EUR/USD:
GOUD:
ZILVER:
BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
 
Personal Finance
di 15 jan
Werkloze (51) speelt uitkering kwijt nadat hij erfenis van 200.000 euro in sneltempo verbrast
 

Een 51-jarige werkloze Duitser die een erfenis van 200.000 euro in sneltempo verbraste op café, is zijn uitkering kwijtgespeeld. In het vonnis verwijst de rechter expliciet naar zijn onverantwoordelijke spilzucht.

 
vr 11 jan
Waarom periodiek beleggen momenteel veel verstandiger is
 

Verstandige beleggers wachten niet op ‘het perfecte moment’ om aandelen te kopen. Wie elke maand een kleine som investeert, vermijdt een fikse dip en heeft meestal een beter rendement dan beleggers die alles in één keer beleggen op de beurs.

 
ma 7 jan
Vijf goede financiële voornemens voor het nieuwe jaar
 

Januari is traditioneel de maand van de goede voornemens. Behalve de gezondheid verbeteren door gezonder te eten en meer te bewegen, plannen veel Belgen ook om meer te sparen. We zochten nog enkele andere manieren om in 2019 wat financieel gezonder te worden.

 
do 3 jan
Zo krijg je meer dan 11 miljoen volgers op Instagram
 

4 jaar geleden begon Omar Raja met zijn Instagram account House of Highlights (HOH). Vandaag telt HOH meer dan 11 miljoen volgers. Waar traditionele sportzenders moeite hebben om kijkers te vinden, komen ze massaal naar Omar Raja. Dit is zijn geheim om meer dan 11 miljoen volgers te krijgen op Instagram.

Om te beginnen, richtte Omar Raja House of Highlights niet op met het idee het medialandschap voor sport op zijn kop te zetten. Hij vond het gewoon jammer dat LeBron James Miami Heat zou verlaten. Hij had een uitlaatklep nodig. Omar begon met het idee om video’s te maken die hij naar zijn vrienden kon sturen.

 
do 3 jan
18 tijdloze beleggingstips die iedere nu belegger kan gebruiken
 

2018 zal voor de beurzen de geschiedenisboeken ingaan als een jaar van stevige volatiliteit met een erbarmelijk laatste kwartaal. Als belegger is het moeilijk om het hoofd boven water te houden wanneer dag na dag rode tabellen verschijnen. Deze 18 tijdloze beleggingstips kunnen daar bij helpen.

Peter Lynch is een legendarische belegger. In zijn boek ‘One Up On Wall’ Street beschrijft hij hoe je naar de aandelenmarkt moet kijken, in goede en slechte dagen.

 
di 1 jan
De Grote Geldbarometer: dit doe je het best met je geld in 2019
 

Hoe zorg je ervoor dat je spaargeld zo goed mogelijk rendeert in 2019? Elk jaar rond nieuwjaar stelt financieel expert Paul D’Hoore voor VTM NIEUWS een portefeuille samen van 10.000 euro: ‘De Grote Geldbarometer’. Gisteren maakte D’Hoore bekend dat de Geldbarometer in 2018 omwille van een uitzonderlijk slechts beursjaar voor het eerst geen geld opbracht. Vandaag maakt hij bekend hoe hij 10.000 euro spaargeld zou spreiden over verscheidene beleggingen in het komende jaar.

 
vr 28 dec
12 belangrijke quotes van miljardairs over geld
 

Eind vorige eeuw was het ongelofelijk om al miljonair te zijn. Miljardair worden was redelijk onbereikbaar. Vandaag zijn er al meer dan $2.000 miljardairs over heel de wereld waarbij ’s werelds rijkste mens al een fortuin heeft van meer dan $100 miljard. De meeste rijken zijn self-made miljardairs. Uit onderstaande quotes kan je afleiden hoe zij succesvol miljardair werden.

Instagram en Facebook staan vol met quotes over het leven. Maar quotes van echte miljardairs hebben nog meer betekenis. Ze spreken namelijk uit ervaring. Een belangrijke manier om rijk te worden, is door op de juiste manier met geld om te gaan.

De miljardairs van vandaag vertellen jou wat je moet doen.

 
do 27 dec
39-jarige self-made miljonair: stop met geld sparen en doe dit
 

In 2010 besloot Chris Reining om financieel onafhankelijk te worden. Zijn doel was $1 miljoen op zijn 35. Hiervoor verlaagde hij drastisch zijn kosten en begon hij steeds meer van zijn geld weg te zetten. Op een gegeven moment kon hij 50% van zijn inkomen vrijmaken voor zijn financiële onafhankelijkheid. In 2016 ging hij op 37-jarige leeftijd op pensioen.

 
wo 26 dec
Waarom je in 2019 ook werk moet maken van je financiële gezondheid
 

Wie de juiste keuzes maakt, heeft veel meer kans om op een gezonde en duurzame manier vermogen op te bouwen. Enkele belangrijke tips.

 
di 18 dec
4 redenen waarom online shoppen niet (altijd) goedkoper is
 

‘It’s the most wonderfull time of the year’. Vooral voor online retailers, iets minder voor de koeriers. Online shoppen wordt jaar na jaar populairder. Het is ten eerste bijzonder gemakkelijk en tijdbesparend, maar anderzijds ook goedkoper. Of toch niet? Er zijn namelijk enkele valkuilen die online shoppen juist duurder maken.

De online industrie is zo slim, dat ze optimaal gebruik maken van de zwakheden van de consument. Online shoppen is daarom niet altijd goedkoper, in tegendeel. Volgens een onderzoek geven mensen online onbewust zelfs dubbel zoveel uit. Daar zijn 4 goede redenen voor …

 
vr 14 dec
Geld besparen door over te stappen van zorgverzekering
 

Veel mensen weten nog niet welke zorgverzekering nou het beste past bij hun situatie. De verplichte zorgpremie gaat bij sommige aanbieders omhoog en bij sommige zorgaanbieders omlaag. U moet echter goed opletten bij de keuze voor uw zorgverzekering 2018 want er zijn veel verschillen. Het wordt een steeds complexer geheel.

 
vr 14 dec
Dé belangrijkste reden waarom beleggers falen: ze willen té snel rijk worden
 

Keer op keer gebeurt het opnieuw. Beleggers geloven dat je op de financiële markten snel rijk kan worden. Paradoxaal genoeg is juist die instelling de reden waarom de meeste beleggers falen. Bubbel na bubbel bewijst het: wie snel rijk wil worden, moet naar een casino, niet naar de beurs.

Er zijn mensen die snel rijk worden door te beleggen. Er zijn ook zangers en zangeressen die snel beroemd worden. Er zijn sporters die snel tot de wereldtop behoren. Maar dat zijn eerder uitzonderingen. Veel van de beleggers die snel rijk geworden zijn, hebben zelfs ontzettend veel geluk gehad, daar komt weinig kennis of talent bij kijken.

Spijtig genoeg is er dus een grote meerderheid die (veel) geld verliest.

 
do 13 dec
Vergeet de nieuwjaarsenvelop: zo geef je beter geld aan je (klein)kinderen
 

Maak jij met Kerst en Nieuw weer envelopjes met cash geld klaar voor de kinderen of kleinkinderen? Hoewel dat natuurlijk een leuke traditie is, geef je eigenlijk een grotere cadeau door die centen te geven via een spaarformule. Zo houden ze er meer aan over.

 
wo 12 dec
Miljardair geeft 1 tip waarmee jongeren hun rijkdom met 50% kunnen verhogen
 

Hij is legendarisch in zijn vakgebied. Hij is een self-made miljardair. Als een van de rijkste mensen ter wereld heeft Warren Buffett 1 heel belangrijke les moeten leren. Via deze vaardigheid kan iedereen zijn rijkdom met 50% verhogen, zegt Warren Buffett, een van ’s werelds beste beleggers ooit.

 
di 11 dec
De meeste onder ons linken geld verdienen aan onze uitgaven, de superrijken niet
 

De superrijken lijken een onophoudelijke honger naar meer geld te hebben. Steeds weer zoeken ze naar nieuwe manieren om hun vermogen op te drijven. Ze verschillen dan ook in sterke mate met de gemiddelde bevolking. Dat zegt Joe Pinsker, redacteur bij het magazine The Atlantic. Opmerkelijk is volgens hem echter dat die toenemende rijkdom niet tot een groter geluk lijkt te leiden.

 
ma 10 dec
Zo verdien je nog wat extra geld aan je eindejaarspremie
 

Voor veel mensen is de eindejaarspremie een handige extra om de feesten goed mee in te zetten, maar je kan je zogenaamde dertiende maand ook als het ideale moment zien om te starten met een nieuw spaarplan. We zetten enkele mogelijkheden uiteen waarop je dat extra geld goed kan laten renderen.

 
zo 9 dec
Bezorgde Italianen brengen vermogen naar Zwitserland
 

Steeds meer Italianen parkeren een deel van hun vermogen in Zwitserland, omdat ze zich zorgen maken over de politieke stabiliteit en over het voortbestaan van de euro. Ondanks beloftes van de Italiaanse regering dat ze de euro niet zullen verlaten en de belasting op vermogen niet zullen verhogen wijken Italianen met spaargeld vaker uit naar het buitenland, zo meldt Reuters.

[...]

 
di 4 dec
Hoe geld verdienen zonder echt te werken
 

Het pad naar een financieel succesvol leven, zit hem in het geld. Je moet namelijk geld voor jou laten werken in plaats dat jij werkt voor geld. Hoe meer geld voor jou werkt, hoe meer je geld kan verdienen zonder echt te werken. Dit zal niet van de ene op de andere dag gaan, maar onderstaande 5 tips kunnen iedereen helpen om geld te verdienen zonder echt te werken.

Het is de droom van velen, maar de meerderheid pakt het vaak verkeerd aan. Simpel geld verdienen zonder echt te werken kan ook. Heb jij al aan deze 5 tips gedacht?

 
ma 3 dec
Zo werd Albert Frère schatrijk. De even geniale als eenvoudige formule die beleggers blijft inspireren:
 

De Belgische zakenman en rijkste Belg Albert Frère is vandaag op 92-jarige leeftijd overleden. De basis van zijn rijkdom? Die lag in zijn motto. “Goedkoop kopen en duur verkopen.”

 
do 29 nov
Zo vermijd je dat je pensioenspaarpot verdampt
 

Beginnende pensioenspaarders kunnen kiezen tussen een pensioenspaarfonds of een pensioenspaarverzekering. Vergis je niet: die keuze heeft ingrijpende gevolgen voor later.

 
di 27 nov
Zo word je rijk op de aandelenmarkt
 

Opgelet! Dit artikel bevat enkele waarheden die beleggers niet willen lezen. Dit nieuws kan confronterend zijn. Wie geld wil verdienen op de aandelenmarkt, kan echter best het advies volgen van diegene die het hebben voorgedaan. En de kans is groot dat wat jij nu doet, verkeerd is.

 
di 27 nov
“Niet te laat uitgaan en juiste vragen stellen”: zo werd Coolblue-baas Pieter Zwart multimiljonair
 

Coolblue-eindbaas Pieter Zwart (41) wist in achttien jaar een miljardenbedrijf uit de grond te stampen, dat is niet veel ondernemers gegeven. Waarom lukte het Pieter Zwart wel?, vroeg Nederlandse publicatie De Ondernemer zich af.

 
ma 26 nov
Zorgverzekering 2019: Weet u al wat u gaat kiezen?
 

Het jaar 2019 nadert en daarom is ook het grote gevecht in de zorg weer losgebarsten. Het eigen risico wordt niet verhoogd en blijft gelijk staan op €385,-. De verplichte zorgpremie gaat bij vrijwel alle zorgaanbieders omhoog. U moet echter goed opletten bij de keuze voor uw zorgverzekering 2019 want er zijn veel verschillen.

 
ma 26 nov
Een op de vijf jongeren heeft financiën niet op orde: “Scholen moeten inzetten op financiële geletterdheid”
 

Meer dan een op de vijf jongeren geeft toe zijn financiën niet op orde te hebben. Dat blijkt uit een onderzoek bij 1.019 Belgen door financieel dienstverlener Intrum. Van de jongeren tussen 18 en 25 jaar geeft 45 procent ook toe regelmatig rekeningen te laat te betalen. “We vragen een rijbewijs om met de auto te rijden”, zegt directeur Guy Colpaert van Intrum, “maar laten jongeren zonder begeleiding allerlei financiële risico’s nemen. Onbegrijpelijk.”

 
zo 25 nov
Tips om zo snel mogelijk van je schulden af te komen
 

Het is zo ver. Oei! Je zit in de schulden. Probleem? Jawel, meestal wel. Wat te doen? Gà je er sowieso iets aan doen? Besef je de ernst? Hoe erg is je financiële toestand? Weet je zelf hoe het zo ver heeft kunnen komen? Ben jij alleen bij deze schulden betrokken? We bedoelen: heb je buiten voor jezelf nog voor anderen te zorgen, zoals je partner, of kinderen? Mag je hen hierbij betrekken? Moet je dat misschien zelfs doen? Kàn je het wel, is er voldoende eerlijkheid en communicatie tussen jullie? Het ‘makkelijkst’ schulden hebben, is wanneer je alleen bent, single. En dus ook alleen verantwoordelijkheid hebt voor en over jezelf in deze. Heb je jezelf en jezelf alléén in de problemen gewerkt, dan moet jij op de blaren zitten. De gevolgen dragen. Dat is hard. Maar zoals het spreekwoord zegt: eigen schuld dikke bult! De hamvraag is: wat ga je eraan doen? Maar eerst is er een aantal antwoorden dat je voor jezelf zult moeten formuleren.

 
vr 23 nov
Miljardair: ‘Wie per maand voor €500 aandelen koopt, wordt miljonair’
 

Miljardair en belegger Ron Baron zegt dat miljonair worden via beleggen niet zo moeilijk is. Met €500 per maand kan iedereen zich binnen 30 jaar miljonair noemen. Het enige dat je moet doen is; beginnen en vooral blijven beleggen.

Door iedere maand €500 te beleggen, koop je aandelen ongeacht de beurs stijgt of daalt. Dat betekent dat je geld meer waard wordt wanneer de beurzen stijgen en je méér aandelen kan kopen wanneer de beurzen dalen.

 
do 22 nov
Superieure beleggers denken op een hoger niveau
 

“Om superieure resultaten te boeken met beleggen, moet je een non-consensus visie hebben, en gelijk krijgen. Dat is niet gemakkelijk. Maar het goede nieuws is dat superieur denken het rendement van gewone beleggers opstrijkt. Om beter te doen dan de rest, moet je een superieure belegger worden.” – Howard Marks.

 
vr 16 nov
7 dingen die je volgens de wetenschap moet doen om miljonair te worden
 

De snelste weg om miljonair te worden, is via een eigen bedrijf. Maar om een succesvol eigen bedrijf uit de grond te stampen, moet je uit het juiste hout gesneden zijn. Je moet de juiste mindset hebben en vooral de drang om te slagen. Wetenschappelijk onderzoek heeft uitgewezen dat je 7 dingen moet doen om hier in te slagen.

Onderstaande 7 gewoontes kan iedereen zichzelf aanleren. Iedereen kan het doen, en volgens de wetenschap brengt dit jou naar de weg van succes.

 
di 13 nov
Beleggen of sparen? Wat is slim om te doen gezien de huidige periode waar wij in zitten?
 

Beleggen of sparen? De vraag stellen is ze beantwoorden. En dat is wel zo eenvoudig. ‘Werken en sparen doet geld vergaren‘, is een oud Nederlands spreekwoord. Met de nadruk op ‘oud’ want het is inderdaad niet meer van deze tijd. We zouden het beter kunnen moderniseren tot: ‘Werken en beleggen doet geld vergaren.‘ (Al bekt dat niet zo lekker natuurlijk).

 
di 13 nov
Ben jij een echte angsthaas als het op je spaargeld aankomt? Bij deze spaarformules loop je amper risico
 

Ben jij een echte angsthaas als het op je spaargeld aankomt? Je bent niet alleen: veel mensen vinden echt niet ‘dat geld geld moet opbrengen’, ze willen gewoon dat hun spaargeld veilig is. Ze kiezen dus desnoods liever voor een lagere rente op de spaarcenten dan het risico te lopen dat er iets van verloren gaat. En daar valt iets voor te zeggen, want een goede nachtrust is ook belangrijk. We lijsten even de spaarformules op waarbij je amper risico loopt.

 
ma 12 nov
Steeds meer mensen worden rijk door online T-shirts te verkopen
 

Het lijkt bijzonder eenvoudig: ontwerp, stuur door, ontvang. Al de rest, van productie tot logistiek, wordt door iemand anders gedaan. Het verkopen van T-shirts online is bijzonder eenvoudig en steeds meer mensen verdienen er een extra – passief – inkomen uit. De succesvolle ontwerpers worden er zelfs rijk mee.

 
do 8 nov
13 gouden tips waarmee senioren geld kunnen besparen
 

Het leven is de laatste decennia opvallend duurder geworden en de pensioenen worden er niet hoger op. Gelukkig bestaan er enkele fantastische, simpele trucjes voor senioren om geld te besparen. We lijsten ze op.

[...]

 
do 8 nov
Een goede manager heeft volgens Google deze 10 eigenschappen
 

Google weet als geen ander bedrijf wat de eigenschappen van goede managers zijn. In twee decennia is Google niet alleen een internetreus geworden, het bedrijf geldt ook als rolmodel voor andere managers. Als je Google vraagt wat een goede manager is, dan kom je tot deze tien kenmerken.

[...]

 
do 8 nov
Geld maakt gelukkig, maar slechts tot 4.000 euro netto per maand
 

70% van de Belgen is niet tevreden met zijn inkomen en meer centen maken wél gelukkiger, zo toont het Nationaal Geluksonderzoek. Maar vanaf 4.000 euro netto per maand zakt de ‘levenstevredenheid’ zienderogen.

 
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Personal Finance
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs