Nieuws / Artikelen met het woord

gulden

60 artikelen gevonden. Artikel 41 tot 45
Bron: rt[z]
Geplaatst: maandag 14 november 2011

GULDENprijzen zijn niet te voorspellen

Bij een eventuele terugkeer naar de GULDEN is het volstrekt onduidelijk hoe duur de dagelijkse boodschappen zouden worden. Simpel omrekenen met de wisselkoers die in 2001 bij de invoering van de euro werd gebruikt, waarbij 1 euro gelijk was aan 2,20137 GULDEN, gaat niet op. De GULDEN van 2011 zou niet die van 2001 zijn, stellen verscheidene economen.

Bron: Joop.nl
Geplaatst: maandag 14 november 2011

En als we nou een inflatieGULDEN krijgen?

Verleden week was er nog een monetair econoom op de televisie die een terugkeer van de GULDEN of van een neuro wel haalbaar achtte. Dat moest je het natuurlijk in het geheim voorbereiden en plotseling aankondigen. Tegelijkertijd bevries je alle bankrekeningen want anders vlucht iedereen met zijn spaarcenten naar het buitenland. De banken zelf sluit je voor een dag of veertien. Mensen konden wel een week of wat zonder flappentap leven, dacht de professor.

Dit scenario komt angstig dichterbij. Zelfs Patrick van Schie, chef-partijgeleerde van de VVD, acht het een waarschijnlijk en misschien wenselijk scenario. En alle PVV-ers steken hun oranje-blanje-bleu uit als het eenmaal zover is.

Daarna - geloven vriend en vijand - keert een ijzersterke GULDEN (of neuro) terug. Zelfs de vrienden van de euro belijden dit geloof. Zij zijn tegen omdat exportnatie Nederland zich dan met zijn dure munt de markt uitprijst.

[...]

Bron: HP de Tijd.nl
Geplaatst: maandag 14 november 2011

Geert weet ook wel dat de GULDEN niet terugkomt. Hij wil alleen stemmen winnen

Geert Wilders wil graag weten of het verlaten van de euro Nederland geld kan opleveren, zo meldt hij vanochtend in De Telegraaf. De PVV neemt volgens de krant een gerenommeerd internationaal bureau in de arm om in kaart te brengen of een terugkeer naar de GULDEN op de langere termijn economisch beter uitpakt.

In het voorpagina-stuk krijgt Geert ruim baan om onderbuikgevoelens jegens geldverbrandende knoflooklanden (onder wie hij behalve Griekenland, Italië en Spanje nu ook Frankrijk rekent) aan te wakkeren. Verspilde ruimte, want de Grote Blonde Leider weet dondersgoed dat zijn plannetje nooit uitgevoerd wordt.

Bron: HLN.be
Geplaatst: zondag 13 november 2011

Eén Nederlander op drie wil GULDEN terug

Een terugkeer naar de GULDEN, zoals de populistische Partij voor de Vrijheid PVV laat onderzoeken, valt bij 32 procent van de Nederlanders in goede aarde. Dat blijkt uit de wekelijkse peiling van Maurice de Hond. Van de PVV-kiezers wil 72 procent af van de euro.

Bron: NetStem.nl
Geplaatst: vrijdag 11 november 2011

Weg met de Euro, we willen de GULDEN terug!

Geert Wilders is imiddels serieus klaar met de Euro. Al de economische toestanden rondom de euromunt gaan velen in Europa parten spelen.

De PVV leider wil voorbereid zijn voordat hij 'de GULDEN terug' voorstellen gaat doen of dat Nederland noodgedwongen terug moet naar de ouderwetse munteenheid.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$