EUR/USD:
GOUD:
ZILVER:
BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
 
Personal Finance
vr 6 sep
Bankier die rijk werd door kredietcrisis: “Passief beleggen is nieuwe bubbel”
 

Michael Burry, een bankier die de kredietcrisis van 2008 voorspelde en daar miljoenen mee verdiende, voorspelt een nieuwe zeepbel. Het gevaar schuilt deze keer in afgeleide producten, zogenaamde trackers of ETF’s. “Passief beleggen is de nieuwe bubbel”, waarschuwt hij.

 
vr 6 sep
Belg heeft gemiddeld financieel vermogen van 118.000 euro
 

Het gemiddeld financieel vermogen per inwoner van België is in het eerste kwartaal van 2019 opgelopen tot een record van 118.000 euro. Een belangrijk deel daarvan staat op zicht- en spaarrekeningen.

 
do 5 sep
Waarom sparen ook een beetje (onnodig) geld verliezen is
 

De Belg blijft verliefd op zijn spaarboekje. In totaal zetten we met zijn allen meer dan 270 miljard euro op onze spaarrekening. Nochtans is dat eigenlijk een beetje geldverlies, want door de combinatie van een lage rente en de inflatie boeten we in aan koopkracht. Maar wat zijn dan de alternatieven? En hoeveel risico moeten we dan wel nemen om beter te doen dan de inflatie?

 
wo 4 sep
Zeven redenen om (niet) te beleggen
 

Beleggen enkel voor rijke mensen? Onzin! De financiële experts zijn het er unaniem over eens: eigenlijk zou iedereen - op zijn eigen niveau - moeten beleggen. Dit zijn enkele veelgehoorde misvattingen.

 
wo 28 aug
Eén Belg op de drie belegt in pensioenspaarfonds
 

Belgen hebben samen via pensioensparen al 20 miljard euro bij elkaar gespaard in belastingvriendelijke beleggingsfondsen, een record. Eén werkende Belg op de drie doet aan pensioensparen via een fonds.

 
wo 14 aug
Wat mensen naast verlies van inkomen het ergste vinden aan werkloos zijn? Zich niet meer nuttig voelen
 

Wie al eens zonder werk heeft gezeten, kan het misschien beamen: geen job hebben kan flink wat stress veroorzaken. En niet alleen omdat je inkomen wegvalt. Duitse wetenschappers stelden vast dat er ook heel wat psychologische factoren spelen, die kunnen maken dat je in een neerwaartse spiraal terechtkomt. En eentje steekt er bovenuit: dat je je niet meer nuttig voelt.

 
ma 12 aug
Voor $15 trillion obligaties met negatieve rente. Koop goud en bitcoin zegt manager hefboomfonds
 

Obligaties die je geld doen verdwijnen en gedecentraliseerd digitaal geld. Twintig jaar geleden zouden beleggers grote ogen getrokken hebben. Nochtans zijn beide een realiteit geworden van de wereldeconomie anno 2019. Sterker nog: hun aanwezigheid wordt almaar dominanter. Hoog tijd voor goud en bitcoin, zegt miljardair Ray Dalio. Legendarisch investeerder en co-chairman van hefboomfonds Bridgewater Associates.

 
di 6 aug
4 geheimen die selfmade miljonairs hun kinderen leren
 

Voormalig professioneel tennisspeler en selfmade-miljonair Steve Siebold deed voor zijn boek ‘Secrets Self-Made Millionaires Teach Their Kids’ onderzoek naar het leven van 1.200 collega-miljonairs en splitste hun advies op in 160 korte hoofdstukken die ouders samen met hun kinderen kunnen lezen.

 
do 1 aug
Sparen voor een grote reis? Zo pakt u dat aan
 

Een grote (wereld)reis maken: velen dromen ervan, weinigen hebben er zomaar centen voor liggen. Als u langer dan een paar weken van huis plant te zijn of echt naar de andere kant van de aardbol wil, dan moet u dat ook flink op voorhand plannen, ook budgettair. Volgend stappenplan kan helpen.

 
ma 29 jul
Hoeveel geld moet je hebben om te kunnen rentenieren?
 

Hoeveel geld heb je nodig om te rentenieren? Het korte antwoord op deze vraag is: steeds meer. Maar het werkelijke antwoord is wat ingewikkelder en hangt vooral af van hoeveel je jaarlijks uitgeeft en hoeveel rendement je op je vermogen kan maken.

 
vr 26 jul
Werken maakt gelukkig, veel verdienen niet (per se)
 

Hoe essentieel is een goede baan voor een vervullend en succesvol leven? Gezondheidseconoom Lieven Annemans (UGent) onderzocht het eerder dit jaar in het kader van zijn Nationale Geluksonderzoek. Dat levert alvast enkele opmerkelijke vaststellingen op. Zo zijn de mensen met de hoogste inkomens niet noodzakelijk ook het meest tevreden. En zijn werkenden doorgaans wel veel gelukkiger dan werkzoekenden, inactieven en langdurig zieken.

 
wo 24 jul
De 5 zaken die we op ons sterfbed het meest betreuren
 

Niemand zegt op zijn sterfbed: ‘Ik wou dat ik meer overuren op kantoor had gemaakt,’ maar wat zeggen we dan wel?

 
di 9 jul
'Sparen leuk vinden helpt spaargedrag meer dan sparen belangrijk vinden'
 

Sparen leuk vinden is belangrijker bij het spaargedrag van mensen dan sparen belangrijk vinden, concludeert Rabobank zaterdag in eigen onderzoek onder bijna 12.000 klanten van de bank.

 
do 4 jul
Spaarrecords sneuvelen ondanks lage rente: wat zijn de alternatieven?
 

De Belg stalt een recordbedrag op zijn spaarrekening. Het spaartotaal van onze landgenoten steeg tussen begin mei 2018 en eind april 2019 van 260,9 miljard euro naar 274,9 miljard euro. Hoewel de opbrengst in veel gevallen bijna nihil is, blijven de klassieke spaarrekeningen een grote aantrekkingskracht uitoefenen. Maar wat zijn de alternatieven?

 
vr 21 jun
Na uw pensioen heeft u kapitaal van 392.000 euro nodig
 

De Belg die na zijn pensioen zijn levensstandaard wil behouden, moet tegen dan een extra kapitaal opbouwen van gemiddeld 392.000 euro. Een groepsverzekering en pensioensparen volstaan daarvoor niet.

 
do 20 jun
Rentevoeten op bodemniveau: zo rendeert uw geld toch nog een (klein) beetje
 

De Europese Centrale Bank maakte onlangs bekend dat ze de belangrijkste rentevoeten nog een tijdje op het huidige bodemniveau handhaaft. Wie op een hogere intrest had gehoopt, blijft dus op zijn honger zitten. Wij gingen na hoe u uw centen bij de bank toch nog wat kan aandikken.

 
vr 7 jun
Spaarboekjes brengen nog zeker jaar niets op
 

Slecht nieuws voor wie gehoopt had dat z’n spaarboekje binnenkort eindelijk weer iets zou opbrengen. Nog zeker tot eind juni 2020 houdt de Europese Centrale Bank (ECB) haar rentevoeten op het huidige lage peil.

 
di 28 mei
Deze eigenschap zat achter het succes van Steve Jobs
 

Hij is de mede-oprichter van Apple en een visionair achter enkele van de leidende computer devices van vandaag, Steve Jobs. Maar voordat Jobs een legende werd, was hij een ander mens. Althans volgens John Sculley, voormalig CEO van Apple tussen 1983 en 1993.

 
di 23 apr
Dit zijn de 4 valkuilen voor elke spaarder
 

Vaak krijgen onze emoties onbewust de overhand wanneer we beslissingen nemen over onze spaarcenten. Dat leidt vaak tot dure fouten.

Hoewel we allemaal pretenderen weloverwogen financiële beslissingen te nemen, blijken in de praktijk toch vooral onze emoties de overhand te krijgen. Dat is de voorbije decennia uitgebreid bewezen door de gedragseconomie, dat de psychologische processen achter financiële beslissingen blootlegt. Dat wetenschapsdomein legt ook voor spaarders enkele typische fouten bloot.

 
do 18 apr
Dit zijn de 10 gewoontes van mentaal sterke mensen
 

Mentaal sterk staan: het lijkt een basiscompetentie voor iedereen die wat wil bereiken. Maar niet iedereen is geboren met een stalen geest. Onderzoek heeft uitgewezen dat je je mentale sterkte kan trainen. Hoe word je een mentaal sterker persoon? Wij stippelen enkele gewoontes voor je uit die jou kunnen vooruithelpen.

 
di 16 apr
SOS spaargeld: hebt u genoeg voor noodgevallen?
 

De rente op spaarrekeningen zit bij de meeste banken op een absoluut bodempeil. Wie nog wat rendement wil, verhuist zijn spaarcenten dus beter richting beleggingen. Maar, zeggen adviseurs, u moet wel een spaargeldbuffer voor noodgevallen behouden. Hoeveel? Dat zochten we uit.

 
do 4 apr
7 gewoontes van emotioneel intelligente mensen
 

Emotionele intelligentie is zowel voor ons professioneel succes als voor ons persoonlijk geluk van groot belang. Emotionele intelligentie is allereerst het herkennen, begrijpen en beheersen van je eigen gevoelens. Een tweede belangrijke punt bij emotionele intelligentie is uiteraard het herkennen, begrijpen en beheersen van de gevoelens van andere mensen. Maar er is ook nog een derde component aan emotionele intelligentie: je moet de twee eerste elementen ook in de praktijk kunnen omzetten.

 
wo 3 apr
De 7 gewoontes van uiterst efficiënte middelmatige mensen
 

Voor elke Mark Zuckerberg zijn er duizend Jack Zuckermans. Wie deze laatste is? Geen idee, maar dat is net wat ondernemer James Altucher bedoelt. Altucher omschrijft zichzelf als een erg middelmatig iemand met een carrière die gevuld is met evenveel successen als tegenslagen. Altucher is dus middelmatig, net zoals de meerderheid van de bevolking.

 
ma 1 apr
Laat aub niet al uw geld op één en dezelfde spaarrekening staan
 

Of u nu een voorzichtige of eerder een dynamische spaarder bent: u doet er sowieso goed aan om uw vermogen te spreiden. Kies dus voor diverse producten bij verschillende banken, en ook voor verschillende waarborgsystemen en instapmomenten.

 
vr 29 mrt
Haar leraars zeiden dat er niets van haar zou worden, maar deze vrouw (23) bouwde met 120 euro eigen kledingmerk uit
 

Minder dan drie jaar geleden was de Britse Briony Gorton (23) nog een verveelde studente die in het weekend in een juwelenzaak werkte. Ze besloot echter haar eigen baas te worden en slaagde er met een zelfontworpen bikinilijn in om een startkapitaal van amper 120 euro in zes maanden tijd om te zetten in 120.000 euro. En ze rondde intussen de kaap van het half miljoen.

 
wo 27 mrt
Rijk worden? 7 lessen die miljardairs volgen en jij niet
 

Als je rijk wil worden, dan is het handig om de lessen van de rijken te volgen. Lessen van miljardairs, zoals Bill Gates, Eric Schmidt (ex-CEO van Google) en Warren Buffet. Zij zijn er immers rijk mee geworden.

Hier zeven lessen die je zullen helpen om ook rijk te worden.

 
wo 27 mrt
Vergelijk uw eigen uitgaven: wat een Amerikaan spendeert
 

... Ook het Amerikaanse Gobankingrates schrijft over het gezinsbudget. Het is van vitaal belang zeggen zij je uitgavenpatroon op papier te zetten. Of in een spread sheet op je computer. ‘You should always know where your money is going, so you can adhere to your budget.’ Aan de hand van de cijfers over 2017 werd voor de modale Noord-Amerikaan het plaatje in kaart gebracht. Wie geeft hoeveel waaraan uit?

 
di 26 mrt
Zo doet u uw spaargeld renderen: combineer sparen met beleggen
 

De historisch lage rentes op spaarboekjes duwen steeds meer mensen richting beleggingsmarkt. Toch zijn er maar weinig Belgen geneigd om helemaal afstand te nemen van hun vertrouwde spaarboekje. Gelukkig valt beleggen perfect te combineren met het klassieke sparen. Volgende tips leiden u naar de gulden middenweg.

 
di 26 mrt
Machiavelli: 10 lessen van de meester
 

Het doel heiligt de middelen. Dit bekende gezegde wordt toegeschreven aan de Italiaanse politicus en filosoof Niccolò Machiavelli. Hoewel hier in zijn geschriften nergens sprake van is, vormt zijn werk het voorbeeld van de cynisch-realistische benadering van politieke macht (machiavellisme). Ook nu kunnen we er nog lessen uit trekken.

 
do 14 mrt
5 manieren om te laten zien wat je waard bent aan je baas
 

Willen we niet allemaal tonen wat we in onze mars hebben aan onze collega’s en liefst nog aan de baas? Maar hoe doe je dat zonder dat het opvalt en zonder als een opschepper over te komen?

 
di 12 mrt
9 zaken die mentaal sterke mensen vermijden
 

Een cruciale vereiste om succesvol te worden is een taaie geest die je mentaal sterk maakt, altijd doet doorzetten en je de controle over jezelf doet behouden. Psychotherapeute Amy Morin stelde deze lijst op van negen zaken die een mentaal sterk individu absoluut niet doet als hij succes wil bereiken.

 
ma 11 mrt
De rijken leven vaak miserabele levens en nog 10 zaken die u moet weten over geluk
 

Velen onder ons hebben het moeilijk om echt gelukkig te zijn. We zeggen wel dat we van verrassingen houden, maar wanneer die verrassingen ons niet aanstaan, noemen we ze problemen. Wanneer we daarmee worden geconfronteerd nemen we vaak beslissingen die ons emotioneel uit balans brengen.

 
ma 11 mrt
Laatbloeiers zijn gelukkiger en hebben meer succes
 

Op termijn is het succes niet altijd weggelegd voor partijen die zich in hun jeugd als een voorloper hebben opgeworpen. Daarentegen lijken vroege tegenslagen een opmerkelijk basis voor een uiteindelijk succes te leggen. Dat zegt de Amerikaanse journalist en auteur Charles Duhigg in een bijdrage voor de Amerikaanse krant The New York Times.

 
ma 11 mrt
Vijf ‘fouten’ die u als spaarder kan maken
 

Spaarders zijn al eens ontevreden over de opbrengst van hun spaarrekening. Uiteraard speelt het lage peil van de rente daarbij een rol, maar soms is dat ook het gevolg van een aantal verkeerde inschattingen.

 
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Personal Finance
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs