EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
 
Cryptocurrency
do 20 sep
Opnieuw 6.000 Bitcoins gestolen
 

De Japanse cryptobroker Zaif komt voor de tweede keer dit jaar op een negatieve manier in de media. Eerder zorgde een systeemfout al voor een bijzondere situatie waarbij men zo veel Bitcoins kon kopen als men wou … gratis. Nu moet de cryptobroker een hack opbiechten waarbij zo’n 6.000 Bitcoins (en meer) werden gestolen. Goed voor een hack van $60 miljoen.

 
do 20 sep
Nieuw in de bankenwereld: Digital Asset Receipts (DAR)
 

Het is nog niet publiek naar buiten gebracht maar volgens een insider komt Citigroup, de Amerikaanse investeringsbank, binnenkort met een unieke manier om investeren in crypto volledig officieel en wettelijk te maken.

 
do 20 sep
Interpol: Bitcoin niet gebruikt bij financiering terroristische aanslagen.
 

Volgens een recent rapport van Europol zijn Bitcoin, en andere cryptocurrencies, niet gebruikt bij recente terreuraanslagen in Europa. Het meerendeel van de terroristische fondsenwerving wordt volgens Europol nog steeds uitgevoerd via het traditionele bankensysteem en remittance-diensten. Cryptovalutas blijven wel populair bij cyber-criminelen hoewel Bitcoin steeds minder gebruikt lijkt te worden. Nieuwe regels om witwassen via crypto moeilijker te maken zitten er aan te komen.

 
do 20 sep
Mondiale anti-witwas-standaard voor cryptovaluta in de pijplijn
 

De Financial Action Task Force (FATF) claimt dichtbij een akkoord te zijn over wereldwijde standaarden voor cryptovaluta. Concreet gaat het over het dichten van gaten in de internationale witwasregelgeving.

 
wo 19 sep
Multinationals gaan handelen via blockchainplatform
 

Vijftien grote internationale bedrijven, waaronder Shell, ING, ABN AMRO en Rabobank, werken samen aan een op blockchain gebaseerd handelsplatform. Voor de ontwikkeling hebben ze samen een nieuwe onderneming opgericht genaamd Komgo, die voor het einde van het jaar online moet gaan.

 
di 18 sep
Ripple lanceert binnen de maand commercieel product voor XRP
 

Ripple is het bedrijf dat cryptomunt XRP creëerde. XRP is na Bitcoin en Ethereum ’s werelds 3e grootste cryptomunt. Maar tot op heden was de populariteit van het bedrijf Ripple vooral te danken aan een product dat de cryptomunt XRP niet gebruikte. Daar komt volgens een van de topmannen bij Ripple binnenkort verandering in.

Sagar Sarbhai, hoofd regulatory relations voor Ripple in Azië-Pacific en het Midden-Oosten, zei dat Ripple veel vooruitgang boekt om een commercieel product te lanceren van xRapid. xRapid is de technologie van Ripple die de XRP token wel gebruikt.

 
ma 17 sep
Crypto miljardair Mike Novogratz: ‘De crypto bubbel is leeg, dit is de bodem’
 

Mike Novogratz, voormalig succesvol hedgefundmanager op Wall Street die terug uit pensioen kwam om in cryptomunten te investeren, ziet het einde van de crypto crash. Volgens de oprichter en CEO van Galaxy Digital Capital Management is de crypto bubbel leeg gelopen. Afgelopen week hebben we de bodem van de crash gezien, aldus Mike Novogratz.

Novogratz sloeg een tijdje geleden de handen in elkaar met Bloomberg om de Bloomberg Galaxy Crypto Index te lanceren. Dit is een index bestaande uit 10 van de grootste cryptomunten in USD, waaronder Bitcoin, Ether, Monero, Ripple’s XRP en Zcash. Volgens de crypto miljardair heeft deze index zijn bodem bereikt.

De index zette namelijk een rebound in op een technisch zeer interessant niveau.

 
ma 17 sep
Bitcoin toevoegen aan je investerings-portfolio: beter vroeg dan laat.
 

Jonathan Cheesman schreef recent een artikel waarin hij de redenen uiteenzet om te investeren in Bitcoin. Het artikel is gericht op investeerders en laat zien waarom niet-censureerbaar, onafhankelijk, digitaal geld (welke ook een of 'store of value' kan zijn) waarde heeft. De behoefte aan deze vorm van geld wordt steeds groter in een tijdperk waar centrale banken de controle over het financiële stelsel lijken te verliezen. Wat hem betreft zouden alle investeerders Bitcoin moeten opnemen in hun portfolio.

 
ma 17 sep
ECB wil nog geen digitale munt voor eurozone
 

De Europese Centrale Bank (ECB) is nog niet van plan een digitale munt uit te geven in de nabije toekomst. Dat heeft ECB-president Mario Draghi vrijdag geschreven aan een lid van het Europees Parlement.

Volgens Draghi is de eurozone nog niet aan deze verandering toe. "De ECB en het eurosysteem hebben momenteel nog geen plannen om een digitale munt in te voeren", schrijft Draghi in de brief. 

 
ma 17 sep
Tim Draper: ‘Cryptomarkt van $80.000 miljard in 15 jaar is niet onmogelijk’
 

Succesvol beleggen in cryptomunten is een kwestie van geduld, … veel geduld. Maar dat geduld kan dan ook voor een gigantische beloning zorgen. Momenteel staat de cryptomarkt op een waardering  van zo’n $200 miljard. Over 15 jaar kan dit stijgen naar $80.000 miljard, zegt durfkapitalist Tim Draper. Het moet nog allemaal beginnen.

En er is nog een (groot) voordeel aan de toekomst van de cryptomartk.

 
ma 17 sep
Is Bitcoin dood? Ruim 100.000 Nederlanders stappen uit cryptocurrencies
 

Uit onderzoek van Kantar TNS (voorheen bekend als TNS NIPO) blijkt dat men in Nederland massaal uit Bitcoin en andere cryptocurrencies stapt. Is Bitcoin dood? Dat is de vraag die wij ons stellen met deze massale uitloop van crypto-investeerders. Het afgelopen half jaar hebben ruim 100.000 Nederlanders hun geld weggehaald bij de Bitcoin, Ethereum, Ripple en Monero's van deze wereld. Is de bear market de genadeklap geweest voor de Nederlandse Bitcoin investeerder of is er nog hoop voor de toekomst?

 
do 13 sep
100.000 Nederlanders minder in cryptomunten
 

In het laatste halfjaar hebben zo'n 100.000 Nederlanders afscheid genomen van hun cryptomunten, volgens onderzoeksbureau Kantar NPS. Ongeveer 480.000 Nederlanders bezitten nu nog virtuele munten. 

Volgens het bureau is de daling te wijten aan de dalende koersen. Toen de bitcoin en andere munten vorig jaar in korte tijd veel meer waard werden, trok dat beleggers aan.

 
do 13 sep
Bitcoin in 2018 lijkt veel op Bitcoin in 2015 … en dat is goed nieuws
 

De prijs van Bitcoin in 2018 is op zijn minst gezegd zwak te noemen. ’s Werelds grootste cryptomunt piekte in december 2017 nog rond $20.000 maar zit al maanden in een stevig verval. De daling van 2018 kan je voor een groot deel vergelijken met de daling van 2015. En dat is goed nieuws.

 
do 13 sep
Cryptocrash > dot-com bubble
 

Nog geen jaar geleden scheerde crypto hoge toppen maar vandaag de dag blijft er niet veel meer van over. Sinds deze week is de crash groter dan de internetzeepbel die barstte in het jaar 2000. De cryptomarkt noteert immers al 80 procent onder zijn hoogtepunt begin dit jaar.

Eén bitcoin aan 20.000 dollar per stuk, waar is de tijd. Dat was minder dan een jaar geleden, toen heerste er een ongelofelijke hype op de cryptomarkt, iedereen wou digitale munten waardoor de prijzen de pan uit swingden. Vandaag ziet dat plaatje er echter anders uit, de interesse in digitale munten zit momenteel op een laag pitje en dat vertaalt zich in een forse waardedaling van de markt.

 
wo 12 sep
Eerste Amerikaanse lobbygroep voor cryptovaluta is een feit
 

Grote Amerikaanse cryptovalutabedrijven richten een lobbyclub op, die hun belangen over moet brengen aan beleidsmakers en toezichthouders. De Blockchain Association zou de eerste lobbyorganisatie voor deze bedrijfstak worden.

 
di 11 sep
Belegger ging 'all-in' op bitcoin en zag droom in vervulling gaan. Maar dat bleef niet duren
 

Sean Russell hield de markt van cryptomunten al jaren in het oog, toen hij eind november 2017 besloot om ‘all-in’ te gaan. Hij belegde al zijn spaargeld, zo’n 100.000 euro, in bitcoin. Een maand later was zijn investering al meer dan 430.000 euro waard. Maar de droom duurde niet lang.

 
ma 10 sep
Citigroup haast zich om 'Bitcoin security product' te lanceren vóór concurrentie
 

Citigroup is momenteel in een heuse Bitcoin race verwikkeld met de grootste banken ter wereld. Het doel van Citigroup is om een Bitcoin handelsproduct op de markt te brengen vóór de concurrentie dit voor elkaar krijgt. Citigroup springt zelfs door legale hoepels om dit allemaal voor elkaar te krijgen, zo graag wil het een Bitcoin security product op de markt krijgen. Het gaat om een verhandelbaar, fysiek Bitcoin product voor klanten van Citigroup. Het zou bovendien verder moeten gaan dan standaard Bitcoin futures.

 
ma 10 sep
Vitalik Buterin (Ethereum): ‘Sterkste groei is achter de rug’
 

Volgens Vitalik Buterin, medeoprichter van Ethereum, ligt de grootste groei van cryptomunten achter ons. Die groei bereikte een top in december 2017. Vandaag heeft zo goed als iedereen wel eens gehoord van cryptomunten of blockchain. Dat betekent dat de sector in een volgende fase terecht komt. ‘Maar de groei van x1.000-rendementen gaan we niet meer meemaken’, aldus Buterin.

Op een conferentie in Hong Kong zei Buterin in een interview met Bloomberg dat de ‘awareness’ van cryptomunten al gepiekt heeft. Vorig jaar gingen cryptomunten x10, x100 of zelfs x300. Maar die groei gaan we niet meer zien.

 
ma 10 sep
Crypto Market Cap gedaald tot onder $200 miljard
 

De cryptomarkt is weer fors in elkaar gezakt. De Crypto market cap staat inmiddels weer onder de $200 miljard. Verder in uw wekelijkse Crypto Biflatie Bulletin (CBB): De markt voor fysieke crypto pinautomaten zal naar verwachting elk jaar met 50% groeien. In Californië kun je je vrijlating op borgtocht nu ook met bitcoin betalen. De Belgische Raad van State smeekt om wettelijke regelgeving omtrent cryptomunten want ziet ernstige juridische complicaties opduiken. En computergigant IBM stelt een nieuw wereldwijd betaalsysteem voor dat op crypto’s & blockchain draait.

 
vr 7 sep
Belgische denktank geeft Europa advies over regulering cryptomarkt
 

Komend weekend (vrijdag en zaterdag) buigen de Europese Ministers van Financiën zich over de ontwikkelingen op de Europese cryptomarkt. In het Oostenrijkse Wenen komen de ministers samen. De Belgische denktank Bruegel heeft een rapport klaar met adviezen voor de regulering van de Europese cryptomarkt.

 
vr 7 sep
Cryptocrisis blijft maar duren: bitcoin daalt spectaculair en trekt andere munten mee in afgrond
 

Na een korte heropleving is de bitcoin deze week opnieuw in vrije val. De munt verloor in amper 14 uur 1.000 dollar aan waarde en nam daarbij andere cryptomunten met zich mee. Zo verloor de op één na grootste munt ethereum woensdag meer dan 20 procent aan waarde.

 
do 6 sep
Nieuwe Crypto Crash nadat Goldman Sachs plannen voor Crypto Trading Desk annuleert
 

Net op het moment dat de cryptomarkt terug op zijn poten terecht kwam, krijgt het een nieuwe mokerslag te verduren. Invloedrijke zakenbank Goldman Sachs maakt een bocht van 180 graden wat cryptomunten betreft. De plannen voor een Crypto Trading Desk worden voor onbepaalde tijd uitgesteld.

 
do 6 sep
Bitcoin 1.000 dollar minder waard in 14 uur
 

De waarde van cryptovaluta is voor de tweede dag op rij fors gedaald. De bekendste van de munten, de bitcoin, verloor op 14 uur tijd meer dan 1.000 dollar en was donderdagochtend op het handelsplatform Bitstamp nog 6.253 dollar waard.

 
do 6 sep
Goldman Sachs opent dan toch geen crypto handelsplatform?
 

Enkele maanden geleden lazen we dat Goldman Sachs van plan was om een handelsplatform op te starten uitsluitend bedoeld om digitale munten de verhandelen. Het project zou dit jaar nog van start moeten gaan maar daar bestaat nu veel twijfel over, wordt het project geannuleerd?

Goldman Sachs Group Inc. was van plan om als eerste grote Wall Street speler een handelsplatform voor digitale munten op te starten gezien de grote interesse bij het breder publiek. Maar volgens Business Insider heeft men het project gestaakt en zal het handelsplatform er toch niet komen.

 
wo 5 sep
Bitcoin ETF afgewezen "omdat het niet in traditionele plaatje past", aldus Abra CEO
 

De cryptocurrency industrie past niet in het archetypische plaatje van de financiële wereld. Dat is volgens Abra CEO Bill Barhydt de hoofdreden voor het afwijzen van de Bitcoin ETF's van afgelopen weken. Wel gelooft hij er sterk in dat er komend jaar overtuigend toestemming wordt gegeven voor een Bitcoin ETF, simpelweg omdat de vraag naar een dergelijk product té groot is. De Securities & Exchange Commission (SEC) moet zich dan wel comfortabel voelen met het kaliber aan kandidaten dat een ETF-aanvraag doet.

 
wo 5 sep
Brusselse denktank: EU moet regels stellen voor cryptovaluta
 

De Europese Unie moet algemene regels voor cryptovaluta opstellen en onderzoeken hoe de digitale munteenheden worden verhandeld. Dat stelt Brusselse denktank Bruegel in een rapport gericht aan Europese ministers van financiën.

 
wo 5 sep
IBM lanceert (met Stellar Lumens) officieel concurrent voor Ripple
 

In oktober vorig jaar kwam Stellar Lumes uit het niets tussen de populairste cryptomunten door een samenwerkingsakkoord met technologiereus IBM. Minder dan een jaar later wordt het project uit de Beta-fase gehaald en officieel gelanceerd. Het doel is om grensoverschrijdende financiële transacties te revolutioneren. Het project wordt hiermee een te duchten concurrent van Ripple.

 
wo 5 sep
Financiële waakhond waarschuwt opnieuw voor cryptofraudeurs: "Dé hype van het jaar. Ook oplichters weten dat"
 

De FSMA stuurt een nieuwe waarschuwing uit voor oplichters die beleggers warm maken voor cryptomunten, zoals bitcoin. De financiële waakhond heeft 78 sites opgelijst met aanwijzingen van fraude.

 
wo 5 sep
Microsoft wordt in alle stilte een blockchain grootmacht
 

In alle stilte is Microsoft bezig om al zijn diensten te overbruggen met het gebruik van blockchain. 3 jaar geleden was Azure van Microsoft (na AWS van Amazon de belangrijkste speler in clouddiensten) het eerste cloudplatform dat blockchain integreerde. Vandaag wordt blockchain doorgetrokken naar andere diensten. Zo wordt Microsoft een van de dominante blockchainspelers.

 
wo 5 sep
CBOE lanceert eind dit jaar futures op Ethereum
 

De Chicago Board Options Exchange (CBOE), een van de belangrijkste en grootste handelsbeurzen ter wereld, is bezig met de lancering van futures op Ethereum. Vorig jaar in december was de CBOE de 2e beurs die futures lanceerde op ’s werelds grootste cryptomunt Bitcoin. Eind dit jaar wil de CBOE dit overdoen met ’s werelds 2e grootste cryptomunt, Ethereum.

 
ma 3 sep
Bitcoin shorts stijgen razendsnel: Ruim 10.000 BTC geshort in 3 uur
 

Een intereressante beweging op de markt van de Bitcoin shorts de afgelopen dagen: de stijging in BTC short contracten is opvallend. Vooral vandaag leken zeer veel mensen te gokken op een negatieve beweging van Bitcoin. In 3 uur tijd werden er ruim 10.000 bitcoins gewed op Bitfinex, hopend dat de koersen snel zouden dalen. Op korte termijn heerst er dus duidelijk een overwegend negatief sentiment, omdat we zo snel over de $7000 USD schoten. Maar is het ook een uitgelezen kans om nu in bitcoin te investeren?

 
ma 3 sep
Bitcoin transacties groter dan PayPal
 

Men zegt wel eens dat Bitcoin geen toekomst heeft wegens problemen met de snelheid en de schaalgrootte. Maar volgens ARK Invest crypto analist Yassine Elmandjra, is dat niet belangrijk. Bitcoin zal Visa of Mastercard niet snel benaderen, maar het is wel een speler als PayPal voorbij gestoken wat de waarde van transacties betreft. En dat is veel belangrijker.

 
ma 3 sep
Aantal bitcoin zoekopdrachten zijn afgelopen tijd flink gedaald
 

Het lijkt erop dat mensen hun interesse in de bitcoin aan het verliezen zijn als we kijken naar de Google zoekvolumes. Sinds december 2017 is het aantal bitcoin zoekopdrachten fors gedaald. Dit blijkt uit wereldwijd onderzoek dat online marketingplatform SEMrush in de maand augustus heeft uitgevoerd.

 
ma 3 sep
De blockchain-hype is over. Lang leve de blockchain!
 

Hier op Bitcoinspot.nl zijn we er al langer van overtuigd dat blockchain voornamelijk geschikt is voor digitaal geld zoals Bitcoin. Helaas is ons de afgelopen jaren verteld dat blockchain de oplossing is voor ongeveer alles. Verkiezingen, supply-chain ketens, het kan niet op. Jesse Frederik geeft in zijn recente artikel aan dat blockchain: 'een oplossing is voor bijna niets' en dat levert dus wat weerstand op bij blockchain-believers. Hoewel zijn artikel de blockchain-hype goed ontmaskert, slaat hij wellicht de plank toch mis.

 
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs