Nieuws / Artikelen met het woord

voedselcrisis

18 artikelen gevonden. Artikel 1 tot 5
Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 22 februari 2017

Doorsnee Venezolaan verloor 8,5 kilo door de VOEDSELCRISIS

In Venezuela heeft 75 procent van de bevolking het voorbije jaar gemiddeld 8,5 kilogram lichaamsgewicht verloren door voedselproblemen, die het gevolg zijn van een aanhoudende economische crisis.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 29 november 2012

"Kansen op herhaling VOEDSELCRISIS blijven nadrukkelijk aanwezig"

De stijging van de prijzen voor een aantal voedingsproducten heeft de vrees voor een herhaling van de crisis van 2007 en 2008 doen toenemen. De kansen op een herhaling van de VOEDSELCRISIS blijven nadrukkelijk aanwezig, aldus het Internationaal Monetair Fonds.

Vooral in Azië kan de situatie uit de hand lopen, hoewel voorlopig de rijstprijs weinig aanstalten maakt om de voorbeelden van maïs, sojabonen en rijst te volgen. Rob Subbaraman, chief economist Asia ex-Japan bij Nomura, heeft inmiddels al aan de alarmbel getrokken.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 6 september 2012

'Geen bewijs voor VOEDSELCRISIS'

Voedsel was vorige maand even duur als in juli. De gemiddelde prijzen op de wereldmarkt zijn gelijk gebleven.

Dat heeft de voedsel- en landbouworganisatie van de Verenigde Naties donderdag gemeld. Volgens de FAO zijn de cijfers geruststellend en is er geen bewijs dat een VOEDSELCRISIS ontstaat.

In juli waren de voedselprijzen juist fors gestegen ten opzichte van de maand ervoor. Dat kwam doordat Amerikaanse maïs duurder werd. Oorzaak daarvan is aanhoudende droogte.

Bron: dewereldmorgen.be
Geplaatst: dinsdag 28 augustus 2012

Hedgefonds van BNP Paribas speculeert op honger

BNP Paribas richtte op het hoogtepunt van de VOEDSELCRISIS van 2010 een hedgefonds op om te speculeren op de voedselprijzen. Twee jaar later kunnen de rijke aandeelhouders van Opti Hedge dromen van grote winsten tijdens de nieuwe VOEDSELCRISIS die er zit aan te komen. Uit interne documenten blijkt ook dat BNP Paribas het fonds tegen alle regels in commercialiseerde in ons land.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 9 augustus 2012

FAO: nieuwe VOEDSELCRISIS dreigt

De wereld kan worden geconfronteerd met een nieuwe VOEDSELCRISIS zoals ongeveer 5 jaar geleden, als landen de uitvoer van graan en andere voedingsmiddelen verbieden. Daarvoor waarschuwde Abdolreza Abbassian, econoom en graananalist van de FAO, donderdag. De FAO, de voedsel- en landbouworganisatie van de VN, maakte eerder op de dag bekend dat de voedselprijzen in juli met gemiddeld 6 procent zijn gestegen.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$