EUR/USD:
GOUD:
ZILVER:
BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
 
Edelmetalen
wo 16 jan
Goud en zilver staan aan de vooravond van een complete trenddraai
 

Goud en zilver waren de absolute winnaars in december. Terwijl de wereldwijde aandelenmarkten de slechtste decembermaand ooit meemaakten, wisten de goud- en zilverprijs flink te profiteren. Afgelopen maand bewezen de edelmetalen nogmaals dat ze prima kunnen fungeren als ‘veilige havens’.

De goud- en zilverprijs wisten tijdens de afgelopen maand verrassend goede zaken te doen. Tenminste, voor sommige analisten kwam dit als een complete verrassing. Na de tijdelijke opleving van begin 2016 waren de edelmetalen alweer in het ‘vergeethoekje’ geraakt. Toch begint het technische plaatje er steeds beter uit te zien.

 
ma 14 jan
Goudsector opgeschud door miljardenfusie
 

De Amerikaanse gouddelver Newmont Mining en zijn Canadese rivaal Goldcorp gaan fuseren. ’s Werelds op één en drie na grootste goudproducenten qua omzet hebben een handtekening gezet onder een deal ter waarde van tien miljard dollar, meldt Newmont. De hele transactie gebeurt in aandelen.

 
ma 14 jan
Goldman Sachs verhoogt prognose voor goud
 

De Amerikaanse zakenbank Goldman Sachs heeft zijn prognose voor de goudprijs voor dit jaar verhoogd met 10 procent. De reden voor deze verbeterde vooruitzichten is simpel, er is momenteel veel volatiliteit op de markten en de onzekerheden blijven roet in het eten gooien.

De goudprijs gaat de komende drie, zes en twaalf maanden respectievelijk stijgen naar 1.325, 1.375 en 1.435 dollar per troy ounce komende van 1.250, 1.300 en 1.350 dollar per troy ounce. Althans volgens de Amerikaanse zakenbank Goldman Sachs, een stijging van maar liefst 10 procent van de goudprijs.

 
ma 14 jan
Koersdoel voor Goud omhoog bij Goldman Sachs
 

Het koersdoel voor goud is naar boven bijgesteld door Goldman Sachs. De goudprijs noteert momenteel $1287 per troy ounce en €36.110 per kg. In de eerste 2 weken van 2019 is goud €120 per kg gestegen. Zilver steeg in dezelfde periode met €3 per kg en noteert momenteel €438 per kg.

Goldman Sachs verwacht een sterke vraag naar goud waardoor de goudprijs boven de $1300 zal stijgen in de komende 3 maanden. De analist van de bank, Jeff Currie, heeft tevens het koersdoel voor de periode van 6 en 12 maanden verhoogd. Door een toegenomen kans op een recessie kan goud profiteren in haar rol als veilige haven, volgens Currie.

[...]

 
zo 13 jan
Video: Welke landen hebben de grootste goudvoorraden?
 

Welke landen hebben de grootste goudvoorraden? Via de website van de World Gold Council kunt u iedere maand een lijst opvragen met de actuele voorraden, maar een beeld zegt soms meer dan duizend woorden. Op YouTube kwamen we de volgende video tegen, die de goudreserves van een aantal landen naast elkaar zet.

[VIDEO]

 
zo 13 jan
Palladium bereikt nieuw record van €37.000 per kilo
 

De prijs van palladium bereikte deze week een nieuw record van meer dan €37.000 per kilogram. Het edelmetaal is daarmee een stuk duurder geworden dan goud, dat op het moment van schrijven iets meer dan €36.000 kost. Palladium is vorig jaar meer dan 22% in prijs gestegen en was daarmee het best presterende edelmetaal van 2018.

[...]

 
do 10 jan
Wat brengt 2019 voor goud en zilver
 

De goudprijs heeft het nieuwe jaar positief ingezet. Flink geklommen van een dieptepunt van 1174 dollar in augustus 2018. Naar een koers van 1292 dollar per troy ounce (31,10 gram) begin 2019. De zilverprijs maakt eveneens een comeback in diezelfde periode van 14,05 dollar naar 15,86. Is deze koersstijging duurzaam? En wat brengt 2019 in het algemeen voor de edelmetalen?

 
ma 7 jan
Grafiek: Goudmijnaandelen staan op het punt om uit te breken
 

De goudprijs wist tijdens de laatste maand van het jaar goede zaken te doen. Als gevolg van de nervositeit op de financiële markten vluchtten de beleggers richting de veilige havens. En goud fungeert al decennia lang als zo’n veilige haven. Als gevolg van de stijging van de goudprijs wisten de goudmijnaandelen het ook goed te doen. Is dit een voorbode voor meer goed goudnieuws?

Tijdens het eerste deel van 2016 wisten de goudmijnaandelen in positieve zin op te vallen. Als gevolg van de dalende aandelenmarkten wisten de goudaandelen bijzonder goede zaken te doen. Een dergelijk scenario zou zich op nu opnieuw kunnen gaan voltrekken.

 
za 5 jan
Rusland moet overstappen op euro als handelsmunt
 

Rusland en Europa zouden moeten overstappen naar euro's voor het onderlinge handelsverkeer. Dat zei Maxim Oreshkin, de Russische minister van Economische Ontwikkeling, in een interview met Russia Today. Hij merkt op dat de meeste grondstoffen vandaag de dag nog steeds in dollars verhandeld worden, terwijl dat in bepaalde gevallen helemaal niet logisch is. Zo rekent Rusland haar export van olie en gas naar Europese landen nog steeds af in dollars, terwijl dat voor beide landen een vreemde valuta is.

[...]

 
za 5 jan
Wat kunnen we verwachten van edelmetalen in 2019?
 

Dit jaar zullen de prijzen van goud en zilver verder stijgen, terwijl de prijzen van platina en palladium waarschijnlijk onder druk blijven staan. Dat schrijft onderzoeksbureau Metals Focus in een nieuw rapport over edelmetalen. De analisten van Metals Focus verwachten dat goud dit jaar zal profiteren van een vlucht naar veilige havens.

[...]

 
za 5 jan
Goud en de baas van de Westerse wereld
 

[...]

In bovenstaand draaiboek is het bankkartel bezig met de laatste stappen, waarbij de vraag zal zijn hoe en wanneer het Oosten zich zal onttrekken aan bovenstaand scenario, ondersteund door een forse goudvoorraad. Maar voor ons is het vooral de vraag waar Europa zich toe zal richten, Westwaarts of Oostwaarts. Waar het huidige leiderschap de oren naar laat hangen moge duidelijk zijn, maar in een paar jaar tijd kan veel veranderen.

[...]

 
za 5 jan
Goud stijgt met €3.000 en beperkt schade
 

Sinds de aandelenbeurzen begin oktober begonnen te dalen en flinke schades hebben teweeggebracht in verschillende portefeuilles, hebben beleggers die ook op goud hebben gewed dit jaar hun schade weten te beperken. De prijs van het edelmetaal steeg sinds begin oktober namelijk met 9,4 procent.

[...]

 
do 3 jan
Technische analyse Zilver | Laatste editie 2018
 

In de laatste volle handelsweek van 2018 kwam het vuurwerk alsnog om de hoek kijken. Vorige week werd nog aangegeven dat de magenta lijn een steeds groter obstakel werd dat overwonnen moest worden zodat het er alle schijn van had dat de beren de strijd in hun voordeel zouden beslechten.

 
do 3 jan
2019 wordt een superjaar voor...
 

Op deze tweede dag van het nieuwe jaar is het misschien een goed idee om u te vertellen wat volgens mij de beste belegging van 2019 zal zijn.

Voor mij is dat goud en zilver. Met kop en schouders. Het vierde kwartaal van 2018 gaf ons al een voorproefje voor wat 2019 gaat brengen.

 
do 3 jan
Goudprijs weet te profiteren van volatiliteit op de financiële markten
 

De goud- en zilverprijs kenden een uitstekende laatste maand van het jaar. Terwijl aandelen in de uitverkoop gingen, wisten de edelmetalen aan terrein te winnen. En dat is helemaal niet zo vreemd, want juist in onzekere tijden vluchten beleggers naar veilige havens. En die trend kan dit jaar een vervolg gaan krijgen.

Tijdens de eerste handelsdag van het jaar werden beleggers direct geconfronteerd met teleurstellende macrocijfers uit Azië. De cijfers over de Chinese industriële productie maakten duidelijk dat er sprake is van een krimp. Daarnaast vertraagde de groei in Singapore tot 1,6% op jaarbasis in het laatste kwartaal van 2018. Dat was beduidend minder dan de voorspelling van 3,6%. Aangezien Singapore een van de meest exportafhankelijke naties is, zijn de vooruitzichten van Singapore nauw verbonden met de wereldwijde handel en groei.

 
vr 28 dec
Is dit het geschikte moment om te switchen naar goudmijnaandelen?
 

In tegenstelling tot de meeste andere aandelen, wisten de goudmijnaandelen het tijdens de afgelopen weken bijzonder goed te doen. Als gevolg van het verslechterende sentiment op de beursvloer wijken steeds meer beleggers uit naar ‘veilige havens’. En goud wordt al decennia lang gezien als een veilige haven.

Chris Kimble, van Kimble Charting, heeft onlangs geconstateerd dat dit mogelijk het ideale moment is om te switchen naar goudmijnaandelen. De afgelopen jaren zijn de goud gerelateerde aandelen met name negatief in het nieuws verschenen, maar die tijd kan spoedig veranderen.

 
do 27 dec
Zilver gaat in 2019 schitteren!
 

Zilver heeft er nog niet eerder in de geschiedenis zo slecht voorgestaan als we dat vergelijken met goud. De ratio ligt momenteel rond de 85. Dat is een historisch dieptepunt als we naar de waardering voor zilver kijken. Qua sentiment kan het dus haast niet slechter. Waarom ben ik dan ineens zo positief over zilver?

 
ma 24 dec
Dit is waarom 2019 een fantastisch jaar kan worden voor goudmijnaandelen
 

Het blijft relatief stil rond goudmijnaandelen. Beleggers zijn deze aandelen volledig vergeten na enkele zeer slechte jaren. Maar de nacht is het donkerste vlak voor het licht wordt. Er zijn dan ook enkele signalen die er op wijzen dat het ergste achter de rug is. 2019 biedt zich dan ook aan als een mogelijk fantastisch jaar voor goudmijnaandelen.

Naarmate de sell-off van de aandelenmarkt dieper en dieper gaat, blijft goud een rots in de branding. En goudmijnaandelen kronen zich tot de sterkste aandelen op dit moment. Deze krachttoer is mogelijk het begin van een nieuwe trend.

 
zo 23 dec
“Gold is getting its shine back”
 

Goud, de traditionele ‘veilige haven’ voor beleggers en investeerders in tijden wanneer de financiële markten zich in een moeilijke periode bevinden. Het edelmetaal heeft de afgelopen jaren niet veel aandacht gekregen en heeft vrijwel horizontaal bewogen. Maar die trend lijkt te gaan keren volgens Jim Cramer en enkele technische analisten.

Het gele edelmetaal is deze maand reeds met 3 procent in waarde gestegen. Dit is het gevolg van beleggers en investeerders die de rust opzoeken in een volatiele markt. De verschillende negatieve factoren die zich momenteel afspelen op het wereldtoneel, spelen dus in het voordeel van goud.

 
vr 21 dec
Zoek het vanaf nu lekker zelf uit!
 

De grote fout die centrale bankiers altijd maken is dat ze hun beleidsbeslissingen baseren op zogeheten lagging indicators. Misschien goed om voor een korte, simpele uitleg de bouw als voorbeeld te nemen.

 
do 20 dec
Beleggers in goud nemen opnieuw de bovenhand
 

De laatste jaren moet goud het steeds afleggen tegenover aandelen. Zelfs de goudmijnaandelen werden bij het groot huisvuil geplaatst. Maar de turbulentie op de aandelenmarkt doet beleggers teruggrijpen naar het gele edelmetaal. Voor het eerst in 5 maanden zijn er meer beleggers die geloven in een stijging van de goudprijs dan een daling.

 
do 20 dec
Een dijk van een koopsignaal
 

[...]

Direct na de Fed-beslissing van gisteren gingen niet alleen aandelen, maar vooral ook goudaandelen in de verkoop.

Als je kijkt naar de goudprijs, dan zie je direct dat dit niet meer was dan een Pavlov-reactie binnen een stijgende trend. Want de goudprijs zelf noteert op het moment van schrijven zelfs $7 hoger dan afgelopen dinsdag.

Op de koersgrafiek hieronder zien we dan ook dat de stijgende trend volop intact is.

 
do 20 dec
Wordt het jaar 2019 hét jaar van de zilvermijnaandelen?
 

De goud- en zilverprijs moesten tijdens de laatste handelsdag van de week veel waarde inleveren. Deze daling werd hoofdzakelijk veroorzaakt door de sterkere dollar. En normaliter betekent een sterkere dollar slecht nieuws voor de goud- en zilversector. Toch beschikken de edelmetalen over behoorlijk wat potentieel.

De beweeglijkheid van de afgelopen twee maanden heeft er voor weten te zorgen dat de goud- en zilverprijs in waarde zijn gestegen. Deze stijging is echter nog niet voldoende om het jaarverlies weg te poetsen. Zowel de goud- als de zilverprijs noteert onder het slot van 2017.

 
wo 19 dec
Goud herovert zijn status van strategische investering
 

Meer dan 20 landen hebben sinds begin 2017 goud gekocht, blijkt uit cijfers van de World Gold Council.

Goud herovert zijn status van strategische investering. Meer dan 20 landen hebben sinds begin 2017 goud gekocht, blijkt uit cijfers van de World Gold Council. De centrale banken van Rusland, Turkije en Kazachstan waren in het derde kwartaal van dit jaar het actiefst op de goudmarkten. Zo hebben de Russen hun goudvoorraad sinds 2008 verviervoudigd van 457 ton tot 1.944 ton. Alles wijst er op dat de Russen zich voorbereiden op nieuwe sancties door financiële reserves op te bouwen waarop de Amerikanen geen beslag kunnen leggen.

[...]

 
di 18 dec
Is de tijd van goudaandelen aangebroken?
 

De goud- en zilverprijs wisten tijdens de afgelopen weken goede zaken te doen. Door de toegenomen onrust op de financiële markten vluchten steeds meer beleggers richting de veilige havens. En de edelmetalen bewijzen al decennia lang dat ze goed kunnen fungeren als veilige havens.

Sinds het jaar 2011 is langzaam maar zeker de populariteit van de edelmetalen in verval geraakt. En dat heeft alles te maken met de tegenvallende koersbewegingen. Vanaf het jaar 2000 wisten de edelmetalen ruim 10 jaar lang de show te stelen, maar daar kwam in 2011 een abrupt einde aan. Veel goud- en zilverbeleggers hebben inmiddels zelfs de handdoek in de ring gegooid.

 
di 18 dec
Technische analyse Zilver | week 51 - 2018
 

Na de verrassend goed verlopen vorige week was het de vraag of de stieren de positieve flow konden vasthouden. Vorige week vrijdag werd op een zeer positieve noot afgesloten waarmee werd gezorgd voor een mooie buffer ten opzichte van het 50 d. MA. Op maandag waren de ogen daarom vooral gericht op de beren, zouden zij de opmars proberen te frustreren op waren de stieren gewoonweg te sterk?

 
ma 17 dec
Lange, prachtige periode voor goud en zilver
 

Terwijl het sentiment op de beurs én op de obligatiemarkt steeds slechter wordt, worden beleggers steeds positiever over goud.

Onderstaande grafiek laat zien dat de koerstrend sinds begin oktober stijgend is én dat de goudprijs deze week door een nieuwe weerstand brak.

 
ma 17 dec
ABN Amro verwacht hogere zilverprijs
 

Volgens de ABN Amro is er een grote kans dat de zilverprijs de komende twee jaar zal stijgen. In een nieuw rapport schrijft analiste Georgette Boele dat het edelmetaal dit jaar hard is afgestraft, maar dat de toekomst er gunstig uitziet. Ze verwacht dat de vraag naar zilver in belangrijke afzetmarkten als China en India zal toenemen.

[...]

 
ma 17 dec
Koop goud in december
 

Ben je nog op zoek naar een kerstcadeau of wil je een ‘gouden’ kans benutten? Dan is het verstandig om goud te kopen in december. Wanneer we uitgaan van data over de afgelopen 16 jaar blijkt namelijk dat goud kopen in december zeer lucratief uitpakt.

[...]

 
ma 17 dec
Fed-rente: was en blijft onnatuurlijk laag
 

[...]

Deze week is bekend geworden dat de Amerikaanse geldontwaarding in november 2,2 procent bedroeg. Dat betekent dat de échte Fed-rente, namelijk de nominale rente verminderd met de inflatie, op circa 0 procent ligt. Dat zijn omstandigheden waarin eerder een stijging dan een daling van de edelmetalenprijzen te verwachten is.

 
wo 12 dec
Wordt zilver de verrassing van 2019?
 

Een handjevol beleggers is vandaag de dag nog geïnteresseerd in posities in goud- en zilveraandelen. De edelmetalen hebben de afgelopen jaren veel van hun glans verloren en beleggers storen zich simpelweg aan de tegenvallende koersresultaten. Moeten de edelmetalen vermeden worden, of juist niet?

In tijden van grote beweeglijkheid weten de edelmetalen normaliter goede zaken te doen. Toch blijft dat effect dit jaar een beetje uit. De goud- en zilverprijs wisten weliswaar tijdens de afgelopen weken een prijsherstel in gang te zetten, maar de echte overtuiging ontbreekt nog.

 
di 11 dec
Technische analyse Zilver | Week 50 - 2018
 

Na de koersontwikkeling van vorige week waren de verwachtingen voor de afgelopen week niet hoog gespannen. Na de teleurstellende rode candle van vorige week vrijdag kon vooral het begin van de week weer zeer lastig worden.

 
di 11 dec
Nieuw seizoen in aantocht voor goud: stijging van 22% in 2019
 

De volatiliteit op de aandelenmarkten is enorm de laatste weken. Een stevige houvast voor beleggers is goud. Het gele edelmetaal herwint hiermee weer zijn status als veilige haven. Volgens E.B. Tucker, Metalla Royalty & Streaming, is dit het begin van een nieuw seizoen. Hij voorziet een goudprijs van $1.500 in 2019. Zijn tip: zit op deze trein vóór hij definitief vertrekt.

3 jaar geleden bereikte de goudprijs een dieptepunt van $1.050 per ounce. Vandaag noteert het rond $1.250. Dat is een stijging van ongeveer 20% in 3 jaar. Dit is verre van slecht. Ondertussen zette de goudprijs steeds hogere bodems neer op de grafiek. Toch gelooft er bijna niemand nog in goud.

 
ma 10 dec
Wees nu alert (en vergeet dit niet)
 

[...]

We zetten daarom vandaag een deel van onze portefeuille aan het werk in de goudsector.

Goud vormt een natuurlijk ‘hedge’. Zowel in tijden dat inflatie de kop op steekt, maar ook op de momenten dat de beurs onderuit gaat. Ga het maar na.

In de jaren 70 van de vorige eeuw dat goud het fantastisch, toen aandelen een heel decennium ondermaats presteerden. Maar ook rond de eeuwwisseling, toen de technologiebubbel uit elkaar spatte, deed goud het in de periode nadien geweldig.

 
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Personal Finance
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs