EUR/USD:
GOUD:
ZILVER:
BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord goud kopen.
Artikel 16 tot 20 met de

betekenis van het woord GOUD KOPEN

Geplaatst op: dinsdag 3 maart 2020

Het traditionele goudseizoen is nog niet begonnen

De goudprijs moest afgelopen week flink waarde inleveren. En dat is toch wel verrassend te noemen, want de aandelenmarkten moesten ook flink terrein inleveren. En normaliter weet het gele edelmetaal te profiteren van een daling op de financiële markten. Het echte goudseizoen moet trouwens nog beginnen.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: dinsdag 3 maart 2020

Federal Reserve verlaagt rente met 50 basispunten

De Federal Reserve heeft de rente vandaag met 50 basispunten verlaagd naar een bandbreedte van 1% tot 1,25%. In een toelichting schrijft de centrale bank dat de fundamenten voor de Amerikaanse economie nog steeds sterk zijn, maar dat het coronavirus een steeds grotere bedreiging vormt. Het besluit om de rente per direct te verlagen is opmerkelijk, omdat de centrale bank daar normaal gesproken mee wacht tot een officiële bijeenkomst. De eerstvolgende vergadering van de FOMC staat gepland voor 17 en 18 maart. Met deze plotselinge renteverlaging is de beleidsrente weer terug op het niveau van 2017. Daarmee zijn vijf van de negen renteverhogingen sinds 2015 weer ongedaan gemaakt. De Fed begon in het voorjaar van 2019 de rente te verlagen in reactie op toenemende stress op de financiële markten. Daardoor gingen de aandelenkoersen eind 2018 al hard onderuit. Het afgelopen jaar volgden er nog twee renteverlagingen en in september moest de centrale bank zelfs ingrijpen op de repomarkt. Fed verlaagt rente met 50 basispunten naar 1 tot 1,25 procent (Bron: Bloomberg) Renteverlaging zet goudprijs hoger Deze nieuwe renteverlaging komt niet geheel onverwacht, want afgelopen vrijdag bracht de Fed al een opmerkelijke verklaring naar buiten. In een kort persbericht liet de centrale bank weten bereid te zijn nieuwe maatregelen te nemen. Ook anticipeerden veel analisten en beleggers de laatste dagen al op een verlaging van de rente. Goldman Sachs verwacht dat de Fed de rente in de eerste helft van dit jaar met in totaal een heel procentpunt zal verlagen.

Lees verder op Geotrendlines.nl
Geplaatst op: maandag 2 maart 2020

Hoe ernstig beschadigt het coronavirus de wereldeconomie?

De uitbraak van het coronavirus heeft grote gevolgen voor de wereldeconomie. Het is niet langer een Chinees probleem, want het verspreidt zich nu ook snel in andere landen. Daardoor zijn meer ingrijpende maatregelen nodig die niet zonder economische gevolgen blijven. Eerder schreven we al over de economische impact voor China, maar nu lijkt de hele wereld geïnfecteerd te worden. Op de financiële markten zorgde het voor paniek, want de aandelenkoersen gingen hard onderuit. Zelfs de goudprijs daalde in een wereldwijde vlucht naar liquiditeit. Wat zijn de economische gevolgen van het coronavirus? En waar moeten we de komende weken op letten?

Lees verder op Geotrendlines.nl
Geplaatst op: donderdag 27 februari 2020

Is goud nu de ultieme veilige haven?

De goudprijs is de laatste maanden in alle valuta sterk gestegen, zelfs in de dollar. Een zeer sterk teken. Deze prijsstijging vindt plaats terwijl schulddeflatie op de loer ligt. De opgepompte geldbubbel dreigt leeg te lopen. Dat verklaart volgens ons de stijging van de goudprijs. Toch wordt doorgaans gesteld dat goud juist een verzekering is tegen inflatie. Hoe zit dat nu? Wie heeft er gelijk? En wat kunnen we verder verwachten van goud?

Lees verder op Geotrendlines.nl
Geplaatst op: woensdag 26 februari 2020

Rusland breidt goudvoorraad uit naar 2.277 ton

Rusland heeft in januari opnieuw goud aan haar reserves toegevoegd. De centrale bank kocht in de eerste maand van het jaar 200.000 troy ounce goud (6,22 ton), waarmee de totale goudvoorraad stijgt naar 2.276,8 ton. Door deze aankoop en de stijging van de goudprijs steeg de waarde van de totale goudvoorraad naar $115,82 miljard. Het edelmetaal vertegenwoordigt daarmee ongeveer 20% van de totale reserves.

Lees verder op Geotrendlines.nl
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Personal Finance
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs