EUR/USD:
GOUD:
ZILVER:
BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 24 artikelen gevonden met het woord roebel.
Artikel 16 tot 20 met de

betekenis van het woord ROEBEL

Geplaatst op: vrijdag 16 september 2016

Russische centrale bank verlaagt rente naar 10 procent

De Russische centrale bank heeft zijn belangrijkste rentetarief vrijdag met een half procentpunt verlaagd naar 10 procent. 

De Russische centrale bank heeft zijn belangrijkste rentetarief vrijdag met een half procentpunt verlaagd naar 10 procent. 

Met de tweede verlaging van dit jaar zakte de rente naar het laagste peil sinds eind 2014, toen het tarief in één klap van 10,5 naar 17 procent werd verhoogd in een poging de vrije val van de ROEBEL te stuiten.

De nieuwe verlaging hangt samen met de afzwakkende inflatie in Rusland. Die is met ruim 6 procent nog altijd aanzienlijk hoger dan het peil van 4 procent dat de centrale bank nastreeft, maar neemt komend jaar naar verwachting verder af. Het inflatiedoel zou daardoor eind volgend jaar in zicht kunnen komen.

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: woensdag 14 september 2016

Rusland wil meer onafhankelijkheid van dollarsysteem

Na meer dan twee jaar economische crisis in Rusland probeert president Poetin de impasse te doorbreken. Vanaf nu zal het land een meer onafhankelijk monetair beleid voeren, dat bestaat uit een ruimere kredietverlening aan bedrijven, het uitbreiden van de economische samenwerking in de Euraziatische regio en het versterken van de ‘gouddekking’ van de ROEBEL.

Lees verder op Marketupdate
Geplaatst op: vrijdag 9 september 2016

Video: Bloomberg interview met Poetin

Begin deze maand sprak Bloomberg een uur lang met de Russische president Poetin. In het gesprek komen verschillende onderwerpen aan bod, zoals de impact van de dalende olieprijs op de Russische economie, de situatie in Europa, de stabiliteit van de euro en de ROEBEL, het beleid van de Russische centrale bank en de laatste politieke ontwikkelingen van de G20.

Lees verder op Marketupdate
Geplaatst op: maandag 5 september 2016

Poetin: Rusland heeft genoeg valutareserves

Rusland heeft meer dan genoeg reserves en hoeft daarom niet meer zoveel dollars te kopen als in het verleden. Dat zei de Russische president Poetin in een uitgebreid interview met Bloomberg. In 2014 moest Rusland heel veel dollars verkopen om de waardedaling van de ROEBEL op te vangen.

Lees verder op Marketupdate
Geplaatst op: dinsdag 16 augustus 2016

Zwart op wit bewezen: Westen kan Russische economie niet doen ontsporen

Het leek een uitgekiend duivels plan. Geniaal, maar duivels. de VS zou zijn schalieboeren platsubsidiëren en de Saoedi’s zouden hun oliekranen wijd open draaien.

Het leek een uitgekiend duivels plan. Geniaal, maar duivels. de VS zou zijn schalieboeren platsubsidiëren en de Saoedi’s zouden hun oliekranen wijd open draaien.

Ondertussen zou men van geopolitieke spanningen in Oost-Europa en het Midden-Oosten gebruik maken om de Russische economie middels sancties te isoleren.

Op die manier hoopte men Rusland, de enige echte geopolitieke en economische uitdager van de Verenigde Staten, financieel te ruïneren. Dat leek de afgelopen twee jaar flink te lukken. De ROEBEL stortte in elkaar, voor het eerst sinds begin jaren ’90 waren er opnieuw lege winkelrekken, elk jaar wordt een miljoen Russen in de armoede gestort en de overheid moet de grote nationale spaarpotten liquideren om rond te komen.

Ja, Rusland werd zwaar getroffen en likt wel degelijk zijn wonden. Maar Rusland is verre van dood. Integendeel.

Lees verder op Beurs.com
Navigeer door nieuws en artikelen
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Personal Finance
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs