Nieuws / Artikelen met het woord

edelmetaal

918 artikelen gevonden. Artikel 1 tot 5
Bron: Goudstandaard
Geplaatst: maandag 26 juni 2017

Goudprijs maakt duikeling na plotselinge verkooporder

De goudprijs maakte vanmorgen om negen uur een duikeling van meer dan één procent, nadat er opeens een ongebruikelijk grote hoeveelheid goud op de termijnmarkt werkt aangeboden. In ene minuut tijd werd er opeens voor 1,8 miljoen troy ounce aan EDELMETAAL verhandeld, een piek waar zelfs de Brexit en de overwinning van Trump niet aan konden tippen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 21 juni 2017

Tekort aan palladium drijft lease rate naar record!

Sommige beleggers in edelmetalen nemen genoegen met derivaten die dikwijls maar weinig met het onderliggend metaal te maken hebben. De palladiummarkt toonde vorige week aan dat dit geen slim idee is. Enkel fysiek EDELMETAAL kan beschermen tegen financiële calamiteiten.

Bron: CD Fund.com
Geplaatst: dinsdag 20 juni 2017

Staat de palladiummarkt op knappen?

Als enige EDELMETAAL is palladium in 2017 bezig met een significante opmars. Sterker nog, sinds januari 2016 is het metaal 59% gestegen, een grote outperformance. Tegelijkertijd zijn de palladium ETF houders, het zogenaamde ‘smart money’, en masse uitgestapt (-40% over dezelfde periode). Normaliter is er een positieve correlatie tussen koers en bezit van ETF’s. Ook zien we normaal gesproken een verband tussen de koersen van alle edelmetalen, stijgt de ene, dan doen ze dat doorgaans allemaal. Dit geldt voor palladium de laatste tijd overduidelijk niet. Wat is er aan de hand?

Bron: Marketupdate
Geplaatst: vrijdag 16 juni 2017

Palladium nadert hoogste prijsniveau in 16 jaar

De prijs van palladium steeg begin deze week naar $893 per troy ounce en staat daarmee bijna weer op het hoogste niveau sinds 2001. De prijs van het EDELMETAAL is sinds begin vorig jaar sterk gestegen door een sterk toegenomen belangstelling van beleggers. Vorig jaar was palladium ook al het best presterende EDELMETAAL.

Bron: Edelmetaal-info.nl
Geplaatst: donderdag 15 juni 2017

Platina: achtergebleven EDELMETAAL

De grondstoffen kunnen tot nog toe hun prestatie van vorig jaar niet evenaren. In 2016 klommen de grondstoffenprijzen voor het eerst in 5 jaar met een stijging van 11 procent voor de Bloomberg Commodity index (BCOM). Dit bleek niet de start van een nieuwe trend want mei was de derde maand op rij met eennegatief rendement voor deze grondstoffenindex.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$