EUR/USD:
GOUD:
ZILVER:
BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 0 artikelen gevonden met het woord rare earth metals .
Artikel 1 tot 5 met de

betekenis van het woord RARE EARTH METALS

Geplaatst op: dinsdag 22 april 2014

Komt er een nieuw RARE EARTH METALS conflict?

‘Rare Earth Metals’ of ‘Rare Earth Elements’ staat voor een verzameling van 17 chemische elementen (grondstoffen) met elk hun specifieke eigenschappen, veelal op vlak van magnetisme of geleiding. Hun industrieel gebruik is zeer uiteenlopend, gaande van elektronica over medische toepassingen, windenergie tot elektrische voertuigen en militaire doeleinden.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: donderdag 27 maart 2014

Europa droomt van Rare Earth Metals

De woorden RARE EARTH METALS en wereldleiderschap in eenzelfde zin, daar is niets mis mee. Als daar ook nog ‘Europa’ en ‘de Verenigde Staten’ bijkomen, dan roept dit toch vragen op. Rare Earth Metals, de strategische grondstoffen die hun toepassing vinden in de elektronica, de medische sector, de ecologische technologie en de militaire wereld, zijn immers voor het overgrote deel een Chinese aangelegenheid.

Dat Europa en de Verenigde Staten hier zwaar willen op inzetten, toont het strategisch belang van RARE EARTH METALS nog meer aan. Bij Slim Beleggen werd deze markt al in kaart gebracht en komt men tot de conclusie dat de sector (vooral in Europa en de Verenigde Staten) nog in haar kinderschoenen staat. Er zijn wel al duidelijke signalen welke de winstgevende spelers kunnen worden en dus een enorm potentieel hebben.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: woensdag 16 januari 2013

China verlaagt export Rare Earth Metals!

2012 was een moeilijk jaar voor de markt van Rare Earth Metals. Dit kwam onder meer door de terugvallende vraag, maar bovenal door de excessieve toevoer van de kostbare metalen uit China, tot nader order met +95% van de totale wereldproductie de absolute marktleider in het grondstoffensegment.

China heeft nu de eerste nieuwe quota’s bekend gemaakt voor de hoeveelheid RARE EARTH METALS die het land mogen verlaten dit jaar. En China is heel strikt in deze quota’s. Voor 2013 worden ze met 27 % verlaagd.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: dinsdag 16 oktober 2012

Chinees monopolie RARE EARTH METALS brokkelt af

RARE EARTH METALS is in feite een groep van 17 mineralen met onuitspreekbare namen die gebruikt worden in tal van elektronische toepassingen. Deze mineralen zijn niet zeldzaam zoals de naam doet vermoeden, maar ze zijn wel moeilijk te ontginnen. Tot op heden controleert China nog 90 % van de globale REM waarmee het een sterke invloed heeft op de prijs. Maar dit kan veranderen door de oorlog tussen China en Japan over enkele eilanden in de Oost Chinese Zee. Dit dispuut biedt kansen voor andere producenten om zich te ontplooien.

Er zijn enkele steeneilanden in de Oost Chinese Zee die in privé-handen zijn. Deze eilanden worden wel gecontroleerd door Japan. Men vermoed dat deze eilanden onschatbare olie, gas en REM bezit. Het is dan ook niet verwonderlijk dat China deze eilanden wil bemachtigen. Er zijn dan ook al verschillende incidenten geweest die de spanning tussen Japan en China hebben opgedreven. Telkens de spanning oploopt, heeft dit een sterk stijgend effect op de prijs voor deze grondstoffen.

[...]

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: donderdag 13 september 2012

RARE EARTH METALS in vrije val

De sterke stijging van de prijzen voor RARE EARTH METALS en de onzekerheid over de Chinese quota beperkingen domineerde het nieuws in het eerste half jaar van 2012. Sindsdien is de markt voor R.E.M. in vrije val geraakt. Experten verwachten dat dit nog enige tijd kan aanhouden.

De sterke stijging van de prijzen voor RARE EARTH METALS en de onzekerheid over de Chinese quota beperkingen domineerde het nieuws in het eerste half jaar van 2012. Sindsdien is de markt voor R.E.M. in vrije val geraakt. Experten verwachten dat dit nog enige tijd kan aanhouden.

De dalende prijzen en verminderde vraag hebben verschillende producenten gedwongen hun productie te verlagen. Dit is zelfs tot in China voelbaar. De prijsdaling gaat gepaard met een dalende vraag vanuit Europa, het in dienst nemen van nieuwe productiefaciliteiten en de zoektocht naar alternatieven voor deze grondstoffen.

Molycorp Inc, een van de bekendste producenten van R.E.M. voelt de daling extra hard. Het bedrijf kamt met veel schulden op de balans door de overname van Neo en door de zware investeringen van hun vlaggenschip The Mountain Pass mine.

Lees verder op Beurs.com
Navigeer door nieuws en artikelen
" ... Everything is in a bubble ..." — Peter Schiff

Warning: mysql_fetch_array() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/usergp/domains/goudportal.nl/public_html/gp3_def/includes/c_allesover.php on line 34
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Personal Finance
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs