Nieuws / Artikelen met het woord

crisis

5997 artikelen gevonden. Artikel 1 tot 5
Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 24 april 2017

Beleggers euforisch na uitslag Franse verkiezingen

De uitslag van de Franse verkiezingen heeft veel beleggers kennelijk gerust gesteld, want de volatiliteitsindex van de S&P 500 index zakte opeens met 22%. Het feit dat niet Marine Le Pen, maar Emmanuel Macron het hoogste percentage kiezers wist te bemachtigen gaf de aandelenmarkten wereldwijd vleugels. De AEX index opende 2,5% hoger en bereikte daarmee het hoogste niveau sinds het uitbreken van de financiële CRISIS. De Duitse Xetra Dax bereikte een nieuwe record, terwijl de Franse CAC40 index 4% hoger opende.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zondag 23 april 2017

'Rijksten opnieuw rijker, maar aandeel in totale vermogen daalt'

De rijkste Nederlanders zijn weer iets rijker geworden, maar voor het eerst sinds de CRISIS is hun aandeel in het totale vermogen wel iets gedaald. Dat schrijft de Volkskrant zaterdag op basis van cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Een mogelijke verklaring hiervoor zijn de gestegen huizenprijzen, stelt de krant. Gewone huishoudens profiteren hier meer van dan rijken, die vaak ook veel ander vermogen hebben dan alleen hun eigen woning.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 18 april 2017

IMF: ‘Hoe meer de rijken bezitten, hoe kleiner de economische groei’

De sociale ongelijkheid vormt een belangrijke rem op de economische groei en verhoogt het risico op financiële CRISISsen. Dat is de boodschap van een rapport van economen van het Internationaal Monetair Fonds (IMF).

Om het probleem op te lossen moet volgens auteurs vooral de nadruk worden gelegd op de belasting op vermogens en vastgoed.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: maandag 17 april 2017

Begint de nieuwe euroCRISIS na de Franse verkiezingen?

Het zijn spannende tijden in Europa. Dat zijn het natuurlijk wel vaker geweest, met Griekse CRISIS en dergelijke, maar momenteel gaat alle aandacht uit naar de Franse verkiezingen. In de laatste peilingen blijkt dat het allemaal erg dichtbij elkaar ligt. Er zijn 4 presidentskandidaten zijn allemaal zo rond de 20% in de peilingen scoren. En van die 4 zijn er 2 die zomaar voor weer een nieuw begin van de euroCRISIS kunnen gaan zorgen.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: donderdag 13 april 2017

Video: Follow The Money debat over geld, schulden en de kredietCRISIS

Follow the Money organiseerde onlangs een discussieavond waarin het thema geld en schuld centraal stond. Dirk Bezemer, Theo Kocken, Maarten Schinkel en Arno Wellens analyseren de grootste economische CRISIS sinds de jaren dertig en denken hardop na over de vraag hoe we naar een beter geldsysteem kunnen.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$