EUR/USD:
GOUD:
ZILVER:
BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 13 artikelen gevonden met het woord quantitative easing.
Artikel 1 tot 5 met de

betekenis van het woord QUANTITATIVE EASING

Geplaatst op: maandag 8 juni 2020

QUANTITATIVE EASING’ van ECB kent geen einde?

De Europese Centrale Bank gaat naar verwachting obligaties blijven opkopen tot 2022 gezien de inflatiedoelstelling niet meer haalbaar lijkt door de economische moeilijkheden. De afgelopen 5 jaar heeft de centrale bank eigenlijk niets anders gedaan dan de Europese economie ondersteunen. Hoe lang kan de ECB dit nog blijven doen? Analisten vermoeden dat er nog voldoende munitie is om dit jarenlang vol te houden.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: vrijdag 24 april 2020

Peter Schiff voorspelt: ‘de Verenigde Staten gaan bankroet’

Wanneer we dit lezen, komt meteen een gedachtengang in ons los. Bij u zeker ook, beste lezer? Want u en wij weten: een Staat of zelfs een Vereniging van Staten kàn gewoon niet failliet gaan. Niet in deze tijden van QUANTITATIVE EASING (lees: fiatgeld bijmaken naar eigen dunk en behoefte.) Wat wel met een staat, een natie kan gebeuren, is dat hij het vertrouwen verliest.

Lees verder op Biflatie.nl
Geplaatst op: woensdag 26 februari 2020

Hongkong deelt geld uit, letterlijk

Niks geen QUANTITATIVE EASING of QE die we absoluut géén QUANTITATIVE EASING mogen noemen. (what’s in a name?) Zoals in de VS door de Federal Reserve. Honkong doet het veel simpeler en gééft gewoon rechtstreeks elke volwassene 10.000 HK dollar (zo’n 1180 euro). Cash in het handje, en spenderen maar! Geen komedie hier, geen maskers, geen omwegen. De economie van de speciale Chinese regio is dubbel getroffen, is dat een excuus misschien om de grote middelen in te zetten?

Lees verder op Biflatie.nl
Geplaatst op: zondag 3 november 2019

Acht jaar Draghi en de waarschuwing van het IMF

  En dat was het dan. Het Draghi-tijdperk bij de ECB is voorbij. Draghi gaat definitief de monetaire geschiedenisboeken in als de eerste ECB-president die de officiële rente nooit heeft verhoogd. Tijdens de laatste vergadering onder zijn leiding, in oktober, besloot de bank alweer de rente ongewijzigd te houden. Hij verlaagde die rente wel, acht keer maar liefst. Er waren heel wat aankondigingen van QUANTITATIVE EASING of een uitbreiding dan wel verkleining ervan en aan handvol keren waarin hij het LTRO dan wel TLTRO-loket openstelde.

[...]

Lees verder op GoldRepublic
Geplaatst op: donderdag 10 oktober 2019

Centrale banken zijn weer volop aan het stimuleren

Het thema ‘QUANTITATIVE EASING’ is weer helemaal terug. De wereldwijde centrale banken proberen er op dit moment alles aan te doen om een harde economische val te voorkomen. Zo verlaagde de Amerikaanse centrale bank onlangs nog haar rentestand. En ook de andere centrale banken voeren versoepelende maatregelen door.

Als we het over QUANTITATIVE EASING hebben, dan gaat het in dit geval om kwantitatieve versoepeling. Het is een vorm van directe geldschepping door een centrale bank, waarbij effecten (zoals staatsobligaties) worden aangekocht met het voor dat doel gecreëerd geld. Dat is ook de reden waarom er vaak gesproken wordt over ‘gratis’ geld.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Navigeer door nieuws en artikelen
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Personal Finance
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs