Nieuws / Artikelen met het woord

valutaoorlog

112 artikelen gevonden. Artikel 1 tot 5
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 19 april 2017

Gaat Trump meedoen aan de VALUTAOORLOG?

De afgelopen jaren is sprake geweest van een ware VALUTAOORLOG. Heel wat landen hebben hun eigen munt gedevalueerd om op die manier de economie in het zadel te helpen. Met name de exportgerichte landen zijn gebaat bij een lagere munt. Dat zorgt er immers voor dat het voor buitenlandse bedrijven interessanter wordt om hun goederen uit dat betreffende land te halen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 1 november 2016

Het ultieme wapen tijdens deze huidige VALUTAOORLOG

Rusland breidt zijn wapenarsenaal steeds verder uit. De Russen hebben tenminste één wapen dat dit land zeker gaat redden van een ondergang. Terwijl bij de meeste de gedachte uitgaat naar allerlei gevaarlijke bommen zoals de ‘Satan raket’ of de ‘Tsar atoombom’, zijn de Russen bezig met het bouwen van een financieel wapen waarmee ze kunnen concurreren in een koude oorlog, en bovenal in de gaande VALUTAOORLOG.

Poetin zit niet te wachten op een toekomst waarbij zijn land door de Amerikanen onder de duim gehouden worden. In tegenstelling, de Russen bieden op verschillende vlakken weerstand tegen de Amerikaanse petrodollar. Ze bundelen samen met de Chinezen de krachten om zich zo geleidelijk richting een nieuwe wereldorde manoeuvreren.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 29 juni 2016

Goud is de enige uitweg die nog bestaat

Wanneer we naar de economische en financiële markten kijken, zien we dat er veel dingen niet kloppen. Toch blijven we geloven in een goede afloop … tot er zoiets als Brexit voor opschudding zorgt. VALUTAOORLOGen, negatieve rentevoeten en een globale economie die nog amper wil groeien. Het gaat goed mis met de wereld en goud is de enige uitweg die er nog bestaat.

Dit zeggen specialisten James Grant en Grant Williams. Hun boodschap was duidelijk op het John Mauldin’s Strategic Investment Conference. Zelfs ervaren beleggers weten vandaag niet meer van welk hout pijlen maken, maar goud is en blijft het beste redmiddel voor wat nog gaat komen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 1 juni 2016

Een nieuw argument voor goud

De wereld zucht onder deflatie en zit gevangen in een voortdurend spel van VALUTAOORLOGen. Beleidsmakers en centrale bankiers doen alles om lokale economieën voort te stuwen. Het lijkt er steeds meer op dat lokale belangen en internationale belangen tegenstrijdig zijn. Maar dit hoeft niet zo te zijn.

Een nieuwe uitweg kan gevonden worden in een oude vriend – goud.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 24 februari 2016

5 redenen waarom de goudprijs kan stijgen als Donald Trump president wordt

Donald Trump is een absoluut buitenbeentje in de race naar het Amerikaanse presidentschap later dit jaar. Maar de Republikein veegt tot op heden de vloer aan met zijn tegenstanders. En een overwinning van Trump zou wel eens goed kunnen uitpakken voor de goudprijs.

Donald Trump is een presidentskandidaat die er in de moderne tijd nog nooit is geweest. Zijn voorliefde voor een VALUTAOORLOG en zijn creatieve manier van denken kunnen wel eens in de kaart van goud spelen.

Speelt de stijging van de goudprijs al in op een overwinning van Donald Trump? Het zou best wel eens kunnen. Lear Capital vond 5 redenen die een belangrijke impact kunnen hebben op de Amerikaanse economie, de waarde van de Amerikaanse dollar en de goudprijs mocht Donald Trump het effectief schoppen tot President van de Verenigde Staten.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$