EUR/USD:
GOUD:
ZILVER:
BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 4 artikelen gevonden met het woord valutaoorlog.
Artikel 1 tot 5 met de

betekenis van het woord VALUTAOORLOG

Geplaatst op: woensdag 7 augustus 2019

VALUTAOORLOG VS en China: Boosdoener van de rode beurzen?

Maandag bereikte Wall Street de diepste rode cijfers van het hele jaar, en dinsdag sloten de Europese beurzen na lichte winsten toch flink in de min. Heeft dit te maken met de valuta-ingreep van China, waarmee de VS is benadeeld? NU.nl beantwoordt vijf vragen over de hobbelige beurscijfers.

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: dinsdag 6 augustus 2019

Van handelsoorlog naar VALUTAOORLOG

Doen de Chinezen aan koersmanipulatie? Niet te hard van stapel lopen zegt Kees de Kort. De ophef over de devaluatie van de yuan, een daling van 1%, doet hij af als 'pennenlikkersopwinding'. 'Iedereen maakt lawaai, maar er gebeurt heel weinig.' Ook al is er ruzie tussen twee landen, de mondiale, opgetelde stromen veranderen veel minder. De bestaande handelsrelaties moeten gewoon even herschikt worden. Zo gaan de Chinezen nu alle sojabonen in Brazilië kopen en moeten de landen die daar kochten ergens anders heen, de Verenigde Staten bijvoorbeeld. Toch blijft het het beeld van een teruglopende mondiale economie nog steeds zichtbaar.

Lees verder op BNR.nl
Geplaatst op: donderdag 25 januari 2018

IMF-directeur vreest voor VALUTAOORLOG

Directeur Christine Lagarde van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) maakt zich zorgen over een mogelijke VALUTAOORLOG.

Directeur Christine Lagarde van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) maakt zich zorgen over een mogelijke VALUTAOORLOG.

Lagarde reageerde tijdens het World Economic Forum in Davos op opmerkingen van de Amerikaanse minister van Financiën Steve Mnuchin. Hij zei dat de zwakke Amerikaanse dollar goed is voor de economie van zijn land omdat de handel bevorderd wordt.

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: woensdag 19 april 2017

Gaat Trump meedoen aan de VALUTAOORLOG?

De afgelopen jaren is sprake geweest van een ware VALUTAOORLOG. Heel wat landen hebben hun eigen munt gedevalueerd om op die manier de economie in het zadel te helpen. Met name de exportgerichte landen zijn gebaat bij een lagere munt. Dat zorgt er immers voor dat het voor buitenlandse bedrijven interessanter wordt om hun goederen uit dat betreffende land te halen.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: dinsdag 1 november 2016

Het ultieme wapen tijdens deze huidige VALUTAOORLOG

Rusland breidt zijn wapenarsenaal steeds verder uit. De Russen hebben tenminste één wapen dat dit land zeker gaat redden van een ondergang. Terwijl bij de meeste de gedachte uitgaat naar allerlei gevaarlijke bommen zoals de ‘Satan raket’ of de ‘Tsar atoombom’, zijn de Russen bezig met het bouwen van een financieel wapen waarmee ze kunnen concurreren in een koude oorlog, en bovenal in de gaande VALUTAOORLOG.

Poetin zit niet te wachten op een toekomst waarbij zijn land door de Amerikanen onder de duim gehouden worden. In tegenstelling, de Russen bieden op verschillende vlakken weerstand tegen de Amerikaanse petrodollar. Ze bundelen samen met de Chinezen de krachten om zich zo geleidelijk richting een nieuwe wereldorde manoeuvreren.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Navigeer door nieuws en artikelen
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Personal Finance
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs