EUR/USD:
GOUD:
ZILVER:
BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
 
Cryptocurrency
wo 13 nov
Oekraïne: ‘Hoeveel cryptomunten bezit u? En uw kids?’
 

Dat is precies wat een nieuwe Oekraïense wet van àlle burgers van het land wil weten. Hoeveel cryptomunten bezitten u en uw gezinsleden. ‘Law No. 140-IX comes into force after an amendment to the Constitution of Ukraine.’ Begin 2020 wordt de wet officieel. Het lijkt een indiscrete vraag maar ze is op zich niet zo verwonderlijk. De Staat, élke Staat, neust met gretigheid in onze portefeuille, en onze eventuele wallet nu ook. Kwestie van te weten of we ons fair share aan belastingen wel voldoen. Ook van minderjarigen binnen een familie wil zij dat weten…

 
di 12 nov
‘De dollar is een wapen en Bitcoin de verdediging’
 

Aldus Max Keiser, gastheer en moderator van RT’s “The Keiser Report”. Hij host er zelfs een speciaal segment met de veelzeggende titel #DropFiat. ‘During the conversation with co-host Stacy Herbert, Keiser spoke about the growing demand for a non-dollar means of global settlement. With most settlements taking place in institutions it controls, the US can exert control over the policies of other nations with the use of economic sanctions.’ Net die dollar dominantie is ten einde aan het lopen, aldus Keiser.

 
di 12 nov
Lanceert China weldra een digitale munt?
 

De kans is behoorlijk groot dat China de komende 2 tot 3 maanden een eigen digitale munt gaat lanceren. Dat is een voorspelling van de managing partner van de investeringsfirma Foxconn Technology Group. Er is momenteel al een systeem en netwerk dat operationeel gemaakt kan worden voor transacties met digitale munten tussen verschillende partijen.

China heeft een framework ontwikkeld genaamd Digital Currency Electronic Payment. Dit framework stelt de centrale bank in staat om digitale munten uit te brengen en te gebruiken voor transacties tussen banken en third-party netwerken zoals bv. Alipay en WeChat.

 
ma 4 nov
Cryptocurrency: is het geld, zijn het effecten of zijn het munten?
 

Als het kind maar een naam heeft. Wanneer we met z’n allen afspreken dat bitcoin en altcoins betaalmiddelen zijn. Wanneer we ze uitwisselen onderling tegen goederen en diensten dan heet dat betalen. Dus is het geld? Of noem het voor ons part een ruilmiddel. Daarin verschilt bijvoorbeeld bitcoin in niets van een Britse pond, een Japanse Yen of een Amerikaanse dollar. We nemen allemaal aan dat we ermee kunnen betalen. Deze kunnen ruilen voor goederen en diensten. Toch blijkt de naamgeving voor wetgevers van groot belang.

 
wo 30 okt
Xi Jinping: China moet leidende blockchain-natie worden
 

China moet inspelen op de mogelijkheden die de blockchain-technologie biedt. Dat heeft de Chinese president Xi Jinping tijdens een vergadering van het Centrale Comité van de Communistische Partij van China (CCP) benadrukt. Xi Jinping had het daarbij op een technologie die zich weliswaar nog in een vroeg ontwikkelingsstadium bevindt, maar bijzonder veelbelovend is.

 
di 29 okt
Opgelet! Fraude met cryptomunten blijft slachtoffers maken
 

De autoriteit voor financiële diensten en markten FSMA blijft de laatste weken nieuwe klachten ontvangen van consumenten die ingegaan zijn op aanbiedingen om in cryptomunten te beleggen. De fraude met cryptomunten blijft slachtoffers maken, zo meldt de FSMA vandaag.

 
ma 28 okt
Bitcoin danst opnieuw tegen de grens van 10.000 dollar aan
 

De koers van de bitcoin is tijdens het weekend flink gestegen. Op vrijdag stond de waarde nog op ongeveer 7.500 dollar, zaterdag was dat net geen 10.000 dollar. Daarna zakte de koers weer iets, maar hij blijft schommelen rond de 9.500 dollar.

 
za 26 okt
Bitcoin stijgt na tumultueuze week flink in waarde
 

De waarde van de cryptomunt bitcoin is na een tumultueuze week bezig aan een opmars. De cryptovaluta steeg zaterdag rond 10.00 uur met ruim 12 procent naar een waarde van 9.500 dollar (zo'n 8.754 euro) per bitcoin.

Op het hoogtepunt in de nacht van vrijdag op zaterdag steeg de bitcoinkoers naar 10.134 dollar, het hoogste niveau sinds halverwege september. Ook andere cryptomunten als ethereum en litecoin gingen flink omhoog.

 
wo 23 okt
Zuckerberg probeert érg sceptische Amerikaanse politici overtuigd te krijgen van zijn cryptomunt
 

Facebook-baas Mark Zuckerberg heeft vandaag in het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden de nodige moeite om politici achter zijn plannen voor cryptomunt libra te krijgen. De criticasters vroegen zich met name af of Facebook wel het juiste bedrijf was om een dergelijk project op te zetten, in het licht van de vele privacyvraagstukken die de techreus nog niet allemaal heeft weten op te lossen.

 
wo 23 okt
Bitcoin zakt ineen in afwachting van hoorzitting Mark Zuckerberg over libra
 

Cryptomunt bitcoin is vandaag in elkaar gezakt in afwachting van de hoorzitting van Facebook-baas Mark Zuckerberg in het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden. Daar moet hij verantwoording afleggen over Facebooks virtuele betaalmiddel libra, waarmee gebruikers aankopen zouden kunnen doen in Messenger of WhatsApp.

 
wo 23 okt
Zuckerberg: “Libra wordt pas gelanceerd als Verenigde Staten licht op groen zetten”
 

Mark Zuckerberg belooft dat Facebook zijn eigen cryptomunt, de libra, pas lanceert als de autoriteiten in de Verenigde Staten daar toestemming voor geven. Tegelijkertijd verdedigt de topman van het socialemediabedrijf het belang van het controversiële project voor de Amerikanen. Die zouden achteropraken bij China als er niet op tijd vernieuwd wordt.

 
ma 21 okt
‘Bitcoin heeft gefaald’ aldus G7 en BIS. Ach, is dat zo?
 

Een rapport van oktober 2019 vanwege de G7 en de Bank of International Settlements (BIS) stelt dat bitcoin heeft gefaald als ‘attractive means of payment or store of value’. Waarschijnlijk vloeiden wijn en andere sterke dranken iets te rijkelijk tijdens een of andere vergadering ’s avonds laat waar dit beslist werd. In ieder geval vegen ccn.com en andere gespecialiseerde sites de vloer aan met dergelijke nonsens. Zo ook ondergetekende van Biflatie in alle onbescheidenheid. Back to the future maar weer.

 
do 17 okt
ECB is niet van plan Facebooks cryptomunt libra te verbieden
 

Wereldwijde financiële toezichthouders zijn niet van plan om de cryptomunt van Facebook of andere vergelijkbare munten te verbieden, zegt ECB-directeur Benoît Coeuré donderdag. Wel moeten libra en andere cryptomunten zich aan de "hoogste wettelijke normen" houden, waarschuwt hij.

 
wo 16 okt
Facebook: 'Voor lancering haalt libra probleemloos honderd leden binnen'
 

David Marcus, die bij Facebook het project van cryptomunt libra leidt, stelt dat er moeiteloos honderd leden voor de zogenoemde Libra Association zullen worden gevonden. Op dit moment zijn er nog maar 21 leden, nadat verschillende bedrijven zich terugtrokken uit het project.

De projectleider zegt verder dat hij verwacht dat banken en andere financiële instellingen hun steun zullen uitspreken voor de munt zodra regelgevingskwesties zijn opgelost.

 
di 15 okt
Facebook zet plan cryptomunt libra ondanks afgehaakte bedrijven door
 

Facebook zal ondanks gebreken cryptomunt libra lanceren. De 21 leden van de Libra Association hebben zich nu officieel verbonden aan het project van Facebook. De plannen worden dus doorgezet ondanks het afhaken van verschillende bedrijven en de felle kritiek van toezichthouders en politici.

 
za 12 okt
Ook Mastercard, eBay en Stripe stappen uit Facebooks cryptomunt libra
 

Mastercard, eBay en het technologiebedrijf Stripe trekken zich terug uit libra, de cryptomunt die Facebook uit wil brengen. Voor het socialemediaplatform is het de volgende klap voor zijn project, nadat vorige week het onlinebetaalplatform PayPal als eerste lid uit de Libra Association stapte.

 
do 10 okt
Facebook-CEO Zuckerberg getuigt op 23 oktober over cryptomunt libra
 

Facebook-CEO Mark Zuckerberg moet op 23 oktober in een zaak over cryptomunt libra getuigen voor een commissie van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden. Dat is woensdag bekend geworden.

 
di 8 okt
EU komt met wetgeving om cryptovaluta te reguleren
 

De Europese Unie heeft een gezamenlijke benadering nodig voor zogeheten cryptovaluta en komt met wetgeving om het te reguleren. Beoogd eerste vicevoorzitter Valdis Dombrovskis (Economie) kondigde dat vandaag aan tijdens zijn hoorzitting in het Europees Parlement.

 
ma 7 okt
Het vuur aan de schenen van Facebook en de Doos van Libra geopend
 

PayPal, de wereldwijde betaalprovider, trekt zijn steun terug eerder toegezegd aan Facebooks cryptomunt libra. De digitale munt werd in de zomer van dit jaar aangekondigd voor 2020. Bedoeling naar verluid is ‘to bank the unbanked’. Toegang geven tot dezelfde faciliteiten als een bank, aan diegenen die nooit een bankrekening kunnen openen dus. ‘Reinvent money. Transform the global economy. So people everywhere can live better lives’ is het motto. Maar het project krijgt meer een meer afkeuring, van tal van landen met de Verenigde Staten, Frankrijk en Duitsland als grootste tegenstanders. Met het vertrek van PayPal uit het consortium rond libra lijkt het kind al dood verklaard nog voor het geboren is. (Toch heeft de libra organisatie haar weerwoord al klaar…)

 
do 3 okt
Making Money Great Again: Amerikaanse wetmakers dringen bij Fed aan op een digitale dollar
 

In een brief aan de Federal Reserve, Amerikaanse centrale bank, dringen twee ‘U.S. Representatives, French Hill and Bill Foster’, aan werk te maken van een digitale munt. De Verenigde Staten dreigen achter te blijven met dit soort technologische ontwikkelingen, luidt het. En: de zaak is ook dringend want de positie van de dollar als wereldreservemunt is in gevaar. De centrale bank heeft trouwens de wettelijke (vol)macht om dit te doen, schrijven beide volksvertegenwoordigers.

 
wo 2 okt
Bitcoin is niet langer de meest gebruikte cryptomunt
 

De bitcoin is niet langer de belangrijkste cryptomunt. Dat blijkt uit cijfers van CoinMarketCap.com over het handelsvolume van de digitale munten. Tether, een cryptomunt die gekoppeld is aan de dollar, zou Bitcoin ingehaald hebben.

 
wo 2 okt
“Financiële partners Facebook twijfelen over libra”
 

Visa, Mastercard en andere financiële partners van Facebook hebben twijfels over libra, de eigen cryptomunt van het bedrijf. De bedrijven zouden hun betrokkenheid heroverwegen door de kritiek van overheden op het libra-project, zo meldt The Washington Post op basis van ingewijden.

 
ma 30 sep
Wat gebeurde er na de vorige cryptomarkt crashes?
 

Want dat de markt der digitale munten en tokens gecrashd is, mogen we wel stellen. Bull forever maar toch ook realist blijven, nietwaar? Net als bij koersdalingen van eender welk belegging komen ook nu weer de beren uit alle mogelijke en onmogelijke holen gekropen. Zo ook bij deze daling van de cryptomarkt in haar geheel. ‘Iedereen wacht op BTC aan $7500 om terug te kopen.’ ‘Bitcoin zal dalen tot $3000.’ Of zelfs ‘tot nul.’ Nou nou, de soep wordt nooit zo heet gegeten als ze geserveerd wordt hoor.

 
za 28 sep
Opgelicht met onbestaande cryptomunt: miljoenen mensen zijn in totaal 4,5 miljard euro kwijt
 

Investeer in OneCoin en word schandalig rijk. Dat is de boodschap die Ruja Ignatova dankzij geniale marketing wereldwijd wist te verspreiden. In 2016 huurde de Bulgaarse zelfs het Wembley Stadium in Londen af om goedgelovige aanhangers over de streep te trekken. Eén probleem echter: de OneCoin is een digitale munt die nooit bestaan heeft. En investeerders zouden hun centen nooit meer terugzien. Miljoenen mensen zijn in totaal 4,5 miljard euro kwijt, de Belgen lieten zich voor meer dan 1,6 miljoen euro rollen.

 
vr 27 sep
Kan de Bitcoin dalen richting de $ 5.000?
 

De Bitcoin wist tijdens de avondsessie van dinsdag door de belangrijke steungrens van $ 9.500 te breken. Als gevolg daarvan daalde de Bitcoin in enkele minuten tijd richting de grens van $ 8.000. En daarmee was plotseling de volatiliteit binnen de cryptomarkt weer terug. Volgens diverse analisten moeten de cryptobeleggers rekening houden met verdere koersdruk.

Tijdens de afgelopen weken bewoog de Bitcoin min of meer zijwaarts. Volgens de technische analisten was het wachten op een uitbraak. En die uitbraak kwam uiteindelijk woensdagavond. Helaas voor de cryptobeleggers was dit een neerwaartse uitbraak.

 
wo 25 sep
Bitcoin krabbelt iets op na zware nacht
 

De bitcoin heeft een wilde nacht achter de rug. De waarde van de grootste en bekendste cryptomunt ging hard omlaag, maar krabbelde in de vroege uurtjes weer grotendeels op, zo blijkt uit actuele gegevens van cryptosite coinmarketcap.com.

 
di 24 sep
Bewandelt de Bitcoin hetzelfde koerspad als in 2014?
 

De Bitcoin kwam aan het begin van dit jaar flitsend uit de startblokken. Tijdens het eerste deel van 2019 wist de digitale munt exponentieel in waarde te stijgen. Toch beweegt de Bitcoin nu al weken zijwaarts. En er bestaat zelfs een reële kans dat de cryptomunt binnenkort een extra stapje terug zal moeten doen.

Eind juni wist de Bitcoin te stijgen richting de grens van $ 14.000. Rond dat niveau hebben er de nodige winstnemingen plaatsgevonden, want vandaag de dag beweegt de digitale munt weer rond de grens van $ 10.000. Volgens de ‘cryptokenners’ is het nu wachten op een uitbraak, want de Bitcoin zit al weken gevangen in een zijwaartse trend. Binnen de cryptowereld wordt er op dit moment zelfs gesproken over een ‘saaie beweging’. En dat is niet verwonderlijk, want de cryptomarkt stond tijdens de afgelopen maanden met name bekend om haar grote beweeglijkheid.

 
di 24 sep
Vanaf volgend jaar kunnen Fransen in 25.000 verkooppunten met bitcoin betalen
 

Meer dan 25.000 verkooppunten in Frankrijk, van een dertigtal ketens waaronder Decathlon, Sephora en Maisons du Monde, gaan vanaf volgend jaar cryptomunten aanvaarden als betaalmiddel.

 
vr 20 sep
Facebook zet libra door, ondanks kritiek
 

Facebook is nog steeds van plan om volgend jaar een virtuele munt in te voeren, ondanks alle kritiek op de plannen voor die libra.

 
do 19 sep
Komt er na de Kim Coin ook een Trump Coin?
 

Kim Jong-un is bezig een eigen cryptomunt te ontwikkelen. De Noord-Koreaanse dictator ziet er naar verluid een manier in om Amerikaanse sancties te omzeilen. Net als bijvoorbeeld Cuba en Iran hiermee bezig zijn dan. Dit vernemen we uit verschillende betrouwbare bronnen zoals Vice News. Trouwens: de speciale vertegenwoordiger van ’s lands Ministerie van Buitenlandse Zaken zegt het zelf. News.u.today: “We are still in the very early stages in the creation of the token. Now we are in the phase of studying the goods that will give value to it.”

 
ma 16 sep
De ogen van de wereld gericht op Facebooks Libra
 

Wauw, digitale munten staan echt wel in het spotlicht. Maar liefst vertegenwoordigers van 26 (!) centrale banken die zich buigen over de Libra. Dat de munt de aandacht trekt van mee van de machtigste mensen ter wereld, is nog een understatement. De Federal Reserve, de Bank of England, de BIS; allemaal leggen ze Libra onder de microscoop te Bazel, Zwitserland. Want stel je voor dat, misschien, ooit, 2,6 miljard Facebook gebruikers die Libra zullen verkiezen boven de Amerikaanse dollar…?!

 
zo 15 sep
Crypto is ‘sound money’
 

Zo concludeert News.bitcoin.com toch, vanwege de talrijke Venezolaanse burgers die hun heil zoeken in cryptomunten: ‘Distrust of the Bolivar Prompts Venezuelans to Seek Sound Money.’ De Ryver Bitcoin Cash group instrueert ter plaatse de alternatieven voor fiatgeld. Hyperinflatie tiert welig in Venezuela. Volgens een peiling heeft 88 procent van de bevolking het vertrouwen in de nationale munt, de Bolivar, verloren.

 
vr 13 sep
People’s Bank of China werkt aan digitale yuan
 

Cryptomunten worden steeds meer en meer relevant in het dagelijkse leven, en niet alleen voor consumenten. Ook grote instanties hebben interesse in digitale munten, kijk maar naar Facebook maar ook verschillende overheidsinstanties. De People’s Bank of China heeft aangekondigd dat ze op het punt staan een digitale versie van hun eenheidsmunt te lanceren.

 
do 12 sep
Frankrijk blokkeert Europese introductie van Facebook-cryptomunt libra
 

Frankrijk zal de introductie van de Facebook-cryptomunt libra in Europa tegenhouden. Dat zei minister van Financiën Bruno Le Maire donderdag bij de opening van de cryptocurrencybijeenkomst van de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO).

 
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Personal Finance
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs