Nieuws / Artikelen met het woord

PIIGS

71 artikelen gevonden. Artikel 21 tot 25
Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 20 juni 2012

PIIGS betalen 5 % tot 25 % meer dan de Duitsers

Onderstaande grafiek van Chart of the Day vergelijkt de spread tussen de 10-jarige obligaties van Portugal, Italië, Ierland, Griekenland en Spanje met de Duitse sinds 2007. De Grieken spannen uiteraard de kroon en zijn niet voor niets van de internationale markten uitgesloten, ze overleven enkel op geld van talrijke noodfondsen. Wat ook opvalt is de stijging van de Italiaanse en Spaanse spread met Duitsland. Deze stijging zet zich verder door ondanks 2 LTRO’s en een noodlijn van € 100 miljard voor de Spaanse banken.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 18 mei 2012

Is Frankrijk het volgende land om aan de PIIGS toegevoegd te worden?

De nieuwe Franse president François Hollande wacht alleszins geen makkelijke taak. Hij moet meehelpen een oplossing voor Griekenland bedenken, de Euro-crisis is één van zijn andere hoofdbekommernissen. Eén van de eerste initiatieven die hij nam was een bezoek aan de Duitse kanselier Angela Merkel.

Tijdens de vlucht naar Parijs werd het vliegtuig van Hollande door de bliksem getroffen en dat zou wel eens als een slecht voorteken mogen beschouwd worden. Hollande en bij uitbreiding Frankrijk kunnen binnenkort wel eens met heel andere uitdagingen geconfronteerd worden.

Bron: urubin.com
Geplaatst: maandag 14 mei 2012

Nederland staat er slechter voor dan wij horen

Nederland is nu officieel het slechst presterende land van Noord-Europa zelfs de meeste PIIGS-landen (Portugal, Ireland, Italy, Greece and Spain) doen het nog beter. Alleen Griekenland staat er nog slechter voor.

De Nederlandse economie zal dit jaar sterker krimpen (0,9%) en volgend jaar minder herstellen (0,7%) dan het Centraal Planbureau denkt. Het begrotingstekort loopt bij ongewijzigd beleid op tot 4,6 procent. De eurozone is dit jaar in recessie, met een krimp van 0,3 procent, hoewel daar grote verschillen achter schuil gaan per land: Nederland krimpt, Duitsland groeit.

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 19 april 2012

Hoe kijkt China naar de crisis in de eurozone?

De Chinese auteur Andong Li, die ook een belangrijke functie heeft op het Chinese ministerie van Financiën, is door de Chicago Policy Review geïnterviewd met betrekking tot de schuldencrisis in de eurozone.

Voor China is de eurocrisis een gevolg van een teveel aan schulden, structurele fouten in het Europese monetair systeem en een slecht beleid. Wat betreft Griekenland steekt Li een beschuldigende vinger uit naar de lokale overheid, die simpelweg veel meer uitgaf dan ze had. Spanje en Ierland beschouwt hij als slachtoffers van een vastgoedcrisis. Maar de politieke leiders in de vijf probleemlanden van Europa (Portugal, Ierland, Italië, Griekenland en Spanje – de zogenaamde PIIGS-landen) reageerden slecht op de problemen, wat hun situatie verslechterde.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 17 april 2012

Grafiek: automarkt valt stil in PIIGS-landen

Na de dalende huizenverkopen, boert nu ook de automarkt in de PIIGS-landen fors achteruit. In Griekenland komen de autoverkopen zelfs bijna tot stilstand.

In 2008 werden er nog 22.000 nieuwe auto’s verkocht in Griekenland; vandaag is dat aantal teruggevallen tot 7.500 nieuwe auto’s per maand.

Het aantal autoverkopen is sinds 2008 met meer dan 20 % gedaald in de PIIGS-landen. En het einde lijkt nog lang niet in zicht.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$