Nieuws / Artikelen met het woord

crisis

6102 artikelen gevonden. Artikel 1 tot 5
Bron: Geotrendlines
Geplaatst: maandag 15 januari 2018

ECB is gesprek met Italiaanse banken over slechte leningen

Daniele Nouy, hoofd van de afdeling bankentoezicht bij de Europese Centrale Bank, houdt deze week CRISISoverleg met de Italiaanse centrale bank en de top van het Italiaanse bankwezen. Het belangrijkste onderwerp op de agenda is de grote hoeveelheid slechte leningen op de Italiaanse bankbalansen, een probleem dat binnen afzienbare tijd geadresseerd moet worden.

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 11 januari 2018

“Indien ik één jaar moet uitkiezen voor een onverwachte CRISIS… dan is het 2018”

“2018 voelt niet goed aan.” Dat schrijft Ian Bremmer, de voorzitter van de Eurasia Group en bedenker van de eerste politieke risico-index op Wall Street, in zijn ‘Top Risks’ rapport voor dit nieuwe jaar. Bremmer is een gerespecteerd waarnemer van diplomatieke relaties.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: donderdag 11 januari 2018

BIS: ‘Effect kwantitatieve verruiming zo goed al uitgewerkt’

De opkoopprogramma’s van centrale banken leveren door de jaren heen steeds minder resultaat op, zo blijkt uit nieuw onderzoek van de Bank for International Settlements (BIS). Waren de stimuleringsprogramma’s vlak na de CRISIS nog erg effectief in het stimuleren van de economie, de laatste jaren was daar nauwelijks nog sprake van. Het zorgde vooral voor hogere aandelenkoersen.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 9 januari 2018

Duitse schuldenklok draait nu in omgekeerde richting

Het Duitse streven naar fiscale discipline heeft zopas een symbolische mijlpaal laten registreren. Voor de eerste keer in meer dan twee decennia heeft Duitsland immers kunnen aankondigen dat zijn Schuldenuhr achteruit loopt.

Dat heeft Tobias Buck, correspondent van de Britse zakenkrant Financial Times in Berlijn, gemeld. De Duitse openbare schulden blijken momenteel met 78 euro per seconde in te krimpen. Negen jaar geleden, in de nasleep van de financiële CRISIS, moest nog een recordtoename met meer dan 4.400 euro per seconde worden gemeld.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 9 januari 2018

Europese bankensector: uitbraak naar nieuw hoogtepunt

De Europese bankensector komt uit een moeilijke periode.

De vrees voor een nieuwe bankenCRISIS laaide in de zomer van 2016 weer op. De koersen van bankaandelen bleven maar dalen.

Deutsche Bank bezorgde beleggers heel wat kopzorgen: het omvallen van zo’n bank, zou een systeemCRISIS kunnen veroorzaken.

Beleggers die in deze paniek kochten, deden een slimme zet.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$