Nieuws / Artikelen met het woord

2015

1131 artikelen gevonden. Artikel 1 tot 5
Bron: Geotrendlines
Geplaatst: zondag 14 januari 2018

China heeft een dollarprobleem

In augustus 2015 was er sprake van een plotselinge devaluatie van de yuan ten opzichte van de dollar. Het was een duidelijke manifestatie van toenemende dollarkrapte in de kapitaalmarkten. Sindsdien wijzen meer en meer signalen op een dollarprobleem voor de Chinese financiële sector.

Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 12 januari 2018

Trump: ‘Ik heb waarschijnlijk een erg goede relatie met Kim Jong-Un’

De Russische president Vladimir Poetin heeft zijn Noord-Koreaanse ambtsgenoot Kim Jong-un gecomplimenteerd. Hij deed dat tegenover een groep Russische journalisten. Poetin had het over een sluwe en doorwinterde politicus ‘die een ronde heeft gewonnen tegen de Verenigde Staten’. Poetin verwees naar het succes van het Noorden bij het testen van intercontinentale ballistische raketten. Ook het heropstarten van de eerste bilaterale gesprekken tussen beide Korea’s sinds 2015, noemde Poetin een succes.

Bron: Geotrendlines
Geplaatst: donderdag 11 januari 2018

Europa roept Verenigde Staten op Iran deal te respecteren

Verschillende Europese ministers van Buitenlandse Zaken hebben opnieuw hun steun uitgesproken voor het handhaven van de Iran deal die in 2015 werd gesloten. Onder andere Borin Johnson (Verenigd Koninkrijk), Sigmar Gabriel (Duitsland) en Federica Mogherini (EU) herhaalden in een persconferentie dat het land voldoet aan alle eisen en dat er daarom geen enkele reden is om deze deal op te breken.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 11 december 2017

Amerikaanse belastingdienst IRS gaat achter de bitcoin aan

Een federale rechter heeft Coinbase opgedragen alle transacties van meer dan 20.000 dollar die tussen 2013 en 2015 werden gemaakt aan de Amerikaanse belastingdienst IRS te overhandigen. Coinbase is een handelsplatform voor cryptomunten, waar bitcoin, litecoin en ethereum worden verhandeld.

Bron: Geotrendlines
Geplaatst: zaterdag 2 december 2017

Oostenrijk repatrieert 35 ton goud

De Oostenrijkse centrale bank heeft dit jaar in totaal 35 ton goud uit Zurich en Londen teruggehaald, zo verklaarde de woordvoerder van de centrale bank tegenover wien.orf.at. Samen met de 15 ton in 2015 en nog eens 15 ton in 2016 heeft de centrale bank in totaal al 65 ton van het edelmetaal teruggehaald.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$