EUR/USD:
GOUD:
ZILVER:
BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
 
Cryptocurrency
ma 16 sep
De ogen van de wereld gericht op Facebooks Libra
 

Wauw, digitale munten staan echt wel in het spotlicht. Maar liefst vertegenwoordigers van 26 (!) centrale banken die zich buigen over de Libra. Dat de munt de aandacht trekt van mee van de machtigste mensen ter wereld, is nog een understatement. De Federal Reserve, de Bank of England, de BIS; allemaal leggen ze Libra onder de microscoop te Bazel, Zwitserland. Want stel je voor dat, misschien, ooit, 2,6 miljard Facebook gebruikers die Libra zullen verkiezen boven de Amerikaanse dollar…?!

 
zo 15 sep
Crypto is ‘sound money’
 

Zo concludeert News.bitcoin.com toch, vanwege de talrijke Venezolaanse burgers die hun heil zoeken in cryptomunten: ‘Distrust of the Bolivar Prompts Venezuelans to Seek Sound Money.’ De Ryver Bitcoin Cash group instrueert ter plaatse de alternatieven voor fiatgeld. Hyperinflatie tiert welig in Venezuela. Volgens een peiling heeft 88 procent van de bevolking het vertrouwen in de nationale munt, de Bolivar, verloren.

 
vr 13 sep
People’s Bank of China werkt aan digitale yuan
 

Cryptomunten worden steeds meer en meer relevant in het dagelijkse leven, en niet alleen voor consumenten. Ook grote instanties hebben interesse in digitale munten, kijk maar naar Facebook maar ook verschillende overheidsinstanties. De People’s Bank of China heeft aangekondigd dat ze op het punt staan een digitale versie van hun eenheidsmunt te lanceren.

 
do 12 sep
Frankrijk blokkeert Europese introductie van Facebook-cryptomunt libra
 

Frankrijk zal de introductie van de Facebook-cryptomunt libra in Europa tegenhouden. Dat zei minister van Financiën Bruno Le Maire donderdag bij de opening van de cryptocurrencybijeenkomst van de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO).

 
ma 9 sep
New kid…pardon: 1 miljard whale on the block
 

Voor 1 miljard dollar tegenwaarde aan bitcoin werd in één transactie op 6 september 2019 getransfereerd. De eigenaar van de wallet is onbekend, wat ook logisch is.. 94504 BTC om precies te zijn met een waarde in dollar op dat moment van 1,031 miljard. Het is Whale alert dat de enorme verschuiving van deze waarde opmerkte. Een van de mogelijke redenen is dat op die dag bitcoin futuresbeurs Bakkt open ging voor deposito’s. Wordt deze misschien de bestemming?

 
di 3 sep
Cryptobedrijven moeten zich melden bij DNB, anders gaan ze uit de lucht
 

Bedrijven die cryptomunten aanbieden zullen vanaf 10 januari 2020 vallen onder het toezicht van De Nederlandsche Bank. Alle cryptodiensten moeten zich daarom voor die datum melden bij de centrale bank.

 
di 3 sep
Cryptobedrijven moeten zich melden bij DNB, anders moeten ze uit de lucht
 

Bedrijven die cryptomunten aanbieden zullen vanaf 10 januari 2020 vallen onder het toezicht van De Nederlandsche Bank. Alle cryptodiensten moeten zich daarom voor die datum melden bij de centrale bank.

 
ma 2 sep
Bitcoin: kalmte voor de storm?
 

De volatiliteit in de bitcoinkoers is erg laag. Het handelsvolume is zelfs extreem laag. Er lijkt nauwelijks iets te gebeuren, en BTC blijft hangen rond de $9.600. Maar wie een beetje de trend van bitcoin volgt, weet dat deze toestand niet lang zal aanhouden. Verschillende indicatoren zijn bearish, maar BTC verrast de meesten van ons nog vaak. Is het de stilte voor de storm?

 
ma 2 sep
Gaat bitcoin zijn vierde parabolische stijging in?
 

Dat is toch wat Peter Brandt, de bekende technisch analist sinds 1980, als een goede mogelijkheid ziet. De man voorspelde ook de crypto berenmarkt van 2018 correct, dus zeker iemand om de nodige aandacht te geven. Het zit ‘m allemaal in de charts, de grafieken. En die beheerst Brandt als geen ander. Deze grafiek dus:

 
do 29 aug
Bitcoin aan de vooravond van een grote koersbeweging
 

Dat bitcoin (BTC) zal stijgen of dalen is geen nieuws. Maar dat de komende koersbeweging vanaf september 2019 waarschijnlijk zeer aanzienlijk zal zijn wèl. Het zal erop of eronder zijn en zoals het er uitziet gaat het om duizenden dollars. Wat te doen: alsnog positie innemen of vlugvlug toch verkopen aan $10.000? We belichten voor u de kansen.

 
wo 28 aug
Is Bitcoin het nieuwe goud of is het een bubbel?
 

Bitcoins zijn al jarenlang een erg interessante asset om te bekijken. In het jaar 2017 was de waarde van de Bitcoin enorm gestegen met meer dan 500% ten opzichte van het vorige jaar. Veel cryptomunten op de markt volgden al gauw in de voetstappen van de Bitcoin. De stijging van deze munten waren zo enorm dat zelfs de grootste beursgenoteerde bedrijven interesse in de cryptomunten toonden en er sterk aan meededen.

 
di 27 aug
Primeur: eerste Zwitserse cryptobanken een feit
 

Sygnum en SEBA Crypto AG kregen op 26 augustus 2019 de eerste Zwitserse cryptobank licenties. Waarmee de integratie van cryptomunten en blockchain technologie in de gevestigde financiële wereld gestart is. Dat uitgerekend de Zwitsers hier een voortrekkersrol spelen, is des te belangrijker. Het was de Zwitserse Financial Market Supervisory Authority die het nieuws ankondigde, tezamen met nieuwe strenge anti witwasregels voor de blockchain.

 
ma 26 aug
Bitcoin naar 10 miljoen dollar? Is de echte Satoshi Nakamoto dood?
 

Het is een voorspelling die zo mind blowing is dat ze…volkomen ongeloofwaardig wordt? Het bijzondere eraan is wel dat ze uit 2009 stamt. En afkomstig is van iemand die aan de wieg van bitcoin stond. Was computerwetenschapper en bitcoinpionier Hal Finney (VS, 1956 –2014) mogelijk zelf de illustere Satoshi Nakamoto?

 
ma 26 aug
Definitief bewijs dat bitcoin stierenmarkt nog pas begonnen is
 

Dat levert crypto researcher PlanB door te focussen op de moeilijkheidsgraad van het mijnen. Een schitterend stukje werk dat iedereen die cryptomunten aanhoudt mag geruststellen. Vergeet de dagelijkse en wekelijkse ups en downs van de cryptomarkt en kijk naar de grafiek. Waar zitten we met bitcoin (en heel wat altcoins zullen vroeg of laat volgen)? De bullmarket voor BTC is nauwelijks begonnen…

 
za 24 aug
Britse centrale bank: ‘Cryptomunten kunnen de dominantie van de dollar temperen’
 

Zo’n lovende woorden vanwege een centrale bank. Die dan ook nog eens wààr zijn. Uit een land dat steevast aan het handje loopt van de VS? Dat zal de Amerikaanse administratie vast niet graag horen. Maar het klopt: dat is wat Mark Carney als Gouverneur van de Bank of England de wereld instuurt. Of liever: dat is wat hij in de VS is gaan vertellen! Gelukkig voor hem worden behandelingen met pek en veren niet meer toegepast aldaar, toch?

 
wo 21 aug
Bitcoin krijgt stevige tik
 

De waarde van de bitcoin heeft vandaag een flinke tik gekregen. Een directe aanleiding voor de dip met 8 procent tot net geen 10.000 dollar per stuk leek er niet te zijn. Ook andere cryptomunten gingen omlaag.

 
wo 21 aug
'Brussel opent mededingingsonderzoek naar Facebooks cryptomunt libra'
 

De Europese Commissie onderzoekt of de cryptomunt van Facebook, libra, de concurrentie zal verstoren. Dat schrijft persbureau Bloomberg op basis van documenten van de Commissie. De documenten zouden eerder deze maand verstuurd zijn naar vertegenwoordigers van het libra-project.

 
di 20 aug
Dr. Ron Paul: “Ik ben absoluut pro cryptomunten”
 

De voormalige presidentskandidaat (geboren VS, 1935) was in zijn actieve leven als een van de weinige Republikeinen voorstander van ‘sound money’. ‘Gezond geld’, waarmee hij bedoelt: gelinkt aan echte waarde. De goudstandaard dus. Zelfs teruggetrokken uit de politiek blijft hij zich interesseren voor de richting die zijn land uitgaat. Wat hij met lede ogen nu moet aanzien. Zo trok de opkomst van cryptomunten wel zijn aandacht en hij is er helemaal voor gewonnen.

 
wo 14 aug
Een van ’s werelds grootste nationale investeringsfondsen belegt in cryptobeurs
 

Mubadala Investment Capital staat op nummer 13 van de grootste nationale investeringsfondsen ter wereld. Het is het eigen fonds van de Verenigde Arabische Emiraten. Mubadala gaat investeren: ‘“a seven-figure” USD amount in Abu Dhabi-based upcoming cryptocurrency exchange MidChains.’ Abu Dhabi is de hoofdstad van de V.A.E., dat uit zeven emiraten bestaat. Zou dit zeer rijke land dat doen wanneer er weinig toekomst meer zou zijn voor crypto/blockchain? Think again!

 
wo 14 aug
Waarom de bitcoin koers in augustus 2019 slabakt
 

Niet alleen voor BTC zit het tijdelijk tegen, sinds juli 2019. Toen Facebook zijn ondertussen beruchte libra cryptomunt aankondigde. Aanvankelijk was er zelfs euforie vanwege de wereldwijde publiciteit. Tot verschillende overheden zich er tegen kantten vanwege de kwalijke reputatie van het moederbedrijf op het gebied van privacy. BTC haalde in juli een recent hoogtepunt van bijna $13800. In augustus is dat net geen $11000 meer geworden. Reden tot paniek? Natuurlijk niet. Paniek is de slechtste raadgever, ook in deze.

 
ma 12 aug
China heeft een eigen cryptomunt: Digitale Renminbi is een feit
 

Bij monde van the People’s Bank of China (PBOC) Payment and Settlement division Deputy Chief, Mu Changchun, is de Digitale Renminbi klaar om gelanceerd te worden. Weten we meteen de reden waarom het land zo vijandig stond tegen bitcoin, cryptomunten in het algemeen en het mijnen ervan. China wil het (digitale) rijk voor zich! Zijn ze slim of zijn ze slim? En gelijk hebben ze. Het is tevens een enorme boon voor heel de cyrpto/blockchain wereld. Erkenning…en impact?! 1,4 Miljard mensen? Meer dan 18 procent van de wereldbevolking dat voor crypto gaat…

 
vr 9 aug
Bitcoin koers prominent op cnbc.com: een detail dat geen detail is
 

Een nauwlettende observeerder heeft een wijziging gemerkt op de Foreign Exchange pagina van cnbc.com. Dit is zoals verondersteld gekend de internationaal bekende Amerikaanse nieuwssite. Die plaatst niet zomaar de BTC koers naast die van de dollar, de euro, de Zwitserse Frank en het Britse pond. Neen, het is kenmerkend, tekenend voor het almaar toenemende belang van de digitale munt. Wij bekeken de cnbc website ook nog eens aandachtig. En bemerkten zelfs nog meer details die géén details zijn.

 
di 6 aug
Bitcoin omhoog, spanningsniveau in de wereld ook
 

Augustus 2019 is goed ingezet voor bitcoin. Na de psychologische klap van de officiële felle kritiek op Facebooks libra, lijkt het stilaan weer business as usual. En dan is de weg van de minste weerstand toch weer omhoog. BTC aan $10.000 tegenwaarde is meer $12.000 geworden in nog geen week tijd. De sterren staan mooi in lijn. Met de culminerende handelsoorlog tussen de VS en China. Dalende aandelenbeurzen. Aanwijzingen voor een nakende recessie. Een renteknip in de VS. En niet te vergeten belangrijke fiatmunten zoals de yuan die flink dalen in waarde.

 
ma 5 aug
VN: “Noord-Korea steelt miljarden met hacks”
 

De Amerikaanse aandelenbeurzen zijn vandaag met forse verliezen de handel uitgegaan. De brede S&P 500-index noteerde zelfs zijn grootste dagverlies van het jaar. Beleggers op Wall Street reageerden bevreesd op de oplopende handelsspanningen tussen de Verenigde Staten en China.

 
ma 5 aug
Prijs bitcoin schiet weer boven grens van 11.000 dollar
 

De prijs van cryptomunt bitcoin is maandag weer boven de grens van 11.000 dollar uitgekomen. Na een hoogtepunt rond 10 juli op een prijs van bijna 13.000 dollar kwam de munt in een dalende trend terecht. Maar sinds eind vorige week heeft de koers van de belangrijkste digitale valuta opnieuw de weg omhoog gevonden.

 
vr 2 aug
VK: ‘Bitcoin en Ethereum hebben helemaal geen regulering nodig’
 

Het Verenigd Koninkrijk (dat niet meer zo verenigd is) stapt ook nog eens buiten zijn grenzen. De grenzen van het door de VS toelaatbare dan wel. Net nu de Amerikaanse administratie toch duidelijk genoeg is in haar boodschap. Die libra, die mag er niét komen. En wie weet verbieden ze ook nog andere munten. Dan toch wel bitcoin als eerste, belangrijkste cryptomunt. Nou gaat hun beste (en enige) vriend, het VK, wel zijn boekje te buiten. Door officieel te verklaren dat het niét van plan is bitcoin, BTC (en ethereum, ETH) op enige manier te reguleren. Op zijn minst.

 
di 30 jul
Beleggers verkiezen bitcoin ver boven goud
 

Dat is toch de overduidelijke uitslag van een poll die CNCN Futures NOw hield op Twitter d.d. 27 juli 2019. De vraag die gesteld werd op dit populaire sociale medium was heel eenvoudig en rechttoe rechtaan. ‘Gold, silver or bitcoin?’ Ondanks de dalende trend van BTC sinds de afkeuring van Facebooks libra cryptomunt stemde 75 procent van de deelnemers voor bitcoin. (Of misschien wel net daarom?)

 
do 25 jul
Bitcoin hodlers op recordhoogte en waarom de BTC koers naar $100.000 kan
 

Het aantal bitcoin dat reeds vijf jaar of langer niet in roulatie komt, staat op het hoogste punt ooit. Zonder twijfel zijn dit de allersterkste handen. Van privépersonen of professionals die…wachten op topkoersen voor BTC?Hodlers is insider ‘slang’ of ‘geheimtaal’ voor zij die kopen & houden. Een munt aanschaffen om niet meer uit handen te geven. Zelfs van de verviervoudiging in koers van bitcoin tussen december 2018 en… waren ze niet onder de indruk. Het kon hen niet verleiden van hun dierbare digitale munten te scheiden.

 
wo 24 jul
Valse Libra’s al te koop op… Facebook
 

Facebook kondigde vorige maand de lancering van een nieuw digitaal betaalmiddel genaamd Libra aan. Het gaat om een cryptovaluta waarmee bedrijven en eindgebruikers vanaf 2020 allerlei zaken moeten kunnen betalen. Maar de munt is nog niet in circulatie of hij is al te koop. Oplichters bieden de Libra via tientallen valse profielen en groepen op verschillende internetplatformen aan. Ze doen zich voor als officiële voorverkopers van en handelaars in de Libra. Dat gebeurt vaak met het logo van Facebook of de foto van zijn CEO Mark Zuckerberg.

 
wo 24 jul
Bitcoin: koers dalend, interesse stijgend
 

Het lijkt contradictorisch. BTC is onder de psychologische grens van $10.000 gedaald in de laatste week van juli 2019. Maar toch is de interesse almaar groeiend om in bitcoin te handelen. Tenzij het om miljoenen contrarians zou gaan, maar dat is bijzonder onwaarschijnlijk. Meestal gaat de massa beleggers, ook in crypto…zoals de massa gaat. Met de neuzen dus meest in één richting. Maar het is de Amerikaanse zo-goed-als-afwijzing van de Facebook Libra, die een positieve injectie aan de markt heeft gegeven. En een negatieve.

 
wo 24 jul
Deutsche Bank maakt €3,15 miljard verlies in tweede kwartaal
 

Deutsche Bank heeft enorme problemen. 49 biljoen exposure aan derivaten, massaontslagen en nu komen ze ook nog eens naar buiten met het grootste kwartaalverlies sinds 2008. De omzet kwam in het tweede kwartaal van 2019 uit op 6,2 miljard en het nettoverlies op maar liefst 3,15 miljard euro.

 
di 23 jul
Iran: cryptomijnen is een legale, officiële industrie
 

Terwijl in het ene land crypto/blockchain verboden wordt, omarmt een ander land deze innovatieve industrie. We hebben het dan over respectievelijk India en Iran. ‘In a move easily juxtaposed with US policies on cryptocurrency, the government of Iran has officially recognized cryptocurrency mining as an independent industry.’ Elk van beide landen heeft zo zijn reden voor een compleet verschillende wettelijke houding.

 
di 23 jul
Binance CEO: “Trump talking about crypto is a good thing”
 

Dat president Trump geen fan is van crypto en digitaal geld, is geen nieuws meer. Hij heeft de afgelopen weken openlijk zijn afkeer voor digitaal geld meerdere keren geuit. Marktkenners vrezen voor een negatieve invloed op de cryptomarkt, maar volgens Binance CEO Changpeng Zhao is het net goed dat Trump over crypto praat in de media.

Changpeng Zhao, CEO van het handelsplatform Binance en beter bekend als ‘CZ’, zei dat het absoluut geen slechte zaak dat Amerikaans president Donald Trump slecht praat over bitcoin, libra en andere cryptomunten. Hij beweert zelfs dat het de cryptomarkt goed doet want Trump zorgt voor meer ‘awareness’ en maakt reclame voor digitaal geld zonder dat hij het beseft.

 
di 23 jul
Hoe je Bitcoin miljardair wordt en waarom de VS de kans van de eeuw mist
 

Bitcoin miljardair? Dat is dan worden zoals Tim Draper, bitcoin investeerder en absolute fan van de digitale munt. Draper is durfkapitaal investeerder, geboren in de VS in 1958. Zijn meest prominente investeringen zijn verder: Baidu, Hotmail, Skype, Tesla, SpaceX, Theranos, AngelList, SolarCity, Twitter, DocuSign, Tumblr, Coinbase, Robinhood, Ancestry.com, Twitch.tv en Focus Media. Het is alles geen geheim dus en u kan dit perfect imiteren, zo u wilt. Zijn eerste bitcoins, 30.000 stuks, kocht hij in 2014. De man deed enkele zeer opvallende voorspellingen omtrent bitcoin. Ze kwamen tot nog toe ook allemaal uit…

 
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Personal Finance
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs