Nieuws / Artikelen met het woord

zilvermarkt

222 artikelen gevonden. Artikel 1 tot 5
Bron: Edelmetaal-info.nl
Geplaatst: woensdag 17 januari 2018

Kocht JP Morgan 675 miljoen ounces zilver?

Heeft JP Morgan de voorbije jaren op zijn minst 675 miljoen ounces aan zilver naar de eigen kluizen gesleept?

Ted Butler meent van wel.

Butler volgt de ZILVERMARKT al enkele decennia op de voet en hij komt met een sterke case waaruit moet blijken dat JP Morgan 45% van de bovengrondse ZILVERMARKT controleert.

Bron: Goudstandaard
Geplaatst: dinsdag 18 juli 2017

Voorraad zilver in ETF's naar record

Door de daling van de zilverprijs is het sentiment op de ZILVERMARKT naar een dieptepunt gedaald, maar dat wil niet zeggen dat alle beleggers negatief zijn over het edelmetaal. Terwijl de grote hedgefondsen en speculanten hun shortpositie in zilver uitbreiden zien we de totale voorraad van zilver in ETF‘s juist toenemen.

Bron: Goudstandaard
Geplaatst: vrijdag 14 juli 2017

Sentiment in ZILVERMARKT naar dieptepunt

Het sentiment in de ZILVERMARKT is momenteel erg negatief en bereikte met de flashcrash van een week geleden een nieuw dieptepunt. Dat wordt bevestigd in het laatste Commitment of Traders rapport, want die laat zien dat de shortpositie van speculanten en beleggingsfondsen in zilver naar recordhoogte gestegen is. Hoe groter deze shortpositie is, hoe groter de overtuiging van speculanten en beleggers dat de zilverprijs verder zal dalen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 15 maart 2017

De zilverprijs kan ieder moment opnieuw omhoog knallen

Er zijn belangrijke ontwikkelingen op de ZILVERMARKT. Nadat de goud- en zilverprijs het nieuwe jaar weer feestelijk hadden ingezet, is het enthousiasme serieus afgekoeld. De laatste weken daalde de goudprijs terug tot het niveau van $1.200 of een daling van 5% terwijl de zilverprijs afgleed naar $17 of een daling van 8%. Maar die trend kan nu keren en dan zal vooral zilver omhoog knallen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 7 februari 2017

Is het nu nog verstandig om goudmijnaandelen te kopen?

Net als de analisten van het Goud en Zilver Rapport van Slim Beleggen is Doug Casey een man die al het een en ander heeft gezien en meegemaakt op de goud- en ZILVERMARKT. Op een vraag of het nu verstandig is om nog te beleggen in goud- en zilvermijnaandelen, antwoorde hij met een verhaal zoals onze analisten er ook verschillende kunnen vertellen.

In het geval va Doug Casey gaat het over Fortuna Silver Mines. Begin januari 2006 gaf Casey een koopaanbeveling voor de zilvermijn aan CAD 1,15. Dit was nadat de zilvermijn 500% was gestegen. Je zou je dus kunnen afvragen of het nog de moeite was om te beleggen in een aandeel dat al zo’n sterke stijging achter de rug had.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$