EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
32
kliks
32
kliks
Bron: Edelmetaal-info.nl
15
kliks
 
Edelmetalen
do 20 sep
Er is een goede reden waarom de dollar nog sterker kan worden
 

De dollar is sinds medio april in een stijgende trend beland en dat heeft behoorlijk wat effect gehad op de markten. Zo werd de goudmarkt, als gevolg van de sterkere dollar, hard afgestraft. Mogelijk is er zelfs meer slecht nieuws voor de goudmarkt op komst, want de kans is aanwezig dat de dollar in de toekomst nog sterker wordt.

 
di 18 sep
Steeds meer signalen op groen
 

We vertelden u afgelopen weekend onze visie op de goudsector, vanuit het perspectief op langere termijn. The Big Picture. Wie op een grotere schaal kijkt naar goud, die wordt erg blij. Maar ook op korte termijn staan steeds meer signalen op groen. Dat is ook enkele technische specialisten niet ontgaan.

 
ma 17 sep
GOUD: The Big Picture
 

Wat aanvankelijk leek uit te draaien op een geweldige week voor goud, en het mogelijke kantelpunt voor een technische opstoot, eindigde andermaal in mineur. Goud was immers goed op weg om de technische barrière op 1.220 USD/ounce uit te nemen, wat het gele edelmetaal in een hogere versnelling kon brengen. Echter, op de futuremarkten werd nog eens alle geschut bovengehaald om de goudprijs te drukken.

 
do 13 sep
Is het plafond van de dollar bereikt? En dus de bodem voor goud?
 

De dollar is tot nu toe bezig aan een uitstekend beursjaar. Tijdens het jaar 2017 moest de wereldvaluta nog het nodige terrein inleveren, maar dit jaar is een inhaalrace gestart. Toch is het nog maar de vraag hoe lang de dollar het hoofd boven water weet te houden. Trump liet namelijk onlangs nog weten dat hij niet gecharmeerd is van een dure dollar.

Donald Trump is sinds zijn aantreding als president van de Verenigde Staten al van mening dat de dollar volgens hem veel te duur is. Wat dat betreft verliep het jaar 2017 dus hoogstwaarschijnlijk naar alle tevredenheid van Trump.

 
wo 12 sep
Goud/Zilver Ratio bereikt hoogste niveau sinds oktober 2008
 

De goudmarkt is opnieuw door het merendeel van de beleggers aan de kant geschoven. De prestatie van het gele edelmetaal van de afgelopen maanden heeft een einde gemaakt aan de hoop op een verdere stijging van de goudprijs. Tijdens al het koersgeweld ontging de meeste beleggers dat zilver nog harder geraakt werd.

De goudprijs noteert op dit moment 8% onder het slot van 2017. Wat maar weinig beleggers weten is dat het verlies voor de zilverprijs het dubbele bedraagt. De zilverprijs kende een goede start van het jaar, maar brak tijdens de zomer door alle steunpunten heen. En daardoor is het verlies opgelopen tot 16%.

 
ma 10 sep
Volgens deze grafiek kan een stevige goudbodem dichtbij zijn
 

De goudprijs heeft er een beroerde zomer opzitten. Al maandenlang staat de goudprijs onder druk en tijdens de afgelopen weken werd de grens van $ 1.200 dollar zelfs doorbroken. Niet vreemd dat de negativiteit rondom de goudsector flink is toegenomen. Toch kan een stevige goudbodem nabij zijn. Of mogelijk is die al op 16 augustus neergezet.

 
ma 10 sep
Crypto: ‘Eindejaarsrally in zicht?’
 

We zien dat momenteel heel wat aandelen in de technologiesector in de klappen delen. Voor sommige posities is dat terecht, maar voor het merendeel is dit overroepen. Wie vandaag de juiste technologie-aandelen koopt, zal over enkele maanden een geweldige Kerst kunnen vieren. Daar zijn we rotsvast van overtuigd. Datzelfde geldt in feite ook voor de cryptosector. Daar wordt het kind ook met het badwater weggesmeten. Een zeer apart gegeven, want waarom zou je deze nieuwe, waardevolle activa nu dumpen?

 
vr 7 sep
Het ‘slimme geld’ is extreem enthousiast over de goudprijs
 

Op dit moment zijn er maar weinig beleggers te vinden die geïnteresseerd zijn in de goudprijs. Sinds medio april is er al sprake van een dalende beweging bij de goudprijs. En tijdens de afgelopen weken is die beweging in een hogere versnelling terecht gekomen. Zo werd onlangs nog de grens van $ 1.200 doorbroken. In tegenstelling tot de meeste beleggers, is het ‘slimme geld’ wel geïnteresseerd in de goudprijs.

 
wo 5 sep
Stevige cent: Australië slaat gouden munt met waarde van 1,5 miljoen euro
 

In Australië is een gouden munt geslagen met daarin zeldzame roze diamanten verwerkt. Het muntstuk heeft een waarde van 2,48 miljoen Australische dollar (omgerekend zo’n 1,5 miljoen euro).

 
ma 3 sep
Rusland heeft geen geloof meer in dollar en blijft goud kopen
 

“De tijd is gekomen om van woorden over te gaan tot daden en de dollar te schrappen als onderling betaalmiddel. We moeten uitkijken naar alternatieven. We blijven goud kopen“. Boude woorden van Ruslands adjunct-minister voor Financiën. Één van die alternatieven is in ieder geval goud. Rusland is al vele jaren het gele edelmetaal aan het inkopen, en Amerikaanse staatsobligaties aan het verkopen. In de zomer van 2018 is Rusland China voorbijgestoken als grootste bezitter van goud ter wereld. Het gaat om een waarde 80,5 miljard in dollars. Het is een reactie op de sancties die eerder in 2018 door de Verenigde Staten werden opgelegd. Rusland treft Noord-Amerika op haar beurt waar het ’t meest pijn zal doen op termijn. Het ondermijnt namelijk de hegemonie van de dollar en daarmee de overmacht economisch, financieel en politiek die de VS sinds WOII over heeft gehouden in het grootste deel van de wereld.

 
do 30 aug
Betere omstandigheden kan je bijna niet verzinnen
 

Afgelopen vrijdag zorgde Fed-voorzitter Jay Powell er eigenhandig voor dat goud en zilver weer een stijging hebben ingezet. Want Powell was plotseling een heel stuk minder stellig over toekomstige renteverhogingen.

 
ma 20 aug
Oorlog om goud (deel 2)
 

Het blijft erg rumoerig in de financiële markten. Terwijl de Turkse lira een nieuwe tik kreeg, maakten de markten in Azië een ‘bounce’. Volgens insiders zou er tussen Amerika en China een nieuwe handelsovereenkomst in de maak zijn.

 
ma 20 aug
Oorlog om goud
 

Het is u wellicht niet ontgaan. De bodem onder goud barstte in de afgelopen dagen. De steun op 1.200 USD bezweek uiteindelijk onder de druk.

 
wo 15 aug
Kan de goudprijs met nog eens 15% dalen?
 

De goudprijs is bezig aan een rampzalig jaar. Het gele edelmetaal staat al maanden onder hoge druk en het verlies is, vanaf de top gerekend, opgelopen tot meer dan 10%. De weerstand rond de $ 1.370 was voor de derde keer in 3 jaar te sterk voor de stieren. En nu staan zelfs de steunzones onder druk.

 
ma 13 aug
Het ‘slimme geld’ keert langzaam terug naar de goudmarkt
 

De goudprijs heeft het op dit moment moeilijk. Sinds medio april is er sprake van een dalende beweging. Deze daling heeft flinke schade aangericht aan de goudgrafiek. Gezien de koersbeweging van de afgelopen maanden is het niet vreemd dat het pessimisme is opgelaaid. Toch lijkt dit niet het geschikte moment te zijn om negatief gestemd te zijn over de goudprijs.

 
vr 10 aug
Goudprijs in Venezolaanse Bolivar gestegen naar 211 miljoen
 

De goudprijs in Venezolaanse Bolivar is gestegen naar meer dan 211 miljoen. Dat komt uit op een stijging dit jaar van een astronomische 3,1 miljoen procent. Het IMF verwacht dat de inflatie in het Zuid-Amerikaanse land verder zal stijgen naar 1 miljoen. Hyperinflatie in Venezuela is onomkeerbaar. Een paar maanden geleden kreeg je voor 1 euro nog 1 miljoen bolivar. I|nmiddels drie keer zoveel.

 
wo 8 aug
Hedgefondsen dumpen massaal goud en dat is een goed teken
 

De goudprijs is uit de gratie geraakt. Al wekenlang staat het gele edelmetaal onder flinke druk en daarbij zijn belangrijke steungrenzen gesneuveld. Niet vreemd dus dat steeds meer beleggers afstand nemen van goud. In het bijzonder doen de hedgefondsen dat op dit moment. En juist dat is een enorm ‘Bullish’ teken.

 
di 7 aug
‘Met goud komt het nooit meer goed’ (of wel?)
 

“Eén plaatje zegt meer dan duizend woorden”. We waren vorige week getuige van een record aantal shorts op goud futures (rode grafiek). Beleggers zijn heel duidelijk in hun overtuiging: met goud komt het nooit meer goed. We kunnen u van één zaak verzekeren… zeg nooit ‘nooit’ op de beurs, want het omgekeerde komt uit. 

 
ma 6 aug
Rusland dumpt Amerikaanse staatsobligaties voor goud
 

Rusland gooit bijna alle Amerikaanse Staatsobligaties eruit en koopt er meer goud voor in de plaats. Net op het moment dat de VS aan jan-en-alleman haar staatsobligaties moét slijten. Wegens teveel uitgaven en te weinig inkomsten. Het einde is daarbij nog lang niet in zicht, wel integendeel. De hoeveelheid Amerikaans schuldpapier die de Nieuwe (en Oude) Vijand Rusland nog slechts over houdt – voor 14,9 miljard dollar in mei 2018 – is op een 11-jarig dieptepunt beland. In deze video wordt e.e.a. uitgebreid belicht.

 
ma 6 aug
Het pessimisme rondom goud blijft groeien en groeien
 

Er zijn op dit moment maar weinig beleggers te vinden die vertrouwen hebben in goud. Daarnaast zijn er nog minder beleggers te vinden die ook daadwerkelijk durven te speculeren op een stijgende goudprijs. Toch lijkt dit hét uitgelezen moment te zijn om in te spelen op de kansen binnen de goudmarkt.

 
ma 6 aug
Capitulatie in de goudmarkt, maar wat wil dit nu zeggen?
 

De goudprijs heeft al betere tijden gekend. Tot spijt van vele liefhebbers van het gele metaal is ook 2018 weer een jaar om snel te vergeten, tot zover tenminste

 
wo 1 aug
Gaat goud de komende jaren Wall Street verslaan?
 

De goudprijs wist in het jaar 2011 een stevige top neer te zetten. Vanaf dat punt werd het gele edelmetaal geconfronteerd met een diepe daling. Deze dalende beweging kwam aan het einde van 2015 ten einde. Ondanks de herstelbeweging van de afgelopen twee jaar, wist de goudprijs het niet beter te doen dan Wall Street.

Wall Street wist sinds de bodem van 2009 jaar in jaar uit in waarde te stijgen. Ook dit jaar weet Wall Street, ondanks de toegenomen onzekerheid, het relatief gezien erg goed te doen. Sowieso weet Wall Street het tot nu toe dit jaar beter te doen dan de goudprijs. Goud noteert immers dit jaar in het rood, terwijl Wall Street te maken heeft met een groene notering.

 
wo 1 aug
Is dit een unieke kans om in goud te beleggen?
 

De goudprijs heeft tijdens de afgelopen weken de wind van voren gekregen. Sinds halverwege april staat de goudprijs al onder druk en diverse steunpunten zijn door de beer weggevaagd. Deze dalende beweging heeft de pessimistische stemming rondom goud flink doen versterken. Is dit wel het ideale moment om pessimistisch te zijn over de toekomst van goud?

Opvallend genoeg zijn er maar weinig analisten te vinden die een goede verklaring hebben voor de prijsval bij het gele edelmetaal. Uiteraard heeft de sterkere dollar een negatieve uitwerking gehad op de goudprijs, maar dat kan niet de enige oorzaak zijn. Zo wist de goudprijs bijvoorbeeld ook niet te profiteren van de toegenomen onzekerheid en instabiliteit in de wereld. En dat is vooral opvallend aangezien goud normaal gesproken fungeert als ‘veilige haven ‘.

 
di 31 jul
De beste grondstof om nu te kopen: Zilver
 

Wie naar de grafiek van zilver kijkt, zal al snel de conclusie trekken dat je er beter maar af kan blijven. De zilverprijs staat mijlenver van het hoogste niveau van enkele jaren geleden. Toch ziet Nicolas Robin van Columbia Threadneedle Investments voor het kleine edelmetaal: “Wanneer edelmetalen herstellen, zal zilver het hardste blinken.”

Volgens Robin is zilver een echte ‘value play’ dat oververkocht is en een betere investering dan goud. Hij kijkt met zijn team naar activa die de laatste tijd veel slechter presteren door de dreiging van de handelsoorlog en de sterke Amerikaanse dollar.

 
ma 30 jul
Edelmetalen goedkoopst sinds twee generaties
 

Goud, zilver en de verwante mijnaandelen staan momenteel even laag genoteeerd als in de jaren ’70. Toentertijd was dat, achteraf gezien, het grootste koopmoment in generaties. Het lijkt opnieuw het uitgelezen moment om een ‘contrarian‘ te zijn, iemand die net het tegenovergestelde doet in beleggen, dan de anderen. Onder andere Warren Buffett, George Soros en Sir John Templeton fortuinen verdienden. Recenter stonden de edelmetalen nog bijna zo laag genoteerd toen de Technologie Bubbel barstte in 1999. Tien jaar later zouden ze op +800% staan.

 
ma 30 jul
Gezonken schip met $130 miljard goud aan boord teruggevonden
 

Een team van Zuid-Koreaanse, Britse en Canadese duikers hebben de ontdekking van hun leven gedaan. Nabij het Zuid-Koreaanse eiland Ulleungdo vonden ze op de bodem van de zee het wrak van een Russisch oorlogsschip dat volgens de geschiedenisboeken zo’n 200 ton goud aan boord heeft. Goed voor een waarde van om en bij de $130 miljard.

 
di 24 jul
TA Zilver Analyse Roy | Week 30 - 2018
 

Afgelopen week was het zaak om de $15.80 goed in de gaten te houden aangezien hier een dubbele bodem mogelijk was of een neerwaartse doorbraak.

De rode candle van vorige week vrijdag gaf aan dat de beren vastbesloten waren om een doorbraak te forceren om zo het verlaten van de brede handelsrange ($16.10-$16.80) kracht bij te zetten. Op maandag wisten de partijen elkaar nog in evenwicht te houden en hielden de stieren het $15.80 niveau nog met hun vingernagels vast. Dit veranderde op dinsdag toen de beren met een, iets boven, gemiddeld volume de aanval zochten en de stieren overrompelden. De $15 .80 werd gebroken en de koers werd richting de $15.60 weggezet.

 
di 24 jul
Waar komt de daling bij de goudprijs tot stilstand?
 

Sinds april is de trend bij de goudprijs zuidwaarts gedraaid en de flinke berentikken hebben inmiddels behoorlijk wat schade aangericht. Recent werd zelfs de bodem van afgelopen december uit de lucht genomen. Door deze daling is het pessimisme over de toekomst van goud sterk toegenomen.

De goudprijs is een vrije val beland, dat moge duidelijk zijn. Het gele edelmetaal is in drie maanden tijd meer dan 10% aan waarde kwijtgeraakt. Niet vreemd dat steeds meer goudbeleggers de goudmarkt verlaten. Het meest verontrustende was dat de goudprijs niet wist te profiteren van de onzekerheid en de instabiliteit op de financiële markten. Een mogelijke handelsoorlog hangt boven ons hoofd, maar beleggers lijken goud niet nodig te hebben als veilige haven.

Blijf net als 10-duizenden andere beleggers dagelijks op de hoogte van het belangrijkste nieuws op de crypto- en aandelenmarkt.

 
ma 23 jul
Goud kan net als in 2015 een stevige bodem gaan vormen
 

De goudprijs kende opnieuw een verliesweek. Al wekenlang staat het gele edelmetaal onder zware druk en voorlopig lijkt daar maar weinig verandering in te komen. Toch was er tijdens de laatste handelsdag van de week nog wel een lichtpuntje, want op vrijdag wist goud in het groen te sluiten. Mogelijk is dit het begin van een imposante herstelbeweging.

Er zijn op dit moment maar weinig beleggers te vinden die geloof hebben in de toekomst van goud. De daling van de afgelopen weken heeft de pessimistische stemming verder doen versterken. Het vertrouwen in een stijgende goudprijs is zelfs gedaald naar het laagste niveau sinds eind 2015.

 
vr 20 jul
Dit decadente ijsje kost maar liefst 1.300 euro
 

Zin in een ijsje? Dit exemplaar kost maar liefst 1.300 euro. Het is verkrijgbaar in een chic hotel in New York. De ingrediënten? Vanille-ijs, truffel en champagnesaus. Uiteraard wordt het ijsje afgewerkt met goud en zilver. En het wordt geserveerd in een kristallen kom.

 
di 17 jul
Bankier doet gedurfde voorspelling!
 

Opnieuw beleven we een zonovergoten weekend, het zoveelste op rij. Het zijn geweldige tijden voor de zonnekloppers onder ons. Maar helaas zijn het dan ook vaak sombere tijden voor goudbeleggers.

Zowat iedere zomer beleeft de goudmarkt haar dieptepunt. In de Engelse termen noemen handelaars ook wel de ‘summer doldrums’ van goud. Jaar na jaar, steeds weer hetzelfde: de goudprijs zinkt tot haar laagste niveau als het zomerse klimaat haar hoogtepunt bereikt.

Wat is hier de verklaring voor?

 
di 17 jul
Grafiek: Deze divergentie bij de goudprijs is zeldzaam
 

De goudprijs is tot nu toe bezig aan een tegenvallend jaar. Aanvankelijk bleef de goudprijs tijdens de eerste maanden van dit jaar nog redelijk goed op de been, maar daar is op dit moment niets meer van terug te zien. In amper 3 maanden tijd heeft de goudprijs een kleine 10% aan waarde moeten inleveren. Waar eindigt dit?

De edelmetalen krijgen dit jaar een domper te verduren. Tijdens de afgelopen twee jaar wisten zij, in het bijzonder goud, namelijk wel goede zaken te doen. En juist nu, in tijden van onzekerheid en instabiliteit, moeten ze waarde inleveren. En dat is toch wel iets opmerkelijks wat maar weinig economen en analisten kunnen uitleggen.

 
ma 16 jul
Wordt dit (opnieuw) het goudenkwartaal voor goud?
 

De goudprijs staat al wekenlang onder druk en volgens de meeste analisten gaat daar in de nabije toekomst geen verandering in komen. De goudprijs weet in een tijd van oplopende geopolitieke spanningen niet te profiteren en dat baart de meeste analisten de grootste zorgen. Is de goudprijs daadwerkelijk haar glans verloren?

Normaal gesproken weet goud te schitteren in tijden van onrust en instabiliteit. Dat was bijvoorbeeld aan het begin van 2016 nog het geval toen er chaos was in China. Destijds wist de goudprijs in korte tijd flink in waarde te stijgen. De goud gerelateerde aandelen wisten zelfs exponentiële winsten te laten optekenen. Ook tijdens de afgelopen weken is de onrust toegenomen als gevolg van het gevoerde handelsbeleid van Donald Trump. Toch wist de goudprijs hier niet van te profiteren.

 
ma 16 jul
TA Zilver Analyse Roy | Week 29 - 2018
 

Ook de afgelopen week werd uiteindelijk een prooi voor de beren. De lage omzet van vorige week vrijdag leidde inderdaad tot een verrassing en wel tot een stijgingspoging van de stieren. Direct na de opening op maandag ging het gas erop en probeerden de stieren het verlies van de week ervoor goed te maken door een stijging te creëren tot ruim boven de $16.20. Zoals echter al zo vaak gezien de afgelopen tijd konden de stieren het niveau ook nu niet vasthouden zodat beduidend onder het hoogste punt werd afgesloten.

 
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs