Nieuws / Artikelen met het woord

eindspel

44 artikelen gevonden. Artikel 1 tot 5
Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 9 mei 2016

FED heeft geen EINDSPEL, markten wel

Stan Druckenmiller laat opnieuw van zich horen.

Paar dagen geleden gaf hij een presentatie op de Sohn Conference en hij heeft niet meteen een positieve boodschap voor de wereld.

“Toen ik in februari 1981 begon met Duquesne, betaalden treasuries op 5 jaar een risicovrije rente van 15%. De reële rente lag tegen de 5%”

Een rente van 15% dwong bedrijven om hun kapitaal wijs te besteden en structurele hervormingen door te voeren.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 18 september 2015

Kazakhstan toont wat er gebeuren zal in het EINDSPEL van de valutaoorlog

Sinds China haar munt heeft gedevalueerd is het onrustig in de financiële markten. Al bij al blijft de schade voorlopig nog beperkt. Behalve dan voor Kazachstan…

In de nasleep van de China’s devaluatie zag Kazachstan zich verplicht om haar munt, de tenge, los te koppelen van de dollar en de roebel.

De tenge had een vaste wisselkoers tegenover een mandje van dollars en roebels. Toen die koers werd losgelaten zakte de tenge met 30% in één enkele dag.

En de munt blijft verder dalen, de bevolking van Kazachstan is dan ook wanhopig op zoek naar alternatieven. Met alle gevolgen van dien…

Bron: tijd.be
Geplaatst: zaterdag 20 juni 2015

Waar zijn al die miljarden voor Griekenland naartoe? Naar de westerse banken

Nu het EINDSPEL in de Griekse tragedie is ingezet, is het stilaan tijd om de olifant in de kamer te benoemen: waar zijn al die miljarden euro’s heen? Niet naar het Griekse volk, blijkt.

De cijfers doen duizelen. In 4,5 jaar tijd werd bijna 250 miljard euro in Griekenland gepompt. Nooit eerder kreeg een land zoveel krediet in zo een korte periode. De vraag waar al dat geld is beland, is dan ook normaal. Maar het is zoals met een olifant in een kamer: iedereen weet dat hij er staat, maar niemand wil het erover hebben.

[...]

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 16 februari 2015

'Wereldeconomie heeft het EINDSPEL ingezet en wel om deze 4 redenen'

David Stockman werkte als directeur voor het Office of Management and Budget onder president Ronald Reagan. Weinigen begrijpen de globale economie beter dan hij.

Op het financiële blog Peak Prosperity zegt Stockman dat de wereldeconomie de ‘crack-up’ of inzinkingsfase heeft ingezet en wel om deze 4 redenen:

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 25 november 2014

Deutsche Bank: schuldsanering maakt deel uit van "The EndGame"

Jim Reid van Deutsche Bank is een vrij invloedrijke commentator. Zijn research wordt binnen de financiële wereld door insiders zeer gewaardeerd. ZeroHedge ging afgelopen week in op het commentaar van enkele van zijn cliënten die debatteerde over het EINDSPEL waarbij “schuldsanering” een grote rol kan gaan spelen. Omdat dergelijke berichten de mainstream media niet halen, zullen we een deel van dit rapport hier toelichten.

[...]Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$