Nieuws / Artikelen met het woord

yuan

416 artikelen gevonden. Artikel 1 tot 5
Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: woensdag 15 maart 2017

Goud opnieuw aan de vooravond van een grote gebeurtenis

De meeste van ons die de goudprijs volgen zullen dat voornamelijk doen in euro’s of in dollars. Zo nu en dan kunnen we in deze valuta’s een uitschieter naar boven of een diepe duikeling naar beneden waarnemen, maar het echte spektakel blijft helaas uit. Nog minder spectaculair wordt het voor diegene die de goudprijs volgt in SDR – de Special Drawing Right. Wie de goudprijs volgt in SDR krijgt daarentegen een ‘reëler’ zicht op de ontwikkeling van de goudprijs. De SDR is een mandje van valuta’s te weten de euro, de Amerikaanse dollar, yen, het Britse pond en sins kort ook de YUAN.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 27 februari 2017

Trump beschuldigt Chinezen wederom van manipulatie

Amerikaanse president Donald Trump heeft China het verwijt gemaakt dat het Aziatische land een “groot kampioen” is in de manipulatie van de wisselkoers.

Trump benadrukte in zijn campagne om het presidentschap al dat China kunstmatig de YUAN zwak hield tegenover de dollar om de Chinese export goedkoper te maken.

Bron: Edelmetaal-info.nl
Geplaatst: maandag 6 februari 2017

De dollar overgewaardeerd?

Sinds de overwinning van Trump heerst in beleggersland blijkbaar de overtuiging dat de dollar nu enkel nog lager kan. In zijn inaugurele rede heeft Trump immers duidelijk het protectionistische pad gekozen: America First. Daarin heeft ie mijns inziens groot gelijk – ik deel de neoliberale dromen van de meeste mainstream-economen niet.

Dit neemt echter niet weg dat zijn economische verwachtingen in mijn ogen hoogst onrealistisch zijn. Trump rekent op het terugkeren van jobs naar de VS door het verlagen van de dollar. Die staat al jaren veel te sterk in vergelijking met bijvoorbeeld de YUAN, wat maakt dat de Amerikaanse industrie niet meer competitief is met het buitenland. Trump werd groot in de sixties, en wil duidelijk terug naar het pre-Nixon tijdperk, toen achter de dollar nog goud zat.

Bron: Goudstandaard
Geplaatst: vrijdag 27 januari 2017

Chinese YUAN verliest aan populariteit

De waardedaling van de Chinese YUAN en toenemende kapitaalrestricties hebben de populariteit van de munt als internationaal betaalmiddel geen goed gedaan. Volgens betaaldienst SWIFT daalde de waarde van alle transacties die in de Chinese munt werden afgerekend in 2016 met 29,5% ten opzichte van het jaar daarvoor.

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 12 januari 2017

98% van alle bitcointransacties in het voorbije halfjaar gebeurden in 1 land

De Chinese autoriteiten hebben een aantal maatregelen genomen om te verhinderen dat de cryptomunt bitcoin zou worden gebruikt om kapitaalvlucht te helpen organiseren.

Er is immers vastgesteld dat 98 procent van het bitcoin-handelsvolume de voorbije zes maanden betrekking heeft op transacties met de Chinese munt YUAN.

Het opmerkelijke samengaan van de sterke koersdalingen van de YUAN en de waardestijging van de bitcoin heeft bij een aantal partijen de verdenking doen rijzen dat de cryptomunt bij de uitstroom betrokken zou kunnen zijn. Vertegenwoordigers van bitcoin zeggen echter niet te geloven dat de virtuele valuta wordt gebruikt om grote geldsommen uit China te smokkelen.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$