EUR/USD:
GOUD:
ZILVER:
BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord goud kopen.
Artikel 36 tot 40 met de

betekenis van het woord GOUD KOPEN

Geplaatst op: maandag 9 december 2019

De correlatie tussen goud en de Bitcoin was nog nooit zo groot

Goud wordt al decennialang gezien als een ‘veilige haven’. Opmerkelijk genoeg vertoont de Bitcoin al gedurende enkele tijd een sterke correlatie met de goudprijs. De correlatie tussen goud en de Bitcoin was zelfs nog nooit zo groot. Kan de Bitcoin ook fungeren als veilige haven?

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: woensdag 27 november 2019

Moeten we de komende twee jaar beleggen in goud in plaats van aandelen?

Sinds het jaar 2009 is het al verstandig om te beleggen in aandelen. Uiteraard is de prestatie wel afhankelijk van de soort aandelen die je kiest, maar over het algemeen weten aandelen al ruim 10 jaar lang goede zaken te doen. Toch kan daar tijdens de komende twee jaar verandering in gaan komen. Uit onderzoek blijkt namelijk dat we nu beter kunnen switchen naar de goudmarkt.

De goudprijs is tot nu toe bezig aan een goed beursjaar. Het gele edelmetaal zit al sinds de zomer van 2018 in de lift en aan het begin van dit jaar werd nog een belangrijke weerstandslijn doorbroken. Tijdens de afgelopen weken is de goudmarkt wat uit het beursnieuws verdreven. Dit is dan weer te danken aan de kleine prijscorrectie die zichtbaar is geworden bij de goudprijs.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: vrijdag 15 november 2019

Maakt goud zich op voor een nieuwe prijsstijging?

De goudprijs staat al enige tijd onder druk. Dat is op zich niet vreemd, want de beurzen wisten de afgelopen tijd goede zaken te doen. En een beursstijging gaat regelmatig gepaard met een dalende goudprijs. Daarnaast heeft de goudprijs al een forse prijsrally achter de rug liggen. En mogelijk breekt er binnenkort een nieuwe goudrally aan.

J.C. Parets van All Star Charts heeft de goudprijs onder de loep genomen. En zijn conclusie is vrij duidelijk: de goudprijs staat mogelijk aan de vooravond van een nieuwe rally. Parets ziet op dit moment sterke overeenkomsten met de periode 1997-2002. En volgens deze vergelijking maakt het gele edelmetaal zich op dit moment op voor een nieuwe prijsrally.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: donderdag 14 november 2019

Grafiek: Zilverprijs is op een belangrijk steunpunt aangekomen

De zilverprijs kent tot nu toe een fantastisch beursjaar. Het ‘kleine broertje’ van goud wist met name tijdens de afgelopen maanden flink in waarde te stijgen. Sinds mei zit de prijs van het edelmetaal al in de lift. Toch moest de zilverprijs tijdens de afgelopen drie weken een pas op de plaats maken. Die prijscorrectie kan juist kansen bieden aan de oplettende beleggers onder ons.

Al acht jaar lang beweegt de zilverprijs binnen een dalend trendkanaal. Ook vandaag de dag is er nog steeds sprake van een dalende trend. De prijsstijging van de afgelopen maanden heeft echter het technische plaatje wel doen verbeteren. Daarnaast wist de goudprijs al eerder dit jaar afstand te nemen van de dalende trend. En dat biedt hoop voor het ‘kleine broertje’ van goud.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: woensdag 13 november 2019

Goudprijs 2020: wat gaat het gele edelmetaal doen?

De goudprijs steeg in 2019 naar het hoogste punt sinds 2013. Menig een is al bezig met de goudprijs in 2020, maar we kijken eerst even terug. Een periode lang bleef de koers boven de $1500 per troy ounce (31,1 gram) in 2019. De laatste week zakte de goudprijs weer weg en op moment van schrijven noteert de goudkoers zo rond de €1.450,-. Op onderstaande grafiek is duidelijk te merken hoezeer het gele edelmetaal aanvoelde dat in 2007/2008 onderhuids iets broeide in de wereldeconomie. Het was het prille begin van wat we achteraf de Kredietcrisis gingen noemen. Na een forse daling tot zo’n 1100 dollar, is een nieuwe opwaartse trend ingezet, waar we ons vooralsnog in bevinden.

Lees verder op Biflatie.nl
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Personal Finance
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs