Nieuws / Artikelen met het woord

renminbi

60 artikelen gevonden. Artikel 1 tot 5
Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 25 januari 2017

China voert kapitaalcontroles verder op

Chinese banken mogen sinds kort geen netto kapitaalexport meer toelaten of organiseren. Dat heeft de Britse zakenkrant Financial Times gemeld.

Opgemerkt wordt dat de Chinese regering met de ingreep één van de laatste mazen in de strikte kapitaalcontroles wil dichten.

De maatregelen betekent volgens waarnemers echter een verdere begrenzing van de strategie die de Chinese regering had ontwikkeld om de RENMINBI, de nationale Chinese munt, verder als een internationale valuta te promoten.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 29 juni 2016

Nieuwe valuta-oorlog is begonnen

De uitslag van het Brexit-referendum ligt aan de basis van een nieuwe valuta-oorlog, waarbij ‘s werelds 5 belangrijkste munten zijn betrokken: het Britse pond, de euro, de Chinese RENMINBI, de Japanse yen en uiteraard de Amerikaanse dollar. Sinds donderdagavond noteert het Britse pond zo’n 10% lager tegenover de dollar en ook de euro noteert 3% lager.

Het pond gaat lager omdat de Britse economie door de Brexit een klap krijgt, de euro gaat lager omdat men vreest voor de economische schade ten gevolge van dezelfde Brexit en er vrees is voor de verdere desintegratie van de EU.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 29 februari 2016

BOOM: fondsmanager die crisis voorspelde belegt in bitcoin

Bitcoin wordt alsmaar meer een gerespecteerd financieel instrument. Zelfs fondsmanagers durven nu publiekelijk verklaren dat ze in de virtuele munt beleggen.

Een van die fondsmanagers is Mark Hart. Hij minder bekend, maar verdient al ons respect.

Hij is een van de financiële experts die de subprime crisis van 2007 voorspelden en er veel geld mee verdienden.

Volgens hem zal een van de grote ontwikkelingen in 2016 de verdere devaluatie van de RENMINBI zijn.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: dinsdag 8 december 2015

Vooruitblik: Valuta in 2016

Op zich lijken de kaarten op de internationale valutamarkten voor 2016 al aardig geschud. Enkele grote thema’s zijn min of meer onbetwist. De US dollar zal versterken, valuta’s van de opkomende markten blijven zwak en de Chinese RENMINBI zal aan waarde inboeten. Een heel wat moeilijker te beantwoorden vraag is uiteraard wanneer dat allemaal staat te gebeuren en in welke mate. Over die vragen is veel minder eensgezindheid.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 25 augustus 2015

IMF en oorlog met China

Het Internationaal Muntfonds ligt op ramkoers met de Chinezen. Christine Lagarde en haar IMF hebben namelijk beslist dat de Chinese munt nog minstens een jaar buiten de korf van internationale reservevaluta’s wordt gehouden.

Bij het IMF voelen ze er dus weinig voor om de RENMINBI toe te voegen aan het lijstje van mondiale valuta. Hiertoe behoren momenteel de euro, de Amerikaanse dollar, het Britse pound sterling en de yen uit Japan.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$