Nieuws / Artikelen met het woord

yuan

422 artikelen gevonden. Artikel 1 tot 5
Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 11 september 2017

Chinese YUAN weldra losgekoppeld van Amerikaanse dollar?

China, ’s werelds tweede grootste economie ter wereld, moet een eigen valutabeleid hebben dat losgekoppeld is van de Amerikaanse dollar, dat beweert Yu Yongding, Chinees econoom voor de centrale bank, in een interview met de China Securities Journal. Yongding vindt dat het tijd is om de YUAN los te laten en de waarde zelf te creëren door de markt zijn werk te laten doen.

Bron: Goudstandaard
Geplaatst: dinsdag 5 september 2017

Wanneer verbreekt China koppeling tussen YUAN en dollar?

Na meer dan dertig jaar is de tijd rijp voor China om de koppeling van de YUAN aan de Amerikaanse dollar volledig los te laten. Dat zegt de vooraanstaande Chinese econoom en adviseur van de centrale bank Yu Yongding in een interview voor de China Securities Journal.

Bron: Geotrendlines
Geplaatst: donderdag 31 augustus 2017

Rusland en Saoedi-Arabie kunnen olie in YUAN verhandelen

De Chinese YUAN staat op het hoogste niveau van dit jaar, maar de internationalisering van de Chinese valuta verloopt nog steeds moeizaam. Volgens de laatste cijfers van betaalsysteem SWIFT wordt slechts 2% van al het betalingsverkeer momenteel in de Chinese YUAN afgerekend, waarmee de munt op de vijfde plaats komt na de Amerikaanse dollar, de euro, het Britse pond en de Japanse yen.

Bron: Geotrendlines
Geplaatst: donderdag 24 augustus 2017

Saoedi-Arabie overweegt in Chinese YUAN te lenen

Saoedi-Arabië overweegt gedeeltelijk in Chinese YUAN geld te lenen op de kapitaalmarkt, zo maakte een hooggeplaatste overheidsfunctionaris van het land donderdag bekend. Door de relatief lage olieprijs moet Saoedi-Arabië voor het eerst in lange tijd weer obligaties uitgeven, die tot op heden allemaal in Amerikaanse dollars genoteerd staan.

Bron: Geotrendlines
Geplaatst: maandag 31 juli 2017

IMF: Amerikaanse dollar is overgewaardeerd

De dollar is 10 tot 20 procent overgewaardeerd ten opzichte van de fundamenten van de Amerikaanse economie, zo concludeert het Internationaal Monetair Fonds (IMF) in een nieuw rapport dat vrijdag naar buiten werd gebracht. De euro, de Japanse yen en de Chinese YUAN zijn volgens dezelfde beoordelingscriteria op dit moment wel correct gewaardeerd.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$