Van dat eerste uit deze titel zijn we absoluut zeker; BTC tikt op 26 december 2020 een nieuw hoogtepunt aan van $25.000. Voor de zoveelste maal deze maand, alsof niets een verdere opgang lijkt te kunnen stoppen. Van het tweede stuk van de titel is PlanB dan weer overtuigd. Al ligt de berekening van 1 bitcoin = (slik) 280.000 dollar nog redelijk ver in de toekomst. Relatief natuurlijk, maar aan de andere kant: er kan nog zoveel gebeuren tot het jaar 2024, nietwaar?
De digitale munteenheid bitcoin heeft de grens van 25.000 dollar (circa 20.3500 euro) gepasseerd. De waarde van de cryptomunt is al een tijd aan het stijgen. Handelsplatform Bitstamp meldde zaterdagmiddag een recordniveau van meer dan 25.400 dollar.
Wanneer zelfs de Mainstream Media (MSM) bullish wordt over crytomunten… Want bovenstaande opinie komt van mediagigant Bloomberg. (Wikipedia.org: Bloomberg L.P. is een financieel dienstverleningsbedrijf, opgericht in 1981 door de New Yorkse oud-burgemeester Michael Bloomberg. Het bedrijf is gespecialiseerd in software, media en statistische data over de financiële markten.) Wel heel uitgesproken, is de nieuwsbrenger met de jaren steeds positiever geworden vis à vis digitale munten en blockchain technologie. BTC zal volgens hen zelfs zijn oude record evenaren. Dit jaar, in 2020 nog!
Geen kruis om te dragen; er is al genoeg miserie op de wereld. Maar één om fier op te zijn. Een kruis dat hoop geeft en verwachting in zich draagt. De verwachting namelijk van (veel) hogere koersen voor BTC. Zo’n Golden Cross doet zich voor wanneer de korte termijn voortschrijdend gemiddelde koers de langere termijn voortschrijdende koers (Moving Average) opwaarts doorbreekt. Meestal wordt daarbij gebruik gemaakt van het 50daags gemiddelde en het 200daags gemiddelde. Twitteraar Nunya Bizniz (letterlijk: ‘Bemoei je met je eigen zaken’) wijst hier op. En dat dit pas de zevende keer wordt in het noteren van bitcoin, sinds 2009. Om precies te zijn staat BTC op 18 mei 2020 vlak voor zo’n situatie.
Niet alleen de beurzen weten sinds het einde van maart al goede zaken te doen, ook de Bitcoin weet in positieve zin te verrassen. Onlangs wist de Bitcoin weer voor het eerst in maanden tijd de magische grens van $ 10.000 te bereiken. Ondanks deze imposante rally, moet de Bitcoin nog afstand weten te nemen van een belangrijke weerstand. En dat mag niet onderschat worden.
De Bitcoin wist tijdens de afgelopen week terug te keren naar de magische grens van $ 10.000. Uiteraard wist dit te zorgen voor het nodige enthousiasme onder de cryptobeleggers. Dit optimisme werd ondersteund door uitspraken die miljardair Paul Tudor Jones deed. Hij ziet de Bitcoin als de ultieme bescherming tegen inflatie en vergelijkt het met goud in de jaren ’70.
Geld Het delven van bitcoins wordt minder lucratief. De beloning voor degene die erin slaagt transacties te verwerken, wordt maandagavond (Belgische tijd) gehalveerd. Deze verandering was gepland en hoort bij het hele bitcoinsysteem. Beleggers en bitcoindelvers weten al jaren dat deze dag zou komen. Daarom is het de vraag of de halvering van de beloning deze keer gevolgen heeft voor de koers van de bitcoin.
De Bitcoin wist net als de beurzen medio maart een stevige bodem neer te zetten. Om precies te zijn werd de bodem op 13 maart gezet. Op die dag wist de Bitcoin aanvankelijk nog te dalen richting de grens van $ 4.000, maar wist uiteindelijk de dag hoger af te sluiten. Inmiddels beweegt de Bitcoin rond de grens van $ 9.000. Toch is een opwaartse uitbraak nog niet gerealiseerd.
De bitcoin lijkt niet immuun voor de zorgen rond de verspreiding van het coronavirus. Net zoals de aandelenmarkten is de cryptomunt flink gedaald de afgelopen dagen.
De bitcoin is vrijdag weer flink in waarde gedaald. Daarmee houdt de cryptomunt gelijke tred met de financiële markten. De vrees rond het coronavirus maakt beleggers in bitcoins nerveus.
De koersen van bitcoin et al. kleuren donkerrood rond het middaguur van 12 maart 2020. Een ware paniek, alles moet blijkbaar de digitale deur uit. ‘The King of Crypto seems to be in a free-fall associated with the global impact of the Coronavirus.
De cryptomunt bitcoin is in 24 uur tijd ruim 10 procent in waarde gedaald, nadat ook aandelen en de olieprijs zijn gekelderd. Sinds vrijdag is de cryptomunt zo'n 14 procent aan waarde verloren.
