EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord 2015.
Artikel 1 tot 5
Geplaatst op: maandag 9 april 2018

HelloGold of: van plastic goud maken!

In Kuala Lumpur, Maleisië, verschijnen momenteel de eerste automaten die (digitaal) goud uitkeren in ruil voor lege blikjes en plastic flessen. HelloGold is een start-up uit 2015 die alvast de plaatselijke bevolking wil aanzetten tot meer recycleren. Tegelijkertijd verkrijgen beleggers toegang tot goud als investering.

Lees verder op Biflatie.nl
Geplaatst op: dinsdag 3 april 2018

Goud naar 1.500 dollar dit jaar?

De goudprijs is de afgelopen jaren bezig met een klein en zeer moeizaam herstel. Eind 2015 noteerde de goudprijs aan 1.060 dollar per ounce. Nu zitten we toch al aan 1.325 dollar per ounce. Volgens Frank Holmes, bestuursvoorzitter van U.S. Global Investors, kan de goudprijs dit jaar stijgen naar 1.500 dollar per troy ounce dankzij twee belangrijke Amerikaanse factoren. 

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: zaterdag 31 maart 2018

Fossiele brandstoffen of: de klok der vooruitgang gewoon terugdraaien

Sinds “The Donald” president van de VS werd, een goed (of eerder annus horribiles) jaar geleden, zijn de investeringen in fossiele brandstoffen zoals steenkool en teerzanden meer dan verdubbeld. En dit met de hulp van tal van internationale banken, altijd kien om op korte termijn te verdienen aan eender-wat… Alsof er nooit een Klimaatakkoord van Parijs (2015) heeft plaatsgevonden, waarbij zulks sterk werd afgeraden vanwege de ongekende schade aan het milieu.

Lees verder op Biflatie.nl
Geplaatst op: woensdag 28 maart 2018

Deze historisch gezien cyclische valutatrend lijkt zich weer te herhalen

Na een bodem tussen 2015 en 2017, doet de euro doet het weer erg goed.

Na een bodem tussen 2015 en 2017, doet de euro doet het weer erg goed.

De cyclussen van outperformance tussen de 2 valuta giganten nemen gemiddeld zo een 7 jaar in beslag.

Als we die lijn doortrekken dan lijkt het waarschijnlijk dat we de euro ten opzichte van de Amerikaanse dollar nog een stuk hoger zien, aangezien dat deze trend pas een jaar oud is.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: dinsdag 20 maart 2018

Russische centrale bank koopt sinds 2015 onafgebroken goud

De Russen hebben afgelopen jaren meermaals laten zien dat hun vertrouwen in goud nog enorm groot is. Dit ondanks de licht dalende prijs van het gele edelemtaal. De Russische centrale bank heeft sinds maart 2015 iedere maand goud gekocht. Door de recente aankoop in januari 2018 van 20.000 kg goud heeft Rusland inmiddels een grotere goudvoorraad dan China. De goudvoorraad van Rusland is nu 1857 metrische ton. China heeft ‘slechts’ 1843 ton, zo blijkt uit cijfers van Bloomberg. Rusland bouwt haar officiële goudreserves onder andere verder op vanuit haar eigen mijnproductie.

Lees verder op Biflatie.nl

Navigeer door nieuws en artikelen
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs