EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
 
Cryptocurrency
wo 18 jul
Koers bitcoin komt weer boven de 7.500 dollar uit
 

De digitale munt bitcoin stond woensdag voor het eerst in een maand tijd boven de 7500 dollar. Ook andere bekende cryptovaluta's als ripple, ethereum and litecoin vonden de weg naar boven.

 
wo 18 jul
Hyperbitcoinization: 100 miljoen dollar voor 1 bitcoin
 

De vooraanstaande cryptocurrency filosoof Daniel Krawisz is ervan overtuigd dat in het jaar 2030 één Bitcoin (BTC) maar liefst 100 miljoen dollar waard zal zijn. Het fenomeen van dominantie van bitcoin over alle andere munten ter wereld heet Hyperbitcoinization (Bitcoin-Induced Demonetization). Dit is waarin hij heilig gelooft. In 2014 schreef hij er al een goed artikel over. Krawisz dus een groot fan van bitcoin en wordt wel de ‘Bitcoin Keizer’ genoemd. Hij is tevens mede-oprichter van het Nakamoto Institute. Hieronder een interview met hem. Filosoof of fantast? Is zijn voorspelling het zoveelste natte-vinger-werk of heeft hij toch een aantal valabele argumenten?

 
ma 16 jul
Bitcoin en co plots vijf procent meer waard door geruchten rond BlackRock
 

Cryptomunten als bitcoin, ripple en ethereum wonnen vandaag meer dan 5 procent aan waarde op de verschillende handelsplatformen. Reden voor de opleving was de vermeende interesse van ’s werelds grootste vermogensbeheerder BlackRock in digitale valuta.

 
ma 16 jul
TenX topman blijft ‘redelijk zeker’ dat Bitcoin dit jaar $60.000 haalt
 

De grootste cryptomunt ter wereld blijft in een neerwaartse trend sinds de piek van bijna $20.000 eind vorig jaar. Op dat moment voorspelde medeoprichter van TenX, Julian Hosp, dat Bitcoin in 2018 zowel $5.000 als $60.000 zou zien. Het eerste niveau hebben we zo goed als zeker gezien, maar komt het tweede deel van zijn voorspelling ook uit?

 
ma 16 jul
Zwitserse beurs staat open voor crypto-aanbod
 

Dat Zwitserland een cryptovriendelijke omgeving biedt aan digitale munten en blockchain is niets nieuws. SIX Group, het moederbedrijf van de Zwitserse aandelenmarkt, heeft bekendgemaakt dat ze ‘open’ staan voor de mogelijkheid om cryptomunten aan te bieden op hun digitale handelsplatform. De lancering van het platform staat gepland ergens midden 2019. 

De ‘Swiss Infrastructure and Exchange (SIX) Group’ beheert de grootste aandelenmarkt van Zwitserland. Ze zijn van plan om medio 2019 een ‘volledig gereguleerd’ platform voor digitale munten te lanceren. De dienst is ingesteld om een compleet scala van diensten aan te bieden, waaronder ook consultaties voor ICO’s die niet als effecten zijn geclassificeerd.

 
zo 15 jul
10 augustus D-Day voor nieuwe Bitcoin-ETF
 

Beleggers in cryptomunten en voornamelijk Bitcoin moeten 10 augustus met stip aanduiden in hun agenda. Naar alle waarschijnlijkheid zal de Amerikaanse beurswaakhond SEC op die dag een beslissing nemen omtrent een nieuwe Bitcoin-ETF. Een goedkeuring kan een stevige boost geven aan de cryptomarkt.

 
do 12 jul
Nederlands beurshuis gaat actief handelen in crypto
 

De Nederlandse market maker en beursgenoteerde Flow Traders is de eerste beursintermediar die heeft laten weten actief te gaan handelen in crypto. Concreet gaat Flow Traders zogenaamde ETN’s aanbieden met de prijs van o.a. bitcoin en ether als onderliggende waarden. Exchange Traded Notes worden uitgegeven ‘om beleggers blootstelling te bieden aan grondstoffen, waartoe ook de cryptovaluta worden gerekend’. Schuldvorderingen die worden uitgegeven door een financiële instelling, met de belofte het rendement van een bepaalde index te leveren. Een market maker verschaft liquiditeit op de beurs door bied- en laatprijzen af te geven. Het handelshuis is ook zelf beursgenoteerd Het bedrijf werd in 2004 opgericht en is sinds 2015 genoteerd aan Euronext Amsterdam. De Autoriteit Financiële Markten is als toezichthouder nou niet bepaald happy.

 
do 12 jul
Meeste nieuwe cryptomunten houden het nog geen vier maanden vol
 

Ruim de helft van de nieuwe cryptovaluta's die op de markt komen, is binnen vier maanden weer verdwenen. Dat hebben onderzoekers van het Amerikaanse Boston College ontdekt.

De onderzoekers bekeken bijna 2400 nieuwe cryptomunten die recent zijn uitgegeven. Van deze munten vertoonde 56 procent vier maanden later geen enkel teken van leven meer.

 
do 12 jul
Crypto als mainstream betaalmiddel dit decennium?
 

Volgens een studie van het Britse Imperial College en het handelsplatform eToro is het perfect mogelijk dat cryptomunten, zoals de bitcoin, zullen gebruik worden als legitiem betaalmiddel in het huidige financiële systeem binnen de komende 10 jaar. Daarvoor moeten ze voldoen aan drie criteria die eigen zijn aan ‘geld’, aan één van deze criteria wordt momenteel al voldaan.

 
ma 9 jul
Absolute topbankier aan crypto: ‘Stop met proberen om geld te creëren’
 

Agustín Carstens is een naam die niet vaak een belletje doet rinkelen. Maar als hoofd van het BIS, is hij een van de machtigste bankiers ter wereld. Zijn boodschap aan de cryptomarkt is zeer duidelijk: ‘Stop met proberen om geld te creëren’. Hij voorspelt dan ook een slecht einde voor cryptomunten.

 
ma 9 jul
Tom Lee blijft overtuigd: ‘Bitcoinprijs van $25.000 in 2018 blijft mogelijk’
 

Tom Lee van Fundstrat voorspelde begin dit jaar dat de prijs van Bitcoin in 2018 kan stijgen naar $25.000. Hij voorspelde ook dat de grootste cryptomunt ter wereld eerst door een correctie zou gaan. Hoewel Bitcoin nog steeds rond het laagste niveau van 2018 noteert, blijft Lee bij zijn overtuiging dat de cryptomunt eind 2018 meer dan 200% hoger noteert.

Volgens Lee noteert Bitcoin historisch gezien rond 2,5 keer de kostprijs om Bitcoin te mijnen. Hij ziet die kostprijs naar het einde van het jaar oplopen tot $9.000 per BTC. Dit impliceert een prijs tussen $20.000 en $25.000. Dat Lee zijn target ‘verlaagde’ van $25.000 naar $20.000 à $25.000 werd door sommige analisten zelfs als ‘een negatieve bijstelling’ gezien.

 
ma 9 jul
Topman Google mijnt Ethereum en noemt het ‘Mindboggling’
 

Een van de rijkste mensen ter wereld, Sergey Brin – medeoprichter Google en een fortuin van naar schatting $52 miljard, geeft aan dat hij Ethers mijnt, samen met zijn zoon van 10. De technologie van Ethereum noemt hij ‘Mindboggling’. En Brin is niet alleen, half Silicon Valley richt stiekem zijn pijlen naar blockchain, met Ethereum in de hoofdrol.

 
zo 8 jul
Een vloedgolf aan institutioneel geld is mogelijk op weg naar de cryptomarkt
 

Maandag 2 juli was een goede dag voor de cryptomarkt waar cryptomunten gemiddeld 11,4% hoger sloten. De reden: Coinbase opende zijn ‘custodial crypto service’. Deze dienst moet voornamelijk institutioneel geld laten beleggen in cryptomunten. Na deze adrenalineshot is nu de vraag wat de toekomst gaat brengen nu mogelijk een vloedgolf aan institutioneel geld onderweg is naar de cryptomarkt.

Er staat duidelijk veel geld te wachten om de cryptomarkt te betreden, maar daar moeten toch nog een aantal zaken voor worden opgelost.

 
zo 8 jul
Hoeveel procent van de digitale munten weet te slagen?
 

De cryptosector maakt een behoorlijk volatiel jaar door. Uiteraard is beweeglijkheid in deze sector niet vreemd, maar de daling van de afgelopen maanden heeft veel beleggers afgeschrikt. Ondanks dat zoeken nog veel ‘gelukzoekers’ hun heil bij nieuwe digitale munten die de markt betreden. Is dat wel verstandig?

 
di 3 jul
TechCrunch: ‘Meer dan 1.000 cryptomunten zijn dood’
 

Volgens het populaire TechCrunch, een website die focust op technologische vernieuwingen, zijn er ondertussen al meer dan 1.000 cryptomunten die ‘dood’ zijn. Het laatste anderhalf jaar vloeide er ontzettend veel geld naar de cryptomarkt, maar daar is ook al een groot deel van verloren gegaan.

TechCrunch komt bij het aantal van +1.000 cryptomunten op basis van 2 websites: Coinopsy en Deadcoins. Coinopsy definieert een ‘dode cryptomunt’ op basis van de volgende criteria:

 
ma 2 jul
Uitvinder Bitcoin schrijft nieuw boek
 

Satoshi Nakamoto is de persoon die naar verluid het vernuftige systeem van Bitcoin heeft uitgevonden. Veel is er niet bekend over deze naam. De identiteit van Satoshi Nakamoto blijft het grootste geheim van cryptoland. Maar mogelijk komen we meer te weten over deze persoon/groep. Volgens een bericht op een website, zou Satoshi Nakamoto een boek schrijven.

 
ma 2 jul
“Interesse in Bitcoin en andere crypto’s gaat verdubbelen”
 

Dit is de opvallendste conclusie van een groot onderzoek dat ING Bank (ja, een bank!) heeft laten uitvoeren. Meer interesse, meer daadwerkelijk gebruik, meer toepassingen. Dat is even de samenvatting kort door de bocht. Dat zit zeker in de pijplijn der verwachting voor wie deze markt volgt. Beloftevol nieuws voor adepten van cryptomunten in het algemeen. En een positief verhaal van een bank?! Want eerder nog vonden ze investeren in Bitcoins nog hetzelfde als Russisch roulette. Staat ING ook in de startblokken op te beginnen op de cryptomarkt?

 
vr 29 jun
Bitcoin blijft zakken: koers op laagste niveau sinds november
 

De koers van de bitcoin, de eerste en bekendste virtuele munt, is vandaag onder de grens van 6.000 dollar gezakt. Daarmee staat de bitcoin op zijn laagste niveau sinds november.

 
do 28 jun
BIS geeft goede punten aan cryptomunten, maar ook slechte
 

De Bank for International Settlements (BIS) is positief voor cryptomunten in het algemeen. Het gebruik van crypto door alle lagen van bevolking neemt toe. Zelfs instanties en sommige bedrijven in de financiele sector en overheden gebruiken blockchain en crypto’s inmiddels. Schaalvergroting dus, wat volgens een economische wet tot succes kan leiden. Tegelijkertijd waarschuwt de BIS echter dat net die schaalvergroting grote gevaren met zich meebrengt. Die waarschuwing of kritiek is deels terecht, maar evengoed onterecht. We leggen u het uit:

 
do 28 jun
Bank of England waarschuwt voor gevaren cryptovaluta's
 

De Bank of England heeft banken en verzekeraars op het hart gedrukt uiterst voorzichtig te zijn met cryptovaluta’s. Die kunnen volatiel zijn en kwetsbaar voor fraude, vindt de toezichthouder.

Sam Woods, de tweede man van de centrale bank, heeft een brief over de kwestie geschreven aan de bank- en verzekeringssector. Woods is namens de Bank of England belast met het toezicht op financiële instellingen.

 
do 28 jun
Kan de Bitcoin nog verder dalen?
 

De grootste digitale munt ter wereld wist tijdens de afgelopen handelsdagen voor het eerst sinds lange tijd onder de grens van 6.000 dollar te duiken. Hiermee lijkt de dalende trend een vervolg te krijgen. Mogelijk raakt de daling zelfs in een stroomversnelling terecht. Tot hoe ver kan de Bitcoin eigenlijk dalen?

Het koerspatroon bij de Bitcoin wordt op dit moment gedomineerd door het negatieve nieuws omtrent de grootste digitale munt ter wereld. Zo wist het nieuws over diverse hacks meermaals te leiden tot een scherpe daling. Toch is de huidige daling, voor de Bitcoinbeleggers die al wat langer meelopen, helemaal niets nieuws. De Bitcoin heeft in het verleden zelfs voor hetere vuren gestaan.

 
di 26 jun
Andreessen Horowitz lanceert crypto hedgefund van $300 miljoen
 

Skype, Twitter, Facebook, Groupon, Zynga, Airbnb, Foursquare, … het zijn maar enkele namen van succesvolle technologiebedrijven waarin Andreessen Horowitz investeerde. Maar de laatste jaren richt hij zijn pijlen steeds meer op crypto. Via een nieuw hedgefund haalde hij $300 miljoen op om te investeren. Volgens Horowitz crypto de volgende innovatieve IT-golf, en daar wil hij opnieuw van profiteren.

a16z, zo heet het nieuwe hedgefund van Andreessen Horowitz dat zich met $300 miljoen volledig richt op cryptomunten. Het fonds zal:

 
di 26 jun
Ontwikkelaars onthullen binnenkort een geheime Bitcoin-code
 

Tot 2016 bestond er een soort van alarmsysteem in het Bitcoin netwerk. Via een geheime sleutel die werd toegekend aan verschillende ontwikkelaars konden er ‘Alert’-berichten worden verstuurd via het netwerk. Die geheime code zal binnenkort onthuld worden. En dat kan hier en daar gevolgen hebben.

Velen weten niet dat deze geheime code bestaat omdat ze in 2016 werd afgevoerd wegens veiligheidsredenen. Er waren bepaalde ontwikkelaars die de geheime code probeerden te misbruiken om de fees op het netwerk te controleren of om de hashrate te beïnvloeden.

 
ma 25 jun
Wat is er over van de hype rond bitcoin?
 

Het was één van de grootste hypes van 2017: bitcoin. Het digitale geld maakte een spectaculaire koersstijging door in 2017. Die uitmondde uit in een climax in december, toen de prijs bijna verdubbelde.

 
ma 25 jun
Medeoprichter Cardano: “Wall Street brengt biljoenen dollars naar crypto”
 

Op 20 juni stuurde medeoprichter van Cardano (ADA) Charles Hoskinson een opvallende tweet de wereld in. Hij beweert namelijk dat Wall Street klaar staat om biljoenen dollars te injecteren in de cryptomarkt. Hoskinson vermoedt dat, na de volgende golf van reguleringen, vers kapitaal richting crypto zal vloeien.

 
ma 25 jun
Waarde bitcoin bereikte laagste punt van het jaar
 

De bitcoin is afgelopen weekend gekelderd naar de laagste koers van het jaar. Op zondag was de virtuele munt ongeveer 5785 dollar waard. Vandaag wist de koers op te krabbelen tot net boven de 6000 dollar.

De bitcoin was op vrijdag nog zo’n 6800 dollar. Dat is minder dan de helft van de waarde op 1 januari: toen stond bitcoin nog boven de 14.000 dollar. In december vorig jaar koerste de munt zelfs even af op de 20.000 dollar.

 
ma 25 jun
Amerikaanse centrale bank voegt cryptomunten toe aan databank
 

De Federal Reserve Bank van St. Louis is de meest toonaangevende, lokale, centrale bank van de Verenigde Staten. Ze hebben niet alleen bijzonder veel invloed in het federale beleid, ze beschikken ook over de grootste databank voor onderzoek. Aan die databank worden nu ook cryptomunten toegevoegd.

Hij lijkt niet zo belangrijk, maar het kan op lange termijn bijzonder waardevol zijn. De Federal Reserve Bank of St. Louis voegt 4 cryptomunten toe aan zijn Federal Reserve Economic Data (FRED) database. Het is een duidelijk signaal dat de markt voor cryptomunten steeds belangrijker en volwassener wordt.

 
vr 22 jun
Wie is Satoshi Nakamoto, de uitvinder van bitcoin?
 

Satoshi Nakamoto, da's het bekendste pseudoniem binnen de cryptocurrency. Nakamoto is de uitvinder van bitcoin, maar zijn echte identiteit is nog altijd een mysterie. Met goede redenen: wie claimt Nakamoto te zijn, krijgt sowieso de FBI op z'n dak. 

De Shakespeare onder de cryptocurrencymakers, zo zou je Satoshi Nakamoto kunnen noemen. Hij is de grondlegger of uitvinder van bitcoin. Eigenlijk is het vrij simpel: Nakamoto heeft de ideeën achter cryptocurrency ontwikkeld en mag dus met alle eer gaan lopen. 

 
vr 22 jun
Zwitsers federaal raadslid: “Blockchain will penetrate our entire economy”
 

Eén van de zeven leden van de Zwitserse collectieve bondsraad verklaarde dat blockchain op een dag ‘onze hele economie zal binnendringen en hervormen’. Dat staat te lezen in een transcript dat op 21 juni door de federale afdeling van economische zaken, onderwijs en onderzoek is gepubliceerd.

De technologie achter crypto heeft al meermaals bewezen dat het ontzettend veel voordelen met zich meebrengt. Volgens experts is deze technologie een stap richting een nieuw financieel systeem waarin alles vlotter en kostenefficiënter zal verlopen. De Zwitserse bondsraad denkt er hetzelfde over.

 
vr 22 jun
De Amerikaanse geheime dienst vraagt om actie tegen anonieme cryptovaluta.
 

Volgens de Amerikaanse geheime dienst zijn anonieme cryptovaluta en anonimiseringsdiensten een potentiele dreiging voor het bestaande financiele systeem. In een hoorzitting voor het Amerikaanse congres gaf Robert Noy aan dat er waarschijnlijk nieuwe wetgeving nodig is om beter om te kunnen gaan met anonieme cryptovaluta. Hij noemde geen namen maar je zou dan kunnen denken aan bijvoorbeeld Monero en Zcash. Ook al zou de dienst hun zin krijgen dan blijft het waarschijnlijk een kat en muis spel.

 
vr 22 jun
Waarom verbruikt bitcoin zoveel energie en hoe lossen we dat op?
 

Bitcoin en cryptomunten blijven fascineren, maar één gedeelte van bitcoinmining wordt steeds vaker aangestipt als probleem. Het minen van bitcoin en transacties in bitcoin verbruiken namelijk gigantisch veel energie en dat is op lange termijn niet houdbaar. Maar hoe komt dat? 

 
vr 22 jun
CEO Goldman Sachs: ‘Bitcoin kan (niet zal) ooit fiatgeld vervangen’.
 

Als CEO van een van de meest invloedrijke banken ter wereld is het misschien vreemd om te horen dat een cryptomunt als Bitcoin ooit het nieuwe betaalsysteem kan vormen. Maar volgens Lloyd Blankfein zit die kans er wel degelijk in. De wereld veranderde eerder ook al enkele keren van betaalsysteem, dus nu kan het opnieuw gebeuren.

Blankfein wijst erop dat fiatgeld zoals we dat vandaag kennen, ook geen intrinsieke waarde heeft, in tegenstelling tot goud en zilver vroeger. Mensen waren in het begin dan ook sceptisch tegenover fiatgeld, maar hebben het betaalsysteem toch aanvaard. Dat kan ook met Bitcoin of andere cryptomunten gebeuren.

 
do 21 jun
Dit is hoe u gespreid in cryptocurrencies kunt beleggen
 

Door je beleggingen te spreiden, verdeel je het risico, en jawel: dit kan ook als je in cryptocurrencies investeert. Althans, als we de studenten van de Italiaanse universiteit Bocconi mogen geloven, verenigd in de Bocconi Students Investment Club. Het lijkt een open deur intrappen, maar dat is het toch net niet. Omdat crytomunten nog geen tien jaar bestaan (een miniem bliepje in de eeuwenlange geschiedenis van beleggingen), is de studie ervan nog veelal onontgonnen terrein. Hoe kan je op een gespreide manier in cryptocurrencies belggen? Een artikel uit 2017 is zeker lezenswaard. Het biedt stof tot serieus nadenken over crypto investments. We gaan er wel nog een snuifje uit eigen beleggerservaring aan toevoegen om te komen tot een mélange die uw (crypto) rendement omhoog kan tillen.

 
do 21 jun
Brits Crypto-platform lanceert Litecoin Futures
 

Het is lange tijd stil geweest rond Litecoin. Maar mogelijk komt er binnenkort weer leven in de brouwerij bij de ‘light’-versie van Bitcoin. Het Britse Crypto Facilities kondigde namelijk aan om vanaf vrijdag 22 juni te beginnen met de handel in Litecoin Futures.

In december vorig jaar lanceerde 2 van ’s werelds grootste handelsplatformen, CME en CBOE, futures op Bitcoin. Hierdoor explodeerde de Bitcoinprijs. Vanaf 22 juni komen er ook Litecoin Futures, maar dan wel op een veel kleinere schaal, bij een Brits handelsplatform.

 
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs