EUR/USD:
GOUD:
ZILVER:
BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 0 artikelen gevonden met het woord PIIGS.
Artikel 1 tot 5 met de

betekenis van het woord PIIGS

Geplaatst op: donderdag 9 april 2015

Je gelooft nooit welk land nu betaald wordt om te lenen!

Herinnert er zich iemand de eurocrisis nog? In 2011 stonden de gazetten vol van artikels over de PIIGS-landen Portugal, Ierland, Italië, Griekenland en Spanje vonden geen investeerders meer die in hun overheidsobligaties wilden beleggen. De rente op zulke obligaties in deze landen schoot de hoogte in.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: donderdag 4 december 2014

'Europese economie maakt in de tweede helft van 2015 een sterke comeback'

De Europese economie maakt in de tweede helft van 2015 een sterke comeback, dankzij een soepelere monetaire politiek, lagere energieprijzen en een lagere euro. Dat schrijft Steen Jakobsen, de Chief Economist van de Saxo Bank, in een e-mail aan deze redactie.

De combinatie van deze factoren zal binnen 9 maanden een significante boost geven aan de uitgaven en investeringen, net op het moment dat de aandelenbeurzen zullen verzwakken en geld niet-productieve papierinvesteringen in 20% van de economie zal inruilen voor 80% van de economie (de kmo’s). Vooral de capaciteit en industrialisering van de PIIGS en Oost-Europa zullen daarvan profiteren. Jakobsen denkt daarbij aan Polen, Bulgarije, Roemenië, Hongarije en de Tsjechische Republiek. Hij illustreert zijn voorspelling aan de hand van een grafiek die het verschil tussen de Duitse en Hongaarse industriële productie weegeeft. 

Lees verder op Express.be
Geplaatst op: zondag 4 mei 2014

Peak-consumptie: winkelverkopen in Nederland nemen af

Eurostat publiceert elke maand een overzicht van de detailhandelverkopen in Europa. In die rapporten vergelijkt Eurostat de recente winkelverkoop met die uit het jaar 2010. In de eurozone verkochten de winkels in december 2013 4,4% minder dan het maandelijks gemiddelde in 2010. Dat komt niet alleen door de afgenomen koopkracht in de PIIGS-landen, Ook in Nederland dalen de winkelverkopen.

[...]

Lees verder op cassandraclub
Geplaatst op: woensdag 22 januari 2014

Italiaanse slechte leningen op recordhoogte

With all eyes gloating over Ireland's recent ability to issue debt in the capital markets once again (and now with 10Y trading only 40bps above US Treasuries), Europe's game of distraction continues. However, while spreads (and yields) tumble in all the PIIGS, with Italian yields at almost 7-year lows, it is perhaps surprising to some that Italian bad loan rates are at their highest on record. Having risen at a stunning 23% year-over-year - its fastest in 2 years, Italian gross non-performing loans (EUR149.6 billion) as a proportion of total lending rose to 7.8% in November (up from 6.1% a year earlier). As the Italian Banking Association admits in a statement today, deposits are declining (-1.9% YoY) and bonds sold to clients (-9.4% YoY) as Italy's bank clients with bad loans have more than doubled since 2008.

Lees verder op zerohedge.com
Geplaatst op: dinsdag 5 november 2013

Help, de PIIGS-landen krimpen!

Landen als Portugal, Italië, Ierland, Spanje en Griekenland kunnen maar moeilijk meekomen met de rest van Eurozone. Hun aandeel in het totale GDP van de Eurozone is sinds 2009 gestaag naar beneden gegaan. Hoe lang moeten die landen de druk van deflatie nog doorstaan?

Lees verder op Marketupdate.nl
Navigeer door nieuws en artikelen
" ... Everything is in a bubble ..." — Peter Schiff

Warning: mysql_fetch_array() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/usergp/domains/goudportal.nl/public_html/gp3_def/includes/c_allesover.php on line 34
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Personal Finance
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs