EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
30
kliks
21
kliks
Bron: Edelmetaal-info.nl
20
kliks
18
kliks
Er zijn 4 artikelen gevonden met het woord gulden.
Artikel 6 tot 10 met de

betekenis van het woord GULDEN

Geplaatst op: woensdag 8 juli 2015

Regering plunderde kas pensioenfonds

De overheid heeft in de jaren negentig miljarden GULDENs uit de kas van ambtenarenpensioenfonds ABP geroofd. 

De overheid heeft in de jaren negentig miljarden GULDENs uit de kas van ambtenarenpensioenfonds ABP geroofd. 

Volgens Van de Poel, van 1997 tot 2002 financieel topman bij het ambtenarenpensioenfonds, heeft de overheid 30 miljard GULDEN uit het fonds gepakt.

“Toen ik financieel directeur werd lag een rapport van de Algemene Rekenkamer op mijn bureau. Daarin stond dat de regering 30 miljard GULDEN uit het fonds had gesloopt”, verklaart de oud-topman tegen de middagkrant. “De Rekenkamer was daar ziedend over. Maar niemand las dat rapport en geen journalist schreef erover.''

[...]

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: maandag 8 juni 2015

Waarom de Nederlandse huizenzeepbel geen zeepbel mag heten

We schrijven 20 januari 2000. In een brief aan de Tweede Kamer constateert DNB dat Nederland aankoerst op een huizenzeepbel van de buitencategorie. Met grote gevolgen voor de schuldpositie van huishoudens, de balansen van banken en de financiële stabiliteit van Nederland.

De cijfers liegen er niet om. Tussen 1994 en 1998 was de maximale leenruimte voor een tweeverdienersechtpaar met 86 procent gestegen, van 242.688 GULDEN in 1994 naar 451.332 GULDEN in 1998. Daarvan kon volgens DNB slechts een vijfde worden verklaard uit reële salarisstijgingen.

Lees verder op Huizenmarkt-Zeepbel.nl
Geplaatst op: dinsdag 26 mei 2015

GULDENonderzoek: Aanzienlijk welvaartsverlies door euro

De deelname aan de euro heeft Nederlanders ‘een aanzienlijk welvaartsverlies’ opgeleverd. Dat is het best zichtbaar als je de ontwikkeling van Nederland de afgelopen tien jaar afzet tegen die in niet euro-landen als Zwitserland en Zweden.

Dat concludeert het Britse onderzoeksbureau Lombard Street Research in een onderzoek naar een terugkeer van de GULDEN. Het onderzoek is gedaan op verzoek van de PVV.

[...]

Lees verder op JDreport.com
Geplaatst op: donderdag 2 april 2015

Goud en RMB mogelijke deelnemers SDR in 2016

Er zijn geen munten of bankbiljetten van in omloop. De Special Drawing Rights, of te wel de SDR met XDR als valutacode is een recht of een claim op een valuta dat verbonden is met deze virtuele munt met als doel grote schommelingen op de valutamarkten te omzeilen. De XDR is een mandje van belangrijke reservemunten verspreid over de wereld. De samenstelling is op dit moment 41,9 procent dollars, 37,4 procent euro’s, 9,4 procent Japanse yens en 11,3 procent Britse ponden.

De samenstelling van de XDR wisselt elke vijf jaar. Toen de euro nog niet bestond, maakten daarvoor in de plaats de Duitse mark en de Franse franc deel uit van de Special Drawing Rights. Zelfs de Nederlandse GULDEN en de Belgische frank hebben ooit eens deel uit gemaakt van de SDR van 1974 tot 1980. Dit gebeurde naar aanleiding van de ontkoppeling tussen goud en de dollar in 1971 dat onder leiding van president Nixon werd besloten. Bij de initiëring van de SDR in 1969 stond deze munt gelijk aan 0,888671 gram goud – tot in 1974. Hieronder treft u een interessante kaart aan dat de geschiedenis van de XDR weergeeft.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: donderdag 11 december 2014

Griekse schuldencrisis weer in het nieuws

Het lijkt stil geworden rond Griekenland, maar dat is niet echt zo. De Grieken zouden maar al te graag onder het juk van het reddingsplan uitraken, maar dat is niet naar de zin van de troĂŻka die Griekenland destijds uit het moeras trok. Die stellen dat het land nog niet klaar is om op eigen benen te staan. Daardoor werd de speculatie rond Griekenland opnieuw aangewakkerd. Die speculatie bereikte een hoogtepunt met de gok die premier Antonis Sarmas doet in verband met de verkiezing van een nieuwe president. De Griekse beurs maakte dinsdag slagzij, de obligatierendementen vlogen door het dak.

Maar aan de aankondiging van Samaras ging een verhaal vooraf. Onlangs werd op de Nederlandse televisie het programma Medialogica uitgezonden. Tot zijn verbazing las Wilfried Steentjes van Steentjes Vermogenbeheer de volgende dag in de krant dat de Nederlandse regering plannen had om de GULDEN te laten terugkeren. Eigenlijk is dat pure medialogica, aldus Steentjes.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Navigeer door nieuws en artikelen
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs