Nieuws / Artikelen met het woord

shortpositie

71 artikelen gevonden. Artikel 1 tot 5
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 6 juli 2016

Zilver schiet door het dak en de banken betalen

Volgens een blogger die gespecialiseerd is in het handelen in zilver, was het doorbreken van $18 het signaal dat het edelmetaal nog veel hoger zou gaan. En hoe! Afgelopen week schoot de zilverprijs door $20 heen. Onderliggende reden? De banken! Zij zijn nu hun grote SHORTPOSITIEs aan het sluiten.

Een gap is term die vanuit de technische analyse komt. Het geeft een ruimte weer tussen een twee opeenvolgende dagen. De praktijk wijst uit dat gaps op den duur altijd worden gevuld. Feitelijk laat de grafiek van zilver zien dat het nu vanuit een neerwaartse trend, in rap tempo gap op gap aan het vullen is.

De neerwaartse trend ving aan in 2013, toen Centrale Banken meer monetaire verruiming toezegden. Vanaf dat moment kwam de zilverprijs onder druk te staan en kwam het edelmetaal terecht in een langdurige bear market, mede door de grote SHORTPOSITIEs van banken zélf. Rond $18 bleef de dalende trend haperen, maar nu lijken alle signalen voor een langdurige bull market op groen te staan.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 9 maart 2016

De wederopstanding van de commodities in beeld

Een aantal maanden geleden moesten maar weinig beleggers iets van de commoditysector hebben. Deze sector had immers de afgelopen jaren sterk teleurgesteld en als gevolg daarvan zochten heel wat beleggers een ander plekje op.

In dit nieuwe jaar ziet alles er een heel stuk anders uit. Zo zijn de goudmijnaandelen op dit moment de best presterende aandelen van 2016. De goudmijnaandelen ETF (GDX) wist sinds het begin van dit jaar bijvoorbeeld al met enkele tientallen procenten in waarde te stijgen.

Op de grafiek hierboven kunnen we zien hoe hard de goudprijs sinds het begin van dit jaar in waarde is gestegen. Ook de koper- en olieprijs weten de afgelopen weken goede zaken te doen. Volgens Marc Elliott, analist bij Investec Plc, kan de huidige rally nog wel even voortduren. Volgens hem zijn heel wat SHORTPOSITIEs de afgelopen weken immers gesloten.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 22 januari 2016

Haal de popcorn boven: spektakel in de kopermarkt op komst!

Bereid u voor op wilde prijsschommelingen in de kopermarkt. Net zoals in de zilvermarkt in 1980 is iemand tonnen koper aan het opkopen!

Koper doet het al een hele tijd slecht. De consumptie in China is ingestort en de prijs van het metaal lijkt enkel maar te dalen.

Als gevolg van deze nieuwe trend hebben massa’s speculanten SHORTPOSITIEs geopend. Ze lenen koper en verkopen het, om het metaal nadien goedkoper terug te kopen en het terug te geven aan wie het hen leende.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 24 augustus 2015

Schroeder: “US Dollar zal verder stijgen”

Thomas Schroeder, de strateeg die de top van China’s aandelenmarkt correct voorspelde, verwacht dat de Amerikaanse dollar in 2016 een 14-jarig hoogtepunt zal bereiken.

“Dollar bulls kunnen het meest profiteren wanneer ze SHORTPOSITIEs innemen tegenover de euro en valuta’s van opkomende markten”, zo stelt Schroeder in een interview met Bloomberg.

China’s verrassende devaluatie en de forse daling van grondstoffen hebben een ravage aangericht bij de valuta’s van opkomende markten. Tegelijkertijd is de rally van de dollar tot stilstand gekomen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 20 augustus 2015

Soros voormalig rechterhand zet vol in op goud

Op de miljardairs lijst van Forbes staat op nummer #577 Stanley Druckenmiller. Investeerder Druckenmiller was George Soros rechterhand bij Quantum – Soros’ hedge fund. Vooral Soros staat bekend als degene die met zijn SHORTPOSITIE in het pond de Bank of England in een lastig parket bracht.

Maar wat velen niet weten is dat het Druckenmiller’s idee is geweest om short te gaan op het Britse pond in 1992. Samen verdienden Druckenmiller en Soros $1 miljard aan de zet, die bekend staat als:

Stan Druckenmiller lijkt nu zo’n zelfde stunt uit te halen. Druckenmiller’s fonds zette onlangs flink in op de SPDR Gold Trust (GLD) – een ETF die de prijs van goud volgt. Druckenmiller kocht 2,9 miljoen GLD ETF aandelen, die een waarde vertegenwoordigen van $300 miljoen. Een enorm bedrag, zelfs voor big shot Druckenmiller. Aan het einde van Q2 bleek dat hij 20% van zijn fonds belegde in de GLD, gelijk zijn grootste positie.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$