Nieuws / Artikelen met het woord

zilvermarkt

219 artikelen gevonden. Artikel 1 tot 5
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 15 maart 2017

De zilverprijs kan ieder moment opnieuw omhoog knallen

Er zijn belangrijke ontwikkelingen op de ZILVERMARKT. Nadat de goud- en zilverprijs het nieuwe jaar weer feestelijk hadden ingezet, is het enthousiasme serieus afgekoeld. De laatste weken daalde de goudprijs terug tot het niveau van $1.200 of een daling van 5% terwijl de zilverprijs afgleed naar $17 of een daling van 8%. Maar die trend kan nu keren en dan zal vooral zilver omhoog knallen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 7 februari 2017

Is het nu nog verstandig om goudmijnaandelen te kopen?

Net als de analisten van het Goud en Zilver Rapport van Slim Beleggen is Doug Casey een man die al het een en ander heeft gezien en meegemaakt op de goud- en ZILVERMARKT. Op een vraag of het nu verstandig is om nog te beleggen in goud- en zilvermijnaandelen, antwoorde hij met een verhaal zoals onze analisten er ook verschillende kunnen vertellen.

In het geval va Doug Casey gaat het over Fortuna Silver Mines. Begin januari 2006 gaf Casey een koopaanbeveling voor de zilvermijn aan CAD 1,15. Dit was nadat de zilvermijn 500% was gestegen. Je zou je dus kunnen afvragen of het nog de moeite was om te beleggen in een aandeel dat al zo’n sterke stijging achter de rug had.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 25 januari 2017

De beste zilvermijn steeg 462% in 2016

Beleggen in zilvermijnen is heel speculatief. Ten opzichte van de goudmarkt is de ZILVERMARKT bijzonder klein. Koersbewegingen zijn dan ook meer volatiel, naar beneden … maar ook naar boven. Vorig jaar was een goed jaar voor zilver en zilvermijnen. Gemiddeld werden er koerswinsten genoteerd van tientallen tot honderden procenten.

Zilvermijnen zijn afgelopen jaar flink gestegen. Tussen 2011 en 2015 zijn de koersen van de aandelen van alle zilvermijnen fors onderuit gegaan. De daling van de zilverprijs van zo’n $48 in 2011 naar $13,82 per troy ounce eind 2015 heeft een slagveld van de sector gemaakt. De daling vanaf de top komt neer op iets meer dan 71%. De aandelen van de grootste primaire zilvermijnen daalde in dezelfde periode nog harder. De gemiddelde aandelenkoers van de mijnen is van 2011 tot en met 2015 met 82% gedaald.

Bron: Edelmetaal-info.nl
Geplaatst: vrijdag 18 november 2016

‘Inside information’ over goud- en ZILVERMARKT

Pssstt… Wil je eens een geheim over de goudmarkt horen?

In de afgelopen dagen deden zich weer de wildste verhalen de ronde over goud. Vooral nu enkele grote beleggers (een deel van) hun goud verkochten, gaan de doemverhalen weer vlotjes over tafel.

Helaas levert dit veel ruis op.

Fundamenteel gaat het goud immers voor de wind:

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zaterdag 15 oktober 2016

Onze richtlijnen voor goud, zilver en goudmijnaandelen

De storm is gaan liggen in de goud- en ZILVERMARKT. Maar de onrust onder beleggers is verre van weg. Integendeel, het sentiment draait weer van (voorzichtig) positivisme naar terughoudendheid. De wonden na 5 jaar berenmarkt zijn erg diep.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$