EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
13
kliks
Bron: Edelmetaal-info.nl
9
kliks
 
Cryptocurrency
vr 25 mei
Cryptomunten nu is als het internet in 1994
 

2018 is tot nu toe nog niet het jaar van de cryptomunten. Maar de ontwikkeling van de technologie bevindt zich nog in een bijzonder vroege fase, zegt Chris McCann van Greylock Partners. Dan is volatiliteit niet abnormaal. McCann vergelijkt de huidige ontwikkeling van cryptomunten met het internet van 1994.

M.a.w.: cryptomunten staan nog bijzonder vroeg in hun ontwikkeling. En dat kan 2 dingen betekenen: cryptomunten kunnen zoals het internet de wereld veranderen of het kan nog altijd aflopen met een sisser.

 
vr 25 mei
Mijn Vastgoed: Vastgoed via de blockchain voor iedereen
 

Een nieuw blockchain project van Nederlandse bodem. Op 1 juni 2018 gaat de Public Token Sale van Mijn Vastgoed officieel van start. Het 8-koppige team achter deze startup wil investeren in vastgoed mogelijk maken voor iedereen. In principe zou elke Nederlander van 18 jaar en ouder al letterlijk voor een paar euro kunnen investeren via de blockchain in Nederlands vastgoed. De Whitepaper (oftewel het hele plan) van Mijn Vastgoed is hier (PDF alert) te vinden. Via de komende Initial Coin Offering (ICO) worden investeerders gezocht die dividendtokens willen aanschaffen.

 
do 24 mei
Cryptomunten verliezen $50 miljard in 2 dagen
 

Het herstel dat cryptomunten begin april hebben ingezet, wordt opnieuw gefnuikt. Nadat Bitcoin niet door de grens van $10.000 kon breken, zit de grootste cryptomunt ter wereld weer in vrije val. Bitcoin noteert terug onder $8.000 en neemt de altcoins mee. Super Crypto Bull Tom Lee blijft echter positief en bevestigt zijn koersdoel van $25.000.

 
do 24 mei
Google wilt oprichter van Ethereum in dienst nemen voor eigen project
 

Vitalik Buterin, oprichter van de tweede meest populaire cryptomunt Ethereum, wordt op de voet gevolgd door Google. Dat liet hij weten aan de hand van een tweet waarin hij een screenshot postte van de mail die hij had ontvangen waarin Google hem een job aanbiedt. Iets later postte hij een nieuwe tweet met de vraag of hij moet ingaan op de aanbieding van Google.

 
do 24 mei
Rijkste man van China: “Blockchain is geen bubbel, Bitcoin wel een bubbel”
 

De rijkste man van China is Jack Ma. Miljardair en één van de meest invloedrijke Chinese ondernemers. Van AliExpress tot Hollywood: Ma’s invloed reikt steeds verder. In 1999 richtte hij de Alibaba groep op en de rest is geschiedenis. Veel mensen, vooral Chinezen, luisteren naar zijn ideeën. Op de tweede World Intelligence Conference in Tianjin toonde hij zich een groot voorstander van blockchain, als gedecentraliseerde technologie. Hij is er trouwens al jaren praktisch mee bezig met zijn bedrijven en doet ook intensief onderzoek naar blockchain. Maar: “We don’t care about Bitcoin”, aldus Ma.

 
wo 23 mei
Bitcoin duikt onder 8.000 dollar: “Belangrijk kantelpunt”, zegt expert
 

Economie De bitcoin is vandaag onder de grens van 8.000 dollar gedoken, het laagste punt in 35 dagen. Maar volgens crypto-expert Rodrigo Marques heeft de munt een belangrijke ondergrens bereikt. “De bitcoin zal de komende zes maanden herstellen tot 20.000 dollar”, zegt hij.

 
wo 23 mei
Fans herdenken Bitcoin Pizza Day: de dag waarop deze man bitcoins ruilde voor pizza en zo 70 miljoen euro misliep
 

Op 22 mei 2010 beging de Amerikaan Laszlo Hanyecz mogelijk de grootste vergissing van zijn leven. De programmeur besloot een aantal van zijn bitcoins te ‘investeren’ in een afhaalmaaltijd. Hij ruilde 10.000 bitcoins, destijds ongeveer 35 euro, tegen twee grote pizza’s. Geen slechte deal, ware het niet dat een bitcoin tegenwoordig bijna 7.000 euro waard is. Nu, acht jaar later, wordt de noodlottige transactie nog steeds jaarlijks herdacht door fans van de cryptomunt.

 
wo 23 mei
Salaris in bitcoin? Bij dit Nederlandse bedrijf is het inmiddels mogelijk
 

De bitcoindienst BTC Direct betaalt haar medewerkers vanaf juni 2018 een deel van het salaris in bitcoin. Dat is uniek, want geen enkele organisatie in Nederland betaalt vaste medewerkers uit in cryptocurrency.

Meer dan een half miljoen Nederlanders bezit bitcoin of andere cryptomunten. Dit onderstreept de potentie voor alledaags gebruik van cryptovaluta. Noud Peters, medewerker finance van BTC Direct:

 
wo 23 mei
“Er is een behoorlijke kans dat Bitcoin waardeloos wordt”, zegt econoom van Vanguard
 

Joe Davis, senior econoom bij een van de grootste fondsenbeheerders en aanbieders van ETFs ter wereld, heeft het niet voor Bitcoin. Volgens Davis is Bitcoin een bijzonder speculatieve belegging die een behoorlijke kans heeft om op een dag waardeloos te worden. Hij raadt niet aan om historische activa met een bewezen trackrecord om te ruilen voor Bitcoin.

Bitcoin is geen munt, zegt Davis. Het is een slechte belegging en de reden van bestaan van Bitcoin, een munt die niet gecontroleerd wordt door een overheid, kan wel eens de reden van de ondergang worden.

 
di 22 mei
Over cryptomunten en de nieuwe economische crisis in wording
 

Business Insider stelt dat de volgende economische crisis een kantelpunt zal gaan vormen voor de acceptatie van cryptomunten door het grote publiek. Dat zo’n crisis er aankomt, zeker in de VS, lijkt een gegeven feit. Sinds 1776 vonden er al 19 grote crashes, berenmarkten, crises en recessies plaats. Daarna herpakte de (wereld)economie zich wel telkens – dus waarom zou dat nu anders zijn? Wel, net omdat er vandaag ‘a new kid on the block‘ is. Een nieuwe ‘speler’, namelijk de snel groeiende markt van de blockchain en bijbehorende cryptomunten. Dit is potentieel valabel alternatief voor als of wanneer de Amerikaanse dollar zijn status van wereldmunt zou verliezen.

 
di 22 mei
Steven Wozniak: “Bitcoin and blockchain are the next major IT revolution”
 

De mede-oprichter en grootaandeelhouder van het alom bekende technologiebedrijf Apple heeft nogmaals Bitcoin en zijn onderliggende blockchain-technologie de hemel in geprezen. Steve Wozniak sprak over de financiële innovatie en de toekomstige impact van crypto en blockchain tijdens de ‘WeAreDevelopers World Congress’ in Wenen de afgelopen week.

Steve Wozniak is een grote liefhebber van nieuwe technologische ontwikkelingen. Hij steekt het niet onder stoelen of banken dat hij tevens een grote voorstander is van bitcoin en de opkomst van andere digitale munten die het traditionele financiële systeem helemaal zouden kunnen veranderen.

 
di 22 mei
JPMorgan gaat crypto strategie uitwerken
 

Vreemde beslissing, toch? Niet zo lang geleden zei CEO Jamie Dimon dat, als hij iemand van zijn werknemers zou betrappen op de handel in crypto, hij ze zou ontslaan. En nu blijkt er een crypto strategie te worden uitgewerkt waarvoor de bank recentelijk een jongeman van 29 jaar heeft aangenomen. Het crypto team van JPMorgan wordt dus flink uitgebreid.

 
vr 18 mei
Een blik achter de schermen van een cryptomijn in IJsland
 

Kitco nieuwsanker, Daniella Cambone, ging op bezoek bij de HIVE Blockchain Technologies cryptocurrency mining in IJsland. De cryptomijn is er gelegen op een vulkaan. Het koude klimaat en de aanwezigheid van groene energie maken IJsland perfect voor het mijnen van cryptomunten. Deze video geeft een blik achter de schermen.

 
vr 18 mei
Paypal CFO : “Bitcoin te volatiel voor winkeliers en handelaren”
 

John Rainey, CFO van de betaalmaatschappij PayPal, beweert dat de prijsvastheid van de bitcoin te wispelturig is waardoor de digitale munt niet kan gebruikt worden als effectief betaalmiddel, althans voor winkeliers en handelaren. De bitcoin, maar ook andere digitale munten, zijn volgens Rainey momenteel te volatiel om zekerheid te bieden. 

 
vr 18 mei
De 2e grootste aandelenmarkt van Duitsland gaat Bitcoin, Ethereum, Litecoin en Ripple aanbieden
 

Er beweegt heel wat onder de grote aandelenbeurzen wereldwijd. Börse Stuttgart, de 2e grootste aandelenmarkt van Duitsland en een van de grootste in Europa, gaat zich nu ook bezighouden met het verhandelen van cryptomunten. Later dit jaar hoopt Börse Stuttgart een app klaar te hebben die de handel in cryptomunten veel gemakkelijker moet maken.

 
vr 18 mei
7 redenen waarom mensen nog steeds het crypto-licht niet zien
 

Wij hebben al enkele jaren het licht gezien wat cryptomunten betreft, maar niet iedereen is even snel overtuigd. En dat is jammer, want er zijn veel interessante en boeiende dingen waar te nemen in de cryptowereld. Er zijn dan ook verschillende redenen waarom mensen niet overtuigd geraken. Heb jij het crypto-licht al gezien? Of laat jij jou verblinden door een van deze ‘excuses’?

Dit zijn de voornaamste redenen waarom een meerderheid nog steeds in het donker tast wat cryptomunten betreft. Zo zien ze een lucratieve business aan hun neus voorbij gaan.

 
do 17 mei
Nasdaq lanceert crypto trading platform mogelijk al op 14 juni
 

Een combinatie tussen de technologie van ’s werelds grootste beurs voor technologieaandelen (en 2e grootste aandelenbeurs ter wereld) en cryptomunten moet vonken geven. Dat is dan ook wat we mogen verwachten vanaf 14 juni, dan lanceert Nasdaq-filiaal DX mogelijk al zijn eigen crypto trading platform.

 
do 17 mei
Het kamerdebat over cryptovaluta laat zien dat de politiek Bitcoin niet begrijpt
 

Het kamerdebat over cryptovaluta toont aan dat de politiek Bitcoin niet begrijpt De kamer debatteerde op 16 mei 2018 over cryptovaluta zoals Bitcoin. De aanvrager van het debat, Dhr Paternotte, en de minister van Financien erkenden beide dat Cryptocurrency en Blockchain een aanjager kunnen zijn voor innovatie en dat we deze niet in de kiem moeten smoren. Ze pleitten echter allebei voor een nieuwe Bitcoin en laten daarmee zien dat ze niet snappen waar het bij Bitcoin om draait: Financiele soevereiniteit. We hebben het debat voor je op youtube gezet en soundcloud.

 
do 17 mei
Goldman Sachs lanceert zijn eigen cryptomunt
 

Binnenkort zal je kunnen betalen met een cryptomunt uitgegeven door een van ’s werelds machtigste banken. Maar voor je euforisch wordt, moet je toch even stil staan bij de werking van de cryptomunt. Veel verschil met een Amerikaanse dollar is er namelijk niet.

 
do 17 mei
New York Stock Exchange zorgt voor revolutie in cryptoland
 

Steeds meer ‘traditionele’ financiële instellingen willen hun deel van de crypto-koek. Technologiebeurs Nasdaq onthulde al plannen om cryptomunten te verhandelen, nu wil ook de New York Stock Exchange meedoen. Maar de NYSE kan voor een echte revolutie zorgen door hun bijzondere manier van handel.

 
wo 16 mei
Vicepresident Goldman Sachs ruilt job in voor eigen cryptobedrijf
 

We lazen het eerder al, de cryptowereld trekt steeds meer volk aan uit de traditionele bankwereld. Maar wie riskeert het om een jarenlange carrière te beëindigen bij een prestigieuze zakenbank om verder te gaan bij met cryptobedrijf waarvan men niet eens zeker weet hoe het toekomstige traject er zal uitzien? Chris Matta, vicepresident bij Goldman Sachs, vindt het alleszins het risico waard om te sprong te wagen.

 
wo 16 mei
Parijs heeft een eigen eco-munt
 

Voortaan kan in een aantal handelszaken in Parijs ook een betaling met de Pêche, een lokale munt, worden gedaan. De munt moet volgens Lucas Rochette-Berlon, voorzitter van de initiatiefnemende organisatie Une Monnaie Pour Paris, vooral een sociale en solidaire handel ondersteunen. De Pêche kan worden verkregen tegen de inruiling van euro's, waarna de alternatieve munt in de lokale economie kan worden geïnjecteerd.

Op dit ogenblik zijn slechts een dozijn winkels bij het initiatief betrokken, maar Rochette-Berlon hoopt een snelle uitbreiding te kunnen realiseren. Parijs volgt daarmee onder meer het voorbeeld van de Brixton Pound en Bristol Pound in Groot-Brittannië en de BerkShares in Massachusetts.

 
di 15 mei
Beursgigant Nasdaq komt volgende maand met een eigen cryptocurrency Exchange: DX
 

Beursgigant NASDAQ komt volgende maand met een eigen cryptocurrency Exchange: DX Ook de Nasdaq gaat mee doen aan de cryptocurrency revolutie met zijn eigen exchange, DX genaamd. De beurs van Nasdaq zal geen transactiekosten rekenen maar kost ongeveer 10 euro per maand. Ze hebben een hoop mee: ze zijn een vertrouwde naam, de beurs is gereguleerd en maakt gebruik van bewezen technologie. Waarschijnlijk zullen in het begin alleen Bitcoin, Bitcoin Cash, Ethereum, and Litecoin verhandeld worden. Amerikanen mogen trouwens voorlopig nog geen gebruik maken van DX.

 
di 15 mei
CME bijna klaar voor Ethereum futures
 

Op 10 december lanceerde de Chicago Mercantile Exchange & Chicago Board of Trade (CME Group Inc) futures op de Bitcoin. Daarna steeg Bitcion in 10 dagen van $14.000 tot het record van bijna $20.000. Nu is CME van plan om ook futures te lanceren voor Ethereum.

 
di 15 mei
Aandelen trekken crypto uit het slop! [Opinie]
 

Ondanks de turbulentie van de voorbije maanden, bleven we voor de markten omhoogkijken. Immers, de tijdelijke correctie zou op relatief korte termijn terug overgaan in een vervolg van de stierenmarkt. Afgelopen week waren we getuige van de uitkomst van onze voorspelling. De S&P 500 brak uit het tijdelijke correctiepatroon. En dat patroon zal zich binnenkort ook verderzetten bij cryptomunten.

De onderstaande grafiek laat er geen misverstand over bestaan. Niet enkel staan de aandelenmarkten terug in de plus voor het jaar, we zullen in de komende weken en maanden de recordniveaus terug opzoeken.

 
ma 14 mei
Een van de belangrijkste Bitcoin conferenties ter wereld gaat van start
 

De Bitcoin Consensus conference in New York is een van de grootste en belangrijkste bijeenkomsten voor cryptomunten ter wereld. Net als de populariteit van de cryptomunten stijgt ook de populariteit van deze conferentie die georganiseerd wordt door CoinDesk. Toegangskaartje: $2.000 – deelnemers: meer dan 4.000.

 
ma 14 mei
ING sluit eerste handelsfinanciering met behulp van blockchain
 

ING heeft samen met de Britse bank HSBC de eerste handelsfinanciering op basis van blockchaintechnologie afgesloten.

Het gaat om de financiering van een lading sojabonen die van Argentinië naar Maleisië wordt verscheept voor het Amerikaanse landbouw- en voederbedrijf Cargill, melden de banken maandag. Met blockchain moeten dergelijke financieringen een stuk efficiënter worden.

 
ma 14 mei
Duitse Bank gebruikt Bitcoin om leningen af te sluiten over heel de wereld
 

’s werelds grootste cryptomunt, Bitcoin, gebruikt zijn monetaire capaciteiten niet langer alleen om geld wit te wassen of om kapitaalcontroles te omzeilen, maar ook om de nadelen van het banksysteem te ontwijken. Een Duitse bank gebruikt Bitcoin als hulpmiddel om snel en goedkoop leningen te verschaffen over heel de wereld.

 
ma 14 mei
Millenials investeren in crypto als vorm van "pensioensparen"
 

Er is één grote groep die meer met crypto bezig is dan de rest, namelijk de millennials. Een groep (jong)volwassenen die grootgebracht is met het internet, computers en andere technologische ontwikkelingen. Het zijn ook deze personen die niet echt bezig zijn met de traditionele manier van pensioensparen. Ze verkiezen technologie boven banken.

Sparen voor je pensioen via een financiële instelling? Dat lijkt stilaan verleden tijd te zijn als je de millennials moet geloven. Steeds minder jonge mensen vertrouwen het traditionele bankensysteem en geven de voorkeur om hun eigen geld te beheren in plaats van de bank het te laten doen.

 
ma 14 mei
Facebook denkt aan een eigen cryptocurrency
 

Facebook wil zijn eigen cryptocurrency gaan uitbrengen. Dat raakte bekend, nadat het sociale medium eerder deze week al aankondigde een nieuw team op te starten dat de mogelijkheden van de blockchaintechnologie moet gaan onderzoeken. Die eigen crypto moet het handelen op hun platform een pak makkelijker gaan maken.

 
ma 14 mei
Cryptomarkt 29 miljard euro lichter in enkele uren, en het is nog niet voorbij
 

De hele cryptomarkt heeft gisteren zware klappen gekregen. De waarde van de markt zakte in enkele uren met 35 miljard dollar (29 miljard euro) naar beneden. En vandaag lijkt de markt de daling verder te zetten.

De cryptomarkt zakte gisteren in nadat bekend raakte dat fraudeonderzoekers waren binnengevallen bij Upbit, de grootste cryptobeurs van Zuid-Korea. Het nieuws sloeg in als een bom en de markt maakte een tuimeling van 35 miljard dollar.

 
vr 11 mei
Werkt Facebook aan een eigen 'bitcoin'?
 

Facebook wil naar verluidt een eigen cryptomunt lanceren. Dat vernam nieuwsmedium Cheddar van een anonieme bron dichtbij Facebook. De nieuwe cryptomunt zou miljarden gebruikers rond de wereld toelaten om online te betalen via het sociale netwerk.

 
vr 11 mei
Huawei gaat standaard een Bitcoin wallet beschikbaar stellen op alle toestellen
 

Huawei gaat standaard een Bitcoin wallet beschikbaar stellen op alle toestellen Huawei, de op 2 na grootste telefoonfabrikant van de wereld, gaat standaard de BTC.com wallet app aanbieden. De app, welke toegang geeft tot een Bitcoin en Bitcoin Cash wallet, is voortaan te vinden in de appgallery.

 
vr 11 mei
Hash Power voorspelt Bitcoinprijs van $36.000 in 2019
 

De groei van Bitcoin gaat gepaard met de groei van computerkracht in het mijningsproces van de cryptomunt. Deze computerkracht of Hash Power zorgt ervoor dat gesofisticeerde computers moeilijke ‘puzzels’ kunnen oplossen. Naarmate er meer Bitcoins gemijnd worden, worden deze puzzels moeilijker en stijgt de Hash Power die nodig is om de Bitcoins te mijnen. Op basis daarvan is een Bitcoinprijs van $36.000 in 2019 niet onrealistisch.

 
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs