Nieuws / Artikelen met het woord

yuan

429 artikelen gevonden. Artikel 1 tot 5
Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 17 november 2017

De petrodollar is dood. Leve de petroYUAN?

China heeft besloten om in YUAN geprijsde olie-futures, gedekt door goud, uit te geven. Daarmee probeert China de poten onder de stoel van de Amerikanen en hun absolute hegemonie over de wereldeconomie middels de petrodollar te zagen. De Chinezen nemen zelfs de term “petroYUAN” in de mond.

Bron: Geotrendlines
Geplaatst: maandag 30 oktober 2017

Oliecontracten in Chinese YUAN zijn wake-up call

De oliecontracten in Chinese YUAN die binnen twee maanden zullen verschijnen zijn als een ‘wake-up call’ voor beleggers die geen aandacht aan dit onderwerp hebben besteed. Dat zegt Adam Levinson, hedgefondsmanager van Graticule Asset Management Asia onlangs in een interview met Bloomberg. Niet alleen geeft het Chinese bedrijven de mogelijkheid om hun valutarisico af te dekken, ook is het een onderdeel van de agenda van de Chinese overheid om het gebruik van de YUAN in het internationale handelsverkeer te stimuleren.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 26 oktober 2017

Chinese overheid wil Amerikaanse Dollar ten val brengen

De Amerikaanse dollar is de 20e eeuw de wereldmunt bij uitstek geworden. De 21e eeuw daarentegen zal hierbij grote veranderingen brengen waarbij onder andere China met de YUAN deze dominantie wil doorbreken. Een eerste stap kan hierbij zijn om olieprijzen in YUAN te noteren waar de Amerikaanse dollar nu heer en meester is.

Bron: Geotrendlines
Geplaatst: woensdag 18 oktober 2017

China lanceert YUAN-roebel betaalsysteem

China heeft vorige week een nieuw betaalsysteem geïntroduceerd waarmee het voor bedrijven nog eenvoudiger wordt om transacties te doen in YUAN en roebels. Daardoor verlopen betalingen tussen Russische en Chinese bedrijven niet alleen sneller, ook worden daarmee problemen met tijdzones en wisselkoersrisico opgelost. Daarnaast worden bedrijven op deze manier minder afhankelijk van Amerikaanse dollars voor grensoverschrijdende betalingen.

Bron: Geotrendlines
Geplaatst: dinsdag 17 oktober 2017

Wat is die Chinese olie voor YUAN voor goud deal?

De laatste weken wordt er door goudbeleggers veel gesproken over een zogenaamde “olie voor YUAN voor goud deal”. Het is een verhaal dat onlangs in de wereld werd gebracht en dat vervolgens een eigen leven begon te leiden op het internet. Waar komt dit verhaal opeens vandaan? En hoeveel waarde moeten we eraan hechten?Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$