EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord Kees de Kort.
Artikel 1 tot 5 met de

betekenis van het woord KEES DE KORT

Geplaatst op: dinsdag 18 september 2018

'Trump doet wat hij belooft'

De Amerikaanse president Donald Trump heeft heffingen op een groot deel van de Chinese import aangekondigd. Macro-econoom KEES DE KORT is niet verbaasd, Trump doet immers wat hij belooft.

Lees verder op BNR.nl
Geplaatst op: maandag 17 september 2018

'Iedereen kijkt naar z'n exposure op Turkije'

Macro-economische voorspellingen? KEES DE KORT is er niet van onder de indruk: 'Het grote punt is niet de macro-economie, het grote punt is de interactie tussen de financiële markten en de economie.' En wat Mario Draghi allemaal zegt? Tja, De Kort vraag zich eigenlijk wat hij ermee moet. 'Draghi is een beroepsoptimist die betaald krijgt om onzin uit te kramen.' Interessanter is de nieuwe rentestand in Turkije. 'Iedereen snapt dat daar de Turkse economie niet beter van wordt.' Ondanks de 'geruststellende Rabobankverhalen dat het maar een kleine economie is' kijkt intussen iedereen wat z'n exposure op Turkije is. 'Dit is het begin van de herprijzing van risico'.

Lees verder op BNR.nl
Geplaatst op: maandag 17 september 2018

'Trump heeft de vrije hand'

Door het torenhoge consumentenvertrouwen zal Trump de sancties tegen China voorlopig kunnen doorzetten, verwacht macro-econoom KEES DE KORT. Op zes november zijn er verkiezingen in de Senaat en in het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden, tot die tijd heeft hij min of meer de vrije hand.

Lees verder op BNR.nl
Geplaatst op: donderdag 13 september 2018

De beuk gaat erin

KEES DE KORT ziet dat Donald Trump zijn poot stijf houdt in het handelsconflict met China. En in China zien ze dat ook. 'De Chinezen worden nerveus. Ze realiseren zich steeds meer dat zij moeten inleveren en dat Trump z'n poot stijf houdt', zegt De Kort. 'Eerder deze week waren er al verhalen dat er nog eens een keer over een bedrag van tweehonderd miljard dollar tarieven worden geheven, dus de beuk gaat erin. De Chinezen zijn aan het verliezen en dat gaat gewoon door.'

Lees verder op BNR.nl
Geplaatst op: dinsdag 11 september 2018

Als het economisch tij keert

Minder goed nieuws voor de OESO. De economische groei in de eurozone zwakt af. De centrale banken gaan daarom rekening houden met de toekomst, vertelt macro-econoom KEES DE KORT. 'Het instrument van de centrale bank is: het verlagen van de rente om de economie weer op gang te brengen. Maar dat hebben ze uit handen gegeven een aantal jaar geleden. Ze staan als het misgaat in essentie met lege handen.'

Lees verder op BNR.nl
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs