Nieuws / Artikelen met het woord

BNP

195 artikelen gevonden. Artikel 1 tot 5
Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 29 januari 2018

Boete van 90 miljoen dollar voor Franse bank BNP Paribas

BNP Paribas, de grootste bank van Frankrijk, moet in de Verenigde Staten een boete betalen van 90 miljoen dollar (72 miljoen euro) voor manipulatie van valutakoersen.

BNP beloofde volledig mee te werken aan het aanhoudende onderzoek naar frauduleus gedrag door handelaren.

Bron: Express.be
Geplaatst: zondag 13 augustus 2017

Banken betaalden 321 miljard dollar aan boetes sinds 2007

Financiële instellingen hebben sinds het uitbreken van de financiële crisis exact 10 jaar geleden ruim 150 miljard dollar aan boetes betaald in de Verenigde Staten. Dat blijkt uit berekeningen van de Britse zakenkrant Financial Times.

Exact 10 jaar geleden – op 9 augustus 2007 – blokkeerde de Franse bank BNP Paribas de toegang alle fondsen die waren blootgesteld aan zogenaamde ‘rommelkredieten’. Velen zagen daarin het startsein van een crisis die de ganse wereld in haar val zou meesleuren.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 18 juli 2017

Boete van 214 miljoen euro voor BNP Paribas in VS

BNP Paribas moet in de Verenigde Staten een boete betalen van 246 miljoen dollar (214 miljoen euro) wegens manipulatie van valutakoersen. De Franse bank heeft daarover een schikking getroffen met de Federal Reserve, de Amerikaanse koepel van centrale banken.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 14 juli 2017

Olieprijs blijft onder druk staan volgens BNP Paribas

BNP Paribas verlaagde haar prognoses voor de olieprijs. De markt had meer verwacht van de OPEC en de productiebeperking van het kartel wordt tegengegaan door capaciteitsverhogingen in andere landen.

Bron: Edelmetaal-info.nl
Geplaatst: vrijdag 16 december 2016

Manipulatie goud &zilver

Goud en zilver werden jarenlang structureel en op zeer grote schaal gemanipuleerd, zo blijkt uit nieuwe documenten die Deutsche Bank recent heeft vrijgegeven. Uit deze documenten blijkt dat handelaren van de bank in direct contact stonden met handelaren van andere banken en dat zij zeer regelmatig afspraken maakten over het manipuleren van de goudprijs en de zilverprijs. Dit bewijst dat ook UBS, Barclays, Merrill Lynch, BNP Paribas en Standard Chartered zich schuldig hebben gemaakt aan marktmanipulatie.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$