EUR/USD:
GOUD:
ZILVER:
BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 5 artikelen gevonden met het woord renminbi.
Artikel 11 tot 15 met de

betekenis van het woord RENMINBI

Geplaatst op: zondag 23 augustus 2015

Yuan wordt begin volgend jaar toegevoegd aan Special Drawing Rights

Afgelopen woensdag gaf het IMF in een statement aan dat het de aanbevelingen van een eerder rapport over de Special Drawing Rights (SDR) opvolgt om de huidige waardering te verlengen. Elke 5 jaar herziet zij de compositie wegens veranderende macro economische condities. In de verklaring gaf zij aan dat zij open staat voor de toevoeging van een andere munt – blijkbaar mag zij nog niet hinten naar de toevoeging van de Chinese yuan/RENMINBI (RMB). De verklaring suggereert een verlenging van zes tot negen maanden voordat de nieuwe samenstelling van de SDR’s van kracht wordt.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: maandag 10 augustus 2015

IMF will add Chinese RENMINBI to SDR in 2016

One day the current fiat dollar reserve system will have to be replaced with something new, probably the IMF’s Special Drawing Rights (SDR), with or without some form of gold-backing.

One day the current fiat dollar reserve system will have to be replaced with something new, probably the IMF’s Special Drawing Rights (SDR), with or without some form of gold-backing.

The SDRs, a new form of international reserve assets, were designed by the IMF in 1969, to take over the dollar’s role as a world reserve currency when needed. Soon after the fall of Lehman late 2008, the United Nations called for ‘a new Global Reserve System’ based on SDRs.

Such a new Global Reserve System–what may be viewed as a greatly expanded use of SDRs, with regular or cyclically adjusted emissions calibrated to the size of reserve accumulations–could contribute to global stability, economic strength, and global equity, according to the UN.

Lees verder op The BIG RESET
Geplaatst op: donderdag 6 augustus 2015

Special Drawing Rights review geeft nog geen uitkomst over de yuan

Het IMF neemt de RENMINBI (RMB) volgens De Telegraaf niet op in de Special Drawing Rights (SDR’s) – de reservemunt van het IMF. Maar gekeken naar de communicatie van het IMF lijkt dat niet het geval. Ook laat De Telegraaf weten dat de SDR’s een belangrijke symbolische waarde hebben maar slaat daarmee de plank mis. Als het hier niet ging om harde knaken dan had China de moeite wel gelaten.

Het betreft in principe het belangrijkste internationale betaalmiddel. Als er verwezen wordt naar de fiat status – dan zou ze daar gelijk in hebben – maar stellen we het huidige reservesysteem van de dollar gelijk aan de SDR’s door er slechts een symbolische waarde aan toe te schrijven – dan zal dat ook De Telegraaf waarschijnlijk te ver gaan.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: donderdag 30 juli 2015

Yuan bezig aan een opmars

China’s binnenlandse aandelenmarkten kunnen in rep en roer zijn maar China’s munt – de yuan of RENMINBI (RMB) – is bezig met een enorme opmars in het mondiale financiële systeem. De London Metal Exchange – ‘s werelds grootste beurs in de metalenhandel staat op het punt om ook de yuan te accepteren als onderpand op zijn platform. De Chinese munt voegt zich daarmee bij de Amerikaanse dollar, de euro, het Britse pond en de Japanse yen.

De yuan is nu de op 4 na meest gebruikte valuta voor internationale betalingen. Een jaar geleden stond zij volgens de gegevens van de Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunication nog op nummer 7. Uit een Bank of England onderzoek bleek dat de handel in de yuan in zes maanden tijd – tot en met april van dit jaar – in Londen met 25% is gestegen. Dit terwijl handelsvolumes in andere valuta over dezelfde periode gemiddeld met zo’n 8% daalde.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: vrijdag 24 juli 2015

Zomaar een slim ideetje: Griekenland aan de RENMINBI

De Ierse econoom David McWilliams is niet te spreken over het Griekse akkoord dat er nu ligt. Waarom is die euro zo heilig voor het land? Waarom zo’n hoge prijs betalen?

De Ierse econoom David McWilliams is niet te spreken over het Griekse akkoord dat er nu ligt. Waarom is die euro zo heilig voor het land? Waarom zo’n hoge prijs betalen?

McWilliams legt uit dat de Grieken nu tegen 10 tot 15 jaar bezuinigingen aankijken. Er zijn amper groeivooruitzichten. De bevolking zal uit voornamelijk toeristeneuro’s een mager bestaan moeten schrapen.

Er is ook geen kapitaal in Griekenland. Prijzen dalen overal. Duitsers en andere buitenlanders zullen de hotels voor een appel en een ei opkopen. De winsten vloeien weer naar Duitsland, waardoor het handelsoverschot nog verder groeit. De Griekse werknemers kopen vervolgens met hun loon weer geïmporteerde goederen, aldus McWilliams.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Navigeer door nieuws en artikelen
" ... Everything is in a bubble ..." — Peter Schiff

Warning: mysql_fetch_array() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/usergp/domains/goudportal.nl/public_html/gp3_def/includes/c_allesover.php on line 34
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Personal Finance
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs