EUR/USD:
GOUD:
ZILVER:
BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
42
kliks
40
kliks
24
kliks
 
Cryptocurrency
do 18 jul
Waarom Facebooks cryptomunt libra zo veel kritiek krijgt
 

Libra, de onlangs aangekondigde cryptomunt van Facebook, heeft sinds juni veel stof doen opwaaien. Sinds de aankondiging hebben meerdere centrale banken zich kritisch uitgelaten over de cryptovaluta en is het bedrijf onder vuur genomen in de Amerikaanse Senaat. Waarom eigenlijk? Vijf vragen over Facebooks nieuwe cryptomunt.

Laten we bij het begin beginnen: wat is libra?

 
do 18 jul
IMF: ‘Cash kan wel eens voorbijgestreefd worden door digitaal geld’
 

Dat is de essentie van het recentste rapport vanwege het Internationaal Monetair Fonds. Het is zondag 15 juli 2019 uitgebracht onder de veelzeggende titel ‘The Rise of Digital Money’. De organisatie bestaat sinds 1944 en staat heel open tegenover cryptomuten en blockchain technologie. Waar de VS administratie agressief reageert (Facebook/Libra), ziet de internationale organisatie ook de vele voordelen. Voorzitter Christine Lagarde gaat ook regelmatig met de digitale industrie in dialoog. Dialoog, dialogue in het Engels. Maar in de VS hebben ze er geen cheese van gegeten. Nou ja, het IMF zal deze Amerikaanse president en alle opvolgers vast overleven, lang nadat hun naam in de vergetelheid is verdwenen.

 
do 18 jul
‘Bitcoin aan 100.000 komt eraan. En wel hierom…’
 

Stop één procent van uw net worth (uw netto bezit) in bitcoin, wordt in onderstaande video aangeraden. Hoe zouden we dit kunnen tegenspreken. De hoofdreden is wel de halving van de digitale munt op 23 mei 2020. Beide voorgaande halveringen van de beloning voor het mijnen veroorzaakten explosieve koersstijgingen. Waarom zou het ditmaal anders zijn? Wel integendeel: dit is de winter van 2017 niet maar de zomer van 2019. Er zijn zoveel meer valabele redenen voor bitcoin om nieuwe toppen op te zoeken.

 
wo 17 jul
Bitcoin sentiment is slecht en dat is goed
 

Als contrarian ben je steeds op zoek om het tegenovergestelde te doen van ‘de markt’. Lees: de meerderheid der beleggers. O.i. is het meest de minderheid heeft gelijk. Zo is de populariteit van de zoekterm ‘bitcoin’ tanend. Zowel in Nederland als wereldwijd wordt informatie over ‘bitcoin’ steeds minder opgevraagd. Dalende populariteit bij de ‘meerderheid’ = kansen voor de ‘minderheid’. Want als iets zeer populair en veelgevraagd is dus, heeft iedereen reeds gekocht. Dus wie blijft er dan nog over om te kopen? Dalende populariteit = lage koersen. Velen verkochten reeds, en dat worden mettertijd vast allemaal opnieuw kopers. Aan welke zijde wilt u staat…?

 
wo 17 jul
Bitcoin ‘keldert’ door uitspraken in USA
 

De koersbeweging van de bitcoin is de afgelopen weken extreem volatiel geweest, de digitale munt noteert terug onder de 10.000 dollar. Eind juni was een bitcoin nog 14.000 dollar waard dankzij het nieuws over Facebook die zijn eigen munt gaat uitbrengen volgend jaar, maar in de Verenigde Staten kraken ze dit volledig af. Het gevolg? Digitale munten gingen fors lager.

 
wo 17 jul
Bitcoin zakt onder 10.000 dollar na kritiek op Facebooks Libra
 

De waarde van de bitcoin is vanavond onder de 10.000 dollar gezakt. Dat gebeurde toen Amerikaanse politici zich kritisch uitlieten over Libra, de geplande cryptomunt van Facebook. Volgens de website Coinmarketcap.com, die de waarde van honderden cryptomunten bijhoudt, was één bitcoin rond 22.00 uur ruim 9.700 dollar waard.

 
wo 17 jul
G7 wil voorkomen dat Facebook-munt uitgroeit tot alternatief voor valuta
 

De G7-top die deze week in Frankrijk plaatsvindt zal voor een belangrijk deel gaan over de plannen van Facebook om met een eigen cryptomunt te komen. De ministers van Financiën die bijeenkomen willen voorkomen dat Libra uitgroeit tot een alternatief voor reguliere valuta, aldus Franse minister van Financiën Bruno Le Maire woensdag.

 
di 16 jul
VS: ‘Cryptomunten een zaak van nationale veiligheid’
 

De cryptomarkten met bitcoin voorop zijn sinds de tweede week van juli 2019 in beroering. Aanvankelijk zorgde de aankondiging door Facebook van een eigen cryptomunt voor 2020 voor positieve opwinding. Die sloeg alras om in ernstige zorgen, want de sociale mediagigant krijgt van alle officiële kanten de wind van voren. De topman van Facebooks Calibra, de Libra wallet, David Marcus, wordt op 16 en 17 juli ondervraagd over zijn bedoelingen op Capitol Hill. Om niet te zeggen op de rooster gelegd.

 
di 16 jul
Berlijn waarschuwt voor Facebookmunt Libra
 

De Duitse regering en de Bundesbank bekijken hoe ze kunnen vermijden dat de Libra, de toekomstige digitale munt van Facebook, een alternatief wordt voor de euro. Dat schrijft de krant Bild. In België wacht de Nationale Bank voorlopig af, omdat het nog niet duidelijk is wat nu exact de plannen zijn van de internetreus.

 
ma 15 jul
Donald Trump haalt uit naar cryptomunten
 

De Amerikaanse president Donald Trump heeft uitgehaald naar cryptovaluta. In een tweet schreef hij dat ongereguleerde cryptomunten gebruikt kunnen worden voor criminele activiteiten. Over het plan van Facebook om een eigen digitale munt op te zetten zegt hij dat het socialmediabedrijf dan een banklicentie moet aanvragen.

 
ma 15 jul
Primeur: Turkije komt met een staatscryptomunt en stapt in blockchain
 

“Blockchain-based digital central bank money will be implemented.” Zo staat het in het ’11th Development Plan from the Presidency of the Turkish Republic.’ Officieel heet het ‘a central bank-issued digital currency.’ Het genoemde plan is de ‘2019–2023 economic roadmap’, officieel de richting die het land economisch uit wil de komende 5 jaar. En niet alleen dat. De Turkse overheid wil tevens de transportsector en de douane in de blockchain opnemen. Het is een boon voor de wereld van digitale munten en blokketen technologie. Het zoveelste bewijs ook dat ze hier wel degelijk zijn om te blijven…

 
ma 15 jul
Bitcoin zakt opnieuw tot 10.000 dollar
 

De waarde van de bitcoin is vanochtend gezakt tot ongeveer 10.000 dollar. Een directe oorzaak aanwijzen voor koerswijzigingen van cryptomunten is doorgaans lastig, maar de Amerikaanse president Donald Trump uitte vrijdag wel nog forse kritiek op de munt en de plannen van Facebook om een eigen cryptomunt te lanceren: de libra.

 
ma 15 jul
Fed Voorzitter Powell over cryptomunten/Nog 10.000 miljard dollar staatsschuld erbij het komende decennium
 

Na president Trump doet ook de Voorzitter van de Amerikaanse centrale bank (Federal Reserve) zijn duit in het zakje. Met een eigen visie op libra, bitcoin en de staatsschulden. Het feit alleen al dat de maatschappelijk prominentste lieden ter wereld er over spréken publiek, wil al heel wat zeggen. Want bitcoin was toch onbelangrijk, belachelijk, te negeren, te gedogen en vervolgens nu toch gevaarlijk? Maar hoe dan ook toch bijzonder vermeldenswaard blijkbaar. Er bestaat een gezegde in verschillende milieu’s: beter slechte kritiek dan helemaal géén kritiek. Als ‘ze’ over je (iets) spreken, wil dat zeggen dat je (het) bestààt.

 
ma 15 jul
VS aangemaand crypto standpunt te herzien/Gaan China en Iran samen cryptomunten mijnen?
 

Daar ziet het inderdaad naar uit. De geruchten zijn erg sterk, aanhoudend ook, en worden concreter. Chinese mijners van cryptomunten willen uitwijken naar Iran, want op hun gemak voelen ze zich niet meer in hun thuisland. “The Chinese have made requests through official channels for cryptocurrency mining in free zones,” zegt Mohammad Sharqi, managing director van de Iran Blockchain Association — een nonprofit gemeenschap die blockchain technologie promoot. Hoe de Chinese overheid daar over denkt? Als die al iets te zeggen heeft over wat haar burgers in het buitenland doen en niet doen? Cryptomunten mijnen en min of meer de Chinese wet overtreden, in dat buitenland, Iran, als Chinese burgers? Min of meer zeggen we, want de Chinese overheid heeft naar verluid zelf grote plannen voor blockchain en crypto’s. Net als de Iraanse regering zelf.

 
ma 15 jul
Bitcoin: gezonde correctie en historische stierenmarkt in wording?
 

De 13.000 dollar tegenwaarde van begin juli 2019 bleek technisch niet houdbaar en bitcoin is gecorrigeerd tot rond het 10.000 dollar niveau. De fundamenten ogen beter dan ooit. BTC wordt ondersteund door de blockchain technologie en deze heeft ook nooit stil gestaan. Haast wekelijks zien innovatieve toepassingen het licht. Zelfs een heel nieuwe ontwikkeling heeft plaatsgevonden: bitcoin, cryptomunten in het algemeen, zijn gevààrlijk. Gevaarlijk voor de ‘monetaire stabiliteit’ (die er nooit was), jawel!

 
wo 10 jul
Bitcoin domineert altcoins
 

De bitcoin koers loopt in de eerste week van juli 2019 gestaag op. De 13000 tegenwaarde in dollar wordt opnieuw aangetikt. De meeste altcoins gaan tegelijkertijd achteruit. Het is al zo vaak gebeurd. Dan wil iedereen bitcoin en worden daar alternatieve munten voor verkocht. Dan weer wil een meerderheid der beleggers beide, wat betekent dat er nieuw geld in de sector wordt gepompt. Altcoin bezitters klagen: ‘“I am 100 % into altcoins, portfolio went down to half after btc crossed $10k,” stated one anonymous trader.’ De dominantie is inderdaad erg groot met 65 procent. Dit zijn de laatste cijfers, 12:15 op 10 juli 2019:

 
wo 10 jul
Na Venezuela ook Argentinië in de ban van crypto
 

De handel in bitcoin heeft een nieuw record bereikt in Venezuela. In de eerste week van juli 2019 werden 47 miljard Venezolaanse bolivars geruld voor de digitale munt. Wat een vorig record breekt van midden juni. In Argentinië is de bitcoin ondertussen al haast even populair. De reden is dezelfde in beide landen. Torenhoge inflatie dus de plaatselijke munt verliest zienderogen aan waarde. Plus grote politieke onrust. Dit alles doet zich al veel langer voor in Venezuela met zelfs hyperinflatie. Maar Argentinië is flink aan het bijbenen in de trieste race naar…tja, waar naartoe eigenlijk.

 
di 9 jul
China wil Facebooks cryptomunt libra onder toezicht stellen
 

China wil dat de libra, de cryptomunt waar Facebook aan werkt, onder toezicht komt te staan. De munt is "onhoudbaar zonder de steun en supervisie van centrale banken", aldus Mu Changchun van de Chinese centrale bank.

 
di 9 jul
Bitcoin hash rate op historische hoogte/Uitbraak komt eraan
 

Nooit in haar tienjarige bestaan is de hash rate voor bitcoin (BTC) zo hoog geweest als in juli 2019. De hash rate is de snelheid waarmee gemijnd wordt. Het betekent dat in tegenstelling tot de tweede helft van 2018, mijnen opnieuw profijtelijk is. ‘74.5 Million tera hashes per second — up 109% year-over-year,’ om precies te zijn. Het zal vast ook met positieve verwachtingen te maken hebben. Plus het feit dat de tijd kort tot de volgende halving van bitcoin. De beloning voor het mijnen (en dus bevestigen van elk blok van de bitcoin blockchain) zal namelijk slechts de helft bedragen van nu.

 
ma 8 jul
Goldman Sachs wil méédoen: tokenization, blockchain, stablecoins, noem maar op
 

“Partez du principe que toutes les institutions financières importantes dans le monde regardent le potentiel de la « tokenisation », du « stable coin » et des paiements sans frictions.” Vertrek van het principe dat alle belangrijke financiële instellingen ter wereld kijken naar het potentieel. Dat is een statement die kan tellen, dunkt ons! Ze komt van de topman van een van Amerika’s belangrijke banken, Goldman Sachs (GS). David Solomon vertelt trouwens nog heel wat interessante zaken in het interview met het Franse Echos.

 
wo 3 jul
Waakhonden bezorgd over virtuele munt Facebook
 

Facebook kondigde onlangs vol enthousiasme een eigen virtuele munt aan, de libra. Vanaf volgend jaar zouden gebruikers daarmee geld kunnen overmaken om rekeningen te betalen en spullen te kopen. Maar de toezichthouders zijn nog niet zo enthousiast. Ze trappen op de rem en willen tijd om uit te zoeken hoe de munt in elkaar zit.

 
di 2 jul
Bitcoin krijgt rake klappen en duikt onder 10.000 dollar
 

Hoe hard het ging de afgelopen weken, zo hard gaat het nu in de andere richting. De bitcoin tikte eind juni zijn hoogste punt van de afgelopen 18 maanden aan, namelijk 13.844 dollar. Maar sindsdien zijn we opnieuw gezakt tot onder de 10.000 dollar. De daling gebeurde in fases waarbij de 10.000 dollargrens nog even als steun fungeerde maar uiteindelijk niet sterk genoeg was.

De populaire munt, de bitcoin, heeft dit jaar reeds een geweldig parcours afgelegd. Het is namelijk één van de meest rendabele beleggingen op de financiële markten, vooral door zijn uitbarsting naar 13.844 dollar. Maar zoals gewoonlijk is de bitcoin extreem volatiel en ging de munt de afgelopen dagen flink onderuit na het aantikken van zijn hoogtepunt. We noteren momenteel aan 9.800 dollar.

 
di 2 jul
Bitcoin weer onderuit na stijging van 40 procent in ruim een week
 

Cryptomunt bitcoin is donderdag weer onderuit gegaan nadat de digitale munt de laatste dagen juist aan een plotselinge opmars bezig was.

Rond 12.00 uur Nederlandse tijd werd 11.500 dollar betaald voor een bitcoin, een daling van 13 procent ten opzichte van het hoogtepunt van ruim 12.500 dollar op woensdagavond.

 
di 2 jul
G20 geeft officiële verklaring af over cryptomunten
 

Tijdens de tweedaagse summit van de G20 te Osaka, Japan, werd ook veel aandacht besteed aan het verschijnsel der digitale munten. Niet meer als tevoren te negeren, of te minimaliseren. Te waarschuwen ervoor of in de ban te doen. Anno juni 2019 is het wel degelijk geworden: rekening mee te houden! “Bitcoin will not last, but crypto’s are here to stay”, zei de oud CIA medewerker Edward Snowden nog. Nadat hij klokkenluider werd. Dat crypto’s hier zijn om te blijven, daarin heeft hij grif gelijk. Maar over de toekomst van bitcoin zelf (BTC), zijn er toch veel meer positieve standpunten en verwachtingen. Zo zou de intrinsieke waarde wel eens $45.000 kunnen bedragen.

 
di 2 jul
Bitcoin krijgt opnieuw stevige tik en zakt onder de 10.000 dollar
 

De bitcoin krijgt vandaag opnieuw een stevige tik. De cryptomunt zette onlangs, na een stevige opmars, een daling in en noteert inmiddels onder de 10.000 dollar (8.858 euro). Dat blijkt uit data van Coinmarketcap, dat de waarde van de munt bij verschillende beurzen weegt.

 
ma 1 jul
IMF voorspelt: ook centrale banken zullen cryptomunten uitbrengen
 

If you can’t beat them, join them. Dat zal het Internationaal Monetair Fonds vast denken. De invasie van digitale munten is niet te stoppen. Wanneer zelfs wereldbedrijven als Facebook al een eigen munt gaan uitbrengen? Wanneer deze digitale golf dan toch geen halt kan toegeroepen worden? Dan is het beter méé te surfen op deze tsunami. Kwestie van straks niet helemaal buitengesloten te worden als centrale banken?

 
ma 1 jul
Waarom stijgt bitcoin vooral in het weekend?
 

Het is een opvallend verschijnsel. De bitcoin koers klimt op het einde van een week. Maar vooral tijdens de weekends. ‘“It’s absolutely unique,” said David Tawil, president of crypto hedge fund ProChain Capital.’ Thenational.ae is een nieuwssite uit de Arabische Emiraten. Deze heeft een aantal theorieën over dit interessante verschijnsel. ‘Why does Bitcoin spike at weekends?’

 
ma 1 jul
Grafiek: Bitcoin zeepbel in 5 dagen tijd
 

De Bitcoin is aan een forse opmars bezig. Een aantal maanden geleden wist de grootste digitale munt ter wereld een stevige bodem neer te zetten en sinds dat moment is het erg hard opwaarts gegaan. Tijdens de afgelopen week wist de Bitcoin zelfs bijna de grens van $ 14.000 te bereiken. Daarna werd de munt echter getroffen door een forse ‘crash’. In een dag tijd wist de munt immers terug te keren richting de grens van $ 10.000. En dat doet ons ergens aan denken.

Dat de Bitcoin aan een opmars bezig is, zal de meeste beleggers niet zijn ontgaan. Aan het einde van vorig jaar heerste er groot pessimisme rondom de cryptomarkt, maar dat pessimisme lijkt nu als sneeuw voor de zon verdwenen te zijn. En dat is ook niet verwonderlijk, want de Bitcoin wist tijdens de afgelopen weken vriend en vijand te verrassen met een gigantische koersstijging.

 
wo 26 jun
Bitcoin stijgt door na slechten grens 12.000 dollar
 

Bitcoin heeft opnieuw stevig de weg omhoog gevonden. Woensdag wist de munt, die begin dit jaar nog onder 4.000 dollar noteerde, door de grens van 12.000 dollar te gaan. Inmiddels is de munt ruim 12.500 dollar waard, 38 procent meer dan een week geleden.

De laatste keer dat de digitale munt op dit niveau stond was in december 2017, even voordat de bitcoin naar 20.000 dollar steeg en daarna crashte.

 
wo 26 jun
Decentral: een Centrale Crypto Bank in wording?
 

Econoom Stephen Moore, ‘a former Wall Street Journal editorial writer and senior fellow at the Hoover Institution’, wil de eerste wereldwijde gedecentraliseerde centrale crypto bank oprichten. Het is een mondvol en tegelijk een unieke, gedurfde, mind blowing zet. En provocerend natuurlijk tot en met! U kunt zich voorstellen op wat voor tegenwind het initiatief kan rekenen?! Toch lijkt het maar de zoveelste stap in wat een razendsnelle ontwikkeling en evolutie is. Voor de blockchain techniek, voor digitale munten. De man is ook een volhouder en van alle markten thuis. Kunnen we hem een (crypto)revolutionair noemen? Vecht hij het ultieme gevecht tegen windmolens? Of is hij een opportunist…

 
wo 26 jun
Bitcoin zet zijn opmars verder: grens van 12.000 dollar ruim doorbroken
 

De bitcoin zet zijn opmars ook vandaag sterk door. De cryptomunt is al enige tijd aan het stijgen, maar de afgelopen dagen zit de vaart er duidelijk in. Inmiddels is de grens van 12.000 dollar ruim doorbroken, meldt Coinmarketcap, dat de waarde van de munt bij verschillende beurzen weegt.

 
di 25 jun
Centrale bank voor centrale banken waarschuwt voor Facebook
 

De ambities van Facebook om een eigen digitale valuta te lanceren, kunnen het internationale bankenstelsel aan belangrijke risico’s blootstellen. De sector zal mogelijk met een verlies aan concurrentie rekening moeten houden. Tevens dreigt de bescherming van persoonlijke gegevens onder druk te komen. Dat zeggen woordvoerders van de Bank for International Settlements (BIS). De instelling wijst erop dat een snel antwoord van de internationale beleidsmakers zou zijn aangewezen.

 
di 25 jun
Bitcoin zet zijn opmars verder: grens van 11.000 dollar ruim doorbroken
 

Cryptomunt bitcoin heeft zijn opmars verder doorgezet. De grens van 11.000 dollar is inmiddels ruim doorbroken, meldt Coinmarketcap, dat de waarde van de munt bij verschillende beurzen weegt.

 
ma 24 jun
Bitcoin urenlang boven 11.000 dollar
 

Cryptomunt bitcoin heeft zijn opmerkelijke opmars dit weekend doorgezet. Gisterenavond stond de digitale munteenheid zelfs enkele uren boven de 11.000 euro.

 
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Personal Finance
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs