Nieuws / Artikelen met het woord

yuan

436 artikelen gevonden. Artikel 1 tot 5
Bron: Geotrendlines
Geplaatst: woensdag 17 januari 2018

Meer centrale banken voegen YUAN aan reserves toe

Verschillende Europese centrale banken hebben de Chinese YUAN aan hun valutareserves toegevoegd, zo blijkt uit een rondvraag van Reuters. Begin deze week maakte de Duitse Bundesbank al bekend dat ze een deel van haar valutareserves had omgezet naar de YUAN, maar nu blijkt dat zij niet de enige waren.

Bron: Geotrendlines
Geplaatst: maandag 15 januari 2018

Duitse Bundesbank neemt YUAN op in reserves

De Bundesbank heeft besloten de Chinese YUAN in haar reserves op te nemen. Dat zei bestuurslid Andreas Dombret van de Duitse centrale bank deze week tijdens het Asian Financial Forum in Hong Kong. In een gesprek met Bloomberg legt hij uit dat de Chinese valuta steeds vaker door centrale banken wordt gebruikt als onderdeel van de valutareserves en dat het ook handig is om de munt in de reserves te hebben nu deze onderdeel uitmaakt van de SDR.

Bron: Geotrendlines
Geplaatst: zondag 14 januari 2018

China heeft een dollarprobleem

In augustus 2015 was er sprake van een plotselinge devaluatie van de YUAN ten opzichte van de dollar. Het was een duidelijke manifestatie van toenemende dollarkrapte in de kapitaalmarkten. Sindsdien wijzen meer en meer signalen op een dollarprobleem voor de Chinese financiële sector.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 11 januari 2018

Buitenlandse valutareserves China op hoogste niveau in meer dan een jaar

De buitenlandse valutareserves van China zijn in december uitgekomen op het hoogste niveau in meer dan een jaar. Dat is vooral te danken aan het herstel van de Chinese economie en meer vertrouwen. Ondertussen heeft de Chinese overheid strengere regelgeving opgesteld en trekt de koers van de YUAN aan.

Bron: Geotrendlines
Geplaatst: woensdag 6 december 2017

Iran en China willen niet meer in dollars handelen

Iran en China zijn vastberaden om een alternatief te zoeken voor de dollar in het handelsverkeer tussen beide landen. Dat zei de gouverneur van de Iraanse centrale bank na afloop van een ontmoeting met politiek adviseur Chen YUAN van de Chinese People’s Political Consultative Conference. Beide landen zien mogelijkheden om een valutaswap op te zetten, waarmee transacties tussen beide landen ook gemakkelijk in Iraanse rial en Chinese YUAN betaald kunnen worden.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$