EUR/USD:
GOUD:
ZILVER:
BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
42
kliks
40
kliks
24
kliks
 
Edelmetalen
zo 21 jul
Tonen de nieuwe economische cijfers de noodzaak van edelmetaal?
 

  Op 17 juli jl. bracht Bloomberg het nieuwsbericht naar buiten dat de Europese cijfers met betrekking tot de verkoop van auto’s wederom waren gedaald. Analisten hadden verwacht dat er in 2019 1% meer auto’s verkocht zouden worden maar halverwege het jaar is dat meer dan 3% minder t.o.v. afgelopen jaar! De vooruitzichten voor het einde van het jaar zijn inmiddels bijgesteld van +1% naar -1%.

[...]

 
vr 19 jul
TA: Goud glimt en glanst
 

De wereldwijd dalende rente maakt sparen steeds minder interessant. Het lijkt erop dat beleggers hun heil ook in goud zoeken.

[...]

 
vr 19 jul
LMBA: "Goud meer liquide dan staatsobligaties"
 

Goud is meer liquide dan de meeste staatsobligaties en heeft daarom geen risicoweging nodig. Dat concludeert de Londen Bullion Market Association (LBMA) op basis van nieuwe cijfers over de goudmarkt. Volgens de organisatie is het onterecht dat het edelmetaal dezelfde behandeling krijgt als andere grondstoffen, omdat goud aan de hoogste liquiditeitseisen voldoet.

[...]

 
di 16 jul
Deze grafiek voorspelt een nieuwe goud Bull Market
 

De goudprijs wist tijdens de afgelopen week opnieuw goede zaken te doen. En dit was grotendeels te danken aan de toespraak van Fed-voorzitter Jerome Powell. Powell liet doorschemeren dat de Amerikaanse centrale bank klaar staat om nog deze maand de rentestand te verlagen.

De goudprijs beweegt op dit moment weer boven de grens van $ 1.400. Deze belangrijke weerstandszone werd twee weken geleden doorbroken en sinds dat moment is het optimisme rondom goud opgelaaid. En dat is ook niet vreemd, want de goudsector beschikt als een van de weinige sectoren nog wel over voldoende groeipotentieel.

 
za 13 jul
Juni een bijzondere maand voor goud!
 

De stijging van de goudprijs heeft niet alleen de vraag naar het edelmetaal vergroot maar ook de aandacht die de media ervoor heeft. En die wisten ons te vinden. Met een radio-item op BNR en een stuk in de Telegraaf zijn de functie en prijs van goud weer onder de aandacht van het bredere publiek en GoldRepublic is uiteraard beschikbaar voor informatie en context. Niet alleen voor de media maar voor al onze accounthouders en geïnteresseerden.  [...]

 
do 11 jul
Goudmijnaandelen zijn op een belangrijk kruispunt aangekomen
 

De goudprijs wist onlangs een belangrijke weerstandszone te doorbreken. Voor het eerst sinds lange tijd wist de goudprijs weer boven de grens van $ 1.400 uit te komen. Ook de goudmijnaandelen wisten te profiteren van de stijging bij de goudprijs. Toch is bij de goudsector nog geen sprake van een opwaartse uitbraak.

De goudsector is tot nu toe bezig aan een fantastisch beursjaar. Net als de aandelenmarkten wist de prijs van het gele edelmetaal tijdens de eerste zes maanden van het jaar fors in waarde te stijgen. En dat kwam voor veel beleggers als een complete verrassing, want het merendeel van de beleggers had de goudsector al de rug toegekeerd. Door de stijging van de afgelopen maanden is de goudsector echter weer terug op de kaart gezet.

 
do 11 jul
FIOD houdt twee mannen aan voor beleggingsfraude met goudmijnen
 

De Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst (FIOD) heeft twee mannen aangehouden voor oplichting, witwassen en verduistering. Zij worden verdacht van fraude met het ophalen van geld voor zogenaamde investeringen in goudmijnen in onder meer Australië, Canada, Suriname en West-Afrika.

 
di 9 jul
Mark Mobius’ advies: minstens 10 procent goud in portefeuille
 

Dat is wat de internationaal bekende stichter en fondsbeheerder van Mobius Capital Partners adviseert. Goud. Voor iedere portfolio. En minstens tien procent dan nog. Maar ook: aandelen. Mobius heeft altijd over de grenzen heen gekeken. Dat doet hij zelfs in 2019 nog, als 82 jarige. Vooral de markt van India is momenteel interessant, zegt hij. I love gold, zegt Mark Mobius. Hij ziet het gele edelmetaal ‘potentially topping $1,500 an ounce, as interest rates head lower, central banks extend purchases, and uncertainty surrounding geopolitics and cryptocurrencies fans demand.’ Mobius heeft het ook over cryptomunten, dus kijken en luisteren maar!

 
di 9 jul
Palladium doet het uitstekend/Zilver als buitengewone koopkans?
 

Het witte edelmetaal was zelfs het best presterende van alle edelmetalen in juni 2019. Plus 15 procent en sinds het begin van 2019 zelfs plus 24 procent voor PALL, het beurssymbool voor palladium. Seekingalpha verwacht dat juli eveneens een prima maand zal blijken. Juli is namelijk historisch een positieve periode voor palladium. Plus het deficiet in de voorraad is nog steeds van kracht. Zelfs al vertragen de autoverkopen momenteel, dan is dat vooral op het gebied van dieselwagens. Te zeer vervuilend en veel minder in trek fiscaal. Ook worden in China in juli 2020 strengere normen voor voertuigen van kracht en wordt daar nu reeds op vooruit gelopen.

 
ma 8 jul
Goud stijgt 11,5% in 2019
 

De goudprijs is dit jaar hard gestegen. Door de verandering in het beleid van...

 
di 2 jul
Zilver blijft achter op goud, is dat een probleem?
 

Op dit moment wordt er in de media, voor het eerst sinds lange tijd, weer gesproken over goud. En dat is te danken aan de opwaartse uitbraak die afgelopen week bij de goudprijs gerealiseerd werd. Toch wordt er relatief weinig gesproken over de zilverprijs. Is dat een probleem?

Dat er op dit moment voornamelijk gesproken wordt over de prestatie van het gele edelmetaal, is niet vreemd. De goudprijs wist namelijk onlangs opwaarts uit te breken en daar is bij de zilverprijs nog geen sprake van. Het kleine broertje van het gele edelmetaal noteert nog steeds lager dan een aantal jaar geleden het geval was. Wat dat betreft zou je dus kunnen stellen dat er binnen de zilvermarkt nog geen reden voor feestvreugde is.

 
wo 26 jun
De favoriete goudmijnaandelen van ’s werelds beste beleggers
 

Terwijl de goudprijs hoge toppen scheert, zijn het de goudmijnaandelen die met de eerste prijs gaan lopen. Nu het gele edelmetaal eindelijk een 6-jarige weerstand heeft doorbroken, komen goudmijnaandelen terug op de radar van vele beleggers te staan. Een nieuwe rally in goudmijnaandelen laat het slimme geld niet aan zich voorbij gaan.

 
wo 26 jun
Rusland dumpt de dollar voor goud
 

Geen enkel land in de wereld heeft de voorbije jaren meer goud opgekocht dan Rusland. Zelfs toen de goudprijzen door een dal gingen, bleef Rusland hardnekkig zijn reserves aanvullen. Nu de goudprijs zijn hoogste niveau in zes jaar tijd registreert, blijkt die tactiek echter vruchten af te werpen. Dat zegt Leonid Bershidsky, Europees columnist voor het persbureau Bloomberg.

 
wo 26 jun
Deze belangrijke ratio is in het voordeel van de goudprijs…
 

De goudprijs is aan een uitstekende beursmaand bezig. Tijdens de afgelopen handelsweek werd de belangrijke weerstand van $ 1.380 uit de lucht genomen en volgens analisten mogen we de komende tijd rekenen op meer spektakel. En een belangrijke ratio laat zelfs zien dat er mogelijk een nieuwe goud Bull Market onderweg is.

De goudbeleggers onder ons kunnen tevreden terugkijken op de afgelopen handelsweken. Zo wisten de goudstieren een stijgende trend in gang te zetten en die stijging wist tijdens de afgelopen week te leiden tot een meerjarige uitbraak. En voor het eerst sinds lange tijd wist de goudprijs weer boven de $ 1.400 te komen.

 
di 25 jun
Breekt er een nieuwe 10-jarige zilverrally aan?
 

De zilverprijs kende net als de goudprijs een uitstekende handelsweek. Toch wordt er in de media vaak uitsluitend gesproken over het gele edelmetaal. En dat moet beleggers niet op het verkeerde been zetten, want het is met name de zilvermarkt dat op dit moment interessant is voor beleggers.

Dat er op dit moment meer aandacht is voor de goudprijs dan voor de zilverprijs is niet verwonderlijk. Het gele edelmetaal heeft immers tijdens de afgelopen maanden een betere prestatie afgeleverd dan zilver. Dat kan echter ook gezien worden als goed nieuws voor de zilvermarkt, want in dat geval valt te zeggen dat de zilverprijs nog over het nodige potentieel beschikt.

 
di 25 jun
Dit is het koersdoel voor goud…
 

Niet alleen de aandelenmarkten kenden een fantastische beursweek. Voor de edelmetalen was deze week misschien nog wel mooier. Zo wist de goudprijs bijvoorbeeld opwaarts uit te breken. En deze uitbraak kan een kantelpunt zijn voor de goudmarkt.

De goudprijs wist tijdens de afgelopen handelsweek te profiteren van het gewijzigde monetaire beleid van de Amerikaanse centrale bank. De grootste stijging vond echter tijdens de handelssessie van donderdag plaats. Toen wist het gele edelmetaal met ruim 3% in waarde te stijgen. En een dergelijke stijging hebben we de afgelopen tijd niet eerder gezien.

 
ma 24 jun
Goud in de spotlichten
 

Gerald Celente van het Amerikaanse Trends Journal; ‘the news before it happens’, geeft een stand van zaken. Over de economische wereld, die van beleggingen en de internationale politiek. Zo wijdt hij onder meer uit over de rente, aardolie, aandelen en vooral de fel toegenomen goudprijs. Celente is de eerste “in the whole world” die de stierenmarkt in goud aankondigde. Hij is trouwens nog nooit bij ons weten van het gouden pad afgedwaald. Ook niet toen zowat iedereen het gele edelmetaal dood verklaarde of simpelweg vergeten was…

 
vr 21 jun
Goudprijs uitgebroken – technisch ligt weg richting $1.500,- open
 

De goudprijs is deze week uitgebroken boven de $1.360 per troy ounce. Het is voor het eerst in 6 jaar tijd dat de goudprijs boven dit niveau noteert. De weg richting de 1500 dollar ligt open, volgens verschillende analisten. Daarna ligt er een weerstand op $1.550. Zie hieronder de grafiek via SRSroccoreport.

 
vr 21 jun
Goudprijs naar hoogste punt in zes jaar
 

De goudprijs is vrijdag naar een zesjaars hoogtepunt gestegen. De renteverlaging die de ECB en Federal Reserve beleggers voorspiegelen, bij een lage dollar, en het conflict tussen de VS en Iran maken goud gewild onder beleggers. Wat heeft goud dat zilver en staatsobligaties niet kunnen? En blijft het bij deze stijging? Vijf vragen over het gestolde ’angstzweet’ van de markt.

 
vr 21 jun
Goudprijs boven 1.400 dollar: het hoogste niveau in bijna zes jaar
 

De goudprijs is vandaag tot boven de kaap van de 1.400 dollar gestegen. Voor een troy ounce goud (31,1 gram) moet 1.411 dollar betaald worden, het hoogste niveau sinds september 2013.

 
vr 21 jun
Goud doet het deze eeuw nog altijd beter dan Wall Street
 

Er zijn op dit moment maar weinig beleggers te vinden die geïnteresseerd zijn in een belegging in het gele edelmetaal. Goud als beleggingsinstrument is tijdens de afgelopen jaren door veel beleggers naar de achtergrond verschoven. En dat is eigenlijk niet terecht, want goud presteert deze eeuw nog altijd beter dan aandelen.

Veel beleggers zijn van mening dat goud niet interessant is voor een belegging. Het gele edelmetaal wordt door veel beleggers nog steeds gezien als een bescherming tegen inflatie en tegen onrustige tijden. Het is min of meer een middel om het vermogen te beschermen. Maar, niet echt een middel om het vermogen te laten groeien.

 
vr 21 jun
Wat zal de goudprijs verder doen in 2019
 

De goudprijs noteert met bijna $1.400 voor een troy ounce op het hoogste niveau in 5 jaar. Wat kunnen we verwachten voor het einde van 2019 ?

 
do 20 jun
Kans op Amerikaanse renteverlaging in juli stijgt naar 100%
 

De Amerikaanse centrale bank besloot gisteren om de rentestand, conform de verwachtingen, onveranderd te laten. Wel liet Jerome Powell tijdens de aansluitende persconferentie duidelijk weten dat de Fed zal ingrijpen indien dat nodig is. En daarmee steeg de kans op een renteverlaging in juli naar 100%.

In een halfjaar tijd is er behoorlijk wat veranderd als het gaat om het monetaire beleid. Zo voerde Fed-voorzitter Jerome Powell in december nog de negende renteverhoging door sinds 2015. Tevens liet hij in december nog weten dat de Amerikaanse centrale bank ook in 2019 de rente zou blijven optrekken. Dat kwam hem destijds op veel kritiek te staan, want Wall Street kende haar slechtste decembermaand in jaren tijd. Mede daardoor opende Donald Trump het monetaire vuur op Powell.

 
do 20 jun
Mogelijke renteverlagingen stuwen goudprijs naar hoogste niveau in 5 jaar
 

De goudprijs is naar het hoogste niveau in vijf jaar gestegen. Volgens analisten stappen beleggers in het edelmetaal vanwege centrale banken die de weg vrijmaken voor verdere renteverlagingen.

De goudprijs steeg donderdag tijdens handelsuren met 1,4 procent naar 1.383,81 dollar (zo'n 1.224 euro) per troy ounce (afgerond 31,1 gram), de hoogste prijs sinds maart 2014.

 
do 20 jun
Goudprijs stijgt naar hoogste niveau in 5 jaar
 

De goudprijs is gestegen tot het hoogste niveau in meer dan vijf jaar, nadat de Amerikaanse Federal Reserve heeft aangegeven bereid te zijn de rente te verlagen. Voor een troy ounce goud (31,1 gram) moest op de termijnmarkt in Singapore meer dan 1394 dollar betaald worden, het hoogste punt sinds september 2013.

 
do 20 jun
Mogelijke renteverlagingen stuwt goudprijs naar hoogste niveau in 5 jaar
 

De goudprijs is naar het hoogste niveau in vijf jaar gestegen. Volgens analisten stappen beleggers in het edelmetaal vanwege centrale banken die de weg vrijmaken voor verdere renteverlagingen.

De goudprijs steeg donderdag tijdens handelsuren met 1,4 procent naar 1.383,81 dollar (zo'n 1.224 euro) per troy ounce (afgerond 31,1 gram), de hoogste prijs sinds maart 2014.

 
di 18 jun
Grafiek: Goudsector staat op het punt om uit te breken
 

De goudsector heeft een aantal lastige jaren achter de rug liggen. Sinds de top van 2011 zijn de meeste goudaandelen geconfronteerd met forse verliezen. De afgelopen weken wist de goudsector echter bijzonder goede zaken te doen. En mogelijk staat de goudsector zelfs aan de vooravond van een opwaartse uitbraak.

De oplaaide handelsspanningen tussen de VS en China hebben een positieve bijdrage gehad op de goudprijs. In tegenstelling tot de aandelenmarkten kende de goudprijs een fantastische mei beursmaand. Op dit moment noteert de goudprijs zelfs rond een 5-jarig hoogtepunt. En een uitbraak bij het gele edelmetaal kan enorme gevolgen gaan hebben op de goudsector.

 
za 15 jun
Goud op hoogste peil in meer dan twee jaar: “Het kan ook snel weer keren”
 

Een oude beurswijsheid leek gisteren even terug van jaren weggeweest: Is er onrust in de wereld, koop goud. Gisteren bereikte de goudprijs in euro zijn hoogste peil in meer dan twee jaar. Een kilo goud kostte (omgerekend) 38.716 euro. Maar moeten we nu met z’n allen, zoals vroeger, in het goudbad? “Het kan ook snel weer keren”, relativeert Tom Simonts, financieel econoom bij KBC.

 
vr 14 jun
Goudprijs stijgt door onrust over Iran naar hoogste niveau in een jaar
 

De goudprijs steeg vandaag tot het hoogste niveau sinds april vorig jaar, vooral gestuwd door zorgen rond Iran en de wereldwijde handelsspanningen. Voor een troy ounce goud (31,1 gram) moest op de termijnmarkt in Londen bijna 1360 dollar (1206 euro) worden betaald.

 
vr 14 jun
Goudreserves China naar 1916 ton
 

De centrale bank van China kocht in mei werderom goud. In de laatste 6 maanden kocht China....

 
vr 14 jun
Chinese overheid koopt voor de zesde maand op rij goud bij
 

Dat de Chinezen gek zijn op edelmetalen, dat zullen de meeste mensen wel weten. De handelsoorlog met de Amerikanen heeft echter geleid tot een nog grotere koopdrang naar edelmetalen. En de Chinezen zijn in het bijzonder erg geïnteresseerd in goud.

Tot verbazing van velen wisten de Chinezen en de Amerikanen ruim een maand geleden niet tot een handelsakkoord te komen. Volgens Trump was dit volledig te wijten aan de Chinezen die zich volgens hem niet aan de afspraak hebben gehouden. De kans op een langdurige handelsoorlog tussen de VS en China lijkt met de dag groter te worden.

 
do 13 jun
Gaat goud op weg naar het hoogtepunt van 2011?
 

De goudprijs wist aan het einde van de zomer van 2011 een stevige top neer te zetten rond de grens van $ 1.800. Sinds dat moment is er een overtuigende dalende trend van start gegaan, maar aan die trend kwam in 2016 een abrupt einde. Sinds dat jaar zijn er geen nieuwe dieptepunten meer neergezet. En volgens een bekende technische analist is de kans groot dat de goudprijs de komende jaren weer opzoek gaat naar het hoogtepunt uit 2011.

Aan het begin van 2016 wist de goudprijs een stevige bodem neer te zetten. Sinds dat moment is er een trend van hogere bodems gaande. Het probleem is echter dat de goudprijs tijdens de afgelopen drie jaar telkens een top wist neer te zetten in de zone van $ 1.380.

 
do 13 jun
Waarschuwen de edelmetalen voor een beurscrash?
 

Niet alleen de aandelenmarkten kenden een fantastische handelsweek, ook de edelmetalen wisten goede zaken te doen. Zo wist de goudprijs op weekbasis met bijna 3% in waarde te stijgen. En dat was voor het gele edelmetaal de tweede riante winstweek op rij. Mogelijk betekent de stijging bij de edelmetalen echter weinig goed nieuws voor de toekomst van de aandelenmarkten.

 
zo 9 jun
Goudprijs stijgt naar 38.000
 

De goudprijs is afgelopen naar het niveau van €38.000 gestegen. Het koersdoel van...

 
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Personal Finance
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs