Nieuws / Artikelen met het woord

libor

108 artikelen gevonden. Artikel 1 tot 5
Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 24 mei 2016

Alsnog particuliere claims mogelijk tegen banken in VS om LIBORschandaal

Zo’n zestien banken, waaronder Rabobank, moeten zich alsnog verantwoorden in een rechtszaak over het LIBOR-schandaal, waarbij handelaren samen afspraken maakten over het LIBORrentetarief.

Een rechtbank in hoger beroep heeft geoordeeld dat de banken toch aangeklaagd kunnen worden, zo melden Amerikaanse media. Ze draaien een oordeel van een lagere rechtbank daarmee terug.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 12 april 2016

Opnieuw ex-handelaar uit bankenwereld verbannen om LIBORfraude

De Britse financiële waakhond Financial Conduct Authority (FCA) heeft opnieuw een voormalige handelaar van een bank levenslang verbannen vanwege het gesjoemel met het rentetarief LIBOR.

Ditmaal treft de straf Paul White, die voorheen werkte bij Royal Bank of Scotland (RBS).

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 28 januari 2016

Eerste jaarverlies Deutsche Bank sinds 2008

Deutsche Bank heeft vorig jaar voor het eerst sinds 2008 een nettoverlies in de boeken gezet. De grootste bank van Duitsland leed een verlies van 6,8 miljard euro.

Deutsche Bank kwam eerder deze maand al met voorlopige cijfers naar buiten.

Het grote verlies hangt samen met eerder aangekondigde miljardenafschrijvingen op bezittingen, miljarden aan juridische kosten en reorganisatielasten. Deutsche Bank is verwikkeld in een reeks schandalen. Zo kreeg het financiële concern een forse boete voor manipulatie van het rentetarief LIBOR.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 21 januari 2016

Miljardenverlies voor Deutsche Bank

Deutsche Bank heeft in 2015 een verlies na belastingen geleden van 6,7 miljard euro. Dat maakte de grootste bank van Duitsland woensdag bekend bij de publicatie van voorlopige cijfers.

Het enorme verlies hangt samen met eerder aangekondigde miljardenafschrijvingen op bezittingen, miljarden aan juridische kosten en reorganisatielasten.

Deutsche Bank is verwikkeld in een reeks schandalen. Zo kreeg de bank een forse boete voor manipulatie van het rentetarief LIBOR.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 17 augustus 2015

Einde van de goudprijsmanipulatie in zicht?

Zoals u wellicht weet houdt een machtig bankenkartel de goudprijs artificieel laag om zo het vertrouwen in de dollar aan te zwengelen.

Door massaal te speculeren met ongedekte goudcertificaten, fraudulente kredietbeoordelingen en LIBOR-manipulaties, slagen een zestal banken er wonderwel in om de status van de dollar als wereldreservemunt te handhaven. Zo behoudt de VS haar greep op de wereldmarkten aan minimale kostprijs.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$