EUR/USD:
GOUD:
ZILVER:
BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
42
kliks
40
kliks
24
kliks
 
Personal Finance
di 9 jul
'Sparen leuk vinden helpt spaargedrag meer dan sparen belangrijk vinden'
 

Sparen leuk vinden is belangrijker bij het spaargedrag van mensen dan sparen belangrijk vinden, concludeert Rabobank zaterdag in eigen onderzoek onder bijna 12.000 klanten van de bank.

 
do 4 jul
Spaarrecords sneuvelen ondanks lage rente: wat zijn de alternatieven?
 

De Belg stalt een recordbedrag op zijn spaarrekening. Het spaartotaal van onze landgenoten steeg tussen begin mei 2018 en eind april 2019 van 260,9 miljard euro naar 274,9 miljard euro. Hoewel de opbrengst in veel gevallen bijna nihil is, blijven de klassieke spaarrekeningen een grote aantrekkingskracht uitoefenen. Maar wat zijn de alternatieven?

 
vr 21 jun
Na uw pensioen heeft u kapitaal van 392.000 euro nodig
 

De Belg die na zijn pensioen zijn levensstandaard wil behouden, moet tegen dan een extra kapitaal opbouwen van gemiddeld 392.000 euro. Een groepsverzekering en pensioensparen volstaan daarvoor niet.

 
do 20 jun
Rentevoeten op bodemniveau: zo rendeert uw geld toch nog een (klein) beetje
 

De Europese Centrale Bank maakte onlangs bekend dat ze de belangrijkste rentevoeten nog een tijdje op het huidige bodemniveau handhaaft. Wie op een hogere intrest had gehoopt, blijft dus op zijn honger zitten. Wij gingen na hoe u uw centen bij de bank toch nog wat kan aandikken.

 
vr 7 jun
Spaarboekjes brengen nog zeker jaar niets op
 

Slecht nieuws voor wie gehoopt had dat z’n spaarboekje binnenkort eindelijk weer iets zou opbrengen. Nog zeker tot eind juni 2020 houdt de Europese Centrale Bank (ECB) haar rentevoeten op het huidige lage peil.

 
di 28 mei
Deze eigenschap zat achter het succes van Steve Jobs
 

Hij is de mede-oprichter van Apple en een visionair achter enkele van de leidende computer devices van vandaag, Steve Jobs. Maar voordat Jobs een legende werd, was hij een ander mens. Althans volgens John Sculley, voormalig CEO van Apple tussen 1983 en 1993.

 
di 23 apr
Dit zijn de 4 valkuilen voor elke spaarder
 

Vaak krijgen onze emoties onbewust de overhand wanneer we beslissingen nemen over onze spaarcenten. Dat leidt vaak tot dure fouten.

Hoewel we allemaal pretenderen weloverwogen financiële beslissingen te nemen, blijken in de praktijk toch vooral onze emoties de overhand te krijgen. Dat is de voorbije decennia uitgebreid bewezen door de gedragseconomie, dat de psychologische processen achter financiële beslissingen blootlegt. Dat wetenschapsdomein legt ook voor spaarders enkele typische fouten bloot.

 
do 18 apr
Dit zijn de 10 gewoontes van mentaal sterke mensen
 

Mentaal sterk staan: het lijkt een basiscompetentie voor iedereen die wat wil bereiken. Maar niet iedereen is geboren met een stalen geest. Onderzoek heeft uitgewezen dat je je mentale sterkte kan trainen. Hoe word je een mentaal sterker persoon? Wij stippelen enkele gewoontes voor je uit die jou kunnen vooruithelpen.

 
di 16 apr
SOS spaargeld: hebt u genoeg voor noodgevallen?
 

De rente op spaarrekeningen zit bij de meeste banken op een absoluut bodempeil. Wie nog wat rendement wil, verhuist zijn spaarcenten dus beter richting beleggingen. Maar, zeggen adviseurs, u moet wel een spaargeldbuffer voor noodgevallen behouden. Hoeveel? Dat zochten we uit.

 
do 4 apr
7 gewoontes van emotioneel intelligente mensen
 

Emotionele intelligentie is zowel voor ons professioneel succes als voor ons persoonlijk geluk van groot belang. Emotionele intelligentie is allereerst het herkennen, begrijpen en beheersen van je eigen gevoelens. Een tweede belangrijke punt bij emotionele intelligentie is uiteraard het herkennen, begrijpen en beheersen van de gevoelens van andere mensen. Maar er is ook nog een derde component aan emotionele intelligentie: je moet de twee eerste elementen ook in de praktijk kunnen omzetten.

 
wo 3 apr
De 7 gewoontes van uiterst efficiënte middelmatige mensen
 

Voor elke Mark Zuckerberg zijn er duizend Jack Zuckermans. Wie deze laatste is? Geen idee, maar dat is net wat ondernemer James Altucher bedoelt. Altucher omschrijft zichzelf als een erg middelmatig iemand met een carrière die gevuld is met evenveel successen als tegenslagen. Altucher is dus middelmatig, net zoals de meerderheid van de bevolking.

 
ma 1 apr
Laat aub niet al uw geld op één en dezelfde spaarrekening staan
 

Of u nu een voorzichtige of eerder een dynamische spaarder bent: u doet er sowieso goed aan om uw vermogen te spreiden. Kies dus voor diverse producten bij verschillende banken, en ook voor verschillende waarborgsystemen en instapmomenten.

 
vr 29 mrt
Haar leraars zeiden dat er niets van haar zou worden, maar deze vrouw (23) bouwde met 120 euro eigen kledingmerk uit
 

Minder dan drie jaar geleden was de Britse Briony Gorton (23) nog een verveelde studente die in het weekend in een juwelenzaak werkte. Ze besloot echter haar eigen baas te worden en slaagde er met een zelfontworpen bikinilijn in om een startkapitaal van amper 120 euro in zes maanden tijd om te zetten in 120.000 euro. En ze rondde intussen de kaap van het half miljoen.

 
wo 27 mrt
Rijk worden? 7 lessen die miljardairs volgen en jij niet
 

Als je rijk wil worden, dan is het handig om de lessen van de rijken te volgen. Lessen van miljardairs, zoals Bill Gates, Eric Schmidt (ex-CEO van Google) en Warren Buffet. Zij zijn er immers rijk mee geworden.

Hier zeven lessen die je zullen helpen om ook rijk te worden.

 
wo 27 mrt
Vergelijk uw eigen uitgaven: wat een Amerikaan spendeert
 

... Ook het Amerikaanse Gobankingrates schrijft over het gezinsbudget. Het is van vitaal belang zeggen zij je uitgavenpatroon op papier te zetten. Of in een spread sheet op je computer. ‘You should always know where your money is going, so you can adhere to your budget.’ Aan de hand van de cijfers over 2017 werd voor de modale Noord-Amerikaan het plaatje in kaart gebracht. Wie geeft hoeveel waaraan uit?

 
di 26 mrt
Zo doet u uw spaargeld renderen: combineer sparen met beleggen
 

De historisch lage rentes op spaarboekjes duwen steeds meer mensen richting beleggingsmarkt. Toch zijn er maar weinig Belgen geneigd om helemaal afstand te nemen van hun vertrouwde spaarboekje. Gelukkig valt beleggen perfect te combineren met het klassieke sparen. Volgende tips leiden u naar de gulden middenweg.

 
di 26 mrt
Machiavelli: 10 lessen van de meester
 

Het doel heiligt de middelen. Dit bekende gezegde wordt toegeschreven aan de Italiaanse politicus en filosoof Niccolò Machiavelli. Hoewel hier in zijn geschriften nergens sprake van is, vormt zijn werk het voorbeeld van de cynisch-realistische benadering van politieke macht (machiavellisme). Ook nu kunnen we er nog lessen uit trekken.

 
do 14 mrt
5 manieren om te laten zien wat je waard bent aan je baas
 

Willen we niet allemaal tonen wat we in onze mars hebben aan onze collega’s en liefst nog aan de baas? Maar hoe doe je dat zonder dat het opvalt en zonder als een opschepper over te komen?

 
di 12 mrt
9 zaken die mentaal sterke mensen vermijden
 

Een cruciale vereiste om succesvol te worden is een taaie geest die je mentaal sterk maakt, altijd doet doorzetten en je de controle over jezelf doet behouden. Psychotherapeute Amy Morin stelde deze lijst op van negen zaken die een mentaal sterk individu absoluut niet doet als hij succes wil bereiken.

 
ma 11 mrt
De rijken leven vaak miserabele levens en nog 10 zaken die u moet weten over geluk
 

Velen onder ons hebben het moeilijk om echt gelukkig te zijn. We zeggen wel dat we van verrassingen houden, maar wanneer die verrassingen ons niet aanstaan, noemen we ze problemen. Wanneer we daarmee worden geconfronteerd nemen we vaak beslissingen die ons emotioneel uit balans brengen.

 
ma 11 mrt
Laatbloeiers zijn gelukkiger en hebben meer succes
 

Op termijn is het succes niet altijd weggelegd voor partijen die zich in hun jeugd als een voorloper hebben opgeworpen. Daarentegen lijken vroege tegenslagen een opmerkelijk basis voor een uiteindelijk succes te leggen. Dat zegt de Amerikaanse journalist en auteur Charles Duhigg in een bijdrage voor de Amerikaanse krant The New York Times.

 
ma 11 mrt
Vijf ‘fouten’ die u als spaarder kan maken
 

Spaarders zijn al eens ontevreden over de opbrengst van hun spaarrekening. Uiteraard speelt het lage peil van de rente daarbij een rol, maar soms is dat ook het gevolg van een aantal verkeerde inschattingen.

 
vr 8 mrt
Spaarboekjes brengen wellicht nog jaren niks op
 

Het ziet ernaar uit dat het geld op onze spaarboekjes nog jarenlang amper iets zal opbrengen. De Europese Centrale Bank, die eerder nog had laten verstaan dat er mogelijk een renteverhoging kwam na de zomer, heeft die timing nu opgeschoven naar “minstens eind dit jaar”. Economen vrezen dat het uitstel nog veel langer zal duren.

 
do 7 mrt
Lotto: met welke cijfers win je zeker niet?
 

De meeste mensen weten best dat meespelen in een loterij niet zo`n geweldige investering is. De winstkans is klein en de kans op een grote geldprijs is zelfs extreem gering. Speel je toch mee, doe het dan met de goede lottocijfers.

 
do 7 mrt
Wil je succesvol worden? Volg deze zes tips van miljardairs
 

Succes is niet gemakkelijk, maar het is haalbaar. Volgens CEO’s als Elon Musk, Mark Zuckerburg en Bill Gates zijn er enkele dingen die helpen om succesvol te worden. De sleutel is om geduldig en toegewijd te blijven.

Hier de zes tips van miljardairs vandaag de dag.

 
ma 4 mrt
Nederlanders en geld: “de helft snapt er helemaal niets van”
 

Dat zegt Drs ing. Erica Verdegaal en zij is econoom en publicist bij o.m. Het Financiële Dagblad. De Nederlandse heeft tal van boeken op haar naam staan (zie hieronder). Over beleggen en rijk worden, sparen voor je pensioen. Over persoonlijke geldzaken en goed geldbeheer. Het is vooral dit laatste dat vandaag aan de orde is. Aanleiding is een Amerikaanse studie gepubliceerd door de American Psychological Association. Aardige, warme mensen houden altijd minder over dan hun tegenpolen. Zij met een minder aangenaam karakter. Waar hoor ù bij?

 
vr 1 mrt
Waarom u niet al uw eieren naar dezelfde bankier moet dragen
 

Ja, natuurlijk is het gemakkelijk om al uw financiële diensten bij één en dezelfde bank af te nemen. Maar is dat ook het verstandigste? Wij kunnen alvast vijf goede redenen bedenken waarom u ook eens bij de concurrentie moet aankloppen.

 
do 28 feb
12 psychologische denkfouten die verhinderen dat we rationeel blijven
 

Het menselijk brein is krachtiger dan de krachtigste supercomputer, maar desalniettemin verre van perfect. Een belangrijke tekortkoming van onze hersenen is onze cognitieve bias of vooringenomenheid. Dit beïnvloedt ons beslissingsproces en maakt dat we niet rationeel kunnen nadenken. Volgens George Dvorsky van de wetenschapsblog io9 zijn er twaalf zulke biassen.

 
wo 27 feb
Beschouw je weekeinde als een vakantie en je zal beter presteren op maandagochtend
 

Werknemers die het weekend als een vakantie beschouwen, tonen een hoger geluksniveau. Dat is de boodschap van een onderzoek van wetenschappers aan de University of California, gebaseerd op een enquête bij duizend werknemers in de Verenigde Staten.

 
wo 27 feb
6 dingen die succesvolle mensen doen wanneer alles tegen zit
 

Het leven kan hard zijn. Soms krijg je niet wat je wil en gaat werkelijk alles verkeerd. Dat zijn de momenten waarop wilskracht en doorzettingsvermogen het verschil maken tussen succes en ellende. Wat doen succesvolle mensen wanneer alles lijkt tegen te zitten?

 
di 26 feb
Spaarders hebben vooral oog voor de prijzen
 

Sommige mensen kunnen geduldig sparen voor de toekomst. Anderen kiezen voor een onmiddellijke beloning, ook al levert hen dat op termijn een financieel nadeel op. Dat blijkt uit een onderzoek van wetenschappers aan de Duke University, gebaseerd op tests bij meer dan tweehonderd jonge volwassenen. De proefpersonen moesten kiezen tussen verschillende geldprijzen. Ze konden onmiddellijk 5 dollar ter plekke krijgen of 10 dollar in een maand tijd ontvangen.

 
do 21 feb
Waarom ‘beter worden’ het altijd haalt van ‘goed presteren’
 

‘In mijn carrière heb ik meer dan 9000 shots gemist. Ik heb 300 wedstrijden verloren. 26 maal nam ik de beslissende korf en miste ik. Telkens opnieuw heb ik gefaald. En net daarom ben ik succesvol geworden.” Het is een bekende quote van de Amerikaanse basketbalster Michael Jordan. Maar wat is het geheim achter zo veel doorzettingsvermogen?

 
wo 20 feb
5 van de meest motiverende zinnen ooit gesproken
 

“Motivatie blijft niet duren, maar een bad nemen evenmin. Daarom moet je het elke dag opnieuw doen.” Met die oneliner verdedigde Zig Ziglar zijn overtuiging dat motivatie niet iets is om tweemaal per jaar op een cursus te krijgen. Jezelf motiveren moet dag na dag opnieuw. Indien het leven een tocht is, dan is motivatie de motor die je naar je bestemming zal brengen, want niets gebeurt zonder motivatie. 5 van de meest motiverende zinnen ooit gesproken:

 
ma 18 feb
Zo geeft u uw kleinkind een stevige spaarpot cadeau op zijn 18e
 

Veel grootouders willen hun kleinkinderen ook financieel een duwtje in de rug geven. Maar hoe doet u dat nu het best? We lijsten de diverse mogelijkheden op, met telkens hun voor- en nadelen.

 
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Personal Finance
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs