EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 30 artikelen gevonden met het woord SDR.
Artikel 26 tot 30 met de

betekenis van het woord SDR

Geplaatst op: dinsdag 5 juli 2016

ECB presenteert nieuw bankbiljet van 50 euro

De Europese Centrale Bank (ECB) presenteert dinsdag het ontwerp van een nieuw bankbiljet van 50 euro. De biljetten moeten op 4 april 2017 in omloop komen.

De Europese Centrale Bank (ECB) presenteert dinsdag het ontwerp van een nieuw bankbiljet van 50 euro. De biljetten moeten op 4 april 2017 in omloop komen.

Het nieuwe briefje bevat nieuwe veiligheidskenmerken, waaronder een hologram en veiligheidSDRaad, die vervalsing verder moeten tegengaan. Het huidige ontwerp van het briefje van vijftig is meer dan vijftien jaar oud.

Het 50-eurobiljet is het meest gebruikte bankbiljet. Op dit moment zijn er meer dan 8 miljard 50-eurobriefjes in omloop, zo’n 45 procent van het totale aantal biljetten.

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: vrijdag 17 juni 2016

Het geheime plan rond China en goud

China wil wat de Verenigde Staten heeft, en het is niet goud. China is ook voorstander van een fiat geldstysteem. Het wil alleen dat de yuan belangrijk genoeg is in de wereldhandel en –financiën dat het macht heeft over andere landen, zoals de VS dat doet met zijn dollar.

Maar om zijn voet naast de Verenigde Staten te kunnen zetten, moet er het een en ander veranderen. China moet een stem krijgen binnen het IMF en zijn munt moet opgenomen worden in de SDR’s van het IMF. Dit werd vorig jaar bereikt. Om het plan verder uit te rollen heeft China vooral goud nodig … veel goud.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: dinsdag 17 mei 2016

Hoera! Sierra Leone heeft een verkeerslicht

Na meer dan veertien jaar heeft het Afrikaanse land Sierra Leone opnieuw een verkeerslicht. Op een druk kruispunt in de hoofdstad Freetown werd een verkeerslicht geïnstalleerd om de verkeerSDRukte te helpen kanaliseren.

Volgens president Ernest Bai Koroma heeft het gebeuren echter een veel diepere betekenis. Hij maakt daarbij gewag van een mijlpaal in de transformatie van Sierra Leone. Het verkeerslicht is volgens hem een symbool van de heropstanding van het land.

Lees verder op Express.be
Geplaatst op: maandag 16 mei 2016

Leven wordt opnieuw duurder voor Grieken

Het leven wordt opnieuw duurder voor de Grieken. De BTW op de meeste voedingsmiddelen en friSDRanken -maar ook in restaurants, bars en tavernes- wordt verhoogd van 23 naar 24 procent. Dat zou ook gelden voor de tickets voor streekvervoer en verkeer over grote afstanden. Benzine en diesel zouden respectievelijk 5 en 8 eurocent per liter duurder worden. Tenslotte gaan ook de belastingen op tabak en op elektronische sigaretten de hoogte in.

Lees verder op HLN.be
Geplaatst op: dinsdag 26 april 2016

Willem Middelkoop: More proof of The Big Reset thesis from China

We just got more proof of our Big Reset thesis from China. A new article written by two Hong Kong professors, Andrew Sheng and Xiao Geng, promotes the idea that the SDR could be used to reflate the global system, by issuing trillions of new SDR’s.

The credentials of both academics are strong. Andrew Sheng is a distinguished Fellow of the Asia Global Institute at the University of Hong Kong and a member of the UNEP Advisory Council on Sustainable Finance, is a former chairman of the Hong Kong Securities and Futures Commission, and is currently an adjunct professor at Tsinghua University in Beijing. His latest book is From Asian to Global Financial Crisis, while Xiao Geng is a Director of the IFF Institute and a professor at the University of Hong Kong and a fellow at its Asia Global Institute.

Lees verder op The BIG RESET
Navigeer door nieuws en artikelen
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs