Nieuws / Artikelen met het woord

edelmetaal

926 artikelen gevonden. Artikel 1 tot 5
Bron: Goudstandaard
Geplaatst: vrijdag 28 juli 2017

Volatiliteit goudprijs op laagste niveau sinds 2005

In de afgelopen vier maanden bleef de goudprijs in dollars binnen een bandbreedte van 7,6%, waarmee de volatiliteit van het EDELMETAAL het laagste niveau in meer dan tien jaar tijd bereikte. De laatste keer dat de prijs van het EDELMETAAL over een dergelijke periode zo weinig beweging liet zien was in 2005. Sinds begin juni is de prijs van goud niet één dag met meer dan een procent gestegen of gedaald.

Bron: Hollandgold
Geplaatst: vrijdag 21 juli 2017

Rusland voegt bijna 10 ton aan goudreserve toe

De centrale bank van Rusland heeft in juni opnieuw goud aan haar reserves toegevoegd. Met de aankoop van 300.000 troy ounce (9,33 ton) breidt het land haar totale goudvoorraad uit tot bijna 1.717 ton, goed voor een zesde plaats op de ranglijst van landen met de grootste goudvoorraden. Sinds het begin van dit jaar heeft Rusland al meer dan honderd ton van het EDELMETAAL aan haar reserves toegevoegd.

Bron: Goudstandaard
Geplaatst: dinsdag 18 juli 2017

Voorraad zilver in ETF's naar record

Door de daling van de zilverprijs is het sentiment op de zilvermarkt naar een dieptepunt gedaald, maar dat wil niet zeggen dat alle beleggers negatief zijn over het EDELMETAAL. Terwijl de grote hedgefondsen en speculanten hun shortpositie in zilver uitbreiden zien we de totale voorraad van zilver in ETF‘s juist toenemen.

Bron: Goudstandaard
Geplaatst: dinsdag 18 juli 2017

Wat levert goud in de portefeuille op?

Een van de redenen waarom beleggers goud aan hun beleggingsportefeuille toevoegen is dat het EDELMETAAL bijdraagt aan een lager risico. Historisch gezien heeft het EDELMETAAL namelijk een lage correlatie met aandelen en obligaties, wat betekent dat het EDELMETAAL doorgaans goed presteert op het moment dat andere beleggingen in waarde dalen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 17 juli 2017

Zo start de volgende rally van de zilverprijs.

Soms gaat het gewoon niet snel genoeg! Dat idee hebben blijkbaar veel bezitters van EDELMETAAL op dit moment.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$