Nieuws / Artikelen met het woord

munt

2967 artikelen gevonden. Artikel 1 tot 5
Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 29 mei 2017

Centrale banken zetten euro hoger

De dollar staat de laatste weken onder druk. Pariteit tussen de Europese eenheidsMUNT en de greenback lijkt even uit zicht verdwenen. De centrale banken zijn uiteraard hoofdrolspelers in het verhaal. 

Volgende maand verhoogt de Federal Reserve waarschijnlijk de rente tot 1/1,25 procent. De zogenaamde Federal Funds Rate werd reeds drie maal verhoogd sinds de financiële crisis, waarbij centrale banken de economie en inflatie terug wilden opkrikken aan de hand van massale stimulus.

Bron: Goudstandaard
Geplaatst: maandag 29 mei 2017

Column: Bitcoin of goud?

Vijf maanden geleden was een troy ounce goud meer waard dan een bitcoin, maar nu is de virtuele MUNT bijna twee keer zo duur als het edelmetaal. Hoe kan het dat de prijs van Bitcoin verdubbelt, terwijl de goudprijs tussen de $1.200 en $1.300 per troy ounce blijft schommelen?

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 25 mei 2017

Fidelity: wij ‘minen’ bitcoin!

Financiële mastodont Fidelity Investments onthulde dinsdag dat het een fan is van de cryptoMUNT bitcoin. De koers steeg naar recordhoogtes na de onthullingen.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 23 mei 2017

Vliegtuigtickets betalen met bitcoin

Budgetvliegtuigmaatschappij Peach Aviation wordt de eerste Japanse luchtvaartmaatschappij die klanten toelaat tickets te betalen in bitcoin. Het bedrijf wil zo profiteren van de ononderbroken stroom van toeristen vanuit China en Zuid-Korea. Tegelijkertijd speelt het in op de hype die in Japan door de cryproMUNT is veroorzaakt.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 23 mei 2017

Merkel: ECB, niet Duitsland is schuld van zwakke euro

De euro ging maandag 0,36% hoger nadat de Duitse bondskanselier Angela Merkel zich had uitgesproken over de eenheidsMUNT. Dat is uitzonderlijk, omdat ze dat zeer zelden of nooit doet. Maar in verkiezingstijd gelden ook in Duitsland andere regels. Merkel heeft zich in het verleden amper of nooit gemengd in het debat over de euro. Noch heeft ze zich uitgesproken over de politiek de de Europese Centrale Bank voert of over wat zich op de financiële markten voordoet. Maandag kwam Merkel dus met een verrassende verklaring: indien Duitsland zulk groot handelsoverschot heeft komt dat omdat de euro te zwak staat en de olieprijs te laag. En Duitsland heeft daar weinig mee te maken, want het controleert het ene, noch het andere.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$