EUR/USD:
GOUD:
ZILVER:
BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord iedereen.
Artikel 1 tot 5 met de

betekenis van het woord IEDEREEN

Geplaatst op: dinsdag 5 april 2022

Dit is waarom het slim is om goud te verkopen

Het kan slim zijn om goud te verkopen. Heb je thuis gouden voorwerpen zoals sieraden, horloges of munten liggen? Dan kun je erover nadenken om deze in te wisselen voor geld. Er zijn talloze redenen waarom je dit zou doen. In dit artikel lichten we een paar van deze motivaties toe.

Goud kan gestolen worden

Dagelijks gebeuren er veel inbraken in Nederland. We denken er liever niet over na, maar feit is dat een inbraak IEDEREEN kan overkomen. Een inbreker zal maar wat blij zijn als hij een voorraadje goud vindt in een huis. Goud is erg waardevol en vrij compact, dus het is de ideale buit voor beroepscriminelen. Bovendien kan het moeilijk zijn om de eigenaar van een stuk goud te achterhalen, dus de kans is groot dat de inbreker het zonder problemen kan verkopen.

Geld dat gewoon op je betaal- of spaarrekening staat is natuurlijk niet bereikbaar voor een inbreker in je huis. Als je een voorraad goud in huis hebt liggen, dan kan het dus verstandig zijn om dit te verkopen voor geld dat op je rekening komt te staan. Bij een goudvoorraad hoef je trouwens direct te denken aan flinke gouden staven. Een gouden tientje verkopen kan ook al verstandig zijn vanuit een veiligheidsoogpunt.

Met goud kun je niet betalen in de winkel

Deze reden spreekt redelijk voor zich. In de supermarkt zul je raar aangekeken worden bij de kassa als je vraagt of ze een gouden Rolex horloge accepteren. Daar kun je natuurlijk alleen met contant geld of het liefst PIN betalen. Sieraden en andere voorwerpen kunnen behoorlijk wat geld waard zijn als ze een beetje massa hebben. Het zou zomaar kunnen dat je aardig wat geld in je huis hebt liggen zonder dat je dit volledig beseft. Een oud horloge dat nu ergens in een la ligt te verstoffen kan je aardig wat cash opleveren bij het Goudwisselkantoor. Met dat geld kun je vervolgens leuke dingen doen of mooie dingen kopen.

Je denkt dat de goudprijs gaat dalen

Als mensen ergens in investeren, dan zijn ze vaak geneigd om te denken dat de waarde van hun investering alleen maar kan toenemen. Niks is echter minder waar. Een investering kan net zo makkelijk waarde verliezen als winnen. Hetzelfde geldt voor goud. Als je geïnvesteerd hebt in goud en je denkt dat de goudprijs gaat dalen, dan kun je overwegen om je goud te verkopen. Of dit altijd een goede keuze is? Daar kom je vanzelf achter als je een tijdje later de nieuwe goudprijs opzoekt.

Lees verder op
Geplaatst op: vrijdag 11 februari 2022

Waarom is het belangrijk om een zakelijke rekening te hebben?

Wanneer je ondernemer bent, heb je de mogelijkheid om een zakelijke rekening te openen. Voor een eenmanszaak, vennootschap onder firma (vof) en maatschap is dit niet verplicht, voor een besloten vennootschap (bv) en naamloze vennootschap (nv) is dit wel het geval. Ook als je het niet verplicht bent, is het verstandig om een zakelijke rekening te openen. Helaas ziet niet iedere ondernemer dit in. Geldt dit ook voor jou? Dan ben je hier aan het juiste adres. In dit artikel vertellen wij jou namelijk waarom het belangrijk is om een zakelijke rekening te hebben.

Je scheidt zakelijk geld en privégeld van elkaar

Is jouw bedrijf een eenmanszaak, vof of maatschap? Dan ben je weliswaar niet verplicht om een zakelijke rekening te openen, maar je ontkomt er vaak niet aan. In de algemene voorwaarden van veel banken staat vaak dat je een privérekening niet voor zakelijke doeleinden mag gebruiken. Je kunt ervoor kiezen om dit toch te doen, maar wenselijk is dit niet. Zakelijk geld en privégeld lopen dan door elkaar. Het gevolg hiervan is dat het allemaal behoorlijk onoverzichtelijk kan worden.

Wanneer je deze twee geldstromen van elkaar scheidt, wordt het allemaal een stuk overzichtelijker. Heb je bijvoorbeeld informatie nodig over een specifieke betaling? Dan is dit een stuk makkelijker te vinden als je een zakelijke rekening gebruikt. Deze rekening gebruik je immers alleen voor zakelijke doeleinden. Gebruik je toch een privérekening om zakelijk geld te ontvangen? Dan moet je eerst uitzoeken welke betalingen zakelijk en welke privé zijn. Hierdoor ben je aanzienlijk meer tijd kwijt.

Je kunt een zakelijke rekening koppelen aan een boekhoudprogramma

Als zelfstandig ondernemer moet je ervoor zorgen dat jij jouw administratie op orde hebt. Daarom doe je er goed aan regelmatig aandacht te besteden aan de boekhouding. Omdat veel ondernemers boekhouden niet leuk vinden, stellen zij het vaak uit. Nadeel hiervan is dat jouw administratie mogelijk een puinhoop is. Een zakelijke rekening kan je helpen om dit te voorkomen. Je kunt deze rekening namelijk koppelen aan een boekhoudprogramma. Als je dit doet, worden transacties automatisch ingelezen. Doordat je transacties niet langer handmatig in hoeft te voeren, kost boekhouden je minder tijd. Bovendien kost een boekhoudprogramma je minder dan de boekhouding uitbesteden aan een boekhouder of accountant.

Je straalt professionaliteit uit naar jouw klanten

Een zakelijke rekening openen zorgt er bovendien voor dat jouw bedrijf een professionelere uitstraling krijgt. Hoe dit precies zit? Dat leggen we je uit. Een zakelijke bankrekening staat op naam van jouw bedrijf. Wanneer een klant geld naar jou overmaakt, komt de naam van jouw bedrijf op zijn bankafschrift te staan. Als je een persoonlijke bankrekening gebruikt, is dit niet het geval. Deze rekening staat namelijk op jouw eigen naam. Dit kan vraagtekens oproepen wanneer iemand zijn bankafschrift bestudeert. Niet IEDEREEN linkt jouw naam namelijk aan een specifiek bedrijf. Wil je dergelijke verwarring voorkomen? Dan raden wij je aan een zakelijke rekening te openen.

Lees verder op
Geplaatst op: dinsdag 9 juni 2020

QE: reeds één vierde van het wereld BNP!

We halen het nogmaals aan. Omdat er zo weinig reactie op kwam. Omdat misschien niet IEDEREEN beseft wat dit betekent. De volle omvang ervan en de consequenties laat doordringen. Of denken sommigen dat Biflatie zomaar wat uit de nek kletst. In ieder geval zijn we ermee terug om dit op uw bord te leggen. Om duidelijk te maken hoeveel aan funny money er reeds is bij gecreëerd. Héél visueel zodat er geen twijfel over kan bestaan, met dank aan auteur Wim Grommen. Dat er anno juni 2020 reeds voor een tegenwaarde van $20 biljoen aan fiatgeld is bij verzonnen. Aan dollars, euro’s, yen, yuan, ponden et al. Terwijl de wereldeconomie ‘slechts’ $80 biljoen groot is.

Lees verder op Biflatie.nl
Geplaatst op: maandag 8 juni 2020

Miljardair: ‘Hoe veilig beleggen in 2020’/Principes voor succes nog steeds geldig?

De achttienvoudige dollarmiljardair waarvan sprake is de Amerikaan Ray Dalio (geboren 1949). Een van de meest succesvolle hefboomfonds managers, waarover we al eerder schreven. Het jaar 2020 is allerminst succesvol begonnen, met het Coronavirus dat uitbrak. Waarvan we de economische, financiële, psychologische en sociaalmaatschappelijk klappen nog dagelijks aan het incasseren zijn. De aandelenbeleggers lopen toch reeds vooruit op een gehoopt economisch herstel in de tweede jaarhelft. De vastgoedbeleggers wachten nog voorzichtig af hoe hun markt zal reageren. En ook de nietmeerzoalternatieve beleggingen in edelmetalen en cryptomunten doen het uitstekend. Something’s gotta give, want dit lijkt een onhoudbare, onrealistische situatie. Alles omhoog? IEDEREEN wint, geen gezeik IEDEREEN rijk? Bijzonder onwaarschijnlijk en wanneer iets té goed lijkt om waar te zijn…?

Lees verder op Biflatie.nl
Geplaatst op: maandag 25 mei 2020

Hoe en wanneer deflatie hyperinflatie wordt’/”Most people are not going to know what hit them”

We zijn als columnist nog druk doende IEDEREEN aan het verwittigen voor een (langdurige) periode van economische deflatie. Met alles wat dat voor onfraais (maar ook fraais) voor gevolgen heeft. We moeten tegelijkertijd zelf ook behappen wat, toch, voor financieel economische ramp er aan komt. Terwijl de maanden onder Coronabewind duidelijk reeds deflatoir zijn. Met een snelle toename van het aantal faillissementen en ontslagen. Sluitingen van handelszaken en bedrijven en hele sectoren die dringend om ‘redding’ vragen. Veel lagere consumentenuitgaven zeker ook.

Lees verder op Biflatie.nl
" ... Everything is in a bubble ..." — Peter Schiff

Warning: mysql_fetch_array() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/usergp/domains/goudportal.nl/public_html/gp3_def/includes/c_allesover.php on line 34
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Personal Finance
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs