EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord yuan.
Artikel 1 tot 5 met de

betekenis van het woord YUAN

Geplaatst op: vrijdag 29 juni 2018

Het einde van ’s werelds monetaire dollarsysteem

‘China’s State-Owned Media Proclaims PetroYUAN Will “Shake People’s Confidence In The US Dollar”, kopt Zerohedge boven dit artikel. Het recente ‘Shanghai Crude Futures Contract‘ zet de werelddominantie van de Amerikaanse dollar op de helling. Waardoor die vanaf nu alleen maar bergaf kan gaan. Inderdaad, het wereld-monetaire systeem was sedert meer dan 5000 jaar gebaseerd op fysiek goud en zilver. De Amerikaanse dollar werd echter de wereldreservemunt want olie, ’s werelds meest waardevolle want onontbeerlijke grondstof, kon enkel en alleen met die dollar gekocht worden. Maar is het einde van het monetaire dollarsysteem in zicht?

Lees verder op Biflatie.nl
Geplaatst op: zondag 22 april 2018

Wordt fysiek goud weer gekoppeld aan de Amerikaanse Dollar?

Republikeins Volksvertegenwoordiger Alex Mooney heeft onlangs het opmerkelijke wetsvoorstel ingediend om de Amerikaanse dollar opnieuw te laten dekken door fysiek goud. Nogal wat landen vulden de laatste jaren effectief hun voorraad geel edelmetaal aan, niet in het minst Rusland en China. Of eisten het terug naar eigen land vanuit Noord-Amerika, zoals Duitsland en Hongarije. Voeg hierbij het feit dat de Petro-YUAN vorige maand gelanceerd werd: olie-futures verhandeld in Chinese YUAN in plaats van Amerikaanse dollar. De hegemonie van deze laatste raakt meer en meer ondermijnd. Ook al omdat de munt door de Federal Reserve – centrale bank – bijgedrukt wordt als met een kopieermachine.

Lees verder op Biflatie.nl
Geplaatst op: maandag 9 april 2018

'China onderzoekt afwaardering YUAN vanwege handelsconflict met VS'

China zou een mogelijke afwaardering van de Chinese YUAN bestuderen vanwege het handelsconflict met de Verenigde Staten. 

Dat melden ingewijden aan persbureau Bloomberg. Een zwakkere YUAN zou ingezet kunnen worden als pressiemiddel, omdat de export van China dan steun in de rug krijgt door de lagere prijzen van Chinese goederen in het buitenland.

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: donderdag 29 maart 2018

China gaat de strijd op de oliemarkt aan!

Het heeft een kwart eeuw geduurd, maar China heeft eindelijk haar eigen olietoekomst. Afgelopen maandag, om negen uur lokale tijd, werden de eerste oliecontracten verhandeld op de Shanghai International Energy Exchange. De grootste olie-inkoper ter wereld biedt futures in YUAN aan die buitenlanders kunnen kopen en verkopen.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: maandag 26 maart 2018

Andere tijden III - Van petrodollar naar petroYUAN gedekt door "goud"

[...] Dat zou voor China de motivatie creëren om in versneld tempo afscheid van de petrodollar te nemen en te vervangen door de petroYUAN, gedekt door goud. Het is niet voor niets dat het land buiten de eigen productie (grootste ter wereld) achter de coulissen uit alle werelddelen goud blijft sprokkelen. Aangenomen wordt dat China intussen over de grootste goudvoorraad ter wereld beschikt met (aanzienlijk) meer tonnage dan tot dusver officieel naar buiten is gebracht. In elk geval maakte de goudprijs na Powells uitspraken met daarop de handelssancties als enige een klein vreugdedansje, terwijl de beurs en de obli’s juist minder “blij” waren.

Lees verder op Edelmetaal-info.nl
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs