EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
13
kliks
Bron: Edelmetaal-info.nl
9
kliks
 
Grondstoffen
vr 25 mei
'Benzineprijs kan op termijn naar 2 euro per liter'
 

De almaar oplopende olieprijzen zorgen er voor dat binnen niet al te lange tijd voor een liter Euro95 benzine 2 euro moet worden afgetikt. Dat is de verwachting van Paul van Selms van consumentencollectief UnitedConsumers.

 
wo 23 mei
Stijgende olieprijzen kunnen het moeilijk krijgen de komende maanden
 

De olieprijzen zijn de afgelopen weken fors gestegen door een combinatie van geopolitieke gebeurtenissen, maar of die stijging zal blijven duren is twijfelachtig. Verschillende marktkenners verwachten dat het momentum gaat afzwakken de komende 12 maanden waarbij de olieprijs horizontaal zal bewegen in een kanaal tussen de 55 en 75 dollar per vat.

 
do 17 mei
Mijnbouw in de ruimte kan biljoenen dollars opbrengen
 

Het begon allemaal met ‘als eerste in de ruimte te zijn’. Daarna ging de mensheid verder door de ruimte steeds meer te exploreren en zelfs te fantaseren over ruimte-toerisme. Tegenwoordig is ‘space-mining’ zelfs niet meer ondenkbaar. Het is in feite bijna perfect realiseerbaar en zou ontzettend veel geld kunnen opbrengen vermits er veel grondstoffen te rapen vallen.

 
di 15 mei
Heeft de olieprijs nog ruimte naar boven toe?
 

De olieprijs was zonder twijfel de absolute winnaar van de afgelopen week. Het ‘zwarte goud’ wist enkele procenten in waarde te stijgen als gevolg van de beslissing van Trump om het nucleaire akkoord met Iran te verbreken. Beschikt de olieprijs over nog meer potentieel?

 
ma 14 mei
Olie-overschot volgens oliekartel OPEC bijna weggewerkt
 

Volgens oliekartel OPEC zijn de wereldwijde olievoorraden dankzij het beleid van OPEC en enkele andere grote olieproducenten nagenoeg weggewerkt.

De voorraden in ontwikkelde landen was in maart negen miljoen vaten groter dan het vijfjaarsgemiddelde. In januari 2017 was de voorraad nog 340 miljoen vaten groter dan dat gemiddelde.

 
vr 11 mei
Olie en dollar stijgen allebei en dat is toch wel bijzonder…
 

De olieprijzen zijn in een stroomversnelling gekomen. Niet verwonderlijk, want het besluit van Donald Trump om de nucleaire deal met Iran op te zeggen, zorgt voor extra opwaartse prijsdruk. Ook de dollar wist tijdens de afgelopen weken goede zaken te doen. En het is toch wel bijzonder te noemen dat zowel olie als de dollar aan een stijgende beweging bezig is.

De mannen van Bespoke Investment Group deelde onlangs de bovenstaande grafiek. Tijdens de afgelopen vier weken wist te Dollar Index met meer dan 3% te stijgen. In diezelfde periode wist de olieprijs het nog beter te doen met een stijging van meer dan 10%. De huidige periode is pas de 11e keer sinds 1983 dat ruwe olie meer dan 10% steeg tijdens hetzelfde vierweekse tijdsbestek dat de Dollar Index een plus kende van meer dan 3%.

 
vr 11 mei
'Perfecte storm' op de oliemarkten komt er aan: 5 indicaties
 

De olieprijs is sinds vorige zomer met 60% gestegen en de conflicten in het Midden Oosten en de langzame instorting van het regime Maduro in Venezuela dreigen de prijs ook de komende 12 à 18 maanden opnieuw op een niveau te katapulteren dat we de voorbije 10 jaar niet hebben gezien. In Californië moest donderdag meer dan 4 dollar betaald worden voor een gallon (3,8 liter). Het was bijna 1.000 dagen geleden dat die grens in de ‘Golden State’ nog eens werd doorbroken. 

 
do 10 mei
Maken de commodities binnenkort een einde aan de dalende trend?
 

Sinds het jaar 2011 zitten de meeste commodities al gevangen in een dalend trendkanaal. Toch wist de hard afgestrafte commoditysector aan het begin van 2016 een stevige bodem neer te zetten. Sinds dat moment zijn er indrukwekkende winsten behaald. Toch is de dalende trend nog steeds van kracht. Maar, voor hoelang?

Chris Kimble, een bekende technische analist, heeft de commoditysector onder de loep genomen.

 
wo 9 mei
Explosie van de olieprijs lijkt een certitude
 

De Amerikaanse president Donald Trump heeft dinsdag aangekondigd dat de Verenigde Staten zich terugtrekken uit het akkoord dat Iran, vijf andere wereldmachten (China, Rusland, Frankrijk, Groot-Brittannië en Duitsland)  en de EU in 2015 hebben gesloten. Bedoeling was daarbij om het Iraanse kernprogramma af te remmen. 

De president zei ook dat hij ‘het hoogste niveau van sancties’ tegen de Islamitische Republiek opnieuw wil invoeren. Voor de oliemarkten gaat het om het belangrijkste evenement sinds het akkoord tussen de OPEC en Rusland in december 2016.

 
di 8 mei
2018: Grondstoffen leiden de dans!
 

In de voorbije jaren was technologie dé smaakmaker. Maar inmiddels leiden grondstoffen de dans. Je kan er maar moeilijk meer naast kijken in 2018: grondstoffen namen duidelijk afstand van de aandelenmarkten. De werking van grondstoffen in de laatste fase van de cyclus begint tot uitwerking te komen. En opnieuw zien we aan de interne patronen dat dit het echte werk is.

Over welke patronen hebben we het dan?

 
di 8 mei
Benzineprijs vanaf morgen op hoogste niveau in 2,5 jaar
 

De prijs van benzine stijgt vanaf morgen, zo maakt de directie Energie van de FOD Economie bekend. De maximumprijs voor benzine 95 E10 stijgt tot 1,5 euro per liter, dat is 1,5 eurocent meer dan vandaag. 

 
ma 7 mei
Perikelen rond Iran stuwen olieprijs tot boven de 70 dollar
 

De dreiging van nieuwe economische sancties tegen Iran stuwt de olieprijs. De prijs voor een vat Amerikaanse olie steeg daardoor voor het eerst sinds november 2014 boven de 70 dollar.

 
do 3 mei
Het optimisme rondom de olieprijs is angstig groot
 

De olieprijs zit al sinds het begin van 2016 in de lift. Onlangs wist de prijs voor een vat ruwe olie zelfs bijna de grens van 70 dollar te doorbreken. En juist nu de olieprijs relatief gezien weer zo hoog staat, groeit het vertrouwen onder de beleggers. En juist dat kan een groot gevaar zijn.

 
do 3 mei
“Olieprijs van 300 dollar per vat niet onmogelijk”
 

De situatie op de oliemarkt is aan het herstellen en dat doet sommigen nadenken over de scenario’s voor de olieprijzen. Eén van die personen is hedgefondsmanager Pierre Andurand, gespecialiseerd in alles wat met olie te maken heeft. Hij is heel optimistisch want hij denkt dat het mogelijk is dat olie binnen enkele jaren aan 300 dollar per vat zal noteren. 

 
do 3 mei
Benzineprijs stijgt naar hoogste peil sinds zomer 2015
 

De benzineprijs is in april naar het hoogste niveau sinds augustus 2015 geklommen. In april werd voor een liter Euro95 gemiddeld 1,61 euro betaald.

 
wo 2 mei
Het paradepaardje van deze sector is uit de startblokken geschoten
 

De maand mei is nooit positief geweest voor uraniumaandelen. De afgelopen jaren ging de uraniumsector telkens zo’n 8% omlaag in de maand mei. Dit jaar maken uraniumaandelen wel een goede start. Kijk maar naar deze grafiek van Cameco, het paradepaardje in de sector. De prijs schoot de laatste 30 dagen de hoogte in.

 
di 1 mei
Super-Trader voorspelt olieprijs van $300
 

Pierre Andurand is een naam die bij veel beleggers niet direct een belletje doet rinkelen. Maar de man is een legende in zijn vakgebied: grondstoffen en olie in het bijzonder. Volgens Andurand moet de olieprijs snel stijgen naar een hoger niveau om investeringen aan te wakkeren, anders dreigt een olieprijs van $300 de komende jaren.

 
ma 30 apr
Deze agrarische grondstof schiet hoger en er lijkt geen einde in zicht
 

Zowat iedereen die denkt aan de agrarische grondstoffen denkt meestal direct aan de bekendere voorbeelden in die sector zoals maïs en tarwe.

Echter is er eentje in deze sector die echt de show steelt dit jaar, en dat is die in cacaobonen, kijk maar eens naar onderstaande grafiek waarop je de prijs ziet tot een paar maanden terug, deze spreekt boekdelen!

 
vr 27 apr
Dit is veruit de beste belegging van 2018
 

Het jaar 2018 is ongeveer al voor een derde voorbij. We kunnen dus stilaan al trends beginnen waarnemen voor de rest van het jaar. Wanneer we naar onderstaande tabel kijken, valt op dat er een bepaalde activaklasse met kop en schouders bovenuit steekt dit jaar. Dat zijn namelijk: de grondstoffen.

 
do 26 apr
'Benzineprijs stijgt naar hoogste niveau sinds 2015'
 

De olieprijzen zijn deze maand flink gestegen en automobilisten beginnen dat te voelen. De benzineprijzen stegen mee, waardoor een liter Euro95 aan een pomp aan de snelweg nu gemiddeld 1,73 euro kost.

 
do 26 apr
Hoe laag staan grondstoffen echt gewaardeerd?
 

Grondstoffen bieden een unieke kans. Grondstoffen het goedkoopste in decennia. Wie laag wil kopen en hoog verkopen, moet nu grondstoffen kopen. Het zijn maar enkele titels die je tegenwoordig leest over grondstoffen. Maar hoe aantrekkelijk zijn grondstoffen echt gewaardeerd?

 
wo 25 apr
Spanningen met Iran doen olieprijs pieken in 2018
 

De olieprijs is in het tweede kwartaal van 2018 tot het hoogste punt gestegen in drie en een half jaar tijd, door vrees voor sancties tegen Iran. Initiator van de nieuwe spanningen is ‘the usual suspect’ – de Amerikaanse president Donald Trump. 12 Mei aanstaande zal de VS beslissen of het nieuwe restricties zal opleggen aan OPEC’s derde grootste producent van aardolie. De bestaande nucleaire deal met het land is namelijk een doorn in Trumps oog. Hij noemde het bestaande akkoord “krankzinnig” en “belachelijk”.

 
wo 25 apr
Deze grafiek laat zien hoe belangrijk de olieprijs is voor inflatie
 

Nog geen twee jaar geleden dreigde Europa geconfronteerd te worden met het ‘deflatiespook’. Een angstsituatie waarbij de prijzen dalen in plaats van stijgen. Uiteindelijk wist de Europese centrale bank door middel van haar stimuleringsbeleid het deflatiespook op tijd te ontwijken. Ook de olieprijs heeft hier een belangrijke rol in gespeeld.

 
wo 25 apr
Deze opportuniteit in grondstoffen, krijg je maar 1 keer in je leven
 

Tussen het einde van de technologiebubbel in 2000 en de financiële crisis in 2008 waren grondstoffen veruit een van de belangrijkste investeringen die je kon maken. De laatste 10 jaar zaten grondstoffen echter in het slop. Maar de trend lijkt terug te keren. Wie grondstoffen koopt aan het begin van een nieuwe cyclus, maakt veel kans om heel veel geld te verdienen.

 
wo 25 apr
Komende jaren zullen grondstofprijzen fors stijgen
 

Bij alles wat ik nu op de financiële markten en in de economie zie gebeuren, moet ik steeds weer denken aan onderstaande grafiek. Want deze langjarige grafiek is voor mij de allerbelangrijkste grafiek, het meest veelzeggende plaatje dat ik de afgelopen jaren al heb gezien. Het geeft de verhouding aan tussen de beursindices en grondstofprijzen.

 
di 24 apr
Staat het zwarte goud klaar voor verdere koersstijgingen?
 

De Amerikaanse Dollar lijkt eindelijk wakker geschoten, al is het misschien maar voor een korte tijd.

2017 verliep vrij dramatisch, net als het begin van 2018.

Terwijl een stijgende USD vaak een slecht signaal is voor de grondstofmarkten lijkt de oliemarkt er zich niets van aan te trekken.

Deze blijft zelfs maar doorstoten naar hogere niveaus.

 
di 24 apr
Zet de olieprijs binnenkort een stapje terug?
 

De olieprijs is bezig aan een indrukwekkende opwaartse beweging. Sinds de zomer van 2017 is er al sprake van een stijgende trend. Deze trend wist tijdens de afgelopen maanden zelfs in een hogere versnelling te belanden. Maar, houdt deze rally ook de komende maanden stand?

 
ma 23 apr
Aluminiumprijs zakt na versoepeling Amerikaanse sancties
 

De Verenigde Staten hebben de sancties tegen de Russische aluminiumproducent Rusal versoepeld. De prijzen voor aluminium, die fors de hoogte ingegaan waren, nemen een duik. 

 
vr 20 apr
+10% op 10 dagen: de comeback van dure olie?
 

Het is niet onmogelijk dat de olieprijs op relatief korte termijn opnieuw naar bedragen tussen 80 dollar en 100 dollar per vat zal stijgen. Dat hebben onder meer woordvoerders van de Organisation of Petroleum Exporting Countries (Opec) tegenover het persbureau Reuters laten uitschijnen. Daarbij wordt opgemerkt dat vooral Saudi-Arabië belangrijke voordelen zou zien in een hoger prijsniveau.

 
do 19 apr
Kan deze vondst een grote invloed hebben op de wereldeconomie?
 

Japan mag spreken van een meevaller. Wetenschappers hebben namelijk een grote ontdekking gedaan die mogelijks de wereldeconomie gaat beïnvloeden. Onder het Japanse mini-eilandje Minamitorishima is er voor 16 miljoen ton aan zeldzame metalen gevonden. Deze metalen zijn van cruciaal belang in de technologie-industrie. Japan kan weldra de concurrentie aangaan met China als ze er in slagen de grondstoffen te delven.

 
do 19 apr
’s Werelds grootste technologiefonds stort zich op … Lithium
 

Het Japanse Softbank is met $100 miljard het grootste technologie-investeringsfonds ter wereld. Het investeerde recent nog in WeWork voor $4,4 miljard. Maar Softbank breidt nu ook uit naar grondstoffen. En dan een technologiegrondstof in het bijzonder: Lithium.

 
do 19 apr
Commoditysector staat op het punt om uit te breken
 

Het grotendeel van de beleggers heeft tijdens de afgelopen jaren niet omgekeken naar de commoditysector. Niet vreemd, want er zijn tal van andere sectoren op te noemen die het beduidend beter wisten te doen. Ten opzichte van 7 jaar geleden noteren de meeste commodities zelfs lager. Nu de zeven magere jaren achter de rug liggen, mag er uitgekeken worden naar zeven vette jaren.

 
do 19 apr
Nederland importeert voor het eerst meer gas dan dat het zelf wint
 

Nederland heeft vorig jaar voor het eerst in de geschiedenis meer aardgas geïmporteerd dan dat er uit eigen bodem werd gewonnen. 

 
wo 18 apr
Gigantische ontdekking onder dit mini-eilandje kan de hele wereldeconomie veranderen
 

Japanse wetenschappers hebben een ontdekking gedaan die weleens de volledige wereldeconomie kan omgooien. Onder Minamitorishima, een mini-eilandje in de Stille Oceaan, vonden ze 16 miljoen ton zeldzame metalen die van grote waarde zijn voor de techindustrie. De wetenschappers bundelden hun bevindingen in het wetenschappelijk tijdschrijft Scientific Reports.

 
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs