EUR/USD:
GOUD:
ZILVER:
BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord economie.
Artikel 5136 tot 5140 met de

betekenis van het woord ECONOMIE

Geplaatst op: zondag 14 juli 2013

'Spaanse ECONOMIE groeit in tweede halfjaar'

Dat zei de Spaanse minister van ECONOMIE, Luis de Guindos, zondag.

''De recessie is voorbij. De vraag is nu hoe sterk het herstel zal zijn'', aldus De Guindos tegen de krant El País. Hij benadrukte wel dat de hervormingen en het terugbrengen van schulden op het juiste tempo uitgevoerd moeten worden.

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: zondag 14 juli 2013

Beleggers: AEX staat over 3 maanden op 358 punten

Het sentiment onder particuliere beleggers kelderde in juni naar een dieptepunt. Beleggers waren in juni negatiever over de ECONOMIE en over de waarde van hun beleggingen over het afgelopen kwartaal. Ook zijn ze minder positief over de komende drie maanden wat betreft ECONOMIE, beleggingen, de eigen financiële situatie en over de vooruitzichten voor de AEX. Dit blijkt uit het maandelijks onderzoek onder particuliere beleggers in opdracht van het ING.

De verwachting dat de centrale banken hun monetaire stimulering zullen verminderen, zorgt voor een grillig klimaat op de beurzen en onder beleggers. Daarnaast lijkt de groei in China te stagneren. “Door deze ontwikkelingen kregen de beurzen over de hele linie klappen en dat doet de stemming natuurlijk geen goed,” stelt Bob Homan, hoofd van het ING Investment Office. “Overigens denken wij dat het zo’n vaart niet zal lopen met dat afbouwen van het steunpakket. Ook voorzien we dat – ondanks de hobbel van de afgelopen maand – de rente toch op een laag niveau zal blijven. Maar de schommeling van de BeleggersBarometer geeft wel aan hoe nerveus particuliere beleggers zijn en hoe duidelijk de financiële markten invloed hebben op hun stemming met betrekking tot de ECONOMIE en de eigen financiële situatie.” Waar het dalende sentiment voor veel beleggers aanleiding is om hun portefeuille te herzien, waarschuwt Homan voor overhaaste beslissingen. “Beleggers geven bijvoorbeeld aan minder geld in vastgoed te willen steken, terwijl de markt daar de afgelopen tijd veel heeft laten liggen (17% daling in 1 maand). Daar zit juist een kans op verbetering.”

Lees verder op gelddorst.nl
Geplaatst op: vrijdag 12 juli 2013

'Rutte snapt geen bal van ECONOMIE'

Hoogleraar ECONOMIE en Overheidsfinanciën Bas Jacobs kraakt het kabinetsbeleid van premier Rutte tot op het bot af. In een interview met Maarten van Rossem hekelt hij de 3-procentsnorm.

Politici zien de crisis als een kwestie van schuld en boete. Dat is een misverstand, zegt Jacobs. "Staatsschulden waren niet de oorzaak van de crisis, dus als we die gaan bestrijden nemen we de oorzaken niet weg.’

Lees verder op deondernemer.nl
Geplaatst op: vrijdag 12 juli 2013

Biflatie Bulletin : Fors meer faillissementen

Nederland kent een nieuw record : het hoogste aantal faillissementen sinds de meting ervan begon in 1981 : maar liefst 4983 bedrijven gingen over kop in de eerste helft van dit jaar.  De meest getroffen sectoren : informatie & communicatie en de bouw.  Een wonder is het niet : de consument heeft het steeds moeilijker en dat wreekt zich in de verkoop.  Het is ook een trieste spiraal : die ondernemingen ontslaan werknemers, die op hun beurt werkloos zijn en al helemaal geen klant meer, etc.  Hoe dit te doorbreken? Een algemene relance van de wereldECONOMIE maar die zit er niet in, met een van de grootste groeimotoren – China – die duidelijk nog vertraagt.  Wel moet gewezen worden op het bestaan van

faillissementsfraude - er is zelfs een vak dat zo genoemd is aan de Universiteit Nijmegen.  Het opzettelijk laten failliet gaan dus van bedrijven – keiharde fraude – en een hoogleraar in het vak schat dat dit fenomeen goed is voor een kwart tot een derde van alle faillissementen!

Lees verder op Biflatie.nl
Geplaatst op: donderdag 11 juli 2013

Suriname getroffen door lagere goudprijs

De ECONOMIE van Suriname leunt sterk op de export van grondstoffen. Vooral olie en goud vormen een belangrijke bron van inkomsten. Door de daling van de goudprijs vallen de opbrengsten van goudmijnen tegen. Op lange termijn kan dat de economische groei onder druk zetten.

Lees verder op MarketUpdate.nl
" ... Everything is in a bubble ..." — Peter Schiff

Warning: mysql_fetch_array() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/usergp/domains/goudportal.nl/public_html/gp3_def/includes/c_allesover.php on line 34
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Personal Finance
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs