Nieuws / Artikelen met het woord

crisis

6069 artikelen gevonden. Artikel 1 tot 5
Bron: Goudstandaard
Geplaatst: dinsdag 12 september 2017

Oud-bankier Deutsche Bank aangeklaagd voor dubieuze subprime hypotheken

Ongeveer tien jaar na het uitbreken van de subprime CRISIS in de Verenigde Staten heeft het Amerikaanse ministerie van Justitie een rechtszaak aangespannen tegen Paul Mangione, een oud-bankier van Deutsche Bank die verantwoordelijk was voor de subprime beleggingsproducten die aan beleggers verkocht werden. 

Bron: Geotrendlines
Geplaatst: zaterdag 9 september 2017

Subprime hypotheken weer populair bij beleggingsfondsen

Verschillende grote Amerikaanse beleggingsfondsen als Pacific Investment Management, Goldman Sachs Asset Management en Pimco duiken weer massaal op de Amerikaanse hypotheekmarkt, zo meldt Bloomberg. Gelokt door de aantrekkelijke rendementen en het positieve sentiment op de woningmarkt durven de grote beleggingsfondsen weer gebundelde hypotheekleningen in hun portefeuille op te nemen die het uitbreken van de financiële CRISIS zo goed als onverkoopbaar waren.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 5 september 2017

Beursblik: Belgische en Nederlandse banken winnaars in Europa

Tien jaar na de financiële CRISIS tekent zich onder de grote Europese banken een steeds duidelijker scheidslijn af tussen winnaars en verliezers, met veel Scandinavische, Belgische en Nederlandse banken in het winnaarskamp, terwijl banken uit andere landen vaak kampen met lage winstgevendheid of te zwak gekapitaliseerd zijn. Dat stelde adviesbureau Bain maandag in een jaarlijks rapport.

Bron: Geotrendlines
Geplaatst: maandag 4 september 2017

De toekomst van Syrie

Het politieke Westen verkeert in een CRISIS. Niet omdat het door anderen wordt aangevallen, maar omdat het sinds de ineenstorting van de Sovjet-Unie zijn wereldheerschappij enorm heeft versterkt en nu merkt dat deze macht weer flink vermindert. Het westen kent geen echt partnerschap doch alleen maar afhankelijkheid. Zelfs de zogenaamde partners van de VS zijn niet meer dan vazallen. En het is niet de president die de politiek bepaalt, hij is slechts de uitvoerder.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 31 augustus 2017

Belangrijke Russische bank gered door overheid

In de nasleep van de financiële CRISIS, nu bijna 10 jaar geleden, werden tal van banken gered door de centrale banken. Sinds kort komt hier ook een belangrijke Russische bank erbij in dit rijtje, namelijk de Otkritie bank. Dit om het Russische financiële systeem te behoeden van een systeemCRISIS.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$