EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord crisis.
Artikel 1 tot 5
Geplaatst op: zaterdag 21 april 2018

'Financiële systeem is nu kwetsbaarder dan in 2008'

Het financiële systeem is nu kwetsbaarder dan voorafgaanda aan de CRISIS van 2008. Dat zegt Jean-Claude Trichet, die destijds topman was bij de Europese Centrale Bank.

Trichet uit in een interview met de Volkskrant zijn zorgen over de wereldwijde schuldenlast. ''Die toont hoe fragiel het systeem nog altijd is. En ik vind dat de internationale gemeenschap zich daar onvoldoende bewust van is.''

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: maandag 16 april 2018

Economie 2018: Nieuwe recessie in aantocht

Volgens Microsoft-oprichter Bill Gates staat het vast: een nieuwe grote recessie komt er aan. Het is alleen maar een kwestie van tijd. Het gaat met de economie in 2018 goed, maar het hoogtepunt zou zomaar al geweest kunnen zijn. De omvang van de nieuwe recessie zal volgens de multimiljardair vergelijkbaar zijn met de CRISIS van 2008. De gevolgen van die Grote Recessie zijn nu nog overal ter wereld voelbaar …

Lees verder op Biflatie.nl
Geplaatst op: maandag 16 april 2018

De Achtste Dag: Documentaire over de financiële CRISIS

In 2008 brak de grootste CRISIS uit sinds de Grote Depressie van de jaren dertig. Hoe kijken de Europese regeringsleiders en centraal bankiers van toen terug op deze periode? In de nieuwe documentaire De Achtste Dag vertellen onder andere Wouter Bos, Nout Wellink, Jan-Peter Balkenende, Yves Leterme en Jean-Claude Trichet hoe ze deze periode beleefd hebben.

Lees verder op Geotrendlines
Geplaatst op: donderdag 12 april 2018

In dit kleine land groeit de economie al 15 jaar zonder onderbreking

In Latijns-Amerika laten grote economieën zoals Brazilië en Argentinië vreugdekreten wanneer na een lange CRISISperiode tekenen van herstel worden opgemerkt. Het kleine Uruguay, tussen beide kolossen geklemd, kan echter al lange tijd van een voortreffelijke economische gezondheid genieten. Het land kon ook het voorbije jaar opnieuw een economische groei met 2,7 procent melden. Daarmee boekt de economie van het land al gedurende vijftien jaar een periode van onafgebroken groei.

Lees verder op Express.live
Geplaatst op: dinsdag 10 april 2018

Russisch bedrijf is plots 3,5 miljard euro (!) minder waard na Amerikaanse sancties: aluminiumprijs schiet omhoog

Economische CRISIS Het Russische bedrijf Rusal, een van de belangrijkste aluminiumproducenten ter wereld met een wereldwijd marktaandeel van 6 procent, zag vandaag zowat de helft van zijn beurswaarde in rook opgaan. Aan de basis liggen Amerikaanse sancties tegen het bedrijf die Rusal financieel in moeilijkheden kunnen brengen. Ook de prijs van aluminium schoot de hoogte in. De Russische regering werkt aan een plan om getroffen bedrijven te helpen en dreigt tegelijk met tegenmaatregelen.

Lees verder op HLN.be

Navigeer door nieuws en artikelen
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs