Nieuws / Artikelen met het woord

2015

1109 artikelen gevonden. Artikel 1 tot 5
Bron: XanderNieuws
Geplaatst: dinsdag 23 mei 2017

Trump over aanslag Manchester: Tijd om deze ideologie totaal te vernietigen

De 18 jarige Georgina Callander (links), hier met Ariana Grande op de foto (genomen in 2015), was een van de eerste bevestigde dodelijke slachtoffers van de terreuraanslag in Manchester.

Het aantal doden van de aanslag in Manchester is gestegen naar 22, het aantal gewonden naar 69. Britse terreurexperts spreken hun zorgen uit dat de aanslag maandenlang gepland moet zijn, de zelfmoordterrorist daarbij hulp moet hebben gehad, en er daarom meer van dit soort gruwelijke wandaden met grote aantallen doden kunnen komen (1). De Amerikaanse president Donald Trump reageerde vanuit Jeruzalem geschokt en woedend dat ‘het tijd wordt om deze ideologie compleet te vernietigen’. Omdat hij net voor honderden miljarden dollars wapens aan Saudi Arabië had verkocht, zei hij er niet ‘islamitische’ bij, maar dat was overduidelijk wel wat hij bedoelde.

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 18 mei 2017

Nu ook het VK: meer mensen aan het werk, maar ze verdienen steeds minder

In het VK is de werkloosheid in het eerste kwartaal gedaald tot 4,6%, een niveau dat voor het laatst in 1975 werd geregistreerd. Maar in de eerste drie maanden van 2017 gingen de lonen -aangepast aan de inflatie – 0,2% lager. Britten verdienen nu gemiddeld even veel als in 2015.

[In bovenstaande grafiek de procentuele toename in werkgelegenheid (blauwe lijn) en de procentuele afname in verloning (rode lijn)]

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 8 mei 2017

Waarom daalde de olieprijs met bijna 5% op één dag?

De prijs van een vat ruwe olie moest donderdag een verlies van bijna 5% incasseren en noteert nu op zijn laagste niveau in vijf maanden. Daarenboven lijkt voorlopig niets de val van de olieprijs te kunnen stoppen. De prijsdaling is een gevolg van de toename van de Amerikaanse olievoorraden. Was de prijs van een vat olie onder impuls van Saoedi-Arabië in 2015 gedaald tot onder de 30 dollar per vat, dan waren het diezelfde Saoedi’s die er in waren geslaagd door het opleggen van productiequota binnen de OPEC om de prijs opnieuw boven de 50 dollar per vat te duwen.

Bron: Edelmetaal-info.nl
Geplaatst: vrijdag 5 mei 2017

De goudsector ligt weer op zijn gat

Komende dagen bepalend voor goud

De goudsector ligt weer op zijn gat. Nog maar ééns.

Iedere keer als je denkt dat we vertrokken zijn, stampt er iemand op het rempedaal en is het terug naar af.

Mijn theorie is nog steeds dat goud eind 2015 een lange termijn bodem vond en we vertrokken zijn voor enkele jaren met stijgende koersen.

Bron: Edelmetaal-info.nl
Geplaatst: woensdag 26 april 2017

Peak Silver

Gisteren besprak ik de productie van zilver in 2015. De cijfers over 2016 zijn nog niet helemaal definitief, maar zoals het er nu naar uitziet is de zilverproductie over 2016 lager uitgekomen dan die over 2015.

De hogere prijs voor zilver in 2016 is dus misschien niet echt een verrassing.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$