EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord centrale.
Artikel 1 tot 5 met de

betekenis van het woord CENTRALE

Geplaatst op: maandag 16 juli 2018

Wanneer gaat de ECB nu echt de rentestand optrekken?

Mario Draghi liet tijdens zijn laatste persconferentie weten dat de ECB de rentestand in ieder geval niet zal optrekken tot en met de zomer van 2019. Ondanks het feit dat beleggers nu alsnog niet weten waar ze aan toe zijn, wisten deze woorden aanvankelijk te leiden tot een beursstijging. Inmiddels vragen steeds meer beleggers zich af wanneer de Europese CENTRALE bank nu echt de rentestand gaat optrekken.

Carsten Brzeski, econoom bij ING, is van mening dat Draghi in ieder geval één keer de rente zal gaan optrekken voordat zijn presidentstermijn afloopt. Deze termijn loopt af op 31 oktober 2019. Ook steeds meer beleggers beginnen rekening te houden met een eerste renteverhoging net na de zomer van 2019. Zo is in een maand tijd de kans op een renteverhoging in september 2019 gestegen van onder de 70 naar boven de 80 procent.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: maandag 9 juli 2018

Monetaire magie

In een vrije samenleving zijn banken afhankelijk van hun klanten. In deze samenleving is het omgekeerd. De reden is zeer eenvoudig: de grondstof die banken nodig hebben om geld te kunnen produceren moet niet meer worden opgehaald in de vrije markt, maar wordt via de CENTRALE bank aangeleverd door de staat. Die grondstof, namelijk, zijn terugbetalings-beloften, groot en klein.

Lees verder op Edelmetaal-info.nl
Geplaatst op: maandag 9 juli 2018

Het inflatiedoel van 2% is bereikt! En nu?

Mario Draghi hamert al jaren op een inflatiestand van 2%. Daardoor stelden economen geruime tijd dat dit zogenoemde ‘inflatiedoel’ eerst bereikt zou moeten worden alvorens de ECB de rentestand zou optrekken. Dat doel is inmiddels bereikt; komt er een renteverhoging aan?

Mario Draghi, president van de Europese CENTRALE bank, liet al eerder weten dat het inflatiedoel van 2% geen harde voorwaarde is voor het wel of niet optrekken van de rentestand. Het is maar goed dat Draghi dat op tijd heeft gezegd, want anders hadden beleggers nu moeten vrezen voor een renteverhoging.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: zondag 8 juli 2018

Chinese CENTRALE bank zegt valuta niet te gebruiken in handelsconflict

De Chinese CENTRALE bank zal de renminbi niet gebruiken als middel in het handelsconflict met de Verenigde Staten.

Eerder verklaarde bankgouverneur Yi Gang al dat China de wisselkoers van de renminbi stabiel zal houden op een “redelijk en gebalanceerd” niveau.  

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: zondag 1 juli 2018

Voorzitter CENTRALE bank Letland beschuldigd van aannemen steekpenningen

De president van de CENTRALE bank van Litouwen, Ilmars Rimsevics, wordt beschuldigd van het aannemen van steekpenningen.

Volgens het Litouwse ministerie van Justitie nam hij steekpenningen van minstens 100.000 euro aan. Als hij hiervoor wordt veroordeeld, kan hij een gevangenisstraf tot elf jaar krijgen. Rimsevics ontkent de aantijgingen.

Lees verder op nu.nl
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs