EUR/USD:
GOUD:
ZILVER:
BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
44
kliks
Bron: businessinsider.com
30
kliks
Bron: Geotrendlines.nl
27
kliks
Bron: Geotrendlines.nl
 
Edelmetalen
zo 19 mei
Gregory Mannarino “goud en zilver beste assets op aarde”
 

Volgens Mannarino is er sprake van een “inverse bubble” in goud en zilver. Verder komt de....

 
za 18 mei
Vraag naar goud stijgt 7% in eerste kwartaal van 2019
 

De vraag naar goud is in het eerste kwartaal van 2019 met 7% gestegen. De stijging in de vraag is aan partijen te daneken....

 
za 18 mei
Goudreserves China naar 1900 ton
 

China heeft voor de vijfe maand op rij goud toegevoegd aan haar goudreserves. In april kocht...

 
ma 13 mei
Goudreserves China naar 1900 ton
 

De goudreserves van China zijn in april verder toegenomen. Sinds december van 2018 koopt de People’s Bank of China weer maandelijks goud op. De toename van de goudreserves van China komt sinds december uit op 58 ton. De aankoop van 58 ton bestaat uit 4640 goudbaren van 12,5 kg die een totale waarde hebben van ruim 2,1 miljard euro.

[...]

 
vr 10 mei
Waarom goud een koopje is beneden de $1.300,-
 

Dat legt Taki Tsaklanos, ‘founding author at financial analysis provider Investing Haven’ ons uit. Hoewel of net omdat de goudprijs de winst van 2019 in april terug inleverde. Toch gelooft hij dat een nieuwe klim van 20 procent voor dit jaar nog goed mogelijk is. Zijn koersdoel voor goud is daarom $1550. Hij verwacht dat de prijs tijdens de zomer van 2019 nog blijft sluimeren. Om uit te breken naar boven in oktober/november dit jaar.

 
wo 8 mei
Sander Boon over Eurodollar markt en London Gold Pool
 

Na de Tweede Wereldoorlog werd de dollar de wereldreservemunt. De dollar werd niet alleen gebruikt voor internationale transacties, ook werd er internationaal steeds meer geld geleend in deze valuta. Sander Boon vertelt in deze video over het ontstaan van de zogeheten ‘eurodollar’ markt.

 
wo 8 mei
Goudmijnaandelen liggen er helemaal niet zo slecht bij

 

Sinds medio februari is er al sprake van een dalende trend bij de goudprijs. Al wekenlang staat de goudprijs onder druk en dat heeft ook effect gehad op de goudmijnaandelen. Toch liggen de goudmijnaandelen er, in vergelijking met de zilvermijnaandelen, nog relatief goed bij.

Dat de goudprijs al wekenlang onder druk staat, is niet verwonderlijk te noemen. Als gevolg van de stijgende beurskoersen hebben beleggers immers steeds minder interesse in een veilige haven zoals goud is. Op dit moment weet de goudprijs echter beduidend beter staande te blijven dan de zilverprijs.

 
ma 6 mei
Meerdere landen halen hun goud terug binnen de nationale grenzen. Watskeburt?!
 

ItaliĂ«, RoemeniĂ«, Duitsland en Hongarije zijn allemaal in verschillende stadia van hun reserves aan goud te repatriĂ«ren. Wat is er aan de hand? Weten de diverse centrale banken meer dan de burgers van deze landen? ‘The move by global central banks to repatriate their gold may be a sign that an economic crisis could be looming in the near future,’ aldus Goldtelegraph.com. Dat zou best wel eens zo kunnen zijn. Een monetaire crisis dan, een economische of misschien een oliecrisis? We zetten de feiten op een rijtje.

 
vr 3 mei
Centrale banken kopen meeste goud sinds 2013
 

Centrale banken over de hele wereld hebben tijdens het eerste kwartaal van dit jaar 145,5 ton goud gekocht. Dat betekende een stijging met 68 procent tegenover de eerste drie maanden vorig jaar. Dat blijkt uit cijfers van de World Gold Council (WGC). Experts wijzen erop dat de goudaankopen door de centrale banken tot het hoogste niveau in zes jaar is gestegen. Zij benadrukken dat verscheidene landen hun reserves willen diversifiëren.

 
vr 3 mei
Goud versus Bitcoin: wat is beter, wat is best?
 

Grayscale lanceert een campagne die anti-goud is en pro-bitcoin. ‘Drop Gold’ genaamd. We schrijven mei 2019. De bedoeling is goldbugs, fervente beleggers en believers in goud over te halen in cryptomunten te stappen. Grayscale is een ‘cryptocurrency asset management company‘ die onderdeel is van Barry Silbert’s Digital Currency Group. We zijn zelf grote voorstander van cryptomunten en blockchain technologie. Die zullen inderdaad de wereld zoals we die kennen veranderen. Maar men mag het nu ook weer niet te bont maken.

 
do 25 apr
Grafiek: Zilverprijs moet deze steunlijn in leven houden
 

De zilverprijs heeft het de laatste weken niet gemakkelijk gehad. De stijging op de aandelenmarkten heeft duidelijk een negatief effect gehad op de goud- en zilvermarkt. En dat is ook niet verwonderlijk, want in ‘stille tijden’ hebben beleggers minder behoefte aan veilige havens. Voor de zilverprijs is het van groots belang om de steunlijn intact te houden.

De zilverprijs kende een fantastisch jaareinde. Door de onrust op de financiële markten wist het edelmetaal met behoorlijk wat procenten in waarde te stijgen. Ook tijdens de eerste weken van dit jaar wist de zilverprijs de stijgende trend voort te zetten. Maar, vanaf februari kwam daar verandering in. Inmiddels heeft de zilverprijs alweer een groot deel van de winst prijsgegeven en wordt er gevreesd voor een hertest van de belangrijke steunlijn.

 
do 25 apr
Heeft beleggen in goud nog zin?
 

Beleggen in goud is altijd wat een buitenbeentje geweest, maar leek de laatste jaren helemaal van de radar te zijn verdwenen. De goudprijs bleef maar dalen en zelfs tijdens de terugval op de beurs, eind vorig jaar, kon goud zijn reputatie als veilige haven niet waarmaken. Maar is het tij nu wel gekeerd? Zo kunt u in goud investeren.

 
wo 24 apr
Goudreserves Rusland naar 2168 ton
 

De goudreserves van Rusland zijn ook in maart verder toegenomen. In het eerste kwartaal van 2019 cumuleerde de centrale bank van Rusland bijna 60 ton goud. Rusland is, volgens de officiële cijfers, het land dat het meeste goud koopt. De Russen staan vlak achter de Frankrijk qua goudvoorraad.

[...]

 
di 23 apr
Zilver was zelden zo goedkoop versus goud
 

De edelmetalen wisten dit jaar net als de aandelenmarkten goed uit de startblokken te komen. Helaas was dit ‘nieuwjaarsfeestje’ voor de edelmetalen slechts van korte duur. Vanaf medio februari staan de goud- en zilverprijs namelijk al onder druk en dat heeft in het bijzonder tot veel schade bij de zilverprijs geleid.

Dat de edelmetalen het de afgelopen weken lastig hadden, is niet verwonderlijk. Door de stijgende beurskoersen is de rust op de financiële markten weer teruggekeerd. En gewoonlijk weten de edelmetalen juist te profiteren van onrust. En op dit moment is die onrust in geen velden of wegen te bekennen.

 
wo 17 apr
Goud 1.400 dollar waard tegen eind 2019?
 

De goudprijs is zich aan het klaarmaken om tegen het einde van dit jaar te gaan stijgen. Dat komt vooral omwille van de soepelere houding van de Federal Reserve en de gestegen risico’s op het wereldtoneel. Marktkenners verwachten een goudprijs van 1.400 dollar per ounce eind dit jaar. Momenteel noteert goud aan 1.286 dollar, een stijging dus van ongeveer 9 procent.

De bezorgdheid over de wereldeconomie en andere geopolitieke kwesties, waaronder de handelsoorlog tussen de Verenigde Staten, hebben de onzekerheid op de markten vergroot. Dit komt vaak ten goede van goud dat als een veilige haven wordt beschouwd, of op zijn minst als een activa die de neiging heeft om zijn waarde te behouden of zelfs te verhogen, zelfs tijdens markt turbulentie.

 
ma 15 apr
Hoofd-en-schouderpatroon zichtbaar bij goud
 

De goudprijs noteert op dit moment iets hoger dan de slotstand van 2018. Met name tijdens de eerste zes weken van het jaar wist de goudprijs goede zaken te doen. Maar, de beursrally van de afgelopen weken heeft er toe geleid dat beleggers de goudmarkt weer de rug toekeren. En op dit moment is er zelfs een onheilspellend hoofd-en-schouderpatroon zichtbaar geworden.

De technische beleggers onder ons zullen de term ‘hoofd-en-schouderpatroon’ zeker kennen. Dat patroon staat binnen de technische wereld namelijk bekend als een belangrijk toppatroon. Hoe langer het timeframe van de grafiek (bijvoorbeeld dag- of weekgrafiek), hoe betrouwbaarder dit toppatroon is. En goudbeleggers moeten nu vrezen voor de activering van dit gevaarlijke hoofd-en-schouderpatroon.

 
do 11 apr
Goudreserves China naar 1885 ton
 

De goudreserves van China zijn voor de vierde maand op rij gestegen. De centrale bank van China is sinds december 2018 weer goud aan het kopen. In de eerste 11 maanden van 2018 bleef de goudvoorraad gelijk.

[...]

 
wo 10 apr
Rogoff: “Verdwijnen contant geld is gunstig voor goud”
 

Het verdwijnen van contant geld zal een positieve impact hebben op goud. Dat zegt econoom Kenneth Rogoff in een interview met de World Gold Council. Hij verwacht dat de rol van contant geld in de economie steeds kleiner zal worden, waarbij met name de grote bankbiljetten uit het straatbeeld zullen verdwijnen. Als gevolg daarvan wordt het minder interessant om contant geld te bewaren en zal men vaker uitwijken naar goud.

 
zo 7 apr
Goudreserves Kazachstan naar 356 ton
 

De goudreserves van Kazachstan zijn in februari gestegen naar 356 ton. De centrale bank van Kazachstan voegde de afgelopen 6 jaar goud toe aan haar reserves. Goud dient voor veel landen als anker in het monetaire systeem, ondanks dat er geen officiële koppeling is van goud aan een valuta.

[...]

 
do 4 apr
Goudreserves van Rusland stijgen in februari met 31 ton
 

De goudreserves van Rusland zijn in februari flink gestegen. Rusland was in 2018 de grootste goudkoper onder centrale banken en kocht in januari 10 ton goud op. In februari deed de centrale bank van Rusland een van de grotere aankopen van de laatste maanden.

[...]

 
do 4 apr
'Britse economie 3 procent groter zonder Brexit-onzekerheid'
 

De Britse economie zou 3 procent groter zijn geweest als de Britten niet voor een Brexit hadden gekozen, stelt kredietbeoordelaar S&P Global Ratings donderdag in een rapport.

De hoofdreden voor de zwakkere economie is het verlies aan economische activiteit in het Verenigd Koninkrijk. Sinds het referendum van juni 2016 zijn de Britten per kwartaal zo'n 6,6 miljard Britse pond (zo'n 7,7 miljard euro) aan economische activiteit verloren, stelt het rapport.

 
di 2 apr
Dit zijn de 6 landen met het meeste goud
 

De laatste 10 jaar kopen centrale banken weer goud. In 2018 stegen de goudreserves van centrale banken met 36 procent ten opzichte van 2017. Totaal hebben centrale banken 366 ton goud in reserves. Dat is het meeste sinds 1971, toen de Verenigde Staten de goudstandaard verliet. Maar welke landen hebben nu het meeste goud?

Hier de 6 grootste goudreserves ter wereld.

 
ma 1 apr
Beleggen in goud: +2,9% eerste kwartaal 2019
 

Beleggen in goud heeft een rendement van 2,9% opgeleverd in het eerste kwartaal van 2019. Goud steeg in de eerste drie maanden van dit jaar met €1051 per kg. De goudprijs is afgelopen vrijdag gesloten op €37.020 per kg. In geheel 2018 steeg goud met 3%.

[...]

 
vr 29 mrt
Goud links laten liggen? Deze grafiek zegt van niet
 

Beleggers die opzoek zijn naar beweeglijkheid in de markt, kunnen het beste de goudmarkt betreden. De goudsector wordt immers al jaren geconfronteerd met de nodige volatiliteit. Door de tegenvallende koersresultaten heeft het merendeel van de beleggers geen oog meer voor deze sector. Toch is de goudsector zeker de moeite waard om in de gaten te houden.

De goudsector kende een uitstekend slot van het jaar 2018. Als gevolg van de paniek binnen de aandelenmarkten, vluchtten beleggers richting de ‘veilige havens’. En de goudsector staat al decennia lang bekend als zo’n ‘veilige haven’. Als reactie daarop wisten sommige goudaandelen zelfs met tientallen procenten in waarde te stijgen.

 
vr 29 mrt
Weten goudaandelen de komende maanden te verrassen?
 

Tijdens de afgelopen weken zijn de meeste goudaandelen geconfronteerd met de nodige verliezen. Deze daling is voor een groot deel veroorzaakt door de stijgende beurskoersen. Als gevolg daarvan namen beleggers afstand van de goudsector, omdat ‘veilige havens’ op dat moment niet nodig zijn. Toch doen beleggers er verstandig aan om de ontwikkelingen rondom deze sector nauwlettend in de gaten te houden.

Chris Kimble, technisch analist bij Kimble Charting, deelde onlangs de bovenstaande grafiek. Op deze grafiek zijn de junior goudmijnaandelen afgezet tegenover de normale goudmijnaandelen. En een stijgende ratio is normaliter een erg goed teken voor de sector als geheel, want in dat geval weten de kleinere goudmijnaandelen te outperformen en dat is een erg Bullish teken voor de gehele sector.

 
di 26 mrt
Staat goud aan de vooravond van een uitbraak naar boven?
 

De verwachtingen voor de wereldwijde economie worden langzaam bijgesteld. Onlangs liet de Amerikaanse centrale bank nog weten niet door te gaan met het verhogen van de rente. Omdat het veel minder optimistisch is over economie. Wat betekent dat voor goud?

Goud staat nog altijd bekend als een veilige haven. Het heeft namelijk geen relatie met de economie en daarom doet goud het meestal goed in tijden van een mindere economische groei.

 
di 26 mrt
Bitcoin naar 10.000 dollar? BitMEX CEO denkt alvast van wel
 

Waar gaat de bitcoin naartoe dit jaar? Een vraag waar verschillende crypto analisten zich het hoofd al hebben over gebroken. De voorspellingen over de digitale munt zijn uiteenlopend, van 0 dollar naar 100.000 dollar of zelfs nog meer. Volgens BitMEX CEO Arthur Hayes moeten we realistisch blijven en gaan we eind dit jaar, begin volgend jaar naar de 10.000 dollar.

Arthur Hayes, oprichter en CEO van het handelsplatform BitMEX, waagt zich aan een prijsvoorspelling voor de bitcoin. Net zoals zijn collega crypto liefhebbers Mike Novogratz en Tom Lee, is hij optimistisch en voorspelt hij dat de waarde van de bitcoin zal stijgen tegen het einde van dit jaar.

 
di 26 mrt
Indiase gezinnen zitten op 23.000 ton goud. Hoe lang nog?
 

India heeft gedurende de geschiedenis een grote affiniteit met goud uitgebouwd. Het land is een van de grootste importeurs van goud ter wereld. Maar aan die bloeiperiode zou mogelijk een einde kunnen komen. Dat meldt het magazine The Economist naar aanleiding van nieuwe cijfers over de Indiase goudimport. De voorbije elf maanden is de invoer van goud met met 5,5 procent teruggevallen tegenover de periode voordien. Vele Indiase juweliers vrezen voor hun toekomst.

 
di 26 mrt
Gaat goud de dollar vervangen?
 

Centrale banken kopen de laatste jaren steeds meer goud. Zo ook de Russische centrale bank. In februari kocht deze 31,1 ton goud in. Hiermee heeft de bank 2,149 ton in reserves en is het de vijfde grootste houder van goud ter wereld.

Het is geen toeval dat Rusland zoveel goud inkoopt. Het heeft namelijk te maken met de huidige economische en politieke situatie. Er zijn vrij veel spanningen met de Verenigde Staten door allerlei sancties van de grootste economie ter wereld. Daarom wil Rusland zich minder afhankelijk maken van de Amerikaanse dollar.

 
di 26 mrt
Palladium als richtlijn voor de wereldeconomie?
 

De laatste keer dat op Biflatie over het witte edelmetaal geschreven werd, was in december 2018. De koers deed toen 1243 dollar per troy ounce (31,10 gram). Drie maanden later in maart 2019, zien we dat er nog steeds geen houden aan is. Want inmiddels werd zelfs 1567 dollar bereikt. Wat verklaart die opgang die nu al sinds jaren bezig is? Palladium wordt meest als katalysator voor de autoindustrie gebruikt. Betekent het ook dat we de sterkte van de wereldeconomie hiervan mogen afleiden? In de zin van meer voertuigen op de wegen, meer economische activiteit?

 
ma 18 mrt
Goud zakt weg naar aanleiding van Fed meeting
 

De goudprijs opende de beursweek met verlies naar aanleiding van de geplande bijeenkomst van de Federal Reserve op dinsdag. Beleggers proberen vooruit te lopen op de zaken en te voorspellen wat de bestuursleden van de centrale bank zullen beslissen. Ze verwachten dat de Federal Reserve toch het risico gaat nemen en het rentebeleid onveranderd zal laten.

De prijs voor een ounce goud daalde met 0,2 procent naar 1.299,13 dollar. De oorzaak hiervoor heeft te maken met een bijeenkomst van de bestuursleden van de Amerikaanse centrale bank deze week. De financiële markten voorspellen namelijk dat het rentebeleid onveranderd zal blijven dit jaar.

 
za 16 mrt
Zwakte goud slechts tijdelijk
 

Goud is sinds het begin van dit jaar gestegen van $1.250 per troy ounce tot bijna $1.350 per troy ounce in februari. In de afgelopen weken staat de prijs van het edelmetaal echter onder druk door een opleving van de Amerikaanse dollar en cyclische assets. Volgens grondstoffenspecialist Nitesh Shah is die daling slechts tijdelijk

[...]

 
za 16 mrt
BofAML: Palladium stijgt dit jaar met 33%
 

Palladium is dit jaar een van de best presterende assets. Het edelmetaal is dit jaar gestegen met 24 procent. Ondanks deze bijzondere prestatie gelooft Bank of America Merrill Lynch (BoAML) dat de palladiumprijs dit jaar nog eens 33 procent hoger kan.

[...]

 
za 16 mrt
Goldman Sachs verhoogt koersdoel goud & zilver
 

Ondanks de recente terugval van goud en zilver is een van ’s werelds grootste zakenbanken nog steeds positief. Sterker nog, Goldman Sachs heeft in haar meeste recente grondstoffenrapport de koersdoelen voor de drie, zes en twaalf maanden prognoses verhoogd.

[...]

 
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Personal Finance
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs