EUR/USD:
GOUD:
ZILVER:
BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord Goldman Sachs.
Artikel 11 tot 15 met de

betekenis van het woord GOLDMAN SACHS

Geplaatst op: dinsdag 3 maart 2020

Federal Reserve verlaagt rente met 50 basispunten

De Federal Reserve heeft de rente vandaag met 50 basispunten verlaagd naar een bandbreedte van 1% tot 1,25%. In een toelichting schrijft de centrale bank dat de fundamenten voor de Amerikaanse economie nog steeds sterk zijn, maar dat het coronavirus een steeds grotere bedreiging vormt. Het besluit om de rente per direct te verlagen is opmerkelijk, omdat de centrale bank daar normaal gesproken mee wacht tot een officiële bijeenkomst. De eerstvolgende vergadering van de FOMC staat gepland voor 17 en 18 maart. Met deze plotselinge renteverlaging is de beleidsrente weer terug op het niveau van 2017. Daarmee zijn vijf van de negen renteverhogingen sinds 2015 weer ongedaan gemaakt. De Fed begon in het voorjaar van 2019 de rente te verlagen in reactie op toenemende stress op de financiële markten. Daardoor gingen de aandelenkoersen eind 2018 al hard onderuit. Het afgelopen jaar volgden er nog twee renteverlagingen en in september moest de centrale bank zelfs ingrijpen op de repomarkt. Fed verlaagt rente met 50 basispunten naar 1 tot 1,25 procent (Bron: Bloomberg) Renteverlaging zet goudprijs hoger Deze nieuwe renteverlaging komt niet geheel onverwacht, want afgelopen vrijdag bracht de Fed al een opmerkelijke verklaring naar buiten. In een kort persbericht liet de centrale bank weten bereid te zijn nieuwe maatregelen te nemen. Ook anticipeerden veel analisten en beleggers de laatste dagen al op een verlaging van de rente. GOLDMAN SACHS verwacht dat de Fed de rente in de eerste helft van dit jaar met in totaal een heel procentpunt zal verlagen.

Lees verder op Geotrendlines.nl
Geplaatst op: dinsdag 18 februari 2020

GOLDMAN SACHS houdt rekening met een beursdaling van 22%

De analisten van GOLDMAN SACHS waren tijdens de afgelopen jaren meestal optimistisch gestemd over de beurskansen. Dit jaar is er echter weinig terug te zien van dit optimisme. De analisten van de zakenbank houden zelfs rekening met een forse beursdaling.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: vrijdag 10 januari 2020

GOLDMAN SACHS en ABN AMRO over de goudprijs in 2020

Zowel GOLDMAN SACHS als ABN AMRO verwachten dat de goudprijs in 2020 naar de....

Lees verder op Doijer & Kalff sinds 1825
Geplaatst op: donderdag 2 januari 2020

GOLDMAN SACHS beweert dat economie bijna ‘recession-proof’ is

Slechts enkele maanden nadat zo goed als iedereen op Wall Street vreesde voor een recessie, beweert GOLDMAN SACHS nu dat de economie bijna ‘recession-proof’ is. Analisten van de zakenbank verwachten niet dat een recessie zal plaatsvinden de komende jaren want de economie is robuust en veerkrachtig. Het kan dus snel keren op slechts enkele maanden tijd.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: maandag 16 december 2019

2020: Recessie/Geen recessie

Een open deur intrappen natuurlijk: volgend jaar brengt de lang verwachte (wereld)recessie. Of net helemaal niet. Maar dit om te zeggen, of beter u te vragen misschien: wie te geloven? Zakenbank GOLDMAN SACHS, die opnieuw goede economische tijden in het vooruitzicht stelt. Of Peter Schiff, Amerikaanse beurshandelaar, investeringsanalist, auteur en econoom. Die tot het compleet tegengestelde kamp behoort.

Lees verder op Biflatie.nl
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Personal Finance
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs