EUR/USD:
GOUD:
ZILVER:
BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
 
Personal Finance
do 14 mrt
5 manieren om te laten zien wat je waard bent aan je baas
 

Willen we niet allemaal tonen wat we in onze mars hebben aan onze collega’s en liefst nog aan de baas? Maar hoe doe je dat zonder dat het opvalt en zonder als een opschepper over te komen?

 
di 12 mrt
9 zaken die mentaal sterke mensen vermijden
 

Een cruciale vereiste om succesvol te worden is een taaie geest die je mentaal sterk maakt, altijd doet doorzetten en je de controle over jezelf doet behouden. Psychotherapeute Amy Morin stelde deze lijst op van negen zaken die een mentaal sterk individu absoluut niet doet als hij succes wil bereiken.

 
ma 11 mrt
De rijken leven vaak miserabele levens en nog 10 zaken die u moet weten over geluk
 

Velen onder ons hebben het moeilijk om echt gelukkig te zijn. We zeggen wel dat we van verrassingen houden, maar wanneer die verrassingen ons niet aanstaan, noemen we ze problemen. Wanneer we daarmee worden geconfronteerd nemen we vaak beslissingen die ons emotioneel uit balans brengen.

 
ma 11 mrt
Laatbloeiers zijn gelukkiger en hebben meer succes
 

Op termijn is het succes niet altijd weggelegd voor partijen die zich in hun jeugd als een voorloper hebben opgeworpen. Daarentegen lijken vroege tegenslagen een opmerkelijk basis voor een uiteindelijk succes te leggen. Dat zegt de Amerikaanse journalist en auteur Charles Duhigg in een bijdrage voor de Amerikaanse krant The New York Times.

 
ma 11 mrt
Vijf ‘fouten’ die u als spaarder kan maken
 

Spaarders zijn al eens ontevreden over de opbrengst van hun spaarrekening. Uiteraard speelt het lage peil van de rente daarbij een rol, maar soms is dat ook het gevolg van een aantal verkeerde inschattingen.

 
vr 8 mrt
Spaarboekjes brengen wellicht nog jaren niks op
 

Het ziet ernaar uit dat het geld op onze spaarboekjes nog jarenlang amper iets zal opbrengen. De Europese Centrale Bank, die eerder nog had laten verstaan dat er mogelijk een renteverhoging kwam na de zomer, heeft die timing nu opgeschoven naar “minstens eind dit jaar”. Economen vrezen dat het uitstel nog veel langer zal duren.

 
do 7 mrt
Lotto: met welke cijfers win je zeker niet?
 

De meeste mensen weten best dat meespelen in een loterij niet zo`n geweldige investering is. De winstkans is klein en de kans op een grote geldprijs is zelfs extreem gering. Speel je toch mee, doe het dan met de goede lottocijfers.

 
do 7 mrt
Wil je succesvol worden? Volg deze zes tips van miljardairs
 

Succes is niet gemakkelijk, maar het is haalbaar. Volgens CEO’s als Elon Musk, Mark Zuckerburg en Bill Gates zijn er enkele dingen die helpen om succesvol te worden. De sleutel is om geduldig en toegewijd te blijven.

Hier de zes tips van miljardairs vandaag de dag.

 
ma 4 mrt
Nederlanders en geld: “de helft snapt er helemaal niets van”
 

Dat zegt Drs ing. Erica Verdegaal en zij is econoom en publicist bij o.m. Het Financiële Dagblad. De Nederlandse heeft tal van boeken op haar naam staan (zie hieronder). Over beleggen en rijk worden, sparen voor je pensioen. Over persoonlijke geldzaken en goed geldbeheer. Het is vooral dit laatste dat vandaag aan de orde is. Aanleiding is een Amerikaanse studie gepubliceerd door de American Psychological Association. Aardige, warme mensen houden altijd minder over dan hun tegenpolen. Zij met een minder aangenaam karakter. Waar hoor ù bij?

 
vr 1 mrt
Waarom u niet al uw eieren naar dezelfde bankier moet dragen
 

Ja, natuurlijk is het gemakkelijk om al uw financiële diensten bij één en dezelfde bank af te nemen. Maar is dat ook het verstandigste? Wij kunnen alvast vijf goede redenen bedenken waarom u ook eens bij de concurrentie moet aankloppen.

 
do 28 feb
12 psychologische denkfouten die verhinderen dat we rationeel blijven
 

Het menselijk brein is krachtiger dan de krachtigste supercomputer, maar desalniettemin verre van perfect. Een belangrijke tekortkoming van onze hersenen is onze cognitieve bias of vooringenomenheid. Dit beïnvloedt ons beslissingsproces en maakt dat we niet rationeel kunnen nadenken. Volgens George Dvorsky van de wetenschapsblog io9 zijn er twaalf zulke biassen.

 
wo 27 feb
Beschouw je weekeinde als een vakantie en je zal beter presteren op maandagochtend
 

Werknemers die het weekend als een vakantie beschouwen, tonen een hoger geluksniveau. Dat is de boodschap van een onderzoek van wetenschappers aan de University of California, gebaseerd op een enquête bij duizend werknemers in de Verenigde Staten.

 
wo 27 feb
6 dingen die succesvolle mensen doen wanneer alles tegen zit
 

Het leven kan hard zijn. Soms krijg je niet wat je wil en gaat werkelijk alles verkeerd. Dat zijn de momenten waarop wilskracht en doorzettingsvermogen het verschil maken tussen succes en ellende. Wat doen succesvolle mensen wanneer alles lijkt tegen te zitten?

 
di 26 feb
Spaarders hebben vooral oog voor de prijzen
 

Sommige mensen kunnen geduldig sparen voor de toekomst. Anderen kiezen voor een onmiddellijke beloning, ook al levert hen dat op termijn een financieel nadeel op. Dat blijkt uit een onderzoek van wetenschappers aan de Duke University, gebaseerd op tests bij meer dan tweehonderd jonge volwassenen. De proefpersonen moesten kiezen tussen verschillende geldprijzen. Ze konden onmiddellijk 5 dollar ter plekke krijgen of 10 dollar in een maand tijd ontvangen.

 
do 21 feb
Waarom ‘beter worden’ het altijd haalt van ‘goed presteren’
 

‘In mijn carrière heb ik meer dan 9000 shots gemist. Ik heb 300 wedstrijden verloren. 26 maal nam ik de beslissende korf en miste ik. Telkens opnieuw heb ik gefaald. En net daarom ben ik succesvol geworden.” Het is een bekende quote van de Amerikaanse basketbalster Michael Jordan. Maar wat is het geheim achter zo veel doorzettingsvermogen?

 
wo 20 feb
5 van de meest motiverende zinnen ooit gesproken
 

“Motivatie blijft niet duren, maar een bad nemen evenmin. Daarom moet je het elke dag opnieuw doen.” Met die oneliner verdedigde Zig Ziglar zijn overtuiging dat motivatie niet iets is om tweemaal per jaar op een cursus te krijgen. Jezelf motiveren moet dag na dag opnieuw. Indien het leven een tocht is, dan is motivatie de motor die je naar je bestemming zal brengen, want niets gebeurt zonder motivatie. 5 van de meest motiverende zinnen ooit gesproken:

 
ma 18 feb
Zo geeft u uw kleinkind een stevige spaarpot cadeau op zijn 18e
 

Veel grootouders willen hun kleinkinderen ook financieel een duwtje in de rug geven. Maar hoe doet u dat nu het best? We lijsten de diverse mogelijkheden op, met telkens hun voor- en nadelen.

 
vr 15 feb
13 sportlui die failliet gingen
 

Atleten die ooit succesvol waren en in die tijd een fortuin verdienden, hebben het na hun carrière niet altijd gemakkelijk. De volgende 13 sportfiguren waren dankzij hun prestaties schatrijk, maar hebben hun geld nadien om allerlei redenen verloren. Ook succesvolle sportlui kunnen failliet gaan.

 
di 12 feb
6 eigenschappen bepalen of je rijk wordt, ongeacht je leeftijd of inkomen
 

6 eigenschappen bepalen of je rijk wordt, ongeacht je leeftijd of inkomen. Tot die conclusie komt Sarah Stanley Fallaw. Ze is verantwoordelijk voor de onderzoeksdivisie van het Affluent Market Institute. Stanley Fallaw is ook de co-auteur van het boek The Next Millionaire Next Door: Enduring Strategies for Building Wealth, waarvoor ze onderzoek deed naar 600 miljonairs.

 
di 12 feb
Hoe je miljardair wordt (binnen een jaar)
 

Dat is een makkie! Als tiener verdien je wat bij om je ouders te helpen. Zo werk je bij McDonald’s, zoals veel kids van jouw leeftijd. Wat ouder geworden begin je met computerwetenschappen te studeren, bijvoorbeeld aan de Universiteit van Montreal. Vervolgens trek je naar New York en Tokyo. Daar bouw je een systeem om handelsorders te matchen op de plaatselijke beurs. Je gaat werken bij Bloomberg Tradebook. Daar ontwikkel je software om futures te verhandelen. Zo goed ben je in jouw vak dat je drie keer promotie maakt in twee jaar. Heb je ondertussen al zoveel verdiend om je miljardair te mogen noemen? Nee hoor, zo vlug gaat dat nu ook weer niet.

 
ma 11 feb
Inzicht in je inkomsten en uitgaven en waarop je kan besparen? Zo maak je een budgetplan
 

Budgetteren is een ideale manier om inzicht te krijgen in je inkomsten en uitgaven. Hoe beter je overzicht en hoe vaker je je inkomsten en uitgaven bijhoudt, hoe kleiner de kans dat je geld uitgeeft dat je niet hebt. En daarmee kan je jaarlijks heel wat besparen. Maar hoe stel je een goed budgetplan op en hoe houd je dat bij? Hoe spaar je maandelijks 10 procent van je inkomsten? Een budgetexpert zet de belangrijkste stappen op een rij.

 
do 7 feb
7 dagelijkse routines die verhinderen dat je je potentieel realiseert
 

Vaak leven we in een routine waar we onszelf geen vragen meer bij stellen en die ons ervan weerhoudt ons volledige potentieel te realiseren. Toch kunnen kleine gedragsveranderingen de uitkomst van ons leven sterk wijzigen. Dit zijn zeven voorbeelden van gewoontes die je beter zou afzweren als je je beter in je vel wil voelen.

 
ma 4 feb
Perfecte carrière en perfect gezinnetje: willen we niet te veel?
 

Als ouder wil je er zo veel mogelijk zijn voor je kinderen, samen leuke dingen doen en liefst elke dag vers koken. We willen ook een mooi, opgeruimd huis, een boeiende job en een mooi salaris. En graag nog wat me-time erbovenop alstublieft. De druk om alles goed te doen is groot en we lijken wel massaal te falen. Willen we vandaag gewoon te veel? Familiaal expert en relatiedeskundige Rika Ponnet schept duidelijkheid.

 
do 24 jan
Wordt ook uw pensioen verlaagd?
 

De Nederlandse pensioenfondsen waarschuwen. De kans dat uit te keren pensioenen reeds in 2020 of 2021 lager uitvallen, is reëel. Door de wereldwijd gedaalde beurzen einde 2018 zijn heel wat fondsen in problemen geraakt. Hun dekkingsgraad is daardoor te laag geworden. Zo zijn alvast in moeilijkheden: de metaalfondsen PME en PMT. Zorgfonds PFZW. Ambtenarenfonds ABP.

 
wo 23 jan
Best verdienende illusionist ter wereld geef carrièreadvies: alles draait om $1
 

Of je nou een illusionist bent, een salesman of wat dan ook. Iedereen maakt carrière en de meeste willen daarin slagen. Volgens David Blaine – illusionist en miljonair – is er een simpele truc waarmee hij het pad van zijn carrière bepaald.

Voor de truc hoeft men gelukkig niet te kunnen goochelen. Het hangt namelijk af van ...

 
za 19 jan
VIDEO. Investeren in Lego is een slimme belegging, met rendement tot wel 11 procent
 

Investeren in Lego is een goede belegging, dat meldt het financiële agentschap Bloomberg. Met een rendement tot maar liefst elf procent, levert het je meer op dan beleggen in goud, aandelen of obligaties. Kunstenaar Dirk Denoyelle verduidelijkt dat pakweg ‘The Green Grocers’ ooit voor 150 euro aangekocht konden worden en nu voor duizend euro verkocht wordt. Denoyelle geeft beleggers in Lego nog twee belangrijke tips: open nooit de doos en vergeet niet dat Legoset pas waarde krijgt, als hij niet meer verkrijgbaar is in de winkel.

 
di 15 jan
Werkloze (51) speelt uitkering kwijt nadat hij erfenis van 200.000 euro in sneltempo verbrast
 

Een 51-jarige werkloze Duitser die een erfenis van 200.000 euro in sneltempo verbraste op café, is zijn uitkering kwijtgespeeld. In het vonnis verwijst de rechter expliciet naar zijn onverantwoordelijke spilzucht.

 
vr 11 jan
Waarom periodiek beleggen momenteel veel verstandiger is
 

Verstandige beleggers wachten niet op ‘het perfecte moment’ om aandelen te kopen. Wie elke maand een kleine som investeert, vermijdt een fikse dip en heeft meestal een beter rendement dan beleggers die alles in één keer beleggen op de beurs.

 
ma 7 jan
Vijf goede financiële voornemens voor het nieuwe jaar
 

Januari is traditioneel de maand van de goede voornemens. Behalve de gezondheid verbeteren door gezonder te eten en meer te bewegen, plannen veel Belgen ook om meer te sparen. We zochten nog enkele andere manieren om in 2019 wat financieel gezonder te worden.

 
do 3 jan
Zo krijg je meer dan 11 miljoen volgers op Instagram
 

4 jaar geleden begon Omar Raja met zijn Instagram account House of Highlights (HOH). Vandaag telt HOH meer dan 11 miljoen volgers. Waar traditionele sportzenders moeite hebben om kijkers te vinden, komen ze massaal naar Omar Raja. Dit is zijn geheim om meer dan 11 miljoen volgers te krijgen op Instagram.

Om te beginnen, richtte Omar Raja House of Highlights niet op met het idee het medialandschap voor sport op zijn kop te zetten. Hij vond het gewoon jammer dat LeBron James Miami Heat zou verlaten. Hij had een uitlaatklep nodig. Omar begon met het idee om video’s te maken die hij naar zijn vrienden kon sturen.

 
do 3 jan
18 tijdloze beleggingstips die iedere nu belegger kan gebruiken
 

2018 zal voor de beurzen de geschiedenisboeken ingaan als een jaar van stevige volatiliteit met een erbarmelijk laatste kwartaal. Als belegger is het moeilijk om het hoofd boven water te houden wanneer dag na dag rode tabellen verschijnen. Deze 18 tijdloze beleggingstips kunnen daar bij helpen.

Peter Lynch is een legendarische belegger. In zijn boek ‘One Up On Wall’ Street beschrijft hij hoe je naar de aandelenmarkt moet kijken, in goede en slechte dagen.

 
di 1 jan
De Grote Geldbarometer: dit doe je het best met je geld in 2019
 

Hoe zorg je ervoor dat je spaargeld zo goed mogelijk rendeert in 2019? Elk jaar rond nieuwjaar stelt financieel expert Paul D’Hoore voor VTM NIEUWS een portefeuille samen van 10.000 euro: ‘De Grote Geldbarometer’. Gisteren maakte D’Hoore bekend dat de Geldbarometer in 2018 omwille van een uitzonderlijk slechts beursjaar voor het eerst geen geld opbracht. Vandaag maakt hij bekend hoe hij 10.000 euro spaargeld zou spreiden over verscheidene beleggingen in het komende jaar.

 
vr 28 dec
12 belangrijke quotes van miljardairs over geld
 

Eind vorige eeuw was het ongelofelijk om al miljonair te zijn. Miljardair worden was redelijk onbereikbaar. Vandaag zijn er al meer dan $2.000 miljardairs over heel de wereld waarbij ’s werelds rijkste mens al een fortuin heeft van meer dan $100 miljard. De meeste rijken zijn self-made miljardairs. Uit onderstaande quotes kan je afleiden hoe zij succesvol miljardair werden.

Instagram en Facebook staan vol met quotes over het leven. Maar quotes van echte miljardairs hebben nog meer betekenis. Ze spreken namelijk uit ervaring. Een belangrijke manier om rijk te worden, is door op de juiste manier met geld om te gaan.

De miljardairs van vandaag vertellen jou wat je moet doen.

 
do 27 dec
39-jarige self-made miljonair: stop met geld sparen en doe dit
 

In 2010 besloot Chris Reining om financieel onafhankelijk te worden. Zijn doel was $1 miljoen op zijn 35. Hiervoor verlaagde hij drastisch zijn kosten en begon hij steeds meer van zijn geld weg te zetten. Op een gegeven moment kon hij 50% van zijn inkomen vrijmaken voor zijn financiële onafhankelijkheid. In 2016 ging hij op 37-jarige leeftijd op pensioen.

 
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Personal Finance
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs