergewaardeerde markt.

De zilverprijs is een van de uitblinkers van de afgelopen maanden. Sinds mei dit jaar is de prijs voor zilver al tientallen procenten in waarde gestegen. En wij hebben een grafiek gevonden die laat zien dat de echte zilverrally mogelijk nog moet beginnen. Wat dat betreft zijn beleggers dus nog niet te laat.

 
ma 16 sep
Gerald Celente met zijn ‘Keek op de Week’: goud richting $2000 dankzij de ‘banksters’
 

Met dertig jaar en meer ervaring in economie en financiën, is de eigenaar en hoofdredacteur van The Trends Journal iemand om aandachtig naar te luisteren. Het is al common sense en intelligentie, wat hij vertelt. Immer een gold bull geweest en dat zal de bekende Amerikaanse trendvoorspeller ook wel altijd blijven. In cryptomunten en blockchain technologie is Celente trouwens eveneens geïnteresseerd. Gedegenheid, betrouwbaarheid, dat straalt hij uit. Maar nimmer saai! ‘Gerald Celente – Democrats Want Gun Control, Celente Wants Bomb Control’ titelt zijn recentste videoboodschap. Check it out:

 
vr 13 sep
Edelmetalen die soms vergeten worden door beleggers
 

Het zijn palladium en platina. Er is wel heel wat mee te verdienen. Net als met goud en zilver, die altijd al meer prominent waren. Alles hangt af wanneer en waar je ze koopt in de economische cyclus. Mike Maloney en Jeff Clark van goldsilver.com praten er uitgebreid en indringend over. Listen and learn:

 
vr 13 sep
Lessen uit de goudprijsrally van dit jaar
 

Onpopulaire beleggingen zijn – nog altijd – de meest rendabele

Het mag duidelijk zijn: het feit dat de goudprijs door de $1.500 dollar brak was een flinke mijlpaal. Na jaren zijwaarts te hebben bewogen, brak de goudprijs dit jaar sterk door en steeg met meer dan $200 dollar per troy ounce. Zoals ik eerder al heb uitgelegd, geduld loont omdat de overgrote meerderheid van het rendement afhangt van koerswinsten die in een zeer korte periode – zelfs in een kwestie van dagen – verkregen worden. (En het voorspellen van deze kortdurende periodes is onmogelijk.)

 
vr 13 sep
Hedgefondsen zetten massaal in op een stijgende goudprijs
 

De goudprijs wist tijdens de afgelopen maand bijzonder goede zaken te doen. En met deze prestatie werd er een vervolg gegeven aan de positieve trend die al sinds de zomer van 2018 zichtbaar is. En steeds meer hedgefondsen beginnen ook door te krijgen dat een goudinvestering interessant is. De vraag is alleen of goudbeleggers wel blij moeten zijn met de interesse van de hedgefondsen.

De goudprijs staat op dit moment onder druk. En dat is ook niet vreemd, want het optimisme op de beursvloer is weer wat opgelaaid. En op het moment dat het optimisme op de beurzen stijgt, weet dat vaak te leiden tot koersdruk bij het gele edelmetaal. Daarnaast lijkt dit een gezonde correctie te zijn, want de goudprijs wist tijdens de voorbijgaande weken fors in waarde te stijgen.

 
di 10 sep
Chinese goudreserves nemen weer in rap tempo toe
 

Gepaard met het Amerikaans-Chinees handelsconflict zet de Chinese centrale bank zich steeds meer af tegen de dollar. Dat is te zien aan de goudreserves die op een hoog tempo toenemen. Zo kocht de Chinese centrale bank in 2019 al 99 ton goud.

De prijs van goud doet het dan ook goed in 2019. Zo brak de prijs door de hevige weerstand van 1.400 dollar. Dit lukte het edelmetaal voor jaren niet. Maar nu, met alle geopolitieke onrust, weet goud juist te profiteren.

 
ma 9 sep
Oud Fed Voorzitter Greenspan: ‘Beleggers willen wat waarde houdt voor 20, 30 jaar.’
 

Tijdens a CNBC interview verklaarde de voormalige (1987 tot 2006) Federal Reserve Voorzitter Alan Greenspan de stijgende goudprijs. Die tikt record na record aan ‘because investors are looking for hard assets that they know will have value in 20 or 30 years.’ Plus 26 procent alvast in het afglopen jaar tot augustus 2019. Greenspan maakt een link met een steeds ouder wordende bevolking. Die wil zeker zijn dat ze zichzelf kan onderhouden in de toekomst, stelt hij. 

 
ma 9 sep
Mark Mobius: goud is ‘the way to go’
 

Mark Mobius is zeer te spreken over goud. De legendarische belegger gelooft dat het edelmetaal goed gepositioneerd zit voor een volgende rally, omdat centrale banken de rentes zullen blijven verlagen.

Toch zal je als belegger niet je volledige vermogen in goud moeten steken. Want volgens Mobius moet het overig deel van je portefeuille in dividendaandelen zitten.

 
do 5 sep
Grafiek: Goudprijs moet deze weerstand doorbreken…
 

De goudprijs wist tijdens de voorbijgaande maanden uitstekende zaken te doen. Sinds de zomer van 2018 zit het gele edelmetaal al in de lift. En door de stijgende goudprijs is de populariteit rondom de goudmijnaandelen ook weer toegenomen. Een belangrijke grafiek laat zien dat de goudprijs op dit moment geconfronteerd wordt met een belangrijke weerstandslijn.

Technisch analist Chris Kimble is de absolute kenner als het gaat om het herkennen van technische patronen en het beoordelen van de betrouwbaarheid van dergelijke patronen. Op zijn website deelde hij de bovenstaande grafiek waarop de goudprijs is afgezet tegenover de dollar.

 
wo 4 sep
Gold price rally is more stable compared to silver - Commerzbank
 

Silver’s rally continues to heat up with prices trading above $19 an ounce, its highest level in three years, but one analyst isn’t convinced investors have the same conviction compared to gold.

[...]

 
di 3 sep
Gold prices surge today, silver rates hit new life-time high as rupee tumbles
 

Gold prices in India remain near record highs and a sharp surge this year has hurt demand

Global slowdown fears and US-China trade war has pushed gold prices up 20% so far this year

[...]

 
di 3 sep
Silver Prices at 2-Year High: Will the Rally Continue?
 

Silver is on a roll this year, with prices trending above $18 an ounce — levels last seen in 2017. The metal has gained 11.26% over the past month, outshining gold’s 5.08%. The rally can be attributed to a dovish fed, safe haven demand triggered by latest tit-for-tat tariffs by the United States and China, and concerns over the global economic outlook.

[...]

 
di 3 sep
'Silver can easily achieve $25 by Thanksgiving'
 

Silver is accelerating its move higher as it plays catch-up with gold due to increased trade uncertainty, Brexit and global growth worries, factors that are all pushing precious metals higher, according to analysts.

[...]

 
di 3 sep
Russische bank koopt goud in
 

De Russische staatsbank Promsvyazbank heeft onlangs een grote hoeveelheid goud ingekocht. Dat bevestigde de plaatsvervangend minister van Financiën van Rusland, Alexei Moiseev dinsdag naar aanleiding van een artikel in de Russische krant Kommersant. De krant schreef dat de bank recent voor 23 miljard roebel aan goud heeft ingekocht. Dat is omgerekend een bedrag van €313 miljoen, wat neerkomt op een volume van 7 tot 8 ton goud op de lokale markt.

 
di 3 sep
Zet de goudprijs binnenkort een stapje terug?
 

De goudprijs kent tot nu toe een fantastisch jaar. Het gele edelmetaal weet het eigenlijk al een jaar lang goed te doen. Goud heeft geprofiteerd van de onzekerheid in de wereld die tijdens de afgelopen 12 maanden is toegenomen. Toch moeten beleggers rekening houden met een adempauze bij de goudstieren.

Enkele jaren geleden moesten nog maar weinig beleggers iets van goud hebben. Het gele edelmetaal werd namelijk in de periode 2011-2015 geconfronteerd met een forse koersdaling. In het jaar 2016 wist de goudprijs een stevige bodem neer te zetten en sinds dat moment is het allemaal erg snel gegaan. Toch wist de goudprijs pas aan het einde van vorig jaar daadwerkelijk opwaarts uit te breken.

 
ma 2 sep
Grafiek: Goudprijs aangekomen bij loodzware weerstand
 

De goudprijs noteert vandaag de dag fors hoger dan de slotstand van 2018. Ten opzichte van de zomer van 2018 noteert de goudprijs op dit moment zelfs meer dan 25% hoger. Steeds meer beleggers beginnen zich af te vragen of de goudprijs binnenkort op weg gaat richting het hoogtepunt uit 2011. Om daar te komen zal het gele edelmetaal eerst moeten afrekenen met een loodzware weerstand.

De goudprijs is in enkele maanden tijd fors in waarde gestegen. Zo wist de goudprijs in drie maanden tijd met 20% in waarde te stijgen. En dat was enerzijds te danken aan de toegenomen onrust op de financiële markten en anderzijds aan het opgeleefde optimisme binnen de goudsector. Steeds meer beleggers zijn de afgelopen tijd geïnteresseerd geraakt in de goudsector.

 
do 29 aug
Goudmijnaandelen stelen de show en beleggers mogen deze boot niet missen
 

Tijdens de afgelopen handelsweken wisten de goudmijnaandelen bijzonder goede zaken te doen. Dit was voor een groot deel te danken aan de onrust op de financiële markten. Sinds de zomer van 2018 zitten de goudmijnaandelen al in de lift en de komende maanden kan deze stijgende trend mogelijk in een nog hogere versnelling terecht komen.

De mannen van The Chart Report hebben de vijf belangrijkste goudmijnaandelen uitgezocht en gestopt in één index, genaamd de BAANG index. Deze index bestaat uit de volgende goudmijnaandelen: Barrick Gold ($GOLD), AngloGold ($AU), Agnico Eagle Mines ($AEM), Franco-Nevada ($FNV) en Gold Fields ($GFI).

 
wo 28 aug
Goud moet "bull cycle" nog inzetten
 

Er gaan dolle koersdoelen rond inzake goud. Ray Dalio plakte onlangs nog een koersdoel van 2.000 dollar op goud maar dat is blijkbaar nog niet het absolute hoogtepunt dat analisten verwachten dat goud zal bereiken in de nabije toekomst. Het meest recente koersdoel is 3.000 dollar omdat, naar verluidt, de ‘bull cycle’ voor goud nog moet beginnen.

[...]

 
wo 28 aug
‘Recessie is onvermijdelijk en goud zal blijven stijgen’
 

Dat is wat Peter Schiff, CEO en eigenaar van Euro Pacific Capital Inc. ons verzekert. Zilver zal het waarschijnlijk nog beter doen, voegt de Amerikaanse beurshandelaar, investeringsanalist, auteur en econoom er nog aan toe. De reden? Het is vanaf augustus 2019 QE ‘forever’. En hoe meer dollars en andere fiatmunten erbij komen, hoe beter voor deze edelmetalen. Hoewel de goudprijs maandelijks nieuwe hoogtes opzoekt, is het niveau einde augustus nog ver af van het recentste hoogtepunt van $1900 per troy ounce. Aldus Schiff, die trouwens de Kredietcrisis reeds in 2006 voorspelde.

 
ma 26 aug
Dit is het moment om zilver boven aandelen te verkiezen
 

De edelmetalen zijn tot nu toe aan een fantastisch jaar bezig. Eigenlijk sinds de zomer van 2018 zit de goudprijs al in de lift. De zilverprijs had aanvankelijk nog last van de nodige ‘opstartproblemen’, maar wist tijdens de laatste weken een inhaalslag te maken. Ten opzichte van aandelen lijkt zilver op dit moment behoorlijk interessant te zijn.

De wereldwijde aandelenmarkten noteren nog steeds een mooie plus ten opzichte van de slotstand van 2018. Toch heerst er op dit moment een pessimistische sfeer op de beursvloer. En dat heeft alles te maken met de dalende beweging van de afgelopen weken. Daarnaast blijft de handelsoorlog een hoofdpijndossier voor beleggers.

 
ma 26 aug
Goudprijs bereikt nieuwe all-time high in euro
 

De goudprijs heeft afgelopen nacht een nieuw record bereikt in euro’s. De prijs voor een troy ounce steeg kort na opening van de handel in Azië naar €1.393 per troy ounce, bijna tien euro hoger dan het oude record van zeven jaar geleden. Omgerekend naar kilo’s steeg de goudprijs naar €44.784. Op het moment van schrijven ligt de prijs weer wat lager, maar nog altijd boven de slotkoers van afgelopen vrijdag.

 
vr 23 aug
Nu is de tijd om in goud te beleggen, volgens deze grafiek
 

Goud heeft de afgelopen periode goed gepresteerd. Het edelmetaal heeft in de voorbije maanden zelfs een kritische weerstand verbroken, waar het voor jaren niet doorheen kwam. Nu noteert goud op ongeveer 1.500 dollar. Is dit het begin van een volgende stierenmarkt voor het edelmetaal?

 
ma 19 aug
Meerjarige bullmarkt voor goud ligt voor ons
 

In een wereld van negatieve rentes wordt goud steeds aantrekkelijker. Volgens sommige analisten kan de koers van het edelmetaal weleens gaan oplopen richting de 2000 dollar per troy ounce, schrijft CNBC.

[...]

 
ma 19 aug
Goud - Safe haven asset nummer 1
 

 Zolang de onzekerheid over het verloop van de macro-economie een rol blijft spelen, zal de koers van goud blijven stijgen. Het verloop van de handelsoorlog, de bloedrode ‘close’ op Wall Street, de tegenvallende rentes op de obligatiemarkt en tegenvallende cijfers over de staat van de Duitse en Chinese economie wakkerden gisteren de vrees voor een recessie onder beleggers aan.

[...]

 
ma 19 aug
Waarom de goudprijzen nog veel verder kunnen stijgen
 

De goudprijzen hebben in de afgelopen periode flink geprofiteerd van diverse factoren. Enkele optimistisch gestemde analisten verwachten dat de prijzen verder kunnen stijgen tot een recordhoogte van 2.000 dollar per ounce.

[...]

 
ma 19 aug
Waarom er 15.000 goudstaven onder De Nederlandsche Bank liggen
 

Het glimt, zal nooit roesten en is vooral zeldzaam: goud. De prijs van dit edelmetaal is in zes jaar tijd niet zo hoog geweest.

[...]

 
za 17 aug
Column: De goudstandaard terug?
 

John Maynard Keynes zei eens dat de goudstandaard een ‘barbaarse reliek’ is, omdat het overheden de mogelijkheid ontneemt om bij te sturen in tijden van crisis. Onder een goudstandaard is de waarde van het geld gekoppeld aan een vaste hoeveelheid goud, met als gevolg dat overheden en centrale banken weinig speelruimte hebben om de economie te stimuleren.

 
do 15 aug
Goudprijs na een jarenlange “stagnatie” weer flink opgelopen
 

Sinds de Bank of International Settlements eind maart j.l. had besloten om het risico van goud als reserve op de balans der centrale banken te ‘upgraden’ naar “nul” (Basel III), is de goudprijs na een jarenlange “stagnatie” weer opgelopen. Immers, centrale banken kunnen nu goud weer tegen de marktprijs op hun balans plaatsen. De vraag steeg en joeg de goudprijs op zonder dat daarop opnieuw een ‘bounce back’ van de zgn. bullion banks volgde. Tegen de sterk gestegen vraag naar fysiek goud bleek de COMEX futures beurs kennelijk niet opgewassen gezien de risico’s van een te beperkt aanwezige goudopslag.

 
do 15 aug
Goudprijs voor het eerst in zes jaar boven 1.500 dollar per ounce
 

De escalatie van de handelsoorlog tusen de VS en China heeft de goudprijs boven 1.500 dollar per ounce doen stijgen.

De agressieve renteverlagingen van drie centrale banken uit het Verre Oosten hebben donderdag de bezorgdheid over de groeivooruitzichten van de wereldeconomie aangewakkerd en de beleggers doen vluchten naar veilige havens. Daardoor steeg de goudprijs voor het eerst sinds 2013 boven de grens van 1.500 dollar per ounce. Het edelmetaal werd dit jaar al 17 procent duurder.

[...]

 
do 15 aug
Waarom goud opeens zo duur werd
 

Goud koerste sinds maart 2013 niet zo hoog. De snelle waardestijging dit jaar verraste marktvorsers totaal. „Er is nóg meer onzekerheid voor beleggers bijgekomen.”

[...]

 
di 13 aug
$20 silver blows-up the banks before the end of 2019
 

A $10,000 gold price, EMPTY vaults, bank holidays, and the GLD & SLV going belly-up! Harvey explains in this explosive interview...

[video]

 
ma 12 aug
China voegt opnieuw goud aan reserves toe
 

China heeft in juli opnieuw goud aan haar reserves toegevoegd. De centrale bank kocht de afgelopen maand 320.000 troy ounce en verhoogde daarmee haar goudvoorraad naar 62,26 miljoen troy ounce. Omgerekend naar tonnen gaat het om een aankoop van iets meer dan 10 ton, waardoor de totale goudreserve stijgt naar 1.936,5 ton. Het is de achtste maand op rij waarin het land edelmetaal aan haar reserves toevoegt.

 
vr 9 aug
Dollar verslaat overige munten, maar goud verslaat de dollar
 

Koning dollar is de afgelopen twaalf maanden onttroond door goud, dat inmiddels met 25% steeg in een jaar tijd. Afgelopen week werd de week van de dollar genoemd: de meeste valuta’s daalden ten opzichte van de Amerikaanse munt. Dit leidde er zelfs toe dat president Trump en zijn administratie de Chinezen nu betichten van “wisselkoersmanipulatie”.

[...]

 
vr 9 aug
Goudprijzen blijven aansterken
 

Diverse factoren zullen ervoor zorgen dat de goudprijzen er in de komende twaalf maanden sterk bij blijven liggen, zo stellen diverse analisten.

[...]

 
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Personal Finance
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs