Van dat eerste uit deze titel zijn we absoluut zeker; BTC tikt op 26 december 2020 een nieuw hoogtepunt aan van $25.000. Voor de zoveelste maal deze maand, alsof niets een verdere opgang lijkt te kunnen stoppen. Van het tweede stuk van de titel is PlanB dan weer overtuigd. Al ligt de berekening van 1 bitcoin = (slik) 280.000 dollar nog redelijk ver in de toekomst. Relatief natuurlijk, maar aan de andere kant: er kan nog zoveel gebeuren tot het jaar 2024, nietwaar?
Het handelsakkoord dat het Verenigd Koninkrijk en de Europese Unie hebben bereikt, gaat verder dan de handelsovereenkomst die de EU heeft met Canada. Dat meldt de Britse omroep BBC, die zou beschikken over de volledige tekst van het akkoord, zaterdag.
Gaat belooft nog spannend te worden in de Verenigde Staten van Amerika. De ‘COVID relief bill’ had normaal groen licht moeten krijgen maar president Trump weigerde deze week zijn handtekening te zetten. Hij vindt namelijk dat ‘stimulus checks’ van 600 dollar per persoon ondermaats zijn en eist minimum 2.000 dollar per persoon. Afgelopen vrijdag benadrukte hij nogmaals dat hij de ‘relief bill’ niet zal ondertekenen als er geen hogere cheques inzitten.
De digitale munteenheid bitcoin heeft de grens van 25.000 dollar (circa 20.3500 euro) gepasseerd. De waarde van de cryptomunt is al een tijd aan het stijgen. Handelsplatform Bitstamp meldde zaterdagmiddag een recordniveau van meer dan 25.400 dollar.
Dat is: vier van de vijf grootste economieën ter wereld toch. De projectie van het IMF is in volgorde van belangrijkheid: China op nummer één (in 2020 nummer twee). Respectievelijk gevolgd door de VS (anno 2020 nog de grootste). India. Japan. En Indonesië. Tussen 2020 (op 26 december bijna ten einde) en 2024 vindt er dus, als deze verwachting klopt, een tektonische verandering plaats in het economisch landschap. Onderstaande infografiek stelt deze verschuivingen heel plastisch voor:
De uitdrukking, “er is licht aan het einde van de tunnel,” wordt de laatste tijd opvallend veel gebruikt in de politiek, vooral door de minister van Volksgezondheid. Echter vrees ik dat het licht aan het einde van die tunnel ‘kunstlicht’ is. Allicht wordt het volk met de nodige metaforen moed ingesproken door politici. We moeten nog even volhouden.
De Fed houdt de rente tot 2022 rond de nul procent. Dat blijkt uit de notulen van de vergadering van het stelsel van Amerikaanse centrale banken.
De centrale bank zegde ook toe geljf;lkf;lsa f;ljsa f;l;lfj sld in de economie te blijven pompen in het licht van de coronacrisis. Naar verwachting krimpt de Amerikaanse economie dit jaar met 6,5 procent en is aan het eind van dit jaar meer dan 9 procent van de beroepsbevolking werkloos.
Om volledig te zijn, er was nog iemand die al eerder op Twitter opmerkte dat de recentste officiële Amerikaanse werkloosheidcijfers vals waren. ‘May sees biggest jobs increase ever of 2.5 million as economy starts to recover from coronavirus’, kopte cnbc.com op 5 juni 2020. Eenzelfde bericht werd door zowat heel de MSM overgenomen. De financiële markten riepen in koor Hosanna! Zoveel jobs erbij, de Amerikaanse economie herstelt! Niet dus. Close but no cigar.
Het Brussels Gewest stevent af op een recordschuld van 11,2 miljard euro in 2025. Dat blijkt uit een studie van de universiteit van Namen waarover Bruzz bericht.
De diepste recessie van wereldeconomie ooit in vredestijd zit eraan te komen, stelt de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) woensdag. Volgens het nieuwste vooruitzicht zou de gemiddelde krimp voor 2020 6 procent bedragen.
De Wereldbank publiceerde gisteren de Global Economic Prospect. Interessant, want het gaat over de emerging markets. Het ging al langzaam wat minder in dat gebied, en wat corona betreft gaat dat er als een mokerslag doorheen. De wereldeconomie gaat met een procent of vijf krimpen, de emerging markets beleven hun grootste crisis in zestig jaar.
De Europese Centrale Bank (ECB) overweegt een zogenaamde “bad bank” op te richten om daarin leningen onder te brengen die mogelijk niet meer afgelost worden door de coronacrisis. Het zou kunnen gaan om mogelijk honderden miljarden euro’s aan leningen. Dat meldt het persbureau Reuters op basis van twee ingewijden. De ECB weigert commentaar te geven op het bericht.
Bedankt voor je aanmelding.
Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.
Goudportal.nl
Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.
Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.
Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar info@goudvergelijken.nl.
Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.
Goudportal.nl