Nieuws / Artikelen met het woord

PIIGS

71 artikelen gevonden. Artikel 61 tot 65
Bron: EdelMetaal Blog
Geplaatst: zaterdag 13 november 2010

Slagveld Europa

De staatsleningen van de PIIGS-landen staan momenteel zwaar onder druk, zelfs meer als ten tijde van de Griekenland-crisis. Ierland wordt al een week fors aangevallen, en het land komt navenant onder steeds zwaardere economische pressie te staan. Over Ierland gaat het gerucht dat het volgende week een bail-out van de ECB krijgt, omdat het anders failliet zou gaan.

Is de ECB dan zo begaan met onze Ierse vrienden? Volgens mij niet, maar vergeet niet dat door steun aan de Ierse banken alle rente op schulden die de Ierse banken hebben uitstaan bij andere Europese landen en banken gewoon kunnen worden blijven uitbetaald. In feite hebben we het dus gewoon over de Europese versie van de Amerikaanse QE2, waarbij over een breed front de grote Europese banken (en daarmee de overheden) in het zadel worden gehouden.

Behalve de toegenomen spanning in de zwakste Europese landen is er echter nog meer aan de hand.

Bron: Blikopdebeurs
Geplaatst: woensdag 10 november 2010

Ierland ontketent nieuwe eurocrisis

Ondanks de $600 miljard van de FED stijgt de dollar. Dit artikel verklaart alles:

Paniek op Ierse obligatiemarkten zet de euro verder onder druk. De rente op 10-jarig Iers staatspapier steeg woensdag ruim boven de 8 procent, een record. Voor Ierland resteren twee opties: voor steun aankloppen bij IMF/EU of een default.

De zwakte van de Euro in de afgelopen vier dagen, de munt daalde van 1,43 naar 1,37 t.o.v. de dollar, is opvallend te noemen. Na de Quantitative Easing-plannen van de Federal Reserve werd door veel marktvorsers juist gerekend op een verdere daling van de dollar. De zorgen over de ‘PIIGS’ nemen kennelijk toch de overhand, want ook de spreads op Portugees en Grieks papier lopen weer snel op.

Bron: Blikopdebeurs.com
Geplaatst: zondag 26 september 2010

PIIGS moeten schulden snel saneren

Analist Par Magnusson van RBS waarschuwde op CNBC dat de Eurocrisis weliswaar bij beleggers even uit beeld is verdwenen, maar dat de fundamentele problemen onopgelost zijn. “De probleemlanden kunnen voorlopig nog herfinancieren, maar hoe gaan ze dat ooit terugbetalen?” Een herstructurering van schulden, inclusief haircut voor banken, is onvermijdelijk, stelt Magnusson.

Bron: Slim Beleggen.net
Geplaatst: woensdag 8 september 2010

Kredietmarkten: PIIGS vs Groeimarkten

Hoe gaat van kwaad naar erger op de Europese kredietmarkten. De risicopremies voor de schulden uit de PIIGS landen loopt weer in snel tempo op!

Het geeft aan dat de eerdere ronde aan Quantitative Easing van de ECB weinig soelaas heeft gebracht. Beleggers kijken met argusogen naar de volgende stappen…

Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 13 augustus 2010

Crisis in de eurozone lijkt volop terug

Slecht nieuws uit de eurozone in het algemeen en uit de PIIGS-landen in het bijzonder lijken de crisis te hebben teruggebracht. Vooral de euro betaalt het gelag. De eenheidsmunt moest sinds vrijdag zon 4% aan waarde inboeten en noteert op 1, 28 dollar opnieuw rond het niveau van mei.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$