Op de site van CoinMarketCap valt te lezen dat maandag 7.864 dollar (6.882 euro) werd betaald voor 1 bitcoin. Dat is 9,94 procent minder dan 24 uur eerder.
Facebook wil het libra-project waarin het zijn eigen cryptomunt ontwikkelt naar verluidt over een andere boeg gooien. In een aangepast ontwerp waaraan met partners wordt gewerkt, accepteert het netwerk ook andere crypto’s. Het gaat dan ook om de munten die centrale banken zouden willen uitgeven. Daarmee wil Facebook ook verschillende toezichthouders, die vooralsnog terughoudend zijn, voor het plan winnen.
De bitcoin verliest weer terrein. Ruim een week geleden was de virtuele munt meer dan 10.000 dollar waard, maar de afgelopen dagen is hij gestaag weggezakt. Op vrijdag stond de koers op 8500 dollar. Ook andere cryptomunten verliezen terrein.
De bitcoin is tijdens het weekeinde weer onder de grens van 10.000 dollar gedoken. De virtuele munt zakte zaterdag in een uur tijd van ruim 10.200 dollar naar ongeveer 9900 dollar, en stond vandaag op zo’n 9700 dollar. Een directe aanleiding voor de lichte daling is niet duidelijk.
De hype rondom de Bitcoin is tijdens de afgelopen twee jaar wat gaan liggen. Door de tegenvallende prestatie van de digitale munt hebben steeds meer beleggers het cryptospeelveld verlaten. Stilletjes aan is de Bitcoin echter bezig aan een indrukwekkende opmars. En binnenkort zou de grootste digitale munt ter wereld zelfs weer in waarde kunnen gaan exploderen.
Laat ons toch niet vergeten dat er nog leven is (voorlopig toch?!) buiten het Coronavirus/Covid19. Niemand minder dan Willem Middelkoop, levenslang succesvol investeerder, is te gast in DBS. Hij laat zijn licht schijnen over bitcoin et al. Een man met gezond verstand, ook in beleggersmiddens een witte raaf. De man ook die de Kredietcrisis zag aankomen. Zijn bestseller ‘Als de dollar valt’ heeft hem op de voorgrond geplaatst; Willem is wereldberoemd (in Nederland toch). Watch and learn!
De bitcoin was gisteren voor het eerst in maanden meer dan 10.000 dollar waard. De vreugde was van korte duur, want vandaag volgde een correctie. De koers zakte van ruim 10.100 dollar naar 9.800 dollar.
Cryptomunt Bitcoin is vandaag voor het eerst sinds oktober boven de 10.000 dollar gestegen. Dat blijkt uit cijfers van cryptobeurs Bitstamp.
Is dat de reden waarom BTC bijna aan $10.000 staat op vrijdag 7 februari 2020? Want dit is nog eens wonderlijk, verwonderlijk nieuws? Zoals Jiang Zhuoer, de operator van mining pool BTC.Top zei op Weibo: Straks sterven de mensen eerder van armoede dan aan het Coronavirus! Het nieuws dat meer en meer bitcoinmijnen gesloten worden door de politie lijkt bijzonder vreemd. ‘Jiang Zhuoer, the operator of mining pool BTC.Top, revealed on Weibo last Tuesday that his mining facility and several others were shut down by the local police, citing the ongoing epidemic.’ Bij de komende halving, halvening in mei 2020 zal reeds de helft minder bitcoins op de markt komen. Maar wanneer China de mijnen allemaal sluit, wat voor effect gaat dit dan wel geven?!
Na meer dan een half jaar heeft de lunch van superbelegger Warren Buffett en de Chinese cryptomiljonair Justin Sun eindelijk plaatsgevonden. De 29-jarige Sun legde in juni vorig jaar ruim 4,5 miljoen dollar (bijna 4,1 miljoen euro) neer voor de lunch.
De koers van de bitcoin kruipt gestaag omhoog. De virtuele munt, die eind januari zo'n 8600 dollar waard was, ging in de nacht van woensdag op donderdag door de grens van 9600 dollar. Dat was voor het eerst sinds 28 oktober, blijkt uit gegevens van de site Coinmarketcap, die verschillende cryptobeurzen in de gaten houdt.
…is behoorlijk indrukwekkend! Laat ons u dat alvast meedelen. Nu hadden we hier zo graag een rijmpje op gemaakt. U kent het Engelstalige gezegde waarschijnlijk wel: ‘An apple a day keeps the doctor away.’ In het Nederlands klinkt het al minder smeuïg: ‘Een appel per dag houdt de dokter weg.’ Rijmen doet het dan al helemaal niet meer. Wat denkt u van ‘Een dollar per dag in bitcoin betekent…dat u zich slapend rijk heeft gerekend.’ Zoiets? Hmm, helemaal tevreden is ondergetekende er toch niet mee. Dus laat ons volstaan met u gewoon het resultaat mee te delen. Eén dollar per dag in BTC geïnvesteerd gedurende vijf jaar, van 2015 tot 2020, had u $22.263 opgeleverd. Anders gesteld: voor de prijs van een kopje koffie kon u een heel aardig bedrag in bitcoin hebben verzameld. Geheel ongemerkt dus, a.h.w. in uw slaap.
De Bitcoin is dit jaar uitermate goed uit de startblokken gekomen. De interesse in de digitale munt wist tijdens de afgelopen maanden weer op te laaien en inmiddels noteert de Bitcoin weer boven de grens van 9.000 dollar. En volgens kenners ligt een nieuwe prijsexplosie op de loer.
Het was te verwachten dat door het almaar uitbreidende Coronavirus de Chinese beurs aanzienlijk zou dalen op maandag 3 februari 2020. De Shanghai verloor 8,2 procent. Een verlies dat geleden was van 2007 toen de Kredietcrisis uitbrak. Deze mini crash had veel erger kunnen zijn, als de Chinese overheid geen 1.2 trln yuan ($173miljard) had geïnjecteerd. Plus dat ze het short selling heeft beperkt. Je zou je vragen kunnen stellen bij al dit kunstmatig beïnvloeden van aandelen. Want in hoeverre reflecteren ze dan nog de verwachtingen van beleggers. De waarde van de onderscheiden bedrijven. Bitcoin reageerde meteen en heel fel. BTC steeg even tot $9615. Om wat later terug te vallen tot $9350 om moment van schrijven.
Veertig procent van alle BTC in omloop beweegt al sinds twee jaar niet. Het zijn de meest vastberaden hodlers en hun aantal neemt nog eerder toe dan af. We schrijven vrijdag 31 januari 2020. De on-chain analytics firma Glassnode omschrijft het als volgt:
Tussen 2017 en 2019 hebben criminelen minstens 5 miljoen euro ontfutseld van Belgische slachtoffers via fraude met cryptomunten. Dat blijkt uit meldingen bij de FSMA. Volgens de financiële waakhond gaat het nog maar om “het topje van de ijsberg”, aangezien veel fraude ongemeld blijft.
Een digitaal token gedekt door fysiek goud. ‘We’ve combined the best of both worlds,’ staat te lezen op de site van Tether. Tether, met USDT als symbool, is een zogenaamde stablecoin. Dat wil zeggen dat ze één op één de dollarkoers voorstelt of imiteert. Stablecoins, ‘stabiele munten’, zijn bij uitstek geschikt als ‘tussenstap’ of ‘verbinding’ tussen fiatgeld en cryptomunten. Gesteld: uw cryptobezit is op een gegeven moment zodanig gestegen, dat u hoogtevrees krijgt. Want uw ADA of DASH of VET staat wel op een cryptobeurs in BTC genoteerd. Als er met bitcoin iets gebeurt, heeft dit ook een effect op uw wallet, online of offline. Dan kunt u tijdelijk uw munten en tokens parkeren in USDT.
De koers van de bitcoin loopt stevig op. Vandaag steeg de waarde van de grootste cryptomunt tot het hoogste niveau sinds begin november.
Het 50ste Wereld Economisch Forum (WEF) vindt plaats te Davos, Zwitserland. De meeting van wereldleiders en tal van prominenten duurt van 20 tot 24 januari 2020. Er is het hoofdpodium met de belangrijkste sprekers, en er vinden wel 200 nevenevenementen plaats. Tegelijk wordt in het besneeuwde bergdorpje het Blockchain Economic Forum gehouden. ‘LATOKEN (de inrichter) Blockchain Economic Forum (BEF) gathers government officials, investors and entrepreneurs to discuss potential structural change in capital markets and payments systems, to get vitalizing ideas, and explore partnership opportunities.’
De koers van de bitcoin kende een goede jaarstart. Sinds begin deze maand is de cryptomunt al bijna 22 procent in waarde gestegen. Het gaat om de grootste stijging in de eerste twee weken van een jaar sinds 2012.
De bitcoin is dit jaar sterk aan het presteren, meer bepaald de beste start van een jaar sinds 2012. Beleggers in cryptomunten zijn opnieuw optimistisch waardoor de bitcoin ondertussen 20 procent hoger noteert sinds 1 januari. Ook andere grote cryptomunten volgen het voorbeeld van de bitcoin, ethereum en XRP noteren ook ongeveer 20 procent hoger.
Het Libra-project van Facebook heeft gefaald en moet aangepast worden om in aanmerking te komen voor goedkeuring, zegt de president van Zwitserland, Ueli Maurer, tegen de Zwitserse omroep SRF. Facebook wil het project juist in het Zwitserse Genève vestigen.
Daar ziet het toch naar uit. Meer en meer komen berichten door van posters wier video’s over crypto verwijderd zijn. De reden die YouTube (automatisch?) opgeeft: “harmful content”. Sommigen zien hun accounts zelfs (tijdelijk, voor een week, om te beginnen?) verwijderd van het populaire videokanaal. Wat hangt er nou aan mijn fiets? Schadelijke inhoud? Jawel, we hopen van wel, maar dan voor the powers that be toch!
Bedankt voor je aanmelding.
Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.
Goudportal.nl
Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.
Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.
Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].
Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.
Goudportal.nl