EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord crisis.
Artikel 1 tot 5 met de

betekenis van het woord CRISIS

Geplaatst op: zondag 15 juli 2018

Economische groei moet je niet bij elkaar lenen

De totale schuldenberg in de wereld is behoorlijk opgelopen, zegt macro-econoom Kees de Kort. Als je alles bij elkaar optelt, kom je op een uitstaande schuld van 247.000 miljard dollar. En als je bedenkt dat de grote CRISIS van 2008/2009 een schuldenCRISIS was en dat de afgelopen tien jaar de schuld mondiaal harder is gegroeid dan de economie, ligt er nieuw gevaar op de loer. De enige reden dat er nog geen nieuwe CRISIS is, zegt De Kort, is dat de rente heel laag is geworden.

Lees verder op BNR.nl
Geplaatst op: dinsdag 10 juli 2018

Is Deutsche Bank de volgende die ten onder zal gaan?

Het aandeel Deutsche Bank noteert rond het laagste punt ooit. Inmiddels staat de derde topman in zes jaar tijd aan het roer bij de grootste bank van Duitsland. Hier is duidelijk wat aan de hand. Dat is overigens zeker niet voor de eerste keer. Tijd om één en ander te onderzoeken. Afgelopen juni heeft het Amerikaanse Standard & Poor’s (S&P) de kredietwaardigheid van Deutsche Bank (DB) naar beneden bijgesteld van A naar BBB+. De problemen bij DB blijken al een tijdje gaande te zijn, vandaar ook dat het aandeel in vrije val is geraakt afgelopen jaren, zoals hieronder goed is te zien. De koers van Deutsche Bank staat inmiddels onder het niveau van tijdens de kredietCRISIS.

Lees verder op Biflatie.nl
Geplaatst op: maandag 2 juli 2018

Geur van CRISIS hangt boven Brexit

Er is maar één ding dat groeit in het Verenigd Koninkrijk en nee, dat is zéker niet het vertrouwen in de Brexit, zegt macro-econoom Kees de Kort. Het is ook wel echt kort dag, als je bedenkt dat er eind november al een deal moet zijn tussen de Britten en de EU. 'Het probleem was, is en blijft de tegenstelling binnen de regering. Mevrouw May blijft het maar vooruitschuiven, want als ze met een plan komt, dan komen in de Engelse regering de tegenstellingen op tafel te liggen en dat heeft de potentie om te leiden tot een heleboel problemen.'

Lees verder op BNR.nl
Geplaatst op: maandag 2 juli 2018

Nooit meer dakloze kinderen in Engeland sinds financiële CRISIS van 2007

Het aantal dakloze kinderen in Engeland heeft niveaus bereikt die sinds de wereldwijde financiële CRISIS tien jaar geleden niet meer werden waargenomen. Experts waarschuwen dat de effecten tientallen jaren voelbaar zullen blijven. Dat zegt Annabelle Timsit, redacteur van het magazine Quartz.

Lees verder op Express.live
Geplaatst op: vrijdag 29 juni 2018

Wat zijn de alternatieven nu de rol van goud als beschermer van rijkdom lijkt uitgespeeld?

Goud noteert op zijn laagste niveau in 6 maanden. Sinds begin van dit jaar is de koers van het gele metaal met 4% gedaald. Is de rol van goud als beschermer van rijkdom uitgespeeld?

Er mag gerust van een verrassing worden gesproken, want in politiek en economisch onzekere tijden speelt goud traditioneel de rol van veilige belegging. Vandaag staat de wereld aan de vooravond van een handelsoorlog, waren de geopolitieke spanningen nooit groter dan voor de invasie van Irak in 2003 en bevindt de EU zich in de grootste CRISIS sinds de schuldenCRISIS van 2010. Goud kan hier niet van profiteren en dat staat haaks op alle elementaire regels van het investeringsboekje.

Lees verder op Express.live
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs