EUR/USD:
GOUD:
ZILVER:
BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
uw vermogen beschermd
Vergelijk de prijs van goud en zilver
GOUD
Troy
Ounce
 
ZILVER
Troy
Ounce
 
PLATINA
Troy
Ounce
 
PALLADIUM
Troy
Ounce
 
Plus500: A leading CFD provider
Uw vermogen loopt risico
Plus500UK Ltd is geautoriseerd & gereguleerd
door de FCA
De demo mode is vrij van risico
BITCOIN
BTC
 
ETHEREUM
ETH
 
RIPPLE
XRP
 
LITECOIN
LTC
 
IOTA
MIOTA
 
NEO
NEO
 
MONERO
XMR
 
EOS
EOS
 
Global MarketCap Crypto:
 
Geplaatst op woensdag 1 augustus 2012 door Beurs.com

Euro's exploderen op Zwitserse balans

De valutareserves van de Zwitserse centrale bank stegen met meer dan 50 % in het 2e kwartaal van 2012. De valutareserves bedragen nu CHF 127 miljard en bedragen bijna 65 % van Zwitserlands bbp. Veel heeft te maken met Zwitserse Frank die aan de euro wordt gekoppeld aan 1,20. Door de zwakte van de euro moet de Zwitserse centrale bank alles uit de kast halen om dit niveau vast te houden.

Op het einde van het 1e kwartaal maakte de euro’s 50 % uit van de valutareserves. Zerohedge maakte te berekenen wat de gevolgen kunnen zijn na de sterke stijging in het 2e kwartaal. Alles hangt er vanaf in welke mate de Zwitserse centrale bank zijn euro’s heeft kunnen diversifiëren. Gezien de aanhoudende globale verkoopdruk van de euro lijkt de kans klein de ze veel van hun euro’s hebben kunnen doorverkopen.

Als ze al hun gekochte euro’s wisten door te verkopen, maakt de euro nog steeds 33 % uit van de totale valutareserves. In het geval dat zo goed als niets wisten door te verkopen, zullen de euro’s 67 % uitmaken van de totale Zwitserse portefeuille.

Naarmate de euro overheersender wordt  op de balans van de Zwitserse centrale bank, stijgt het risico dat ze de koppeling aan 1,20 niet kunnen volhouden. Als de centrale bank de peg niet kan volhouden, zet dit een sterke neerwaartse druk op de euro met een forse waardevermindering als gevolg. Hoe meer euro’s op de balans, hoe groter de kans dat de Zwitserse centrale bank zich gewonnen moet geven.

 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Personal Finance
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs