EUR/USD:
GOUD:
ZILVER:
BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
 
Edelmetalen
vr 15 nov
Servië breidt goudvoorraad uit met 9 ton
 

Na Hongarije en Polen heeft ook Servië onlangs goud aan haar reserves toegevoegd. Op advies van president Aleksandar Vucic kocht de centrale bank in oktober 9 ton goud. Hierdoor steeg de totale goudvoorraad van het land naar 30,4 ton, naar 10% van de totale reserves. Jarenlang voegde de centrale bank al edelmetaal toe aan haar reserves, maar nog nooit zoveel in één maand als nu. Ook heeft ze plannen om haar valutareserves verder te diversifiëren richting euro’s.

 
vr 15 nov
Maakt goud zich op voor een nieuwe prijsstijging?
 

De goudprijs staat al enige tijd onder druk. Dat is op zich niet vreemd, want de beurzen wisten de afgelopen tijd goede zaken te doen. En een beursstijging gaat regelmatig gepaard met een dalende goudprijs. Daarnaast heeft de goudprijs al een forse prijsrally achter de rug liggen. En mogelijk breekt er binnenkort een nieuwe goudrally aan.

J.C. Parets van All Star Charts heeft de goudprijs onder de loep genomen. En zijn conclusie is vrij duidelijk: de goudprijs staat mogelijk aan de vooravond van een nieuwe rally. Parets ziet op dit moment sterke overeenkomsten met de periode 1997-2002. En volgens deze vergelijking maakt het gele edelmetaal zich op dit moment op voor een nieuwe prijsrally.

 
do 14 nov
Grafiek: Zilverprijs is op een belangrijk steunpunt aangekomen
 

De zilverprijs kent tot nu toe een fantastisch beursjaar. Het ‘kleine broertje’ van goud wist met name tijdens de afgelopen maanden flink in waarde te stijgen. Sinds mei zit de prijs van het edelmetaal al in de lift. Toch moest de zilverprijs tijdens de afgelopen drie weken een pas op de plaats maken. Die prijscorrectie kan juist kansen bieden aan de oplettende beleggers onder ons.

Al acht jaar lang beweegt de zilverprijs binnen een dalend trendkanaal. Ook vandaag de dag is er nog steeds sprake van een dalende trend. De prijsstijging van de afgelopen maanden heeft echter het technische plaatje wel doen verbeteren. Daarnaast wist de goudprijs al eerder dit jaar afstand te nemen van de dalende trend. En dat biedt hoop voor het ‘kleine broertje’ van goud.

 
do 14 nov
World Gold Council: Grootste studie ooit over de particuliere goudbezitter
 

Maar liefst 18.000 bezitters van goud in de VS, Rusland, India, China, Duitsland en Canada werden ondervraagd. De wereldomvattende survey vanwege de World Gold Council gaat na waarom de particulier het gele edelmetaal verwerft en waar. Hoe hij er tegenover staat. Wat zijn drijfveren zijn en waar de interesse vandaan komt. Het ‘what, how, why and where people buy gold.’

 
wo 13 nov
Goudprijs 2020: wat gaat het gele edelmetaal doen?
 

De goudprijs steeg in 2019 naar het hoogste punt sinds 2013. Menig een is al bezig met de goudprijs in 2020, maar we kijken eerst even terug. Een periode lang bleef de koers boven de $1500 per troy ounce (31,1 gram) in 2019. De laatste week zakte de goudprijs weer weg en op moment van schrijven noteert de goudkoers zo rond de €1.450,-. Op onderstaande grafiek is duidelijk te merken hoezeer het gele edelmetaal aanvoelde dat in 2007/2008 onderhuids iets broeide in de wereldeconomie. Het was het prille begin van wat we achteraf de Kredietcrisis gingen noemen. Na een forse daling tot zo’n 1100 dollar, is een nieuwe opwaartse trend ingezet, waar we ons vooralsnog in bevinden.

 
di 12 nov
Webinar DFT: Gouden tips voor 2020
 

Op 24 oktober van 2019 was GoldRepublic opnieuw te gast voor een live webinar bij DFT. Na het webinar van maart van dit jaar zijn de prijzen van edelmetalen fors gestegen. In dat webinar heeft GoldRepublic een aantal punten benoemd en deze passeren nog even de revue tijdens dit recente webinar. Naast de al bestaande dreigingen zijn er echter een aantal nieuwe dreigingen ontstaan en deze leveren reëel risico voor uw vermogen op.

[...]

 
zo 10 nov
Technische analyse van goud, zilver en bitcoin door Misss Bitcoin
 

Misss Bitcoin a.k.a. Madelon Vos vertelt ons in de haar kenmerkende no nonsense stijl hoe de twee belangrijkste edelmetalen er technisch voorstaan. En doet hetzelfde voor de belangrijkste digitale munt. Dat is bitcoin toch nog steeds gemeten naar marktkapitalisatie. Het is ook de eerste munt waar de meeste mensen aan denken, wanneer het gesprek over crypto gaat. Het gebruik als betalingsmiddel wereldwijd neemt wel gestaag toe. Het aantal pinautomaten dat overal geplaatst wordt ook. Maar meer en meer wordt het duidelijk dat bitcoin vooral een fantastische waarde opslag is. Wealth storage.

 
wo 6 nov
Robert Kiyosaki over goud, zilver, aandelen, obligaties, vastgoed en crypto
 

Bekijk hier het interview met de succesvolle Robert Kiyosaki. Nu beleggen maar waarin? 

 
wo 6 nov
Aandelenland hoort alleen wat het wil horen
 

Je ziet het niet, maar het gebeurt wel: het gaat steeds een stukje minder met de Amerikaanse economie. Het consumentenvertrouwen is goed, daar merk je weinig aan, maar in de autoverkopen - altijd een goede indicatie - komt langzaam maar zeker de klad. Het gaat niet echt slechter, maar wel minder dan een jaar geleden. Het betekent dat mensen wel willen besteden, maar niet alles kúnnen besteden.

 
di 5 nov
Is de goudprijs opnieuw uitgebroken?
 

Tijdens de afgelopen handelsweek wist de goudprijs goede zaken te doen. En dat kwam voor veel beleggers als een verrassing, aangezien de aandelenmarkten ook in waarde wisten te stijgen. En meestal beweegt de goudprijs tegengesteld aan de beurzen. Al is daar dit jaar weinig van terug te zien. Volgens kenners is de goudprijs bezig aan een nieuwe opwaartse uitbraak.

Het gele edelmetaal heeft een aantal lastige weken achter de rug liggen. Sinds de zomer staat de goudprijs al onder druk en mede daardoor heeft een deel van de beleggers de goudmarkt (weer) verlaten. Toch noteert de goudprijs nog altijd fors hoger dan de slotstand van 2018. En volgens een belangrijke grafiek kan de goudprijs de komende tijd weer op weg gaan richting het jaarhoogtepunt.

 
zo 3 nov
Manieren om in edelmetaal te investeren
 

... en overwegingen om mee te nemen in een besluit

[...]

 Onlangs werd door een aantal nieuwe accounthouders de vraag gesteld welke manier van investeren in edelmetaal het beste bij hun situatie zou kunnen passen. Voor personen die zonder enige ervaring, maar met een gevoel dat bijvoorbeeld de economie zich op een gevaarlijk pad begeeft en zichzelf daartegen willen beschermen, graag zouden willen investeren in edelmetaal. Deze personen vragen zich vaak af: waar te beginnen? Om deze overigens zeer persoonlijke keuze verder toe te lichten, hierbij een aantal punten om in overweging te nemen wanneer u overweegt te investeren in edelmetaal.

 
di 29 okt
Volgens deze grafiek breekt er een nieuw zilvertijdperk aan…
 

De edelmetalen kennen tot nu toe een fantastisch beursjaar. De goud- en zilverprijs noteren op jaarbasis gemeten zelfs allebei in de dubbele cijfers. Daarnaast heeft het er alle schijn van dat de echte edelmetalenrally nog moet gaan aanbreken. En met name de zilverprijs kan in waarde gaan exploderen.

De zilverprijs wist tijdens de afgelopen jaren minder goed te presteren dan de goudprijs. Als gevolg van de toegenomen onzekerheid in de wereld werd met name goud gebruikt als veilige haven. Het kleine broertje van goud – zilver – bleef daarbij vaak onder de radar. Tijdens de afgelopen maanden is dat beeld wel veranderd, want tijdens de afgelopen periode wist de zilverprijs de goudprijs te verslaan.

 
vr 25 okt
Duitsland koopt voor het eerst in 21 jaar goud
 

Voor het eerst in 21 jaar stijgen de Duitse goudreserves. Zo kocht de Duitse Bundesbank in september 900.000 ounces goud. Dat brengt de goudreserves van de Duitse nationale bank op 108,34 miljoen ounces.

Duitsland is een van de landen met de meeste goudreserves. Zelfs de op een na grootste ter wereld, als we de journalist Holger Zschaepitz mogen geloven. Maar tegelijkertijd neemt de voorraad goud al jaren af. Eigenlijk sinds de vereniging van Oost- en West-Duitsland dalen de goudbezittingen van de Bundesbank.

 
do 24 okt
Volgens deze grafiek kan de goudprijs binnenkort gaan exploderen
 

De interesse in de goudmarkt is tijdens de afgelopen weken wat afgezwakt. Dat is ook niet verwonderlijk, want de goudprijs werd de afgelopen tijd geconfronteerd met de nodige koerszwakte. Dit was met name goed voelbaar bij de goudaandelen. Een belangrijke grafiek laat echter zien dat beleggers juist nu de goudmarkt niet uit het oog moeten verliezen.

Tot nu toe kent de goudprijs een fantastisch jaar. Ten opzichte van de slotstand van 2018 noteert de prijs van het gele edelmetaal nog steeds fors hoger. Door de herstelbeweging op de aandelenmarkten heeft de goudmarkt tijdens de afgelopen weken iets aan populariteit moeten inleveren.

 
wo 23 okt
Laat Engeland lopen
 

Niemand, ook de 66 miljoen Britten niet, heeft enig idee wat er gaat gebeuren met Brexit. De EU heeft zes maanden geleden al eens uitstel gegeven. In die zes maanden is de chaos alleen nog maar groter geworden. Dus het kan zo maar zijn dat kleinere landen nu geen nieuw uitstel zullen willen geven. 'Laat Engeland lopen, dan kunnen ze zelf onder elkaar uitmaken hoeveel EU ze willen, dan kunnen ze daarna terugkomen als ze dat willen', zegt macro-econoom en BNR- economiecommentator Kees de Kort.

 
di 22 okt
Bevindt de goudprijs zich in een nieuwe Bull Market?
 

De goudprijs staat al enkele weken onder druk. Dit heeft mede te maken met het opgelaaide optimisme onder de beleggers. Als gevolg daarvan is de behoefte aan een ‘veilige haven’ afgenomen. Ten opzichte van de slotstand van 2018 noteert de goudprijs echter nog steeds flink hoger. En de mogelijkheid bestaat zelfs dat de echte goudprijsstijging nog moet komen.

In het verleden hebben we meerdere periodes gekend waarin de goudprijs extreem goede zaken wist te doen. De meest recente Bull Market was die van de periode 2001-2011. Tijdens deze periode wist de prijs van het gele edelmetaal exponentieel in waar te stijgen. Dit resulteerde uiteindelijk ook in de langste goud Bull Market ooit.

 
do 17 okt
Deze belangrijke goudmijnaandelen-ETF moet deze weerstand doorbreken
 

De interesse in goudmijnaandelen is tijdens de afgelopen maanden opgelaaid. Dat is ook niet verwonderlijk, want deze aandelen weten al sinds het einde van 2018 goede zaken te doen. Diverse goudmijnaandelen wisten met tientallen procenten in waarde te stijgen. Een belangrijke goudmijnaandelen-ETF worstelt echter nog steeds met een belangrijke weerstand.

Tijdens de afgelopen weken heeft de goudprijs een stapje terug moeten doen. Als gevolg daarvan staat ook de goudmarkt al enkele weken onder druk. Technisch gezien lijkt dit eerder een adempauze van de stier te zijn dan dat er sprake is van een trenddraai. Zo wist de goudprijs al eerder dit jaar opwaarts uit te breken.

 
wo 16 okt
Goudbeleggers moeten de Zwitserse Frank in de gaten houden
 

De goudprijs kent tot nu toe een fantastisch beursjaar. Het gele edelmetaal noteert op dit moment ruim 16% hoger dan de slotstand van 2018. Daarnaast staat de goudprijs mogelijk aan de vooravond van een meerjarige uitbraak. Goudbeleggers kunnen daarbij het beste ook de Zwitserse Frank nauwlettend in de gaten houden.

Op dit moment hebben de goudstieren een pauze ingelast. Sinds begin september is er al sprake van een neerwaartse koersdruk bij het gele edelmetaal. Dat is op zich niet vreemd, want de goudprijs wist tijdens de voorbijgaande maanden in korte tijd flink in waarde te stijgen. Wat dat betreft lijkt een adempauze dus niet meer dan logisch te zijn.

 
di 15 okt
De Trends in het nieuws: Gerald Celente over economie, geld en goud
 

Today’s Trends in the News heet het: de bekende, gereputeerde Amerikaanse trendsvoorspeller Gerald Celente geeft zijn take on the news. In elke uitzending neemt Celente de internationale pers door. Monkelend, spottend, ons wijzend op ‘bullshit’ vanwege gevestigde instituten als de Fed en een resem politici. Er gaat zelfs van tijd tot tijd, jawel, een auditief ‘bullshitsignaal’ af! Celente is niet mals voor in het bijzonder figuren als Pompeo, Trump et al. (en dat is een eufemisme zo groot als een flatgebouw…) One loosing piece of garbage after another, crap en sick people running our world luidt het dan ook vaak, no kidding. Gerald Celente = realisme en gezond verstand. Een heel intelligent en ervaren man die het zegt zoals hij het voelt en (beter) weet. Hear hear Gerald, keep up the spirit!

 
ma 14 okt
China heeft sinds handelsoorlog al meer dan 100 ton goud gekocht
 

China heeft sinds het begin van de handelsoorlog met de Verenigde Staten al meer dan 100 ton goud gekocht. Volgens de laatste cijfers heeft de centrale bank in september 190.000 troy ounce aan haar reserves toegevoegd, omgerekend 5,9 metrische ton. Met deze aankoop steeg de totale goudvoorraad naar 1.948,36 ton, goed voor een marktwaarde van $93 miljard. Het edelmetaal vertegenwoordigt daarmee 2,9% van de totale reserves van de centrale bank.

 
ma 14 okt
Eindelijk onthuld: waarom centrale banken meer goud dan ooit kopen!
 

‘Als het hele systeem instort, biedt de goudvoorraad een onderpand om opnieuw te beginnen.’ Het is even slikken, dit zo zwart op wit te lezen. Open en bloot op de website van De Nederlandsche Bank. We vreesden het al, deze reden, dit antwoord. Alvast DNB doet ook geen moeite om het te verhullen. We krijgen dus waarom we liever niet vroegen. Maar het toch deden, toen we op 7 februari 2019 schreven: ‘Wat weten zij wat wij, de burgers, niet weten…?!’

 
ma 14 okt
DNB: goud is het ultieme appeltje voor de dorst
 

Goud staat al eeuwen bekend als veilige haven voor kapitaal. En dat benadrukt de Nederlandse centrale bank nu nog eens. Volgens de grootste Nederlandse vermogensbeheerder is goud van groot belang en is het nodig om ‘opnieuw te beginnen’ als alles instort.

De centrale bank heeft het over het instorten van het hele systeem. En wanneer dat zou gebeuren, is een flinke goudvoorraad van essentieel belang. Want goud staat buiten het financiële systeem.

 
vr 11 okt
Goudreserves van Rusland naar 2230 ton
 

De goudreserves van Rusland zijn in augustus gestegen naar 2230 ton. De centrale bank van Rusland koopt gedisciplineerd goud op. Langzaam komt Rusland in de buurt van de goudreserves van Frankrijk. De Franse centrale bank heeft 2435 ton aan goud in de kluis.

[...]

 
vr 11 okt
Sparen in edelmetaal voor (klein)kinderen
 

Tastbaar en historisch bewezen.

Wie van plan is om (klein)kinderen een goede start te geven wanneer zij volwassen worden, kan bij GoldRepublic sparen of investeren voor een minderjarige. Met een minoraccount van GoldRepublic beheert u eenvoudige het account van een minderjarige en kunt u sparen en / of investeren in fysiek edelmetaal. Het volledige account wordt, wanneer de minderjarige 18 jaar wordt, overgedragen aan de dan volwassen accounthouder.

[...]

 
vr 11 okt
Beleggers blijven investeren in goudfondsen
 

Tijdens de afgelopen weken bleef de goudprijs dicht bij huis. Na de imposante rally van het eerste deel van het jaar, lijkt de goudstier nu een stapje terug te zetten. De huidige adempauze bij de goudstieren wordt door veel beleggers aangegrepen om nieuwe goudposities aan de portefeuille toe te voegen. We mogen zelfs op dit moment spreken van de langste kapitaalinstroom (dagen) sinds het jaar 2009.

De goudprijs kent tot nu toe een fantastisch beursjaar. De prijs van het gele edelmetaal zit al sinds het einde van 2018 in de lift en tijdens de afgelopen maanden is de koersstijging zelfs in een hogere versnelling terecht gekomen. Niet vreemd dus dat beleggers geïnteresseerd zijn in een goudbelegging. Ten opzichte van de top uit 2011 is de goudmarkt namelijk nog steeds ‘goedkoop’ te noemen.

 
wo 9 okt
De driewegkatalysator: nieuwe technologie maakt nieuwe dieven
 

Stijgende prijzen voor edelmetalen hebben tot een moderne variant van de traditionele autodiefstal geleid. In Londen zijn in de eerste zes maanden van dit jaar al 2.900 diefstallen van driewegkatalysatoren gemeld. Dat zijn er bijna dubbel zoveel als vorig jaar. In 2018 stal men er over het ganse jaar amper 1.700.

 
ma 7 okt
Nederlands geld en goud verhuist van Amsterdam naar Haarlem
 

De Nederlandse goud- en geldvoorraad verhuist naar Haarlem. Het bankgebouw in Amsterdam wordt gerenoveerd en door het geld en goud tijdelijk ergens anders op te slaan, is die verbouwing een jaar eerder klaar.

De goud- en geldvoorraden worden nu opgeslagen in de leegstaande gebouwen van de bankbiljettendrukker Johan Enschedé in Haarlem.

 
vr 4 okt
Terug naar goudstandaard? Dit moet er gebeuren
 

Geld wordt steeds minder waard. Een reden hiervoor is dat het niet meer is gekoppeld aan goud. Want in 1971 ontkoppelde de Amerikaanse president Nixon goud van de dollar. En de goudstandaard werd verlaten. Wells Fargo, een grote Amerikaanse bank, keek eens wat er moet gebeuren om terug te gaan naar de goudstandaard.

Terug naar de goudstandaard zou betekenen dat centrale banken niet zomaar geld kunnen creëren. Hiervoor zouden ze eerst genoeg goud moeten hebben en dat zou geld schaarser maken en dus waardevoller.

 
do 3 okt
Goud naar $2.000 en dit is waarom
 

De goudprijzen kunnen nog makkelijk 30 procent hoger van het huidige niveau. Dat gelooft David Roche, strateeg bij Independent Strategy. Hiermee komt het koersdoel van het edelmetaal op 2.000 dollar per ounce, wat het volgend jaar ergens zal bereiken.

De huidige koers van een ounce goud staat rond de 1.500 dollar. Maar Roche gelooft dat dit nog veel hoger kan. De grens van 1.600 dollar zou dit jaar al sneuvelen, volgens de strateeg.

 
di 1 okt
Goedkoop goud kopen? 5 redenen om nu in goud te investeren!
 

Het beste jaar sinds tijden. De goudmarkt is een van de snelst groeiende markten van de afgelopen jaren. In waarde en investeerders groeit de goudmarkt uit tot een groot platform. Het edelmetaal wat niet kan roesten is als jaren een zeer gelieft metaal wat voor allerlei juwelen en onderzoeken gebruikt wordt. Ben je geïnteresseerd in het investeren in de goudmarkt of twijfel je nog? Lees dan vooral deze tekst. Je krijgt hier 5 grootste voordelen te weten waarom het ook voor jou ook een goed plan is om te investeren in goud.

[...]

 
ma 30 sep
Moeten we de goudmarkt de komende tijd mijden?
 

Afgelopen week sloot de goudprijs de week lager af. Het begint er steeds meer op te lijken dat de goudstieren toe zijn aan een gezonde ‘adempauze’. Tijdens de afgelopen maanden hebben de goudstieren zich flink moeten inspannen en goudbeleggers moeten rekening houden met een terugval.

Dat tijdens de afgelopen maanden de interesse in goud is opgelaaid is niet vreemd te noemen. De politieke en economische onzekerheid in de wereld is immers toegenomen en als gevolg daarvan hebben beleggers behoefte aan veilige havens. Juist in die tijden weten de edelmetalen vaak te ‘outperformen’.

 
za 28 sep
Koersdoel voor Goud omhoog bij UBS
 

Het koersdoel voor goud is naar boven bijgesteld door de grootste vermogensbeheerder ter wereld. De goudprijs is in euro’s in 2019 met bijna 25% gestegen. Beleggers en spaarders kiezen voor goud nu negatieve rente dreigt en de inflatieverwachtingen oplopen.

[... ...]

 
do 26 sep
De rol van Goud in ‘het naderen van het einde van het globale fiatgeld experiment’
 

Zowel de aandelenmarkt als de vastgoedmarkt zullen minstens 95 procent van hun waarde verliezen. Dat is wat Egon von Greyerz stelt, de ‘Founder and Managing Partner of Matterhorn Asset Management AG (MAM) and GoldSwitzerland.’ En alleen goud zal redding bieden, voorspelt hij. Von Greyerz raadde het gele edelmetaal reeds in 2002 aan zijn klanten aan. De goudkoers deed toen $300 per troy ounce. In september 2019 is dat $1500. De echte stijging richting $10.000 is pas begonnen, dixit von Greyerz…

 
do 26 sep
Deze grafiek voorspelt goed nieuws voor goudmijnaandelen…
 

De goudmijnaandelen zijn bezig aan een uitstekend beursjaar. De meeste goudmijnaandelen wisten rond oktober vorig jaar een stevige bodem neer te zetten en sinds dat moment zijn de meesten met tientallen procenten in waarde gestegen. Een belangrijke grafiek laat zien dat er mogelijk nog meer goed nieuws onderweg is.

Goud en zilver kennen tot nu toe een fantastisch jaar. Als gevolg van de toegenomen onzekerheid in de wereld vluchten steeds meer beleggers richting de veilige havens. En beide edelmetalen zijn uitermate geschikt als ‘veilige havens’.

 
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Personal Finance
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs