EUR/USD:
GOUD:
ZILVER:
BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
 
Corruptie & Schandaal
ma 8 jun
Ondernemers moeten zo’n 10 miljoen euro aan onterechte coronapremies terugbetalen:
 

Inspecteurs van het Agentschap Innoveren en Ondernemen (VLAIO) hebben na risicoanalyse 3.500 coronapremies gecontroleerd. Meer dan een derde van die onderzochte premies werd onterecht toegekend en moet terugbetaald, goed voor een totaalbedrag van 8 tot 10 miljoen euro. Minister Crevits waarschuwt dat boekhouders die meewerken aan fraude kunnen worden geschorst.

 
di 2 jun
Duizenden Belgen geven inkomsten buitenlandse rekening niet aan
 

Geld De fiscus heeft door controleacties bij eigenaars van een buitenlandse rekening vorig jaar duizenden Belgen betrapt die belastingen hebben ontweken. Dat leverde ruim 87 miljoen euro op, schrijft De Tijd vandaag op basis van cijfers van Financiën.

 
di 12 mei
Experts luiden noodklok over misbruik coronasteun
 

Veel zelfstandigen en ondernemers hebben onterecht gebruik gemaakt van de economische steunmaatregelen van de overheid. Dat schrijft De Tijd vandaag na een rondvraag.

 
wo 1 apr
Meer meldingen van criminele geldstromen
 

Bij de antiwitwascel zijn de voorbije week 650 meldingen over verdachte geldstromen binnengekomen. Dat is meer dan gemiddeld. Het gaat onder andere om geld uit oplichtingen met mondmaskers en handgels, schrijft De Tijd vandaag.

 
ma 30 mrt
'Justitie VS onderzoekt politici vanwege mogelijke handel met voorkennis'
 

Het Amerikaanse ministerie van Justitie onderzoekt enkele politici die voor miljoenen dollars aan aandelen verkochten nadat ze vlak voor financiële markten instortten waren bijgepraat over het coronavirus. Mogelijk zou er sprake zijn van handel met voorkennis, schrijft The Wall Street Journal maandag op basis van ingewijden.

 
ma 27 jan
Eerst stelen ze je hart, dan je centen: 1.600 Belgen opgelicht door ‘valse vrienden’
 

Bijna 1.600 Belgen zijn de voorbije vier jaar opgelicht door zogenaamde vriendschapsfraudeurs. Dat zijn mensen die ze op sociale media of datingsites hebben leren kennen en die er na een tijdje in slagen om hen geld af te troggelen. In totaal werd sinds 2016 liefst 13,6 miljoen euro buitgemaakt.

 
di 10 dec
Morgan Stanley krijgt boete van 20 miljoen euro wegens koersmanipulatie
 

De Amerikaanse zakenbank Morgan Stanley heeft van het sanctiecomité van de Franse toezichthouder AMF een boete gekregen van 20 miljoen euro voor vermoedelijke koersmanipulatie van overheidsobligaties.

 
wo 4 dec
Nederlander is door één sms’je één miljoen euro kwijt
 

Een man uit het Nederlandse Groningen is onlangs door één sms’je van cybercriminelen een miljoen euro kwijtgespeeld. Een internationale campagne moet mensen nu voor internetfraude waarschuwen.

 
do 21 nov
Financiën waarschuwt voor "massale" phishing-fraude
 

De federale overheidsdienst Financiën waarschuwt donderdag voor een “massale” poging tot phishing, waarbij oplichters sms’jes sturen om een zogezegde schuld af te lossen bij de fiscus.

 
di 19 nov
Duitsland legt groot ondergronds bankierssysteem plat: huiszoekingen op 62 locaties
 

In Duitsland zijn sinds vanochtend tientallen doorzoekingen gaande in verband met een onderzoek naar een grootschalig ondergronds bankierssysteem. Onder meer metaalbedrijven, juweliers en particuliere woningen worden binnenstebuiten gekeerd. Ook in Nederland vinden doorzoekingen plaats. De ‘internationaal opererende criminele organisatie’ zou zo’n 200 miljoen euro hebben witgewassen via hawala-bankieren.

 
wo 13 nov
'Criminelen wassen jaarlijks zo'n 13 miljard euro wit in Nederland'
 

Jaarlijks wordt er zo'n 13 miljard euro aan crimineel geld witgewassen in Nederland, concludeert hoogleraar economie Brigitte Unger van de Universiteit Utrecht in een nieuw onderzoek. Het Financieele Dagblad schrijft hier woensdag over.

 
vr 8 nov
Bankiers krijgen tot acht jaar celstraf van Italiaanse rechter
 

Dertien voormalig werknemers van Deutsche Bank, Nomura Holdings en de Italiaanse bank Monte dei Paschi di Siena zijn door de Italiaanse rechter schuldig bevonden aan het verbloemen van 2 miljard euro aan verliezen van de Toscaanse bank. Elf van hen kregen een celstraf tot acht jaar opgelegd.

 
vr 8 nov
Trump moet 1,8 miljoen euro betalen vanwege misbruik liefdadigheidsfonds
 

De Amerikaanse president Donald Trump moet 2 miljoen dollar (1,8 miljoen) euro betalen vanwege het misbruiken van zijn liefdadigheidsorganisatie. Dat oordeelde een rechter in New York donderdag, meldt persbureau AP.

 
do 7 nov
'Een derde obligatiefondsen VS schetst te rooskleurig beeld van risico's'
 

Van alle Amerikaanse obligatiefondsen schetst 30 procent een te rooskleurig beeld van de risico's. Daarmee misleiden ze fondsenvergelijker Morningstar, die beleggers dan vervolgens verkeerd adviseert. De beleggers zouden daarmee zonder het te weten meer risico lopen, concluderen onderzoekers van de economische denktank NBER donderdag.

 
ma 14 okt
Belg die 1 miljoen dollar verdiende door fraude op Wall Street krijgt celstraf in VS
 

Een Belgische manager is in de Verenigde Staten veroordeeld voor handel met voorkennis op Wall Street. Door te frauderen streek hij samen met een ex-studiegenoot 1 miljoen dollar op. Nadat hij eerder al schuldig pleitte, kent hij nu ook zijn straf. Hij is veroordeeld tot 15 maanden cel en kreeg een boete van 6.000 dollar (5.500 euro). Eerder betaalde hij al 432.775,70 dollar (400.000 euro) boete aan de Amerikaanse beurswaakhond.

 
di 20 aug
Celstraf voor Royal FloraHolland-werknemer die 4,3 miljoen verduisterde
 

De Royal FloraHolland-werknemer die werd verdacht van het verduisteren van 4,3 miljoen euro, is dinsdag veroordeeld tot een gevangenisstraf van drie jaar, waarvan een jaar voorwaardelijk. De straf komt overeen met de eis van de officier van justitie.

 
do 15 aug
Belg strijkt 1 miljoen dollar op bij handel met voorkennis op Wall Street
 

Een Belg met een topfunctie in de energiesector heeft 1 miljoen dollar winst gemaakt bij beurshandel met voorkennis op Wall Street. Hij kreeg hulp van een ex-studiegenoot die hij kende van op de universiteit in Brussel. Nicolas Z. (46) werd op vraag van het FBI opgepakt in Europa en uitgeleverd aan de Verenigde Staten, waar hij in de gevangenis zit. Hij riskeert vijf jaar cel.

 
wo 7 aug
Fiscus eist 100 miljoen euro van Belgen die doen alsof ze in Monaco wonen
 

De Bijzondere Belastinginspectie (BBI) heeft sinds vorig jaar al 147 dossiers geopend van Belgen die doen alsof ze in Monaco wonen om te genieten van de belastingvoordelen die daarmee gepaard gaan. Dat schrijft De Tijd vandaag. De fiscus claimt al 99,6 miljoen euro aan belastingen van Belgen die “domiciliefraude” plegen.

 
di 2 jul
Vrouw geeft 3 miljoen euro spaargeld mee aan nepagenten
 

Een vrouw uit het Zwitserse Zürich heeft maar liefst 3,2 miljoen euro (3,6 miljoen Zwitserse Frank) overgemaakt aan telefoonoplichters. Die maakten haar wijs dat ze van de politie waren en een discreet onderzoek voerden naar fraude binnen de bank.

 
vr 28 jun
Celstraffen voor grootschalige beleggingsfraude, oplichting en witwassen
 

De personen achter de beleggingsfondsen Hollandsche Wind en Noordenwind zijn vrijdag schuldig bevonden aan fraude, witwassen en het oplichten van investeerders voor in totaal 8,7 miljoen euro. De Rechtbank Amsterdam legde vijf celstraffen op tussen de 18 en 48 maanden en een beroepsverbod van gemiddeld drie jaar.

Het Openbaar Ministerie had vier jaar tegen hen geeïst. Met de twee beleggingsfondsen Noordenwind en Hollandsche Wind werden bijna driehonderd investeerders opgelicht.

 
do 13 jun
Bancaire waakhond waarschuwt voor nieuwe witwasgolf in Europa
 

De Europese Unie heeft niet de juiste middelen om een nieuwe golf aan witwaspraktijken te voorkomen, waarschuwt de baas van de bancaire waakhond EBA.

De EBU heeft vorig jaar meer bevoegdheden gekregen naar aanleiding van het witwasschandaal bij de Deense bank Danske Bank. Daarbij werden tussen 2007 en 2015 voor honderden miljarden aan dubieuze geldstromen werden verwerkt via de tak in Estland.

 
do 13 jun
Meerderheid banken ziet stijging fraudegevallen en schadebedrag
 

Zo'n 60 procent van de banken had vorig jaar te maken met een groei van zowel het aantal fraudegevallen als het schadebedrag. Dat blijkt uit de Global Banking Fraud Survey 2019 van KPMG, die hiervoor veertig banken ondervroeg.

 
do 6 jun
Gigantische corruptie weegt op Russische ruimtevaart
 

De Russische ruimtevaartindustrie wordt door een gigantische corruptie geplaagd. Dat zegt de Russische Sledstvennyi Komitet (Sledkom), tegenhanger van het Amerikaanse Federal Bureau of Investigation (FBI). Opgemerkt wordt dat miljarden roebels aan financiële middelen zijn verdwenen. Een aantal leidende figuren van de sector zit inmiddels in een Russische gevangenis of is naar het buitenland gevlucht. De problemen zouden inmiddels zo zwaar zijn geworden dat de activiteiten van het Russische ruimtevaartbureau Roskosmos in het gedrang zouden komen.

 
do 23 mei
Politie haalt cryptocurrency-mixer offline die criminelen gebruiken als ‘witwasmachine’
 

De politie heeft een einde gemaakt aan een witwasmethode voor criminelen. Rechercheurs haalden woensdag een zogeheten cryptocurrency-mixer uit de lucht, een witwasmachine voor crimineel geld. Zes servers van BestMixer.io zijn in beslag genomen in Nederland en Luxemburg. Er is nog niemand opgepakt.

 
di 21 mei
Oplichter belooft rendement in bitcoins maar brast 2 miljoen van investeerders op aan luxeleven
 

Een 33-jarige Nederlander is opgepakt omdat hij mensen zou hebben opgelicht. Hij vertelde investeerders dat hij een miningfarm beheerde, een datacentrum waar aan elkaar geschakelde computers dag en nacht werken om bitcoins te delven. Het Nederlandse gerecht denkt dat de verdachte al het geld - ruim 2 miljoen euro - uitgaf aan auto’s, motoren, reizen en gokken.

 
ma 20 mei
Waarom steekt Trump zo veel tijd en middelen in het geheim houden van zijn financiën?
 

Specialisten van de anti-witwascel van het Amerikaanse filiaal van de Deutsche Bank vonden in 2016 en 2017 verschillende dubieuze transacties waarbij de Amerikaanse president Trump en zijn schoonzoon Jared Kushner in 2016 en 2017 betrokken waren. Ze vroegen hun oversten de zaak aan te kaarten bij de Amerikaanse waakhond voor financiële misdaden. Maar de top van de bank – die de bedrijven van Trump en Kushner miljarden dollar heeft geleend – legde de vraag naast zich neer.

 
vr 17 mei
EU beboet vijf banken voor in totaal 1 miljard om valutahandelskartel
 

De EU-antitrustautoriteit heeft donderdag vijf banken beboet voor het vormen van een kartel op de valutamarkt voor elf munteenheden, waaronder de Amerikaanse dollar en de euro, maakt de Europese Commissie donderdag bekend.

 
vr 17 mei
Justitie Italië eist tot 8 jaar cel tegen ex-bankiers die boeken vervalsten
 

Het Openbaar Ministerie van Italië heeft donderdag celstraffen tot acht jaar geëist tegen oud-bankmedewerkers van Deutsche Bank, Banca Monte dei Paschi di Siena en de Japanse bank Nomura.

De verdachten zouden hebben meegewerkt aan het vervalsen van de boeken van de Italiaanse probleembank. Hiermee werden de verliezen van de bank rooskleuriger voorgesteld dan ze in werkelijkheid waren.

 
wo 15 mei
Vancouver is de witwashoofdstad van de wereld
 

In British Columbia, de meest westelijke provincie van Canada, is het voorbije jaar voor meer dan 5 miljard dollar internationaal crimineel geld witgewassen. Dat blijkt uit een rapport van de provinciale overheid. Buitenlandse criminelen gebruiken lacunes in de lokale wetgeving om de inkomsten uit hun misdadige activiteiten naar Canada te brengen en in het legale circuit te kunnen injecteren.

 
ma 6 mei
Er zijn 52 redenen waarom we fraude plegen; dit zijn de 25 meest voorkomende
 

Fraudeurs zijn meestal geen doorgewinterde criminelen, maar normale mensen met een moreel kompas die onder zware financiële druk staan. Dr. Muel Kaptein van de Rotterdam School of Management onderzocht (.pdf) wat mensen zoals u en ik tot fraude doet overgaan. Hij vond 52 oorzaken van fraude. De 25 belangrijkste inzichten uit Kapteins studie staan hier.

 
do 2 mei
China: elke dag een groot fraudeverhaal
 

Cijfers uit China zijn niet onbetrouwbaar, ze zijn dusdanig volkomen ongelooflijk onbetrouwbaar. Macro-econoom Kees de Kort zou bijna dagelijks een groot fraudeverhaal uit het Chinese bedrijfsleven kunnen oplepelen. En toch gelooft het IMF dat het in de Aziatische emerging markets beter gaat. Wellicht geldt dat voor een paar kleine landjes, maar China en India presteren heel matig.

 
vr 5 apr
Drie ex-werknemers Nederlands bedrijf verdacht van witwassen 1,2 miljard
 

De Fiod heeft drie voormalige werknemers van een Nederlands bedrijf aangehouden, zo is vrijdag bekendgemaakt. De drie worden verdacht van het witwassen van ongeveer 1,2 miljard dollar (1,07 miljard euro) voor een klant in India.

 
wo 3 apr
'Onthullingen Panama Papers leverden wereldwijd al ruim 1 miljard euro op'
 

Overheden hebben drie jaar na de eerste publicaties over de Panama Papers al meer dan een miljard euro aan boetes en achterstallige belasting geïncasseerd, meldt Trouw woensdag.

 
di 2 apr
Moody's: Europese banken hebben al miljarden aan witwasboetes betaald
 

Europese banken hebben van 2012 tot 2018 ruim 16 miljard dollar (zo’n 14,2 miljard euro) aan boetes moeten betalen vanwege tekortschietende controles op witwassen en het overtreden van handelsrestricties, meldt Moody’s dinsdag.

 
" ... Everything is in a bubble ..." — Peter Schiff

Warning: mysql_fetch_array() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/usergp/domains/goudportal.nl/public_html/gp3_def/includes/c_allesover.php on line 34
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Personal Finance
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs