EUR/USD:
GOUD:
ZILVER:
BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
 
Grondstoffen
ma 8 jun
OPEC+ bereikt overeenstemming over verlenging productieverlaging
 

Oliekartel OPEC en een aantal andere olieproducerende landen hebben een akkoord bereikt over een verlening van de huidige productieafspraken tot eind juli. Zo meldt persbureau Bloomberg zaterdagmiddag.

 
ma 8 jun
Herstel Chinese economie kan indrukwekkend zijn maar USA verhindert dit
 

De Chinese economie is aan het verbeteren en zou wel eens een indrukwekkend herstel kunnen vertonen. Maar het grootste risico voor dit herstel zijn de Verenigde Staten van Amerika. China is namelijk afhankelijk van internationale handel en één van hun grootste handelspartners, namelijk de Verenigde Staten, is moeilijk aan het doen op dat vlak. 

 
ma 25 mei
Is de ommekeer in de commoditysector nabij?
 

Er zijn op dit moment maar weinig beleggers te vinden die geïnteresseerd zijn in commodity’s. De commoditysector zit eigenlijk al jaren in de hoek waar de klappen vallen. En als gevolg daarvan hebben tal van beleggers afstand genomen van deze hard afgestrafte sector. Mogelijk liggen de ‘magere jaren’ van de commoditysector inmiddels achter de rug.

 
vr 1 mei
Opinie | Zonder olie gaat het echt niet in de wereld
 

De extreem lage olieprijs van dit moment heeft hele grote consequenties op allerlei andere terreinen, zegt Kees de Kort.

 
wo 29 apr
De huidige beweeglijkheid in de oliemarkt hebben we nog nooit eerder gezien
 

Afgelopen week zal de geschiedenisboeken ingaan als een historische week voor de oliemarkt. Zo daalde tijdens de afgelopen week de prijs voor een vat ruwe olie onder de 0-grens (contract mei). Met andere woorden kreeg je geld toe bij afname van een vat Amerikaanse olie. Dit heeft geleid tot een fors toename in de volatiliteit op de oliemarkt.

 
di 28 apr
Commodity Index zakt naar het laagste niveau in 25 jaar tijd
 

We leven op dit moment in een bijzondere tijd. Het coronavirus heeft er voor gezorgd dat een groot deel van de wereld is veranderd in een ‘spookstad’. Bloeiende steden zoals New York, Rome en Barcelona zijn onherkenbaar geworden. De genomen maatregelen van de overheden kennen grote economische gevolgen. En die gevolgen zijn ook binnen de commoditysector goed voelbaar.

 
di 28 apr
Olieprijzen dalen verder, situatie op markt blijft onveranderd kritiek
 

Economie De olieprijzen, die al rond historisch lage niveaus schommelen, gingen dinsdag opnieuw onderuit na een forse daling een dag eerder. De angst keerde terug dat een prijsdaling tot onder nul weer op de loer ligt. Vorige week werd de olieprijs voor het eerst in geschiedenis negatief. Dat betekent dat handelaren moeten betalen om hun olie aan iemand kwijt te kunnen.

 
di 28 apr
Tanken kost ruim 6 procent minder in maart, grootste daling sinds 2008
 

De prijzen van motorbrandstoffen aan de pomp zijn in maart met gemiddeld 6,1 procent gedaald ten opzichte februari. Dat is de sterkste daling sinds 2008. Dit meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) dinsdag op basis van data van Travelcard Nederland.

 
do 23 apr
De COVID19 Olie crash
 

‘Explaining the COVID19 Oil Crash’, titelt Visualcapitalist. Op 20 april 2020 ging de futures olie prijs voor de eerste keer in de geschiedenis in negatief. Wat wil zeggen dat producenten traders betalen om hun olie over te nemen. Er gaat wel meer in ‘negatief’ in deze vreemde tijden. De rente bijvoorbeeld. De aandelenbeurzen. Het BNP van China in het eerste kwartaal 2020. Verwacht wordt dat dit ook het geval zal zijn voor Japan en de VS, in veel extremere mate dan nog. Maar wat is er in de oliemarkt gebeurd? Het was en is: de perfecte storm. De fundamenten zijn helemaal weggeslagen. Er is een demand shock door de economische teruggang, getriggerd door het Coronavirus. En een supply shock. Teveel goedkope olie opgepompt op het allerslechtste moment, vanwege een dispuut tussen Saoedi Arabië en Rusland. Plus: laat dit alles nu net gebeuren terwijl de opslagtanks van de wereld zo goed als vol zitten… Een bijkomend enorm probleem voor de olieproducerende landen, die een (veel) hogere olieprijs nodig hebben voor hun inkomsten! Denk aan genoemde Saoedi Arabië en Rusland, maar ook aan de VAE, Irak, Iran, Koeweit, Azerbeidjan, Kazakhstan…

 
do 23 apr
Oliehandelaren zoeken schepen, wagons en grotten voor opslag
 

Oliehandelaren speuren de wereld af naar schepen, treinwagons, grotten en pijpleidingen om olie en olieproducten op te slaan nu de vraag enorm is gekelderd, maar het aanbod niet in dezelfde mate is teruggebracht. De conventionele opslag op het land zit aan het plafond.

 
di 21 apr
Een vat olie en 40 dollar toe? Bizarre tijden op oliemarkt
 

Iedereen die maandagavond tijd en ruimte over had om olie op te slaan in de Verenigde Staten kon daarmee 40 dollar (ongeveer 36,80 euro) verdienen met wat gratis vaten olie toe. Handelaren in de VS waren zo wanhopig om van hun contracten af te komen dat ze geld gaven om er maar vanaf te zijn.

 
di 21 apr
Het zwarte goud is plots niks meer waard: hoe kan dat nu?
 

Economie Olie is het zwarte goud, maar plots is dat niets meer waard. In de VS betalen handelaars zelfs nog 40 dollar (37 euro) bij aan wie een vat ruwe olie wil ‘kopen’. Hoe kan het dat de olieprijs voor het eerst ooit onder nul zakte? Oliestaten wilden even armworstelen, maar dat hadden ze beter niet gedaan vlak voor dat virus de wereldeconomie lam legde.

 
di 21 apr
Olieprijzen verder onder druk na negatieve prijs Amerikaanse olie
 

Olieprijzen stonden dinsdag verder onder druk nadat maandagavond de prijs voor een vat Amerikaanse olie met levering op deze dinsdag zelfs negatief werd.

 
di 21 apr
Is dit hét moment om goud in te wisselen voor olie?
 

Het gele edelmetaal weet al enkele maanden hoge ogen te gooien op de financiële markten. In deze onzekere tijd lijken steeds meer beleggers goud aan de portefeuille toe te voegen. Dat is niet vreemd, want goud fungeert al decennialang als een ‘veilige haven’. De situatie rondom olie ziet er overigens een stuk minder rooskleurig uit.

 
di 21 apr
Amerikaanse olie opnieuw minder waard dan nul dollar
 

Economie Een vat Amerikaanse olie is dinsdag opnieuw minder dan nul dollar waard. Maandag was de olieprijs voor het eerst in de geschiedenis negatief geworden.

 
di 21 apr
Wat is er aan de hand met de olieprijs? [update]
 

De olieprijs is vandaag opnieuw fors gedaald door een structureel overschot aan olie en een gebrek aan opslagcapaciteit. De prijs van een vat WTI voor levering in mei zakte naar $0 en werd daarna zelfs negatief. Op het moment van schrijven krijgt u zelfs geld toe op dit oliecontract. In dit artikel houden we u aan de hand van updates op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Klik hier voor onze uitgebreide analyse van deze bizarre ontwikkelingen op de oliemarkt.

 
di 21 apr
Negatieve olieprijs door overschot aan olie
 

De olieprijs was gister opnieuw fors gedaald door een structureel overschot aan olie en een gebrek aan opslagcapaciteit. De prijs van een vat WTI voor levering in mei zakte naar $0 en werd daarna zelfs negatief. Op het moment van schrijven krijgt u zelfs geld toe op dit oliecontract. In dit artikel houden we u aan de hand van updates op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Klik hier voor onze uitgebreide analyse van deze bizarre ontwikkelingen op de oliemarkt.

 
ma 20 apr
Amerikaanse olie zakt nóg verder in prijs: vat kost nu minder dan 1 dollar
 

De prijs van een vat Amerikaanse WTI-olie is maandag met ruim 90 procent gecrasht naar een prijs van net onder de 1 dollar (zo'n 0,92 euro). Dit is de laagste prijs sinds er op financiële markten wordt gehandeld in contracten voor de grondstof.

 
ma 20 apr
Olieprijs stort in elkaar
 

De olieprijs is vandaag meer dan gehalveerd als gevolg van een structureel overschot aan olie. De spotprijs voor een vat West Texas Intermediate (WTI) zakte maandag naar minder dan $10, het laagste niveau in meer dan twintig jaar.

 
ma 20 apr
Ongezien: prijs voor een vat Amerikaanse olie daalt onder nul tot -37,36 dollar
 

De prijs voor een vat (159 liter) olie van de Amerikaanse soort WTI (West Texas Intermediate) is vandaag tijdens de handel gekelderd, en kort na 20 uur Belgische tijd onder het nulpunt beland. Bij het afsluiten van de handel kwam de prijs uit op -37,63 dollar. Een negatieve prijs betekent dat olieconcerns handelaars betalen om olie af te nemen, om te voorkomen dat de olieproductie in bepaalde velden stilgelegd moet worden.

 
ma 20 apr
Is dit hét moment om terug te keren naar de oliemarkt?
 

De oliesector heeft tijdens de afgelopen weken flinke berentikken moeten incasseren. Het coronavirus zorgt er voor dat de vraag naar olie naar een dieptepunt is gedaald. Op dit moment kost een vat ruwe olie slechts $ 20. Ondanks het negatieve sentiment moeten beleggers de oliemarkt niet uit het oog verliezen.

 
ma 20 apr
Olieprijs daalt 38%, vat ruwe olie kost nog maar $11,-
 

De prijs van een vat ruwe olie (WTI) daalde maandag 20 april met zo’n 38%. Dit is één van de grootste dalingen ooit. Het gaat om futures ruwe olie van het mei 2020 contract. Er zijn heel weinig kopers op de termijnmarkt want de prijs van het mei contract is in duikvlucht. De oliefuture voor juni 2020 noteert op moment van schrijven rond de $22 per vat, het dubbele van het huidige niveau.

 
wo 15 apr
Olieprijs naar laagste niveau sinds 2002: sterkste afname in wereldwijde vraag ooit ligt aan basis
 

De prijs voor een vat olie van de Amerikaanse soort WTI is vandaag naar het laagste niveau sinds 2002 gedaald. De markten twijfelen of de maatregelen van de OPEC zullen volstaan om tegemoet te komen aan de gedaalde vraag.

 
wo 15 apr
IEA: Vraag naar olie daalt naar het laagste punt in 25 jaar
 

De vraag naar olie daalt in de maand april naar een niveau dat in de afgelopen 25 jaar niet meer is gezien, voorspelt het Internationaal Energieagentschap (IEA) in zijn maandelijkse update over de markt.

 
do 9 apr
Saudi's stappen in grote Europese oliebedrijven
 

Economie Het staatsinvesteringsfonds van Saudi-Arabië heeft belangen genomen in vier grote Europese olie- en gasbedrijven, met een totale waarde van circa 1 miljard dollar. Het zou gaan om Shell, het Franse Total, het Italiaanse Eni en het Noorse Equinor, meldden ingewijden.

 
do 9 apr
De vraag naar olie daalt aan het snelste tempo ooit
 

Er is nog steeds sprake van een steekspel tussen Rusland en Saoedi-Arabië. Binnenkort gaan beide olielanden met elkaar om de tafel met als doel om een overeenkomst te bereiken over het terugdringen van de olieproductie. Het probleem lijkt echter op dit moment met name aan de vraagkant te zitten.

 
vr 3 apr
Tweede grote olieveld gevonden voor de kust van Suriname
 

Het Franse olieconcern Total en zijn Amerikaanse joint venture partner Apache hebben een tweede grote olieveld gevonden voor de kust van Suriname. Dat heeft Total donderdag bekendgemaakt.

 
do 2 apr
Commodities zijn historisch laag gewaardeerd
 

De commoditysector heeft het de afgelopen jaren niet gemakkelijk gehad. Ten opzichte van de ‘normale’ aandelen hebben de meeste commodityaandelen zelfs een dramatische prestatie afgeleverd. Toch kan er binnenkort een trenddraai gaan plaatsvinden binnen deze hard afgestrafte sector.

 
do 2 apr
Olieprijzen omhoog door vooruitzicht op pauze in prijzenoorlog
 

De olieprijzen zitten donderdag in de lift na uitspraken van de Amerikaanse president Donald Trump over het beëindigen van een conflict tussen Saoedi-Arabië en Rusland. De landen zijn het niet eens over een eventuele beperking van de olieproductie.

 
do 2 apr
Gaat de olieprijs een nieuwe bodem neerzetten?
 

De olieprijs heeft een rampzalig kwartaal achter de rug liggen. Nog nooit eerder wist het ‘zwarte goud’ in drie maanden tijd met 65% in waarde te dalen. De oliemarkt staat werkelijk in vuur en vlam. Met name de Amerikaanse oliebedrijven hebben moeite om het hoofd boven water te houden. Het zou dus geen overbodige luxe zijn als de olieprijs een bodem weet te bereiken.

 
do 2 apr
Wat is er aan de hand met de olieprijs?
 

De olieprijs kwam dit jaar in een vrije val en bereikte deze week zelfs het laagste niveau in 18 jaar. Na het afwijzen van geplande productiebeperkingen door Rusland is een prijzenoorlog losgebarsten, waardoor de markt wordt overspoeld met olie. Daar komt nog eens bij dat er door het coronavirus veel minder vraag is naar olie en olieproducten. De bodem voor de olieprijs is

 
wo 1 apr
Dit was het slechtste kwartaal voor de olieprijs ooit
 

De olieprijs heeft er een rampzalig eerste kwartaal opzitten. Tijdens de afgelopen drie maanden moest het ‘zwarte goud’ ruim 65% aan waarde inleveren. Nog nooit eerder daalde de olieprijs op kwartaalbasis gemeten zo hard in waarde.

 
di 31 mrt
Dieselprijs op laagste niveau in 2,5 jaar
 

Diesel tanken wordt woensdag opnieuw goedkoper. Dat meldt de federale overheidsdienst Economie. De maximumprijs van een liter diesel (B7) zakt 2,5 cent tot 1,2730 euro per liter. Het gaat om de laagste prijs in meer dan 2,5 jaar.

 
di 31 mrt
Onze expert Paul D’Hoore: “Olie blijft nog lang goedkoop”
 

Economie Terwijl de vraag naar olie wegvalt omdat de wereldeconomie in sluimermodus zit, draaien Rusland en Saoedi-Arabië de kraan volledig open omdat ze niet tot een politiek akkoord kwamen. “De olieprijs staat daardoor op het laagste peil in 18 jaar, en dat zal zeker nog weken of zelfs maanden zo blijven, maar geen jaren”, zegt financieel expert Paul D’Hoore.

 
" ... Everything is in a bubble ..." — Peter Schiff

Warning: mysql_fetch_array() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/usergp/domains/goudportal.nl/public_html/gp3_def/includes/c_allesover.php on line 34
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Personal Finance
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs