EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
33
kliks
Bron: Edelmetaal-info.nl
32
kliks
16
kliks
 
Corruptie & Schandaal
do 20 sep
Jeroen Piqueur ook in beroep veroordeeld voor fraude: vier maanden cel en 1,5 miljoen euro boete
 

Jeroen Piqueur ook in beroep veroordeeld voor fraude: vier maanden cel en 1,5 miljoen euro boete

 
di 18 sep
Oxfam: "Vier farmareuzen ontwijken wereldwijd 3,5 miljard euro aan belastingen"
 

Volgens de organisatie lag de winstmarge van de vier bedrijven tussen 2013 en 2015 met 31 procent veel hoger in belastingparadijzen zoals Nederland, Ierland en Singapore. In ontwikkelingslanden is die winstmarge slechts 5 procent en in het merendeel van de ontwikkelde economieën gaat het om 7 procent. De Verenigde Staten zouden veruit het grootste slachtoffer van de belastingontwijking zijn, maar ook Frankrijk, Duitsland, Italië, India en Colombia liepen wellicht tientallen miljoenen mis.

 
do 13 sep
Nederbelg koopt jarenlange fraudezaak af en betaalt ruim 90 miljoen euro
 

Het parket van Antwerpen heeft een minnelijke schikking afgesloten in het fraudedossier met de Nederlandse hoofdbeklaagde Louis Reijtenbagh (72). De zeventiger woonde volgens de openbare aanklager van 1996 tot 2011 in Brasschaat, maar was daar nooit officieel gedomicilieerd en betaalde in België dan ook geen belastingen. Toch bestuurde hij zijn vennootschappen in de praktijk vanuit Brasschaat en Antwerpen. Reijtenbagh zou in ons land meer dan 180 miljoen euro aan belastingen hebben ontdoken. In totaal betaalt hij de Belgische staat 90 miljoen euro terug.

 
do 13 sep
Banken waarschuwen voor fraude met internetbankieren: "Het is een echt plaag"
 

In de eerste helft van dit jaar is het aantal gevallen van fraude met internetbankieren - phishing - fors gestegen. Dat blijkt uit cijfers van bankenfederatie Febelfin. “We mogen spreken van een echte plaag”, klinkt het.

 
wo 12 sep
Gehate uitkeerfraudeur en lottomiljonair officieel beschuldigd van fraude met vals ticket. Bye jackpot?
 

Een Brit die bijna tien jaar geleden de grote lottojackpot won, is in verdenking gesteld van fraude. Edward Putman (53) zou het miljoenenbedrag hebben binnengereven met een vals ticket. Het is de zoveelste controverse rond een man die in Groot-Brittannië al gehaat wordt

 
di 7 aug
Nederlanderse fraudeur licht opvallend veel Belgen op: belofte van miljoenen met bitcoins bleek piramidespel
 

De 24-jarige Pieter J. haalde kapitalen op, ook bij Bekende Nederlanders, voor beleggingen in bitcoins. Volgens de Nederlandse belanstingdienst Fiod liet hij het geld verdwijnen. Gedupeerden, waaronder opvallend veel Belgen, willen hun geld terug.

In korte tijd wist de jonge twintiger Pieter J. met zijn belofte van ‘1 procent rendement per dag’ zo’n 5 miljoen euro van beleggers los te weken. Sinds februari legden tussen de honderd en tweehonderd mensen in, bij zijn bedrijf Bitnextfast. Ook enkele bekende Nederlanders investeerden bij J., onder wie een aantal jonge prominenten uit de muziekindustrie.

 
zo 1 jul
Voorzitter centrale bank Letland beschuldigd van aannemen steekpenningen
 

De president van de centrale bank van Litouwen, Ilmars Rimsevics, wordt beschuldigd van het aannemen van steekpenningen.

Volgens het Litouwse ministerie van Justitie nam hij steekpenningen van minstens 100.000 euro aan. Als hij hiervoor wordt veroordeeld, kan hij een gevangenisstraf tot elf jaar krijgen. Rimsevics ontkent de aantijgingen.

 
do 28 jun
President centrale bank Litouwen beschuldigd van aannemen steekpenningen
 

De president van de centrale bank van Litouwen, Ilmars Rimsevics, wordt beschuldigd van het aannemen van steekpenningen.

Dit meldt het openbaar ministerie in Litouwen donderdag. Er werd de afgelopen vier maanden een onderzoek naar Rimsevics uitgevoerd.

 
wo 6 jun
Europese fraudejagers brengen drie miljard euro aan gesjoemel aan het licht
 

De Europese antifraudedienst Olaf heeft vorig jaar voor meer dan drie miljard euro aan gesjoemel met Europees geld aan het licht gebracht. Dat blijkt dinsdag uit het jaarverslag van Olaf.

 
di 5 jun
Steeds meer fraude met bitcoins
 

De Belg verloor al meer dan twee miljoen euro aan fraude met bitcoins. Dat staat in De Tijd en wordt bevestigd door de Federale Overheidsdienst (FOD) Economie, die dit jaar al 329 klachten binnenkreeg.

Het gaat het vaakst om mensen die belegd hebben in virtuele munten, maar hun geld niet meer kunnen recupereren. Toch geven niet alle gedupeerden de fraude aan. Peeters schat dat de echte schade door bitcoin-fraude op 130 miljoen euro per jaar ligt.

 
do 24 mei
Amerikaanse autoriteiten onderzoeken beïnvloeding bitcoinkoers
 

De Amerikaanse justitie onderzoekt of handelaren de koers van bitcoin en andere digitale munten bewust hebben gemanipuleerd.

Dat hebben bronnen rond het onderzoek tegen persbureau Bloomberg gezegd.

Het manipuleren van de koersen zou gebeurd zijn door onder meer valse orders uit te zetten om zo anderen te bewegen te kopen en te verkopen.

 
do 10 mei
Voormalig topman Anbang krijgt jarenlange celstraf voor fraude
 

De gevallen topman van Anbang Insurance Group, Wu Xiaohui, is veroordeeld tot achttien jaar celstraf voor fraude en corruptie. Ook is beslag gelegd op omgerekend 1,4 miljard euro van zijn vermogen, aldus Chinese staatsmedia.

 
ma 7 mei
Opgelet! Deze fraudeurs gebruiken cryptohype om mensen op te lichten
 

De financiële waakhond FSMA waarschuwt vandaag nog maar eens voor fraudeurs die consumenten aanbieden om in cryptomunten (zoals bitcoin) te beleggen. Hij heeft ondertussen een lijst van ruim 40 platformen aangelegd die vermoedelijk frauduleus zijn.

De fraudeurs beloven steevast dat ze een van de beste handelsplatforms aanbieden waarop je in een oogwenk in cryptomunten kunt handelen. Soms worden er ook spaarrekeningen aangeboden met cryptomunten als onderliggende waarde.

 
vr 4 mei
Grootste private bank van Venezuela nu door overheid "overgenomen"
 

De Venezolaanse regering heeft Banesco, de grootste private bank van het land, overgenomen. Ze liet ook elf bestuurders arresteren. Die worden beschuldigd van "het helpen bij en verbergen van aanvallen tegen de Venezolaanse valuta met als doel het afbreken van de valutaerd die verdacht worden van het plegen van aanvallen op de snel in waarde gedaalde valuta". Bewijs daarvan is echter niet gegeven.

 
do 3 mei
Australische bank speelt gegevens van 20 miljoen klanten kwijt
 

Geld De Commonwealth Bank, de grootste van Australië, is tapes met gegevens van bijna 20 miljoen klanten kwijtgespeeld. Dat heeft de bank toegegeven na berichtgeving door BuzzFeed.

 
di 27 mrt
Deze zorgwekkende fraude-trend ontwikkelt zich nu
 

Veelal jongeren, altijd makkelijke slachtoffers, worden gebruikt en misbruikt om geld afkomstig van fraude door te laten sluizen via hun bankrekening.

 
ma 26 mrt
Febelfin waarschuwt jongeren: laat je niet gebruiken als geldezel
 

Geld Fraudeurs richten steeds meer hun pijlen op jongeren om gestolen geld illegaal wit te wassen en naar andere landen door te sluizen. Daarvoor waarschuwt bankenfederatie Febelfin. 

 
do 22 mrt
Mark Zuckerberg verkocht voor meer dan $200 miljoen aandelen vlak voor het data-lek bij Facebook
 

Facebook bevindt zich in het oog van de datastorm. Het aandeel ging de laatste dagen fors onderuit. Volgens de gegevens van de SEC verkocht CEO Mark Zuckerberg in de 2 weken voor de recente heisa zo’n 1,14 miljoen aandelen aan een prijs die $20 hoger ligt dan de huidige beurskoers. Dit leverde hem ruim $200 miljoen op.

 
wo 21 mrt
Facebook riskeert monsterboete van $2.000 miljard
 

Sociale media reus Facebook bevindt zich in de oog van de storm. Het bedrijf zou privacy data van zijn gebruikers onrechtmatig gedeeld hebben. Dat Facebook zijn data deelt, is niet ongewoon, maar in dit geval zouden de regels van de Federal Trade Commission geschonden zijn. Dit kan in het slechtste geval een boete opleveren die kan oplopen tot zo’n $2.000 miljard.

 
ma 12 mrt
Bloggers mogen Verenigd Koninkrijk niet in vanwege 'racisme'
 

Politiek activisten Brittany Pettibone en Lauren Southern zijn tegengehouden bij de Britse grens, naar verluid vanwege hun politieke opvattingen en uitspraken op sociale media. Beide hebben meer dan 100.000 volgers op twitter en zijn bovendien actief op Youtube, waar ze verschillende maatschappelijke thema’s bespreken.

 
vr 9 mrt
Steenrijke zakenman die beleggers oplichtte en opschepte dat gerecht hem niets kon maken, riskeert nu toch jarenlange celstraf. En hij lijkt het plots te beseff
 

Het is intussen twee jaar geleden dat het FBI de omstreden beleggingsfondsmanager Martin Shkreli (34) uit zijn flat in Manhattan, New York haalde. De man die onder meer bekend werd doordat hij een medicijn opkocht voor hiv-patiënten en de prijs ervan opdreef met 5.000 procent – van 11 tot 609 euro per pil – werd vorige zomer schuldig bevonden aan het oplichten van investeerders. Vandaag kan zich dat vertalen in een gevangenisstraf van meer dan 10 jaar. En waar hij altijd pochte dat niets of niemand hem iets kon maken, slaat hij plots een berouwvolle toon aan.

 
wo 7 mrt
"Mij zou het nooit overkomen, dacht ik. En toch werden al onze rekeningen leeggeplunderd"
 

Vorig jaar zijn in België 3.205 gevallen van fraude met internetbankieren geteld. Dat zijn er bijna zeven keer meer dan in 2016, toen dat 475 keer gebeurde. De fraudeurs maakten ruim 2,5 miljoen euro buit. Bankenfederatie Febelfin waarschuwt daarom om nooit bankcodes te delen via e-mail, sociale media of telefoon.

 
di 6 mrt
Aanklacht van 5 miljard tegen man die claimt bitcoin te hebben bedacht
 

Craigh Wright, de zakenman die zich voordeed als bitcoinbedenker Satoshi Nakamoto, wordt aangeklaagd voor een bedrag van 5 miljard dollar.

De aanklacht is ingediend door de broer van zijn voormalige zakenpartner Dave Kleiman, die vijf jaar geleden overleed. Samen hadden ze een bedrijf, W&K Info Defense Research, en naar verluidt 1,1 miljoen bitcoins in handen.

[...]

 
di 27 feb
'Uitvinder' bitcoin beschuldigd van miljardendiefstal bij overleden zakenpartner
 

Craig Wright, de man die een tijdje beweerde dat hij Satoshi Nakamoto was, de mysterieuze uitvinder van de bitcoin, heeft een gigantische schadeclaim aan zijn broek. Die werd ingediend door de broer van zijn overleden zakenpartner. Wright zou cryptomunten ter waarde van miljarden dollars gestolen hebben.

 
di 27 feb
Een kwart van de Israëlische beurs wordt verdacht van corruptie
 

In Israël worden 17 van de 540 bedrijven die op de beurs van Tel Aviv noteren nu door de politie en de beursregulator onderzocht. Dat meldt de krant Haaretz. Hoewel het om een klein percentage gaat, zijn verschillende grote bedrijven met een aanzienlijke beurskapitalisatie in het onderzoek gemengd.

 
ma 26 feb
Fortuin Elvis Presley is opgesoupeerd
 

Een kwarteeuw geleden erfde Lisa-Marie Presley een bedrag 100 miljoen dollar van een trust die door haar vader Elvis Presley was opgebouwd. Van dat vermogen is vandaag nog amper 14.000 dollar overgebleven. Dat staat in een klacht die Lisa-Marie, inmiddels vijftig jaar, tegen haar voormalig manager Barry Siegel heeft neergelegd. Siegel wordt door Presley ervan beticht haar vermogen roekeloos en nalatig te hebben beheerd.

 
za 24 feb
Letse bank failliet verklaart na problemen door beschuldiging witwasserij
 

De Europese Centrale Bank (ECB) heeft de Letse bank ABLV in ''staat van bankroet of waarschijnlijk bankroet" verklaard. De op twee na grootste bank van het land zit in de problemen na beschuldigingen van witwaspraktijken door de Verenigde Staten.

 
ma 19 feb
Grote Letse bank bevroren na beschuldigingen van witwaspraktijken
 

De Europese Centrale Bank (ECB) heeft alle betalingen van één van de grootste banken van Letland bevroren. Deze stap tegen ABLV werd genomen na een aanklacht van de Amerikaanse overheid. Die beschuldigt de bank van witwaspraktijken en transacties die gelinkt zijn aan Noord-Korea.

 
zo 18 feb
Baas van centrale bank in Letland opgepakt
 

In Letland is de baas van de centrale bank, Ilmars Rimsevices, opgepakt in verband met een onderzoek naar mogelijke corruptie. Dat heeft de Letse minister-president Maris Kucinskis zondag in een schriftelijke verklaring laten weten. Later op de dag volgt nog een persconferentie. 

 
za 17 feb
Medewerkers Indiase bank aangehouden voor miljoenenfraude
 

De politie in India heeft twee medewerkers van de Punjab National Bank aangehouden die verantwoordelijk zouden zijn voor het achteroverdrukken van omgerekend 1,43 miljard euro. 

Het zijn de eerste arrestaties in de grootste bankfraude die het land ooit gekend heeft, zei de politie zaterdag.

 
ma 12 feb
Twee ex-bankiers van ING in Polen vast op verdenking van fraude
 

Twee voormalige bankiers van ING in Polen zijn opgepakt op verdenking van malversaties rond de verkoop van een belang van de Poolse overheid in chemiebedrijf Ciech in 2014. Dat heeft een woordvoerder van het anticorruptiebureau CBA gezegd.

De Poolse schatkist zou destijds voor omgerekend enkele tientallen miljoenen euro's benadeeld zijn door dat de verkoopprijs te laag is vastgesteld.

 
zo 11 feb
'RBS wacht miljardenboete in slepende zaak over rommelproducten'
 

Amerikaanse en Britse autoriteiten zijn dichtbij een akkoord over een straf voor Royal Bank of Scotland (RBS) voor het aanbieden van rommelproducten. Daarmee nadert een van de laatste grote zaken over het ontstaan van de financiële crisis in 2008 zijn einde.

 
vr 9 feb
Ex-bankmedewerker Credit Suisse krijgt vijf jaar cel vanwege fraude
 

Een voormalige medewerker van de Zwitserse bank Credit Suisse heeft een celstraf van vijf jaar gekregen vanwege fraude.

Een rechter in Genève sprak vrijdag het vonnis uit over Patrice Lescaudron die al sinds begin 2015 achter de tralies zit. Het betreft een van de grootste financiële misdaadgevallen ooit in Zwitserland.

 
wo 7 feb
Switzerland & United States are the world's most corrupt nations
 

 A new study from advocacy group Tax Justice Network reveals that Switzerland is the world’s most-corrupt country, with a “high secrecy score of 76.” It’s followed by the US and the Cayman Islands.

 
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs