Nieuws / Artikelen met het woord

crisis

6010 artikelen gevonden. Artikel 1 tot 5
Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 29 mei 2017

Centrale banken zetten euro hoger

De dollar staat de laatste weken onder druk. Pariteit tussen de Europese eenheidsmunt en de greenback lijkt even uit zicht verdwenen. De centrale banken zijn uiteraard hoofdrolspelers in het verhaal. 

Volgende maand verhoogt de Federal Reserve waarschijnlijk de rente tot 1/1,25 procent. De zogenaamde Federal Funds Rate werd reeds drie maal verhoogd sinds de financiële CRISIS, waarbij centrale banken de economie en inflatie terug wilden opkrikken aan de hand van massale stimulus.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 22 mei 2017

De Venezolaanse economie stort in… op één sector na

De Venezolaanse economie mag dan al op instorten staan, één sector floreert als nooit tevoren: de cocaïnehandel.

Venezuela wordt geconfronteerd met een gigantische inflatie, zware tekorten van basisgoederen, hongersnood en hoge criminaliteitscijfers. Het land is door de CRISIS op de internationale oliemarkten en het gebrekkige beleid van de Venezolaanse overheid in een zware economische CRISIS terecht gekomen, maar één sector zorgt ervoor dat de machtshebbers voorlopig alsnog aan de macht kunnen blijven: de drugshandel.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 19 mei 2017

Wordt Brazilië een nieuw Venezuela?

Chaos alom in Brazilië. De politieke CRISIS die sinds de impeachment van Dilma Rousseff even was gaan liggen is weer helemaal opgeflakkerd. Wat staat beleggers nog te wachten?

Een daling van de Braziliaanse beurs van 18% in dollartermen, stilleggen van de handel in aandelen en futures van de nationale munt… het was een slagveld voor beleggers in de opkomende economie gisteren.

Bron: Hollandgold
Geplaatst: donderdag 18 mei 2017

Private schulden VS terug op recordhoogte

De totale private van Amerikaanse huishoudens waren in het eerste kwartaal van dit jaar voor het eerst weer groter dan de piek van 2008, vlak voor het uitbreken van de wereldwijde kredietCRISIS. De kredietverlening is de laatste jaren weer sterk toegenomen door de combinatie van een extreem lage rente en een verbeterd consumentenvertrouwen.

Bron: Express.be
Geplaatst: zondag 14 mei 2017

Rijksten ter wereld geven 0,004% van hun fortuin om volgende financiële CRISIS te voorkomen

Een aantal investeerders en filantropen – waaronder Bill Gates, Jeff Bezos, Mike Bloomberg en Pete Peterson – hebben een bedrag van 10 miljoen dollar ter beschikking gesteld van het Program on Financial Stability van de Yale University.

Het project moet de nodige maatregelen uitwerken om een volgende financiële CRISIS te voorkomen of minstens efficiënt te kunnen kanaliseren.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$