EUR/USD:
GOUD:
ZILVER:
BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord munt.
Artikel 1821 tot 1825 met de

betekenis van het woord MUNT

Geplaatst op: zondag 10 januari 2016

Universiteit Wenen: Bitcoin hoort thuis in ideale beleggingsportefeuille

Bitcoin is allang niet meer de virtuele MUNT die niemand kent. Na 7 jaar is het welbekend bij banken, beleggers en universiteiten. Bitcoin toont ook steeds meer zijn potentieel.

Bitcoin is allang niet meer de virtuele MUNT die niemand kent. Na 7 jaar is het welbekend bij banken, beleggers en universiteiten. Bitcoin toont ook steeds meer zijn potentieel.

Een toepassing die steeds beter onderbouwd wordt, is het gebruik van bitcoin als middel om je beleggingsportefeuille te diversifiëren.

Bitcoin wordt immers steeds meer gezien als een aparte activaklasse. Een investering die volledig los staat van vastgoed, aandelen, edelmetalen, obligaties en cash.

Marc Faber merkte het dezer dagen nog op: “Als je vraagt naar de vooruitzichten voor dit jaar, 2016, dan moet ik opmerken dat in 2015, met uitzondering van bitcoin, alle activaklassen het slecht hebben gedaan.”

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: zondag 10 januari 2016

Zwitsers betalen hoge prijs voor euro-ontkoppeling

Met een verlies van 21 miljard euro heeft de Zwitserse centrale bank het grootste verlies in de geschiedenis gemaakt. En eerlijkheidshalve moet er bij gezegd worden dat ze zelf verantwoordelijk is voor dit recordverlies, welke toe te wijzen is tot één zware beslissing een jaar geleden.

Bijna een jaar geleden, op 15 januari 2015 werd er door de SNB (Swiss National Bank) een zware beslissing genomen. Hierbij werd de koppeling tussen de euro en de Zwitserse Frank doorgeknipt met een enorme appreciatie van de Zwitserse Frank (CHF) als gevolg. Aangezien de euro de MUNTeenheid is van de belangrijkste handelspartners was dit een behoorlijk risico om dit door te voeren. Echter de druk op de Zwitserse Frank was te groot geworden om nog langer de zwakke euro te moeten volgen. Dit werd door velen in zowel binnen-als buitenland aanzien als een gedurfde zet. De prijs die de SNB hiervoor zou betalen is echter nog steeds niet volledig bekend, maar deze zal even enorm zijn als men vreesde.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: zaterdag 9 januari 2016

Deutsche Bank: ‘Zilver kan gaan outperformen’

De afgelopen dagen zijn vooral de ogen gericht geweest op de flinke stijging van de goudprijs. Gezien deze prestatie blijft de zilverprijs duidelijk achter. Grant Sporre, analist bij Deutsche Bank, is echter van mening dat de zilverprijs in de nabije toekomst wel eens zou kunnen gaan ‘outperformen’.

Sporre laat door middel van de bovenstaande grafiek zien dat de zilverprijs de afgelopen jaren een stuk slechter heeft gepresteerd dan de goudprijs. Deze grafiek toont namelijk de outperformance van de goudprijs ten opzichte van de zilverprijs. Deutsche Bank komt tot de conclusie dat deze outperformance binnenkort wel eens ten einde zou kunnen gaan komen. In het verleden wisten we rond deze koers meerdere malen een top te bereiken. Volgens Deutsche Bank zou de zilverprijs daarom de komende jaren wel eens de goudprijs kunnen gaan verslaan.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: vrijdag 8 januari 2016

Staatsinmening Chinees MUNTbeleid nefast

De markt keek de voorbije dagen met ongeloof naar de Chinese autoriteiten en hun ingrepen om de Chinese yuan te devalueren. Met wat zijn ze in godsnaam bezig, was een vaak gehoorde vraag.

Het antwoord is eenvoudig. In december haalde de Chinese overheid haar slag thuis toen de yuan werd toegevoegd aan het valutamandje van het IMF. De yuan stond op de kaart als volwaardige internationale MUNT. Nadat die zeer belangrijke doelstelling was gehaald, kon de overheid de yuan opnieuw inzetten om de verzwakkende economie extra te stimuleren. Door de geleidelijke devaluatie van de MUNT wil ze immers de export aanzwengelen.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: vrijdag 8 januari 2016

China? Gevaar Brexit veel groter probleem voor wereldeconomie, meent topeconoom Buiter

Chinese beleidsmakers doen veel fout en dragen zo bij aan de turbulentie op financiële markten. Maar fundamenteel zijn er andere risico’s voor de wereldeconomie die economen en beleggers niet mogen verontachtzamen.

Chinese beleidsmakers doen veel fout en dragen zo bij aan de turbulentie op financiële markten. Maar fundamenteel zijn er andere risico’s voor de wereldeconomie die economen en beleggers niet mogen verontachtzamen.

De start van 2016 staat op financiële markten in het teken van China: extreme koersdalingen op Chinese beurzen en de onverwachte daling van de Chinese MUNT zorgen voor een ruig begin van het beursjaar. Gaat het slechter dan gedacht met de Aziatische grootmacht, vragen veel beleggers zich af.

Willem Buiter, hoofdeconoom bij de Amerikaanse bank Citigroup, vindt dat de Chinese autoriteiten weinig kaas hebben gegeten van het in banen leiden van turbulentie op financiële markten. “China is nooit een markteconomie geweest. De mensen die het overgangsproces moeten begeleiden zijn de partijleiders. Daar zitten weinig economen tussen. (…) De minister van Financiën maakt geen beleid, die voert het uit. Hetzelfde geldt voor de centrale bank”, zegt Buiter in een vrijdag gepubliceerd interview met Het Financieele Dagblad.

Lees verder op z24.nl
" ... Everything is in a bubble ..." — Peter Schiff

Warning: mysql_fetch_array() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/usergp/domains/goudportal.nl/public_html/gp3_def/includes/c_allesover.php on line 34
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Personal Finance
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs