EUR/USD:
GOUD:
ZILVER:
BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
 
Cryptocurrency
do 21 mrt
Nieuwe big companies in de blockchain
 

Hoe groot wilt u ze zien? Larger than life? De zoveelste megabedrijven die, net als hun voorgangers, met blockchain en/of cryptomunten starten. We hebben voor u: McDonald’s, een Fortune 500 company en Zwitserlands grootste online retailer. Het is alsof niemand wil achterblijven, uit schrik de nieuwe (nou ja) technologie te missen. Oh, en VISA zoekt dringend personeel dat vertrouwd is met? Blockchain, what else?

 
di 19 mrt
When lambo? When moon?
 

Het zijn maar twee voorbeelden van ‘slang’ in de crypto en blockchainwereld. Woorden en uitdrukkingen die alleen insiders gebruiken. Wie wil méé zijn hoort die dus ook te kennen. We vonden voor u de ‘volledige’ lijst (maar er komen er steeds bij) met dit soort terminologie. De opvallendste en meest gebezigde pikken we hier uit om nader te verklaren.

 
ma 18 mrt
Consensus 2019: zult u er ook zijn?
 

Van 13 tot 15 mei 2019 vindt te New York City de belangrijkste happening van het jaar plaats. Dat is: voor iedereen die professioneel met cryptomunten en blockchain technologie bezig is. Consensus is perfect gekozen als naam ook voor deze meeting. Ze wordt elk jaar al gehouden sinds 2015. De grootsten, de slimsten, ‘iedereen’ is dan telkens wel aanwezig. Big shots van Wall Street en vertegenwoordigers van bedrijven uit de Fortune 500. Leden van de SEC (Amerikaanse beurscommissie) en natuurlijk de ontwikkelaars van een en ander, de brains zeg maar.

 
za 16 mrt
Crypto en blockchain: het establishment krijgt koude voeten
 

Eerst werden crypto en blockchain genegeerd door het establishment. Daarna volgden respectievelijk ontkenningen dat het ooit iets kan worden. Met digitale munten en het gedecentraliseerde grootboek. En waarschuwingen, heel veel en vaak waarschuwen voor. Tenslotte, toen the powers that be zagen dat deze brave new digital world hier is om te blijven. Gingen ze méédoen. In de zin van: if you can’t beat them, join them. Na deze bocht van 180 graden krijgt een zeker deel van dat establishment plots koude voeten. Een akelige gedachtengang lijkt plots boven te komen. Namelijk: wat als wij, vroeg of laat…overbodig worden…?!

 
vr 15 mrt
De goudstandaard in de blockchain
 

Cryptomunten worden weleens het digitale goud genoemd. Het gele edelmetaal zal wel altijd blijven schijnen, glitter uitstralen en een zeker teken van welvaart en zelfs vertrouwen. Good as gold, is een oud Engelstalig gezegde. Iemand moet gedacht hebben: waarom de twee niet koppelen? De munt van de toekomst (terwijl die toekomst misschien wel nù is, moment van schrijven in maart 2019). Met goud dat een duizendjarige geschiedenis meedraagt. En jawel hoor, ze zijn er. Digitale munten gedekt door goud. U heeft er misschien nog niet van gehoord, maar de goudwereld én de blockchainwereld hebben niet stil gezeten. We nemen een van die ‘gouden crypto’s’ als voorbeeld: Ekon Gold.

 
vr 15 mrt
Op zoek naar de killer app
 

Bitcoin was de allereerste realisatie en toepassing van de blockchain. Misschien dat we daarom allemaal verwachten dat de grote doorbraak van de technologie uit de hoek van fintech komt? Financial technology? Een doorbraak, de doorbaak. Dat wat zal zorgen voor massale adaptie, adoptie van of cryptomunten, of de blockchain technologie. Of misschien wel beide tezamen? De killer app, wie die als eerste vindt wordt schandalig rijk…

 
do 14 mrt
Zit de Bitcoin nog steeds gevangen in een zeepbel?
 

Langzaam maar zeker lijkt de Bitcoin uit het diepe dal te kruipen. Tijdens het afgelopen jaar werd de grootste digitale munt ter wereld geconfronteerd met een diepe daling. Vanaf de top gerekend bedroeg die daling zelfs meer dan 80%. En als gevolg daarvan hebben veel cryptobelegers het slagveld moeten verlaten.

In het verleden hebben we te maken gehad met tal van zeepbellen. Zo is bijvoorbeeld te denken aan de internetzeepbel van de late jaren ’90. Voorheen was de titel van ‘grootste zeepbel’ nog toe te kennen aan de tulpenbol. Ten tijde van de Gouden Eeuw was één tulpenbol op een gegeven moment meer waard dan een herenhuis aan de Amsterdamse grachten. Uiteindelijk verliep het verhaal voor de tulpenbol, net als bij de andere zeepbellen in de geschiedenis, dramatisch af.

 
do 14 mrt
Cryptomunten: 1,3 miljoen procent winst of 98 procent verlies
 

Dat is wat we konden winnen of verliezen, plus alles daar tussen in. Indien we bij de allereersten waren om cryptomunten in portefeuille te nemen. Van schatrijk worden tot straatarm. En alles daar tussen in. In de praktijk zal het wel niet zo’n vaart zijn gelopen. Maar het is toch interessant om de tien grootste stijgers en de grootste verliezers te bekijken. Een terugblik dus op de beursprestaties van digitale munten over de afgelopen 10 jaar.

 
wo 13 mrt
Bitcoin scepticus Faber koopt dan toch zijn eerste bitcoins
 

Marc Faber, ook wel gekend als Dr. Doom omdat hij vaak pessimistisch is over de beurzen, is een bitcoin scepticus van het eerste uur. Maar er is iets veranderd de afgelopen weken, tijdens een interview met Cash heeft hij laten weten dat hij deze week toch zijn eerste bitcoins heeft gekocht om digitale ‘assets’ een kans te geven. Faber vindt dat de vooruitzichten zijn verbeterd.

 
wo 13 mrt
Eerste vastgoed ter wereld live geveild met cryptomunten
 

Alweer een primeur voor de wereld van crypto’s en blockchain. Binance, de grootste cryptobeurs naar handelsvolume, is een partnerschap aangegaan met James Pratt Auctions and NuYen Exchange. De live verkoop per opbod gaat door op 8 april 2019. Een prachtige Australische strandvilla kan dan gekocht worden met bitcoin (BTC) en Binance Coin (BNB).

 
di 12 mrt
Nouriel Roubini: Don Quichot tegen crypto en blockchain
 

‘Neen, met cryptomunten en blockchain wordt het niets. De eerste zijn niet stabiel en kunnen nooit op grote schaal als betalingsmiddel dienen. Die hele blockchain industrie is ook een grote bubbel omdat hij geen waarde heeft. De miljoenen die digitale munten kochten in 2017 wisten niet waar ze mee bezig waren.’ Dit is zowat Roubini’s mening over cryptomunten en blockchain technologie. Tja, zo zie je maar weer wat de titel van hoogleraar in economie anno 2019 waard is. O.i. zal het vroeg of laat deze professor net zo vergaan als zijn collega in Groot-Brittannië. Waar professor Niall Ferguson net toegeeft: “I was very wrong. Wrong to think there was no use for a form of currency based on blockchain technology.”

 
ma 11 mrt
Blockchain en bitcoin: in 6 minuten alles snappen
 

Het kan geen kwaad om af en toe pas op de plaats te maken. En even omkijken of iedereen wel méé is. De wereld van de blokketen en de bijbehorende cryptomunten evolueert dermate snel. Met bitcoin (BTC) als oudste en nog steeds belangrijkste. Voor wie nog even een macro view nodig heeft, is volgende video erg geschikt. Een kort en bondig maar toch behoorlijk volledig overzicht. Niet alleen van wat reeds was en is, maar ook de enorme toekomstmogelijkheden. In mensentaal dus zonder al te technisch te worden. In het Nederlands ook, zodat er geen misverstanden zijn. Inderdaad: in zes minuten en 23 seconden om precies te zijn, bent u weer méé.

 
ma 11 mrt
Bitcoin spaarrekening brengt 6,2 procent op
 

Na wallets en beleggingsfondsen, betaalopties voor crypto en cryptobeurzen… Vroeg of laat nog wel een tracker…wat ontbrak er eigenlijk nog aan bitcoin als volwaardig geld? Inderdaad: een spaarrekening. En het is meteen ook een hoogrentende geworden die begin maart 2019 het licht zag. Zes komma 2 procent rente maar liefst! Liefje mijn liefje waar vind je zo’n opbrengst nog in moneyland?! Het zijn ook geen onbekenden die de crypto spaarrekeningen lanceren: de Winklevoss twins are back with a vengeance!

 
ma 11 mrt
Ook overheden willen een stuk van de crypto/blockchain taart
 

Van Rusland tot de Amerikaanse staat Colorado. Van Argentinië tot Duitsland. Tal van landen willen een vinger in de (crypto en blockchain)pap. Sommige sloven zich zelfs uit om maar niets van de technologie te missen. Om al was het maar een stukje ervan binnen te halen. Gelijk hebben ze natuurlijk. Het kan hun alleen maar ten goede komen. Maar of we als adepten van crypto en blockchain daar nu zo blij mee moeten zijn? Tenslotte is bitcoin (BTC) 10 jaar geleden opgericht in een geest van anti-overheid. En met de méér dan ‘aandacht’ van Noord-Korea zijn we al helemaal niet opgezet.

 
vr 8 mrt
$10.000 per week spenderen aan bitcoin
 

Week in week uit voor 10.000 dollar BTC kopen, het is een opvallend uitgavepatroon. Het is dan ook geen ‘gewoon’ man die dit doet, maar de oprichter en CEO van Twitter en Square. Jack Dorsey dus. Hij staat al langer bekend als bitcoin bull. Nog in februari 2019 bevestigde hij zijn absolute geloof in BTC. “[Bitcoin] was something that was born on the internet, that was developed on the internet, that was tested on the internet…It is of the internet.”

 
do 7 mrt
Serveert Starbucks straks een kopje crypto?
 

Reeds in augustus 2018 verklaarde Starbucks, de Amerikaanse koffiegigant, een belangrijke rol te willen spelen in de acceptatie van digitale munten. “As the flagship retailer, Starbucks will play a pivotal role in developing practical, trusted and regulated applications for consumers to convert their digital assets into US dollars for use at Starbucks,” said Maria Smith, Vice President, Partnerships and Payments for Starbucks.En verder: “As a leader in Mobile Pay to our more than 15 million Starbucks Rewards members, Starbucks is committed to innovation for expanding payment options for our customers.”

 
di 5 mrt
VISA: het eerste grote slachtoffer van fintech?
 

142 Supermarkten en 108 tankstations in 7 Amerikaanse staten stoppen VISA kredietkaarten te accepteren. En dit per 3 april 2019. Dit is groot en veelbelovend nieuws voor financial technology, als onderdeel van de hele crypto en blockchain wereld. Want genoemde vestigingen maken deel uit van Kroger, de derde grootste supermarktketen ter wereld. Zowel Ripple als Morgan Creek Digital stichter Anthony Pompliano willen de gigant nu elk binnenhalen in ‘hun’ digitale wereld. Wint XRP (de gelijknamige munt van Ripple) of BTC (bitcoin met het Lightning Network dat Morgan Creek Digital biedt)? De verliezer is in ieder geval bekend. Krogers CFO: “Visa has been misusing its position and charging retailers excessive fees for a long time.”

 
ma 4 mrt
Warren Buffett: Crypto is “rattengif in het kwadraat”
 

Precies dat is wat de beste en rijkste belegger ter wereld verklaart over bitcoin in mei 2018. De bitcoin koers stond toen aan 9000 dollar tegenwaarde. Vijf jaar eerder reeds had zijn partner in Bershire Hathaway, Charlie Munger, de digtale munt omschreven als “rattengif”. BTC noteerde toen aan 100 dollar tegenwaarde. Andere commentaren van de 88 jarige superbelegger door de jaren heen over cryptomunten zijn minstens zo vernietigend geweest. Maar: blockchain vindt Buffett wèl “ingenieus”. Sterker nog: zijn holding heeft er voor 600 miljoen dollar in belegd.

 
ma 4 mrt
IMF directeur Lagarde over a HUGE OPPORTUNITY, een enorme opportuniteit in fintech!
 

Een korte update vanwege CKJ Crypto News, hier al meer vernoemd, we starten trouwens onze dag met deze YouTube newsfeeder. En hij heeft groot nieuws. ‘Onze onmiddellijke prioriteit moet zijn: de allerlaatste fintech, financiële technologie accomoderen’! Dat schrijft en zegt Christine Lagarde, zowat de belangrijkste topdog van het Internationaal Munt Fonds. Van toewijding gesproken… Lagarde heeft wel eerder positief gesproken over en aangedrongen op integratie en acceptatie van crypto/blockchain. Maar duidelijker dan nu kan haast niet. Zij is toegewijd, alvast gewonnen voor, én zij heeft tevens enorm veel macht. Zij vervolgt met de technologie goedkoper, betrouwbaar en toegankelijk te noemen. Het betekent ook het herdenken van de volledige financiële wereld en wetten, die bijvoorbeeld in de VS nog werken zoals een eeuw geleden (!) Niet onze woorden, beste lezrs, maar die van deze IMF directeur…hoewel we het er alleen maar mee eens kunnen zijn uiteraard… Verder nieuws over de verloren miljoenen in crypto bij Canada’s grootste cryptobeurs QuadrigaCX. 600.000 ETH zijn alvast teruggevonden. CKJ zou geen die hard Ripple fan zijn indien hij niet nogmaals zou vernoemen dat een Ripple big shot in de High Advisory Board van het IMF zit… en dat de XRP trouwens net opgenomen werd in het assortiment van Amerika’s grootste crypto trader Coinbase.

 
ma 4 mrt
Miss Bitcoin is terug van weggeweest en doet opnieuw haar zeg, interessant zoals altijd…
 

Onze (Nederlandse) Miss Bitcoin laat weer van zich horen, eindelijk, ze is ziek geweest maar nu helemaal weer terug. Waar heeft ze het vandaag over? We laten haar zelf aan het wood uiteraard. ‘In deze video bespreken we de drie meest belangrijke nieuwsitems van de week. We beginnen deze week met Coinbase. Coinbase heeft de afgelopen periode behoorlijk wat shit over zich heen gehad en daar komt nu een extra schepje bovenop. Want Coinbase gaat in zee met een veel besproken partij. Deze samenwerking bracht de #DeleteCoinbase beweging op gang en dit zette mij behoorlijk aan het denken. Tevens spreken we over de coin die Facebook aan het ontwikkelen, daar wordt namelijk steeds meer over naar buiten gebracht. Als laatste nieuwtje is er ook wat positiefs te noemen over bitcoin, want het einde van de bearmarkt komt steeds dichterbij. Als allerlaatste bespreken we natuurlijk de Technische Analyse van Bitcoin.’

 
ma 4 mrt
Zet de vierjaarlijkse lente vroeg in voor bitcoin?
 

Het is reeds tweemaal eerder gebeurd. De halvering van de beloning voor mijners om blokken van de bitcoin blockchain te valideren. In 2012 en 2016. De eerstvolgende ‘halving’ vindt plaats op ‘Reward-Drop ETA date: 24 May 2020 14:09:35′. Beleggers in het algemeen hebben de wat vreemde gewoonte om op gebeurtenissen vooruit te lopen. (Vandaar dat je vaak, wanneer het verwachte nieuws dan realiteit wordt, massale verkopen ziet.) Beleggers in cryptomunten zijn daarop toch een uitzondering. Op de twee vorige halveringen van de beloning werd niet echt vooruitgelopen. De grote koersopstoten kwamen pas na het fait accompli, het voldongen feit. Daarentegen ging de koers in aanloop naar, ook nooit lager. En kijk: voor het eerst sinds 8 maanden sluit de BTC koers in februari 2019 af in het groen. Ook technisch ziet de koersgrafiek er veelbelovend uit. Misschien zet de crypto lente deze keer wel vroeg in…?

 
za 2 mrt
Facebook: nu ook de populairste sociale media in crypto
 

De geruchten deden al langer de ronde: ook ’s werelds populairste sociale medium wil een eigen cryptomunt. De New York Times brengt het nieuws dat het project, hoewel top secret, in een vergevorderd stadium is. Een naam voor de munt die straks misschien wel door een derde van de wereldbevoking gebruikt wordt, is nog niet bekend. De prominente krant doet zelf dan maar een suggestie: de facebit. Facebook + bitcoin = facebit? Nog niet gek bedacht in feite. 2,3 Miljard Facebook gebruikers die a.h.w. de ‘facebit’ voorgeschoteld zullen krijgen. Wat zal dàt wel betekenen voor de wereldwijde acceptatie van cryptomunten in het algemeen?!

 
vr 1 mrt
Acceptatie cryptomunten en blockchain groeit
 

Reeds 13 procent van de ondervraagde online shoppers heeft bitcoin of andere munten gebruikt als betalingsmiddel. Dat betekent een toename met meer dan 700 procent tegenover 2012. In een studie over heel 2018 komt de Russische cybersecurity firma Kaspersky tot onder meer deze vaststelling. 12.448 Consumenten werden ondervraagd in 22 landen.

 
vr 1 mrt
Ontwenningscentrum voor cryptoverslaafden
 

Jawel, het Castle Craig Hospital in Scotland heeft er, sinds 2018 zelfs, een nieuw ontwenningsprogramma bij. Specifiek voor ‘verslaafden aan cryptomunten’. Kùn je daaraan verslaafd raken? Anonieme getuigenissen duiden aan van blijkbaar wel. We weten allemaal dat er zoiets bestaat als een smartphone verslaving. De Nationale Hulpgids o.m. besteedt er aandacht aan. Verslaafd zijn aan ‘cryptomunten’ gaat blijkbaar nog een stap verder, in dat smartphonegebruik of misbruik. Cryptoverslaving bestaat echt, zo rapporteren o.m. deze en deze buitenlandse bronnen. Controleer misschien voor alle zekerheid even of u ook in aanmerking komt? Kijk, luister en verwonder u!

 
vr 1 mrt
Cryptomunten in de wereld van de ‘zeden’
 

In de Engelse taal klinkt ‘zeden’ zoveel natuurlijker. Dan zegt men simpel ‘vice’, punt. Zedelijkheid of onzedelijkheid, dat laten we in het midden. Het is geen wereld waar iedereen zich vanzelfsprekend mee bezig houdt of in begeeft. Alhoewel? Misschien zijn we te ouderwets om er nu pas aandacht aan te besteden? En bent u, lezer, mogelijk beter op de hoogte van e.e.a. dan wijzelf? We laten véél in het midden, u merkt het al. Achteraf gezien mag het geen wonder heten dat, wanneer het om geld verdienen gaat, de wereld van de zeden er van de eerste bij is. Lang geleden in een ander leven hadden we wel zoiets in portefeuille als het Vice Fund.

 
do 28 feb
Heeft de Bitcoin een nieuwe bodem bereikt?
 

De grootste digitale munt ter wereld kende een dramatisch beursjaar. Het historische jaar 2017 kreeg in 2018 geen vervolg en dat kwam voor veel beleggers als een complete verrassing. De Bitcoin leek namelijk aan het einde van 2017 bijna onverslaanbaar te zijn en koersdoelen van $ 100.000 werden zelfs al genoemd. Tijdens het afgelopen jaar hebben veel cryptobeleggers het veld moeten ruimen en dat is misschien juist goed nieuws voor de Bitcoin.

De Bitcoin is dit jaar positief uit de startblokken gekomen. De prijsval van het afgelopen jaar lijkt tot stilstand te zijn gekomen en dat leidt bij sommige cryptobeleggers zelfs weer tot een voorzichtig optimisme. Uiteraard is het voor echt optimisme nog te vroeg, want er hangen nog voldoende donkere wolken boven de cryptomarkt.

 
di 26 feb
De toekomst ligt wijd open voor ‘tokenized securities’
 

We vernoemden reeds Thailand als nummer één op het gebied van digitalisering anno 2019. Voor mobiel bankieren, handel en zeker ook cryptomunten en de blockchain. In februari 2019 bewijst het Oosterse land opnieuw de voortrekkersrol op zich te nemen. Dit lezen we namelijk op Coindesk.com: ‘Thailand green lights issuance and trading of blockchain securities.’ In die ene korte zin zit uitstekend nieuws voor de crypto- en blockchain wereld. Het opent namelijk een poort naar eindeloos veel mogelijkheden. Naar markten die, zonder overdrijving, duizenden miljarden in fiatmunten vertegenwoordigen! Wat zijn blockchain of tokenized securities en waarom zijn ze van zo groot belang?

 
ma 25 feb
Bitcoin: “Het geeft niet op welk niveau je bent ingestapt”…
 

De titel kent nog een vervolg, namelijk:…’voor wie vijf jaar vooruit kijkt.’ Dàt is precies wat we moeten doen, samen. Als bezitters van en beleggers in cryptomunten. Trachten te doen, want ‘ongeduld’ is zoals bij alles in beleggen onze grootste vijand. Jawel: wijzelf zijn onze grootste vijand! We gaan hier iets ongewoons stellen, iets dat raar maar waar is. We weten tevéél. We willen ook almaar meer weten. Het dagelijkse nieuws op de voet volgen. Dat 24 uur per dag doorgaat en 7 dagen per week onophoudelijk doorkomt, als een nooit aflatende stroom. Niets willen we missen, alles willen we weten. En toch… In feite zouden we een (voldoende) aantal munten moeten kopen, en er vervolgens 5 jaar niet meer naar omkijken. Gewoon op een mooie ochtend in 2024 wakker worden, onze wallet openen en constateren…dat we miljonair zijn!

 
ma 25 feb
CKJ Crypto News: goed geïnformeerd je dag beginnen
 

“It’s a great time to be alive. We are at the beginning of a financial revolution with Cryptocurrency and Blockchain technology.” Met deze en soortgelijke enthousiasmerende woorden vat CKJ Crypto News zijn dag aan. De onze ook. Inderdaad: de man die de nieuwsservice runt brengt geïnteresseerden elke dag het belangrijkste nieuws. Over wat er gaande is in de crypto- en blokketen wereld. U kunt zich zoals 18.000 anderen reeds deden, gratis abonneren op zijn YouTube kanaal. Er zijn talloze van dergelijke video’s online. En er is elke 24 uur meer nieuws dan je kunt bijhouden. Dus wat maakt CKJ dan zo apart?

 
vr 22 feb
Jesse Lund (IBM) : Bitcoin zal stijgen naar $1 miljoen
 

[...]

Uiteindelijk verwacht de blockchain expoert dat de prijs van Bitcoin naar de 1 miljoen dollar zal gaan stijgen en dat blockchain in de toekomst een grote rol gaat spelen in financiële en technische wereld.

 
do 21 feb
Inflatie en economische crises oorzaken van vlucht naar bitcoin
 

Het bewijs is binnen! Toenemende inflatie en economische crises leidden in 2018 tot een stijgend gebruik van bitcoin. En nog enkele andere cryptomunten. We maken hier nu een big deal van, maar in feite is wat we vaststellen niet meer dan normaal. Bitcoin is onder meer daarom ook ontworpen. Dit is immers wat Satoshi Nakamoto schrijft in zijn white paper uit 2008. ‘Once a predetermined number of coins have entered circulation, the incentive can transition entirely to transaction fees and be completely inflation free.’ Dat was de theorie. En we stellen vast dat bitcoin ook precies zo werkt in de praktijk. Vergezel ons voor het bewijs zo u wilt op een reis rond de wereld…

 
wo 20 feb
Elon Musk: Bitcoin is “brilliant”
 

Goedkeuring en zelfs lof ontvangen van een van de ‘groten der aarde’ is heel fijn voor je ego. Als bevestiging van ‘goed bezig’. Zeker voor een tienjarige. Bitcoin (BTC) zag het leven pas in 2009! En meer nog wanneer dit komt van niemand minder dan Elon Musk. Zelf een technologisch genie als CEO en stichter van o.m. Tesla en SpaceX. De man is een ware visionair en een voorloper op technologisch gebied. De gedrevenheid, het intellect… Het enige dat we als minpunt in zijn ‘nadeel’ kunnen zeggen is dat hij misschien zijn tijd vooruit is?

 
wo 20 feb
Bitcoin herleeft en vliegt richting 4.000 dollar
 

De afgelopen dagen zijn gunstig geweest voor de populaire Bitcoin. Er is heel verrassend nieuws uit de hoek gekomen van JP Morgan, zij gaan namelijk hun eigen munt lanceren om hun dienstverlening en systemen te verbeteren. Het nieuws sloeg in als een bom en stuurde de Bitcoin, en andere cryptomunten, flink hoger. 

Beleggers in Bitcoin en crypto in het algemeen zullen tevreden zijn met de recente ontwikkelingen op de cryptomarkt. Zoals je kan zien op onderstaande grafiek, maakt de populaire Bitcoin een heropleving mee. De digitale munt komt aardig dicht in de buurt van de 4.000 dollargrens, eindelijk!

 
di 19 feb
Cryptomunten fors hoger (zoals voorspeld)
 

Over de hele lijn zijn op maandag 18 februari 2019 cryptokoersen gestegen en flink ook. Het overgrote deel van de 2.515 munten and counting staat in het groen. Met uitschieters van plus 40 procent. We gaan proberen deze plotse stijging te duiden. (‘Plots’ voor wie Biflatie niet leest natuurlijk.) Zoals zo vaak was het crypto- en blockchain nieuws-van-de-dag positief. Dat was het wel meer, zelfs tijdens de berenmarkt van 2018. Alleen: soms, zomaar, out of the blue, bekijkt de meerderheid der beleggers het glas als halfvol. In plaats van half leeg. Wij hebben deze rally wel zien aankomen. De depressieve fase van de beleggerscyclus had al te extreme vormen aangenomen. De cryptomarkt was eenvoudig over-verkocht. Maar misschien is er wel méér aan de hand…

 
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Personal Finance
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs