Nieuws / Artikelen met het woord

centrale

6201 artikelen gevonden. Artikel 1 tot 5
Bron: Geotrendlines
Geplaatst: maandag 15 januari 2018

Duitse Bundesbank neemt yuan op in reserves

De Bundesbank heeft besloten de Chinese yuan in haar reserves op te nemen. Dat zei bestuurslid Andreas Dombret van de Duitse CENTRALE bank deze week tijdens het Asian Financial Forum in Hong Kong. In een gesprek met Bloomberg legt hij uit dat de Chinese valuta steeds vaker door CENTRALE banken wordt gebruikt als onderdeel van de valutareserves en dat het ook handig is om de munt in de reserves te hebben nu deze onderdeel uitmaakt van de SDR.

Bron: Geotrendlines
Geplaatst: maandag 15 januari 2018

ECB is gesprek met Italiaanse banken over slechte leningen

Daniele Nouy, hoofd van de afdeling bankentoezicht bij de Europese CENTRALE Bank, houdt deze week crisisoverleg met de Italiaanse CENTRALE bank en de top van het Italiaanse bankwezen. Het belangrijkste onderwerp op de agenda is de grote hoeveelheid slechte leningen op de Italiaanse bankbalansen, een probleem dat binnen afzienbare tijd geadresseerd moet worden.

Bron: Geotrendlines
Geplaatst: zondag 14 januari 2018

Italië verstrekt krediet van 5 miljard euro aan Iran

Italië wil een bedrag van €5 miljard te investeren in de economie van Iran, zo meldt de Iraanse nieuwszender PressTV. Afgelopen week werd in de Italiaanse hoofdstad overeenstemming bereikt over een nieuwe miljardenlening, die gebruikt zal worden voor investeringen in energieCENTRALEs, chemische industrie, de olie- en gaswinning en de aanleg van nieuwe infrastructuur.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: donderdag 11 januari 2018

BIS: ‘Effect kwantitatieve verruiming zo goed al uitgewerkt’

De opkoopprogramma’s van CENTRALE banken leveren door de jaren heen steeds minder resultaat op, zo blijkt uit nieuw onderzoek van de Bank for International Settlements (BIS). Waren de stimuleringsprogramma’s vlak na de crisis nog erg effectief in het stimuleren van de economie, de laatste jaren was daar nauwelijks nog sprake van. Het zorgde vooral voor hogere aandelenkoersen.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 11 januari 2018

Bestuurder Duitse CENTRALE bank sluit officiële cryptovaluta uit

Een bestuurder van de Duitse CENTRALE bank sluit uit dat er in de eurozone een officiële cryptovaluta zoals de bitcoin gaat komen. Hij waarschuwt investeerders in digitale munten voor verliezen.

Carl-Ludwig Thiele doet zijn uitspraken in het Duitse weekblad Euro am Sonntag dat dit weekend verscheen.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$