EUR/USD:
GOUD:
ZILVER:
BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
45
kliks
42
kliks
41
kliks
Bron: Edelmetaal-info.nl
32
kliks
Bron: Edelmetaal-info.nl
23
kliks
22
kliks
Bron: Edelmetaal-info.nl
 
Corruptie & Schandaal
wo 14 nov
Iran executeert 'muntensultan' (goud)
 

Iran heeft twee zakenlui geëxecuteerd vanwege economische misdaden. Een van hen is een man die als ‘muntensultan’ bekendstond en beschuldigd werd van het manipuleren van de valutamarkt.

Justitie in Iran maakte de executies bekend. De valutahandelaar Vahid Mazloumin werd gearresteerd toen hij met twee ton aan gouden munten onderweg was. De tweede man die werd geëxecuteerd was een handlanger die de munten verkocht.

 
di 13 nov
“Een op de vijf bedrijven slachtoffer van fraude”
 

Het voorbije jaar heeft een op de vijf bedrijven in België te maken gekregen met fraudeurs. Dat blijkt uit een studie van het adviesbureau BDO België. Gemiddeld kost de fraude per incident 150.000 euro. In twee procent van de gevallen loopt het verlies zelfs op tot meer dan 1 miljoen euro.

 
do 8 nov
Duitsland start onderzoek naar dividendfraude ABN
 

De Duitse autoriteiten onderzoeken verdachte aandelentransacties van ABN AMRO en andere financiële instellingen. Het gaat daarbij om transacties van vóór 2012, zegt die Nederlandse bank.

 
do 8 nov
CumEx Files: ABN ook als staatsbank betrokken bij frauduleuze handel
 

Nieuwe onthullingen van FTM.nl over de CumExFiles, in specifiek: De betrokkenheid van ABN Amro als staatsbank bij de frauduleuze CumEx handel.

 
do 8 nov
'ABN AMRO pleegde jarenlang fraude met dividendbelasting'
 

ABN AMRO was jarenlang betrokken bij fraude met dividendbelasting, ook nadat de bank in 2008 in handen kwam van de staat. Dat meldt Follow The Money (FTM) aan de hand van eigen onderzoek in samenwerking met andere media.

ABN AMRO zou in ieder geval in de periode van 2008 tot 2016 onterecht dividendbelasting terug hebben gevraagd, stelt FTM.

 
ma 5 nov
Jaarlijks 16 miljard euro witgewassen in Nederland
 

Volgens onderzoekers wordt er jaarlijks voor zo'n 16 miljard euro witgewassen. Het geld zou voor 90 procent van drugshandel en fraude afkomstig zijn.

 
do 18 okt
Breaking news! Miljardenfraude met dividendbelasting
 

Maar liefst 55 miljard is uit de Europese staatskassen geroofd. Het is de grootste diefstal ooit, aldus The CumEx Files. Dit betreft een internationaal onderzoek van Correctiv, een Duits collectief van onderzoeksjournalisten. Oplichters – ‘Groepen van bankiers, handelaren en pensioenfondsen’ – claimden jarenlang onterecht teruggave van roerende voorheffing. Een gigantische fraudezaak dus die nu aan het licht komt. De hoofdrolspelers zijn volgens: ‘Sanjay Mansukhlal Shah, een Brit die in Dubai woont, en de North Channel Bank in het Duitse Mainz.’

 
do 18 okt
Cumex Files: ABN Amro en Rabobank betrokken bij miljardenzwendel
 

In heel Europa zijn landen jaren achtereen het doelwit geweest van ‘bendes’ van bankiers, handelaren en hedgefondsen die via ingenieuze constructies fraude met dividendbelasting pleegden. De schade loopt in de tientallen miljarden. ‘Dit is georganiseerde misdaad in krijtstreeppak.’ Ook in Nederland is de Belastingdienst al jarenlang slachtoffer van dividendstrippende bankiers. Dit blijkt uit het onderzoek van het internationale journalistieke samenwerkingsproject The Cumex Files, waarvan Follow the Money deel uitmaakt.

 
do 18 okt
Heel Europa slachtoffer van miljardenfraude met dividendbelasting
 

Groepen van bankiers, handelaren en pensioenfondsen hebben ten onrechte minstens 55,2 miljard euro uit Europese staatskassen ontvangen. Ook bij de Nederlandse Belastingdienst werd jarenlang gefraudeerd met de dividendbelasting.

 
wo 17 okt
ING-topman in Kamer door het stof over witwaszaak
 

Volgens PvdA’er Henk Nijboer is dit misschien wel het grootste bedrijfsschandaal van deze eeuw. "De reactie van het bestuur was laatdunkend en geeft geen vertrouwen dat de problemen worden opgelost."

 
wo 17 okt
Scandinavische bank Nordea in verband gebracht met witwaspraktijken
 

Het lijkt erop dat de Scandinavische bank Nordea verantwoordelijkheden uit antiwitwaswetten heeft geschonden, stelt de Zweedse Economische Misdaadsautoriteit (SECA) dinsdag.

 
do 11 okt
"Tot in de kern verrot en corrupt": toplui stelen 112 miljoen euro van bank in Zuid-Afrika
 

Toplui van de Zuid-Afrikaanse coöperatieve bank VBS hebben zowat 1,9 miljard rand (112 miljoen euro) van hun werkgever gestolen. Dat meldt de Zuid-Afrikaanse centrale bank.

 
di 2 okt
Oud-topman SBM Offshore veroordeeld tot drie jaar cel vanwege omkoping
 

Voormalig SBM Offshore-bestuurder Anthony Mace is in de Verenigde Staten veroordeeld tot drie jaar cel en een boete van 150.000 dollar (circa 130.000 euro) vanwege omkoping.

 
ma 1 okt
400 ton Belgisch koper gestolen bij "diefstal van het jaar" in Roemenië, maar buit is wel teruggevonden
 

In Roemenië zijn dieven aan de haal gegaan met een enorme buit van ruim 400 ton koper van het metaalbedrijf Aurubis uit Olen. Het koper lag opgeslagen in Roemenië, in afwachting van verkoop aan een klant. Dieven vervalsten papieren en haalden het koper bij klaarlichte dag met verschillende vrachtwagens weg. Enkele dagen later werd de buit teruggevonden.

 
wo 26 sep
"Banken actief in België investeren meer dan 17 miljard dollar in kernwapenbedrijven"
 

Zeven banken die actief zijn in ons land, investeren samen 17,6 miljard dollar (ongeveer 15 miljard euro) in de twintig grootste kernwapenproducenten. Dat cijfer komt uit een nieuw rapport van de Belgische Coalitie tegen Kernwapens, de ngo Fairfin en de website bankwijzer.be.

 
di 25 sep
OM eist 21 maanden cel voor omkoping Google in Eemshaven
 

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft maandag 21 maanden cel geëist tegen de 62-jarige vastgoedondernemer Rudy S., die een bestuurder van Google zou hebben omgekocht.

 
do 20 sep
Jeroen Piqueur ook in beroep veroordeeld voor fraude: vier maanden cel en 1,5 miljoen euro boete
 

Jeroen Piqueur ook in beroep veroordeeld voor fraude: vier maanden cel en 1,5 miljoen euro boete

 
di 18 sep
Oxfam: "Vier farmareuzen ontwijken wereldwijd 3,5 miljard euro aan belastingen"
 

Volgens de organisatie lag de winstmarge van de vier bedrijven tussen 2013 en 2015 met 31 procent veel hoger in belastingparadijzen zoals Nederland, Ierland en Singapore. In ontwikkelingslanden is die winstmarge slechts 5 procent en in het merendeel van de ontwikkelde economieën gaat het om 7 procent. De Verenigde Staten zouden veruit het grootste slachtoffer van de belastingontwijking zijn, maar ook Frankrijk, Duitsland, Italië, India en Colombia liepen wellicht tientallen miljoenen mis.

 
do 13 sep
Nederbelg koopt jarenlange fraudezaak af en betaalt ruim 90 miljoen euro
 

Het parket van Antwerpen heeft een minnelijke schikking afgesloten in het fraudedossier met de Nederlandse hoofdbeklaagde Louis Reijtenbagh (72). De zeventiger woonde volgens de openbare aanklager van 1996 tot 2011 in Brasschaat, maar was daar nooit officieel gedomicilieerd en betaalde in België dan ook geen belastingen. Toch bestuurde hij zijn vennootschappen in de praktijk vanuit Brasschaat en Antwerpen. Reijtenbagh zou in ons land meer dan 180 miljoen euro aan belastingen hebben ontdoken. In totaal betaalt hij de Belgische staat 90 miljoen euro terug.

 
do 13 sep
Banken waarschuwen voor fraude met internetbankieren: "Het is een echt plaag"
 

In de eerste helft van dit jaar is het aantal gevallen van fraude met internetbankieren - phishing - fors gestegen. Dat blijkt uit cijfers van bankenfederatie Febelfin. “We mogen spreken van een echte plaag”, klinkt het.

 
wo 12 sep
Gehate uitkeerfraudeur en lottomiljonair officieel beschuldigd van fraude met vals ticket. Bye jackpot?
 

Een Brit die bijna tien jaar geleden de grote lottojackpot won, is in verdenking gesteld van fraude. Edward Putman (53) zou het miljoenenbedrag hebben binnengereven met een vals ticket. Het is de zoveelste controverse rond een man die in Groot-Brittannië al gehaat wordt

 
di 7 aug
Nederlanderse fraudeur licht opvallend veel Belgen op: belofte van miljoenen met bitcoins bleek piramidespel
 

De 24-jarige Pieter J. haalde kapitalen op, ook bij Bekende Nederlanders, voor beleggingen in bitcoins. Volgens de Nederlandse belanstingdienst Fiod liet hij het geld verdwijnen. Gedupeerden, waaronder opvallend veel Belgen, willen hun geld terug.

In korte tijd wist de jonge twintiger Pieter J. met zijn belofte van ‘1 procent rendement per dag’ zo’n 5 miljoen euro van beleggers los te weken. Sinds februari legden tussen de honderd en tweehonderd mensen in, bij zijn bedrijf Bitnextfast. Ook enkele bekende Nederlanders investeerden bij J., onder wie een aantal jonge prominenten uit de muziekindustrie.

 
zo 1 jul
Voorzitter centrale bank Letland beschuldigd van aannemen steekpenningen
 

De president van de centrale bank van Litouwen, Ilmars Rimsevics, wordt beschuldigd van het aannemen van steekpenningen.

Volgens het Litouwse ministerie van Justitie nam hij steekpenningen van minstens 100.000 euro aan. Als hij hiervoor wordt veroordeeld, kan hij een gevangenisstraf tot elf jaar krijgen. Rimsevics ontkent de aantijgingen.

 
do 28 jun
President centrale bank Litouwen beschuldigd van aannemen steekpenningen
 

De president van de centrale bank van Litouwen, Ilmars Rimsevics, wordt beschuldigd van het aannemen van steekpenningen.

Dit meldt het openbaar ministerie in Litouwen donderdag. Er werd de afgelopen vier maanden een onderzoek naar Rimsevics uitgevoerd.

 
wo 6 jun
Europese fraudejagers brengen drie miljard euro aan gesjoemel aan het licht
 

De Europese antifraudedienst Olaf heeft vorig jaar voor meer dan drie miljard euro aan gesjoemel met Europees geld aan het licht gebracht. Dat blijkt dinsdag uit het jaarverslag van Olaf.

 
di 5 jun
Steeds meer fraude met bitcoins
 

De Belg verloor al meer dan twee miljoen euro aan fraude met bitcoins. Dat staat in De Tijd en wordt bevestigd door de Federale Overheidsdienst (FOD) Economie, die dit jaar al 329 klachten binnenkreeg.

Het gaat het vaakst om mensen die belegd hebben in virtuele munten, maar hun geld niet meer kunnen recupereren. Toch geven niet alle gedupeerden de fraude aan. Peeters schat dat de echte schade door bitcoin-fraude op 130 miljoen euro per jaar ligt.

 
do 24 mei
Amerikaanse autoriteiten onderzoeken beïnvloeding bitcoinkoers
 

De Amerikaanse justitie onderzoekt of handelaren de koers van bitcoin en andere digitale munten bewust hebben gemanipuleerd.

Dat hebben bronnen rond het onderzoek tegen persbureau Bloomberg gezegd.

Het manipuleren van de koersen zou gebeurd zijn door onder meer valse orders uit te zetten om zo anderen te bewegen te kopen en te verkopen.

 
do 10 mei
Voormalig topman Anbang krijgt jarenlange celstraf voor fraude
 

De gevallen topman van Anbang Insurance Group, Wu Xiaohui, is veroordeeld tot achttien jaar celstraf voor fraude en corruptie. Ook is beslag gelegd op omgerekend 1,4 miljard euro van zijn vermogen, aldus Chinese staatsmedia.

 
ma 7 mei
Opgelet! Deze fraudeurs gebruiken cryptohype om mensen op te lichten
 

De financiële waakhond FSMA waarschuwt vandaag nog maar eens voor fraudeurs die consumenten aanbieden om in cryptomunten (zoals bitcoin) te beleggen. Hij heeft ondertussen een lijst van ruim 40 platformen aangelegd die vermoedelijk frauduleus zijn.

De fraudeurs beloven steevast dat ze een van de beste handelsplatforms aanbieden waarop je in een oogwenk in cryptomunten kunt handelen. Soms worden er ook spaarrekeningen aangeboden met cryptomunten als onderliggende waarde.

 
vr 4 mei
Grootste private bank van Venezuela nu door overheid "overgenomen"
 

De Venezolaanse regering heeft Banesco, de grootste private bank van het land, overgenomen. Ze liet ook elf bestuurders arresteren. Die worden beschuldigd van "het helpen bij en verbergen van aanvallen tegen de Venezolaanse valuta met als doel het afbreken van de valutaerd die verdacht worden van het plegen van aanvallen op de snel in waarde gedaalde valuta". Bewijs daarvan is echter niet gegeven.

 
do 3 mei
Australische bank speelt gegevens van 20 miljoen klanten kwijt
 

Geld De Commonwealth Bank, de grootste van Australië, is tapes met gegevens van bijna 20 miljoen klanten kwijtgespeeld. Dat heeft de bank toegegeven na berichtgeving door BuzzFeed.

 
di 27 mrt
Deze zorgwekkende fraude-trend ontwikkelt zich nu
 

Veelal jongeren, altijd makkelijke slachtoffers, worden gebruikt en misbruikt om geld afkomstig van fraude door te laten sluizen via hun bankrekening.

 
ma 26 mrt
Febelfin waarschuwt jongeren: laat je niet gebruiken als geldezel
 

Geld Fraudeurs richten steeds meer hun pijlen op jongeren om gestolen geld illegaal wit te wassen en naar andere landen door te sluizen. Daarvoor waarschuwt bankenfederatie Febelfin. 

 
do 22 mrt
Mark Zuckerberg verkocht voor meer dan $200 miljoen aandelen vlak voor het data-lek bij Facebook
 

Facebook bevindt zich in het oog van de datastorm. Het aandeel ging de laatste dagen fors onderuit. Volgens de gegevens van de SEC verkocht CEO Mark Zuckerberg in de 2 weken voor de recente heisa zo’n 1,14 miljoen aandelen aan een prijs die $20 hoger ligt dan de huidige beurskoers. Dit leverde hem ruim $200 miljoen op.

 
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Personal Finance
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs