EUR/USD:
GOUD:
ZILVER:
BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
45
kliks
42
kliks
41
kliks
Bron: Edelmetaal-info.nl
32
kliks
Bron: Edelmetaal-info.nl
23
kliks
 
Cryptocurrency
za 17 nov
Desperately seeking Satoshi (deel 3)
 

In dit derde deel van onze zoektocht naar wie is Satoshi Nakamoto, proberen we weer een stuk van de sluier op te lichten. Zie hier voor delen 1 en 2. Specifiek twee mannen buiten de mysterieuze Satoshi stonden aan de wieg van de bitcoin. Het zijn Gavin Andresen en Jeff Garzik. Deze laatste reeds vanaf juli 2010. Als iemand meer licht kan (of zou kunnen) werpen op de ware identiteit van ‘the man’ zijn zij het wel, zou je denken. Nochtans werd het meeste zoniet alle werk door elk apart verricht. Anders zou het mysterie snel opgelost zijn, nietwaar? Dat klopt, want Garzik had naar eigen zeggen slechts contact met Nakamoto via email en het zogenaamde Bitcointalkforum.

 
vr 16 nov
Dash verslaat Bitcoin, Ethereum, Bitcoin Cash én Ripple
 

Dash is momenteel de 13e grootste cryptomunt ter wereld met een marktwaarde van ongeveer $1,3 miljard. Eerder deze week voerde het netwerk van Dash een stress test uit om te zien hoeveel transacties Dash kon uitvoeren op 1 dag. In die stress test versloeg het andere, grotere cryptomunten als Bitcoin, Ethereum, Bitcoin Cash en XRP.

 
do 15 nov
Ethereum mijnen is niet langer winstgevend
 

Een jaar geleden was het mijnen van Ethereum nog een zeer interessante side-job. Maar volgens een nieuw onderzoek kan je daar vandaag beter mee stoppen. Het mijnen van Ether via een GPU is niet langer winstgevend. De hashrate en de fors gedaalde koers van de cryptomunt zorgen ervoor dat je er geen geld meer mee kan verdienen.

 
do 15 nov
Bitcoin maakt Death Cross – Cryptomarkt verliest $20 miljard
 

Bitcoin en cryptomunten breken uit hun consolidatiepatroon. Helaas is het een uitbraak naar beneden. Een Death Cross bij Bitcoin en een hard fork bij Bitcoin Cash zorgen ervoor dat de cryptomarkt op 1 dag opnieuw $20 miljard kwijt speelde. XRP dat minder hard zakt als Ethereum verovert opnieuw de 2e plaats.

 
do 15 nov
Crypto/blockchain snippets
 

Een reeks opvallende nieuwtjes van diverse oorsprong uit de wondere wereld van de blockchain en cryptomunten. We noemen ze snippets of ook miscellaneous. Het beste nieuws bewaren we dan voor het slot van dit artikel. Waarbij we wel al kunnen vertellen dat het iets érg positief is…

 
do 15 nov
IMF-topvrouw Lagarde zegt dat centrale banken digitale munten kunnen uitgeven
 

Volgens Christine Lagarde, topvrouw van het Internationale Monetaire Fonds, zouden centrale banken eigen digitale munten moeten kunnen uitgeven. Dat zei ze tijdens een bijeenkomst van topbankiers in Singapore. Ze spoorde verschillende landen aan om hierover na te denken.

Het lijkt misschien een vreemde uitspraak van Christine Lagarde, maar op dit moment zijn er reeds twee landen die volop bezig zijn met dit te onderzoeken en testen, namelijk Zweden en Canada. Lagarde is namelijk een voorstander van digitale munten en het systeem dat erachter schuilt.

 
do 15 nov
Prijs van bitcoin daalt tot onder de 5000 euro
 

Na een periode van relatieve rust is de koers van bitcoin en andere cryptocurrencies op woensdag 14 november 2018 fors gedaald. De totale crypto market cap komt door de flinke daling nu onder de $200 miljard uit, zoals hieronder is te zien.

 
do 15 nov
Waarde Bitcoin stijgt naar laagste punt in ruim een jaar
 

Cryptomunt bitcoin is een etmaal naar het laagste punt in ruim een jaar gedaald. Volgens handelsplatform Coinmarketcap was de munt woensdagavond 5.788 dollar waard, bijna 10 procent minder ten opzichte van dinsdagavond.

Handelaren en analisten tasten in het duister over de oorzaak van de plotselinge prijsdaling. Ook andere cryptomunten als ethereum, bitcoin cash en litecoin verloren stevig aan waarde.

Bitcoin koerst al een tijdje onder de grens van de 6.000 dollar. Eind vorig jaar was de munt nog bijna 20.000 dollar waard.

 
do 15 nov
Bitcoin naar laagste punt in ruim een jaar
 

Cryptomunt bitcoin is naar het laagste punt in ruim een jaar gedaald. Volgens handelsplatform Coinmarketcap was de munt woensdagavond 5.788 dollar (ongeveer 5.100 euro) waard, bijna 10 procent minder ten opzichte van dinsdagavond.

 
wo 14 nov
IMF: Centrale bank moet digitale munt als serieuze optie overwegen
 

Centrale banken moeten de uitgifte van hun eigen cryptomunten als serieuze optie overwegen. Digitale valuta's bieden namelijk veel voordelen, zoals bescherming en privacy van consumenten. 

Dat zei voorzitter Christine Lagarde van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) op een congres in Singapore.

 
di 13 nov
Desperately seeking Satoshi (deel 2)
 

In onze twee- of meerdelige (?) zoektocht naar wie of wat zich achter het pseudoniem Satoshi Nakamoto wel verschuilt, zijn we natuurlijk lang niet de enigen. Er bestaat een echte ‘Vind Satoshi Nakamoto’ campagne. Voluit is het de ‘International Search for Bitcoin Creator Satoshi Nakamoto’. Hij loopt op het Russische crowdfunding platform BoomStarter. Er werd in augustus 2018 al $70.000 verzameld en het doel is aan $200.000 te komen. Het opzet was ons eerst niet helemaal duidelijk; misschien hopen ze op meer valabele tips naarmate het ‘prijzengeld’ hoger wordt? Maar het blijkt dus dat er wereldwijd detectives uitgestuurd zullen worden. No kidding!

 
di 13 nov
Tim Draper bevestigt voorspelling: ‘Bitcoin naar $250.000 tegen 2022’
 

Een klein jaar geleden was het ‘gemakkelijk’ om een voorspelling te doen zoals durfkapitalist Tim Draper. Net als vele andere analisten voorspelde hij een fors hogere koers voor Bitcoin midden in de crypto hype. Draper blijft echter – in tegenstelling tot vele andere – achter zijn voorspelling staan. Een kwart miljoen dollar per Bitcoin blijft mogelijk de komende jaren.

“Believe it, it’s going to happen – they’re going to think you’re crazy but believe it, it’s happening, it’s going to be awesome!”, zegt Draper op de Web Summit conferentie. Het enige wat er nodig is, is dat Bitcoin gebruikt kan worden als betaalmiddel in een – zeg maar – Starbucks of zo. Dan zal heel de wereld ineens wakker schieten en het gevoel krijgen dat ze de keuze hebben.

 
ma 12 nov
Binance CEO ‘vroeg of laat komt er een nieuwe rally in cryptomunten’
 

Ran NeuNer, CEO van OnChain Capital en ook bekend van CNBC, had in zijn Crypto Trader’s show recent Zhao Changpeng te gast. Changpeng is CEO van Binance, een van ’s werelds grootste crypto-brokers, en een van de meest invloedrijke personen in cryptoland. Volgens Changpeng zal de cryptomarkt vroeg of laat weer tot leven komen.

Wat gaat de cryptomarkt in vuur en vlam zetten?

 
vr 9 nov
Het eerste land dat bitcoin officieel erkent als geld
 

De eerste officiële erkenning dat bitcoin wel degelijk ‘geld’ is, kwam van een Texaanse rechter in augustus 2013. “Bitcoin is a currency or form of money.” Dat was zijn uitspraak toen hij moest oordelen over een zaak van vermeende oplichting. De eigenaar van een hedgefund dacht onder veroordeling uit te komen door te verklaren dat bitcoins ‘toch geen echt geld zijn?’ In diezelfde maand werd ook in Duitsland officieel gesteld dat bitcoin ‘a currency unit and private money’ is, en wel door een financieel comité van het parlement.

 
vr 9 nov
Is ‘Initiative Q’ de nieuwe Bitcoin ?
 

Om te beginnen is Initiative Q geen cryptomunt. Het noteert niet op een cryptobeurs of een ander platform. Maar het kan misschien wel de volgende – betere versie van – Bitcoin worden. Op enkele maanden heeft dit ‘betaalmiddel van de toekomst’ namelijk al een netwerk uitgebouwd van meer dan 3 miljoen gebruikers. Reden achter het succes: gratis geld weggeven.

Initiative Q trekt de laatste tijd gemakkelijk 100.000 nieuwe gebruikers per dag aan. Via het ‘invite-only’ registratieproces vragen ze enkel om een e-mailadres in ruil voor een deel van het toekomstige geld dat ze willen creëren.

 
do 8 nov
Henk was er vroeg bij: Bitcoin is eigenlijk Goud 2.0
 

Veel mensen kennen bitcoin als mogelijkheid om in te investeren. Maar wie doet het echt? In deze serie brengt Bitmymoney in samenwerking met Biflatie actieve beleggers in cryptomunten in beeld. Na deel 1 met Dorien, nu deel 2 met Henk.

 
do 8 nov
Overstock CEO voorspelt crypto revolutie
 

Overstock was een van de aandelen die mee surfte op de hype rond crypto en blockchain. Het bedrijf zet dan ook stevig in op deze nieuwe financiële middelen. En daar is een goede reden voor. De CEO verwacht namelijk dat het huidige monetaire systeem niet leefbaar is. Cryptomunten zullen voor een revolutie zorgen, aldus Patrick Byrne.

 
do 8 nov
Revolutionair: met blockchain naar schone energie?
 

Wordt SolarCoin de digitale munt voor een schone toekomst? Tien jaar na de creatie van bitcoin door middel van de blockchain, is deze laatste technologie een eigen leven gaan leiden. Met tal van innoverende toepassingen als gevolg. Nu al in volle werking en met nog zovele op stapel door telkens nieuwe ICO’s (cryptobeursgangen.) ‘Energiedistributie, waterconsumptie, de strijd tegen corruptie, het volgen van diamanten of van handel in bedreigde soorten: het zijn maar enkele voorbeelden.’

 
wo 7 nov
Galaxy Digital CEO: ‘Bitcoin boekt in 2019 een nieuw record’
 

2018 is duidelijk een overgangsjaar voor Bitcoin en andere cryptomunten aan het worden. Maar in 2019 zal het vuur weer in de pan slaan, dat zegt Galaxy Digital CEO Mike Novogratz. Hij ziet veel gelijkenissen tussen 2017 en 2019, namelijk FOMO. Het verschil, in 2017 was het particuliere FOMO. In 2019 zal het institutionele FOMO worden.

Novogratz bevestigde aan het Britse Financial News dat hij in 2019 nieuwe records verwacht op de tabellen. Wanneer Bitcoin boven $6.800 kan breken, kan ’s werelds grootste cryptomunt eind dit jaar nog $8.800 à $8.900 halen. Maar de grootste beweging zal er komen wanneer het institutionele geld de markt betreedt.

 
wo 7 nov
Mijnen van Bitcoin is 3 keer duurder dan het mijnen van goud
 

De kostprijs om 1 dollar digitaal goud (Bitcoin) te mijnen is zo’n 3 keer duurder dan de kostprijs om 1 dollar fysiek goud te mijnen. Dat is de conclusie van een onderzoek door The Nature International Journal of Science. Het is niet de eerste keer dat de impact van Bitcoin op het milieu in vraag wordt gesteld.

 
di 6 nov
Coinbase zal komende maanden honderden nieuwe cryptomunten toevoegen
 

De Amerikaanse cryptobroker Coinbase is een van de grootste en belangrijke spelers op de cryptomarkt. Tot op heden kan je er via de gewone Coinbase account slechts 7 cryptomunten kopen en verkopen. Maar daar zal de komende maanden verandering in komen. COO Asiff Hirji spreekt zelfs van 200 tot 300 cryptomunten.

 
ma 5 nov
Bitcoin volgt deze opwaartse trend al 7 jaar met succes
 

De volatiliteit van Bitcoin daalde de laatste maanden naar een ongekend dieptepunt. De prijs lijkt vastgeroest rond $6.500. Maar daar kan binnenkort verandering in komen. Bitcoin volgt namelijk met succes al 7 jaar een opwaartse trend. Wanneer het deze trend blijft volgen, zal Bitcoin stilaan beginnen stijgen.

De opwaartse trendlijn op de maandgrafiek van Bitcoin is intact sinds de bull run begon eind 2011. Deze trendlijn impliceerde een koers van ’s werelds grootste cryptomunt van $5.300 in oktober. Voor november ligt de trendlijn echter op $6.300, het niveau waar we ons momenteel bevinden.

 
ma 5 nov
Bitcoin staat aan de vooravond van een grote beweging
 

De Bitcoin beleefde een saaie oktobermaand. Eigenlijk komt de Bitcoin al twee maanden lang haast niet van zijn plek af. De Bitcoin beweegt nu al geruime tijd tussen de grens van 6.000 en 7.000 dollar in. Maar, de kans is ontzettend groot dat daar binnenkort verandering in gaat komen. De grootste digitale munt ter wereld staat immers aan de vooravond van een grote beweging.

 
zo 4 nov
Cryptomunten: over movers en shakers
 

‘Movers and shakers’ is de Engelstalige uitdrukking voor zij die markten kunnen beïnvloeden en bewegingen allerhande in gang brengen. Zo is het ook met de cryptowereld gesteld. Sommige zeer invloedrijke personen, bloggers, vloggers, hebben zoveel volgers dat ze bit- en altcoins in beweging kunnen brengen. Koersen naar boven zowel als naar beneden kunnen praten en schrijven. Hier volgen de grootste prominenten in deze.

 
za 3 nov
Bent u de gemiddelde Nederlandse cryptobelegger?
 

Volgens Businessinsider.nl is de gemiddelde Nederlandse belegger in crypto een man, jong dan nog en relatief hoog opgeleid. Herkent u zichzelf hierin misschien? Toch moeten we daar een aantal kanttekeningen bij maken. Want de ‘gemiddelde’ Nederlander (of Griek of Armeen of Oegandees) bestaat natuurlijk niet. We zijn allemaal unieke personen en niet één is identiek aan de ander (en gelukkig maar). Toch zijn er enkele opvallende kenmerken die Nederlandse cryptobeleggers gemeen hebben. Tezamen vormen ze ook wel een interessant geheel. We kunnen er dan ook een aantal conclusies uit trekken, wat iets zegt over de toekomst van cryptomunten.

 
vr 2 nov
BTC op 1 miljoen dollar: “If not, I will eat my own dick”
 

Indien bitcoin niet boven de 1 miljoen dollar staat in 2020, eet John McAfee zijn ‘edele delen’ op. Op televisie dan ook nog. Het is geen alledaagse uitspraak maar een echte uitdaging en voorspelling. McAfee is nochtans geen nitwit die thuishoort in een gesloten instelling voor zwakzinnigen. Maar een ‘softwareontwikkelaar en oprichter van het populaire computer- en netwerkbeveiligingsbedrijf McAfee.’ Wel lijkt het sinds hij zijn bedrijf verkocht enigszins bergaf met hem gegaan.

 
vr 2 nov
Bitcoin uitgelegd zodat een kind van 5 jaar het ook kan begrijpen
 

Bitcoin, blockchain, cryptomunten, … het is allemaal nieuw en voor veel mensen moeilijk te begrijpen. Veel mensen begrijpen alleen maar dat de prijzen de laatste maanden fors omhoog (of omlaag) gaan van al deze cryptomunten. Maar je kan niet succesvol beleggen op lange termijn zonder dat je weet wat het is.

Daarom onderstaande uitleg van Bitcoin (en blockchain) zodat zelfs een kind van 5 jaar het zou kunnen begrijpen.

 
do 1 nov
De 10de verjaardag van een financiële en technologische revolutie
 

In de relatief korte periode van een decennium is bitcoin uitgegroeid van een nobele onbekende munt tot de grootste uitdager van de financiële wereld ooit. Het is de katalysator geworden van duizenden altcoins en nog veel meer blockchain projecten. Beide fenomenen zijn incontournable geworden. Geen bank, industrie of regering die zich kan veroorloven ze nog te negeren. Een gamechanger van formaat dus en het einde is nog lang niet in zicht…

 
do 1 nov
“Zonder bitcoins voel ik mij arm”
 

Veel mensen kennen bitcoin als mogelijkheid om in te investeren. Maar wie doet het echt? In deze serie brengt Bitmymoney in samenwerking met Biflatie actieve beleggers in cryptomunten in beeld. Hoe zijn ze begonnen, wat is hun strategie en hoe kijken ze naar de toekomst?

 
do 1 nov
Van obscuur plan tot wereldmunt: de bitcoin bestaat tien jaar
 

Tien jaar geleden belandde het idee voor de bitcoin in de mailbox van een handvol mensen. Nu zijn miljoenen mensen bekend met de digitale valuta. Davy Stevens, werkzaam bij handelsplatform BTC Direct: “Het idee voor de bitcoin was zo krachtig. Het had alles in zich om groot te worden.”

 
wo 31 okt
Warren Buffett dan toch mee in de blockchain?!
 

Berkshire Hathaway, het multi-holding conglomeraat van ’s wereld rijkste belegger, heeft $600 miljoen in twee fintech bedrijven gestopt. Het is een ongehoorde en compleet onverwachte zet vanwege hoofdaandeelhouder Warren Buffett. Die toont zich immers publiek een uitgesproken tegenstander van blockchain en cryptomunten. Hij waarschuwde beleggers vooral nooit in dergelijke ‘nieuwigheden’ te stappen. Bitcoin bijvoorbeeld vergelijkt hij met niets minder dan rattengif. Hoe rijm je dit alles?

 
wo 31 okt
Dit zijn de vreemdste (succesvolle) cryptomunten van 2018
 

Volgens verschillende experts zijn of worden 90% tot 95% van alle cryptomunten waardeloos. Er zitten dan ook veel, vreemde, projecten tussen. Toch staat vreemd niet altijd garant voor waardeloos. Onderstaande 5 vreemde cryptomunten zijn op een of andere manier toch succesvol.

Out-of-the-box denken is meer dan ooit aanwezig in de cryptogemeenschap.

Dit zijn enkele van de vreemdste, maar succesvolle, out-of-the-box cryptomunten.

 
wo 31 okt
Bitcoin is nu een legaal betaalmiddel in China
 

China is steeds een doorn in het oog geweest voor de cryptomarkt. Eens het centrum van de wereld, maar sinds ruim een jaar zo goed als volledig verbannen. Als een van de grootste markten ter wereld, is China belangrijk. Ook voor cryptomunten en Bitcoin. Goed nieuws uit China is dus altijd welkom.

 
di 30 okt
Eerste digitaks komt eraan: Belasting voor techreuzen
 

Groot Brittannië voert als eerste een digitale belasting in. De zogenaamde ‘digitaks’ geldt enkel voor techreuzen zoals Google, Facebook en Apple. De nieuwe belasting moet ingaan in 2020 en jaarlijks een klein half miljard euro opleveren. De Britten zoeken waarschijnlijk nieuwe inkomsten voor het economische verlies dat ze na de Brexit zullen leiden. Eerder werd in september 2018 reeds een tijdelijk akkoord binnen de EU afgesloten. Maar over die Europese digitaks voor internetbedrijven moet nog gestemd worden. Geen sinecure met tal van lobbygroepen die extra belasting proberen tegen te gaan. Europa spreekt erover maar het VK doet het.

 
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Personal Finance
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs