EUR/USD:
GOUD:
ZILVER:
BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
59
kliks
Bron: Huizenmarkt-Zeepbel.nl
29
kliks
Bron: Edelmetaal-info.nl
29
kliks
23
kliks
 
Personal Finance
di 13 nov
Beleggen of sparen? Wat is slim om te doen gezien de huidige periode waar wij in zitten?
 

Beleggen of sparen? De vraag stellen is ze beantwoorden. En dat is wel zo eenvoudig. ‘Werken en sparen doet geld vergaren‘, is een oud Nederlands spreekwoord. Met de nadruk op ‘oud’ want het is inderdaad niet meer van deze tijd. We zouden het beter kunnen moderniseren tot: ‘Werken en beleggen doet geld vergaren.‘ (Al bekt dat niet zo lekker natuurlijk).

 
di 13 nov
Ben jij een echte angsthaas als het op je spaargeld aankomt? Bij deze spaarformules loop je amper risico
 

Ben jij een echte angsthaas als het op je spaargeld aankomt? Je bent niet alleen: veel mensen vinden echt niet ‘dat geld geld moet opbrengen’, ze willen gewoon dat hun spaargeld veilig is. Ze kiezen dus desnoods liever voor een lagere rente op de spaarcenten dan het risico te lopen dat er iets van verloren gaat. En daar valt iets voor te zeggen, want een goede nachtrust is ook belangrijk. We lijsten even de spaarformules op waarbij je amper risico loopt.

 
ma 12 nov
Steeds meer mensen worden rijk door online T-shirts te verkopen
 

Het lijkt bijzonder eenvoudig: ontwerp, stuur door, ontvang. Al de rest, van productie tot logistiek, wordt door iemand anders gedaan. Het verkopen van T-shirts online is bijzonder eenvoudig en steeds meer mensen verdienen er een extra – passief – inkomen uit. De succesvolle ontwerpers worden er zelfs rijk mee.

 
do 8 nov
13 gouden tips waarmee senioren geld kunnen besparen
 

Het leven is de laatste decennia opvallend duurder geworden en de pensioenen worden er niet hoger op. Gelukkig bestaan er enkele fantastische, simpele trucjes voor senioren om geld te besparen. We lijsten ze op.

[...]

 
do 8 nov
Een goede manager heeft volgens Google deze 10 eigenschappen
 

Google weet als geen ander bedrijf wat de eigenschappen van goede managers zijn. In twee decennia is Google niet alleen een internetreus geworden, het bedrijf geldt ook als rolmodel voor andere managers. Als je Google vraagt wat een goede manager is, dan kom je tot deze tien kenmerken.

[...]

 
do 8 nov
Geld maakt gelukkig, maar slechts tot 4.000 euro netto per maand
 

70% van de Belgen is niet tevreden met zijn inkomen en meer centen maken wél gelukkiger, zo toont het Nationaal Geluksonderzoek. Maar vanaf 4.000 euro netto per maand zakt de ‘levenstevredenheid’ zienderogen.

 
do 8 nov
7 op de 10 wil hoger inkomen: geld maakt wél gelukkig tot 4.000 euro
 

70% van de Belgen is niet tevreden met zijn inkomen en meer centen maken wél gelukkiger, zo toont het Nationaal Geluksonderzoek. Maar vanaf 4.000 euro netto per maand zakt de ‘levenstevredenheid’ zienderogen.

 
wo 7 nov
Zo overtuig je jouw baas om je een hoger loon te geven
 

Niemand zegt neen tegen een hoger loon, right? Of toch: je werkgever die het moet uitkeren. Hoe kun je je baas ervan overtuigen om je een beter salaris te geven? Brigitte Oversteyns, reward consultant bij SD Worx, geeft concrete raad.

 
di 6 nov
Word je eigen werkgever en verdien €300 per uur
 

In plaats van te zitten wachten tot iemand jou een baan aanbiedt (of niet), kun je in principe ook zelf je eigen onderneming starten. Een klein zaakje opzetten om te beginnen om desgevallend misschien tot grote, serieuze onderneming uit te groeien? Een kind kan de was doen! Of zo lijkt het toch. Nederlanders zijn bij uitstek ondernemende lieden. Niet palaveren en bij de pakken blijven zitten, maar van pakkie–an weten en gewoon proberen, doen. Of dat is toch het geval voor alvast twee wel zeer jeugdige ondernemers.

 
di 6 nov
Ruim 70 procent wil voor AOW-leeftijd stoppen met werken
 

Drie kwart van de werkende Nederlanders heeft een of meer stappen gezet om na pensionering dezelfde levensstandaard te kunnen behouden. Daarbij gaat het in de meeste gevallen om sparen via een spaarrekening of deposito, het opbouwen van vermogen via de eigen woning en aflossen op de hypotheek. Ook is de helft van de mensen van plan minder uit te geven na de pensionering.

 
di 6 nov
Zo geef je jouw (klein-)kinderen het best een financiële duw in de rug
 

Voor veel ouders en grootouders is het vanzelfsprekend dat ze kinderen en kleinkinderen een financiële duw in de rug geven, in de vorm van spaarcenten. Maar wat is nu eigenlijk de beste manier om dat te doen? We zochten de meest geschikte formules uit.

 
di 6 nov
Wintertijd: 10 handige tips voor een lager energieverbruik
 

In de winter maken we het thuis graag gezellig warm. Kortere dagen vragen ook om meer verlichting. Door de combinatie van beide factoren loopt ons energieverbruik aardig op. Dat merken we uiteraard op onze elektriciteits- en aardgasafrekening. Met deze tien eenvoudige tips houd je de komende winter je verbruik binnen de perken en bespaar je maximaal op je energiefactuur.

 
ma 5 nov
In deze jobs kan je blijven groeien
 

Het brein van werknemers die in hun job te weinig uitdaging vinden, zal na verloop van tijd slechter functioneren. Uit onderzoek blijkt immers dat ons cognitief vermogen zich aanpast aan het niveau van het werk dat we doen. Het is dus in je eigen belang een betrekking te zoeken waarin je je blijvend kan ontwikkelen. In volgende jobs is het risico op vastroesten bij voorbaat uitgesloten.

 
vr 2 nov
9 dingen die jij doet waardoor je nooit rijk zal worden
 

Iedereen heeft de mogelijkheid om rijk te worden. Er zijn mensen die beginnen met niets en miljonair worden. Andere mensen hebben geen diploma en zijn toch miljonair geworden. Er zijn veel meer mensen die miljonair worden door zelf iets op te bouwen dan door geld te erven. Wat kan jou dan nog tegenhouden? Deze 9 fouten misschien.

Voor je weet wat je moet doen om rijk te worden, moet je vooral weten wat je niet moet doen.

 
do 1 nov
3 cruciale elementen die uw succes bepalen
 

Hoe word je succesvol in je carrière? Volgens coach Dan Miller van 48 Days zijn er drie cruciale elementen die bepalen of je succes zal hebben: passie, talent en geld.

[...]

 
di 30 okt
Zo zorg je ervoor dat het geld van je levensverzekering niet in foute handen valt
 

In spaar- en beleggingsverzekeringen kan je een begunstigde aanduiden. Maar als je dat niet goed aanpakt, kan dat heel vervelende gevolgen hebben.

 
ma 29 okt
Deze factoren bepalen hoeveel jij netto van je loon overhoudt
 

Je hebt exact hetzelfde brutoloon als je collega, maar op het einde van de maand hou jij een lager nettoloon over. Hoe is dat eigenlijk mogelijk?

Je brutoloon is de som van alle loononderdelen: je loon voor normale prestaties, je loon voor betaalde afwezigheden (vakantie, feestdagen, inhaalrustdagen, ziekte), maar ook toeslagen voor overuren, voordelen in natura, premies, commissielonen, enzovoort behoren hierbij.

 
zo 28 okt
Wat heb ik verkeerd gedaan? Het geheim van de superrijken
 

Bij het lezen van dit artikel slaak ik weer de bekende kreet, “Wat heb ik dan toch verkeerd gedaan?” Ik weet dat in mijn kennissenkring nu cynisch wordt opgemerkt dat ik dan maar niet 48 jaar lang bij de Belastingdienst had moeten gaan werken. Snap ik, ben ik nu ook wel achter gekomen. Heb daar al die jaren alleen maar meegewerkt om de schatkist van de Rijksoverheid met miljarden elk jaar te verrijken om vervolgens te zien hoe net zo hard een behoorlijk deel van die miljarden werd verspild aan nutteloze uitgaven.

 
vr 26 okt
5 dingen die je ’s zondags moet doen voor een succesvolle werkweek
 

Succes komt niet alleen door hard en veel te werken, maar ook door een goede voorbereiding. De voorbereiding voor een succesvolle werkweek begint dan al ook op zondag. Wil je geen ‘Monday Blues’ meer, dan moet je op zondag al beginnen met deze 5 voorbereidingen.

Het weekend dient om even te ontspannen, alles te resetten en de batterijen weer op te laden. Maar een kleine inspanning op zondag, kan jou echter ook al heel veel opleveren in de week. Deze 5 simpele tips kunnen jou daar mee helpen.

 
ma 22 okt
Acht tips om komaf te maken met slechte financiële beslissingen: besef wat je uitgeeft, niet wat je bespaart
 

Waarom nemen we op financieel gebied telkens weer de verkeerde beslissingen? Wij zochten het uit en verzamelden acht tips om die slechte gewoonte te veranderen. De belangrijkste: besef wat je uitgeeft, niet wat je bespaart.

“We zijn zo slecht in sparen, dat in ons pensioenplan staat dat we beter maar betrekkelijk jong kunnen sterven”, zegt Jeff Kreisler, via Skype, met gespeeld dramatische blik. De Amerikaan is niet alleen professioneel komiek, maar verhuurt zichzelf ook als serieus spreker en schrijver op het gebied van geld. Dit jaar verscheen het boek ‘Geld en gedrag’, dat hij samen met gedragswetenschapper Dan Ariely schreef. Het grappigst aan de manier waarop we met geld omgaan, zegt Kreisler, is dat we haast nooit van onze fouten leren. We trappen in telkens dezelfde valkuilen: we vallen in katzwijm voor de uitverkoop, kopen dezelfde dure merken en houden aan het eind van de maand geen geld over om te sparen.

 
ma 22 okt
Zes bruikbare tips voor wie sparen echt lastig vindt
 

Snap jij ook niet goed hoe sommige mensen erin slagen om elke maand opnieuw geld op de spaarrekening te kunnen zetten? Misschien moet je je dan eens afvragen waarom een formule als Start to Run zo succesvol is. Simpel: het geeft mensen die géén conditie hebben een eenvoudig te volgen stappenplan, waarbij het resultaat snel voelbaar is. Hetzelfde principe kan perfect werken voor sparen. Veel Belgen slagen er niet in om te sparen omdat ze geen goede aanpak hebben. Met deze eenvoudige ‘Start to Save’-tips zie je sneller resultaat.

 
di 16 okt
3 eenvoudige regels om rijk te worden met beleggen
 

Of het nu om aandelen, cryptomunten of zeldzame stripverhalen gaat, … er zijn 3 eenvoudige regels die iedereen kan volgen om er rijk mee te worden. Vergeet het effect van rentevoeten, handelsoorlogen, inflatie, recessies, … Er is maar 1 ding dat je moet onthouden: 3 eenvoudige regels om succesvol te beleggen.

Succesvol beleggen komt neer op ...

 
wo 10 okt
Waarom je van geld wel gelukkig wordt (maar van geld wíllen juist niet)
 

Altijd dacht hoogleraar psychologie en geluksprofessor Ap Dijksterhuis (50) dat geld een béétje gelukkig maakte. Maar hij heeft zijn mening bijgesteld. Een gespekte bankrekening scheelt echt.

 
di 2 okt
Dankzij deze vijf tips ga je gegarandeerd meer verdienen
 

Je mag nog zo’n boeiende job of zulke leuke collega’s hebben, als je het gevoel hebt dat je niet voldoende verdient ontstaat er wrevel. De oplossing? Vooraf goed onderhandelen over je salaris én je baas er regelmatig over durven aanspreken. Wij zochten in samenwerking met arbeidsmarktexpert Katrin Van de Water (Passion for Work) uit hoe je dat best aanpakt.

 
do 27 sep
Dit is hoeveel geld jongeren willen verdienen om gelukkig te zijn
 

Welk salaris heb jij nodig om je gelukkig te voelen? Volgens onderzoek word je niet gelukkiger wanneer je meer dan €70.000 per jaar verdient. Toch hebben veel jongeren, vooral mannen, de behoefte om veel meer te verdienen willen ze gelukkig zijn.

TD Ameritrade deed onderzoek naar het salaris dat jongeren nodig hebben om gelukkig te zijn. Bij de jongeren – gedefinieerd als millennials tussen 21 en 37 jaar – geven vooral de mannen aan dat ze veel geld nodig hebben om gelukkig te zijn. Ze willen daarvoor een jaarsalaris van $118.000 of zo’n 100.000 euro.

 
di 25 sep
Dit is hoeveel geld je moet sparen om binnen 10 jaar miljonair te zijn
 

Wie eind september 2028 als miljonair door het leven wil gaan, zal een serieuze inspanning moeten leveren. Rijk worden is net als de liefde een werkwoord. Wie miljonair wil worden, moet wel het onderscheid kennen tussen een miljoen hebben en een miljoen uitgeven. In het laatste geval zal je nooit miljonair worden. Maar wat moet je dan doen voor 1 miljoen op je rekening?

Dit is hoeveel geld je moet sparen volgens de CNN Money Millionaire calculator om tegen eind september 2027 minstens 7 cijfers op je bankrekening te zien staan, voor de komma wel te verstaan.

 
do 20 sep
"85 keer maandloon sparen nodig om levenstandaard te behouden na pensioen"
 

Wie na zijn pensionering zijn levensstandaard wil behouden, moet tegen dan best 85 keer zijn nettomaandloon bijeengespaard hebben. Dat kan via het aanvullend pensioen via de werkgever, het pensioensparen en vooral het sparen zonder fiscaal voordeel. Dat becijferde HR-bedrijf Mercer.

 
ma 17 sep
Je hebt 10.000 euro spaargeld en je kan het een jaar missen. Dit zijn je opties
 

Stel: je beschikt over 10.000 euro die je exact één jaar kan missen. Zijn er opties om dat geld – al was het maar een beetje – te laten renderen? We zochten het voor je uit*.

 
do 13 sep
Persoonlijke pensioenpotten: een eerlijk alternatief?
 

Deze week is een petitie gestart voor de komst van persoonlijke pensioenpotten. Op pensioenpetitie.nl kan deze gesteund worden. De petitie heeft als doel om de regering ervan te overtuigen dat veel mensen willen dat we in Nederland overgaan naar een pensioenstelsel met persoonlijke pensioenpotten. Want, zo stelt de petitie, pensioen moet eerlijker. Er moet een direct verband komen tussen wat je inlegt en wat je aan pensioen terug krijgt. Met de huidige collectieve pensioenpot is dat verband er niet wat heel nadelig uitpakt voor sommigen.

 
do 13 sep
Richard Branson: ‘De sleutel naar succes is een 3-daagse werkweek’
 

Miljardair Richard Branson heeft een missie: bedrijfsleiders overtuigen dat de klassieke 5-daagse werkweek niet de toekomst is. Volgens Branson laat de huidige technologische innovatie toe om minder te werken maar even efficiënt te zijn. Hierdoor kunnen werknemers minder werken voor hetzelfde geld. En meer tijd overhouden om te doen wat ze graag doen.

Hard werken is belangrijk, maar plezier hebben is minstens even belangrijk, aldus Branson. Een van de meest onderschatte ingrediënten van succes is plezier, zegt de miljardair in zijn boek “The Virgin Way: If It’s Not Fun, It’s Not Worth Doing,”.

 
ma 3 sep
Buffett wordt 88: Dit is zijn belangrijkste les om miljardair te worden
 

Op zijn 88e verjaardag is Warren Buffett zo’n 88 miljard dollar waard. Daarmee is hij een van de rijkste mensen ter wereld. Net als vele andere miljardairs, is Buffett ook klein begonnen. In 1985 verklapte Buffett zijn geheim al aan George Goodman, de presentator van “Adam Smith’s Money World” op PBS.

 
do 30 aug
Dit zijn de beste tips om uw kinderen te leren sparen
 

Voor de meeste kinderen is sparen een ver-van-mijn-bedshow. Geld is het laatste van hun bekommernissen. U leert ze daarom beter in kleine stapjes om met geld om te gaan. Sparen is een leerproces, maar wel eentje dat u samen spelenderwijs kunt aanpakken.

 
di 28 aug
16 vaardigheden die moeilijk te leren zijn, maar die je echt zullen helpen
 

Veel vaardigheden kan je aanleren, maar sommige lessen zijn moeilijker dan andere. Nochtans zijn dat net de vaardigheden die je in de toekomst echt kunnen helpen. Hier zijn 16 vaardigheden die je onder de knie zou moeten krijgen.

Een lezer van Quora stelde de vraag: "Wat zijn de moeilijkste en meest nuttige vaardigheden om te leren?" Hier zijn de 16 interessantste antwoorden.

 
ma 27 aug
7 financiële levenslessen die iedereen moet kennen voor zijn 30e
 

Wanneer we jong zijn, denken we vaak dat de wereld aan onze voeten ligt. Hoewel dat ook vaak zo is, maken veel jongeren enkele financiële fouten die hun later zuur kunnen opbreken. Iedere 30’er kent het wel: ‘had ik dit of dat maar gedaan toen ik nog jong was’. Dit zijn 7 financiële levenslessen die iedereen voor zijn 30e zou moeten kennen.

 
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Personal Finance
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs