Nieuws / Artikelen met het woord

gulden

60 artikelen gevonden. Artikel 16 tot 20
Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: maandag 31 maart 2014

Het ABP en de verdwenen miljarden

In de jaren ’80 en begin jaren ’90 zijn er door de Nederlandse staat met behulp van de uitnamewet miljarden GULDENs uit de pensioenpot van het pensioenfonds ABP achterover gedrukt. Dit blijkt uit onderzoek van de inmiddels overleden econoom Hennie Kemner.

Bron: stopdebankiers.nl
Geplaatst: maandag 24 maart 2014

Miljarden uit de gezamenlijke pensioenpot gestolen door BV Nederland

In de jaren 80 is er onder kabinet Lubbers op gelegaliseerde wijze, middels de “uitnamewet” 32,8 miljard GULDEN uit de gezamenlijke pensioenpot gestolen. Dat dit überhaubt boven water is gekomen is vooral dankzij de vasthoudendheid van (1.) Hennie Kemner die niet één maar tíg keer een beroep gedaan heeft op de WOB (Wet Openbaar Bestuur)

Na eerst in het Rijksarchief en bij Binnenlandse Zaken en Financieën bot te hebben gevangen, slaagde Kemner er dan uiteindelijk in de hele geheime operatie boven water te krijgen.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 18 februari 2014

Steeds meer Europeanen lijken van plan de EU van binnenuit te vernietigen

In twee landen van de eurozone - Nederland en Frankrijk - zouden anti-Europapartijen die verkiezingen zelfs winnen. Zowel Geert Wilders van de PVV als Marine Le Pen van het Front National willen de euro inleveren voor respectievelijk een retour naar de GULDEN en de franc. Maar ook in andere landen doen partijen die de macht van Brussel willen inperken - tot de Unie volledig ontmantelen - het beter dan dat ooit het geval is geweest. In Groot-Brittannië zou de eurosceptische UKIP van Nigel Farage enkel nog Labour voor zich moeten dulden in het Europees halfrond.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: woensdag 15 januari 2014

John Mauldin: Economie tussen optimisme en pessimisme

Je hebt optimisten, zij die alles altijd door een roze bril bekijken en je hebt de natuurlijke tegenhangers: de pessimisten, waaronder een aantal eeuwige doemdenkers. De GULDEN middenweg is meestal de weg die gezocht dient te worden en die wordt in de ideale wereld vertegenwoordigd door de realisten.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 21 oktober 2013

Obligatiehouders opgelet!

Obligatiehouders gaan vóór aandeelhouders indien een zwaar bedrijf in de problemen geraakt. Toch lijkt die GULDEN regel van het spel onderhevig aan verandering. Waakzaamheid is geboden.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$