Nieuws / Artikelen met het woord

crisis

6087 artikelen gevonden. Artikel 1 tot 5
Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 17 november 2017

Europese economie op weg naar een gouden periode

De eurozone verkeert in goede gezondheid. Dat is ook de boodschap van rapporten van Crédit Suisse en Oxford Economics, die gewag maken van een gouden periode.

Deze ommekeer is opmerkelijk voor een regio die na de wereldwijde financiële CRISIS terecht kwam in een periode met problematische overheidsschulden, een gigantische werkloosheid en een financiële markt die heel dicht bij een deflatie zat en zelfs de overleving van de eurozone in het gedrang bracht.

Bron: Geotrendlines
Geplaatst: woensdag 15 november 2017

Millennials financieel slechter af dan vorige generatie

Millennials in de Verenigde Staten en Europa hebben het financieel gezien minder goed getroffen dan de vorige generatie, zo schrijft de bank Credit Suisse in de nieuwste editie van haar Global Wealth Report. Uit onderzoek blijkt dat deze jonge generatie – geboren tussen 1980 en 2000 – het hardst getroffen is door de wereldwijde financiële CRISIS van 2008. Zo hebben ze niet alleen veel meer studieschuld dan de vorige generatie op hun leeftijd, ook worden ze geconfronteerd met hoge en steeds verder stijgende huizenprijzen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 13 november 2017

Italiaanse banksector staat voor €433 miljard in het rood bij Duitse banken!

Sinds de Europese bankenCRISIS is er veel veranderd in de manier waarop betalingen in de eurozone afgehandeld worden. De nieuwe manier laat grote deficits toe tussen verschillende landen, wat grote gevolgen kan hebben voor onze overheidsfinanciën!

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 13 november 2017

Rajoy moet stoppen met Poetin te imiteren

De Spaanse premier Mariano Rajoy mag zich niet spiegelen aan de politiek van de Russische president Vladimir Poetin. Hij moet het concept van een verenigd Spanje verdedigen zonder tot arrestaties over te gaan.

Dat staat in een opiniebijdrage van de redactie van de Britse krant The Times. Opgemerkt wordt dat de Spaanse regering sterke argumenten moet opbouwen om de CRISIS in Catalonië te ontmijnen, maar zichzelf in de voet schiet.

Bron: Geotrendlines
Geplaatst: zaterdag 11 november 2017

China waarschuwt voor extreem optimisme financiële markten

De Chinese centrale bank waarschuwt dat het grote optimisme onder beleggers plotseling kan omslaan in een nieuwe CRISIS, waarbij de waarde van financiële activa als aandelen en obligaties sterk zal dalen. Zhou Xiaochuan, de gouverneur van de centrale bank, waarschuwt dat de private schulden bedrijven zeer groot zijn en dat ook de schulden van huishoudens momenteel te snel stijgen.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$