EUR/USD:
GOUD:
ZILVER:
BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
 
Cryptocurrency
vr 13 mrt
Ook bitcoin fors in de min, cryptomunt in maand tijd gehalveerd
 

De bitcoin lijkt niet immuun voor de zorgen rond de verspreiding van het coronavirus. Net zoals de aandelenmarkten is de cryptomunt flink gedaald de afgelopen dagen.

 
vr 13 mrt
Bitcoin in vrije val door coronavrees
 

De bitcoin is vrijdag weer flink in waarde gedaald. Daarmee houdt de cryptomunt gelijke tred met de financiële markten. De vrees rond het coronavirus maakt beleggers in bitcoins nerveus.

 
do 12 mrt
Crypto’s in vrije val, watskeburt? ‘We zijn gek aan het worden…’
 

De koersen van bitcoin et al. kleuren donkerrood rond het middaguur van 12 maart 2020. Een ware paniek, alles moet blijkbaar de digitale deur uit. ‘The King of Crypto seems to be in a free-fall associated with the global impact of the Coronavirus.

 
ma 9 mrt
Bitcoin daalt mee met aandelenmarkten, cryptomunt 10 procent minder waard
 

De cryptomunt bitcoin is in 24 uur tijd ruim 10 procent in waarde gedaald, nadat ook aandelen en de olieprijs zijn gekelderd. Sinds vrijdag is de cryptomunt zo'n 14 procent aan waarde verloren.

Op de site van CoinMarketCap valt te lezen dat maandag 7.864 dollar (6.882 euro) werd betaald voor 1 bitcoin. Dat is 9,94 procent minder dan 24 uur eerder.

 
wo 4 mrt
Facebook wil cryptoproject libra over andere boeg gooien
 

Facebook wil het libra-project waarin het zijn eigen cryptomunt ontwikkelt naar verluidt over een andere boeg gooien. In een aangepast ontwerp waaraan met partners wordt gewerkt, accepteert het netwerk ook andere crypto’s. Het gaat dan ook om de munten die centrale banken zouden willen uitgeven. Daarmee wil Facebook ook verschillende toezichthouders, die vooralsnog terughoudend zijn, voor het plan winnen.

 
zo 1 mrt
Bitcoin zakt onder 9000 dollar
 

De bitcoin verliest weer terrein. Ruim een week geleden was de virtuele munt meer dan 10.000 dollar waard, maar de afgelopen dagen is hij gestaag weggezakt. Op vrijdag stond de koers op 8500 dollar. Ook andere cryptomunten verliezen terrein.

 
ma 17 feb
Bitcoin is opnieuw onder grens van 10.000 dollar gedoken
 

De bitcoin is tijdens het weekeinde weer onder de grens van 10.000 dollar gedoken. De virtuele munt zakte zaterdag in een uur tijd van ruim 10.200 dollar naar ongeveer 9900 dollar, en stond vandaag op zo’n 9700 dollar. Een directe aanleiding voor de lichte daling is niet duidelijk.

 
do 13 feb
Gaat de Bitcoin opnieuw in waarde exploderen?
 

De hype rondom de Bitcoin is tijdens de afgelopen twee jaar wat gaan liggen. Door de tegenvallende prestatie van de digitale munt hebben steeds meer beleggers het cryptospeelveld verlaten. Stilletjes aan is de Bitcoin echter bezig aan een indrukwekkende opmars. En binnenkort zou de grootste digitale munt ter wereld zelfs weer in waarde kunnen gaan exploderen.

 
do 13 feb
De Bitcoin Show: de spotlight op…Willem Middelkoop!
 

Laat ons toch niet vergeten dat er nog leven is (voorlopig toch?!) buiten het Coronavirus/Covid19. Niemand minder dan Willem Middelkoop, levenslang succesvol investeerder, is te gast in DBS. Hij laat zijn licht schijnen over bitcoin et al. Een man met gezond verstand, ook in beleggersmiddens een witte raaf. De man ook die de Kredietcrisis zag aankomen. Zijn bestseller ‘Als de dollar valt’ heeft hem op de voorgrond geplaatst; Willem is wereldberoemd (in Nederland toch). Watch and learn!

 
ma 10 feb
Bitcoin zakt weer onder de 10.000 dollar
 

De bitcoin was gisteren voor het eerst in maanden meer dan 10.000 dollar waard. De vreugde was van korte duur, want vandaag volgde een correctie. De koers zakte van ruim 10.100 dollar naar 9.800 dollar.

 
zo 9 feb
Bitcoin stijgt boven 10.000 dollar, hoogste niveau sinds oktober
 

Cryptomunt Bitcoin is vandaag voor het eerst sinds oktober boven de 10.000 dollar gestegen. Dat blijkt uit cijfers van cryptobeurs Bitstamp.

 
za 8 feb
Chinese bitcoin mijnen worden gesloten
 

Is dat de reden waarom BTC bijna aan $10.000 staat op vrijdag 7 februari 2020? Want dit is nog eens wonderlijk, verwonderlijk nieuws? Zoals Jiang Zhuoer, de operator van mining pool BTC.Top zei op Weibo: Straks sterven de mensen eerder van armoede dan aan het Coronavirus! Het nieuws dat meer en meer bitcoinmijnen gesloten worden door de politie lijkt bijzonder vreemd. ‘Jiang Zhuoer, the operator of mining pool BTC.Top, revealed on Weibo last Tuesday that his mining facility and several others were shut down by the local police, citing the ongoing epidemic.’ Bij de komende halving, halvening in mei 2020 zal reeds de helft minder bitcoins op de markt komen. Maar wanneer China de mijnen allemaal sluit, wat voor effect gaat dit dan wel geven?!

 
za 8 feb
Miljoenenlunch met Warren Buffett vindt na lang uitstel eindelijk plaats
 

Na meer dan een half jaar heeft de lunch van superbelegger Warren Buffett en de Chinese cryptomiljonair Justin Sun eindelijk plaatsgevonden. De 29-jarige Sun legde in juni vorig jaar ruim 4,5 miljoen dollar (bijna 4,1 miljoen euro) neer voor de lunch.

 
do 6 feb
Bitcoin stijgt opnieuw in waarde: 10.000 dollar in het vizier
 

De koers van de bitcoin kruipt gestaag omhoog. De virtuele munt, die eind januari zo'n 8600 dollar waard was, ging in de nacht van woensdag op donderdag door de grens van 9600 dollar. Dat was voor het eerst sinds 28 oktober, blijkt uit gegevens van de site Coinmarketcap, die verschillende cryptobeurzen in de gaten houdt.

 
wo 5 feb
Wat een dollar per dag in bitcoin betekent/Plan van 1 miljoen
 

…is behoorlijk indrukwekkend! Laat ons u dat alvast meedelen. Nu hadden we hier zo graag een rijmpje op gemaakt. U kent het Engelstalige gezegde waarschijnlijk wel: ‘An apple a day keeps the doctor away.’ In het Nederlands klinkt het al minder smeuïg: ‘Een appel per dag houdt de dokter weg.’ Rijmen doet het dan al helemaal niet meer. Wat denkt u van ‘Een dollar per dag in bitcoin betekent…dat u zich slapend rijk heeft gerekend.’ Zoiets? Hmm, helemaal tevreden is ondergetekende er toch niet mee. Dus laat ons volstaan met u gewoon het resultaat mee te delen. Eén dollar per dag in BTC geïnvesteerd gedurende vijf jaar, van 2015 tot 2020, had u $22.263 opgeleverd. Anders gesteld: voor de prijs van een kopje koffie kon u een heel aardig bedrag in bitcoin hebben verzameld. Geheel ongemerkt dus, a.h.w. in uw slaap.

 
wo 5 feb
Bereidt de Bitcoin in alle stilte een nieuwe prijsexplosie voor?
 

De Bitcoin is dit jaar uitermate goed uit de startblokken gekomen. De interesse in de digitale munt wist tijdens de afgelopen maanden weer op te laaien en inmiddels noteert de Bitcoin weer boven de grens van 9.000 dollar. En volgens kenners ligt een nieuwe prijsexplosie op de loer.

 
ma 3 feb
Bitcoin reageert fel positief op verliezen bij Chinese aandelen
 

Het was te verwachten dat door het almaar uitbreidende Coronavirus de Chinese beurs aanzienlijk zou dalen op maandag 3 februari 2020. De Shanghai verloor 8,2 procent. Een verlies dat geleden was van 2007 toen de Kredietcrisis uitbrak. Deze mini crash had veel erger kunnen zijn, als de Chinese overheid geen 1.2 trln yuan ($173miljard) had geïnjecteerd. Plus dat ze het short selling heeft beperkt. Je zou je vragen kunnen stellen bij al dit kunstmatig beïnvloeden van aandelen. Want in hoeverre reflecteren ze dan nog de verwachtingen van beleggers. De waarde van de onderscheiden bedrijven. Bitcoin reageerde meteen en heel fel. BTC steeg even tot $9615. Om wat later terug te vallen tot $9350 om moment van schrijven.

 
ma 3 feb
Deze Bitcoin trend duidt op een nieuwe stierenmarkt recht voor ons
 

Veertig procent van alle BTC in omloop beweegt al sinds twee jaar niet. Het zijn de meest vastberaden hodlers en hun aantal neemt nog eerder toe dan af. We schrijven vrijdag 31 januari 2020. De on-chain analytics firma Glassnode omschrijft het als volgt:

 
do 30 jan
Belgen verloren afgelopen jaren minstens 5 miljoen euro aan fraude met cryptomunten
 

Tussen 2017 en 2019 hebben criminelen minstens 5 miljoen euro ontfutseld van Belgische slachtoffers via fraude met cryptomunten. Dat blijkt uit meldingen bij de FSMA. Volgens de financiële waakhond gaat het nog maar om “het topje van de ijsberg”, aangezien veel fraude ongemeld blijft.

 
wo 29 jan
Een nieuwe stablecoin gedekt door fysiek goud
 

Een digitaal token gedekt door fysiek goud. ‘We’ve combined the best of both worlds,’ staat te lezen op de site van Tether. Tether, met USDT als symbool, is een zogenaamde stablecoin. Dat wil zeggen dat ze één op één de dollarkoers voorstelt of imiteert. Stablecoins, ‘stabiele munten’, zijn bij uitstek geschikt als ‘tussenstap’ of ‘verbinding’ tussen fiatgeld en cryptomunten. Gesteld: uw cryptobezit is op een gegeven moment zodanig gestegen, dat u hoogtevrees krijgt. Want uw ADA of DASH of VET staat wel op een cryptobeurs in BTC genoteerd. Als er met bitcoin iets gebeurt, heeft dit ook een effect op uw wallet, online of offline. Dan kunt u tijdelijk uw munten en tokens parkeren in USDT.

 
di 28 jan
Koers bitcoin bereikt hoogste niveau sinds begin november
 

De koers van de bitcoin loopt stevig op. Vandaag steeg de waarde van de grootste cryptomunt tot het hoogste niveau sinds begin november.

 
ma 20 jan
Davos 2020: ook voor blockchain en crypto
 

Het 50ste Wereld Economisch Forum (WEF) vindt plaats te Davos, Zwitserland. De meeting van wereldleiders en tal van prominenten duurt van 20 tot 24 januari 2020. Er is het hoofdpodium met de belangrijkste sprekers, en er vinden wel 200 nevenevenementen plaats. Tegelijk wordt in het besneeuwde bergdorpje het Blockchain Economic Forum gehouden. ‘LATOKEN (de inrichter) Blockchain Economic Forum (BEF) gathers government officials, investors and entrepreneurs to discuss potential structural change in capital markets and payments systems, to get vitalizing ideas, and explore partnership opportunities.’

 
do 16 jan
Bitcoin kent goede jaarstart
 

De koers van de bitcoin kende een goede jaarstart. Sinds begin deze maand is de cryptomunt al bijna 22 procent in waarde gestegen. Het gaat om de grootste stijging in de eerste twee weken van een jaar sinds 2012.

 
wo 15 jan
Bitcoin noteert al 20 procent hoger dit jaar
 

De bitcoin is dit jaar sterk aan het presteren, meer bepaald de beste start van een jaar sinds 2012. Beleggers in cryptomunten zijn opnieuw optimistisch waardoor de bitcoin ondertussen 20 procent hoger noteert sinds 1 januari. Ook andere grote cryptomunten volgen het voorbeeld van de bitcoin, ethereum en XRP noteren ook ongeveer 20 procent hoger.

 
za 28 dec
Zwitserse president: Facebooks Libra in huidige vorm is mislukt
 

Het Libra-project van Facebook heeft gefaald en moet aangepast worden om in aanmerking te komen voor goedkeuring, zegt de president van Zwitserland, Ueli Maurer, tegen de Zwitserse omroep SRF. Facebook wil het project juist in het Zwitserse Genève vestigen.

 
do 26 dec
Censuur van cryptovideo’s op YouTube/Ministry of Truth
 

Daar ziet het toch naar uit. Meer en meer komen berichten door van posters wier video’s over crypto verwijderd zijn. De reden die YouTube (automatisch?) opgeeft: “harmful content”. Sommigen zien hun accounts zelfs (tijdelijk, voor een week, om te beginnen?) verwijderd van het populaire videokanaal. Wat hangt er nou aan mijn fiets? Schadelijke inhoud? Jawel, we hopen van wel, maar dan voor the powers that be toch!

 
za 21 dec
De Bitcoin Show: de oorlog tegen cash
 

Een bijzonder actueel en belangrijk onderwerp dat iederéén aangaat. Het is dan ook hét hoofdonderwerp van de 18de De Bitcoin Show (DBS). ‘Meerderjarig’! Alsof DBS al niet volwassen was vanaf aflevering één. ‘Het jaar is bijna klaar maar de wereld lijkt elke week dichterbij de volledige bitcoinization te komen. De war on cash, plofkraken, Regelgeving, AMLD5 zijn afgelopen week in het nieuws geweest. Aaron, Jan en Boris zitten klaar om dat uitgebreid te bespreken!’

 
vr 20 dec
Breekt binnenkort de steunlijn bij de Bitcoin?
 

De Bitcoin weet op dit moment niet te genieten van de zogenoemde ‘eindejaarsrally’ die wel zichtbaar is bij de aandelenmarkten. Al enkele weken staat de grootste digitale munt ter wereld onder druk en voor de cryptobeleggers is het te hopen dat de belangrijke steunlijn in leven blijft.

 
do 19 dec
Iran: een cryptomunt voor alle moslimnaties/Het begin van het einde voor de dollar
 

De president van Iran stelt een cryptocurrency voor als alternatief voor de Amerikaanse dollar. Die zou dan gebruikt worden door alle moslimlanden onderling. Tijdens de Kuala Lumpur Summit 2019 legt Hassan Rouhani het voorstel op tafel. Met aan die tafel alvast de Turkse president Erdogan en de premier van Maleisië. Dit laatste land heeft in 2002 reeds een soortgelijk voorstel geponeerd. Voor een gouden dinar. Maar ‘there was a reaction from the superpowers’…

 
di 17 dec
Bitcoin zakt naar laagste niveau sinds mei
 

De koers van de bitcoin is vandaag gezakt tot onder de 7.000 dollar. Daarbij werd het laagste niveau sinds mei aangetikt. Digitale munteenheden staan inmiddels al wat langer onder druk, onder meer door een harde toon van de Chinese centrale bank.

 
di 17 dec
Waarom de cryptokoersen dalen? Ponzi did it again
 

Op maandag 16 december 2019 doorbrak de bitcoinkoers opnieuw de psychologische grens van $7000. Om vandaag 17 december rond $6850 stabiliteit te zoeken, na de sell off tot $6825. Wat is de oorzaak, wat is de mogelijke reden voor de verkoopgolf? Want bitcoin trok zowat alle altcoins met zich mee naar beneden.

 
ma 16 dec
Veinsde baas van bankroete cryptobeurs zijn eigen dood?
 

Advocaten willen dat zijn lichaam wordt opgegraven [...]

Op het ogenblik van zijn overlijden was de dertigjarige man echter de enige die de wachtwoorden in bezit had voor digitale portefeuilles ter waarde van 180 miljoen Canadese dollar (ongeveer 130 miljoen euro). Bijgevolg waren de portefeuilles - en daarmee het geld van de meeste klanten - na zijn dood effectief onbereikbaar. QuadrigaCX was vervolgens genoodzaakt om de boeken neer te leggen.

 
ma 16 dec
De toekomst van Bitcoin, gezien van achter tralies
 

$100.000 voor 1 BTC. Meer van dergelijke voorspellingen doen de ronde in de cryptowereld. Veel hogere prognoses zelfs en niet vanwege de minsten. Kenners, analisten, market watchers, insiders, eigenaars van blockchain bedrijven en cryptobeurzen. People in the know zeg maar, zij die het kunnen weten. Of toch over meer kennis en ervaring beschikken dan de doorsnee crypto bezitter. Ross Ulbricht is ook zo iemand. Helaas voor hem zit hij twee keer (?) levenslang uit in een Amerikaanse gevangenis. Hij richtte Silk Road op, en dat zal hij geweten hebben…

 
vr 13 dec
Blockchain is hot-hot-hot, maar blijft het Westen achter? Christine Lagarde to the rescue?
 

Kerala zal de komende twee jaar 20.000 (!) blockchain experten afleveren. (We verwedden er honderd satoshi’s om dat geen kat weet waar Kerala ligt.) Zuid-Korea neemt deel aan de race om een eigen CBDC, centrale bank digitale munt. (De Marhalleilanden waren sowieso de eerste, en wie weet dié liggen?) 65 Procent van de bitcoin hashpower komt uit China. CZ van Binance, de meest prominente cryptobeurs ter wereld: ‘Blockchain will be huge in the future’. Maar waar blijft het Westen, waar blijft Europa in deze? Gelukkig is er beterschap op komst.

 
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Personal Finance
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs