EUR/USD:
GOUD:
ZILVER:
BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord vermogen.
Artikel 1 tot 5 met de

betekenis van het woord VERMOGEN

Geplaatst op: vrijdag 10 december 2021

3 dingen waar je op moet letten bij zakelijk krediet

Ben je op zoek naar een zakelijke financiering voor jouw bedrijf? Dan heb je verschillende opties. Toch denken veel ondernemers al snel aan een zakelijke lening. Deze financieringsvorm is geschikt voor langlopende investeringen in jouw bedrijf. Toch is dit niet altijd de beste keuze. In sommige situaties heb je meer baat bij zakelijk krediet. Hiermee kun je een tijdelijk tekort aan liquide middelen oplossen of de dagelijkse uitgaven van jouw bedrijf betalen. Klinkt dit jou als muziek in de oren? Dan wil je zelf mogelijk wel zakelijk krediet aanvragen. In deze tekst zetten wij 3 dingen op een rijtje waar je bij zakelijk krediet op moet letten.

1. Bedrag dat je kunt lenen

Voordat je zakelijk krediet aanvraagt, ben je ongetwijfeld benieuwd of dit de beste zakelijke financiering voor jouw bedrijf is. Hiervoor kijk je waarschijnlijk vooral naar het bedrag dat je kunt lenen. Op basis hiervan kun je namelijk bepalen of deze financieringsvorm volstaat voor jouw onderneming. Als je een bedrag tussen de 5000 en 500.000 euro nodig hebt, is zakelijk krediet doorgaans een goede keuze. Verwacht alleen niet dat je het gewenste bedrag ook altijd kunt lenen, want dat is niet het geval. Wie zakelijk krediet aanvraagt, moet namelijk aan een aantal eisen voldoen.

Wanneer je als ondernemer zakelijk krediet aan wilt vragen, heb je een minimale omzet van 50.000 euro nodig. Dit is niet de enige eis waaraan je moet voldoen, want je moet namelijk ook een positief eigen VERMOGEN hebben. Daarnaast verlangt een geldverstrekker een positief resultaat (winst). Ook de rechtsvorm is van invloed. Is jouw bedrijf een eenmanszaak, vennootschap onder firma, maatschap of besloten vennootschap? Dan kom je in aanmerking voor zakelijk krediet. Dit is overigens alleen het geval als je minimaal vijftien maanden staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Daarnaast zijn bepaalde branches uitgesloten van zakelijk krediet.

2. Hoogte van de maandlasten

Wie een lening afsluit, moet deze terugbetalen. Dit doe je door maandelijks een gedeelte van het geleende bedrag af te lossen. De hoogte van het bedrag hangt af van een aantal factoren. Zo speelt de hoogte van het geleende bedrag mee. Hoe meer geld je leent, des te hoger de maandlasten uitvallen. Ook de rente speelt een rol. Je lost namelijk niet alleen af, maar je betaalt ook rente over het geleende geld. Benieuwd hoeveel je precies kwijt bent? Dan kun je een zakelijke lening berekenen. Hierdoor krijg je een goede inschatting van jouw maandlasten.

3. Hoe zit het met de looptijd?

Bij een zakelijke financiering krijg je altijd te maken met een looptijd. Waar je dit bij een zakelijke lening zelf kunt bepalen, is dit bij zakelijk krediet niet het geval. Deze financieringsvorm heeft namelijk een standaard looptijd van 36 maanden. Desondanks is zakelijk doorlopend krediet wel degelijk mogelijk. Hoe dit precies zit? Een geldverstrekker kijkt vlak voor het einde van de looptijd namelijk of jouw zakelijke krediet verlengd kan worden. Als dit het geval is, kun je er opnieuw drie jaar gebruik van maken.

Lees verder op
Geplaatst op: dinsdag 26 mei 2020

VERMOGENsongelijkheid in België stijgt: rijkste 10 procent heeft bijna evenveel als overige 90 procent

De Belgische VERMOGENs waren in 2017 ongelijker verdeeld dan in 2010. Dat blijkt uit de nieuwe doorlichting van de Belgische ­VERMOGENsstructuur door Sarah Kuypers en Ive Marx (Centrum ­Sociaal Beleid, UA), waarover De Standaard vandaag bericht. Het VERMOGEN van de tien procent meest gefortuneerde Belgische huishoudens is bijna even groot als dat van de overige 90 procent.

Lees verder op HLN.be
Geplaatst op: maandag 25 mei 2020

Ook de rijken voelen de crisis: deze Belgen werden miljoenen armer (of rijker)

De coronacrisis laat de grootste fortuinen van ons land niet onberoerd. De familie Colruyt, die meer dan de helft van onze grootste supermarktketen bezit, vaarde er wel bij. De allerrijkste Belgen - die lang geleden een grote brok van hun geld in brouwer AB InBev staken - zagen dat deel van hun VERMOGEN halveren sinds Nieuwjaar.

Lees verder op HLN.be
Geplaatst op: maandag 25 mei 2020

Kees de Kort: “Steunmaatregelen ondermijnen vertrouwen in economie”

De steunmaatregelen van centrale banken en overheden ondermijnen het vertrouwen in de economie. Dat zegt macro-econoom Kees de Kort in een gesprek bij het programma De Nieuwe Wereld. De maatregelen hebben als doel de economie te ondersteunen, maar het bijkomstige effect is dat consumenten en ondernemers onzeker worden over de toekomst. Ook lossen de monetaire en fiscale steunmaatregelen het onderliggende probleem niet op, namelijk dat iemand uiteindelijk het verlies moet nemen. Volgens de Kort voeren regeringen met de strenge maatregelen tegen het coronavirus een ‘oorlog tegen hun eigen bevolkingen’. De maatregelen doen volgens hem weinig om de kwetsbare groepen beter te beschermen, terwijl ze rampzalig zijn voor de rest van de samenleving. Ondertussen is de economische schade enorm. Overheden proberen dat op te vangen met steunmaatregelen, maar die nemen het schuldenprobleem niet weg. Sterker nog, ze maken de schulden en de totale verliezen alleen maar groter. Volgens de Kort is het evenwicht tussen de gezondheid en de economie volledig zoek geraakt. Het gevolg daarvan is een dramatische ontwikkeling van de economische cijfers, die doet denken aan de Grote Depressie. Dat komt volgens de Kort omdat de politiek te weinig gevoel heeft voor de economie en daardoor te gemakkelijk geld tegen een probleem aan gooit. Bekijk hieronder het volledige gesprek tussen Kees de Kort en Ad Verbrugge bij De Nieuwe Wereld. Volg Geotrendlines nu ook via Telegram Trendlines Insider De huidige overvloed aan informatie maakt het lastig de rode draad te vinden, laat staan te volgen. Een abonnement op Trendlines Insider voorziet u van unieke, objectieve en onafhankelijke insider informatie. Vlijmscherpe analyses, verdiepende achtergrondverhalen, alert services en beursanalyses over allerlei financiële activa en nog veel meer… over geld, goud en geopolitiek! Als abonnee van Trendlines Insider loopt u altijd voor op de mainstream media. Wij helpen u het financiële systeem beter te begrijpen, uw VERMOGEN te beschermen en uw geld te laten groeien. Klik hier om te abonneren! jQuery(document).ready(function($) { $.post('https://www.geotrendlines.nl/wp-admin/admin-ajax.php', {action: 'wpt_view_count', id: '16138'}); }); Post Views: 9 Gerelateerd: 16 mei 2020 Lex Hoogduin: “Landen moeten uit de euro kunnen stappen” 1 april 2020 Lex Hoogduin: “Als het coronavirus voorbij is begint de economische crisis pas” 25 mei 2020 Mecking: ‘Dit is het begin van een deflatoire crisis’ 2 mei 2020 Santander: “Monetaire financiering is enige optie” 4 april 2020 Kan de euro deze crisis doorstaan? 2 maart 2020 Hoe ernstig beschadigt het coronavirus de wereldeconomie? 26 februari 2020 Hong Kong en Singapore bestrijden coronavirus met helikoptergeld 24 februari 2020 Veroorzaakt coronavirus de grootste recessie ooit? Deel dit artikel:

Lees verder op Geotrendlines.nl
Geplaatst op: woensdag 20 mei 2020

Totale VERMOGEN rijkste Nederlanders blijkt dubbel zo hoog

Het totale VERMOGEN van de allerrijksten van Nederland blijkt dubbel zo hoog als eerder werd gedacht. Dat blijkt uit onderzoek van het ministerie van Financiën naar het huidige belastingstelsel, dat als basis moet dienen voor een beter en toekomstbestendiger nieuw stelsel.

Lees verder op nu.nl
" ... Everything is in a bubble ..." — Peter Schiff

Warning: mysql_fetch_array() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/usergp/domains/goudportal.nl/public_html/gp3_def/includes/c_allesover.php on line 34
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Personal Finance
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs