EUR/USD:
GOUD:
ZILVER:
BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
 
Personal Finance
di 9 jun
Heeft het coronavirus ook een grote impact op uw pensioen? Dit kan u doen
 

De beurscrash na de uitbraak van het coronavirus had ook een grote impact op de pensioenspaarfondsen. Spaargids.be adviseert hoe u in de toekomst uw verlies kan compenseren.

 
di 9 jun
Sparen 'voor dummies': 5 essentiële vragen die u zich sowieso moet stellen
 

Lage rentes op de spaarrekeningen zijn ons nu al enkele jaren vertrouwd, maar dat wil niet zeggen dat er geen goede of foute keuzes zijn die u als spaarder kan maken, die u meer of minder geld zullen opleveren. Spaargids.be lijst de vijf essentiële vragen op die u uzelf moet stellen.

 
di 9 jun
5 essentiële vragen die elke spaarder zichzelf moet stellen
 

Lage rentes op de spaarrekeningen zijn ons nu al enkele jaren vertrouwd, maar dat wil niet zeggen dat er geen goede of foute keuzes zijn die u als spaarder kan maken, die u meer of minder geld zullen opleveren. Spaargids.be lijst de vijf essentiële vragen op die u uzelf moet stellen.

 
ma 8 jun
Miljardair: ‘Hoe veilig beleggen in 2020’/Principes voor succes nog steeds geldig?
 

De achttienvoudige dollarmiljardair waarvan sprake is de Amerikaan Ray Dalio (geboren 1949). Een van de meest succesvolle hefboomfonds managers, waarover we al eerder schreven. Het jaar 2020 is allerminst succesvol begonnen, met het Coronavirus dat uitbrak. Waarvan we de economische, financiële, psychologische en sociaalmaatschappelijk klappen nog dagelijks aan het incasseren zijn. De aandelenbeleggers lopen toch reeds vooruit op een gehoopt economisch herstel in de tweede jaarhelft. De vastgoedbeleggers wachten nog voorzichtig af hoe hun markt zal reageren. En ook de nietmeerzoalternatieve beleggingen in edelmetalen en cryptomunten doen het uitstekend. Something’s gotta give, want dit lijkt een onhoudbare, onrealistische situatie. Alles omhoog? Iedereen wint, geen gezeik iedereen rijk? Bijzonder onwaarschijnlijk en wanneer iets té goed lijkt om waar te zijn…?

 
wo 20 mei
Zo veilig is uw geld tijdens een (economische) crisis
 

De coronacrisis doet de portemonnee van veel Belgen niet zoveel goed. Het is dan ook logisch dat we op zoek gaan naar veilige(re) onderkomens voor onze centen. Spaargids.be zocht uit met welke bankproducten u van een kapitaalgarantie geniet.

 
wo 20 mei
Waarom investeren in een beleggingsplan verstandig is, ook nu
 

Sparen Voor startende beleggers lijkt het contra-intuïtief, maar een doorwinterde belegger weet dat u niet enkel moet investeren wanneer de koersen net stijgen. De ‘truc’ is om regelmatig op vaste tijdstippen te blijven beleggen. Spaargids.be legt uit wat u moet weten als u wil starten met beleggen.

 
wo 20 mei
Welke beleggingsstrategie gaat u helpen komende jaren?
 

De Nederlandse economie is zeer afhankelijk van de wereldeconomie die door de coronaviruspandemie flink is aangeslagen. Een krimpende wereldeconomie zal Nederland hard treffen. Ons land is zeer kwetsbaar omdat burgers en niet-financiële bedrijven gezamenlijk, op Hongkong na, de grootste schuldenaar in de wereld zijn, met een schuld van ruim 250 procent van het bruto binnenlands product.

 
vr 15 mei
Corona versus uw spaarrekening: "Nog zeker 5 jaar langer wachten op hogere rentes”
 

Door de uitbraak van het coronavirus zal het nog heel lang duren vooraleer er weer ruimte is om de spaarrentes te laten stijgen. Dat bevestigen enkele Belgische banken aan Spaargids.be.

 
vr 15 mei
Welke formule pensioensparen zorgt voor het hoogste rendement?
 

Als u voor het eerst start met pensioensparen, zal u snel ontdekken dat er twee manieren zijn om dat te doen: via de bank of via de verzekeringsmaatschappij. In het eerste geval belegt u eigenlijk in aandelen. Het is ook die groep die nu zwaar getroffen wordt door de coronacrisis. Betekent dat dat we nu allemaal beter overgaan naar een pensioenspaarverzekering? Ook niet. Spaargids.be bekijkt welke formule u best kan kiezen.

 
do 14 mei
Pensioenspaarfonds of pensioenspaarverzekering: wat brengt het meest op?
 

Als u voor het eerst start met pensioensparen, zal u snel ontdekken dat er twee manieren zijn om dat te doen: via de bank of via de verzekeringsmaatschappij. In het eerste geval belegt u eigenlijk in aandelen. Het is ook die groep die nu zwaar getroffen wordt door de coronacrisis. Betekent dat dat we nu allemaal beter overgaan naar een pensioenspaarverzekering? Ook niet. Spaargids.be bekijkt welke formule u best kan kiezen.

 
wo 6 mei
Uw spaargeld is niet meer veilig. Heeft DNB de oplossing?
 

In deze onzekere tijd, waarin de financiële en reële economie klappen krijgen, kwam op 21 april De Nederlandsche Bank (DNB) met een opmerkelijk initiatief. DNB wil een eigen digitale munt gaan ontwikkelen. Een zogeheten central bank digital currency (CBDC). Burgers kunnen dan rechtstreeks geld stallen bij de centrale bank, dus buiten het commerciële banksysteem om.

 
di 21 apr
Hoe legt u het best een financiële reserve aan?
 

Sparen Door de coronacrisis staan heel wat mensen financieel met de rug tegen de muur. Het wegvallen van (een deel van) hun inkomen doet hen naar adem happen. Spaargids.be bekijkt hoe u de zaken in de toekomst eventueel anders zou kunnen regelen.

 
do 2 apr
Koopkans op de beurs zoals je ze maar één keer om de 10 jaar, of zelfs in een mensenleven krijgt
 

In totaal kan iets minder dan de helft van de mensen door de coronacrisis minder of niet meer sparen. “Dat cijfer valt goed mee, als je alle omstandigheden in rekening brengt”, vindt financieel expert Paul D’Hoore. “Het wil zeggen dat ruim de helft van de mensen voorlopig financieel ongehinderd de storm doorstaat.”

 
do 2 apr
Zo spaart u vanaf nu zonder risico voor uw pensioen
 

Sparen De coronacrisis heeft het nog maar eens duidelijk gemaakt: aan sommige beleggingen hangt een aanzienlijk risico. Dat geldt ook voor pensioensparen via de bank. Als u aan pensioensparen via een verzekeraar doet, hoeft u gelukkig niet te vrezen. Spaargids.be legt uit hoe u risicoloos kan pensioensparen.

 
do 26 mrt
7 tips om kinderen te leren omgaan met geld
 

Sparen Ouders worstelen vaak met de financiële opvoeding van hun kinderen. Hoe pakt u dat het beste aan?

 
do 12 mrt
Waarom die 0,11% rente op uw spaarboekje problematisch is
 

0,11 procent. Met die rente op uw spaarboekje moet u bij de meeste banken vrede nemen. In realiteit zorgen verschillende factoren ervoor dat u daarmee aan koopkracht inboet. Spaargids.be legt uit hoe dat komt en op welke manier u ervoor zorgt dat het plaatje toch wat rooskleurig oogt.

 
wo 19 feb
Studie wijst uit: wie rijk is, leeft langer. Hoe zorgen we ervoor dat onze spaarcenten aandikken?
 

Wie welstellend is, verhoogt zijn levensverwachting met negen jaar. Dat concludeert de Britse krant The Guardian, op basis van een onderzoek uit het Journal of Gerontology. We gingen na hoe onze spaarcenten kunnen bijdragen aan een langer leven.

 
di 4 feb
Inflatie nekt uw spaarrendement: dit kan u eraan doen
 

Nadat de inflatie in november wegzakte tot 0,39%, steeg de consumptieprijsindex in januari opnieuw tot 1,41%. Dat is een groot verschil met de wettelijke minimumrente van 0,11% die veel spaarrekeningen bieden. Wij gingen na of het mogelijk is om met traditionele spaarproducten toch aan koopkracht te winnen.

 
do 23 jan
Welk rendement mag u dit jaar verwachten op uw spaar- en beleggingsproducten?
 

Ook u hoopt wellicht dat uw zuurverdiende centjes in 2020 wat aandikken. Daartoe kunt u putten uit een resem van mogelijkheden, waarbij u de afweging maakt tussen zekerheid en rendement. Wij raadpleegden voor u enkele van de meest courante spaar- en beleggingsproducten via onze spreekwoordelijke glazen bol: welk rendement mag u dit jaar verwachten?

 
wo 15 jan
Met deze tips wordt sparen in 2020 kinderspel
 

Een nieuw jaar betekent voor veel mensen nieuwe voornemens. Minder (vet) eten, meer sporten, stoppen met roken en meer centjes opzijzetten zijn maar enkele klassiekers. Meer dan vaak blijkt al na enkele weken dat de ambitieuze intenties niet volgehouden worden. Wat sparen betreft, kunnen de volgende tips u helpen.

 
wo 8 jan
Jong beginnen met pensioensparen kan u bijna 90.000 euro extra kapitaal opleveren
 

Jong begonnen is half gewonnen. Het is een huizenhoog cliché, maar het geldt zeker voor het pensioensparen. Wie gedurende 40 jaar aan pensioensparen doet, kan een kapitaal aanleggen van bijna 120.000 euro. Wie maar 20 jaar spaart, komt nog niet aan 33.000 euro.

 
wo 18 dec
Dit doet u beter niet als u wil sparen voor uw pensioen
 

Mede door het belastingvoordeel is pensioensparen een manier van sparen die veel mensen aanspreekt. Er zijn wel enkele ‘valkuilen’ waar u op moet letten. We lijsten een viertal aandachtspunten op.

 
di 10 dec
7 tips voor wie twijfelt om te beleggen
 

De rente op onze spaarrekening grenst aan het nulpunt. Door de inflatie neemt de werkelijke koopkracht alleen maar af, waardoor ook meer conservatieve spaarders een beleggingsfonds overwegen. Maar wie zich voor het eerst op de beleggingsmarkt begeeft, zet daarmee een stap in de onbekende. Hoog tijd dus voor duiding en enkele praktische tips!

 
vr 29 nov
'Wil je echt die consumptieslaaf zijn?' en meer waarschuwingen voor Black Friday
 

We kunnen er niet omheen: het is Black Friday, Black Week of soms zelf Black Tiendaagse en dat betekent dat de koopjes ons al weken om de oren vliegen. Niet zeker waar je goed aan doet op zo'n dag? Denk hier aan voordat je je portemonnee trekt.

 
do 28 nov
Waarom u eigenlijk elke maand moet beleggen
 

Wie meer rendement zoekt voor zijn spaarcenten, belandt al snel op de beurs. Toch is het geen goed idee om meteen een groot bedrag in één keer te beleggen. Verstandiger is om maandelijks een klein(er) bedrag te investeren.

 
ma 25 nov
Alternatieven voor het spaarboekje: dit zijn betere opties voor uw geld
 

De gezinnen van de eurozone spaarden in het tweede kwartaal van dit jaar 13,3% van hun inkomen. Twee jaar geleden lag dat aandeel nog een procentpunt lager. In ons land neemt de spaarwoede ook weer toe. Dat blijkt uit cijfers van Eurostat. En dat terwijl er in tijden van lage rente echt wel betere formules zijn voor uw spaarcenten.

 
wo 6 nov
Zeg nooit meer dat je het druk hebt en andere essentiële tips om burn-out te voorkomen
 

Hoe vaak antwoord jij met ‘Goed, druk!’ of ‘Druk, druk druk!’ als iemand je vraagt hoe het met je gaat? Of hoe vaak krijg jij zelf dat antwoord? Het lijkt er meer en meer op dat een druk leven een soort statussymbool is geworden. Wie het druk heeft, telt mee. Maar worden we er wel gelukkiger van? Het aantal burn-outs in ons land is immers niet meer te tellen. Hoe kunnen we terug naar minder druk om zo burn-outs te voorkomen?

 
ma 21 okt
Het depositofonds staat garant voor 100.000 euro spaargeld per rekening: wat als het toch fout loopt?
 

Wie meer dan 100.000 euro op z’n spaarboekje heeft, moet daar rente op betalen. Dat stelde voorzitter van de Europese bankenfederatie begin deze maand voor. Maar er zijn nog meer zaken om in het achterhoofd te houden als u 100.000 euro of meer op de bank hebt. Hoe houdt u uw spaargeld veilig?

 
vr 18 okt
Gerald Celente: wees jezelf, overal en altijd en vooral: dénk voor jezelf!
 

De bijzonder succesvolle Amerikaanse trendvoorspeller zoals we hem nog nooit hebben gezien. Misschien heeft hij wel een glaasje teveel op, maar toch blijft wat hij zegt zoals steeds zeer de moeite waard. Een levensles ditmaal: denk voor jezelf. Wees geen meeloper. Blijf ook altijd jezelf. Ja mijn jasje is Amerikaans toont hij, maar mijn tshirt Italiaans. Ik zal nooit vergeten wat mijn vader tegen me zei, wanneer hij weer eens iets afkeurde van mij, aldus Celente. “Denk je dat ik dat doe opdat je zoals ik zou worden? Word jezelf, Gerald!” We horen het aan, knikken, en worden weer eens herinnerd aan deze wijsheid: word geen volger, doe niet per se als de anderen. En denk àltijd voor jezelf.

 
do 17 okt
8 zaken die je moet weten over productiviteit
 

[...]

Kent u een methode om in 18 minuten uw productiviteit op een ongekende hoogte te brengen? Peter Bregman wel en hij schreef er een boek over. In 18 Minutes: Find Your Focus, Master Distraction, and Get the Right Things Done, legt hij uit hoe hij dat dagelijks ritueel volbrengt:

 
vr 20 sep
5 zaken die je wil weten over status
 

Wanneer mensen een relatief gelijke koopkracht hebben worden statusaankopen aantrekkelijker omdat zowat elke aankoop hen meer aanzien geeft dan hun gelijken.

 
vr 6 sep
Bankier die rijk werd door kredietcrisis: “Passief beleggen is nieuwe bubbel”
 

Michael Burry, een bankier die de kredietcrisis van 2008 voorspelde en daar miljoenen mee verdiende, voorspelt een nieuwe zeepbel. Het gevaar schuilt deze keer in afgeleide producten, zogenaamde trackers of ETF’s. “Passief beleggen is de nieuwe bubbel”, waarschuwt hij.

 
vr 6 sep
Belg heeft gemiddeld financieel vermogen van 118.000 euro
 

Het gemiddeld financieel vermogen per inwoner van België is in het eerste kwartaal van 2019 opgelopen tot een record van 118.000 euro. Een belangrijk deel daarvan staat op zicht- en spaarrekeningen.

 
do 5 sep
Waarom sparen ook een beetje (onnodig) geld verliezen is
 

De Belg blijft verliefd op zijn spaarboekje. In totaal zetten we met zijn allen meer dan 270 miljard euro op onze spaarrekening. Nochtans is dat eigenlijk een beetje geldverlies, want door de combinatie van een lage rente en de inflatie boeten we in aan koopkracht. Maar wat zijn dan de alternatieven? En hoeveel risico moeten we dan wel nemen om beter te doen dan de inflatie?

 
" ... Everything is in a bubble ..." — Peter Schiff

Warning: mysql_fetch_array() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/usergp/domains/goudportal.nl/public_html/gp3_def/includes/c_allesover.php on line 34
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Personal Finance
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs