Nieuws / Artikelen met het woord

goudmijnen

317 artikelen gevonden. Artikel 1 tot 5
Bron: Goudstandaard
Geplaatst: woensdag 19 april 2017

Russische bank wil India helpen met goud kopen

Sberbank, de grootste bank van Rusland, wil India ondersteunen bij het importeren van goud. Aleksei Kechko, directeur van de Indiase branch van Sberbank, zei in een interview met Free Press Journal dat beide landen zullen profiteren van een dergelijke samenwerking. Sberbank koopt veel goud van Russische GOUDMIJNEN en zoekt een goede afzetmarkt voor het edelmetaal.

Bron: Goudstandaard
Geplaatst: woensdag 5 april 2017

Turkije nationaliseert productie GOUDMIJNEN

De centrale bank van Turkije heeft van de regering het recht gekregen om de volledige productie van alle GOUDMIJNEN in het land op te kopen. Dat betekent dat de mijnen hun goud pas op de markt mogen brengen als de centrale bank ze daar toestemming voor heeft gegeven.

Bron: Goudstandaard
Geplaatst: dinsdag 14 maart 2017

Jeff Christian: Goudprijs binnen drie tot vijf jaar op nieuw record

Volgens analist Jeff Christian van de CPM Group zal de goudprijs binnen drie tot vijf jaar op recordhoogte staan. Door economische en politieke problemen blijven beleggers en centrale banken naar verwachting veel goud kopen, terwijl het aanbod van GOUDMIJNEN vanaf 2018 weer zal afnemen. Daardoor zal de opwaartse druk op de prijs van goud verder toenemen. 

Bron: Edelmetaal-info.nl
Geplaatst: maandag 6 maart 2017

GOUDMIJNEN versus goudprijs

Ik zat vorige week een paar dagen in Portugal en heb de beurs maar met een half oog gevolgd. Op zo’n moment valt het je dan extra hard op hoe dicht sommige beleggers op de koersen zitten.

Zo kreeg ik nogal wat mailtjes met de vraag waarom de GOUDMIJNEN daalden terwijl goud zelf vrijwel stabiel bleef.  (kom ik zo dadelijk op)

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 1 maart 2017

Goudmijnaandelen krijgen mokerslag … maar er is ook goed nieuws

Afgelopen maandag kregen goudmijnaandelen een serieuze slag van de hamer. Goudmijnaandelen daalden 5% à 10% op een dag en staan daarmee terug op het niveau van een maand geleden. Maar dergelijke verkoopgolven zijn ‘normaal’ voor de sector en er vormt zich ook een positief patroon.

Het was waarschijnlijk even schrikken voor de aandeelhouders van goudmijnaandelen. Terwijl de goudprijs op hetzelfde niveau bleef, zakte goudmijnaandelen volledig door het ijs. Met een daling van zo’n 5% voor GOUDMIJNEN en 10% voor junior GOUDMIJNEN was een ware slachtpartij.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$