Nieuws / Artikelen met het woord

goudkoorts

35 artikelen gevonden. Artikel 11 tot 15
Bron: mo.be
Geplaatst: woensdag 26 juni 2013

Chinese GOUDKOORTS bereikt kookpunt in Ghana

Meer dan tienduizend Chinese arbeiders werken in de Ghanese, kleinschalige, illegale mijnbouw op zoek naar goud. Maar naast werkgelegenheid brengen de mijnbouwactiviteiten veel onrust bij de lokale bevolking vanwege ernstige milieuproblemen. De Ghanese overheid treedt daarom steeds vaker op tegen illegale mijnbouw en arresteerde onlangs 180 Chinese arbeiders.

Bron: edelmetaal-info.nl
Geplaatst: zaterdag 15 juni 2013

Goud. De echte contrarians zijn nu aan zet!

De goudmarkt en zilvermarkt waren het toneel van een ware slachting de afgelopen maanden. Toen alle goudbulls dachten dat het niet lager meer kon, kregen ze nog een mini crash om de oren. Dit bewijst maar weer dat de edelmetaalmarkt grillig is en dat GOUDKOORTS ook beleggers fataal kan worden.

Ook ik was op het verkeerde been gebracht, maar om de een of andere reden heeft deze laatste daling mij toch niet af kunnen schrikken. Alle deprimerende commentaren en het negatieve sentiment ten spijt, blijf ik geloven dat we nu in een periode zitten die een enorme koopkans biedt. Op de futuresmarkt in New York is het sentiment onder commercial traders die in goud en zilver futures handelen zelfs negatiever dan het was ten tijde van de bodem in 2008.

Bron: bootjesgek.nl
Geplaatst: donderdag 6 juni 2013

Toren van Babel in de Noordzee

In een Duits wrak in de Noordzee lag zeventig miljoen aan goud en diamanten. Het was al een tijdje bekend maar door een bijzonder project van particulieren leed in de fifties ineens half Nederland aan GOUDKOORTS. Iedereen hapte naar lucht, kookte, wilde de Noordzee induiken. De schat lag in de Renate Leonhardt; een Duitse vrachtschip dat in 1917 met een kostbare lading ten onder ging bij Texel. Enkele particulieren bouwden met een schare aandeelhouders een duikput van 25 meter hoog. Het was een omgekeerde Toren van Babel, zie afb. Of het gelukt is, is te zien in de documentaire Het Spoor terug: GOUDKOORTS in de Noordzee. Hieronder: De Duiktoren van Babel klaar voor transport.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 29 april 2013

GOUDKOORTS in India!

Wie er op had gerekend dat de scherpe prijsdaling bij het goud de kopers had verjaagd heeft zich duidelijk vergist. Over de hele wereld is de jacht geopend op fysiek goud. Solden op de goudmarkt is een buitenkansje, zo lijkt de filosofie achter het gedrag van de kopers te zijn.

Bron: zerohedge.com
Geplaatst: donderdag 25 april 2013

Fysieke GOUDKOORTS-'paniek' bereikt Groot-Britmint

Following the entire "developing" world (where faith in paper money "backed" by $1 quadrillion in derivatives is at times questioned, and instead the people, for some inexplicable reason, fall back to hard currency equivalents) scrambling out to their local precious metal dealers to find "out of gold" signs virtually everywhere, yesterday it was the US Mint's turn to announce it had halted shipments of the popular one-tenth ounce gold American Eagle coin as it had run out, following a surge in demand (we expect this shortage will soon spread widely to traditional one-ounce denominations shortly).Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$